JUMALAITA

krdi internett

22. aprill 2022
dsc_8496-6321424

Selline tore lugu siis, et kogu mu blogisisu alates 5. märtsist kuni tänaseni kadus musta auku. Ma oleksin ilmselt rohkem paanikas, aga kuna mu IT mees suutis alguses mulle info serveerida moel, kus ma sain aru, et KOGU mu blogi 17 aastat sisu kadunud on, siis see väike kuuajane jupike nüüd maailma suurim mure ei tundu. Lihtsalt kurb on, et ma ikka olen üsna rahul enda postitustega ja mulle meeldib eluaeg teada, mida ma millal tegin. Nüüd on siis poolteist kuud kadunud.

Nadi lugu on ka see, et sinna sisse jäid ka koostööpostitused, kus loosid pooleli. Seega pean ma kurbusega tõdema, et kahjuks peate te jälle uuesti osalema, I’m sorry! Panen nii palju asju üles, kui kuskilt leida õnnestub, nii et ärge siis imestage, miks veits aega pealehel “vanad postid” on.

Ega mul muud midagi öelda ei olnudki. Ma võiksin halada sellel teemal, kuidas ma olen nüüd 100% veendunud, et mu laktoositalumatus kehtib ka laktoosivabadele toodetele ja ma sain sellele täna kaunisti kinnitust, kui ma endale kartuli-heeringa-sibula salatit tegin. Loomulikult laktoosivaba hapukoorega, aga tulemus on see, et mu kõht valutab ja ma suren. Aga jätan selle teema selleks korraks, kui ma lõpuks ennast kokku võtan ja teile selle postituse valmis teen, kuidas ma toidutalumatuse testi tegin ja mis sellest selgus ja mida ma nüüd oma eluga ette võtan.

Täna kahjuks see päev ei ole, sest ma lubasin endale, et ma teen kodu korda, käin ripsmetes, teen tööd ja õhtul lähen Mardiga välja. Ma ei suuda uskuda, et ma esmaspäevast juba PÄRIS tööle lähen, nii et ma siis naudin oma viimast nädalavahetust mitte-tööinimesena 😁

Suudaks keegi mind ainult siit diivanilt püsti ka ajada, oleks tore.

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Ann 22. aprill 2022 at 21:39

  Toores sibul on sul see, mis kõhu valutama paneb, mitte hapukoor. Tean paljusid, kellel sama mure, sh mul endal- hull kõhuvalu ja gaasid peale toore sibula söömist.

  • Mallu
   Vasta Mallu 23. aprill 2022 at 10:41

   konkreetselt EI ole toores sibul 😀

 • Avatar
  Vasta Keidi 22. aprill 2022 at 15:56

  Kõikide serverihaldustega kursis ei ole, aga üldiselt säilitavad need teenusepakkujad vähemalt 14 päeva varundusfaile. Ehk siis peaks olema võimalik taastada paari päeva tagust seisu või siis noh seda aega, kus need postitused jeed panid. Muidu kurb küll, et oled tööd teinud ja vaeva näinud ja kõik kadunud.

  • Avatar
   Vasta Kris 22. aprill 2022 at 16:55

   Mu meelest ka. Veebimajutajalt tuleb küsida. Zone näiteks teeb mu meelest iga 24 h tagant varundusfaili ja saab su veebi taastada nt eilse seisuga. Ma usun, et teistel veebimajutajatel on sarnane teenus. Tasuta see muidugi pole.

   • Mallu
    Vasta Mallu 23. aprill 2022 at 10:41

    mul pole zone’is, aga nüüd teeb mul ka iga 24h tagant update

 • Avatar
  Vasta Mari 22. aprill 2022 at 14:08

  Laktoositalumatuseid on erinevaid ja laktoosivabu tooteid erinevaid. Minul on väga tugev talumatus, need tooted, kus laktoosi on vähem kui 0.01 vms, ei sobi absull (kellel on nõrgem talumatus, saab nt neid süüa) ja liiga palju piimatooteid ka ei kannata, isegi, kui on 0 laktoosi. Pead katsetama, kus su piir on 🙂

 • Avatar
  Vasta P. 22. aprill 2022 at 12:27

  Variant on dubleerida oma kirjutised mõnda doc faili või miskit.

  • Mallu
   Vasta Mallu 22. aprill 2022 at 15:33

   On küll jah 😀

  • Avatar
   Vasta Mari 22. aprill 2022 at 20:04

   Kas piimatoodetes sisalduv kaseiin sulle sobib? Ma ei saa piimatooteid just kaseiini tõttu süüa :/

   • Mallu
    Vasta Mallu 23. aprill 2022 at 10:41

    kaseiini vastu pole talumatust, aint laktoosi 😀

 • Avatar
  Vasta Raili 22. aprill 2022 at 11:43

  Võid tutvuda ka low FODMAP dieediga. See võis sibul olla, mis sind piinab.

  • Mallu
   Vasta Mallu 22. aprill 2022 at 15:33

   Aga konkreetselt ei ole 😀

 • Avatar
  Vasta Mdl 22. aprill 2022 at 11:19

  Mis mõttes – kadus ära? Itimees võiks ju osata üles leida…

  • Mallu
   Vasta Mallu 22. aprill 2022 at 11:21

   No üles leidmine pole probleem, need tuleb käsitsi lihtsalt kõik ükshaaval tagasi panna 😀

 • Avatar
  Vasta O 22. aprill 2022 at 11:00

  Oota… Kes see Mart veel on?!?

  • Mallu
   Vasta Mallu 22. aprill 2022 at 11:02

   https://thehealthclinic.eu/team/dr-mart-eller/
   Ole lahke 😀

   • Avatar
    Vasta O 22. aprill 2022 at 12:29

    Aaaaaa, see Mart 😀 Ma juba mõtlesin, et olen mõne uue Mardi maha maganud.

  • Avatar
   Vasta Teele 22. aprill 2022 at 13:35

   Haha, ma ütlesin TÄPSELT seda sama ja siis lugesin Su kommentaari 😂