LAPSED

niisama juttu

5. juuni 2022

Ma olen siin terve nädalavahetuse kadunud olnud, aga seda lihtsalt sellepärast, et ma vahepeal elasin sellist elu, kus ma arvutit kätte ei võtnud. Laste soovitusel või nii 😁 Ma ei mäleta, kas ma juba siin mainisin seda, aga Maril oli eelmine nädal klassiga ekskursioon Haapsalusse, mille bussist ta tuugalt maha jäi. Ehk siis ma lubasin talle, et nädalavahetusel viin ta ise Haapsalusse.

See plaan ei läinud ainult läbi, sest Haapsalus oli see nv mingi veinifestival vms ja kõik spaakohad täiesti täis. Mis seal ikka, mõtlesin, et viin siis lapsed Rakversse Aqva spasse. Polnudki seal mingi sada aastat käinud ja kui on üks asi, mida ma spaa juures hindan, on selleks soe vesi. Rakveres on, isegi suures basseinis. Ehk siis asjad kokku ja sõitsime Rakverre.

Ilm oli saabudes vihmane, aga suht ruttu tuli päike välja, nii et saime ujumas käia, Rakvere peal ringi jalutada, siis uuesti ujumas käia, süüa, lapsed mängutoas mängida ja õhtul veel hotellivoodis multikaid vaadata. Hämmastaval kombel ei tekkinud mul kordagi tunnet, et nendega seal kuidagi keeruline oleks olnud. Kuulasid kenasti sõna, minema ei jooksnud, uppumiskatseid ei tehtud.

Ma sain isegi restoranis austreid süüa ja pokaali veini juua, kuni lapsed seal kõrval mängutoas hullu panid, nii et täiesti puhkuse mõõdu andis välja. Lapsed on vist suureks kasvanud? Selle osa jätan sujuvalt välja, kuidas Marta kedagi mängutoas lükkas ja siis solvus, kui temaga pahandati, õnneks Mari tuli kohe raporteerima ja saime olukorra lahendatud.

Muus osas loeb Mari siin päevi, millal ta koolivaheaeg hakkab ja millal ta lõpuks laagrisse minna saab. Sel aastal läheb ta oma parima sõbrannaga koos Valma lastelaagrisse. Mul oli muuseas FB-s loos ka, mille ma unustasin ära teha. Ehk siis kui sa juhtud olema Liina Rohi, siis tea, et sa võitsid oma lapsele Valma laagrisse koha! Mari ei jõua igatahes ära oodata ja küsib mult iga päev üle, et mitu ööd ta seal ikka olla saab, kas seal ikka süüa antakse ja kas seal sääski ka on 😁

Ise ütlen ausalt, et mul on null suvetunnet. Kena on küll vaadata, kuidas kõik roheline on ja värki, aga temperatuur jätab kõrvasti soovida. Kui ma õigesti mäletan, siis kuskilt lugesin ka, et sel suvel pole mingit kuumalainet isegi mitte oodata mõtet. Nean ennast nüüd nende hetkede eest, kui ma eelmine aasta vingusin, et palav on 🥲

Õnneks on toas ka tegevust, sest meile saadeti Nintendo ja lapsed on nüüd full Mario lainel. Mina avastasin seal enda jaoks mingi fitness mängu, mille kohta ma esiti arvasin, et see on raudselt super kerge, aga mu tänaseks valutavad jalalihased räägivad muud juttu. Päris tore on niimoodi vahelduseks trenni teha.

Muus osas mul midagi rohkem lobiseda ei ole. Mõtlesin niisama elumärgi maha jätta endast, et te ei arvaks, et ma täitsa kadunud olen.

Loe ka neid postitusi!

14 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Di 6. juuni 2022 at 20:51

    Valma=sääsed võid Marile öelda.
    Võrysjärv on sääseparadiis 😃

    • Avatar
      Vasta Vaike 8. juuni 2022 at 09:11

      Ja parmude! Putukaid, ma mõtlen. 😀

  • Avatar
    Vasta Tyy 5. juuni 2022 at 22:30

    WAU , wau , wau milline ülla – Mallu jättis võimaluse piiluda oma blogisse.
    Ei tegi kuidas reageerida, kui mind, kui fänni prügikasti heideti.
    On see juhus või armuline käik… saame näha. 🙂
    Muide Itaalia veinipidu on aasta oodatuim sündmus sõbranjedega, nii et MINGI veinifestival on halvustava tooniga meie kõrvukeste jaoks. Mitte, et kõik inimesed peaks veini armastama, aga no milleks see MINGI sinna ette?! Muide toimub kaks erinevat Itaaliaga seotud üritust erinevate korraldajate poolt. Üks on seotud veini ja Hps sõpruslinnaga Itaalias ja teine on Itaalia muusikafestival. Sobituvad kokku küll, aga piletite ostmisel tasub tähelepanu pöörata sellele asjaolule.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuni 2022 at 16:51

      Okei sa tundud suht bitter 😀

      • Avatar
        Vasta Tyy 6. juuni 2022 at 20:39

        no pigem üllatunud ja naerune 🙂 nüüd kui võõrutus nähud taandunud juba 🙂
        vist ei lähe kokku su tunnetega , mille valiksid mulle siit
        mõru – bitter
        kibe – bitter, acrid, acid, sore, grievous, grim
        kibestunud – bitter, tart, sour
        viha – bitter
        lõikav – cutting, stabbing, trenchant, scathing, biting, bitter
        verine – bloody, gory, bloodthirsty, bloodstained, bitter, sanguinary

    • Avatar
      Vasta dex 6. juuni 2022 at 18:21

      täpselt selliste eest see blogi tasuline ongi 😂

    • Avatar
      Vasta M 6. juuni 2022 at 19:26

      Selliseid üleolevaid ja vastikuid kommentaare lugedes on Mallukas kindlasti rahul, et tasuliseks tegi. Täitsa piinlik lugeda.

    • Avatar
      Vasta M 6. juuni 2022 at 21:04

      Päris kurb tegelt, kui üks inimene oma elu nii raskeks elab. 😀

    • Avatar
      Vasta Helery 6. juuni 2022 at 21:50

      Miks nii tõre?
      Itaalia veinipäevad on minu üks lemmikumaid üritusi. Elan Haapsalus ja naudin seda üritust tõesti väga.
      Aga mulle meeldib, et Mallu ütleb, et “mingi veinifestival”. Sest ma näiteks ütlen “mingi pühajärve jaanituli” või “mingi tartu ralli”. Need ka paljudele meeldivad, aga see ei tähenda, et ma nendest midagi teadma või arvama pean🤷🏽‍♀️.

      • Mallu
        Vasta Mallu 7. juuni 2022 at 08:17

        Ega ma ka midagi halba mõelnud, et see “mingi” negatiivne olema peaks, ma lihtsalt ei teadnud tõesti rohkem sellest üritusest, aga nüüd olen kuulnud jah, et see mega lahe😄

        • Avatar
          Vasta K. 7. juuni 2022 at 09:15

          Mõtlesin sama, et see “mingi” ei kõlanud üldse halvustavalt vaid pigem, sellena, et ei teadnud mis üritusega täpsemalt tegu. Piinlik lugeda, et keegi sellist asja nii hinge võtab ja siis siia mürgitama tuleb 🙈

    • Avatar
      Vasta Vaike 8. juuni 2022 at 09:10

      Kui ma ütlen mehele, et ole hea ja võta õhtul poest mingi leib ka, kas see on siis leiva suhtes halvustav? 😀 Mingi tähendab mingisugune, ei ole täpsustust, missugune.

  • Avatar
    Vasta Mina 5. juuni 2022 at 16:32

    Kui oma lasteaiarühmaga kuskil ekskursioonil käisime, siis lastel oli alati põhiküsimus, kas seal süüa saab. 😃 Aga tavaliselt need käimised, ja õppekäigud, kestsid ju ainult mingi 1.5 h, enne lõunasööki olime lasteaias tagasi. Siiski võeti igaks juhuks ikkagi süüa kaasa.. sest mine ju tea, kuhu pärapõrgu viiakse, ja kas enam tagasi üldse tuuakse. 🤔🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuni 2022 at 16:51

      Olgem ausad, ise tahaks ka minna kohtadesse, kus süüa saab 😀