Kingiloos TESTIN JA ARVUSTAN

ma poleks uskunud, et ma seda ütlen, aga parim kingitus on…

5. juuli 2022

Nuga. Ja ma ei tee isegi nalja mitte! Ja ärge tulge mulle nüüd rääkima mingit vana Setu uskumust, et nuga ei tohi kinkida või midagi. Mul on kodus konkreetselt elumuutev nuga ja te ei saa mind selles iial ümber veenda. Aga alustame siis algusest – juba kuu aega tagasi kutsus mind külla Grillimaailm. See oli täitsa koostöö värk – näitasin teile, mida head-paremat sealt poest leida võib.

Suvi on ju grillimise aeg ja ikka juhtub nii, et kutsutakse kuskile liha sussutama. Tühjade käetega aga väga minna ei taha ja mida siis kaasa võtta, eksole. Või on mõnel meesterahval sünnipäev ja no ei oska mitte kui miskit kinkida – jälle soovitan Grillimaailma vaadata. Mitte, et ma seksistilik oleks, aga alati kui mingi grillõhtu on, siis grilli taga askeldavad pea eranditult mehed. Ma ei tea, kas teiste seltskondades ka nii on, aga meil küll.

Aga no laias laastus vahet pole, mis soost kokandushuvilisega tegu on – sealt leiab kõikeeeeee! Ma tahan ära rõhutada, et ma tegin nendega küll koostööd, aga blogipostitust ei ole keegi minult palunud, ega selle eest mulle tasunud. Lihtsalt iga päev, kui ma selle noa kätte võtan, siis mõtlen, et okei, ma PEAN sellest kirjutama!

Ühesõnaga – mina läksin sinna, et teile peaasjalikult tutvustada Grillimaailma kinkekomplekti. Seal sees on palju ägedaid asju, nagu lõikelaud, erinevad laastud, millega grillil lihale suitsumekki anda, super kvaliteetne õli ja minu enda lemmik – grillmatt. Ma ei tea, kus kivi all ma enne elanud olen, aga seda asjandust ma varem osta taibanud ei ole. Maksab nii vähe ja jääb ära see suvikõrvitsa varda otsa toppimine. Kõik kenasti matile ja saavad valmis nii, et ei pea pärast kuskilt võre alt tükke välja urgitsema.

Muidugi oli seal minu jaoks uut ja huvitavat kraami veel, aga need, kes mu instat jälgivad, need ilmselt märkasid neid asju. No näiteks see lihatermomeeter, mis sulle äpist ütleb temperatuuri jne. Aga kuhu ma jõuda tahtsin oli see, et lõpuks nad ütlesid, et no ole meheks, vali endale ka midagi kingituseks. Ja kuna nad olid mulle seal just enne näidanud uhkeid kööginuge ja mina samal hommikul üritasin elu eest enda noaga tomatit lõigata, siis tundus terav nuga hea valik.

Kui keegi oleks mulle enne soovitanud pea sajaeurine nuga osta, siis ma oleks talle näkku naernud. Ma võin vahepeal veidi arutu priiskaja olla, aga vot osad asjad on küll sellised, et no käsi ei tõuse. Juba siis, kui ma endale selle 30€ Fiskarsi noa soetasin, panin kodus kaks päeva pisarat, sest Maximast saab nuge paari euroga ka. Mis siis, et nad ei lõika normaalselt, aga vähemalt saab öelda, et kodus on nuga olemas.

Ja nüüd ma saan vist käsi südamel öelda, et võin vabalt enda kodust kõik teised noad minema visata, sest ma kasutan ainult just SEDA nuga. Hoian teda ka hellalt – masinas ei pese ja selle asjaga ei terita, kust sa nuga vahelt läbi tõmbad, sest mulle öeldi, et see rikub nuga. Kuivatan teda armastusega pehme rätikuga ja hea meelega hoiaks teda elu lõpuni ka selles sametise sisuga karbis, milles ta tuli, aga no see oleks veidi tüütuks muutunud.

No ja ega ei pea just sajaeurist nuga valima – seal on odavamaid, kuid sama kvaliteetseid profinuge veel. Hakka või mõtlema, et soetaks endale ühe väiksema noa ka, siis võikski rahumeeli kõik vanad noad uutele jahimaadele saata, sest tegelikult palju neid kööginuge ikka inimesel vaja läheb. Paar korralikku ja elu mureta.

Seega, kuhu ma jõuda tahtsin, siis ärge koonerdage noa pealt, kui vähegi võimalik. Kasutame me ju seda iga jumala päev ja süüa teha on ka way mugavam, kui ei pea miskit nüsima. Isegi kui pole suur kokkaja, siis seda enam- mida mugava miskit on, seda suurema rõõmuga me seda ju teeme eks? Kogu noavaliku leiad SIIT, aga kui kohapeale lähed, siis on valik veel suurem. Ma praegu nt enda nuga kodukalt ei leidnud esimese hoobiga.

Nuga mul teile kingiks pakkuda kahjuks pole, küll aga palusin teile sooduskoodi “mallukas“, et te ise head kraami parema hinnaga osta saaks. Ja instas loosin välja ühe ägeda grillkomplekti! Ning kui nüüd tundus, et sealt poest peaks lähiajal läbi käima, siis ausalt ka, sa ei eksi!

Loe ka neid postitusi!

1 Kommentaar

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta gille 5. juuli 2022 at 22:55

    tahad öelda, et läbi mati jäävad ka lihale grillitriibud?