JUMALAITA KODU

palun pange mu aju pausile

7. juuli 2022

Eile kui jagasin seda, et käisin ridakat vaatamas (jah, oleks pidanud täpsustama, et ridakas, mitte kaasomandis majajupike nagu osad sellest välja lugesid), läksid osad inimesed nii närvi nagu ma oleks nemad isiklikult fakti ette pannud, et nad kolima peavad hakkama. Ma ei saa aru, mis mingi suva Mallu kolimis-ideed inimesi nii pingesse ajavad?

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Külli 8. juuli 2022 at 13:34

    Tulebki edasi liikuda ja kui võimalusi on, siis miks mitte. Oma ikka oma, ses suhtes Nelgi tn tundub väga äge. Ainult selle vist peaks igaks juhuks läbi kalkuleerima, kas saaksid tuleviku laenuga ka (ajutiselt) ilma nö päristööta hakkama – ajad praegu nii ebakindlad ja iial ei või teada, kas või mis …

  • Avatar
    Vasta E. 8. juuli 2022 at 11:22

    Kui mul on piisavalt vahendeid, et remontida, osta, kolida jne . Absoluutselt ei huvitaks teiste arvamus. Ise elan ju oma elu, ega ma kedagi teist sunni ostma ja hakkama saamise pärast käse muretsema hakata. Ei tea miks kõik nii enda seisukohast võtavad teise inimese soove ja otsuseid. Isegi kui ei peaks sobima maja elu saab ju korteri jälle soetada 🤷.

  • Avatar
    Vasta Karmen 8. juuli 2022 at 01:29

    See Nelgi tänava oma tundub mega. Seest kyll väga synge, aga sa teed nii v naa remondi 😃 Lastel lähemal koolis ja lasteaias ka käia. Ma ise ausalt ridakat ei soovita. Elasin 10 aastat ridakas ja no igasuguste hulludega pead ikka tegelema 😂 Oma maja ja hoov ikka oma.

  • Avatar
    Vasta K.D 7. juuli 2022 at 18:46

    Kordan juba mitmete eelnevate kommenteerijate mõtet, et tulebki ju edasi liikuda, kui on tahtmist ja võimalusi. Ise kolisin samamoodi üürikast oma korterisse, korterist ridakasse ja nüüd kavatsen ridakast majja kolmima hakata…. Ja igalpool olen midagi ikka ilusamaks, mugavamaks, moodsamaks timminud 😎 Nii, et go girl! 💪

  • Avatar
    Vasta Mrs 7. juuli 2022 at 16:20

    Ma FB kommentaaride peale ütleks, et inimestel ei ole vist ettekujutust, mida see ADHD diagnoos tähendab. See rahutus on mu meelest just üks sümptomeid. No nagu sügeleks kuskit jubedalt, aga ei tea hästi, kust sügada ja siis proovid siit ja sealt 😛 Mõnikord läheb täppi, aga vasti hakkab kuskilt mujalt jälle sügelema.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 18:20

      Eks seda raske mõista ka, kui endal pole 😀

      • Avatar
        Vasta Mrs 7. juuli 2022 at 19:02

        No lugegu siis selle kohta selle asemel, et kaagutada, et miks sa rahul pole jmt. 🙄🙈

  • Avatar
    Vasta Greete 7. juuli 2022 at 16:11

    Ainult üks soovitus – vaata enne igaks juhuks otsa ka euribori kalkulaatorile, sest räägitakse selle tõusust sügisel. Eelmise buumi ajal tõusis euribor 5%ni. Vaata, mida kasvõi 1%-ne euribori tõus laenu tagasimaksele teeks. Kui tead, et saad ka 3-4-5%-lise tõusuga hakkama, siis on süda rahul ja anna tuld.
    Siin on selleks üks hea kalkulaator.

  • Avatar
    Vasta Brünett 7. juuli 2022 at 15:47

    Mölla aga, kui viitsid ja oled nii rahul. Mul endal remont ja olen nii õnnelik, et kõik saab oma käe järgi tehtud. Tasapisi edeneb. Üldpilt on aga igal pool undamine, et ehitusmaterjalid on kallid ja elamine on hetkel kolahunniku otsas! No on jah, mis teha.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 15:49

      Seda jah, selle valguses tundub see mitteremonti vajav koht parem 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 7. juuli 2022 at 14:57

    Muidu pead olema rahul v? 😀 Kui praegusesse koju kolisin, ei saanud mu sõbra ema ka aru, et mida siin remontida on, aga ma TAHAN ja ma saan. Remont ise on rõve, aga tulemus on äge ja nii kaua kui võimalik, ma seda tunnet ka endale pakun. Kui mul on valida välisreisi ja remondi vahel, siis võidab remont igal juhul. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 15:20

      Ilmselt pean jah, kui nii öeldakse 😀 V No ma olen ka tegelt, aga ma ei saa midagi teha, et mul rändavad mõtted on 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 9. juuli 2022 at 15:50

        Põhimõtteliselt võiks siis öelda ka naistele, kellel juba on laps või lapsed, ja uuesti rasestuda plaanivad, et rahul ei oska olla v? 😀 Väike utreeritud loogikakäik lihtsalt.

  • Avatar
    Vasta Ell 7. juuli 2022 at 14:49

    Aga OSTA uus kodu endale! Osta, koli ja tee remonti! Kui inimene noor on miks mitte ka vana. on jõudu ja jaksu siis miks mitte ?! Vot sellepärast olemegi siin et teha ägedaid asju. Nautida. Ega meil kellegil mingit teist elu ootamas ei ole nii et minu arvates tulebgi elada seda elu nagu nüüd mitte hiljem 🌺💜 ise ka samasugune ja ei kurta üldse . Las inimesed räägivad ju nad ise ei julge.. päikest 😊

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 15:20

      ❤️

    • Avatar
      Vasta Mrs 7. juuli 2022 at 16:22

      Pluss see, et teistele inimestele tuleb see ju ainult kasuks, kui Mallu ringi kolib ja muudkui kõik elamised ilusaks remondib ja siis maha müüb.
      Mu meelest see praegune korter on lihtsalt niiiiiiiiii ilus, et kui ma otsiks seal piirkonnas sellist korterit, siis tõstaks Mallu kohe välja.

  • Avatar
    Vasta Ireen 7. juuli 2022 at 14:17

    Jumala ees, kui Sul on tahtmist ja viitsimist selle kõigega jälle tegeleda, siis anna aint minna. Ära kuula neid ohkivaid prouasid🤣 Väga lahedad majad mõlemad, endalgi hakkas mõte lendama neid vaadates.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 14:24

      Ega ma ei tea ise ka, kas mul on tahtmist ja viitsimist 😀 Aga see oleks…tegevus :D!

  • Avatar
    Vasta Mirjam 7. juuli 2022 at 14:13

    Just arutasin sõbrannaga seda rahulolu asja. Ja me alati tahame paremat, kui juba on. Minul on paljude silmis super hea elu. Ma ei käi palgalisel tööl. St ma teen iseendale tööd ja teen seda siis kui ise tahan ja kuidas tahan. Ma ei allu kellelegi ja mul on oma aega. Sama on ka mehega. Meil mehega läheb hästi nii rahaliselt kui ka eluliselt. Ei saaks kurta eksju. Aga samas tahaks rohkemat. Tahaks veel paremini. See ei tähenda seda, et ma ei ole rahul oma eluga vms. Kõik me tahame kuskile poole edasi liikuda ja see on täiesti normaalne ja okei!! Ja kui keegi tahab olla just seal oma eluga, kus ta on, siis see on ka täiesti okei! Igaüks elab oma elu just nii nagu tema tahab.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 14:24

      No mulle tundub ka, et inimesi ongi kahte sorti. Osadele meeldib kindel rutiin ja teistele… mitte 😀 Ma see teine 🥲

  • Avatar
    Vasta Sandra 7. juuli 2022 at 14:09

    Mu meelest on igati asjalik elus edasi liikuda, probleem tekiks siis, kui liigud nö tagasi.
    Pealegi on see iga inimese enda teha, kuidas, kus, kellega jne ta elada soovib. Minu p*rset see igatahes ei torgi 😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 14:25

      Ma ka imestan, et mind isiklikult ka ei huvita, mitu korda keegi kolib või töökohta vahetab või jumal teab, mida teeb 😀

  • Avatar
    Vasta Tinkerbell 7. juuli 2022 at 14:05

    Appi, kui mul oleks väikegi võimalus osta ridakas või maja… ma annaks neeru ka ära! Oma on ikka oma! Ilma nende lollide naabriteta jne… Ma ei saa üldse aru, mis on halba selles, et inimene tahab eelnevast paremat. Kas elu ei peakski olema selline, et pidevalt edasi areneda ja paremat tahta?

    Kui vähegi on sul võimalus, proovi! Kaotada sul hetkel pole midagi, aga võita on palju 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 14:26

      Tjah, ega ridakas on ka naabrid, aga teoreetiliselt ikka ju parem, kui korter 😀

      • Avatar
        Vasta Mrs 7. juuli 2022 at 16:24

        Jep, ridakas on vähem naabreid. Ja pea kohal või all pole ka kedagi, kes undaks, et miks te trambite (või ise trambiks).
        Ma ei ela Eestis ja siin elab ikka väga suur osa elanikkonnast nö ridakas. Hästi tavaline on ka kortermaja, mis on ümber ehitatud ühe pere elamust – üleval üks ja all teine korter. Ja inimesed elavad ja pole siin mingit hirmsast metsa elama kolimist, sest naabrid on nii õudsad ja ridakas on jube.
        Oleneb ikka naabrist ka.

  • Avatar
    Vasta G 7. juuli 2022 at 13:58

    Ma arvan, et need postituse kommenteerijad ei ole oma eluga väga rahul.. Selle asemel, et tegutseda nagu Mallu ja võimalusi leida, kulutavad nemad oma energiat selliste kommentaaride genereerimiseks. Ma pole kunagi aru saanud, kuidas see nende enesetunnet paremaks teeb või kas see ongi üks eneseväljendusvormidest tänapäeval😀
    “Oh jess, täna oli hea päev, sain Mallu blogipostituse alla kirjutada, et ta on mõttetu rahulolematu ja püsimatu frukt” 😀 päev korras kohe. Jääb minu jaoks arusaamatuks ja vöiks arvata, et pärast blogi tasuliseks tegemist nad kaovad ära vaikselt, aga nad maksavad ja vinguvad, super! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 14:21

      Tead ma isegi ei tea, kas see FBi kommneteerija üldse sisu lugeda sai, aga vähemalt sai ära öeldud, et ma pole KUNAGI rahul 😀

      • Avatar
        Vasta ametnik 7. juuli 2022 at 16:31

        kui sa tahad, et su blogipostitusi raha eest ostetaks, võiksid anda võimaluse tutvuda kasutamistingimuste ja andmete töötlemise reeglitega. praegu on sul küll ligitav sõna “tingimused” , aga mingeid tingimusi selle lingi kaudu ei näe. järelikult on asi – sinu tasuline blogi – kahtlane ja pole vastavuses seadustega.

        • Mallu
          Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 18:19

          Tegelen sellega 🙂