KODU

me saame lõpuks kõik koos süüa*

2. oktoober 2022

Ma olen siin korteris juba üle aasta elanud ja kogu aeg avastan end mõttelt, et oot-oot, midagi võiks teisiti olla. Jaa jaaa, te võite mulle ütlema tulla, et ma olen seest katki ja seetõttu ei suuda elus rõõmu tunda ja muu selline psühholoogiline mula. Ma isegi ei hakka vastu vaidlema. Lihtsalt mõne asjaga on nii, et no ei suutnud kohe esimese korraga seda õiget valikut teha. Üheks selliseks kohaks siin korteris oli “sööginurk”.

Jutumärkides, sest tegelikult on mu köök-elutuba kuidagi sellise naljaka ehitusega, et siin pole eriti hästi võimalik aru saada, kus on esik, kus on köök, kus on elutuba. See on lihtsalt üks suur ruum, kuhu sa väilisuksest sisse astud. Muidu mul sellega erilist probleemi pole, sest kuigi pea 40 ruutu, siis ümber tõsta asju siin nagunii ruumi pole ja mulle meeldib ta nii ka, aga vot selle söögilauaga oli küll paras jamamine.

Esimesena oli mul siin selline ümmargune laud roheliste toolidega, kes ei mäleta, siis panen alla pildi ka:

See laud ja toolid sobisid siia idekalt, eksole? Mis aga meile väga ei sobinud, oli see, et need toolid olid nii suured ja kobakad, et ei mahtunud isegi laua alla. Mis tähendas omakorda seda, et kasutada oli võimalik neljast toolist kahte. Teised olid lihtsalt seina ja kapi vahel lõksus, keegi sinna istuma nagunii ei mahtunud. Seega seisid laud ja toolid 99% ajast puutumata. Lapsed sõid lihtsalt saare taga baaripukkidelt.

Mis omakorda tähendas muidugi seda, et ma need ära andsin. Mis nad siin ikka asja eest teist takka ees vahivad ja ruumi võtavad. Keegi neid nagunii ei kasutanud. Lohistasin sinna nurka hoopis oma veinikapikese ja mõneks ajaks oli süda rahul. Noh, selle hetkeni, kuni ma sain aru, et ma ei saa kedagi isegi dinnerile kutsuda, sest mul pole neid kuskile istuma panna. Mitte et ma nüüd ööd-päevad läbi dinnereid korraldaks, aga no vahel ikka tekib selline tuju. Seega polnud mul muud varianti, kui hakkasin mõtlema, et milline peaks olema see laud ja need toolid, mis siia normaalselt ära mahuks ja mida päriselt kasutada ka saaks.

Ja no kes mind teab, siis ilmselgelt ei hakanud ma nüüd päriselt rämedalt uurima ja otsima, vaid mõtlesin, et “krt…peaks” ja unustasin selle igaveseks. Või noh vähemalt täpselt nii kauaks, et Facebook mulle rug.ee reklaami ette viskas, kus vahtis mulle vastu ideaalne laud. Ega ma muidugi peale vaadates ei teadnud, et ta ideaalne on. Ma teadsin ainult, et ta näeb ideaalne välja, aga see nurk pole mul just kõige suurem, mistõttu piisavalt väikseid laudasid on üsna keeruline leida. Aga no kae perra – 120 cm pikk ja PIKENDATAV! Ehk siis kui mul peaks üle kolme sõbra külla tulema, saaksin laua lihtsalt toa poole lohistada ja kõik kenasti laua taha mahutada.

Olgu siin nüüd ajaloo ja aususe huvides öeldud, et mul on see laud ja toolid juba üle kuu aja olnud ja mitte üht korda pole mul veel vaja olnud seda lahti teha, aga noh. Soe tunne tuleb südamesse lihtsalt selle teadmise peale, et kui oleks vaja, siis ma saaks…

See selleks. Igatahes olin mina juba eenevalt Rug Mööblipoega koostööd teinud, küll vaipade asjus, aga seekord lõime käed hoopis laua ja toolide koha peal. Tahtsin lihtsalt teilegi teada anda, et ei pea sealt lehelt teps mitte ainult vaipasid vahtima, saab muud head kraami ka. Ja tõesti on hea kraam, sest isegi MINA oskasin laua ja toolid kokku panna! Ma tean, et see tundub nii lamp asi, sest isegi lapsed oskavad vist mööblit kokku panna, aga mul jookseb aju alati nii lühisesse ja ma parem ootan oma isa külla või midagi. Kuid mitte seekord. Pusisin ise selle raske tammepuust laua kokku nagu vana meistrimees ise. Seda muidugi juhul, kui vana meistrimees paneks lauda ja kuut tooli umbes neli tundi kokku, aga no abiks ikka!

Toolid valisin seekord selle järgi, et nad rohelised oleks (obv) ja selle järgi, et neil käetugesid ei oleks. Jah, need on veidi mugavamad, aga kui sul ruumiga priisata pole, siis unustage heaga ära. Ja ma ei nuta oma käetugesid taga, sest eelmise nelja tooli asemel, millest sai kasutada kahte, on mul nüüd KUUS tooli, millest saab kõiki kasutada. Kui see pole luksus, siis mina ei tea, mis on. Näete, vot sellised mõnusad, sametised ja pehmed toolid!

Igatahes, ega mul muud midagi tegelikult öelda polnudki, näitan parem oma uue “nurgakese” ette, siis saate ise öelda, kas on imetabane või mitte. Ühtlasi paluks külla tulla viiel inimesel, et ma lõpuks saaksin põhjuse enda lauakest lahti ka teha. Kaua ta ikka kannatama peab?

Mul on teile ka küsimus – kuidas teie kodus tavaliselt sööte? Selles suhtes, et me enamik aega sööme vist nii, et ma teen lastele söögi valmis ja nad ikka söövad saare taga, või diivanil, või oma toas… või jumal teab kus 😀 Sellist “istume alati kogu aeg ühe laua taga” värki ei oska mina ikka sisse juurutada, tee või tina.

*Ja kui miskipärast segaseks jäi, siis laud ja toolid tulid rug.ee poolt kauni kingitusena!

Loe ka neid postitusi!

28 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Helina 3. november 2022 at 15:14

    Ega sooduskoodi poleee😅🤣

  • Avatar
    Vasta Siiri 7. oktoober 2022 at 10:20

    Väga ilusad toolid! Kas toolidele ka mingit sooduskoodi saaks? Käisin veebilehel uudistamas ja sealt leiaks endalegi mõnusad söögitoolid 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristine 4. oktoober 2022 at 15:08

    me sööme alati õhtust koos laua taga, olen ju süüa teinud ja mulle ei meeldiks ka see kuskil nurgas mingi näksimine ja nõude laiali vedamine, pole see nüüd nii suur asi midagi päevast 15 minutit võtta ja koos laua taga ära süüa, ükski telesaade vaatamata ei jää 🙂 minu meelest ausalt öeldes on see kes kus diivanil-voodis-laua all söömine on lihtsalt veidi .. veider 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 5. oktoober 2022 at 09:10

      ah, igale oma 😀 Oma kodus vist pole miski veider, teed nii, kuidas tahad 😀

  • Avatar
    Vasta Kats 3. oktoober 2022 at 01:19

    Minu jaoks see teiste ühissöömise komme ka veider ja kui rangelt sellest kinni peetakse, aga vb see kunagi lastega muutub 😃
    Lapsena paneelika köögid olid teadagi väiksed ja naljalt ei mahtunud neljakesi laua taha sööma, siis kusagil pubekana vähemalt sõi igaüks oma kohas ja omal ajal. Polnud siis kombeks köök-elutubasid nagu praegu moes on 😃

    Praegu meie köögilaud tuli korteriga kaasa, aga umbes paar korda aastas sööme elukaaslasega selle taga, suhteliselt kasutu teine 😃

  • Avatar
    Vasta Hetu 2. oktoober 2022 at 21:15

    Kusjuures, mul need samad sinised toolid juba 2a olnud ja täiega mugavad on 😃

  • Avatar
    Vasta Ülle 2. oktoober 2022 at 19:11

    Kui toolid veel alles siis lendaks järele 😊😊😊

  • Avatar
    Vasta Kairit 2. oktoober 2022 at 17:44

    Kahjuks peame ilma söögilauata leppima kuna kogu elamine 46 ruutu ja kuidagi ei mahuta 5 inimese jaoks lauda ära. Nii siis sööme kõik elutoas, kes kohvilaua taga, kes diivanil. Mäletan lapsepõlvest seda ühtse laua taga söömist ning selline lihtne asi on üheks suureks unistuseks.

  • Avatar
    Vasta Kairixxx 2. oktoober 2022 at 16:15

    Nii ilusad toolid! Kuidas neid puhastada on? Lapsed ikka võtavad oma mustade kätega toolist kinni 🙃

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2022 at 18:46

      samet on kõige lihtsam materjal – niiske lapiga teed ja kohe puhas 🙂

  • Avatar
    Vasta T 2. oktoober 2022 at 16:11

    Laua taga kõik toidukorrad perega koos. Väikeste lastega pole teisiti ju mõeldav? Neil kõrged Nomi toolid, kuidas diivanilaua taga või diivanil lösutades 3-4 aastased üleüldse süüa saavad?
    Minu lapsepõlves ka ema seda ühist söömist tähtsaks ei pidanud. Juba lapsena teadsin, et oma kodus, oma lastega teen teisiti. Õnneks mees toetab, tema pere on alati alati üheskoos söönud ja siiani ühised suure pere lõunad ja dinnerid alati ühiselt suure laua taga. Ja telekas alati kinni!! Lastega räägime, mis päeval toredat juhtus ja mis plaanid järgmisteks päevadeks jne.

  • Avatar
    Vasta Tibuemme 2. oktoober 2022 at 14:48

    Me sööme ka perega laua taga. Laste õnneks näeb sealt telekat ka vaadata 😅 niiet midagi liiga pidulikku seal pole.
    Aga varem kõik nö snäkkimised toimusid diivanil lösutades. Nüüd saime uue diivani ja see on rangelt keelatud 😬 mainin siinjuures ära et lapsed on 2 ja 4 ning diivan on helebeež 😆
    Ps! Ma võin olla 1 nendest 5st kes dinnerile tuleb su juurde 🙄

  • Avatar
    Vasta Maarika 2. oktoober 2022 at 13:47

    Me sööme enamasti suures toas, ehkki köögis suuuur laud olemas. Sama- ei oska seda kenasti ühe laua taga söömist juurutada😅

  • Avatar
    Vasta Airi 2. oktoober 2022 at 12:59

    Juba enne laste sündi teadsin, et me hakkame sööma köögi laua taga kõik koos kogu perega. Selle suutsin ka sisse juurutada nii et kellelgi ei teki isegi mõtet mujal süüa (välja arvatud siis kui F1 telekast tuleb, siis võib suurem poeg seal süüa kui söök just siis valmis peaks saama). Uut köögi lauda oleks hädasti tarvis, aga ma veel mõtlen, kas lihtsalt lihvida vana või osta uus. Sinu nurk on super ilus!

  • Avatar
    Vasta Maru 2. oktoober 2022 at 11:56

    Ikka laua taga jh, sest no kah on ca 50ruutu köök, millel on mingil imelikul pôhjusel elutuba sees vôi elutuba hoopis köögiga… siis hea, ei pea pudrukausiga diivanile kômpsima, et mingit huvitavat asja telkust piiluda.
    Vahel harva ÜKSI olles kolin kohvikruusi ja pudruga diivanile 😂 olles veendunud, et keegi ei nàe

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2022 at 12:06

      Ma võiks ka oma söögiga laua taga olla, aga..siis ma oleks telekale liiga lähedal 😀

    • Avatar
      Vasta Elen 2. oktoober 2022 at 21:18

      Eelmine aasta sain lõpuks köögi ja söögitoa,koos me perega pm laua taga ei söö,sest meil söövad kõik siis,kui kõht tühi on,mitte mingil kindlal kella ajal.
      Aga süüakse söögitoas laua taga,muudes tubades ma süüa ei luba🙈,koristada muidu palju

  • Avatar
    Vasta Ave 2. oktoober 2022 at 11:55

    Üksi elades istun alati laua taha sööma, ehk kogu “pere” sööb laua taga😅
    Kas Sul rug.ee sooduskoodi ka jagada on?

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2022 at 12:05

      Mul vahepeal vaipadele oli, aga mille koodi sa tahaks? Ma võin uurida!

      • Avatar
        Vasta H 2. oktoober 2022 at 12:20

        Õhtust korraga ja laua taga. Nädalavahetuse hommikusööki tavaliselt ka korraga ja laua taga. Muud söögikorrad kuidas kunagi. Aga mitte kunagi diivanilt.

      • Avatar
        Vasta Ave 3. oktoober 2022 at 23:38

        Vaipadele oleks koodi saamine päris sweet deal. Kaks asja, mida koju olen ammu tahtnud on napsie madrats ja rugi vaip. Napsie madratsi tellisin eelmine nädal lõpuks ära 😊

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. oktoober 2022 at 08:59

          Vaipadele mul alles oli koos, äkki kehtib veel siiani, proovi? 🙂

          • Avatar
            Ave 4. oktoober 2022 at 12:26

            Proovisin, ei kehti enam, magasin kõige olulisema koodi maha 😅😢

  • Avatar
    Vasta Anu 2. oktoober 2022 at 11:52

    Kôik koos söögilaua taga. Lapsed 5 ja 7 ning pole reaalselt kunagi elutoas söônud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 2. oktoober 2022 at 12:05

      Ma hakkasin praegu mõtlema, et kui ma väike olin, siis pidin ka ikka köögis sööma vist? Aga oma kodus tekib selline tunne, et…kes mind ikka käskida saab 😀

      • Avatar
        Vasta Tiiu 2. oktoober 2022 at 21:34

        Koos söömist otseseltei ole(vahest tuleb ette). Iga üks sööb seal kus tahab ja milla kui tahab. Ei ole seda, et kui söök valmis peavad kõik kohe sööma hakkama.

    • Avatar
      Vasta Merle 2. oktoober 2022 at 12:27

      Laua taga . Kõik 7 inimest korraga. Ja vanus on 2-83 aastat 🤭😀 aga toolid tunduvad sul mega mõnusad

    • Avatar
      Vasta Marge 2. oktoober 2022 at 12:49

      Meil 4 liikmeline perekond juba 14 aastat (noorim laps 14) ja pole meil ka seda ühtset söömist laua taga tekkinud, ikka sööb igaüks seal, kus mugavam. Aga no mind väga ei häiri ka, peaasi, et kõhud täis ja hea olla😋