Uncategorized

tahtsin hea lapsevanem olla

28. oktoober 2022

Ma sain instas paar päeva tagasi täiega puid selle eest, et ma “sõna ei võtnud selle üle, mis Pärnus toimub”. Jah, ma nägin seda videot, kus need noored seal metsa all ühte tüdrukut ründasid. Ausalt, süda läks pahaks. Ma ei kujuta ette, mida see laps pidi tundma… Küll aga kujutasin ma väga eredalt ette seda tunnet, mida selle lapse ema tunda võiks. Ma loodan, et me siin oleme teiega nii head sõbrad, et kui keegi minu lastele nii teeks, siis annate mulle alibi, samal ajal kui ma kiusajad metsa lohistan.

Loe ka neid postitusi!

9 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Evelin 28. oktoober 2022 at 13:21

  Mina kui selles valdkonnas töötav inimene, kelle “probleem” sellised lapsed on, ütlen, et kõik algab siiski kodust ja isegi kui need lapsed läbivad maailma parimaid sotsiaalprogramme, siis kui koduses keskkonnas midagi ei muutu, ei pruugi see hea mõju kauaks püsima jääda. Praegu sõimatakse ametnikke, et miks keegi midagi ei tee. Ametnik ei lähe mitte kellegi koju kellegi lapsi kasvatama, seda teevad ikka lapsevanemad. Karistus iseenesest mitte kedagi ei kasvata ega muuda. Mitte et tagajärgi ei peaks olema, kindlasti peab, aga kuidas inimesed kujutavad ette, et kiusajatest kasvavad imeliselt empaatilised ja tublid noored lihtsalt seetõttu, et neile võimalikult range karistus määratakse? Praegu toimub ajakirjanduses ja sotsiaalmeedias räige viha õhutamine ja seda teevad kahjuks peamiselt täiskasvanud inimesed, ajakirjanikud ja avaliku elu tegelased. Väga ükskult on näha seda, et päriselt üritatakse teadlikkust tõsta ja sisulist diskussiooni tõstatada, et kuidas oleks vähem katkiseid peresid, kust tulevad katkised lapsed.

  • Avatar
   Vasta Mariine 28. oktoober 2022 at 13:41

   Minu info pärineb meediast. Ühe tüdruku ema kurtis, et on aasta aega abi otsinud ja keegi ei aita. No ma ei tea..

   • Avatar
    Vasta Evelin 28. oktoober 2022 at 14:16

    Meedias võib kõike rääkida ja meedia võib vastavalt oma suvale sõnu väänata. Olgem ausad, elu24 ei ole mingi kvaliteetmeedia. Võin kindlalt väita, et see väide nagu ta oleks aasta aega mitte mingit abi saanud, ei vasta tõele. Ta ka ei maini, millisest abist konkreetselt jutt käib. Tihti taandub asi lihtsalt sellele, et pere suunatakse kusagile teraapiasse või sotsiaalprogrammi, aga nad ei lähe. Või siis vanem on valmis minema, aga see probleemne teismeline mitte. Vägisi paraku ei ole võimalik nii suurt last spetsialisti juurde kohale vedada. Mind huvitab, mis abi ta siis konkreetselt ootas, mida ta ei saanud.

  • Mallu
   Vasta Mallu 28. oktoober 2022 at 13:41

   Mingi artikkel oli ühe emaga, kes rääkis, et ta on kõike proovinud, ei oska ise rohkem ja üritas abi saada (aga ei saanud?). Et olgem ausad, kui mu tütar ühel päeval hakkaks selliseks, et sülitab näkku ja mind enam ei kuula, ega ma ka ei teaks, mida teha 🥲

 • Avatar
  Vasta Marlen 28. oktoober 2022 at 11:58

  Kuidas on võimalik, et üht postitust lugedes tuleb klomp kurku ja samas südamest tulev naerupahvakas? Mulle läks see teema nii hinge, et jälgisin mitu päeva kõikvõimalikke kanaleid ja kommentaare (oma hingerahu tarbeks muidugi ei oleks pidanud seda tegema)..rääkisin oma lastega ka ja uurisin, kas nende koolides midagi toimub..ja et kui kasvõi sõnaliselt keegi teisele liiga teeb, siis tulebki see kitukas olla ja kohe kas oma õpetajale või ükskõik millisele kiirelt kättesaadavale täiskasvanule teada anda ja appi kutsuda. Ulme, ma ei tea, kummas olukorras ma rohkem endast väljas oleks- kas siis, kui mu lapsed oleks ühes või teises rollis. Lapsevanemale on mõlemad ülemõistuse käivad olukorrad. ja lahendus? Ega sellisele käitumisele vist olegi head karistust ja ei ole ka usku, et miski neile lastele mõistuse koju klopiks..pigem läheb veidi aja pärast asi veelgi hoopis hullemaks nüüd..lähenemiskeeld?jalavõru? järelvalvaja? koduarest+koduõpe elu lõpuni? :D:D:D

  • Mallu
   Vasta Mallu 28. oktoober 2022 at 12:26

   Ma päriselt arvan, et aitaks näiteks see, kui politsei paneks nad näiteks nädalaks ajaks vangi? Kuigi nii lapsi vist vangi ei panda, aga no kui MISKI ei aita ja miski neid ei huvita, siis see võiks väikse reaalsustunde sisse panna küll?

   • Avatar
    Vasta Marlen 28. oktoober 2022 at 12:57

    Ma kardan, et nädal..isegi kuu oleks vähe ja ei mõjuks neile..tuleks pärast irevil näoga välja on veel suuremad “kuked” ja õhku täis j auhked ka veel..et oi näe, kinni pandi- kui äge!

    • Avatar
     Vasta Gerttu 28. oktoober 2022 at 13:23

     Töö ja trenni laager peaks sellistele olema..

   • Avatar
    Vasta Katrin 28. oktoober 2022 at 12:58

    USAs vist tehakse šokitetaapiat sellistele, keda päris kohe istuma panna ei tahaks. Et viiakse päevaks vangi, seal teevad “koolitatud” vangid neil elu põrguks ning saavad näha Mis elu neid vangis reaalselt ootab. Vb see raputaks veidike mõistuse korda.