KODU

väike recap

17. november 2022

Ma ei mäleta, millal oli viimane kord, kui lume maha tulek mind nii rõõmsaks tegi. Lambist vaatasin hommikul õue ja kõik oli nii valge, et mul tekkis vastupandamatu soov jõulukuusk tuppa tassida, kogu maja jõulutulesid täis riputada ja lastega piparkooke teha. Paraku ei ole mul ei kuuske, ega ühtegi eelmise aasta jõulukaunistust (konkreetselt pole õrna aimugi, kuhu ma eelmise aasta ehted ja tuled panin?). Õnneks piparkoogitainast ja glasuuri saab isegi kodupoest, nii et õhtu on vähemalt sisustatud.

Ja ma pean tänama enda laiskust, et ma ei viitsinud kevadel rehve ära vahetada, sest nüüd on lumi jälle maas ja ma saan rahulikult edasi sõita. Mõnikord on see laiskus ikka jumala enda õnnistav käsi! Muidu istuks vist praegu lumevangis ja ei saakski poodi minna piparkoogivorme ostma minna. Okei, jah, mul on pood siin samas tegelikult täitsa olemas, võiks jala ka minna, aga no mujale ikka ei saaks 😀

Muus osas, mis on täiesti off topic, või siis äkki ei ole ka – mul on tunne, et ma olen jõudnud elus lõpuks sellisesse punkti, kus ma päriselt arvan, et ma teen õigeid samme ja otsuseid. Ma olen alati imestanud, kui inimesed räägivad seda juttu, et “usalda oma sisetunnet!” sest minu sisetunne ajab mulle kogu aeg täielikku sulasitta. Ma panen ennast tihtipeale olukordadesse, kus iga rakk mu kehast teab, et ma teen valesti, aga ometi suudan ma iseendale alati mingisuguse jama kokku luuletada, et olukord endale sobivamaks mõelda.

Ma käitun pi-de-valt enda sisetunde vastu ja mul on sellest pehmelt öeldes kopp väga ees. Või peaksin ma ütlema, et mul on iseendast ja enda käitumisest kopp ees? Igatahes on kopad kõik ees ja mina käitun nagu iga normaalne naine igas Hollywoodi filmis, kus ma nüüd ütlen päriselt, et ma hakkan nüüd päriselt ennast kokku võtma ja panen suure tüdruku püksid jalga. Ja elu on näidanud, et kui ma endale tegevust leian, siis on mul vähem aega igasuguseid lollusi teha ja mõelda.

Mis tähendab omakorda seda, et esmaspäeval hakkab mul lastetoa remont 😀 Seda te kindlasti tulemas ei näinud, ega ju? Seega endiselt on mul asap vaja lahti saada nendest jänesevooditest ja võreseinast, et endiselt, kui keegi soovib, siis olge head ja kirjutage mulle.

Seda juttu pole mulle vaja hakata ajama, et see pidev remontimine tähendab seda, et ma olen mentally fucked up – see nii vana uudis juba. Aga mul on tõepoolest selline tunne sees, et kui ma saan midagi uueks ja ilusaks teha kodus, siis maagiliselt kõik mu probleemid kaovad ja mu sisse jääb ainult õnn ja rahu 😀 Siiani pole ükski remont seda teinud, aga no ega inimene kohe lootust kaotama ei pea. Alati saab uuesti proovida!

Ja tegelikult mul on VAJA lastetoas remonti teha, sest ühe lükandukse eemaldamine jättis mulle sinna päris koleda olukorra.

Ühesõnaga, väike krüptiline recap mu elust, ei miskit muud. Ma nüüd mõtlen edasi, et mida ma oma magamistoas teha saaks ja vaatan netist külmkappe, sest minu oma on omadega juba üsna õhtal, vaesekene. Kõik tihendid on puhta katki ja kuna mul eluga paremat teha pole, siis miks mitte seda teha. Ainuke asi on see, et mul on loll sisseehitatud külmik, seega uue ostmine mulle erilist rõõmu ilmselt ei too. Tahaks suuremat, aga olemasolevasse kappi ju suuremat ei pressi, tee või tina.

Loe ka neid postitusi!

13 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mari 17. november 2022 at 22:18

    Ma oleksin küll ühest jänesevoodist huvitatud, kui need juba uut omanikku leidnud ei ole.

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. november 2022 at 11:04

      kirjuta mulle meilile, üks on alles 🙂

  • Avatar
    Vasta Bekare 17. november 2022 at 19:40

    Võresein- mis hinnaga sa seda müüd? Kas mõõdud on olemas?

    • Mallu
      Vasta Mallu 18. november 2022 at 11:04

      170×230 vms (lae kõrgust täpselt ei mäleta)

  • Avatar
    Vasta E. 17. november 2022 at 15:20

    Pane google otsingusse rehvimustri sügavus ja münt- leiad ilusti kohe selgitavad pildid, kuidas lihtsasti 50 sendise, 1 või 2 eurose mündiga mõõta.
    Võid otsida ka rehvi kulumisindikaator vms ja saad ka kindlasti mõned selgitavad pildid ja info, millised on rehvi enda peal olevad märgid.
    Ehk lihtsalt mustri sügavuse hindamiseks pole vaja töökotta minna.

  • Avatar
    Vasta lea 17. november 2022 at 14:19

    Oi oi – suvel ei tohi ju naasterehvidega sõita (lõhud teed ja võid trahvi ka saada, samuti rikud rehvid ära ja vastu talve pead ikka vahetama). Või on Sul lamellid, nendega võib igal aastajal sõita? Igal juhul käi kuskil kontrollis, kas kõik korras nendega.

    Aga ootan Su remonti juba. Nii põnev alati jälgida!

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. november 2022 at 17:50

      Mul lamellid jaa

  • Avatar
    Vasta Rika 17. november 2022 at 13:15

    Lihtsalt väike tarkusetera talverehvide teemal. Talverehvid on tehtud pehmemast materjalist et nad ka külmas ilmas teega hästi haakuks. Suvel kuumaga nad muutuvad aga veel pehmemaks ja seega ka kuluvad oluliselt kiiremini ära (mustri sügavus ei anna normi välja).
    Ehk siis las keegi igaks juhuks vaatab üle kas Sul peale suviseid sõite talveks ka ikka piisavalt palju rehvimustrit alles on ja turvaline ka talvistes oludes sõita ja oma kullakoormat (lapsi) vedada oleks 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. november 2022 at 13:21

      issand, kus ma seda vaadata saaks? ma ikka ei tea nendest autoasjadest midagi 😀

      • Avatar
        Vasta Tiina 17. november 2022 at 13:56

        Rehvi mustri sügavus peab olema vähemalt 3mm vist. Hea oleks rohkem. Kuskil rehvide peal peaks märge ka olema, kus see piir on, aga kust seda leida, ei tea. Aga esimese kommenteerija täienduseks, suvel see väga pehme rehvisegu on tegelikult ka väga halva haakuvusega. Ehk siis see ainuke jupike kummi, mis sind tegelikult tee peal kinni hoiab, on nii pehme soojaga (isegi mitte kuumaga), et pidurdusteekond pikeneb ja auto juhitavus halveneb märgatavalt. Ehk siis suvel ei ole seadusega keelatud lamellidega sõita, aga VÄGA soovitaks ära vahetada.

        • Mallu
          Vasta Mallu 17. november 2022 at 13:59

          Kas ma peaks kuskile…autotöökotta minema v 😀

          • Avatar
            M 17. november 2022 at 15:36

            Ma soovitaks esimesse rehvivahetus töökotta sõita ja lasta kontrollida, 3mm on küll jah seadusega minimaalne lubatud aga talvel võiks olla VÄHEMALT 5mm mustrit, sest talvel pidamine olulisem 😅

    • Avatar
      Vasta Krr 17. november 2022 at 13:54

      Mul tekkisid Rikaga samad mõtted, et kui kuskil Malluka autot nüüd näeks (mitte, et ma täpselt su auto ära tunneks), siis tuleks rehvimustrit kontrollida, kui ta lamellidega ka läbi suve sõitnud on….