KODU

issand, ma käisin maja vaatamas

6. juuli 2022

Okei, see tegelikult on majaosa, mitte maja, krt kohe hakkan siin esimese asjana valetama. Igatahes nii oligi, et see korterielu viskas selle väikse “mängumaja” asjaga nii suure okka hinge, et sukeldusin kinnisvaraportaalidesse. Enne kui arugi sain, olin ma endale ühe vaatamise kirja pannud. Veits sürr.

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta mairi 7. juuli 2022 at 11:30

    Ma ostaksin selle:
    https://www.kv.ee/suureparane-pakkumine-kogupind-180-5m2-pindalaga-1-3435797.html
    Esiteks saad seal lõputult oma remondikirge realiseerida, teiseks läheb lastega majandamine niiniinii lihtsaks – selle tõeline väärtus hakkab lähiaastail alles selguma – ja kolmandaks on krunt nii suur, et lastele võib terve oma linnaku rajada – kedagi ei sega .

  • Avatar
    Vasta Maris 7. juuli 2022 at 08:08

    Suutsin ka lõpuks end kokku võtta ja tellimuse teha. Lugesin kohe kõik varasemad lugemata jäänud postitused ka järgi, ei saa ju ilma elada 😀

    Minu arust on majaosa väga hea mõte. Saad endale mõnusa oma maja koos hoovi ja kogu kupatusega, aga samas kui on suuremad remonditööd ala katus või fassaad vajab tegemist, on kellegagi kulusid jagada.
    Ma ei mõista, et kas inimesed tõesti ei tea mis tähendab paarismaja/majaosa/ridaelamu.
    Kas nad tõesti arvavad, et see on mingi ala kellegi katusel elamine ja teil on ühine hoov, kus peab kõike arutama naabriga. Kummaline suhtumine, et ise ei olda asjaga kursis ja tehakse kohe maha.

    Mina arvan, et see on teie perele parim kodu. Lapsed saavad oma hoovis mängida ja saate kujundada aia nii nagu süda lustib. Hoian pöialt, et diil läbi läheb! ☺️

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 12:18

      Haha, krt jah tegelt ongi suvalise maja katusel hea lobudik müügiks, sellest rääkisingi :D!

      Aga tere tulemast…tagasi :D!

  • Avatar
    Vasta J 6. juuli 2022 at 22:28

    Ma sattusin selle loo tõttu uurima, mis remonti sa oma korteris täpselt tegid ja sattusin igivana postituse peale, kus sisustasid oma ema korterit aastal 2013.
    Need punased elevantidega kardinad, punased seinad, kollased vaibad, kapp, millel pole uksi ees ja mingi kökats laes – ja sealjuures sa ise jumala õnnelik ja rahulolev 😀 ma pole ammu niimoodi naernud, kui neid pilte vaadates ja seda postitust lugedes 😀
    Jumal tänatud, et su sisekujundusmaitse on vahepeal märkimisväärse arengu läbi teinud 😀 kuigi natuke nostalgiline oli ka, Mari oli siis just sündinud ja sul nii armas periood elus, mis sest, et tuba meenutas bordelli 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. juuli 2022 at 12:19

      Hahaha, jaaaa! Ma ise olen ka neid poste vaadanud ja tõesti, ma olin ise toona nii uhke ja rahul oma bordellitoas 😀

  • Avatar
    Vasta nojah 6. juuli 2022 at 16:24

    kindlasti välistaks 100%liselt igasuguse kaasomandi, samuti majaosa ostmine.
    ma ei näe su postitust, aga praegusel hetkel on kv-ees isegi tallinna linnas sees müügis vanemaid maju, mille hind peaks olema umbes samas klassis või isegi odavam, kui su praegune korter. arvestades, et sul on kardoga lapsed kahepeale kantseldada, siis sinu olukorras otsiks pigem vanema väiksema eramaja nõmme linnaossa (sobiks ka männiku ja kristiine).
    kinnisvara ostmisel on oluline õige hetk, me ise otsisime seda õiget hetke ligi aasta, aga lõpuks leidsime (vanem, suure aiaga maja kesklinna piiri peal, hinnaga, mille eest sai ostuhetkel kõrvalkvartalisse maksimaalselt 2-toalise tuttuue korteri). maja oli just müügile tulnud.
    praegu ei saaks selle raha eest tallinna keskklinna enam garaažiboksigi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 16:27

      majaosa=ridakas. Ehk siis see pole kellegagi kaasomandis 😀

  • Avatar
    Vasta K 6. juuli 2022 at 15:18

    vaatasin ka seda majaosa (noh, polnud raske leida – vist olen õige peal) ja ma ei mõista, mis ulmelised hinnad Tallinna kandis ikka on 😀 Lõuna-Eestis saaks selle eest kaks villat. 😀 Aga see selleks, muidu tundub ülikena. Ainus error oli mul selle parkimisega. Sealt välja tagurdamine hommikuti tundub õudne peavalu, nii kitsas tee kuidagi. Autot ümber pöörata ei anna ja siis jukerda seal 😀 Samas pildil kaks autot, kui ühega, siis mahub keerutama kah.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 15:45

      Hind on jah ulme, aga see igal pool selline hetkel (siinkandis). Ja ma parkimise peale ei mõelnudki 😀

      • Avatar
        Vasta K 7. juuli 2022 at 12:49

        Ma värske autojuht, see on esimene mõte 😀 Ma pean uue kodu ees nt parempöördega parkima hakkama, nii et edu mulle 😀 Midagi ei näe ju 😀 Aga jah, see tee seal kitsas ja siis kujutasin ette kuidas sealt välja tagurdada on.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 6. juuli 2022 at 14:51

    Me ka just ostsime paarismaja ja samamoodi hirmutati, et oioii NAABRID!! Aga no jumal hoia, kus neid naabreid pole? Kui just metsa ei koli, siis on isegi täiesti eramajadel enamasti naabrid lähedal. Paarismaja/majaosa puhul on ka ikkagi sul oma maa ja teed mis tahad, et pea arutama naabriga, et kas tohid seda või teist elupuud või lille istutada ja no mänguväljaku võid ka enda poolele vabalt püsti panna. Nii et ma täiega tiim maja, osta muidugi! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 14:51

      Lõpuks ometi mehe jutt :D!

  • Avatar
    Vasta A 6. juuli 2022 at 13:38

    Ma ei saa aru misasja kõik seletavad, et ära majaosa osta. 😂 Ma 3a paarismajas elanud ja lisaks on kinnistu kõrvuti ka teise paarismajaga ehk 3 naabriga meie kinnistu ühenduses. Iga üks toimetab oma aia nii nagu tahab, ei ole mängumajade ega liivakastide ega batuudi paigaldamisega keegi mingeid nõusolekuid küsinud ega keegi jonnima hakanud. Üks naaber on 3a jooksul korra suurema peo korraldanud ja siis teavitas kõiki ilusti pikalt ette, et võib esineda veidi làrmi ja kellelgi polnud häda. Muru niites oleme jälginud, et õhtusel ajal pläristama ei hakkaks, sest teistel siin lapsed ja sätivad siis magama, aga see oma enda viisakus, mitte keegi pole selle kohta märkust vms teinud.
    Elaks nagu eramajas ja mingeid probleeme pole ja kuna siin sellised maju on veel ja inimesed omavahel suhtlevad, siis ei ole ka kuulnud et teistel oleks probleeme olnud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 14:15

      Ma ka ei tea, miks kõik nii sabinas sellest on 😀

  • Avatar
    Vasta Lea 6. juuli 2022 at 13:33

    Ma muidugi loodan, et kolid – siis on jälle meil lugejatel väga põnev. Sind tundes, läheb üks sisustamine lahti, mida on alati väga põnev jälgida! tegid ju korterist ka kodu. See oli enne ikka väga jube koht aga sa nägid ilu ja tegid ära.
    Seega hoian pöialt!

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 14:16

      Ma lähen homme teist maja ka vaatama, kus ikka remonti vaja, aga samamoodi mõte juba lendab, et oh sinna teeks seda ja sinna toda 😀

  • Avatar
    Vasta Liina 6. juuli 2022 at 13:17

    See või 😀 *link eemaldatud*

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 13:33

      jaaa, seesama! 😀

      • Avatar
        Vasta Liina 6. juuli 2022 at 13:47

        Tundub täiega mõnus!

  • Avatar
    Vasta M. 6. juuli 2022 at 13:00

    Majaosaga on ka alati see, et kaasnevad järgmised “naabrid”, kes võivad lõpuks okka hinge visata. Äkki oleks mõistlikum vaadata juba täitsa maja maja, kus tõepoolest enam kellegagi arvestama ei peaks. Kodu ost pole teps mitte väike asi ja ikka tahaks, et läheks õnneks. Ilmselt mõtlesid sama ka siia kolides 😀 Oleks nukker kui seal taas korduks kõik.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 13:08

      Jaa, ma juba uurisin uute naabrite kohta ka ja nendega ei pidavat kunagi probleeme olnud olema 😀

  • Avatar
    Vasta Sirly 6. juuli 2022 at 12:57

    Väga põnev, hoian pöialt!
    15 tuhande alla saamisega on vidt keerulisem. Praegu on hoopis nii, et nagu mingi objekti vastu huvi tunned, pannakse hinda juurde, sest noh, sa tundsid huvi. Vähemalt detsembris oli meil niimoodi 4 korteriga. Absurdne, varem oli ikka vastupidi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 6. juuli 2022 at 13:08

      Jaa, see võib ka juhtuda 😀 Aga nagu öeldud, tuleb mis tuleb!