Uncategorized

WC või sahver?

16. jaanuar 2023

Mul on vaja nüüd kõikide ratsionaalset nõu, sest ma olen ise nii segaduses, nagu kits kahe heinakuhja vahel. Nimelt on mul Mari toa kõrval üks väike WC. Mul on nii vähe motti sellega tegeleda olnud, et ma pole sinna isegi kraanikaussi, ega valamukappi pannud. Nii et seal on lihtsalt…pott. Lisaks muidugi ka kunstaim, sest seal maas on auk, kuhu kraanikauss ühendada.

Loe ka neid postitusi!

54 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tyy 22. jaanuar 2023 at 16:12

    TEISE WC vajadust ei ole kui me oleme kahekesi aga juba 3 ja enam siis ON kohutav, eriti siis kui kõik ühel ajal lähevad kooli, tööle jne. Nii et laste kasvades, see vajadus veelgi kasvab.
    VASTUS: WC peab jääma

  • Avatar
    Vasta Happu 17. jaanuar 2023 at 18:25

    Mul on korteris kaks WC-d.
    Üks on pesemisvõimaluseta wc, see on poole kohaga sahver ka. Teine wc on koos vanni ja dušiga. Mees arvas küll, et lõhub lisawc-st poti välja ja olgu siis juba päriselt sahver, aga ma ei olnud päri. Jah, ega see lisapott meil kolme inimese peale kuigivõrd kasutust ei saa, aga on ette tulnud olukordi, mille puhul on olnud hädavajalik. Mees küll korra mainis, et veidi imelik oli potil istudes sprotikonserviga tõtt vahtida, et kaka ja söök nii lähestikku ei lähe mitte. Mul aga kogu toidumant suurtes läbipaistvates kastides ja ma probleemi ei näe, pole ju mingit kokkupuudet.
    Seda peab aga tunnistama, et sahvrivajadus on suurem kui varuwc oma. Täna oleksin mina nõus teisest wc-st loobuma, aga nüüd jällegi mees ei ole, sest ta omab vastavaid kogemusi 😃

  • Avatar
    Vasta M 17. jaanuar 2023 at 17:30

    Ei näe küll postitust aga sain aru, milles küsimus. Minul endal on kodus üks vets ja lapsi kolm, nädalas vähemalt korra juhtub nii et kõigil korraga vaja ja käib karjumine, tee rutem. Ka ise olen korduvalt järjekorras olnud ja mõelnud, et oleks ometi üks vets veel😀

  • Avatar
    Vasta Reet 17. jaanuar 2023 at 11:49

    Sahver. Kindlasti sahver. Siin tuleb kasuks see ütlus, et on eluaeg saadud hakkama ühe vetsuga majapidamises, saadakse edaspidi ka hakkama😂
    Ja vastuseks neile, kes vihjavad tiinekatele ja et siis on kahte vetsu vaja. Aga kui sul tiinekad on, siis kas nad tahavad, et tende toa kapis oleks kuivained ja sa neid sealt igapäev võtmas käid?Hea, kui sa korra kuus sinna tuppa lubatud oled😀😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2023 at 12:48

      haha, seda kaa jah 😀

  • Avatar
    Vasta kats 17. jaanuar 2023 at 11:17

    valiks kindlasti lisa-wc olemasolu.
    pärast seda, kui olen oma kooli- ja ülikoolieas 17a pidanud ühendatud wc-vannitoa ukse taga passima, on minu enda kodudes hiljem alati olnud wc ja vannituba eraldi, et vannisolijate järel jalad ristis keegi ootama ei peaks.
    sahver on hea asi, aga sahvri asemele võib ju kuskile mujale (kui kööki ei mahu, siis nt esikusse vmt) mingi suurema toidukapi panna.
    ps. endal mul sahvrit pole, selle asemel on eramu keldrikorrusel nn toidukelder, aga sul vist seal uuemat sorti kortermajas keldriboksi pole, kus hoidiseid ja juurikatid hoida?
    muide, sahver peaks olema JAHE. kas sa plaanid sinna praegusesse vetsu mingi külmutusseadme ka panna siis?

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2023 at 11:21

      Esiteks miks on vaja vetsu minna nii viimasel hetkel, et jalad juba ristis? 😀

      Ja ausalt ma ei taha sahvrit, et elada nagu maanaine enda jaheda kapiga. Ma tahan “sahvrit”, kus on mu kuivained, konservid, potid-pannid, köögitehnika jne. Mis seal jahedust vajaks? 😀 Ma ei osta endale ju 100kg kartuleid seal hoidmiseks 😀

  • Avatar
    Vasta F 17. jaanuar 2023 at 00:17

    Kui wc ja vannituba koos, siis kindlalt jätaks wc alles, kas või paneks ajutiselt riiulid ette kui hetkel ei kasutaks ja kasutaks niikaua sahvrina. Mingi hetk hakkavad tüdrukud rohkem häbenema ja vannitoas pesus/vetsus lukus uksega käima ja kas või niisama vannitoas meikima ja 100 aastat elama. Hea kui saab vetsu ka samal ajal minna rahus. Eriti kui teil vann ka kodus on ja keegi peaks otsustama vanni mõnulema minna. Ma ämma/äia juures külas iga kord ootan jalad ristis, kuna keegi on pesus, aga tahaks enne magamaminekut vetsu minna.

    • Avatar
      Vasta K. 17. jaanuar 2023 at 17:22

      Miks peaks tüdrukud häbenema hakkama? Oma ema ees? Mallu tubub nii normaalne ema, et ei tekita lastele komplekse, et nood oma keha varjama hakkaks.
      Varjama hakkvad üldiselt need lapsed, kelle vanemad kommenteerivad igat kasvavat keha osa v lapsed kelle vanemad ise on üsna konservatiivsed.

  • Avatar
    Vasta N38 16. jaanuar 2023 at 23:57

    Muidugi sahver, mis küsimus see üldse on 😀 Tegelt mul selline küsimus, et kas sul lapsed kasutavad varbseina aktiivselt? Meil kodus üks Marta vanune aktivist ja ma nuputan siin, et mida ägedat talle siia tuppa aretada.

    • Mallu
      Vasta Mallu 17. jaanuar 2023 at 00:09

      Hetkel on uus voodi turnimislõbu endale saanud😄

    • Avatar
      Vasta Evalyna 20. jaanuar 2023 at 10:49

      Tiim sahver. Mõnus kui asjad on kindlas kohas ja kodu korras. Nii,et ma isegi ei mõtleks vaid tegutseks. Ja kui kunagi vaja saab ju wc taastada kuigi ma ei usu et seda reaalselt kunagi vaja oleks

  • Avatar
    Vasta Linda 16. jaanuar 2023 at 23:21

    No ma ise sahvrifänn kuigi arvan, et vb tuleks kaa 2 vetsu kasuks, aga kas sa niikaua seal enam elad kui tüdrukud suuremad on, teismelised kõik.
    Mul hakkasid küll noorena alati päevad ootamatult nii üleöö, et terve voodi linad, alukad jne oli ikka korralikult verd täis 😀 siis polnud ju äppe millega jälgida kaa millal nad umbes hakkavad niiet selles suhtes kunagi ei tea palju seda verd alguses tuleb 😀

    • Avatar
      Vasta Linda 16. jaanuar 2023 at 23:22

      Jaa eksiga olime hommikuti koguaeg samal ajal vetsus, üks ülemisel teine alumisel korrusel 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 23:29

      Nojaa, aga ega nad kõigil sekundipealt ehk samal ajal ei hakka ma loodan.

  • Avatar
    Vasta K. 16. jaanuar 2023 at 23:00

    Raudselt sahver! Ma olen see vend, kel tuleb ulme pissihäda sekundiga ja hullult rabelen kui pean teist wc ukse taga ootama, aga ma ikka teeks sahvri! Raudselt!

  • Avatar
    Vasta Mirru 16. jaanuar 2023 at 22:48

    Olen ka sahvri poolt. Poole ajast on nad ju isaga ja kui tiinekad on, siis palju nad ikka kodus passivad 😄. Kool, trennid, sõbrad võtavad oma aja. Ainuke aeg, millal teist vetsu hädasti vaja võiks minna, on siis, kui teil kõigil korraga okse-ja kõhuviirus on. Siis võib kahestki vetsust väheks jääda 😆
    Ja kui tulevikus tunnedki, et võiks teine vets ka olla, siis bye-bye sahver teretulemast tagasi wc 😁

  • Avatar
    Vasta Marie 16. jaanuar 2023 at 22:43

    Sahver/ja wc pott koos, uus mood – sahver-wc 😀 see saab hitiks, raudselt! 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 23:30

      See oleks ilus jah🥲😄

      • Avatar
        Vasta Vaike 17. jaanuar 2023 at 02:09

        Aga päriselt, miks mitte? 😀 Minu arust on mõttel jumet. Kes ütleb, et sahvris ei või abi-wc olla? 😀

  • Avatar
    Vasta Liisi 16. jaanuar 2023 at 22:34

    Täiega sahvri poolt! Ma annaks palju, et mul oleks omal ajal mõistust olnud ja kööki sahvri lasknud ehitada, aga oh well 🙄 Pesta seal väikeses wc-s ju nagunii ei saa, seega kolm päevadega tiinekat saavad ühe wc-ga kenasti hakkama. Kui sa üldse seal enam siis elad, kui plikad nii suured juba on.

  • Avatar
    Vasta Ann. 16. jaanuar 2023 at 22:32

    Ma ei tea, kas see on loogiline ettepanek, aga jäta pott alles ja tee sahver 😀. Nagu mingi kast ümber vms? Mulle tundub jube raiskamine see poti välja lõhkumine, eriti kui pole kindel, kas tahaks üks hetk vastupidist olukorda tagasi. Lihtsalt kata poti osa kinni ja kasuta sahvrina.

  • Avatar
    Vasta Kätlin 16. jaanuar 2023 at 22:17

    Kui suur on tõenäosus, et te elate kõik veel seal kui ka martal ja lendel päevad on? Ilmselt siis nad tahaksid eraldi tube juba ja oleks vbla suuremat kodu üldse vaja. Üldiselt on mitu wc-d/vannituba mugav küll, aga eeldusel, et 10 aasta pärast enam ei ela seal, ma teeks sahvri. Teeks endalegi, aga pole sellist kohta vist.

  • Avatar
    Vasta Hanna 16. jaanuar 2023 at 21:54

    Sahver, ikka sahver 😀 ja nagu mainitud, siis saab alati vetsu tagasi teha. + ilmselt selleks ajaks kui lapsed koik teismelised, siis sa juba 10x mõelnud majaostu peale vms ja kes teab – äkki siis juba suurem kodu nkn 😂

  • Avatar
    Vasta Helery 16. jaanuar 2023 at 21:36

    Me viie liikmeline perekond. Kaks tiinekat. Üks poiss, teine tüdruk. Jah, vahel kui poiss pesus on (ta on seal sada aastat) ja nelja aastasel pissi häda tuleb, siis olen mõelnud, et maru hea oleks olnud, kui teise korruse välja ehitamisega oleks sinna teise vetsu ka teinud. Aga mul oli valida, kas lisa vets või garderoob. Ja noh, garderoob kaalus lisavetsu üle. Ja kui nüüd antaks valida, kas sahver või lisavets, siis valiksin sahvri. Köök mul nii väike, et raske on kööginodi sinna ära mahutada ja ilma lisavetsuta saanud pea 10 aastat siin majas elatud ja hakkama saadud🤷🏽‍♀️.

  • Avatar
    Vasta Anett 16. jaanuar 2023 at 21:35

    Kui nüüd tulevikule mõelda, varsti nad ongi suured ja sul on vannitoas vann. Vb praegu jah käid samal ajal vetsus ära kui lapsed vannis või siis vastupidi. Aga no ei tundu hea idee tulevikule mõeldes. Et pmst vannis pead käima sama kiirelt kui dushiall, sest no kolmest inimesest keegi tahaks nagunii sel ajal vetsu. 😀
    Elasin koos kahe venna ja õega, wc küll oli eraldi, aga juba see oli tüütu, et kui keegi läks vanni, siis vannitoas ei saanud nii pikalt käia.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 23:31

      Mul on vann ja dušš ka ju 😄

  • Avatar
    Vasta Pille 16. jaanuar 2023 at 21:22

    Igatahes majapidamisruum/ sahver 100%. Sinna hea kõiksugu kraami panna.

  • Avatar
    Vasta Lennu 16. jaanuar 2023 at 20:56

    Team “go for it”, muidu jäädki mõtisklema ja see jääb kummitama😀 Tundub lebo kuna nkn aind pott seal ja alati saab taastada kui reaalselt mingi probleem peaks tulema kolme üheaegse menstruaaldeemoniga. Ja sahver ikka ülinice asi, saab varuda ka kui tuleb mingi suurem koostöö stuffihunnik v “sõjaolukord”😅

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 21:15

      Ma ise mõtlen ka, et asi seda potti siis pärast tagasi panna on 😄 (nagu ma ise väga oskaks😄👌👌)

  • Avatar
    Vasta Liis E 16. jaanuar 2023 at 20:30

    Sahver 100%!

    • Avatar
      Vasta Piret 16. jaanuar 2023 at 20:43

      Peres küll viis last, aga neist kolm tiinekad ja vajadus lisa wc järgi küll suur. Käib sõna otseses mõttes fight tihtipeale seal ukse taga. Julgen küll soovitada, keep it! 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 16. jaanuar 2023 at 20:29

    Lisa vets on tore,kui ta olemas on, eriti ntx külalistele kasutamiseks, kui millegipärast ei peaks tahtma, et nad vannitoas käiksid vms a‘la riided kuivavad vms. Kuid kui peaks valima kas lisa wc vöi sahver, eriti nagu sinu puhul, kui köögi pind väiksema poolsem ja nagu ütled , kööki möeldud asju magamistoa kapis hoiustad, siis valiksin kindlasti sahvri.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 20:33

      Mul on kuivati ja isegi kui poleks, siis kui ma juba olen su enda koju lasknud, sis võid sa teoorias ka näha mu kuivavaid trussikuid😄

  • Avatar
    Vasta Tikker 16. jaanuar 2023 at 20:13

    Kui sa tahad sahvrit, tee sahver. Kui tulevikus ümber mõtled, võid alati uuesti WC-ks muuta 😆

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 20:33

      Hea idee!😏

  • Avatar
    Vasta Liisukas 16. jaanuar 2023 at 20:12

    Kui sul praegu on vajadus sahvri järele, siis on mõistlik sahver ka teha. Ilma, et sa kaotaksid täiesti ära võimaluse sinna kunagi vajadusel ikkagi wc teha 😁
    Sest tegelikult jah, see aeg tuleb, kui kõik plikad hakkavad vannituba rohkem kasutama. Aga arvestades seda, et sa ilmselt millalgi jälle kolid, siis tasub praegu teha sinna sahver, mida sa vajad praegu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 20:34

      Mulle meeldib, et kõik minuga nõustuvad 😄🙏

  • Avatar
    Vasta Liisi 16. jaanuar 2023 at 20:09

    Ilmselgelt sahver ju! Mul on sahver ja no asendamatu asi. Täiuslikust elust on puudu veel ainult see et see oleks sama ilus ja organiseeritud kui su piltidel(praegu vana majaga kaasa tulnud ja üsna sad ruum aga sellegipoolest asendamatu)

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 20:34

      Mul ka sahver alati unistus olnud🥲

  • Avatar
    Vasta Silja 16. jaanuar 2023 at 20:03

    Mina pooldaks ka sahvrit pigem. Ma elan ise küll eramajas kus on 3 wc-d aga seda pigem sellepärast, et igal korrusel oleks wc. Aga sahver on kindlasti hea ja kasulik mõte🙂

  • Avatar
    Vasta Aile K. 16. jaanuar 2023 at 20:02

    Sahver…endal ei kujutaks ettegi, et poleks poolsahver-garderoobi. Purgisupid, kuivained, kookospiimad, krõpsud,..seal riiulitel ootamas 🙂

  • Avatar
    Vasta Miu 16. jaanuar 2023 at 20:00

    Väga paljudel on kodus 2 vetsu 😃

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 20:08

      Kas rohkematel on kaks või üks😄

      • Avatar
        Vasta Lennu 16. jaanuar 2023 at 20:57

        Kaks on juba luksus😀 Ülejäänu tundub nats tobe, miks vaja igasse nurka wc teha😀😀😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 21:14

          No erinevatel korrustel ma saan aru, et on mugav 🤷‍♀️

          • Avatar
            Vaike 16. jaanuar 2023 at 22:29

            Mul on õel kahe korruse peale üks vets ja see ülakorrusel, saabki sammud täis. 😀

  • Avatar
    Vasta Ingrid Jakobson 16. jaanuar 2023 at 19:55

    Me elasime kunagi majas kaheksakesi, ühe vetsuga. Naersime küll, et ukse taga võiks järjekorranumbri masin olla, nagu pangas, aga saime täitsa edukalt pestud-kustud…. Majapidamistuum/sahver oleks palju mõistlikum. Ja kui 10 aasta pärast ikka seda lisavetsu vaja on, siis saab selle ju alati uuesti tekitada.

  • Avatar
    Vasta C 16. jaanuar 2023 at 19:53

    100000% sahver. Mul olemas ja ei kujutaks elu ilma ettegi. Kuhu kurat muidu panna hunnik potte, panne ja muud nodi 🧐

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. jaanuar 2023 at 19:52

    Sahver-panipaik! Pole küsimustki!

  • Avatar
    Vasta Vaike 16. jaanuar 2023 at 19:08

    Sahver!
    Me elasime viiekesi ühe vetsuga: ema, kolm tütart ja poeg. Ei ole küll mingit vetsudraamat meeles. Vahel tuli vbl ukse taga vänderdada, et tee kiiremini, mul tuleb püksi, aga no ei tulnud kunagi. Vähemalt mitte selle pärast, et keegi teine vetsus oli. 😀 Kuidagi saime ka kõhugripid üle elatud nii, et isegi ei mäleta mingit vetsudraamat. Ja sahver on parim asi üldse! Mu parim sõber arvas, et ma võiksin oma sahvri välja lõhkuda ja selle asemel midagi muud teha. Pigem lõhun ma välja sauna, mida nagunii ainult tema kasutab!

    • Mallu
      Vasta Mallu 16. jaanuar 2023 at 19:51

      No ma mõtlen ka, et kui paljudel on kodus üldse kaks vetsu 😄

      • Avatar
        Vasta Kix 16. jaanuar 2023 at 20:00

        Meil korteris on ka 1 wc ja pole väga suurt probleemi 3 inimesega, aga majas jällegi 3-4 inimesega on 2 vetsu ja no suht asendamatu ikkagi😃 vahel on isegi nendest kahest vetsust vähe, kui külalised ka. Aga arvestades, et sul on kõik naissoost isikud (ei veedeta potil niikaua aega😃) ja nad pole koguaeg ka sinuga, siis sellise väikese köögi puhul oleks kasulikum sahver

      • Avatar
        Vasta Maris Pikkpõld 16. jaanuar 2023 at 20:02

        Panipaikasid kulub alati ära. Nii hea kui oleks panna kõik “kola” silma alt ära.
        Lisaks mul tädil on majas kaks vetsu. All korrusel ja üleval korrusel kus on magamistoad ja no keegi isegi külas olles ei kasuta alumist vetsu. See ongi juba pigem nagu riiete pesemise/kuivatamise ruum ja sahver.