JUMALAITA

mul on ausalt kopp nii ees

22. veebruar 2023

Ma ei mäleta ühtegi aastat, mil ma oleksin saanud kaasa noogutada kogu ilmarahvaga, kes ohkas kurvalt, et saaks see talv juba läbi, et lapsed ko-gu-aeg haiged. Kui ma nüüd mõtlen, siis ega need lapsed see aasta rohkem haiged pole olnud kui eelmistel aastatel, ainukene erinevus on lihtsalt see, et ma käin nüüd tööl.

Loe ka neid postitusi!

10 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Silja Silja 3. märts 2023 at 15:32

  Lapsed ja söömine🤯
  Minu 1.7 aastane vaatab söögile otsa lihtsalt, mingeid asju isegi ei proovi. Vahepeal oli täielik liha streik, mitte üheski variandis ühtegi lihatoodet ei söönud, isegi kui kogemata sattus suhu siis sülitas välja. Teine 6 aastane sööks ainult liha, kartulit ei taha. Ükspäev on keedukartul okei, teinepäev praen või teen ahjus, mis justkui oleks parem kui keedukartul, arvab tema, et ta seda pruuni (pruuniks praetud siis või ahjuks pruunistatud)ei söö ja tahab aind potis tehtud.🤦‍♀️

 • Avatar
  Vasta Kaja 24. veebruar 2023 at 00:18

  Mul on üks 14aastane, kellel on kogu aeg kõht tühi ja kõik vestlused temaga lõppevad küsimusega “millal süüa saab?” (ise näeb sealjuures välja nagu piitsavars), üks 6aastane, kellel pole mitte kunagi kõht tühi ja üks 2,5aastane, kellel on kõht tühi, aga mitte miski ei maitse talle.

 • Avatar
  Vasta Vaike 23. veebruar 2023 at 12:55

  Mul on kolleegil teismelised poisid ja ma olen enam kui kindel, et ta unistab väikestest lastest, kes elavad õhust ja armastusest, sest teismelised lihtsalt söövad ta vaeseks. Nii et nautige seda aega kuniks on. 😀

 • Avatar
  Vasta Kairixxx 23. veebruar 2023 at 08:33

  Samaa! Aga jutt käib 9a poisist. Ükski normaalne toit, mis varem sobis süüa, enam ei kõlba. Isegi hakklihakaste maitseb külas paremini 🤯 Aga tema puhul häda ka selles, et käib kapist näksi otsimas (ei jõua koguaeg jälgida, et ta seda ei teeks). Ja taskuraha eest poest meelepärast ostmas. Vahepeal võtsingi rahakoti enda kätte. 1,9a on ka valiv, vaatame mis sellest loost edasi saab 🙃 Imetlen neid lapsi, kes kõike söövad, mul selline teismeline kodus 😊

 • Avatar
  Vasta Tibu0 22. veebruar 2023 at 21:39

  Samaaa. Mõni päev ei söö üks kolmest lapsest kartulit. Mõni päev ei sööda riisi. Ela siis sellistega.

 • Avatar
  Vasta Lea 22. veebruar 2023 at 21:27

  Ainult makaron hakklihaga läheb mõlemale peale. Seda ka eeldusel, et ma maitseainetega üle ei pinguta. Muidu peetakse söögikõlblikuks spagetti ja makaroni ja friikaid ja nagitsaid jm sama “täisväärtuslikku”. Koolivaheaegadel imestan, et nad selle üldse üle elavad, mõne päeva jooksul ei suudagi ühtegi päris sööki meenutada. Tean-tean, kui ainult tervislik kodust leiduks, siis äkki sööksid ka, kui muud ei anta. Äkki.

 • Avatar
  Vasta Lu 22. veebruar 2023 at 21:22

  Mina olin täpselt selline laps, no lihtsalt ei tahtnud! Oli periood, kus sobis ainult koorega(!) keedetud kartul võiga. Ja mingi aeg pidi või leiva peal täiesti sile olema, kui üks kriips oli, siis ei söönud, loomulikult läks sinna sink või vorst peale 😄
  Ja siiani võin söögile otsa vaadata ja otsustada, et vot täna ma seda ei söö, ehk mõni teine päev..

 • Avatar
  Vasta Triin 22. veebruar 2023 at 20:20

  Pole sa üksi oma nälga surnud lastega. Poiss(9a) sööb kõike, mis ette tõstetakse, aga preili(5a) on maailma kõige valivam sööja. Kõlbavad ainult keedukartul, makaronid või friikad, liha ei võta suu sissegi, ükskõik, mis suppi teen, siis seest sööb kartulid ära ja heal juhul ka leent nats proovitakse. Lasteaias pidi ka suht pirts olema, aga mitte nii hullult, seal vb kambavaim vms. Siiani elab veel, loodetavasti kasvab välja, sest poiss mul selles vanuses oli ka suht valiv, aga mitte nii hull.

 • Avatar
  Vasta Minna 22. veebruar 2023 at 20:04

  Oh god, täpselt sama! Üks nälgind laps leitakse Peetrist ka. Munakollane, rohelised köögiviljad ja kala on sulaselge mürgitamine ka siin… elab reaalselt õhust ja armastusest see toddler. Ulme 🥲

 • Avatar
  Vasta Mirje Klee 22. veebruar 2023 at 19:59

  Mu preilid samasugused. Teen ja pakun normaalset sööki aga neile ei maitse. Ise pole kordagi proovinud😃😃
  Läheb mõni minut mööda ja hakkab pihta lunimine,palun õuna,krõbinaid jne😅😅