TERVISEJUTUD

teeme ühe penskariringi

7. märts 2023

See on vist kõigile teada-tuntud tõde, et kui kamp vanainimesi kokku saab, siis hakkavad nad omavahel esimese asjana arutama, et mis opil viimati käidud sai, kumb puus rohkem vihmase ilmaga valutab ja millal viimased hambad välja pudenesid. Muuseas, ma olen täheldanud, et sama teevad väiksed lapsed. Meil iga päev peale lasteaeda kutsutakse õed kokku ja hakatakse neile koheselt näitama uut sinikat põlvel ja mikrokriimustusi käe peal.

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Silja Silja 10. märts 2023 at 16:18

    Külasta head massööri🙂 vahest oled kaelale külma saanud või lihtsalt mingid sooned kinni kuskil

  • Avatar
    Vasta Rika 10. märts 2023 at 10:48

    Mul ka viimased nädalad pea rohkem valutanud/tuiganud ja mulle tundub, et ma leidsin enda jaoks seose sellega, et õues ja ka kontoris on liiga ere! Päike sillerdab lume pealt tuhandekordselt ning see ere valgus täiega paneb pea valutama. Olen nüüd nädal aega õues kogu aeg päikseprille kandnud ja ka tubastes tingimustes päikest tõkestanud (kuigi nii kahju on, sest no ma niiiii igatsesin seda valgust ja pimeda aja lõppemist) ning peavalud on vähenenud.

  • Avatar
    Vasta Maarja S 8. märts 2023 at 08:08

    Kõrge/madal vererõhk?

  • Avatar
    Vasta K 7. märts 2023 at 23:06

    Kusjuures viimasel ajal samamoodi avastasin, et pea valutab tihedamini kui tavaliselt ja avastasin, et ilmselt on süüdlaseks e-sigaret. Ilmselt hakkasin pingete maandamiseks seda rohkem tõmbama ja kohe oli peavalu platsis. Nüüd proovin seda vähem teha ja peavalu kadunud ning isegi üldine enesetunne parem. Täpselt samasugune nõme tuikav peavalu, mitte üldse hull peavalu, kuid häiriv sellegipoolest.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. märts 2023 at 09:12

      Ma õnneks seda ei tarvita

  • Avatar
    Vasta Hanna 7. märts 2023 at 19:58

    🙋‍♀️ Minul käsi püsti, sest mul ka pidevalt mingi häda käes. Peavalu on mul pidev kaaslane – kord on stressist, kord vedelikupuudusest, siis harva kimbutab ka diagnoositud migreen 🙈 Ehk kõik peavaluvormid on vahepeal kohal. Praegu aga piinab mind kohutav nohu ja köha, mis ei taha üldse ära minna.

  • Avatar
    Vasta R. 7. märts 2023 at 19:05

    Mul valutab aastaaega igahommik rämedalt alaselg, kui voodist tõusen. Perearstütles, et niikaua kui mul jalad all ei sure, niikaua mind neuroloogile ei saada. Ükskord sain 30 ja pidasin oma sünnat Pärnu tervise paradiisis. Hommikul ärkasin ja null valu. Ma nüüd ei tea, kas see oli nende heas kattemadratsis või sellest, et olin veel promillis🤣🤣🤣, aga kojutulles jätkus igahommikune voodist üles kangutamine. Pliis soovita mulle head kattemadratsit, ei suuda valida, milline see kõigeparem ikka oleks. See võibolla päästaks mu elu, haha 🤣

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. märts 2023 at 19:46

      Helista Tervise Paradiisi ja küsi mis neil on 😄 Ja neuroloogi juurde saab ju ise ka aega panna?

    • Avatar
      Vasta Ann 7. märts 2023 at 23:14

      Palun ürita ikkagi neuroloogi juurde saada ja MRI teha, sellise valuga ei pea elama. Ilma MRIta ei saa keegi sulle öelda mis seal täpselt toimub.

      Tean kogemusest, olen 10 aastat elanud seljavalus, 3 operatsiooni on tehtud ja igakord operatsioonijärgselt saan elada mõnda aega nagu päris inimesed. Nüüd tuleb tõenäoliselt veel neljas operatsioon, mis jääb mõneks ajaks viimaseks.

  • Avatar
    Vasta Liis 7. märts 2023 at 18:54

    Kuna sa istud palju arvuti taga ,siis eeldan ,et kaela pinge on suur…mul endal sama asi ,aga nüüd on mul lisaks veel ka pearinglus!
    Mine massaaži ja kui see ei aita ,siis arstile 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. märts 2023 at 18:58

      Ma olen terve elu palju arvutis istunud, siis peaks selle teooria järgi ammu pea valutama 😀

      • Avatar
        Vasta PeeKaa 8. märts 2023 at 13:09

        Aga kas sa oled terve elu laua taga, toolil istudes, arvuti ees olnud? Nooremana vbl jah, aga vanemana ei sobi enam palju asjad, mis varemalt OK on olnud.
        Mina soovitaks tööl tooli kõrgust reguleerida. Proovi, äkki aitab! Minul ei aidanud, aga nüüd kui ma diivani pealt arvuti asju ajan, null valu. Või noh, eks ma ka palju vähem arvuti ees olen. Eks ta ikka sellega seoses on ja see, et varem pole olnud, pole argument.

      • Avatar
        Vasta väike Myy 11. märts 2023 at 03:08

        kui sa Noor inimene teed miskit kehale valesti siis esimese 5 minutiga ei juhtu midagi. On ju NII?
        Tehes seda pikem periood hakkavad ilmnema probleemid, sümptomid. Su keha annab vaikselt märku.
        Sina ikka ei taipa seoseid ja nii mööduvad aastad. Nüüd ütleb su keha : mulle aitab, karikas on täis saanud ja virutab sulle regulaarselt VASTIKUT valu ja sa ikka ütled, et ma olen terve elu arvutis istunud ja see ei ole sellest, sest varem sa seda teravalt ei tundnud!!!

  • Avatar
    Vasta Snäuts 7. märts 2023 at 18:45

    Kui sul covid test on käepärast, siis tee prooviks. Mul oli jaanuaris ja ainus sümptom, mis tekkis, oli meeletu peavalu nädal aega järjest. Testisin korduvalt, olin positiivne, kuid köha ega palavikku polnud, lihtsalt ränk peavalu.

  • Avatar
    Vasta iSiil 7. märts 2023 at 13:58

    Võib olla ka pingepeavalu, mis tuleb sellest, et õlavööde on pinges ja võiks minna massaaži või siis külmetasid kaela ära ja nüüd on kaelas või kuskil seal põletik, mis ka kõik valutama paneb. Massöörist võiks alustada 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. märts 2023 at 14:01

      Aga kas mul ei peaks siis pea 24/7 valutama? Sest mul nagu KOGU AEG pole valus, enamasti hakkab pihta lõuna ajal (täna üllatas kohe hommikul :D)

      • Avatar
        Vasta Anna 7. märts 2023 at 21:28

        Ei pea. Mul hakkasid ka valud täpselt samamoodi, kuskil poole aastaga arenesid sellisteks, et enam praktiliselt üle ei lähegi. Ole targem kui mina ja hakka kohe venitusi tegema ning ujumas käima.