Uncategorized

varsti hakkab maisi saama*

5. juuli 2023

See on vist mingi basic teadmine, et air fryer on viimaste aastate kõige popim leiutis. Või noh, ma tean väheseid majapidamisi, kus seda veel ei ole. Jajah, ma tean, et on neid ka, kes ütlevad, et ahi on täpselt sama asi ja nad ei saa aru, mis selle point on, aga ma arvan, et need inimesed on vähemuses. Seda ka ilmselt sellel põhjusel, et nad pole ehk lihtsalt kuumaõhufritüüris mitte midagi teha katsetada saanud? Jumal teab…

Ühesõnaga mul oli ka loomulikult kuumaõhufritüür kenasti olemas ja ma kasutasin seda reaalselt kogu aeg. Mina ei tea, mis pagana tehnoloogia seal sees on, et no kuigi mul ausalt ka on ahi olemas, siis fritüüris jäävad asjad alati nii palju krõbedamad ja üldse nii palju mugavam on. Nii endal, kui ka näiteks lastel.

Mitte et ma praegu kuigi palju kodust ära oleks, aga no kui tööl käisin, siis Mari tegi küll endale ise fritüüris nii friikaid kui muid snäkke, mida ta enda sõnul lihtsalt ahju panna “ei oska”. Ma tegelikult arvan, et oskaks küll, aga no tõesti on lihtsam asjad fritüüri valada, ühte nuppu keeraga ja 20 mintsa pärast valmis söök välja võtta. Ahjuga oleks mul endal see mure, et laps ehk unustab lihtsalt ära, et ta midagi valmistama hakkas ja meenuks see ilmselt umbes siis, kui tuba tossu täis oleks. Kuigi jah, ausalt öeldes oleks selle juhtumine tõenäolisem minu enda, kui Mariga. Ta mälu on tunduvalt parem 😁.

Nüüd lõpuks jõuan oma jutuga sinna, et mul pole enam jupp aega seda toredat masinat kodus olnud. Mul see käepide hakkas seal veits loksuma ja üldse tundus mulle, et mul oleks mingit suuremat masinat vaja. Seda lihtsalt selle pärast, et tihtipeale tahtsin ma korraga teha kahe erinevat asja. Mis tähendab seda, et ma pidin neid kordamööda sussutama ja esimesed asjad olid selleks ajaks juba külmad, kui uus laar valmis sai. Mitte, et see nüüd mingi eriline suur katastroof oleks, aga igatahes võtsin ma endale pähe, et ma ostan endale lihtsalt mingi suurema variandi ja andsin eelmise emale.

See oli legit mingi sada aastat tagasi ja see meenub mulle iga kord, kui ma jälle mõnda kuumaõhufritüüri retsepti kuskil näen, mida ma ilmtingimata katsetada tahan. Näiteks praegu on mul kodus paar värsket maisitõlvikut ja no selline isu tuli neid maisiribasid teha, aga no kuidas ma teen, kui mul masinatki pole.

Ühesõnaga olin ma juba enne välja mõelnud, et ma tahan sellist masinat, kus saab korraga mitu kihti sisse panna. Vaatasin siis kenasti netti, et mida-kus pakutakse ja leidsin, et veits üle kahe soti saab umbes sellise, nagu ma mõtlesin. Lausa 50€ alla hinnatud ka, seega tundus täitsa soliidne pakkumine, eksole. Aga vot samal ajal kirjutas mulle Osta.eu tiim, et neil on juulikuus suvepakkumised elektroonikakaupadele ja nõnda jäin ma jälle väljamaisetel lehtedel kondama, kust leidsin TÄPSELT sellise, nagu ma enda peas välja mõelnud olin ja palju parema hinnaga ka, ainult 139€, mis on tunduvalt parem, kui 210€.

Muidu enam-vähem sama, aga kahe tasapinna (on see sõna tasapind v??) asemel lausa kolm. Seega saab korraga valmis teha friikad, maisi ja soovi korral veel kananuggitsad ka, kui mõnel peenel preilil parasjagu maisiisu ei ole või nii.

Ma olen korduvalt osta.eu kaudu asju välismaalt parema hinnaga leidnud ja ei pidanud pettuma seegi kord. Ja isegi kui saatmiskulud hinnale otsa visata, teeb see masina lõpphinna siiski mitukümmend eurot soodsamaks, kui kõige odavam variant, mis eesti turul pakkuda on. Seega … väärt värk.

Kui sul ka mingi tehnika parasjagu uuendust tahab, siis tsekka Osta.eu kodukale, kus nad mõned ässamad diilid välja toonud on. Minu enda nipp on see, et ma lähen lihtsalt nendele kodukatele, mis pakkumises välja toodud on ja surfan ise lehtedel edasi. Nõnda leidsin selle sama kuumaõhufritüüri ka👌. Aga. no nad ise oskavad ka päris häid hinnavõrdlusi leida, vaata näiteks seda 👇

Kuidas OstaEU teenust kasutada?

 • Registreeru OstaEU platvormil
 • Kinnita registreerimine ja saa OstaEU tarneaadressid Saksamaal, Poolas, Hispaanias, Prantsusmaal, Itaalias, Leedus, Lätis, Hollandis ja Tšehhis
 • Vali soovitud kaup (lai nimekiri on saadaval siin)
 • Toote ostmisel märgi OstaEU tarneaadress vajalikus riigis
 • Toimetame toote Eestisse
 • Kui ostmine tundub keeruline – kasuta meie ostuteenust!

Ma ise olen juba korduvalt teenust kasutanud, raha säästnud ja rahule jäänud. Nii et proovige heaga järele, kui siiani seda veel teinud ei ole.

*Postitus sündis koostöös osta.eu’ga

Loe ka neid postitusi!

2 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta J 7. juuli 2023 at 22:34

  Samas see näeb välja nagu mini ahi juba. Siis kaob nagu see friti mõte ära, et valad sisse ja olemas. Sinna pead ikka laotama kuidagi asju voi mingi ahjuvormiga panema. Ma nägin lahedat kahe fritiga masinat.. saadki panna friikad ja kana eraldi näiteks vm. Vot see tundus lahe. Ja säilis see valamismeetod 😝

 • Avatar
  Vasta L 5. juuli 2023 at 21:53

  Aitäh air-fryeri soovituse eest. Aga mis osta.eu-sse puutub – sama fritüür Kaufmani lehel 119 euri ja shipping Eestisse 5 päevaga 9.95 euri.