Uncategorized

4. aprill 2024

Ma pole vist jupp aega millestki nii väga kirjutada tahtnud… Vihkan selliseid olukordi, kus ma tunnen, et ma tahaks teiega midagi jagada, sest ma tunnen, et see ju puudutab mind suurel määral, aga samas on see olukord nii palju suurem ja puudutab tegelikult veel rohkem teisi inimesi. Mina olen nagu lihtsalt mingi mõttetu pealtvaataja. Selle erinevusega, et ma ei saa siin olukorras õlgu kehitada ja öelda, et ah, pole minu asi, ei huvita. Sest kogu see pull mõjutab mind sellegipoolest.

Loe ka neid postitusi!

46 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Inimene 7. aprill 2024 at 10:20

    Mjah, uued tissid ekskaasale pole nüüd küll see kohustus, mida isa laste nägemiseks täitma peaks… mul hakkas praegu silm tõmblema selle jutu peale, ma tegin pidevalt rahalisi mööndusi, et isa ja laps kohtuksid ja et nad isa uue kaaslasega reisil käiksid ja ikka oli seda isa raske liikuma saada ja ma oleks endale enne käe otsast hammustanud, kui eksi selga silitanud.

    Kas perelepitaja juures on käidud? Ja lastekaitseametniku? Perelepituses saab mingeid piire paika panna, lastekaitseametniku abiga saab kohtumisgraafikuid kokku leppida, iseasi muidugi, kuidas neist kinni peetakse. Jeerum.

    • Avatar
      Vasta Inimene 7. aprill 2024 at 17:56

      St tahtsin kirjutada: mul hakkas KA silm tõmblema.

  • Avatar
    Vasta Inimene 7. aprill 2024 at 10:11

    Mul on/oli vastupidine olukord, eks ei tahtnud last enda juurde, mina võimlesin selle nimel, et isa ja lapse suhtlus säiliks, pakkusin, et kui ta suvel lapse pikemalt, nii nädal-paar, enda juurde võtab, siis ma selle perioodi eest elatist ei taha. Üks eriti südantlõhestav olukord oli, kus isa pidi juba suure poisi oma suvise tööprojekti juures tööle rakendama, saatis töökaaslase järele jutuga, et objektil saame kokku… Ja siis ei ilmunud isa isegi mitte omaenda tööobjektile!
    Seevastu eksi uute naistega sain ma hästi läbi ja kui poiss väiksem oli, sai kohtumisi vahel nende vahendusel korrdatud. Nii et igatmoodi saab. Kahjuks läks ta järjest kõikidest uutest ka lahku. Imekspandav inimene see eks.

  • Avatar
    Vasta Maria 6. aprill 2024 at 11:35

    Ma utleks selle peale vaid : how you find them is how you lose them.
    Mees kes jatab uhe naise maha, et uus naine votta, sellised ei muutu.
    Paari aasta parast jatab sinu maha ja votab uue ja siis oled sina see psuhho ex.
    Keegi ei saa korjata teise pisaraid ja nendega endale onne osta.
    Ja ei me ei suuda selliseid mehi muuta, varsti on ta tudinud ja jalle uus ja huvitav baby momma. 😂

    • Avatar
      Vasta Inimene 7. aprill 2024 at 17:58

      Kas ta siis jättis eelmise naise maha selleks, et Mallukaga kokku hakata või olid nad ikka juba enne lahus, kuidas siis nüüd täpsemalt? Kui see viimane, siis ju sinu ähvardus ei kehti.

      • Mallu
        Vasta Mallu 8. aprill 2024 at 19:07

        Ei minu pärast pole kedagi jäetud 😄

    • Avatar
      Vasta Vaike 9. aprill 2024 at 08:59

      Kui leiad mehe vabana, siis kaotad ka vabana? 😃

  • Avatar
    Vasta H. 5. aprill 2024 at 12:31

    Mul on sinust ja Märtenist väga kahju ja ma loodan, et te saate selle olukorra kontrolli alla. Minu ja mu abikaasa suhtes sellega hästi ei läinud, sest eks suutis lapsed nii ara mürgitada, et lapsed ei soovinudki isaga suhelda (argumendid: isa ei hooli teist, ei tule vaatama, ei maksa elatist). Kõik oli loomulikult vale, sest isa maksis mida küsiti, käis korduvalt 100km kaugusel laste kodu ukse taga, kuid kord olid lapsed haiged, siis muud plaanid (PEREPLAANID, nagu öeldi) jne jne jne. Võõrdumine siiski juhtus ja praegu kohtuvad nüüdseks täisealised lapsed isaga heal juhul kord aastas 🙁

  • Avatar
    Vasta Triin 4. aprill 2024 at 19:33

    Vaesed lapsed, lõpuks ei tule neil nii normaalset suhet kummagi vanemaga.

  • Avatar
    Vasta H 4. aprill 2024 at 18:15

    Kui vanemad ei saavuta omavahel kokkulepet, siis selleks on kohus. 🙂
    Muidugi, kui enne lahkuminekut elati mujal ja siis isa otsustas Tallinna kolida, siis vaevalt, et kohus lapsi nädala sees Tallinna saadab. Aga vähemalt saab suhtluskorra (nädalavahetused, pühad, telefonikõned ja kohtumised kodulinnas) paika pandud. Ning rahalise poole. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2024 at 18:49

      No lapsed ei käi kuskil koolis/lasteaias, et nädalapäev eriti lugema peaks.

  • Avatar
    Vasta Kr 4. aprill 2024 at 18:12

    Jaaa, tuttav teema. Meil oli aastaid põhiline teema telefoniterror. See nägi välja nii, et reedel algas ja siis oli teada, et pühapäeva õhtul jõud raugeb – see on päris õudne. Ei olnudki sellist teemat, et kas lapsi võib näha või mitte (neid ei näinud nagunii eriti) aga ma ei teagi… nõudis oma abielunaise õigusi? Võis tunde oma iba telefonis ajada. Alguses ma ka ei sekkunud, et eks iga inimene ise teab, kuidas oma eksiga kõige paremini hakkama saab. Aga siis mul viskas mingil hetkel üle, et sina ise ei pea ja ei tohi lasta endaga niimoodi käituda, lõpeta lihtsalt ära, sa ei pea tema tigetsemist telefonis tundide viisi kuulama (isegi nii mitte, et telefon lauale pandud, et ta rahus räusata saaks). Nagu mõni eelkõneleja ütles, et nad toituvadki jah sellest energiast, mida nad meie käest saavad – see tuleb lihtsalt ära lõpetada. Lahutust ka ei andnud enne, kui teda ähvadati, et enne järgmisi lapserahasid ei saa, kui ennast kohale veab. Tema tundis konkreetselt sellest mingit mega võimu, et tema ikka ametlik abikaasa oli. Peale lahutust toimus rahunemine.
    Kas meie oskasime seda olukorda hästi lahendada. Ei – ühe praeguseks täiskasvanud lapsega mu mehel suhe puudub ja teisega võiks ka kindlasti lähedasemad olla. Kas see naine saavutas oma eesmärgi – vot ma ka ei ole aru saanud, mis nende eesmärk on. Kui sitta keerata oma eksile ja rikkuda nende suhe isaga, siis jah, selle eesmärgi ta saavutas. Aga sealjuures tegi ta väga palju kahju ka oma lastele – millest ta siiani kindlasti aru pole saanud. Miks nii palju naised nii käituvad – vist mingi meeletu kadedus, kurjus, tigedus ja kättemaksuhimu – ma ei oska mingi muu tundega seda selgitada.

    • Avatar
      Vasta M 5. aprill 2024 at 19:13

      Eesmärk oli vast ikka oma abielu säilitada. Keegi ei taha ju loobuda heast mehest ja lõhkuda oma perekond. Loogiline, et kuni lahutuseni üks osapool proovib abielu veel päästa. Kahju, et emotsioonid üle pea löövad ja üritatakse kaaslast tagasi võita nutu ja halaga. Kõige targem oleks teeselda eluga edasiminekut ja küll siis see ula peale läinud abikaasa tagasi tuleb. Miks need armukesed nii käituvad nagu nemad olid puu otsas, kui pauk käis ja nemad on ainult õrnad lillekesed versus vana abielunaine on kuri nõid – ei tea, vist mingi meeletu kadedus, kurjus, tigedus ja saamahimu. Küsimusi küsid küll palju, et miiks ja miiks, aga proovi siis korraks end panna teise kingadesse ja mõelda, mida ise sel hetkel tunneksid. Minu arust täiesti arusaadav, et lõhutud hingega naine muutub “psühhoks nõiaks” korraks. Kole on trampida teise ebaõnne peal ja teda mitte inimesena näha.

      • Avatar
        Vasta Inimene 7. aprill 2024 at 18:01

        Imelik on siin selliseid manitsusi lugeda, kohe tekib tunne, et: 👻💀😱

  • Avatar
    Vasta Sis 4. aprill 2024 at 15:27

    Tiim peab kahjuks siin kohal ütlema et noup, see ei lähe üle. Vahepeal on tal
    muud huvid ja siis tundub vb hetkeks et äkki siiski kuid siis ta aktiveerub suva hetkel uuesti ja kogu trall läheb edasi. Sa õpid sellega lihtsalt elama, ärritud ja oled nõutu ja siis saad aru et se inimene ongi selline ja sa ei saa sinna mitte-kuradima-midagi teha… minu isiklik lemmik on, kui küsimusele miks laps ütleb et tal on põsel sinikas, sest emme lõi teda puldiga kui ta jonnis? On vastuseks et, hea küsimus, sina maksa raha ära enne kui küsimusi küsida võid.
    Kurb, et selliseid naisi/emasid olemas on… ega see su olukorda kuidagi paremaks ei tee aga ma selle kingituse peale mida sa ilmselt kunagi näinud ei ole naersin küll kõva häälega.. nii passive agressive lihtsalt 😄

  • Avatar
    Vasta Marks 4. aprill 2024 at 15:12

    Ma tahaks öelda, et see on mööduv, aga oma praktikas.. see jäigi selliseks. Meie algus muidugi oli teistmoodi ka, ma olin ise noor ja rumal ning ei saanud aru, et mind tol ajal alguses just armukesena ka kasutati. Mina arvasin, et kogu lugu oli lõpetatud juba ammu, sest nii mulle ju ometi väideti. Hiljem, kui kõigest aru olin saanud, siis ma ka täiesti mõistsin exnaise paha meelt ja aktsepteerisin, et tal minu vastu viha on, kuid mida ka mina ei tolereerinud oli just nimelt lapse relvana kasutamine minu tolleaegse peika vastu. “Kui suhrled temaga, siis last ei näe” või “ei selle lapsest li*siga (minuga) laps kindlasti kokku ei saa” jne. Okei. Ma hoidsin suu kinni. Otsisin talle vabandusi ja olen ju ikkagi naine, mingi osa minust mõistis väga, et ka tal on halb ja raske, sest ma eneselegi teadmata ikkagi lõhkusin nende suhte. Ja siis leidis ta endalegi uue mehe.. kolisid ka suhteliselt kohe kokku. Arvasin, et sealt maalt võtavad asjad täiesti uue pöörde, aga.. ei. Ei võtnud ka siis kui tal uue mehega esimene laps sùndis ja nüüd juba teinegi, aga ikka kuulen, kuidas ta minust ma ei tea keda maalib. Viimati olin ma psycho. Julgen tunnistada, et alles nüüd vist on mul igasugune mõistmine kadunud, sest ma pole tõesti iial peale hea ei talle ega ta lastele soovinud. Isegi mitte peale seda, kui kuulsin, et ta sooviks mind autoga alla ajada. 🫠

    • Avatar
      Vasta Kr 5. aprill 2024 at 11:31

      Mu vastus sinule läks “K” alla kogemata 🙂

  • Avatar
    Vasta K 4. aprill 2024 at 14:51

    Ma isiklikult koguks kõik tõendusmaterjalid kokku ja pöörduks kuhugi, kui ema ei luba lastel isaga kohtuda ja takistab ka niisama suhtlemast.
    Isal ei ole eks naise ees kohustusi. Tal on kohustused oma laste ees.
    Sellessuhtes, et asi ei lähe paremaks ennem, kui lapsed on piisavalt suured, et enda otsuseid ise teha. Ning sellised inimesed koguvad aina tuure juurde ja iga “allaandmisega” nõudmised suurenevad ja suurenevad.

    • Avatar
      Vasta Kr 5. aprill 2024 at 11:28

      Ma ütleks sulle, et mitte ühtegi tervet suhet ei saa keegi väljastpoolt lõhkuda. Ehk sa ei pea ennast selletõttu kuidagi halvasti tundma. Ja minu kogemus on ka sama – sellised naised ei muutu. Ei ole nii, et ühel päeval ta ärkab ja lamp läheb põlema “omg, ma teen sellise käitumisega ju oma lastele ka halba”. Nad vist ongi ja jäävad meeletuteks ohvriteks ja kõik peaksid neile koguaeg kaasa tundma (kaasaarvatud nende lapsed).

  • Avatar
    Vasta Epp 4. aprill 2024 at 14:20

    On see nüüd eelmine naine või üleelmine? Kas too naine on käitunud ka teiste laste emadega sarnaselt?

    Naised on territoriaalsed. Ja alati on ju nii olnud, et läbi laste kindlustatakse troon. Ja see, et neil lapsed on teeb tema kuidagi õigusjärgseks… sinu aga “armukeseks” nagu tabavalt ise kirjutasid. Ega siin muud polegi kui Märten peab jala maha panema ja sina ka, lõpetama selle naertava sõbraliku “ladna” võimaldaja rolli. See on sinu kodu, eeldan et mitte sinu ja Märteni ning ta tuleb sinna konkreetselt nagu kass kusema, oma territooriumi märgistama – läbi alkovaba veinipudeli, läbi oma eksmehe kabistamise. Suhe on läbi ja Märten pole tema omand – sellest ta ei saa aru. Kui need ühendused läbi lõikate, siis ta ei maga teiega enam piltlikult öeldes ühes voodis edasi. Praegu aga läbi selle tolerantse ja hea mängimise ju magab… Siidikinnastega seda ei tundu, et lahendaks. Olekski pidanud välja viskama, sest see on otsene signaal, et MINU MEES POLE SINULE KÄPPIDA – kui aru ei saa, siis uks on seal.
    Nagu sa kirjutad, siis oled isiklikult suur kannataja ja lased asjad olla, aga siis saavadki sellised asjad üldse juhtuda, kuna piirid ei ole paigas. Sa nagu jagakski oma meest energeetiliselt talle, sest noh…. “las inimene teeb siis kui see ta enesetunde paremaks teeb.”

    Ülimalt kahju, aga lapsed kannatavad. Ja ka siin saab ainult Märten ISANA omada sõna ja õigusi kehtestada.

    Ilmselt too naisterahvas käib siin kommentaariumis lugemas ja minu sõnum on – suhe on läbi, mine oma kohale.

    Sorry, olin karm ja otsekohene. On mul ka endal pisukene sarnane kogemus, küll distantsil kuna eksnaine oli välismaal, aga ka seal taheti distantsilt meie elukorraldust korraldama hakata. Kindlasti mitte.

    • Avatar
      Vasta H 5. aprill 2024 at 12:38

      Suurepärane kommentaar!

  • Avatar
    Vasta Eveli 4. aprill 2024 at 14:17

    Siin aitab vaid see, et kohtus tuleb suhtluskord paika panna. Siis ei saa kallis ekskaasa midagi enam kobiseda.
    Mina käisin sarnase tee läbi(lapse isa kaaslane peksis segast). Mallu, sul oli vist sõbranna jurist, las tema koostab kohtusse suhtluskorra dokumendi ja saab Tom oma lastega õiguslikult koos olla, telefonikõnesi teha, kordamööda vaheaegadel ja jõuludel koos olla. Siis saab see tädi omaette edasi närvitseda. Siis oleks Tomil seaduslik dokument, mida mõlemad lapsevanemad peavad järgima.

  • Avatar
    Vasta Nimetu 4. aprill 2024 at 14:17

    Mul eelmisest suhtest sama kogemus – nad olid ammu enne lahku läinud, kui meie kokku saime ning no kogu aeg oli mingi draama. Nad kraaklesid omavahel lapse osas pea igapäevaselt. Küll raha, aja ja kõige muu osas. Lisaks mingil hetkel hakkaski eksnaine ka juba keelama lapsel meiega koos olla ja meile külla tulla erinevatel põhjustel, kuigi laps väga tahtis.

    Ja no isegi kui mina olin sellest draamas ju väline isik, siis see mõjutas mind tohutult ikka. Mees oli ju torssis ja tujutu peale iga nende sõnelust või saabunud kiuslikku ja nõudlikku sõnumit. Ja no eks ta vajas ka ventimist ning siis jagas ka minuga screenshotte ja rääkis, mis jälle uus teema. Lisaks tekkiski samuti see süütunne, et minu pärast ei saa ta oma lapsega justkui piisavalt koos olla ja peab valima…. See kurnas niiiii ära.

    Mina ise olen oma laste isaga enamjaolt rahumeelses suhtluses ning siis selline kellegi teise sõdimises osaline olamine täiega rikkus meie suhet ja pani mind eemalduma. Lihtsalt et enda vaimset tervist ja kodurahu kaitsta. Ja lõpuks sedasi see otsa saigi (aga eks seal oli ka muid põhjuseid muidugi).

    Nii et kui teil kõige muuga happy-happy, siis selle eksi teemaga tuleb tõsiselt tegeleda kuidagi. Luua mingi kindel struktuur ja kokkulepped neil omavahel nii raha kui aja osas ja neist punktuaalselt kinni pidama? Ja no võimalikult vähe teise osapoolega vaidlustesse laskuma.

  • Avatar
    Vasta Ema 4. aprill 2024 at 14:13

    Ma vist kasutaks kõige viimast varianti ehk kohust. Ma küll pole pidanud lapsi selliselt jagama, aga usun, et kohus paneb paika, kes ja kui kaua lastega koos on… Siia lisaks veel ka alimentide osa, et Märten heast südamest üle ei maksaks ja hoopis seda eksnaist üleval ei peaks.. (ma ei tea miks, aga ma arvan, et ta teeb seda)
    Et kui naine heaga ei taha, saab kurjaga ka.

    Uued tissid = luba lastega linna tulla? Sellist manipuleerimist ilmselt kohus ka ei toeta.

  • Avatar
    Vasta A. 4. aprill 2024 at 14:07

    Ohh jah. Tahaksin küll lohutada, et kõik loksub paika, aga.. Ma juba kuldses keskeas naine ja oi kui palju on mul selliseid tuttavaid, kes sarnased manipulaatorid. Sa võid osta talle tissid, Kim’i tagumiku ja mida veel, aga uut aju kahjuks mitte. Soovin vastupidamist (mõtlesin soovida laste hooldusõiguse jagamise kohtulahingut, aga kellele seda vaja on, vägisi ei saa sundida ju kohtulahendist kinni pidama)

  • Avatar
    Vasta Kat 4. aprill 2024 at 14:05

    kahjuks kõlab väga tuttavalt ….ei ole kunagi aru saanud selliste naiste motiividest…

  • Avatar
    Vasta C 4. aprill 2024 at 14:05

    Kas kohtu kaudu ei saa siis panna külastusgraafikud paika, alimendid, reisimised jms? Olen suts võhik, lapsi pole, aga ühtteist kuulnud.
    Kindlasti ei pea Märten mingeid tisse ostma sellele eksnaisele 😝 tsiisas, kui kirju on loomaaed 🤣

    • Avatar
      Vasta Anonüümne 4. aprill 2024 at 17:19

      Võid ju kohtu kaudu saada nö asjad paika aga kui lapse ema sellest kinni ei pea ja õhutab last isa vastu ülesse siis kahjuks ei aita mittemiski. Alimente nõuab aga lapsega kohtuda ei saa kuigi kohtu kaudu on suhtluskord kindlaks määratud.

  • Avatar
    Vasta Küsimus 4. aprill 2024 at 13:34

    küsiks hoopis seda, kas Märten lubas sellise blogipostituse teha ja mida ta arvab sisust? mitte halva pärast vaid lihtsalt huvitab, oli ta nõus sellega kuna ilmselgelt valasid nüüd õli tulle ju lisaks sellele provvale.
    küsin vaid seepärast et oma eks kakles koguaeg lapse emaga ja lapse ema manipuleeris ja oli hirmus inimene kuid samas mitte ühtegi negatiivset sõna ega mõtet ma ei tohtinud lapse ema kohta öelda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2024 at 16:02

      Märten sai seda enne avaldamist lugeda ja ta ei keelanud seda üles panna. Kuna ma pole siin nimeliselt ju välja toonud, millist laste ema ma mõtlen, siis eks see, kes hetkel hullu paneb, tunneb end ise ära.

      • Avatar
        Vasta Ajushdhd 4. aprill 2024 at 21:26

        Ausalt öeldes, olles lugenud Märteni raamatut, siis on väga hästi aru saada millise eksiga on tegu😁 aga muidugi nimeliselt ei tea kes see eks on, vaid raamatu põhjal, ega ilmselt sealgi polnud päris nimed😁

        • Mallu
          Vasta Mallu 4. aprill 2024 at 22:52

          Ma olen üsna kindel, et sa arvad valesti 😄

  • Avatar
    Vasta K 4. aprill 2024 at 13:34

    See emotsioon, mida sa kirjeldad, et teid valdab…see ongi see, millest siuke negatiivsuses inimene toitub. Osad inimesed on enda elus sellises kohas, et nad ei oska ise positiivset energiat toota ja siis on neil nii s… endal olla, et röögivad, manipuleerivad jne teisega, sest teise reaktsioon toidab ja loob selle hea energia talle. Mul oli kunagi enda eksiga väga raske, mitte laste pärast, lihtsalt. Küll oli hea ja siis äkki terroriseeris…siis jälle normaalne. Käisin reikides ja see õpetaja nii hästi seletas lahti selle dünaamika. Ühesõnaga tuleb oma käitumist muuta, õppida reageerima sellele hullule teistmoodi või mitte reageerida üldse. Kui ta oma tahtmist enam selle käitumisega ei saa, siis ta automaatselt muudab end. See lihtsalt ei toimi enam. MInul oli seda loogikat arvesse võttes endal palju lihtsam kohe olla. Ikka muidu lased end kõigutada, aga kui mõtled, et ei…ta teeb seda selleks, sest tal endal on niiiii raske ja ma ei luba enda energiat tarbida nö, reageerisin kiirelt teistmoodi ja dünaamika muutus samuti väga kiirelt. Algul läks hullemaks :D, sest inimene oli segaduses, aga siis normaliseerus oluliselt.
    Ja lapsed, ta ei saa neid ära võtta nagunii. Ok, moment on nii. Tuleb ise olla lihtsalt normaalne inimene, olla ise lastele nii palju olemas, kui lastakse. Kui vaja, võtta ametlik käik, et saada suhtluskord. Sellist röökimist telefonis peaks vältima, ainult kasvõi kirja teel suhtlemine mingi periood.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2024 at 16:09

      Kõige naljakam ongi see, et see naine ise oma instas mingi storydes aina leelotab oma positive vibes ja good energy jutt käib😄 aa need storyd ka, kuidas ta nartsissistiga koos oli 🥹

      • Avatar
        Vasta K 4. aprill 2024 at 19:06

        Klassika ju, et instas näidatakse tihti seda, mida endale ka sisendada tahetakse. Ja eks peale kõne Märtenile ongi endal jälle hea olla, et jesss, sain teise tuju ära rikkuda ja päeva pekki keerata 😀 ja siis teha väike zennnnn mode ja paar insta storyt.
        Ma ise ei saa aru naiste rumalusest. OK, et kadedus ja hirm, et ala lapsele meeldib uus naine äkki rohkem vmi…aga siis tegele selle hirmuga. Selliselt hullu pannes aint peletad inimesed endast veel enam eemale. Ja mõtle, kui saaks normaalselt läbi! Ma saan aru, et üksik naine ise veel…milline vabadus oleks elada ja ka uute meestega tutvuda, deitida, kui lapsed isa juures, isaga reisil jms. Kuidas rahaliselt kindlasti lihtsam, kui laste isaga head suhted ja temal näiteks finantsid head…Kuidas inimesed ei oska asju endale kasulikult lahendada. Loll ebakindlus ja keerad sellega aint oma elu keerulisemaks. Ennem saad need uued tissid endale ju heade suhete tulemusel, et näed, tissitasin su kaks last enda rindade arvelt 😀 ja palun kinki järgmiseks sünnipäevaks, kui röökimisega telefonis..kus on naiste strateegia?!?!?!

  • Avatar
    Vasta H. 4. aprill 2024 at 13:24

    Tere tulemast päris maailma vist jah. Kahjuks mulle tundub, et julgelt 80% eksidest on taolised, kui lapsed mängus. Minu mehe oma samamoodi. Ja siiani, mis siis, et meie oleme juba koos olnud 7a ja meil laps jne. Ikka on tema nagu mingi “ohver” vms, keda terve ilm haletsema peaks. Ja loomulikult sama palju mind vihkama. Ja samamoodi olid nad ennem lahus, kui meie tutvusime jne. Kurat sellest loogikast aru saab, aga lapsed väiksemad olid, siis oli sama teema, et oli meil kokkulepitud, et võtame lapsed ja lähme kuhugi jne ja siis kui me kohal olime, olid nemad puhtjuhuslikult just kuhugi külla läinud. Nüüd õnneks lapsed nii suured, et ema enam vahendama pole vaja suhtlust, aga ega see tema suhtumist muuda kahjuks. Kergelt hakkab ka rinnus pitsitama kui mõtlen, et üks laps lõpetab keskkooli see aasta ja kas ma tõesti pean seda prouat nägema seal või pigem siis jätan minemata, kuigi laps kutsub. Ma ei tea noh.

    • Avatar
      Vasta K. 4. aprill 2024 at 14:54

      Ära selle hullu pärast minemata küll jäta. See üritus on lapsele väga oluline ja kui ta sind sinna ei tahaks, siis ta ju ei kutsuks. Tema ei ole teie läbisaamises kuidagi süüdi. Ole Tema jaoks seal olemas, tähista Tema päeva ja las see teine hull jaurab omaette. 🙂 kui ei lähe võib see hiljem väga kriipima jääda ja võibolla ka omavahelisele suhtele kehvasti mõjuda.

  • Avatar
    Vasta Ma 4. aprill 2024 at 13:05

    Nende laste ema võiks ometi aru saada, et sellise käitumisega karistab ta eelkõige lapsi. Kui ta sellest aru saab, siis see käitumine lõppeb. Ja kui ei saa, kestab edasi. Nii kahju. Aga on ilmselge, et naine on kade, sest teil on ilus suhe ja ta on kade, et tema lapsed koos sinuga on. Inimese, naise ja emana mõistan teda. Aga see ei tee tema käitumist õigeks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 4. aprill 2024 at 13:19

      No erilist kadedust pole vaja tunda, et nad minuga on, sest viie kuu jooksul on neid lubatud külla kaks korda 🥹

      • Avatar
        Vasta Ma 4. aprill 2024 at 13:41

        Sp ei lubagi, et kade on.

      • Avatar
        Vasta Maasumammu 4. aprill 2024 at 13:55

        Ta ilmselt on kade, sest lapsed kodus räägivad, et mallu juures oli nii äge ja Märten oma podcastis rääkis kui hästi Mallu lastega läbi saab ja see ema ilmselt kardab. Võtsid kõigepealt mehe ära ja nüüd lapsed ka. Lisaks vaadates ta käitumist siis talle meeldib sind endast välja ja sinuga manipuleerida. Tal ilmselt Märtenist suva aga lihtsalt tahab sulle nii öelda kohta kätte näidata. See on väga alatu aga fakt on see et isegi kui ta need tissud endale saab siis ta leiab uue asja mida kaubelda. Ainus asi mida vist teha saab ongi oodata ja loota, et ehk ta tõmbab normaalsemaks. Peaasi et teie enda suhet sellega metsa ei lase ja hoiate pea püsti. Olge tugevad!

      • Avatar
        Vasta E4 4. aprill 2024 at 14:13

        Ma ütleks ise, et ju siis tuleb kohtu kaudu leppida kokku külastused kui viisakalt asju lahendada ei saa.
        Jah see on vastik, et asi siiani eskaleerunud on aga samas on Märtenil õigus oma lapsi näha. Kuna ilmselgelt kõigepealt on uued tissid, siis uus auto, siis jumal teab mis veel ja nii see läheb ja lapsed jäävad relvadeks kuni nad juba ise piisavalt suured, et otsustada. Ma arvan, et inimene on lihtsalt sügavalt kade, et Märten omale hea kaaslase leidnud ja ringi reisib jne, armukadedus võtab võimust. Ma väga loodan, et saate asjad lahendatud, ühte või teistpidi.

      • Avatar
        Vasta Kats 4. aprill 2024 at 14:16

        Tean mida sa tunned, käidud tee.
        Meil lahendust ei saabunud enne, kui laps oli piisavalt vana. Otsustas ise millal meiega suhelda ja külla ning reisile tulla. Soovin sulle vaid kannatlikku meelt ja positiivset mõtlemist ning ärge laske seda enda vahele. Vastik, vastik ja raske olukord on aga sina oled nii äge naine ja olete Märteniga väga armas paar.

      • Avatar
        Vasta Liisi 4. aprill 2024 at 14:31

        Märten saaks ju kohtu kaudu nõuda suhtluskorda kui neil on jagatud hooldusõigus?

    • Avatar
      Vasta Anna 4. aprill 2024 at 14:12

      Lihtsalt niisama küsin, kui Bsh oleks Kardo uus naine, siis kas saadaksid alati lapsi rõõmsalt sinna, et bsh neid kanseldada saaks ja nendega lottemaal käia 😆

      • Mallu
        Vasta Mallu 4. aprill 2024 at 15:57

        Kui ta mu lastega hästi läbi saaks ja minust neile halba ei räägiks, siis käigu rahus lottemaal 😄