Uncategorized

kuidas ma ema Türki hammaste järgi saatsin

19. aprill 2024

Ma ei mäleta, kas ma teile seda lugu rääkisin, kuidas mu ema reisil hambad välja kukkus? Ei? Ma siis nüüd räägin. Ühesõnaga me käsime sügisel suurema seltskonnaga Türgis. Andra oma perega, mina lastega, Kardo ja minu vanemad kah. Esimesed paar päeva oli kõigil väga tore, edaspidi oli tore kõigil, peale mu ema.

Nimelt läks ta mu isa ja lastega õhtul territooriumi peale ringi jalutama, kui korraga hakkas sadama. Kuna nad olid suht kohe ukse kõrval, tegid nad paar jooksusammu ja libedast kivist kaldteel suutis mu ema nii õnnetult kukkuda, et muude vigastuste kõrval kaotas ta ühe oma esihamba.

Reaalselt tänan jeerumit, et me just Türgis reisil olime, sest kuskil Egptuses ei julgeks elusees kuskile hambaarstile ronida eksole. Aga noh, meil oli reisi teine päev, emal sahtlis auk ja midagi tuli välja mõelda. Siis mulle meenuski, et üks mu tuttav naine nagu töötas mingis kontrollettevõttes, mille kaudu saavadki eestlased hambaravi ja muid iluprotseduure Türgis muretult tegemas käia. Bodymed ongi just selle jaoks loodud, et sa saaksid kvaliteetse teenuse, 24/7 emakeeset tuge ja grantii, et sa kogemata kuskile urkasse ei läheks oma teenust saama.

Ja kuigi oli laupäevane päev, saimegi läbi Bodymedi juba esmaspäevaks Antalya kliinikusse aja, kus mu emal asendati puuduv hammas implantaadiga. Ning kuna mu ema juba seal uhkes kliinikus oli, siis lasi ta endal kõik hambad üle vaadata ja võttis hinnapakkumise “kogu kupatusele”, sest sarnaselt mulle, on ka mu ema õnnistatud suht nadide hammastega, mida elu jooksul erinevate arstide poolt parandatud on. Aga kuna mitte mina seal ei käinud, vaid mu ema, siis ma lasin tal ka paar sõna kirja panna.

Juba kliinikus olles lasin samas kõik hambad üle vaadata ja hinnapakkumise teha, kuna täheldasin, et sealne hambaravi on väga professionaalne ja soodne. Varem ei olnud ma kunagi kuulnud hambaravist Türgis, kuid peale kliiniku külastamist ja sellest sõpradega rääkimist tuli välja, et paljud on kuulnud sellest ja nüüd olen ka ise kohanud paari tuttavat, kes on seal ravil käinud ja teenusega väga rahul olnud. Etteruttavalt – ka mina olen!

Hinnapakkumine kliinikust sisaldas kolme eri varianti ja hind sõltus sellest, millise firma implantaate ja kroone valida. Ja ka kõige kallima pakkumise puhul oli hind ikka poole odavam kui Eestis. Samas hinna sisse kuulub ka ööbimine hotellis ja transfeerid lennujaama, kliiniku ja hotelli vahel. Ja soovi korral võib kaaslase ka kaasa võtta!

Kui puhkuse ajal käisin Dentakay kliinikus Antalyas, siis teine kord otsustasin minna Istanbuli, kuna seal mitu selle firma kliinikut ja transpordiühendus ka tihedam. Peale vastuvõtuaja kokkuleppimist ja lennuaja teatamist saadeti mulle juhised, kuidas lennujaamas leida värav ,kus kliiniku esindaja ootab. Sealt edasi juhatati lausa luksuslikku minibussi, mis sõidutas viietärni hotelli. Hotellituba oli suur ja mugav, soovi korral oli võimalik minna ka basseini või jõusaali.

Kliinik oli väga kaasaegne, palju erinevat personali. Kõik olid lausa ülevoolavalt sõbralikud ja abivalmid. Soovi korral oli võimalik kasutada ka vene keelt kõneleva konsultandi abi ja kõne kaugusel oli ka eestlasest kliiniku koostööpartner, kes võis ise arstiga rääkida ja seletada lahti arusaamatuks jäänud nüansse.

Kuna mul oli mitmeid hambaid puudu ja luukude vähe, siis vajasin lisaks implantaatidele ka lisaluud ülemisele lõualuule. Nii et seekord paigaldatigi luud ja implantaadid ning poole aasta pärast, kui implantaadid luustunud pean uuesti minema, siis pannakse neile hambakroonid ja ka kõikidele teistele hammastele, ehk siis kokku 28 hambale.

Selle külastusega jäin väga rahule, kuigi praegu nähtavat tulemust ei ole. Operatsioon kestis kokku vaid tund aega, haavad paranesid paari nädalaga. Esialgsed suurimad hirmud , et see kõik on hirmus valus, pärast ei saa süüa ega magadagi valu pärast, ei osutunud tõeks. Opi ajal tehti kohalik tuimestus ja pärast kirjutati tugevad valuvaigistid, nii et valu ei pidanud üldse tundma. Kohe võttis ühendust ka kliiniku meditsiiniosakond, kes uuris enesetunde kohta ja pakkus vajadusel igasugust abi. Ja vastupidiselt kartustele ei läinud ka nägu eriti paiste, nii et juba järgmine päev läksin Istanbuli avastama.

Kuna minu kogemused kahel korral Türgi hambaraviga on väga positiivsed, soovitaksin seda kindlasti ka teistele. Sealsed kliinikud on väga professionaalsed ja kõik inimesed, kellega kokku puutusin, nii kliiniku töötajad, autojuhid, kui hotelli personal, üliviisakad ja sõbralikud. Toateenija, kellele andsin väikese sokolaadi, ütles lausa, et ta armastab mind! Ja muidugi son boonuseks väga soodsad ravihinnad ja samas ka väike puhkus teises keskkonnas

Ma omalt poolt lisaks veel selle, et mu ema ei ole enne kunagi üksi reisinud ja ta oli ikka väga pabinas, et äkki ta ei leia midagi üles ja äkki ta ei saa inimestest aru, aga tegelikult läks kõik väga ludinal ja nüüd seda uut reisi ei pelga ta üldse, sest ta juba teab, et seal saab väga head teenust.

Hambaravi on ju väga oluline, aga paraku on see JUBE kallis. Ja kuigi see võib tunududa hirmutav kuskile teise riiki minna, siis ma soovitan ka omalt poolt tuhat protsenti seda kõike läbi Bodymedi ajada. Siis on süda rahul!

Ja natukene fakte teile veel Bodymedi kohta ka:

  • Bodymedi poole on mõistlik pöörduda esimesel võimalusel, kui soovid minna Türki plastikat, juuste siirdamist aga eelkõige hambaravi saama. 
  • Türgis on kuni 4-5 korda soodsamad teenused aga seal on kaks äärmust: super kvaliteet ja tehnoloogia või väga halb kvaliteet, mis on tingitud arsti sertifikatsioonist. Türgi riik toetab kliinikuid, et osta parim aparatuur ja arstid. Kui arst on teinud vea, visatakse ta välja ja tavaliselt tehakse enda kliinik, aga neid enam riik ei toeta ja kvaliteet langeb. 
  • Bodymed annab kontrollitud haiglate ja kliinikute kontaktid.  Lisaks on nende poolt: ettevalmistus, mis ootab ees, kuidas käituda, oh kohtade välja toomine ja ennetamine ja emakeelne tugi. Lisaks omab Bodyme kliinikujuhtide otsekontakti, kui peaks tekkima arusaamatusi.

Loe ka neid postitusi!

6 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Merit 19. aprill 2024 at 14:03

    Kas enne ja pärast pilte siia ei saaks pakkuda? Eestis pannakse üht hammast üle poole aasta, et kõik ilusti juurduks ja taastuks, kui kaua seal kõik kokku aega võttis?

  • Avatar
    Vasta K. 19. aprill 2024 at 12:48

    Tundub paljulubav kuna oodatakse et implantat luustiku! 🙂

  • Avatar
    Vasta Ann 19. aprill 2024 at 12:04

    Mis see summa umbkaudu oli? 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerly 19. aprill 2024 at 11:40

    Olen isegi Türgis pakutavate iluteenuste peale mõlenud. Aga mind huvitaks ka hind, saan aru, et see on väga individuaalne, aga mingi ettekujutuse ikkagi annaks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 19. aprill 2024 at 12:02

      Nagu mu ema kirjutas, siis anti valida erinevas hinnaklassis materjalide vahel. Ma praegu vaatan seda tema pakkumist ja kõige odavam variant oli umbes 9000 eurot ja kõige kallim 13k, et olenes materjalidest ja firmast mida ta valis. Ta võttis ise sellise kuldse kesktee seal mumst 😀

    • Avatar
      Vasta Ana 20. aprill 2024 at 23:19

      Ma just veebruaris lõpetasin ravi. Oktoobris tõmmati kõik(!) hambad välja ja paigaldati implantaadid. Neli kuud hiljem sain kroonid peale. Kõik kokku koos lendudega ja kaaslasega läks ca 13 000. Eestis tehti hinnapakkumine 8le implantaadile ca 35 tuhat, Türgis siis sain 16 implantaati ja kroonid peale. See 4 kuud ootamine tühja sahtliga ja ajutiste proteesidega oli paras piin küll aga nüüd ikka mega rahul.