LAPSED Lende

imetamisest küsimused ja vastused

1. november 2016

Nagu öeldud, tuli mulle täna jälle SIET imetamisnõustaja, sest mu vasak rind oli kuidagi valulik. Selgus see, mida ma arvasingi – võte oli lihtsalt jälle vale. Nimelt paremast rinnast saab ta hakkama ka nn vale võttega, aga vasemaga on niru lugu ja ma pean teda hoidma täiesti õigesti, et võte oleks ideaalne ja et mul valus poleks.

Kuna ma teadsin ette, et nõustaja tuleb, siis korjasin kokku ka mõned küsimused, mis teistel oktoobribeebide emadel imetamise kohta tekkinud on. Ja kuna väga paljud küsimused ja mured on emadel sarnased, siis kirjutan need teile siia ka, et ehk on kellelegi abiks.

Milline on siis see õige asend imetamiseks?

imetamine-3343464

Nagu näha, siis hea oleks, kui oleks varnast võtta imetamispadi. Naljakal kombel mäletan ma, et imetamispatja Mariga kordagi ei kasutanud ja seda lausa mõttetuks pidasin, nüüd aga on väga hea, et see olemas on. Saaks ka ilma hakkama ja kasutada tavalisi patju, aga see padi on ikka kordades mugavam. Minu oma on pärit Relaxmom’ist ja see on seal praegu rohkem kui poole odavam! (vaata siia). Ma eelistan graanuliteta patja, sest graanulid vajuvad ebamugavalt laiali ja ei ole nii stabiilne küljealus beebile, aga eks see oleneb inimesest, kes millega harjunud on.

Pea peab olema toetunud padjale, mitte käele, selle vea tegin mina enne. See paneb pea vale kalde alla ja nn fikseerib pea ära, kuigi seda peab beebi ise sättima, sest tema tegelikult oskab küll õiget imemisvõtet teha, kui talle need võimalused anda. Teine käsi peab olema beebi seljal, natukene kaela pool. Kui laps on õiges asendis, pea padjal, nina rinnanibu kohal, siis peab tabama seda õiget hetke, kus ta ajab suu PÄRANI lahti ja siis üsna jõuliselt surud beebi järsult ja korraks vastu rinda, selle käega, mis ta seljal on. Siis läheb nii, et talle jääb suhu palju seda rinnanibu ümber olevat pruuni ala ja nibu nn sügavale suhu, et ta konkreetselt NIBU ei imeks, vaid ikka rinda.

Eks see paras jamamine on, sest kui tal on suu lahti, siis on raudselt käsi suu ees ja kui käe ära saad, siis paneb suu kinni ja üldse peab natukene jamama sellega, aga lõpuks on see võimalik, ütlen omast kogemusest. See meenutab mulle seda mängu, kus sa pead magnetiga õnge kalale suhu saama, enne kui suu kinni läheb 😀

Kuidas tekitada piima juurde?

Ega siin muud trikki pole, kui panna last nii palju rinnale kui vähegi võimalik. Võimalusel võib veel beebi magamise ajal pumbata ja tarbida palju apteegitilliteed. Lisaks soovitatakse veel akoholivaba õlut, mis pidada piima voolama panema. Aga kõige rohkem aitab ikka rinna stimuleerimine.

Kas on võimalik, et piim saab lihtsalt otsa?

Nõustaja seletas, et piima teket pärsib kõvasti vale võte. Vale võttega saab laps rinnast vähem piima = tekib vähem piima. Vale võttega on ka valus imetada, mistõttu läheb ema pingesse ja stressi, mis omakorda pärsib piima teket. Seega loogiliselt jah võib lõpuks see piim üldse otsa saada, aga tema sõnul kaob valu ja stressiga pigem lõpuks ema motivatsioon pingutada, kui piim ise. Mõelge ise – piima suudab hakata ka tootma naise keha, kes nt ADOPTEERIB lapse, seega kui on imemisvalmis laps olemas, on seda võimalik teha. Eks inimesed on erinevad ja kehad ka, aga võimalik see on. Mõnel on see teekond kergem, teisel raskem. Aga jah, on ka keha iseärasusi, kus piima tekkimisega on mingid probleemid, see olla pigem erand.*

*Ma ei kritiseeri siinkohal isiklikult üldse kedagi, kes mingil põhjusel rinnapiima anda ei saanud/saa. Olgu see siis teadmatus võtte suhtes või siis lihtsalt stressist lõpetamine. Ma olen ise ka jube nõrga närviga ja kui mul oleks imetamisega suured probleemid, siis ausalt, ma ei tea ka, kaua ma suudaks pingele vastu panna.

Mis on halba nibukaitsme kasutamisel?

Nõustaja ütles, et tegelikult tema kogemuste põhjal enamikel naistel nibukaitset pigem vaja ei oleks. See, et “mul on lamedad nibud” pole mingi argument, sest õige võttega imeb laps rinda, mitte nibu. Nibu olla ainult orjentiiriks lapsele, et ta saaks aru, kustkohast imema hakata. Nibukaitsmega harjub aga laps imema ainult nibuosa, sest nibukaitsmed on väga pikad (pikemad kui harilikud nibud) ja seega ei saa nad seda õige haardega võtta. Lisaks rääkis ta, et elu on näidanud, et pikaajalisel nibukaitsme kasutamisel võib piima tekkimine ajaga väheneda (sest noh, vale võte).

Inimkehad on erinevad ja mõni imetab mitu aastat nibukaitsmega, ei kao piim kuskile. Mõnel aga tekitab nibukaitse rohkem probleeme, kui need, mille vastu algselt nibukaitset kasutama hakati. Kui sulle tundub, et sa ei saa ilma nibukaitsmeta hakkma, siis pöördu SIET poole ja kutsu endale koju nõustaja. Ta tuleb nii mitu korda, kui sul endal vaja on, et õppida ära ilma kaitsmeta imetamine 🙂

Mul on nii lamedad nibud, et laps ei saa seda kätte

Näpista nibu õrnalt enne imetamise alustamist kahe sõrme vahel ja aja nibu nn kikki. Alguses võib see jube valus olla, aga parem korraks valus, kui see, et laps selle tõttu vale võttega imeb ja terve aja haiget teeb, eksole. Samas ma nägin apteegis mingit naljakat väikest pumpa, mis olid mõeldud ka lamedatele/sissepoole nibudele imetamise lihtsustamiseks. Kui on rinnapump olemas, teeb see ka vast sama töö ära.

Kuidas aru saada, et beebil jääb peale imetamist kõht tühjaks? 

Ega seda ei saagi tegelikult aru, sest ega ta rääkida ei oska. Kui laps hakkab peale söötmist nutma, siis jah, tal võib olla kõht tühi, võib sees mingi gaasimull olla, või tahab ta lihtsalt natukene armastust saada ja natukene lihtsalt süles olla. Kui beebi võtab kaalus kenasti juurde ja sööb korralikult, siis pigem ei arvaks, et kõht tühi on. Muidugi võib rinda pakkuda, aga see, et ta seda imeb, ei tähenda alati nälga, vaid ta võib lihtsalt lähedust soovida ja rinnal on ju hea ja turvaline olla. Ei maksa sellisel juhul pakkuda lutti, võta lihtsalt laps nahk-naha vastu ja kiiguta. Kui nutt jätkub, siis vaheta mähe, jaluta natukene ja siis paku jälle tissi. Võid proovida ka lapse enda külge sidumist, see annab ka turvatunnet neile.

Kas on võimalik piima tekkimist taastada, kui see on hakanud kaduma?

Jah, on küll. Selle jaoks pöördu imetamiskabinettidesse või kutsu koju SIET nõustaja.

Mida teha, kui laps rinnal uneleb ja aktiivselt ei söö?

Kui kaalu tuleb korralikult juurde, siis ei ole vaja selle suhtes midagi teha. Ka ise teeme ju mõnikord nii, et sööme ja siis lobiseme ja siis joome ja siis vahepeal võtame jälle ampsu jne. Sama on ka beebidega. Mõni sööb kohe ühe laksuga kõhu mega täis, teine aga uneleb, rüüpab piima, puhkab ja naudib elu. Kui aga kaaluga on muresid, võib proovida last ergutada masseerides kõrvu või jalataldasid, aga enamasti pole see vajalik, sest ÜLDISELT lapsed ennast ikka nälga ei jäta (veelkord rõhutan, et erandeid on ja tuleb sellistel lastel hoolega kaalu jälgida).

Mis on normaalne aeg, kaua laps sööma peab?

See on individuaalne, kui kaal on korras, siis võib laps süüa nii 10 min kuni tund aega, oleneb lapsest! Haiglast võidakse öelda sulle mingid orjentiirid, aga tegelikult on iga laps erinev ja ei saa öelda, et nüüd söötke 15 min ühest ja 15 min teisest, või muud sellised nõuanded. Nõustaja soovitas siiski nii, et ühest rinnast tuleb üks toidukord. Pakud rinda nii kaua, kuni näed, et ta enam ei soovi, siis on toidukord järelikult läbi 🙂

Kui üks rind on suurem kui teine, siis kas tuleks anda seda rinda või hoopis väiksemat, et piimakogust võrdsustada?

Kui üks rind on suurem, siis anda suurema rinna piima “pealt ära” või pumbata pealt ära, aga väiksemat pakkuda tihemini. Kindlasti ei tohiks suuremat unarusse jätta, sest võivad tekkida tükid rinda ja selle tulemusel põletik. Lisaks rääkis nõustaja, et peale imetamist lähevad rinnad tagasi selliseks, nagu nad olid. Ei jää enamasti üks tunduvalt suuremaks kui teine, seega ei maksa muretseda 🙂

Mida teha, kui laps imetamisel vaakumit ei hoia, lärtsub ja neelab õhku?

Jällegi vale võtte viga. Lisaks võib probleem olla keelekidas, kui seda pole kontrollitud.

Kui annan lapsele peale imetamist RPA’d peale ja ta seda sööb, siis kas see tähendab, et mul endal pole piisavalt piima?

Nõustaja sõnul ei tähenda see sugugi seda, vaid pudeliga söötmise ajal on imik tihtipeale asendis, kus ta ei saagi muud teha, kui vaid neelata seda piima, mis talle pudelist suhu langeb. Seega kui ta neelab ja sööb, ei tähenda see seda, et tal kõht tühjaks jäi, vaid tal lihtsalt pole muud valikut. Kui on arvamus, et laps ei saa piisavalt rinnast süüa, siis tasuks laenutada kaal ja last enne-pärast söötmist kaaluda. Niisama igaks juhuks ei ole mõtet RPAd peale pakkuda.

Huh, hetkel rohkem meelde ei tule, aga kui kellelgi on veel küsimusi imetamise kohta, või oskab parandada või soovitada midagi siin esitatud küsimustele, siis andke tuld 🙂 Kui on aga probleeme imetamisega, siis soovitan koju kutsuda SIET imetamisnõustaja, kelle esmavisiit maksab 3€, järgnevad korrad tasuta. Võid kutsuda nõustaja ka kohe beebi sündimisel ja koju saamisel, et garanteerida algusest peale õige võte ja vältida hilisemaid muresid ja valusaid tisse. 

Leia endale lähim nõustaja SIIT. Alla kerides on seal maakonnad ja inimese nimele klikkides näed ta täpsemat asukohta ja infot.

Loe ka neid postitusi!

33 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kh emps 3. november 2016 at 17:42

    Piina tellimise perioodidest oleks võinud kh kirjutada. Aga eks see alles ees teil. Paljud loobuvad just siis imetamisest, kuna tundub et laps näljas, kuna koguaeg rinda tahab.

    • Avatar
      Vasta kh emps 3. november 2016 at 17:42

      Piima* 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2016 at 18:04

      ma eelmine kord looobusingi siis 🙁

  • Avatar
    Vasta kh emps 3. november 2016 at 17:37

    Masendavalt kurb tegelikult, et nii kergelt pakutakse rpa- kunsttoit ju.

  • Avatar
    Vasta Jana 3. november 2016 at 00:09

    Kahju et varem sellist informatsiooni ei saanud sest ma lõpetasin lapse rinna andmise siis kui ta oli mingi 4-4,5 kuune sest mul rinda tekkis nii vähe piima juurde ja laps ei saanud kõhtu täis, seega läks üle rpa-le. Mul vend rääkis kunagi et siis pidi ka piim ära kaduma kui piisavalt ei söö, öskad öelda palju see paika peab? Ning enamus asju mis välja tõid mida valesti tehes piim võib väheneda/ära kaduda, minul nii oligi sest ma tegingi kõike valesti ja keegi ei öelnud ka, seega olin teadmatuses…..järgmine kord olen targem 🙂

    • Avatar
      Vasta Jana 3. november 2016 at 00:10

      oskad*

  • Avatar
    Vasta Joffe 2. november 2016 at 20:30

    Piima võib ära viia magamatus ja väsimus, tüdimus… niiöelda musta augu tunne. Siis on hea võtta sügavkülmast pisike kirsisuurune tükike platsentat ja alla neelata ja voila -järgmine päev piim platsis.

  • Avatar
    Vasta Heips 2. november 2016 at 20:25

    Minu nipp, kui piima napib, on see, et vahetan asendeid, sest rinna teises pooles on veel väljaimemata piima- panen nt beebi jalad kaenla alla või imetan lamades( tühjeneb rinnanibust allapoole jääv ala). Kui kõik asendid on läbi imetatud ja ikka tahab veel, panen kõige esimesse asendisse tagasi ja masseerin või pigistan rinda. Lamades kindlasti padi külje alla endale ja kui rind lössi vajub, toetada käega alt. Kätt hoida õlakõrgusel, mitte üle pea, muidu lihased on pinge all ja tekivad tükid rinda!

  • Avatar
    Vasta Kata 2. november 2016 at 15:14

    Mina sain sööta last rinnaga ainult 4 kuud. Rinda andsin nibukaitsmega, imetamine oli kõik need neli kuud valus. Piima jäi nii väheks, et laps võttis kaalus alla. Nüüd tean, et ma oleks saanud rinda anda palju kauem. Valus teema ikka, kuigi laps on juba 2a5k. Nägin täna testil kahte triipu, seega järgmise lapsega olen targem. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. november 2016 at 00:17

      Palju õnne ja jõudu uuega!

  • Avatar
    Vasta Maria 2. november 2016 at 09:34

    Sa oled nii peenike! Tean, et veits imelik seda imetamise pildi alla kirjutada aga tõesti! Käed, kael ja nägu reedavad, et oled oma endise vormi tagasi saanud 🙂 Väga mõnus näed välja 🙂 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2016 at 10:14

      Noh, lott ja kõht väidavad vastupidist :D:D Aga kaalu poolest vist olen jah, 63 olin ükspäev

  • Avatar
    Vasta Reet 2. november 2016 at 08:22

    See Siet on ikka üks kiiduväärt asi minu arust!

    Kahju, et minu ajal sellist võimalust polnud 3 a tagasi. Oleksin Soomest esimese laevaga Eesti kihutanud ja kohe!

    • Avatar
      Vasta Merit 2. november 2016 at 22:59

      Soomes on ka väga tasemel imetamisnôustajad olemas.

  • Avatar
    Vasta Ma 2. november 2016 at 07:58

    Eks iga inimene teab ja edastab mingeid asju pisut erinevalt, aga üldiselt on see postitus väga mõnus ja informatiivne. Esimese lapse imetamine oli mul paras stress ja ma polnud motiveeritud sellega tegelema. Nüüd tundub sinu juttu lugedes, et teise lapse puhul olen rohkem motiveeritud ja loodan, et seekordne imetamine saab olema lihtsam ja kergem! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2016 at 10:15

      No eks enamasti kõik olegi motivatsiooni taga. Ma usun, et sa saad kindlasti hakkama 🙂

    • Avatar
      Vasta Ma 2. november 2016 at 13:49

      Täpselt. Kui motti pole, siis ongi kergem pudel haarata (nii endale kui ka lapsele :D). Seekord püüan ikka tublim olla. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 1. november 2016 at 23:16

    Väga hea jutt! Täpselt nii ongi. Aga mul näiteks suurenes vasak rind raseduse ajal väga ebaloomulikult suureks ja raseduse lõpu poole läks ka kaenlaalune nagu paiste(kaenla all onju ka rinnanäärmed). See on ikka selline vahe et isegi pluusi ja rinnahoidjaga on vahe silmmärgatavalt näha. Käisin sellepärast isegi kontrollis aga arst ütles et kõik koed ja rasvkude jms on ühtlaselt jaotunud ja midagi erinevat polegi. Kui peale lapse sündi piimapais tuli, siis kõige valusam oli mul hoopiski kätt alla panna, kuna kaelna all rinnanäärmed olid samamoodi paistes ja kõvad nagu rinnadki. See oli ikka VÄÄGA hull. JA Nüüd rohkem kui aasta peale imetamise lõppu on mul endiselt üks rind b ja teine c. või isegi c ja d. Ei oska öelda. C80 rinnahoidjatega on parem suur ja vasem väike. Vot nii suur vahe tuli :/. Kuulsin ka seda, et hiljem rinnad taastuvad, et ala aasta peale imetamise lõppu aga mulle jäid samad, mis raseduse ajalgi :(. Kaenla alt on see nö paistetus taastunud, kuigi siiski on näha, et üks teisiti.
    Jube pikk elulugu tuli 😀 aga nii oli mul.
    Sinu jutt on aga väga õige!!
    Õnneks imetamisega läks kõik mul loomulikult. Stressiga küll piima jäi vähemaks ja siis tõesti enam ei suutnud küll seda taastama hakata(äi tegi enesetapu) aga muidu sai tütar päris normaalse aja rinda! 🙂

  • Avatar
    Vasta H 1. november 2016 at 22:52

    Väga asjalik postitus. Omaette siin mõtlen, et kas 6kuuse lapse kõrvalt, kes ainult kaitsmega rinda võtab, tasub ka nende poole pöörduda või olen oma lapsekesele selle juba sisse harjutanud… meie maakonnas sellist teenust loomulikult pole ka aga mujale linna saab ka minna, kui teaksin, et pole hiljaks jäänud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2016 at 00:04

      Sa void ju kirjutada ja uurida 🙂

    • Avatar
      Vasta Nööp 2. november 2016 at 21:08

      Kindlasti ei ole liiga hilja! Mina sain kaitsmest lahti peale kolme kuud. Oleks tahtnud varem, aga mitmed kehvad asjad langesid kokku. Kui saad minna nõustaja juurde, siis sealt saad väga head nõu ja tuge. Aga võid ka ise vaikselt proovida. Võibolla vajab laps rohkem aega harjumiseks ja tuleb veidi kavaldada, võibolla läheb väga lihtsalt. Edu!

    • Avatar
      Vasta M. 3. november 2016 at 06:25

      Ei ole hilja 🙂

  • Avatar
    Vasta meow 1. november 2016 at 22:51

    Minu lapsel oli vale võte, aga see selgus alles siis kui laps oli kahekuune ja kaaluiive kasin. Nibud polnud mul kordagi katki ega hellad, aga tüüp ei saanud ikkagu piisavalt piima, sest piltlikult öeldes imes vaid nibu otsa.

  • Avatar
    Vasta Angelika 1. november 2016 at 22:47

    ??

  • Avatar
    Vasta E. 1. november 2016 at 22:36

    Naise keha ei hakka ise piima tootma, siis kui soovib. Kui last adopteerida ja on soov teda imetada, siis tuleb läbida vastav hormonaalne ravikuur (~6 kuud enne).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. november 2016 at 22:41

      Ma ise arvasin tegelt sama, et siin mingid ravimid ka mängus on.

    • Avatar
      Vasta no 1. november 2016 at 23:17

      hakkab küll. sünnitanud naisel võib piim rinda tulla ka siis, kui ta oma lapsed on suured ja kuuleb väikest beebit nutmas.
      kuidas sinu meelest vanasti ammed imetada said?

  • Avatar
    Vasta Kristel 1. november 2016 at 22:34

    Nutt tuleb peale, et mina imetamise ajal sellist infot ei saanud/osanud küsida ?. Minul oli eriti suure sünnikaaluga laps ja kohe haiglas susati pudel lisaks. Kodus nutsin valust kui imetasin ja lõpuks võtsin nibukaitsmed kasutusele. Ja kogu aeg oli ikka tunne, et beebsul kõht tühi- arst soovitas jätkuvalt pudelist juurde anda ? Sain imetada veidi alla poole aasta, sest poiss lihtsalt keeldus rinnast ?. Selliste teadmistega nagu sa just jagasid, oleks ehk teisiti….

    • Avatar
      Vasta Hille 2. november 2016 at 10:10

      Ma siin loen ka koguaeg sellest imetamisest nüüd ja ausalt – oleks umbes pool aastat tagasi sellist infot saanud, siis ma ei peaks nendes süümekates piinlema, kuna ma ei saanud hakkama selle imetamisega. Ma püüdsin hakkama saada aga ilmselt paljud halvad asjad tulid korraga (kaks nädalat peale sünnitust oli lõputöö tähtaeg, kolmas peatükk oli rohkem kui pooleli ning kirjutasin ehitusõigusest :D), mees pidi juba kuuendal päeval tööle minema ja ma jäin lapsega üksi (kuna ta kaitseväelane, siis tuli õpouste aeg ja pidi metsa minema). Mäletan, et just see õhtu, kui mees koju ei saanud, tuli mulle lambist räigete külmavärinatega (loe krampidega) palavik, rindade peal olid suured mügarikud ja kätt tõsta ei saanud, sest isegi kaenlaalune oli nii valus. Last panin koguaeg rinnale aga nibud olid lõhki ja laps rinda tühjaks ei imenud ning lõpuks ta ainult karjus rinna otsas, kuni lõpuks keeldus üldse rinnast. Mäletan kuidas istusin diivanil, laps rinna otsas ja hoidsin vägisi pisaraid kinni, sest ei tohi ju nutta, muidu laps nutab ka ja samal ajal pisarad lihtsalt voolasid, kuni hakkasin südamest nutma, samal ajal olin nii tige enda peale, kuna mida ma ulun, mul on minu kaua oodatud ime kätel ja ma peaksin 100% õnnelik olema. Tahtsin korralik ema olla ja pumpasin siis välja piima ja söötsin pudelist (välja tuli umbes 40-60 mil kahest rinnast kokku alguses, hiljem hakkas veidi rohkem tulema). Ja kui ma lapsele selle välja pumbatud piima sisse söötsin siis maks 40 min und ja juba karjus. Lõpuks andsin RPAd juurde ja laps magas rahulikult 3 tundi. Lõpuks andsin siis üle ühe korra rinnapiima (mille pidin välja pumpama, sest rinda ei võtnud, proovisin igatpidi aga ta lihtsalt läks lõpuks nii närvi, et karjus hüsteeriliselt) ja teise toidukorra sai RPAd, lõpuks ma lihtsalt ei suutnud seda piima pumbata, sest see käsipump ja pumpamine ise läksid nii vastumeelseks (kaks kuud sai ainult pumbatud) ja ohh imet 2-3 elukuu sain talle öösel kuidagi tissu suhu (ega ta seda suurt ei imenud aga rahustas maha ja magas), päevasel ajal pakkusin rinda, siis hakkas karjuma nagu oleksin peksnud teda selle tissiga. Asi lõppes lõpuks ära täpselt siis, kui laps sai 3-kuuseks, sest ma jäin lihtsalt nii haigeks ise ja piim kadus jäädavalt. Jutt sai pikk ja keeruline aga jah, nüüd loen neid võimalusi siin ja tunnen kohutavalt süüdi ennast, et ma rohkem ei pingutanud.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 2. november 2016 at 10:13

        Süüdi pole mõtet ennast tunda! Nagu sa ise ütlesid, siis sul olid korraga nii palju raskeid asju käsil ja no kui inimene ei tea kõiki võimalusi, siis ei saa talle ju ka süüks panna seda. Loodame lihtsalt, et see postitus vähemalt kedagi aitab 🙂

  • Avatar
    Vasta Krissu 1. november 2016 at 22:28

    No vat vaidlen vastu, selles suhtes, et see rind mis oli imetades suurem, jäigi suuremaks. Mille üle olen ma suht õnnetu. Ikka silmnähtavalt suuremaks jäi ja imetamine muutis ka rinna kuju 🙁 Ei ole see nõustaja jutt ka puhas kuld. Oleneb ikka inimesest ka.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 1. november 2016 at 22:40

      Ehk tõesti, aga ta ütles, et räägib lausa oma kogemusest 😀

    • Avatar
      Vasta M. 3. november 2016 at 06:19

      Rind ja kuju muutub ka rasedusega…imetamine üksi polr milleski süüdi.