LAPSED

valmistume kooli minekuks

28. august 2017

Kuna mina ei saagi kooli mineku trallis kaasa lüüa, sest meie majas ei lähe keegi kooli ja isegi lasteaiatee hakkab alles jaanuaris uuesti pihta, siis oli mul päris kade meel. Mäletan, et ise kooli minnes oli kooliasjade ostmine kõige põnevam osa ja ma ausalt ei jõua ära oodata, millal ma ükskord oma lastele kooliasju kokku kahmata saan.

Õnneks sain koostöös Ranitsad.ee ja Herlitz ranitsatega ühele õnnelikule seljakoti kinkida. Kuulutasin seda oma Facebookis, et otsin väikest tegelast, kellel sügisel koolitee ees on ja nõnda jäi mulle silma Märdi ema kommentaar, kes kirjutas, et kasvatab töötuna kaht puudega last. Mis seal siis enam mõelda, saime nendega koos Prismas kokku ja Märt valis endale välja uhke ranitsa, milles olid sees lausa täidetud pinal ja… mingeid asju veel. Ma mäletan, et sildil oli kirjas, et komplekt koosneb neljast osast igatahes – sellise valis.

Kuna Herlitz oli valmis Märdile ka pinali kaasa andma, aga ootamatult oli pinal juba kotis olemas, siis sai endale pinali valida hoopis Märdi vend, kes oli selle üle väga õnnelik.

Mina olin ka muuseas väga õnnelik, sest mulle meeldib inimestele kingitusi ja üllatusi teha. Seda parem, kui mul on ägedaid koostööpartneterid, kes kingitusteks annavad kvaliteetseid ja tarvilikke asju. Näiteks odavad seljakotinikatsid on laste selgadele väga kehvad ja võivad teha karuteene.

Soovitused koolikoti ostmiseks

Lapsele tuleb osta eakohaselt ja kaalult sobiv koolikott.

Sobilik koolikott algklassilapsele on ranits, mitte suvaline seljakott.

Veenduge, et ranitsa suurus vastab teie lapse kasvule.

Ranits peab hoidma hästi vormi ja olema stabiilne.

Ranits ei tohiks olla laiem lapse õlgade laiusest.

Õlapaelad peaksid olema reguleeritavad ja ranitsa tagaosa peaks olema tugevdatud polstriga.

Selleks, et lapsel oleks mugavam kooliasju kaasa pakkida, võiks seljakotis olla

vähemalt paar eraldi vahet.

Ratastega ranitsad pole soovitatavad, sest need on raskemad.

Allikas: terviseamet

Mina ise omal poolt lisaksin, et heal ranitsal võiks kindlasti olla ka helkurid küljes, sest Eestis on ju enamasti pime ja see on väga hea variant, juhuks kui näiteks helkur jope küljest plehku paneb. Minu meelest ma talvel pidevalt leian maast helkureid…ja enda oma olen ka sada korda ära kaotanud.

Küsisin ka Apollo käest, kas ka nemad sooviksid Märdile midagi uhiuude koolikotti pista ja nad olidki kohe nõus. Seega täitsime koos Apolloga koolikoti ära ka. Neil on seal parasjagu koolikampaania käimas, seega sain sealt päris hea kotitäie asju. Aga kuna ma varem kooliasju shopanud ei ole (ammu), siis ma lihtsalt loodan, et said õiged asjad ostetud. Parima valiku koolikaupa leiad Apollo kauplustest ja e-poest: http://www.apollo.ee/kool/

Kas teil lastele kooliasjad ostetud ja millise koti valisite?

Loe ka neid postitusi!

20 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lk 30. august 2017 at 10:08

    Jessas, oled sina üks õilis hing.
    Kuidas sa viitsid koguaeg nii hea inimene olla? ?

  • Avatar
    Vasta Chris 29. august 2017 at 12:57

    Nii tore, et on toredaid koostööpartnereid, kes aitavad mõne lapse koolitee ägedamaks muuta ja õnnelikumaks 🙂

    Olen isegi koolijuts, aga kõrgkoolis ei ole väga midagi vaja enam osta 😛 Kõik on arvutis..

  • Avatar
    Vasta Carry 29. august 2017 at 09:13

    Koolilaps juba nii suur, et valib ise mis talle meelepärane..valis Nike koti Sportlandist ja kuhjaga koolimraami Apollost, Charlotist ja Prismast)). Herlitz teeb häid asju muide.

  • Avatar
    Vasta Hmm 29. august 2017 at 07:57

    Väga tubli, et aitad. Mind ajas alati kooli aasta alguse lähenedes närvi, et meil ema jättis kôik kooliasjade ostmised viimasele minutile. 4.last kooli saata on kulukas, aga ta ei môelnud üldse. (Mitte nüüd, et ma vihane oleks ema peale, ei ta oli ja on väga hea ema siiani, lihtsalt ta ei môelnud ette asju, tegi nagu oskas) Samas ma ise olen selest ôppinud ja enda lapsele hakkan juba kooliaasta lôppedes asju varuma. Meil antakse koolist nimekiri mida vaja järgmiseks aastaks ja sedasi suve jooksul varun. Samas kirun ma neid ergonoomilisi kotte, miks? Need lagunevad nii kiiresti laiali. Lapsel 2 tk läinud juba ja need ei ole ju odavad. (Ca 100€ palju kiidetud kotid, ei ole odavad) Ônneks on selleks aastaks kôik asjad juba olemas, peale kummikute, aga ka need saab sel nädalavahetusel ostetud (jalatsite ostmise olen jätnud sügisesse, sest suvega kasvab laps nii palju ja kevadel ostetud jalatsid on juba väiksed)

  • Avatar
    Vasta M 28. august 2017 at 18:23

    Väga tore ja kindlasti ka väga vajalik algatus!
    Minul lähevad sel aastal 2 last kooli – 1.ja 3.klass. Olen ka kooliasjade varumisega üsna hädas. Seda üksikemana paljuski ka majanduslikus mõttes, aga mitte ainult.
    Mul on üks idee, mida saaksid ehk nüüd kiirelt ära teha, kui tahaksid. Otsi mõni asjalik algklasside õpetaja ja katsu temaga jutule saada kooliasjade teemal. Eesti turul on võimalik osta mustmiljon erinevst sorti pliiatsit, kustukat, tintekat, koolikotti, teritajat jnejne. Aga tegelikult lapse peale mõeldes pole kõige olulisem sugugi hind, vaid asja kvaliteet. Väga mitu karpi pliistseid tuli läbi katsetada enne, kui avastasin, millised ei lähe iga kukkumise peale katki ja usu, need kukuvad kogu aeg 🙂 samuti oli tükk tegu õige kustuka või kääride leidmisega. Rääkimata vihikust, mis nt kustukunmi kannataks, teinekord 5 korda vaja ühest kohast kustutada. Neid asju on algajal koolimineja vanemal väga raske leida ja kuna need reeglina ei üldse kõige kallimad asjad, siis poodides on nad ka üsna peidus.
    Oeh, kohe üldse ei tea, mis reedest saama hakkab. Mõlemad poisid on lootusetult riietest ja jalanõudest välja kasvanud!

  • Avatar
    Vasta Tr 28. august 2017 at 16:43

    Spordipoest ostetud seljakoti millel tugevam selja polsterdus ka laiad rihmad. Lapsel mugav.
    Esimeses klassis oli lapsed see ranitsa tüüpi aga see oli väga ebamugav, näiteks ühistranspordis oli see seljas nii suur, pidi alati käes hoidma sest segas teisi. Igatahes sellist ranitsat teisele lapsele kindlasti enam ei osta.

    Nt Jeva kaubamärk ka väga hea.

  • Avatar
    Vasta Kadi kirsch 28. august 2017 at 15:33

    Nii tore lugeda et aitad ja abistad, loodetavasti inimesed ei hakka seda heatahtlikust taas kurjasti ära kasutama?

  • Avatar
    Vasta Kerli 28. august 2017 at 14:34

    Kui Tallinnas leidub lapsuke, kel koolikott ja -tarvikud puudu (kelle vanematel tõesti on abi vaja), siis aitaks heameelega üht sellist. Rõõmuga läheks koos poodi ja teeks lapse õnnelikuks.

  • Avatar
    Vasta Jkk 28. august 2017 at 13:55

    Minul on oma lapsele ostetud vaid vihikud, kott on kvaliteetne ja saab kasutada veel. Kehalise jaoks siseruumi tossud ja pikad dressid ja dressipluus jääb septembrisse, kui laekub puudetoetus(õnneks see juba 5.kuupäeval).
    Värvilised paberid, jms selline jääb ka sinna septembri algusesse, just raha tõttu.

    • Avatar
      Vasta Jkk 28. august 2017 at 14:45

      Või kui kellelgi on korralikud spordijalanõud suuruses 38 ja dressid suurusele 146 cm siis jätke kontakt:) Mul lapsel hädasti vaja. Poisslaps 🙂

  • Avatar
    Vasta TaKa 28. august 2017 at 13:51

    Kui aind oleks Sinusuguseid inimesi rohkem! Ja et oled leidnd endale suurepärased koostööpartnerid, kes alati kampa löövad. Ning isegi kui Sulle koju tasuta pakke saadetakse, siis sa ikka loosid neid välja ning annad ära neile, kes neid vajavad rohkem. Väga tubli oled Mallukas! Sinu kohta saab küll öelda, et sa oled oma noore ea kohta teinud ära rohkem kui keegi teine!

  • Avatar
    Vasta Liis 28. august 2017 at 13:38

    Väga armas ettevõtmine!

    Mulle endale kõvad ranitsad ei meeldi. Välimus välimuseks, aga need on ka rasked. Enda laps läheb juba 2. klassi eelmise aasta kotiga, milleks on Jack Wolfskin Berkeley S. Kaal 600g ehk siis ranitsatega võrreldes oluliselt kergem, aga samas toetav ja lapsele mugav.

  • Avatar
    Vasta E4 28. august 2017 at 13:29

    Jätka samamoodi, on ülimalt suur abi kui keegi märkab!

  • Avatar
    Vasta Jaanika 28. august 2017 at 13:18

    Kuna olen 3 lapsega üksikema,nooremal raske puue(Downi sündroom),siis mõne asja ostmise lükkasime septembri kuusse.Kaks neist lähevad kooli,üks 3.klassi ja teine 9.klassi.Kolmanda klassi mineja jätkab kooliteed oma eelmise aasta kotiga(ehk sügise poole saame uue) ja sama ka suurema klassi õpilasega.Ema saab 1.sept. tööle lasteaeda tugiisikuks ja ehk läheb elu kergemaks ?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. august 2017 at 13:36

      Aga mis asjad veel soetamata on, ehk saame koos aidata :)?

      • Avatar
        Vasta Jaanika 28. august 2017 at 13:58

        Kehalise sisejalatsid mõlemal puudu ja kotid ongi need kõige rahakamad väljaminekud ja sellel pisikesel downi tüdrukul ka lasteaia sisekad puudu ? Poisil(3 klass) on puudu mõned kunstitunni asjad(plasiliin,guaššid),sellised pisemad asjad.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 28. august 2017 at 14:07

          Kas sa otsiksid mulle vajalike asjade lingid välja ja saadaksid need mulle e-mailile?

          • Avatar
            Jaanika 28. august 2017 at 14:17

            Oi kui äge ?
            Mis hinnaklassi asjad jääda võiks?Me pole veel sellise pilguga ringi vaadanud.

          • Mallukas
            Mallukas 28. august 2017 at 14:41

            no vali välja enda soovide järgi 🙂

          • Avatar
            Maria 28. august 2017 at 21:43

            Tubli inimene OledMallukas Suda on Sul oiges kohas, isiklikult sind ei tunne, aga naha on, et vaga tore inimene.