LAPSED REISIMINE

lastega Maltale

20. mai 2018

Juba 11 päeva pärast lähme me terve perega Maltale ja me oleme seda juba pikalt oodanud. Ma loodan, et minu iivelduse vähenemine jätkub jõudsalt ja seega peaks see teise trimestri hiljutine saabumine minu jaoks oodatud leevenduse tooma. Kuna nüüd on iga päevaga aina parem olnud olla, siis ma usun, et sellega on okei.

Suur planeerija ma teadupärast ei ole, seega olin ma enam kui rahul Go Traveli pakkumisega Maltale. Nemad kuulasid ainult, millal me minna tahame, mis on eelarve ja mida me kohapeal saada tahame. Saime pakkumised ja Malta valisimegi just ju tänu teie soovitustele. Nüüd lugesin siin Marimelli postitust teemal, kuidas tema ainult noaähvardusel Maltale tagasi läheks, seega mõtlesin ikka natukene rohkem mingeid asju ette planeerida, et ise seal olles kellelegi nuga andma ei kukuks.

Hotell Labranda Rocca Nettuno Suites asub meil peasaarel, Google mapsi järgi tundub, et kohe päris keset Sliema kesklinna. Sealt sõidavad praamid igale poole, lähedal on palju restorane, parke, toidupood ja isegi kaardi järgi mingi suurim kaubanduskeskus asub vahetult sealkandis. Seega on tegemist üsnagi “linnapuhkusega” ja sellist suurt basseinidega ja platsidega hotellikomplekti ei ole. Küll aga on seal katusebassein, seega päris ujumata ei pea jääma.

Praamid lähevad iga 30 minuti tagant ja pilet maksab 2.80 edasi-tagasi, seega saab muretult ka kaugemale minna, ilma bussidega logistamata vaid lastega hoopis lõbusamalt. Meie hotelli kõrval ongi Valletta praami”peatus”. Eks siis näis. kuhu me sõidame ja mida me teeme, seda ma polegi veel otsustanud. Aga kuna meil on paketikas, siis seal on kohapeal reisiesindaja, kes esimesel päeval siis tutvustab, et kuhu ja mis ekskursioone võtta saab. Eks näis, kas võtame mõne või rändame omapäi.

Päris iga päev muidugi kuskil ringi tormata ei taha, aga olen välja uurinud, et 20 mintsase bussisõidu kaugusel on Splash & Fun veekeskus, kuhu me vast ühe korra kindlasti läheme. See oleks lastele kindlasti lõbus, mina ise piinleksin seal viisakalt, kuni on aeg lapsed koju lohistada 😀

Samas on veel üks veepark, mis on veits kaugemal (30 mintsa bussiga) nimega Bugibba Water ParkPiltide järgi tundub mulle, et see sobib natukene isegi rohkem väikestele lastele ja lisaks on seal ka pisike akvaarium.  Samas ei ole seal torusid, vaid lihtsalt saab veega… solberdada. Seega jumal teab, äkki lähme hoopis sinna, või mõlemasse?

Veel suutsin ma välja googeldada, et kuskil Balluta kandis olla tore mänguväljak ja kuna see on meie hotellist vaid paari km kaugusel, siis kindlasti jalutame ükspäev sinnakanti ka. Üldse olen ma kindel, et enamik kohti avastame me just ringi jalutades, justnagu Tenerifel oli.

Ühe korra tahaks randa ka jõuda ja nagu ma aru saan, siis kõige ilusamaks peetake Maltal Paradise Bay randa, mis on meie hotellist 40 mintsase bussisõidu kaugusel, pole ka kõige hullem. Ja ehk läheb sinna ka praami, seda ma pole veel uurinud. Igatahes olen ma aru saanud, et mul oleks Maltale lastele vaja ujumisjalanõusid, sest rannad on üsna kiviklibused. Kas keegi teab, kust neid mõttekas soetada oleks?

Veel oli Maltal enne üks loomapark, aga see suleti. Nüüd on olemas ainult linnupark, aga ma ei teagi, kas seal oleks lastel piisavalt põnev? Eks näis kuidas me seal oma aega jagame, aga hea vähemalt mingeid kohti välja otsida, kuhu vähemalt minna võiks. Mulle igatahes tundub praegu, et nädalakese saab kenasti sisustatud ja igav hakata ei tohiks.

Aga reisidel on see värk ka, et kui lapsed magama saame, siis üldiselt oleme me Kardoga alati reisidel uut sarja vaatama hakanud. Mida me seekord vaatama hakata võiks? :O

Kes veel Maltal käinud on, kuhu veel soovitaksite minna?

Loe ka neid postitusi!

65 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Maarja 23. mai 2018 at 00:43

    Akvaarium! Pilet üsna kallis aga aastane laps vaatas ka suu ammuli:)

  • Avatar
    Vasta Mari 21. mai 2018 at 12:29

    Sons of anarchy on päris põnev vaatamine

  • Avatar
    Vasta Marit 21. mai 2018 at 11:47

    Kindlasti vaata Westworldi 😉 IMBDs 8.9 reiting, https://www.imdb.com/title/tt0475784/ parim sari, ausalt ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Mariliin 21. mai 2018 at 10:11

    Käisin just Maltal. Ööbisime Buggibas – seal oli tõesti veepark ning akvaarium, mida mina ei külastanud, nii et ei oska soovitusi anda, aga olemas nad seal on. Buggibas oli mõnus pikk mereäärne promenaad, kuid seda leiab suhteliselt igal pool. Võrreldes Sliemaga, oli Buggiba selline kuurortlinn, kus oli rohkem palme, vähem suuri ehitisi, palju tänavaäärseid suveniiri- ja nännipoode. Sliema oli selle kõrval ”suurlinn”.
    Hetkel on Malta pealinn Valletta Euroopa kultuuripealinn 2018, nii et kultuurist seal puudust ei tule. Tegelikult ise lootsime peikaga rohkem rannapuhkust ja lebotamist, aga liivarandu seal väga ei leidu, nii et pigem on riik sobilik ikka avastamise pärast.
    Mega ilus väike saar oli Comino, kus on siis see teada-tuntud helesinine laguun. See oli tõesti ilus ja jalutades saab saarele ringi peale teha. Ei tea muidugi kui hea ja mõistlik see koos lastega oleks, sest see on tõeline turistimagnet ja terve saar oli ülerahvastatud.
    Loodust Maltal samuti oodata pole, v.a kivised rannikud 😀 Kui Eestisse tagasi jõudsime, siis esimese asjana tundsime roheluse lõhna ja see oli niiiii hea! Maltal on kõik kivine, tolmune, tuuline.
    Bussiliiklus on seal KOHUTAV! Bussid ei jõua kunagi õigeks ajaks kohale, nii et ajatabelit pole üldse mõtet vaadata. Kui buss liiga täis on, siis bussijuht peale ei võta. Mu sõbranna, kes on 2 aastat Maltal elanud, rääkis ka, et tema tööle minnes enam bussi peale ei looda, sest niikuinii jääb hiljaks. Viimasel päeval ootasime bussi lennujaama 1,5 h 🙂 Tegemist on linnaliini bussidega, ei kujuta ette, kui Tallinnas selline asi oleks 😀 Muidu 1x bussipilet maksab 1,5 EUR ja see kehtib 2 h. Nädala pilet on 21 EUR.
    Hindade osas oli kõik enam-vähem samaväärne nagu Eestis.
    Igatahes ilusat puhkust ja loodan, et teil on kõik päevad päikselised, sest meil olid enamus päevad pilvised ja ühel päeval sadas isegi padukat. Kohalikud ütlesid, et see on väga tavapäratu. Aga kui päike väljas on, siis on väga kuum! 😀

    • Avatar
      Vasta Kaidi 22. mai 2018 at 17:25

      Huvitav, minul vastupidine kogemus bussidega seal. Käisin 2018 jaanuari lõpp – veebruari algus. Ei mäleta ühtegi korda, kus buss oleks hiljaks jäänud, võibolla mõni minut. Ja sõitsime nädal aega iga päev bussidega seal ringi. Niiet kuidas kunagi ilmselt.

      Comino saar oli turistidest täitsa tühi kui käisime.. 😀 Aga eks seal mängib hooaeg rolli, nüüd ilmselt rohkem turiste. Aga muidu too Blue Lagoon oli vaatamist väärt.

      Soovitan ka veel Blue Grottot (paadisõitu). Elasime Gziras, mis on Sliema kõrval. Ei saaks rohkem rahul olla. Nii mitu toidupoodi, palju söögikohti, Sliema poole veel riietepoed , rääkimata pikast promenaadist, kus oli õhtuti hea jalutada. Ma usun, et Sliema on teil hea valik. Sliemast eaksid ka bussid igalepoole minema ja no praam ka jah. 🙂

  • Avatar
    Vasta Loora 21. mai 2018 at 09:36

    Modern Family on ülihea huumoriga! Erinevad perekonnad, kes on kõik omavahel seotud ja kõigil oma naljakad probleemid ja juhtumised. 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2018 at 10:08

      vanaaaa :d

  • Avatar
    Vasta Triin 21. mai 2018 at 09:35

    Sarjasest nt stranger things (pole komöödia, aga megahuvitav), men at work (komöödia), 2 broke girls (komöödia, aga vbl pigem naistekas)

  • Avatar
    Vasta E. 21. mai 2018 at 08:35

    Malta on tegelikult võrratu! Olles kolm korda väiksem kui Hiiumaa, on seal tegelikult väga, väga, väga palju vaadata! Sõitsime eelmise aasta veebruari lõpus-märtsi alguses saare risti-põiki läbi ja minul on küll ainult väga positiivsed mälestused! Siin mõned soovitused, mille seast valida:

    1) Mediterraneo Marine Park – väike looma-linnu park, kindlatel kellaaegadel on näiteks merilõvide, delfiinide, papagoide show – tasub eelnevalt uurida, mis kell täpsemalt miski toimub! Samuti saab erinevaid väikeseid papagoisid ja muid linde otse peost toita. Showd olid väga väga toredad ja näha oli, et kõik töötajad on oma ala entusiastid 🙂 Lastele kindlasti meeldib! Seal kõrval peaks ka olema just seesama veepark, millest kirjutasid – Splash and Fun Water Park. Ise seal ei käinud, kuid see tunduski just väikelastele mõeldud park olevat. Malta Aquarium oli muidu suhteliselt mõttetu.. Ootused olid palju suuremad ja seda ma pigem ei soovita. Täditütar sattus oma lastega juhuslikult ka loomaaeda ja see oli ka väga lahe olnud.

    2) Popeye Village – sellest kirjutas ka marimell oma blogis. Tegemist tõepoolest väga vahva kohaga, kus tasub kindlasti ära käia! Lastele oli seal eraldi mänguplats, kus saab korralikult mürada (kui meie käisime, siis oli kinni, kuid suvel ehk ikka lahti on?). Tasub varuda aega, sest ka paadisõit on hinna sees, kuid järjekord võib päris pikk olla.

    3) Marsaxlokk – kaluriküla, kus pühapäeval suur kalaturg, lisaks väga erinevatele huvitavatele molluskitele ja kaladele müüakse värskeid puu- ja juurvilju, riideid, maiustusi, Hiina pudi-padi jnejne.. Kindlasti tasub maha istuda mõnda promenaadi ääres asuvasse restorani ja proovida kohalikke mereande 🙂 Hinnad olid väga mõistlikud ja toit maitsev! Eelkõige soovitaks siis sinna minna just pühapäeval, siis saab sellest õigest melust ja kohalikust elust-olust osa 😉

    4) Valletta – tegemist on tegelikult imepisikese linnaga ja ühest otsast teise on mõnus jalutuskäik, kuid väikeste lastega kasutaks ma ehk võimalust ja võtaks hobukaariku tuuri 🙂 Ei maksnud väga palju ja kindlasti mugavam, samuti äge elamus lastele. Ilusad on sealsed rohelised aiad (upper ja lower Barakka gardens). Soovitan minna veidi õhtu poole, siis näeb linna nii päevavalguses kui ka pimedas, kaunilt valgustatult 🙂 Söögikohti-restorane-kohvikuid on palju, ühtegi kindlat soovitada kahjuks ei oska..

    5) Gozo ja Comino saaretuur – selle võiks kohe kindlasti plaani võtta – tuur kestab terve päeva, kuid selle jooksul näeb palju põnevat ja ilusat 🙂 Kõigepealt suundutakse Comino saarele, kus asub ka Blue Lagoon – tehakse lühike ujumispeatus, saab teha näiteks kiire pikniku. Seejärel tehakse bussituur Gozo saarel, näidatakse ära kõige tähtsamad vaatamisväärsused (Azure window on tänaseks päevaks küll hävinenud, kuid ilmselt viiakse siiski sinna ka). Lõpetuseks antakse vaba aega pealinnas Victorias, kus saab näiteks ringi vaadata citadellis või hoopiski nautida kohalikku toitu mõnes restoranis. Tuuri saab osta tänavalt, kui meie käisime, olid hinnad väga mõistlikud 🙂

    6) Randadest Golden Bay ja Ghajn Tuffieha – mõlemad liivarannad asuvad kõrvuti, pole midagi väga erilist, aga lastel kindlasti mõnus solberdada 🙂 Ghajn Tuffieha ümbruses on väga lahe matkata. Paradise beach oli täiesti mõttetu, ei soovita! Hiljem googeldasin, et Mellieha rand võiks ka kena olla, kuid sinna ise ei jõudnudki.

    7) Lastega võib-olla ei viitsi reisi ette võtta, aga Dingli Cliffs ja Blue Grotto olid väga ilusad! Kaljudele soovitaks minna päikeseloojangut vaatama ja Blue Grotto juurde ainult päikesepaistelise ilmaga – siis pidid erinevad sinised värvid eriti hästi välja tulema. Seal peaks saama ka paadiga sõita 🙂

    8) Mdina vanalinn ja Ta’Qali käsitöö küla samuti huvitavad, kuid lastega ilmselt väga ei viitsiks minna.

    9) Söögikohtadest soovitan Bugibbas asuvat Ocean Basket restorani, super maitsvad mereannid ja sushi, samas ülimõistlikud hinnad 😉

    Bussiga sõites tasub varuda aega ja kannatust! See oli ainuke miinus minu jaoks – kui lennujaamast hotelli sõitsime, läks 15 km läbimiseks poolteist tundi!!! See oli lihtsalt uskumatu. Õnneks olid bussid kaasaegsed ja konditsioneeritud. Edaspidi sõitsime peamiselt rendiautoga ringi ja nii mugav oli – ühest kohast teise siuh-säuh, 10-15 minutit ja kohal 🙂

    Mõnusat reisi ja head avastamist! 🙂

    • Avatar
      Vasta MaElanSiin 21. mai 2018 at 17:35

      Ma ise elan Maltal ja nõustun enamasti kommentaaris soovitatuga.

      Kuhu ma kindlasti ei läheks, on igasugused loomade ja lindudega seotud pargid-atraktsioonid. Maltal on palju probleeme sellega. Enamus loomaparkidest ei ole seaduslikud, eriti need, kus on kiskjad. Neid omavad rikkad inimesed, kellel pole rahaga midagi peale hakata ning kes siis on otsustanud, et nende elus on paar kiskjat puudu.

      Delfinaarium on kindlasti parem selles osas. Samas ma arvan. et anda enda raha organisatsioonile, kes püüab delfiini kinni ning treenib neid inimeste lõbustamiseks ei ole just ka päris see koht, kuhu oma raha panna. Eriti just seetõttu, et te olete perega juba näinud delfiine vabalt ujumas Tenerifel.

      Samuti ei soovita ma kasutada hobuse kaarikuid nii Vallettas kui ka Mdinas. Neid hobuseid hoitakse põleva kuumuse käes terve päev ning olen tihti näinud ise või kuulnud uudistest, kuidas hobused kokku kukuvad.

      Randadest soovitan just lastega Mellieha bayd. See on puupüsti täis inimesi, aga seal on Maril ja Lendel kindlasti palju tegemist ning palju teisi lapsi, kellega mängida. Ilusaimad rannad aga on Golden Bay ja Ghajn Tuffieha.

      Ja atraktsioonina soovitan Popey Villaget. Olen kuulnud, et nii lastel kui ka täiskasvanutel on seal väga lõbus.

      Nõustun eelneva kommenteerijaga et Gozo ja Comino tuur on kindlasti väga mõnus viis veeta päev. Natukene olete paadis ja vees, natukene olete bussis ja sõidate ringi.

      Kindlasti külastage Mdinat. Seal pole palju just teha, aga need pisikesed kitsad ja vaiksed täanavad on midagi teist. Minge sinna kasvõi lõunat sööma.

      Busse ma ei kasutaks väga tihti, bussid on palavad ja tõesti väga aeglased. Pigem kasuta taxifyd. Üks ots Sliemast põhja peaks olema ca 20-22 EUR.

  • Avatar
    Vasta Helena 21. mai 2018 at 08:25

    Ujumispapusid peaks saama http://www.kallis.ee
    Jäid silma kui mõni aeg tagasi lapsele BabyBanz päikseprille ostsin 🙂

  • Avatar
    Vasta M 21. mai 2018 at 06:57

    Arvasin ka et riverdale on pubekate sari aga minu arvates on väga põnev sari .Veel üks sari mille iga osa on ülimalt põnev on “the queen of south” (vist oli nimi) . Tõesti põnev ,samas kindlasti ei ole see komöödia .

  • Avatar
    Vasta Helen 21. mai 2018 at 00:32

    Käisin Maltal 2-3aastat tagasi oktoobris. Liiklesime bussidega, sest maltal on väga hea bussiliiklus. Ostsime 7päeva bussipileti ja sõitsime niipalju ja ükskõik kuhu tahtsime. Viibisime paradise bay resortis, kus meil oli merevaatega tuba. Maltal trippisime ka nende sightseeing bussidega Gozo saarel. Väga lahe oli bussiga mööda kitsaid tänavaid sõita, pm oleks saanud kellegagi patsu lüüa, kes rõdul viibis. Gozo saarel kahjuks peamist vaatamisväärsust enam pole, sest see kukkus kokku. Minu lemmik koht oli Maltal blue lagoon. No niiiiii sinine vesi, niii ilus oli seal. Sinna saab paadiga trippida. Kindlasti tasuks proovida ka kuskilt pagarist kannolisid, no niiii head.

    Saatedest soovitaksin Girlboss (Nasty Gali loomisest) ja Descendants of the Sun (korea seriaal haha, aga selline sõduri ja arsti armastuslugu)

  • Avatar
    Vasta Mia 20. mai 2018 at 22:34

    Kiidan ka Superstore’i ja Brooklyn 99’i, kui tahate vaadata midagi kerget ja mõnusat 😀
    Aga minu ülim lemmik sari, mida ma soovitan on Sense8, see on lihtsalt NIIIIIIIII hea. Seal on kõike actionist kuni emotsionaalsete hetkedeni (ja nalja ka vahepeale). Ainult 2 hooaega ja juunis tuleb finaalosa, sest sari läks Netflixi jaoks liiga kulukaks ja lõpetasid sarja tootmise kuid fännid tõstsid nii kõvasti kisa, et Netflix soostus tegema finaali, et saaks kõik lahtised otsad jonksu ja ikkagi ilusa lõpu. Ma kõigile koguaeg kiidan seda, aga keegi pole veel krt vaatama hakanud 😀

  • Avatar
    Vasta Silja 20. mai 2018 at 22:12

    handmaid’s tale. Ülihea seriaal

    • Avatar
      Vasta Karmen 21. mai 2018 at 00:07

      Soovitan ka seda. Üks parimaid viimase aja avastusi! ?

    • Avatar
      Vasta Triin 23. mai 2018 at 06:04

      +1

  • Avatar
    Vasta Stella 20. mai 2018 at 22:11

    Arrested Developmen Hea komöödia. Viimane avastus on netflixist Santa Clarita Diet.

  • Avatar
    Vasta C 20. mai 2018 at 21:24

    “Jane the Virgin” on humoorikas ja tõsine samal ajal. 🙂
    Reisipisik.ee müüb mingisuguseid ujumisjalanõusid näiteks.

  • Avatar
    Vasta KätaR 20. mai 2018 at 21:07

    Mainisid marimelli postitust Maltast, pidin läbi lugema. No nii koledasti annab ikka kirjutada..
    Ma usun, et teil läheb kindlasti hästi, sest te ikka ise ka natuke plaanite ringi vaadata.

  • Avatar
    Vasta A. 20. mai 2018 at 20:41

    Kui veel pole näind, siis hakake Wentworth’i vaatama! 🙂 Ma ei tea ühtki paremat seriaali. Ja jee, neil on varsti uus hooaeg algamas (kuues!). A teil nende eelmise 5 hooajaga ka tükk maad vaatamist 😉

  • Avatar
    Vasta Teele 20. mai 2018 at 20:32

    Me hetkel lastega seltskonnaga Maltal, Sliemas ühes apartemendis peatume. Ma ütleksin, et päris nii hull asi pole, kui Marimell kirjutab, aga palju on tema jutus õigust küll. Nr 1 asi, milles ka mina pettusin, on see, et randasid siin Valletta ja Sliema kandis tõesti pole. Ja deem, kuidagi ei viitsi kahe alla 2-aastasega (kärud, kompsud) ette võtta min 1,5 tunnist bussireisi randa ja õhtul samapalju tagasi. Aga see muidu me enda süü – tegemata kodutöö. Bummer.

    Hotelli basseini peale ma 100% ei loodaks, sest meie maja bassein ja paljud paljud teised avalikud basseinid siin praegu suletud – hooaeg algab 1. juunil. Bummer.

    Aga see Sliema promenaadi mänguväljak on tõesti tore, mu pooleteiseaastasel oli seal väga vahva. Mehed saavad ujumas käia cliffidelt ka ja oh well, mina ujun siis suvel Pärnus.

    Restoranid on mõnusad ja väga lapsesõbralikud minu meelest. Muidugi, meil super hästi käituvad lapsed ka, pole nendega veel kordagi kuskil mingit muret olnud. Super reisisellid. 🙂 Söögid maitsvad, mitte muidugi mingi gurmee, lastega peenetesse kohtadesse ei roni, aga tavalised restoranid on täiesti ok hinna-kvaliteedi suhtega.

    Ja Sliemas The Point on saare parim ostukeskus. Nii et see on totally win.

    Üldse tunnen mina, et tegelt oleks käia ja teha jne palju, aga toddleritega ei roni päevaks kuuma bussi ekskursioonidele ja kahjuks ei hängi südaöösel ka kuskil ööelus. Õnneks lohutab mind roosa vein. P. S. Kohalik vein on minu arvates jama. Joodav, aga juba teisel päeval tulime oma heade prantslaste ja itaallaste peale tagasi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2018 at 07:41

      Aga meie lähmegi ju 1. juunil :D!

      • Avatar
        Vasta Teele 22. mai 2018 at 07:54

        Aaaa 😀 Sry, mul liiga palju veini saanud. 😀 Tundub, et mai alles algas, et juuni veel mägede taga. 🙂 Kui bassu on, siis arvan et teil super!!

  • Avatar
    Vasta Ant 20. mai 2018 at 20:16

    Kui Maltal igav hakkab siis on alati voimalus ära käia Sitsiilias Etna otsas 🙂 kui tänava pealt võtta reis siis oli u. 140 eurot vist. Aga kui ilm hea on siis on selline rahulik puhkuse veetmise saar. Üleliia rabelemist pole. Valetta vanalinn on väga chill koht ja Gozo saar jne 🙂

  • Avatar
    Vasta ronja 20. mai 2018 at 19:14

    Su sõbranna just käis ju Maltal, uuri tema käest kuhu minna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 19:25

      Ohhoo ja mis sõbrannast sa siin juttu teed hetkel?

      • Avatar
        Vasta Ronja 21. mai 2018 at 21:38

        Marimelli mõtlesin

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 22. mai 2018 at 07:34

          Paned mööda vist, ta ei ole mu sõbranna. Ma sellest halast, mida ma muuseas lugesin, palju infot ei saanud ka.

  • Avatar
    Vasta m.a.r.t.a 20. mai 2018 at 19:07

    Tee postitus ka Maltast, juba pikalt kaalunud sinna minemist 🙂 Äkki siis lõpuks julgen piletid osta.. pärast ühe blogija artikit väga hetkel ei taha 🙂 Samas, ma pole rannas peesitaja väga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 19:10

      Kindlasti teen 🙂 Mina pole ka suur rannas peesitaja, aga eks näis, mis me seal teeme või ei tee 😀

  • Avatar
    Vasta Maria 20. mai 2018 at 19:03

    Superstore või
    13 reasons why

  • Avatar
    Vasta L. 20. mai 2018 at 18:17

    Olen maltal elanud, täpsemalt Bugibbas ja tean rääkida et bussiliiklus seal on päris kaootiline. Sliemast Bugibbasse 30minutiga kindlasti ei saa, peaks arvestama ca 1h. Soovitan kindlasti avastada Vallettat ja Bugibbas on ilus pikk promenaad ja elu käib seal rahulikuma tempoga kui sliema kandis. Seal asuvas Aquariumis oleks lastel ka kindlasti väga huvitav.

  • Avatar
    Vasta Kati 20. mai 2018 at 18:04

    Sarjadest – The Office!! Mõnusalt jabur, kerge, ei jää liialt kummitama ka. Mehega praegu 2. osa pooleli ja ainult naerame 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 18:50

      ammu vaadatud, nii UK variant, kui USA oma 😀

  • Avatar
    Vasta KKKK 20. mai 2018 at 17:43

    “The Resident” on väga hea sari! ?

    • Avatar
      Vasta KätaR 20. mai 2018 at 21:09

      Jaaaaaa, ma ka vaatan! Meeldib!

  • Avatar
    Vasta Marta 20. mai 2018 at 17:36

    Papud saad sportsdirectist 🙂

    • Avatar
      Vasta KK 20. mai 2018 at 17:49

      Tahtsin sama öelda 🙂 mõistliku hinnaga ja kerged, kena välimusega papud saab SDst.

  • Avatar
    Vasta kartul 20. mai 2018 at 17:09

    komöödia sarjadest on p a r i m a d parks and recreation, the office, modern family ja no vana hea friends, mis minu jaoks on ikka veel number 1 sari. ausõna noh 😀 kõik need neli on lihtsalt niiiiiiiiiiii head, päriselt naljakad aga samas ka huvitava storyga, olen igat algusest lõpuni 3+ korda vähemalt näinud,
    muidu family guy on hea labane 😀 ja bobs burgers on naljakas

  • Avatar
    Vasta Kati 20. mai 2018 at 16:59

    Mölemad veepargid on väga ägedad, eriti lastele. Ise fännan Maltat väga ning ei ole absoluutselt nõus Marimelli arvamusega Maltast. Eks oleneb, milliseid seiklusi ning puhkust keegi otsib ning kes vinguda tahab, see vingub nagunii ja iga asja üle.

  • Avatar
    Vasta Helena 20. mai 2018 at 16:24

    Brooklyn 99 on üliiitore loll huumor. SNL šketsivend Adam Samberg seal peaosas ja see sari on mega mega tore ja naljakas. Naljakas on veel Parks and Recreation.

  • Avatar
    Vasta Flamingo 20. mai 2018 at 16:23

    Sliemas on Al Solito Posto nimeline pizzarestoran, mis on vist mingi maailmameistritiitli saanud kunagi. Igatahes kindel soovitus. Sarjade koha pealt… Black Mirror. Või kui naljakat, siis Brooklyn 99! MKR üheksas hooaeg lõpes ka just (kui veel vaadanud pole, äkki oled), aga tbh kõige kehvem hooaeg seni…

    • Avatar
      Vasta Evelin 20. mai 2018 at 20:04

      Jaa, tahtsin ka Black Mirrorit soovitada!

  • Avatar
    Vasta Seriaalide soovitaja 20. mai 2018 at 16:14

    Crazy ex girlfriend! Nimi tundub väga tiinekas ja seksistlik jne aga väga väga hea seriaal on. Väga naljakas, üle-võlli hull. Aga väga hästi näideldud ja kirjutatud.
    iZombie on ka hea ja kohati naljakas. Samuti, nimi on väga eemalelükkav, aga tegelikult on väga hea seriaal. Seal on zombied ja iga nädal lahendatakse mõrvamüsteerum, aga huvitaval moel – zombie sööb selle ohvi ajud ja saab ta teatud mälestused ja käitumismaneerid. Üsna komöödiline on, kuidas nad näitlevad nagu karikatuurid gängsteristest või nohikutest või misiganes.
    Brooklyn 99 on väga hea, kui tahate 20min pikkuseid episoode. Läheb ajaga ainult paremaks, mitte hullemaks.
    Üks mu kõige kõige lemmikumaid seriaale on You’re The Worst. Pole just otseselt komöödia, aga seriaal on lihtsalt grupp kohutavatest inimestest, kes kõik teevad väga halbu asju. Muidu läheb veidi emotsionaalseks vahepeal see, aga no nii hea seriaal on lihtsalt. Ja tõepoolest naerad ka, kui vaatad mis idiootsuseid nad nüüd korda ajavad. Iga episood ürita siis otsustada, kes neist kõige hullem on :D.

  • Avatar
    Vasta Marianne 20. mai 2018 at 16:04

    Bussisõitude jaoks varuge kannatust ja aega ?

  • Avatar
    Vasta Marilin 20. mai 2018 at 15:54

    Sportsdirectist uuri ujumisjalanõusid ?
    Mõnusat reisi.

  • Avatar
    Vasta Karmenkitekat 20. mai 2018 at 15:48

    Mellieha rand on mõnus… paradise bay olevat nn allakäinud, hotelli staff sinna minna ei soovitanud. Käisime 3ndl tagasi. Meie liikusime bussiga, ostsime 7p kaardid. Meie ööbisime Bugibbas, tore pika promenaadiga linn!

    • Avatar
      Vasta Karmenkitekat 20. mai 2018 at 15:49

      Bugibbas on ka tore Aquarium, lastega mõnus…asub üleval promenaadil..

  • Avatar
    Vasta Silja 20. mai 2018 at 15:46

    The strain on hea! Nalja küll ei saa ja üpris ulme on aga väga põnev on küll. Shameless on ka hea 😀
    Aga reiside koha pealt küll võin öelda, et pakettreiside puhul kõndige suure kaarega nende reisiesindajate pakkumistest mööda, ise otsides ja kohalikelt pakkumisi küsides säästate vähemalt pool summast. Vähemalt teiste firmadega millega käinud olen, on vahe ikka ääretult suur. Ala kui kuskile 4 tunnine tripp ja tutvustus maksab 90e + koha peal vb sööd ka ning kui sa ei asu nende reiside alguspunktis siis veel transport(jälle juhtub üpris tihti nende diilide puhul) siis töenäoliselt omal käel mõne pakkuja otsides saad hinnaks ala 30e kus on ka teinekord mõni jook, söök ja lisa meelelahutus sees.
    Seega kui ise viitsimist ja tahtmist on, siis ma kindlasti soovitaksin koha peal vaadata pigem ja selle raha midagi asjalikumat seal teha.
    Aga mõnusat ja ropsivaba puhkust 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 15:57

      ma seda mõtlesingi, et kui ma need pakkumised ära kuulan, siis saan ju teada, kuhu üldse variante minna on 😀 et siis ikka ise minna 😀

  • Avatar
    Vasta N33 20. mai 2018 at 15:37

    +1 Outlanderile. Ma olen kõik eesti keeles ilmunud raamatud ka koju ostnud ja ammu läbi lugenud. Ei jõua uut osa ära oodata.
    Ma ei tea kuidas Maltal, aga neid rannasusse müüakse mujal Euroopas igas tänavaputkas ja üldiselt ägedamaid ja odavamaid kui Eestis.

  • Avatar
    Vasta Nata-Ly 20. mai 2018 at 15:32

    Ujumiseks jalanõud vaadake kohapeal poest. Randades ka müügil, aga kallimad.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 20. mai 2018 at 15:28

    Station 19 oled vaadanud? See Grey anatoomia tegijatelt kus näitab Ben Warreni tuletõrjuja elu. 1 hooaeg sai just läbi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 15:29

      Tead ma pole pool aastat Greyd vaadanud, ma ei tea miks 😀 hoian mingiks eriliseks puhuks 😀

  • Avatar
    Vasta Kleiri 20. mai 2018 at 15:26

    Kindlasti soovitan külastada marsaxlokki, sealt natukese jalutada leiab ka st peters pooli. Fantastiline koht pildistamiseks näiteks. Lastega ma muidugi pole kindel kui mõnus sinna minna on, sest jalutama veidikene ikka peab. Mugav oleks siis kotti kasutada. Zurrieq samuti äge, aga on suhteliselt ei kuskil, lastega vist jätaks vahele ja valiks selle kaluriküla ja st peters pooli pigem. Ma jumaldan Maltat igatahes, olen seal 3 korda käinud ja ilmselt lähen jälle ?

  • Avatar
    Vasta Ülle Mägi 20. mai 2018 at 15:25

    ..mulle meeldisd megaliid, lastele võibolla nad veel peale ei lähe. Vana pealinn Medina oli ka armas omapärane linnake. Vaatamist suhtelislt palju, kindlasti Valettas ka ordu katedraali.

  • Avatar
    Vasta K. 20. mai 2018 at 15:25

    Kas Luciferi oled vaadanud juba? See on selline lihtne vaatamine, kohati venib, aga muidu hästi mõnus. Ja ohohohoooo, mida peategelast 😀

  • Avatar
    Vasta Isabel 20. mai 2018 at 15:19

    Narcos vaadake ära kui veel selleni jõudnud ei ole. Väga huvitav ja kaasahaarav.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 15:20

      tundub mega diip, tahaks midagi naljakat 😀

      • Avatar
        Vasta Triin 20. mai 2018 at 16:19

        Kui midagi naljakat, siis soovitan Grace and Frankie (kerge ja täis stereotüüpe, aga Jane Fonda ja Lily Tomlin on võrratud!). Teine komöödia on Santa Clarita Diet, selline crazy inimsöömise värk. Peaosades Drew Barrymore ja Timothy Olymphant.

  • Avatar
    Vasta Annika 20. mai 2018 at 15:17

    Vaadake The 100 või Riverdale või Pretty Little Lies või Gossip Girl :D.

    • Avatar
      Vasta Annika 20. mai 2018 at 15:19

      Oops. Mõtlesin Pretty little liars aga uus sari on Lies. Ma pole seda veel näinud aga pidi hea olema.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2018 at 15:19

      me pole 14 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 20. mai 2018 at 15:05

    Vaadake sellist sarja nimega “Outlander”, emakeeles siis “Võõramaalane”. See on selline huvitav ja omapärane, mulle meeldib, kõik kolm hooaega neelasin kuuga alla nagu naksti 😀