Lapse üles kasvatamine

EDITED VERSION: alkohol ja imetamine

7. detsember 2013

Nagu näha, siis on tekkinud hull arutelu, et kas minul, kui imetaval emal, on sobilik oma blogi headeris hoida pilti, kus mul on veinipokaal käes. Ma tahaks ainult küsida, et mis teil viga on?

Kas see, et ma headeriga nalja tahtsin teha, on nii traumeeriv kõikidele vagiinaga inimestele? Ma lihtsalt otsisin enda kaustadest mustvalgeid pilte, mis Mari omaga kokku läheks. Leidisin katsikust sellised pildid ja täitsa juhuslikult olid meil mõlemal Kardoga alkohol käes. Ja kuna Mari kaval nägu nagu ütleks, et “Hah! Saingi oma vanemad joodikuteks digimuuta oma jorinaga!” siis ei mõelnud ma enam kaua.

Teile teadmiseks, see pilt ei tähenda, et ma istuksin siin kodus ja kaaniks ööd-päevad läbi veini. Kohe päris ausalt. Aga kui mul mõnel õhtul tekib tuju võtta klaasike veini või Radlerit (see on mingi kahepromilline õllelaadne asi), siis ma võtan ka. Muidugi siis, kui Mari on ööunne jäänud (u 5 h on ikka muretu) ja ma ei usu elusees, et see klaas teda kuidagi mõjutaks.

Muidugi ei propageeri ma seda, et kõik imetavad emad alksi kaanima peaks, aga teinekord endale klaasikese lubamises ei ole minu meelest mitte midagi halba. Muidugi siis, kui sellega piiri pidada, ning seda mitte väga tihti kuritarvitada :))

Raseduse ajal ma ei joonud jällegist pea mitte üldse, aga taaskord meenub, et aeg-ajalt klaasike punast ikka võtsin toidu kõrvale.

Ka perearst ütles mulle, et kui mõõdukalt veini võtta lapse uneajal, ei tee see midagi katastroofilist.

Seega RAHU, kallid põdrad.

[polldaddy poll=7627013]

tsiwage-2123572

Edit: Võtsin oma päise ära. Halleluuja, eks? Allusin teie provokatsioonidele.

5zkxz-3378708

Tegelikult ma hakkasin mõtlema sellele kommetaarile, et “beebiblogi headeriks see ei kõlba”. Nojah, ise ma vist olen ennast praegu tituleerinud BEEBIBLOGIKS, aga tegelikkus on ju see, et ta on ikka MINU, Malluka, blogi. Lihtsalt selle mööndusega, et ma tõepoolest sain beebi ja ilmselgelt on mul sel teemal lihtsalt palju kirjutada. Enne kirjutasin palju kassidest, aga see ei olnud ju kassiblogi. Või oli?

Ühesõnaga, ma enam ei kutsu seda beebiblogiks. EVER, kui see takistab mul olla mina ise.

Sest takistab ju? Ma ei tohiks öelda, et ma olen veini joonud, sest see on ju ometi BEEBIBLOGI! Ma ei tohi arvata, et osad imikud on koledamad kui teised, sest see on ju BEEBIBLOGI ja seetõttu peavad kõik lugejad leidma siit neutraalse pinna, kust saab beebiinffi…

Ei..

Ma jagan teile inffi, mis mul on. Osa sellest on tittedega seotud. Osa ei ole.

See on ikka MINU blogi, god damn it. Ma ei ole mingi piibel, mille kaanel olev saatanapilt mu sisu rikub.

6n2fa-5807175

Loe ka neid postitusi!

88 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta z 10. detsember 2013 at 14:42

    OH juudas mis neitsi Maarjad siin kõik koos on. ILmselt elavad nad maal värskes õhus ja kasvatavad omale ise kaalikaid, sest ka linnaõhk ja poetoit võivad lapse ajurakke kahjustada ju. KUi inimesed ise elada ei oska, siis ei ole vaja teisi õpetama ka tulla, ma arvan.

    AGa noh, internet on paraku täis selliseid targutajaid, kes arvavad, et just nemad teevad kõike kõige õigemini maailmas ja teised teevad absoluutselt kõike valesti.

    MIna igaljuhul klaasikest veini lapse uneajal küll ära ei põlga.

  • Avatar
    Vasta margit 10. detsember 2013 at 14:31

    Olen hetkel rase, enne seda olin ypris sage veinitaja ja rummitaja. Isu kuskile kadunud ei ole,aga moistusega vottes ei luba vastutustunne uue elu ees alkoholi maitstagi. Ootan juba aega mil saab veini kylma valget veinu uuesti proovida 🙂 kuigi ma kahtlusta et alkoisu kaob uldse àra . Mida aeg edasi seda vàhem isutab, nii lopetan karsklasena veeel 🙂 aga igayhe enda valik, kas juua v ollla kaine.

  • Avatar
    Vasta Mari 8. detsember 2013 at 19:11

    Mina arvan, et iga inimese oma asi, mis teeb. Ma sain hiljuti siinsete kommentaaridega sarnase kommentaari ühele oma Facebooki pildile, kus ma oma sünnipäeval klaasi veiniga olin (ma sain ju ometi veerand-sada aastat vanaks, juubel ja puha!), olles rase. Muidugi neiul, kes kommenteeris, endal lapsi ei ole ja tuli minuga targutama. Kokku olen kogu raseduse ajal joonud paar-kolm klaasi veini ning alati koos einega. Ma olin eelnevalt väga suur veini-sõber, peaks ära mainima. Rasedaks jäädes sai selle teema kohta palju erinevates kohtades artikleid loetud ning kõigis kohtades oli kirjas (ka siinse UK haigekassa kodulehel), et 1-2 alkoholiühikut nädalas võib rase naine endale lubada. Seega 3 alkoholiühikut viimase kuue kuu jooksul on kõvasti alla selle ja ma olen kindel, et ma oma lapse tervist sellega ei ole ohustanud. Kui ma kaaniks terve pudeli veini endale sisse ja seda ülepäeviti, siis oleks muidugi olukord tunduvalt hullem.

    Kahjuks ma su veinipokaali pilti ei märganud, aga toetan sind küll. Olen alles hiljuti su blogi lugema hakanud, aga tundud väga arukas ja asjalik naine ning sa ausalt ei ole mitte midagi halvasti teinud nii minu kui ka paljude teiste silmis 🙂

  • Avatar
    Vasta Maret 8. detsember 2013 at 16:56

    Ma ei viitsi eelnevaid kommentaare läbi lugeda. http://www.calkoo.com/?lang=1&page=44 Et siis on täitsa võimalik tarbida pokaalike veini, ilma et see lapsele kuidagi mõjuks.

  • Avatar
    Vasta Oksana 8. detsember 2013 at 16:24

    Väikese lapse kõrvalt liiaks. Aga mõni üksik klaas ei ole mitte midagi, mida peaks häbenema.

  • Avatar
    Vasta Oksana 8. detsember 2013 at 16:21

    Ausalt, minu pani muigama see header. Minu meelest pole midagi halba selles, et ema, isegi imetav, aeg-ajalt võtab vabalt ja joob klaasikese (eeldusel, et klaasike ei muutu pudeliks 😀 ). Ise imetan ja joon pigem alkovaba õlut, aga olen ka joonud veini, šampust ja oma sünnipäeval lubasin paar kokteili. Plika 1,5 aastane ja kui ma korra kuus või kahe kuu jooksul klaasikese võtan, ei tee see mind halvaks emaks. Eriti vaadates noori emmesid, kellel iga nädalavahetus pildid üleval, kus alko pudeleid ei jõua üle lugeda. Eeldan, et nendel laps küll RPA peal, aga siiski pean sellist läbustamist

  • Avatar
    Vasta Merilin 8. detsember 2013 at 15:22

    Ära jura nüüd, Mallu, mulle nii meeldis eelmine header! Praegune on täpselt selline, nagu ühelt malbelt blogilt oodata võiks, aga sa oled ju hardcore proua!
    Kuni keegi ei too siia uuringut, mis ütleb, et kui ema on eelmise 8h jooksul pokaali punast veini joonud paar-kolm korda kuus ja laps on sellest lolliks jäänud, siis lihtsalt otsitakse probleemi, et natuke vinguda saaks. Kui teised ise ei joo – palun väga – ainult head põhimõtted ja tublid inimesed.

  • Avatar
    Vasta Mnjah 8. detsember 2013 at 15:15

    Mina elan lõunamaal ja siin on veini joomine inimestel veres. Erinevalt Eestist ei jooda siin eesmärgiga end silmini täis kaanida vaid hea vein käib lihtsalt hea toidu kõrvale. Imetaval emal on lubatud juua pokaali punast veini ja rinda võib anda juba 3 h möödudes (arsti enda sõnad). Isegi raseduse ajal lubatud juua 2 pokaali punast veini nädalas. Mine seda küll ei teinud aga imetamise ajal sai küll natukene veini joodud toidu kõrvale. Rinda sai laps kui vähemalt 3 h oli möödas. Kui lähtuda siin kellegi ekstreemsest 12 h reeglist, siis mnjah kõik lõunamaalased peaksid olema poolearulised 🙂

  • Avatar
    Vasta kjhgf 8. detsember 2013 at 14:09

    Aga see uus header on väga ilus küll. Mitte, et mul eelmise vastu midagi olnud oleks 😀

  • Avatar
    Vasta Sirts 8. detsember 2013 at 13:40

    Alles Mallukas ütles: “Ma ei viitsi selle pärast küll põdeda, et mis teised arvavad.” AGA nii kui mõni negatiivne kommentaar tuleb, siis läheb jube närvi ära ja teeb selle kohta kohe eraldi jutu. Minu arvates jood küll palju. Peaaegu üle ühe jutu tuleb sul jälle mõni pilt kus on veinipudel laual või veiniklaas käes või mainid, et jõid veini jne.

  • Avatar
    Vasta Katre 8. detsember 2013 at 13:38

    330ml 5% õlle või siidri, 150ml 11% veini, 4cl 40% alkoholi verest ja rinnapiimast lahkumiseks kulub ca 2 tundi. Kui näiteks juua kaks õlut, siis 4 tundi, jne. Kõik oleneb, nagu alkoholi puhul ikka, ka sellest, kas oled söönud enne alkoholi joomist, palju kaalud jne. Nii et kui laps panna õhtul ööunne, siis võib vabalt 1-2 drinki endale lubada. 🙂

    • Avatar
      Vasta Triin T 8. detsember 2013 at 13:52

      Aga ma küsiks, miks peaks noor naine endale alkoholi lubama? Millal sai alkohol inimese elu lahutamatuks osaks, et ilma ei suudeta enam olla?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:01

        Aga miks peaks noor naine endale lubama teise inimese blogis kaagutamist? Ilma ei suuda enam olla?

      • Avatar
        Vasta Triin T 8. detsember 2013 at 14:08

        Miks Sa provotseerid? Ma kirjutan viisakalt ja hüpoteetiliselt kasutasin väljendit “noor naine”, et mitte isiklikuks minna. Üritan tekitada arutelu, et noored emad mõistaksid, et alkoholi ei pea tarbima. Ma ei kaaguta.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:12

          Jah, iga ajudega inimene teab ju ise ka, et alkoholi EI PEA tarbima. Mine kirjuta oma blogisse siis sellelaadne sissekanne ja ole ise eeskujuks. Mul on siiralt kopp ees sellest teemast juba 😀

      • Avatar
        Vasta Katre 8. detsember 2013 at 14:08

        Ma pean tunnistama, et ma ka ei saa aru, miks alkohol elu nii lahutamatu osa on ja miks peab jooma, aga küsimus ega probleem ei ole ju üldse tegelikult selles. Peaasi on, et laps alkoholi ei saaks ja fakt on, et alkohol läheb kehast välja – nii et kui keegi tahab juua, mõistuse piires, siis why not.
        Ma saanks sellest tänitamisest aru, kui inimene oleks täis kui tinavile ja ei hooliks oma lapse tervisest karvavõrdki, aga siin e ole ju üldse sellise juhtumiga tegemist.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:13

          No täpselt. Ma saan aru, et ma kirjutaks, et käisin läbul ja unustasin lapse Prismasse, aga ma räägin klaasist veinist söögi alla 😀

  • Avatar
    Vasta Triin T 8. detsember 2013 at 13:26

    Ma ei ole kunagi alkoholiga sõber olnud sel lihtsal põhjusel, et see ei maitse mulle. Seega pole probleemi selle tarbimisest hoiduda. Pealegi, alkohol on tervist kahjustav ja kallis lõbu, tarbin ainult tähtpäevadel ja minimaalselt. Raseduse ja imetamise ajal on minul alkoholi suhtes 0 tolerants. Loomulikult on teiste inimeste enda otsus, kuidas käituda, millist muljet endast jätta ja millist EESKUJU anda. Mariann, Sa oled paljudele noortele emadele eeskujuks, ära anna halba eeskuju. Sest me kõik teame ilma arstide nõuannetetagi, et alkohol ja beebid ei sobi kokku.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 13:42

      Keeldun olemast kellegi eeskuju – igaüks tehku seda, mida nemad ise tahavad. See on minu blogi, minu elu ja minu asi. Teised tehku nii, nagu nad ise heaks peavad.

      • Avatar
        Vasta Triin T 8. detsember 2013 at 13:49

        Arusaadav, et ei taha olla. Paratamatult oled eeskuju, sest blogi on avalik, oled avaliku elu tegelane ja seega paljudele eeskujuks.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 13:51

          No kui keegi minu jutu põhjal jooma hakkab, kuigi ise EI TAHA, siis on ta ilmselgelt juba enne ajukahjustusega…

      • Avatar
        Vasta Triin T 8. detsember 2013 at 14:24

        Ma veel viimast korda risustan avalikku kommentaariumi, mitte üldse kiusamiseks. Sul on palju lugejaid, Sul on arvamusliidri positsioon. Andsid head eeskuju avalikus kohas imetamise julgustamiseks, tubli! Mulle meeldis ja hääletasin mitu korda Su pildi poolt. Paljud tegid seda ja said edaspidiseks julgust avalikus kohas imetamiseks. Kas mul pole õigus, et teatud mõttes Sa siiski oled eeskuju? Mul isiklikult pole probleemi Sinu veini tarbimisega, aga mul on probleem nende paljude ajukahjustusega inimeste pärast, kes järgivad igasugust eeskuju. Lihtsalt mõtlemiseks.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:25

          Ma mõistan sind, aga ma paratamatult natuke tunnen, et sa kiusad mind ka.

      • Avatar
        Vasta Triin T 8. detsember 2013 at 14:34

        Kahju. Miks nii sõjakas? Ma üritan läbi lillede veidi nõu anda või siis ütleme, elukogemust jagada, ma näen, et riidlemine ei meeldi Sulle, kellele meeldiks? Ma tunnen veidi sarnasust Sinuga, olen ka rebel 🙂 Nüüd küll maha rahunenud juba, ega ma ka teiste arvamust ja nõu ei tahtnud kuulata. Omad vitsad peksavad ja õppetund jõuab ikka hiljem kohale. Ok, teema lõpp.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 14:35

          Ma vist olen sündinud säärase sõjakana.

  • Avatar
    Vasta Lii Kl 8. detsember 2013 at 13:14

    No mormelar-i kommidest võiks lugeda, et laps saab just seda, mis ema sööb/joob…..No sorry, siis võiks ju lõunamaalaste, kus veini joomine on vägagi igapäevane asi, lapsed olla lausa kõik, või vähemalt enamuses alaarenenud. Küll ikka ema organism töötleb toitaineid ja jooke, ei käi see arvestus nii, kuidas MORMELAR tegi……see eluline matemaatika ikka nii lihtne pole. Mitte, et ma propageeriksin joomist, kuid joomine polnudki ju mingi eriline teema, sest Mallukas pole joodik, kui veinipokaali peos peab. Nii sildistada on sirgelt inetu.

    • Avatar
      Vasta Leevi 8. detsember 2013 at 19:12

      Mõtlesin just sama. Maailma üks kultuursemaid riike – Prantsusmaa – ja kõik puhtalt alaarenenud? Kui sealt see vaimustav õhkkond, vaimsus ja kirjandus, siis halleluuja!

  • Avatar
    Vasta buhuu 8. detsember 2013 at 12:40

    misasja? isegi mina, kes ma harva harva joon, leidsin, et paganama vahva header! ja nyyd olen mingist sõjast ilma jäänud, mille tulemusel sa selle maha võtsid. mmh!!

  • Avatar
    Vasta Viivika Ilisson 8. detsember 2013 at 12:23

    Ma ei joonud raseduse ajal ja ei joonud ka imetamise ajal.
    Aga see, kui juua NATUKE ja normaalsuse piirides ( näiteks pokaal veini ), ei tee see mitte midagi hullu.
    Minule ütles isegi naistearst, et pokaal punast veini ei tee midagi paha, kui korra kuus juua .
    Ja miks siis soovitatakse šhampust juua, kui tahetakse sünnitust esile kutsuda ? 😉
    Ja see, mida ja, kui palju keegi joob, on see keegi siis imetav ema või mõni parmuke tänavapeal .. see ei tekita minus küll mitte mingit emotsiooni. Igal ühel oma elu, elagu seda nii nagu tahavad.

  • Avatar
    Vasta Triinu 8. detsember 2013 at 10:57

    Uskumatu, kuidas osadel on info, et peale ühte pokaali veini peab 12 tundi vahet olema. Mina paar korda imetamise ajal jõin siidrit. Üks 0.5 purk ja peale seda 4-5 tunni pärast võib juba julgelt rinda anda. Ja see, et pumpad peale alko joomist piima välja ei ole ka vajalik. Alkohol kaob rinnapiimast ära samamoodi nagu verestki. Ja see üks pokaal veini läheb sealt üsna kiirelt 😉

  • Avatar
    Vasta Keegi :) 8. detsember 2013 at 10:49

    Kuigi mulle su praegune header ka väga meeldib, tuli mul kohe veel üks mõte ,milline see võiks olla 🙂 Ei käsi sul seda ümber muuta, aga lihtsalt mõtlesin oma mõtet jagada, et kui kunagi tahad uuesti muuta, siis äkki on abiks see mõte 🙂
    Vaadates sinu praegust headerit, kus on 5 pilti, võiksid pildid olla sellises järjestuses : pilt, kus oled ainult sina , pilt kus oled Kardoga , Pilt, kus oled rase , Pilt, kus oled Mari-Johannaga ja pilt Mari-Johannast .
    Ja muidu see blogi teema. Tegelikult võib sul ju oma teema olla, aga kui vaadata teisi blogisid, siis kõik kirjutavad sinna ikkagi midagi, mis ei lähe blogi teemaga kokku. Kas selles on siis midagi halba ? Ei ole ju. Ja see, et sina räägid siin nii Marist kui ka muudest asjadest, tuleb ainult kasuks, sest saab lugeda erinevaid asju ja lugemist jagub ka neile, keda beebid väga ei huvitagi 🙂

  • Avatar
    Vasta Aili 8. detsember 2013 at 10:21

    Aga mis ma üldsegist avastasin: http://www.milkscreen.com/alcohol/what-is-milkscreen
    “…is an easy to use at home test to detect the presence of alcohol in breast milk.”
    Ilmselt ise küll neid ostma ei raatsi hakata, aga tore, et selline asi olemas on 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. detsember 2013 at 10:11

    Kommentaaridest tuleb küll väga intelligentne kontingent välja. Ilmselt need, kelle vanemad juba nõuka ajal teadsid, et alkoholi tuleb absoluutselt vältida ja suitsetada ei tohi (Sarkasm oli see muide). Seesama kontingent võiks vältida igasuguseid netifoorumeid ja blogisid.

  • Avatar
    Vasta Eveliis 8. detsember 2013 at 07:10

    Et need arstid ikka kõik valetavad. Lugesin üht lastearsti kirjutatud artiklit ja leidsin ka sealt sellise lausvale;) «Kui imetav ema soovib näiteks õhtusöögi kõrvale juua klaasi veini, võiks toime vähendamiseks imikule kõigepealt lapse ära toita ning mõne tunni pärast võib taas rahulikult last toita,» lisas ta.

  • Avatar
    Vasta HAHA 8. detsember 2013 at 04:29

    Kiidad siin oma Kardokest maa ja taevani, aga mis fking “ideaalne isa” ta on, kui laseb imetaval naisel alksi juua? Kas laps ei peaks teile tähtsam olema kui tipsutamine? Ma arvan, et beebiaja saaks ilma selleta ka hakkama. Suitsu sa ju ometi ei tõmbaks??? Ega alkohol sellest sugugi etem ei ole. Kui oled ema, siis hoia oma last niu palju kui võimalik. Ära ole rongaema!

    • Avatar
      Vasta HAHA 8. detsember 2013 at 04:31

      Ja kuidas ta üldse raseduse ajal sinu tipsutamisele viltu do vaadanud? Ta tahab olla ju ideaalne isa (delfi jutt). Hoidku oma mutt siis vaka all 😀 😀 😀

      • Avatar
        Vasta B 8. detsember 2013 at 10:20

        Rohud jäid võtmata sul hommikul vist, mutt :S

      • Avatar
        Vasta HAHA 8. detsember 2013 at 13:26

        Ma täitsa okkk 😀
        Lihtsalt ei mahu pähe. Ise võtab muidu viimast – marlid, looduslikud pesuvahendid jms öko, samas pani nii raseduse ajal veini, kui ka nüüd, imetades. Novsense! Ja tegelt ka, üks kord elus, minimaalselt 1,5 aastat, kas ei suuda olla ilma??? Kas sai lapse liiga noorelt???? Tundub nii, kuna kohati on päris lapsik ja labane.

      • Avatar
        Vasta B 8. detsember 2013 at 14:24

        Aga äkki jõi ökoveini? :):)
        Minu õde sai oma teise lapse siis kui oli 30 ning samuti võttis aeg-ajalt söögi kõrvale klaasikese imetamise ajal. Sai ka tema lapse liiga noorelt siis?
        Chill out, ühesõnaga (kahega tegelt)

  • Avatar
    Vasta ... 8. detsember 2013 at 03:43

    Mina leian, et nii jooginäljane ikka ei saa olla, kui beebi on kodus. Palju sa neid beebisid sünnitad? Väitsid, et tema jääbki ainukeseks. Siis kurat võtaks, on sul raske olla ilma alkoholita raseduse ja imetamise ajal?
    Küll on issanda loomaaed suur. Kahju lapsest, päris ausalt.
    Minu mees on täpselt samal nõul, et miks vaja juua, kui omal beebi?? Andke armu nohhhh.

  • Avatar
    Vasta Julia 8. detsember 2013 at 02:35

    Aga mulle sinu veiniheader meeldis.

  • Avatar
    Vasta Tiia 8. detsember 2013 at 02:01

    Sa poleks pidanud provokatsioonidele alluma. Minu meelest on kõik ok ja enamgi veel! Virisejaid jätkub alati, ükskõik, mida sa ka teeksid!

  • Avatar
    Vasta SV 8. detsember 2013 at 01:48

    Mina jõin raseduse ajal paar korda 1 purgi siidrit lahjendatult alkovaba siidriga ja raseduse lõpus, kui üritasin beebsi endast välja “võluda”, siis jõin pool pudelit šampust (tundub suur kogus, aga sõbrannaga kahekesi jõime ja see pudel sai nii ruttu otsa ja nii hea oli olla üle pika aja 😀 ) No ja muidugi see alkohol, mida ma tarbisin, kui ma veel ei teadnud, et ma rase olen. Nüüd imetamise ajal olen ka paaril korral 1 siidri joonud või hõõgveini lahjendatult alkovaba hõõgveiniga. Seda siis ajal, kui järgmise toitmiseni on mitu tundi või plaanis RPA järgmisena anda. Mul on tunne, et kuna organism on alkoholist suht puhtaks saanud ja võõrdunud, siis isegi see väike kogus juba teeb täitsa hea tunde sisse (ei ole vaja enam liitrite kaupa kaanida 😀 ) ja mu meelest on igaljuhul kõigile parem kui emme saab kasvõi korra natukenegi pinged maha ja unustada, et ta on väsinud, magamata vms.
    Aga muidugi ei propageeri ma alkoholi tarvitamist üldse kellelegi ja nagu öeldakse, siis alkohol on tarkade inimeste jook – peab oskama piiri pidada ja vastutustundlikult juua.

  • Avatar
    Vasta Karin 8. detsember 2013 at 01:21

    Mina lausa naudin seda, et ma alkoholi juua ei saa. Oma rasedus- ja imetamiseelses elus sai kyllalt laaberdatud ja joodud. Võiks öelda, et päris edukas viinaravi on olnud. Siiski, jaanipäeval võtsin yhe Baltika Nulli ja paar nädalat tagasi käisid ka neelud selle järele. Aga kui ei saa, siis ei saa. Pole laste ees ka syytunnet ning piima pumpamisega ei viitsiks ma ammugi tegeleda. Seda enam, et hetkel olen uuesti rase ning suurem laps vajab rinda rohkem lohutuseks ja läheduseks, kui toiduks.

  • Avatar
    Vasta Karinee 8. detsember 2013 at 01:02

    Andke mulle nüüd kõik andkes, ka Sina Mallu. Aga see postitus on täpselt see, millist Mallut mina täpselt mäletan 😀 welcome back babe, welcome back! 🙂

  • Avatar
    Vasta Katre 8. detsember 2013 at 00:56

    Mul õnneks selle asjaga nii, et mind tipsutamine ei tõmba. Noh, selline, et klaas veini või väike purk siidrit. Ei näe mõtet niisama alkoholi joomisel, millest purju ei saa jääda. Seepärast vist suudangi praegu imetamise ajal sellest nii kergelt hoiduda ka. Kuna korralikult purju ei saa juua, siis polegi nagu mõtet juua.
    Ühest küljest tundub ehk nõme, et ma selline pildituksjooja pigem, kuid teisest küljest hetkel lapsele ju parem. 😀

    Aga muidu ei mõista mina ka hukka neid, kes õhtul natukese võtavad. Peaasi, et mitte iga õhtu. Korra või kaks nädalas on täitsa okei ja Mallu eelmine header oli ka minu arust täitsa normaalne ja TEMALIK. Aga rahvas vist tõesti unustanud natuke, milline Mallu on ja on ta tibuemmeks ära tembeldatud. 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 8. detsember 2013 at 00:18

    Mina olen küll see “paha” ema, kes on nõus faktiga, et lapsed ajavad jooma:) Mind muidugi lisaks ka suitsetama. Mina imetada ei ole saanud ühtki oma last (see on eri teema), kuid pumpasin välja piima ning pidasin piinikku arvestust, et suitsu tegin kohe peale pumpamist ning kui alkot jõin, siis valasin piima kraanikaussi. Tegelikult on olemas netis ka tabelid selle kohta, kui palju ühikuid jood ja millisel hetkel on see rinnapiimast kadunud. Aga seda kõike on minu jaoks vaja, sest ma olen ka inimene. Minu jaoks on tähtis see, et ma jääksin ellu ning ei läheks hulluks. Uskuge, kolme lapse kõrvalt on see piir tihti käega katsuda. Paar klaasi vahel õhtul on hädavajalik, see lõdvestab. Ju see on siis selline hakkamasaamismehhanism.

  • Avatar
    Vasta kk 8. detsember 2013 at 00:09

    Ma arvan, et sa ei tohiks alluda provokatsioonidele, see on su enda blogi ju, teistel inimeste on ALATI midagi öelda, sa ela oma elu nagu elad. Ma arvan, et see header oli okei ja see arutelu läks pisut käest ära. Ma ei usu, et sa iga õhtu nüüd klaaside kaupa veini jood.
    Teisest küljest jälle, ma ilmselt siiski annaks 12 tundi pärast veini joomist lapsele pumbatud piima. Jumal teab, eks ole, mis juhtuda võib. Parem karta, kui kahetseda jne 🙂
    Aga ma arvan, et ema ei pea iseennast täielikult kaotama, kui ta beebi saab ja emadel on lubatud lõõgastuda, lõbutseda, vihata, armastada, eelistusi omada (ma e räägi siin ainult veini joomisest), sest sa oled ka ennekõike inimene ja mallu ja siis alles ema. Samuti ei oma sa vastutust kõigi tulevaste või praeguste emade ees, kes su blogist läbi käivad ja (tahaks loota) mingi su header ei mõjuta nende otsuseid. Või kui mõjutab, siis on nende lastel hoopis rohkem karta kui see üks klaas veini.

  • Avatar
    Vasta gasolina 8. detsember 2013 at 00:04

    Mina jõin sel perioodil kui imetasin, nimelt siis kui laps ööunes ja tissi nii pea ei vaja. (jookideks vahest harva punane vein või õlu) muideks õlu pidi piima teket soodustama! 🙂 ja raseduse ajal kui käisid neelud õlle järgi siis ka jõin alko vaba õllet või siis mehe purgist paar lonksu. nimelt kui taseduse ajala õlu isutab siis see näitab et organism vajab mingit vitamiini… õlles leidub B2-, B6- ja B12-vitamiine ja foolhapet.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 00:05

      Mulle meeldis raseduse ajal Baltika 0 🙂

    • Avatar
      Vasta Krissu 8. detsember 2013 at 09:19

      Mulle ütlesid raseduse ajal nii perearst kui ka günekas, et kui isutab õlle järgi, siis on vitamiini ja pärmi puudus. Mul lubati pool teeklaasi õlut pärast sööki küll juua ja seda arstide poolt. Mitte internetitarkade poolt.

  • Avatar
    Vasta Kadri 8. detsember 2013 at 00:02

    Ma švipsis peaga ei imetanudki 🙂 Aga sellel perioodil ikka sai tirilimpsti tehtud. Pole just väga keeruline selleks ette valmistuda.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 00:03

      Ma ei ole kordagi olnud purjus ega švipsis.

      • Avatar
        Vasta Kadri 8. detsember 2013 at 00:09

        Mul oli laps 3-kuune, kui nädalavahetuseks mehega Riiga sõitsime ja seal olin küll kännuämblik. Peale pikka karsklust raseduse ajal ei olnud palju vaja.

  • Avatar
    Vasta mormelar 7. detsember 2013 at 23:57

    Jaga enda kehakaal Mari omaga. Nüüd korruta saadud number joodud veiniklaaside arvuga. Just nii palju joodad Sa Marile alkoholi sisse.
    Jah, see pole nii mustvalge, Su keha töötleb osa ära, aga üldjoontes jääb asi samaks. Kui Sa tahad üks õhtu juua, peaksid Sa andma järgmise lõunani vähemalt RPA-d või väljapumbatud piima. Minimaalselt 12 tundi peaks vahe olema, sõltuvalt joodud kogusest rohkemgi.

    Alkohol hävitab ajurakke, see pole müüt. Läbi rinnapiima üsna tõenäoliselt ka lapse omasid. Ma olen väga suur alkoholisõber ja ma olen oma elus palju koledaid pidusid maha pidanud, ka ema olles. Aga ma ei hakka kunagi neid inimesi mõistma, kes imetamise ja raseduse ajal joovad. Kuidas saab olla veiniisu olulisem kui võimaldada oma lapsele 100% tema potentsiaalist? Jah, me loodame, et see ei tee midagi, aga järgmised tapetud ajurakud võivad olla just need, mille tõttu Sinu lapsest oleks võinud saada president või vähiravimi leiutaja.

    Aga noh, veiniisu ju.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 00:02

      Kuule, ma ei räägi siin pudelite kaupa veini kaanimisest. Ma räägin ÜHEST klaasist.

      Aga sul on õigus muidugi moraalitseda ja omada oma arvamust.

      Sest noh, moraalitsemise tuju ju.

      • Avatar
        Vasta Kadri 8. detsember 2013 at 00:06

        Selle ajupotentsiaali kohta võin lohutada, et tegelikult pole sellist paikapidavat uuringut olemas, mis tõestaks, et need, kelle ema on tarbinud mõõdukas koguses lahjat alkoholi raseduse/imetamise ajal oleks arengust grammivõrragi teistest maas. Just kuulasin raadiosaadet (rahvusringhäälingust muide) ja olin üliõnnelik, et minu kohviarmastus ka ei riku mu last jebedijee!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 8. detsember 2013 at 00:07

          Ilmselgelt on Mormelar selle uuringu iseseisvalt ära teinud.

      • Avatar
        Vasta mormelar 8. detsember 2013 at 00:52

        Ma seda ju üritasingi selgitada, et see teine inimene on Sinust VIISTEIST korda väiksem, seega ilmselgelt mõjutab ka üks pokaal veini teda teistmoodi kui Sind.

        Ma olen tegelikult täiesti sama meelt, et see on iga inimese asi, kuidas ja mida ta teeb. Ma ei arvagi, et minu arvamus Sind mõjutama peaks, aga ma tahtsin seda siiski jagada.
        Ma usun, et blogi kirjutades ja sellistel teemadel eriti oled Sa arvestanud võimalusega, et kõik ei kiida takka. Moraaliga pole siin midagi tegemist, puhas bioloogia.

      • Avatar
        Vasta Leevi 8. detsember 2013 at 19:08

        Ma ei tea, kustkohast Mormelar oma väited võtab, aga bioloogiaga pole siin suurt midagi pistmist. Õppides imetamisnõustajaks, rääkisid eesti tunnustatud arstid ja ämmaemandad, et kui lapse järgmise söögikorrani on rohkem kui 3 tundi, võib pokaali veini endale lubada. Ema organism nimelt lahustab selle 3 tunni jooksul ära. Kiirema ainevahetusega naistel isegi 2 tunniga.
        Imetamisnõustajate soovitus on, et kui tahad kindlasti alkoholi tarbida, siis imeta laps kõigepealt ära ja võta siis.
        Mingid hinnangud, kas imetav ema tohib või ei tohi alkoholi tarbida, on mõttetud ja mõnel puhul isegi labased.

    • Avatar
      Vasta Mailiis 8. detsember 2013 at 00:16

      Ja mõelda vaid kuidas Mari alaealisena võib ise hakata ja lausa SALAJA oma ajurakke hävitama.. kurb, aga tõde eks. Ja nii meie president raisku läheb, või hoopiski uue rasedate alkoasendaja leiutaja.
      Ise ma eriti alkot ei tarvita, kui siis tõesti väga harva. Aga sellegipoolest tahaksin teada, et MIDA TÄPSELT, 12cl’i punast veini nüüd rinnapiimaga teeb? Kui seda aastas mõned korrad tarbida?

    • Avatar
      Vasta roosasidrun 8. detsember 2013 at 00:39

      Klaas veini ja 12 tundi? Missugustest allikatest selline info tuleb? Või kui suuri klaase siin silmas peetakse? Mõtle nüüd palun ise ka hoolikalt järele ja saad aru, kui nonsense see on!
      Ikka väga dramaatiliseks kisub see teema siin ära.
      Ma kirun ka maa põhja neid rasedaid ja imetavaid emasid, kes alkoholi pruugivad, aga klaas punast õhtusöögi kõrvale ei ole küll mingi alkoholitarbimine, kui laps õndsat ööund magab!

    • Avatar
      Vasta Eveliis 8. detsember 2013 at 06:40

      Huvitav, et ka imetamise loengus siis asjatundjad nii julmalt valetavad. Loomulikult ei propageerinud keegi seal joomist, aga räägiti, et klaas veini pole ohtlik ja paus veinitarbimise ning imetamise vahel peab vähemalt kaks tundi olema.
      Kuidas nad seal küll nii valetavad siis?

    • Avatar
      Vasta roosasidrun 8. detsember 2013 at 11:11

      Palun ole kena ja viita oma allikatele selle “puhta bioloogia” kohta.
      Kui inimene enda peas midagi välja mõtleb, siis see ei ole bioloogia ega füüsika, vaid selle inimese subjektiivne arvamus.

      Tegelik tõestatud bioloogia on siin: “Alkoholi sisaldus rinnapiimas saavutab maksimumi 30–60 minuti jooksul pärast joomist (või kuni 90 minuti pärast, kui on ka söödud) ning hakkab siis vähehaaval langema.Ühe alkoholiühiku eemaldamiseks rinnapiimast kulub naise organismil umbes kaks-kolm tundi. Rinna tühjakspumpamisest kohe pärast joomist pole kasu. Ka juurdetekkiv piim sisaldab alkoholi, kuni naise organism pole jõudnud seda lagundada. Alkoholiühikute hulga arvutamiseks konkreetses joogis tuleb joogi kogus liitrites korrutada selle kangusega ning tulemus omakorda korrutada alkoholi erikaaluga 0,789 (ehk alkoholi suhtelise tihedusega vee tiheduse suhtes)”

      Üks klaas veini on umbes 1,14 ühikut. Ja see on fakt.

  • Avatar
    Vasta Bettu 7. detsember 2013 at 23:47

    Mulle Su header väga meeldib, hästi mõnusalt ja armasalt kokku pandud. Kohe näha, et üks väike tore perekond : ). Kuigi alkoholi tarbimise olen ma täielikult vastu (v.a. kui sa suudad piiri pidada ja ei lähe vägivaldeks…). Siiski inimesed ise mõtlevad asjadele hädasid külge. Ilusat pühadeaega Sulle ja Sinu perele : )

  • Avatar
    Vasta Kata 7. detsember 2013 at 23:35

    Raseduse ajal jõin alkovaba õlut, nüüd imetamise ajal pole ka plaanis juua, ei tõmba nagu üldse. Tegelikkus on siiski see, et alkohol imendub nii loote vereringesse kui ka rinnapiima. Iga ema otsustab ise, kas ta laseb sellel juhtuda või mitte.

  • Avatar
    Vasta merka 7. detsember 2013 at 23:33

    Raseduse ajal ei joonud teadlikult kordagi. Aga oma pulmaveinide valiku degussil käisin küll (olin siis 3 nädlat rase, aga vel ei teadnud seda) ja jõin ikka igasugu marke ja tänu sellele sai välja valitud ka tõesti ekstraklass shampa ning mõned head cavamargid, et rõõmustada sõpru ja sugulasi . Oma pulmas jõin õunamahla:). ma lihtsalt ei viitsinud ennast hea kraamiga narrima hakata. Nagunii ju üle klaasi võtta poleks tahtnud. imetamise ajal polnud üldse mingit tahtmist juua. Kui oleks olnud, siis strateegia oli olemas peas. Söödan ära, siis joon ja järgmine laar piima pumbaga välja ja kraanist alla ja enne joomist oleks ette kogunud nats pudelisse valmis. Aga lihtsalt alkoisu kadus kuidagi, tegemist oli ka megapalju. Imetamise lõpetasin 10da kuu alguses lõplikult ja just täna jõime mehega pudeli megahead cavat sisse :), kui laps oli tuttu jäänud. Oli ühtkomateist lahedat tähistada ka:).

  • Avatar
    Vasta Olga 7. detsember 2013 at 23:29

    Raseduse aeg jõi paar korda klaasi veini, seda siis jõulude ajal ja sünnipäeva aegu, aastavahetusel jõin alkoholivaba šampust. Muidu jõin alkoholivabasid siidreid ja korra proovisin ka alkovaba õlut. Hiljem, kui laps sündis siis enam alkoholi ei tarbinud. Minu laps sai 2 kuud rinda ka, selle aja jooksul oli ei alkoholile, laps ei saanud rinda korralikult imeda seoses keelekidaga, mis oli nii keele tipus, et segas imemist. Imemise vähese tõttu hakkas ka piim kaduma. Kui laps lõpetas rinna imemise, tarbisin ka alkoholi. Aga, eks see ole ka igaühe otsustada, kuidas tema käitub ja toimib, pole vaja kellelegi moraalijüngrit mängida, seega ei mõista kellegi üle ka kohut.

  • Avatar
    Vasta Aili 7. detsember 2013 at 22:57

    Minul olid raseduse keskel suured õlleneelud, sai siis ka mehe kõrvalt paar lonksu võetud. Nüüd viimase kuu lähenedes on veiniisu kasvanud ning kui julgen kellelegi mainida, et “ei jõua ära oodata kuni laps sündinud”, kobisevad kõik, et “aasta pärast juba saad ju”. Vaatan neid kõiki lolli pilguga, et mis mõttes aasta pärast?

    Eks aeg näitab mis siis reaalselt saama hakkab kui laps sündinud, kas siis ka enam isu on. Küll aga ei pea ma vajalikuks alkoholist täielikult hoiduda kui imetama hakkan. Nõme isegi mainida, aga ilmselgelt tänapäeval vajalik – loomulikult mõistuse piires, mitte iga päev (mitte isegi iga nädal), ja mitte kuskil peol lõpetades.

    • Avatar
      Vasta Mennu 8. detsember 2013 at 10:15

      Mis selle õllega on ?:D Ses suhtes,et ma pole elus õlut joonud ,aga raseduse ajal oleksin olnud valmis õlle nimel tapma 😀 😀

      • Avatar
        Vasta Aili 8. detsember 2013 at 13:31

        Mingi pärmi vajadus organismil, väidavad naised saunas.

        Mulle muidu meeldib Törley alkoholivaba shampus väga (ei ole õllega midagi pistmist, aga kui vana alksilembus peale tuleb, siis hea seda natuke juua).

  • Avatar
    Vasta elex86 7. detsember 2013 at 22:54

    No, mulle vein ei maitse ja pole seda ka raseduse ajal rüübanud. KUID, mulle nii kohutavalt maitses õlu. Mina, kes ma enne rasedust ei olnud õlle sõber, lubasin endale küll klaasikese õlut, MÕNI ÕHTU. Ja sama jätkus ka imetamise ajal. MIS SIIS ON? 😉

  • Avatar
    Vasta jeeeiii 7. detsember 2013 at 22:50

    Mina jõin viimati eelmine aasta jõululaup toidu kõrvale klaas veini, olin siis 7 ndat kuud rase. Minu enda arst ütles mulle, et klaas veini on kasulik 🙂 Aga kui laps ära sündis pole ma alkoholi puutunud..Viimased kaks kuud on meeletu jääkülma õlle isu tekkinud ja kui seda teksti lugesin hakkasid ilanäärmed jälle õlle järgi isutama 😀 Tavaliselt rahuldan oma isu alkoholi vaba siidriga aga no see ei ole ÕLU ;D PS. Kardo pilti, kus tal õlle käes ei saa ma vaadata, muidu hakkab jälle isutama D:

  • Avatar
    Vasta Andra 7. detsember 2013 at 22:47

    Holy hell, ma lubasin endale täna klaasikese preemiaveini ja mine pekki, kui hää see mekib!
    Ma ei poolda ka muidugi imetamise ajal alkoholi pruukimist, aga veiniisu on mul viimased neli kuud olnud ja täna andsin ma selle ihale ka järgi. Niiiiiii hea!

    No regrets!

    Ja ma arvan, et Kris ei urise ka mu peale, kui tiss veits veinine on. Kuigi vaevalt, sest selleks ajaks, kui ta süüa tahab, olen ma sama kaine nagu hommikul. 😛

  • Avatar
    Vasta Eneli 7. detsember 2013 at 22:46

    Ise imetades alkoholi ei tarbinud aga usun, et see igaühe enda otsustada ja mis piirides 🙂

  • Avatar
    Vasta neletartu 7. detsember 2013 at 22:45

    Jeebus ütleks selle peale.. Esiteks, see pole mingi draama, kui imetamise ajal vahepeal veini juua. Vein on tervisele hea(punane). See ei tee lapsele absoluutselt mitte kui midagi. Mul endal lapsi pole, aga mu kasuema võttis küll õhtul, kui laps juba rahulikult oma und nautis, klaasi veini ja ei ütleks, et laps mingi alkohoolik oleks või, et lapsel tervisega mingeid probleeme oleks.
    Rahunege maha inimesed. Tundub, et käite Mallukal akna taga piilumas, et teate, kui palju ja millal ta joob..

  • Avatar
    Vasta m 7. detsember 2013 at 22:43

    Jõin vist paar korda natuke, aga ca 10 tunni jooksul pärast seda lüpsin välja ja andsin RPA.

  • Avatar
    Vasta kaskeegikuuleb 7. detsember 2013 at 22:39

    Ütlen nüüd nii, et iga inimene elab oma elu ! Arvan et kui vahest võtta on okey , kuid kui iga õhtul, siis ei . Ära üldse nüüd “põe” kui paljud Sulle viltu vaatavad, mina mitte .

  • Avatar
    Vasta Pisi 7. detsember 2013 at 22:38

    Ma ei ole kunagi joonud ja minus tekitab juba lôhn vastikust. Aga teiste joomiste vastu pole midagi, kui seda môodukalt teha. Mul ûks tuttav oli nii hádas, et raseduse ajal ei tohi juua. Kui laps oli nádalane, siis ostis poest endale mitu siidrit. Jàrgmine páev kurtis, et tal halb olla ja laps oksendab. Vot see on küll joodik. Kui ei eksi, siis öeldakse, et kuni kolm tundi on see aeg, kui lapsele ei tohi rinda anda, et selle ajaga alkohol lahtub. Samas tean neid, kelle lapsed on saanud nii imetamise ajal, kui ka raseduse ajal ema kaudu rohkel promille aga neil ei ole midagi viga. Need, kes alkoholi joovad siis, kui ei olnud rase ja ei imetanud, siis nemad maaslevad allergiate, puuetega jm sellisega. Nii et kuulus möörfi tuli jálle. Kôike vôib tarbida nii palju, kui südametunnistus lubab.

    Ja mallu, sul ôige suhtumine. See sinu elu, mite teiste ja pole teiste asi sulle öelda mida tohid ja ei tohi ja veel váhem nende járgi talitada.
    Mina lasen jutu ûhest kôrvast sisse ja teisest válja, kui see oluline pole. Viisakusest kuulan inimese ára.
    Mul nimelt see asi, et esimese lapsega olin noor ja roheline ja siis kuulasin vanemaid tedjaid, et juba 6 kuu vanusele lapsele vôiksid kohupiimakreeme ja kohukesi anda sûüa jm sellist nö jama. Tulemus oli see, et mul lapsel tekkis tugev allergia ja ei saanud peale juustu laps uhtegi poe piimatoodet süüa. Toidud tegin ka váhese piimaga. Teiste lastega ei andnud poe valmis piimatooteid enne 1,5 a saamist ja sellist jama ei ole.

  • Avatar
    Vasta Maire 7. detsember 2013 at 22:35

    mis see teiste mure on? see on ainult PILT juu!!
    igatahes, ma ise pole mingi meeletu alkosõber. sisuliselt pole kunagi joonud…no ok, korra sai proovitud end pildituks juua, mis lõppes suure jäägermeistri tühjndamisega, ja mis puudus, oli pohmell, mälukas jms. kõik tundus mõtetu ja enam ei proovinud.
    igatahes.
    enne kui sain teada oma rasedustest, ükskõik siis millisest (3 last mul), siis esimestel nädalatel oli mul jube isu siidri järele. ja jõin ka. peale teist last, kui soovisime kolmandat, hakkasin koheselt kahtlustama, kui oli siidriisu. tegin testi ja näed, jälle ootel. aga see siidrinälg oli ka ainult ühel päeval. kuidagi kummaline, arvan ma.
    nüüd enam alkot ei tarbi üldse. need mis kodus kapi otsas on ka halliks minemas. kinnised pudelid kellegi poolt kingitud maailma alkovaesemale inimesele. lapsed vist pole kordagi näinud et emme-issi oleks joonud. ja kui poes käime, siis nad teavad et need on onude ja tädide joogid (onu joob õllet ja tädi veini – lisaks linnapealsed alkolembesed inimesed, kel pudel käes – seepärast ka onude tädide joogid) 😀

  • Avatar
    Vasta Riina 7. detsember 2013 at 22:34

    Ma pole eriline alkoholisõber, mõnikord suvel külma õlut või siidrit ikka ja talvel hõõgveini või rummi teinekord….aga raseduse ajal ei joonud, Suvel, peale teise lapse sündi (vahe lastel on aasta ja kaks kuud ja teine laps sündis juuni alguses ja suvi oli päris kuum) olin ma valmis mõrvama kannu külma õlle või siidri pärast. Ila jooksis, kui keegi kuskil minu läheduses juua julges. Aga kannatasin kuni järgmise suveni 🙂 Hetkel saab noorem (1a6k) veel tissi hommikul vara ja õhtul hilja, nii et juba läheb elu vabamaks 🙂

    • Avatar
      Vasta Riina 7. detsember 2013 at 22:37

      Ja tõepoolest – Sinu blogi, Sinu pildid. Kui ei meeldi, ära vaata. Aga noh, nagunii vaadatakse, isegi kui ei meeldi. Ja siis kaagutatakse kooris…..
      Senikaua kuni te end lampi ei joo ja Marit kuskile maha ei unusta või pudeli viina eest maha ei müü, ma arvan pole teiste asi, mis pilte Sa siia riputad või palju te joote:-)

  • Avatar
    Vasta Tuuliki 7. detsember 2013 at 22:34

    Mina ei joonud , kuna polnud lihtsalt isu. Ja ma ei arva sinust halvemini kui sa jood paar klaasi veini . who cares 😀

  • Avatar
    Vasta Kati 7. detsember 2013 at 22:34

    See on Sinu isiklik blogi, Sinu isiklikud pildid, Sinu isiklik asi mis ja kuna Sa teed! Minge karake seal kus on põhjust, seal kus noored emmed veel suurte kõhtudega tänaval koni ees ringi kakerdavad ja kätt ette ei pane kui nädalavahetusel ka raju pidu tuleb neil maha panna. Vot selle puu all saan aru kui karatakse. See on tõesti rõve. Aga see kui klaasike veini kui ise tunned enda last ja päevakorda kõige paremini, siis why not? Jumal, ega ta ennast iga õhtu segi ei kaani ju laps rinna otsas 😀 Inimesed vaadake ikka peeglisse kõige pealt. Ma just ennem avastasin, ja mulle meeldib uus kaas nö. Pildirea pealkiri on ka andekas 😀 Fotod võivad olla ka kunst, lavastus, mitte alati 100x hullem kodupeegel.

  • Avatar
    Vasta A. 7. detsember 2013 at 22:31

    Mina olen vist kahepalgeline? Selles suhtes, et olen küll imetamise ajal mõnel korral alkoholi tarbinud, aga headerit pean beebiblogi jaoks sobimatuks.

  • Avatar
    Vasta Kati O 7. detsember 2013 at 22:24

    Mina ei joonud tilkagi ja ei joo siiani. Ei taha lihtsalt enam. Aga teiste joomine- kui just ei kaani seda, ei tekita ka mingit emotsiooni

  • Avatar
    Vasta A. 7. detsember 2013 at 22:21

    Mul endal lapsi pole, kuid tegeleme sellega 😀 Ja minus ei tekitanud sinu alko pilt absoluutselt mingit emotsiooni. Vaatan pigem just et : vaat kui tore, inimesed pole peale lapse saamist kuivikuks muutunud, vaid elavad ikka oma elu. Samas venna neiu, kel on hetkel 4 kuune pisike ei ole juba pea aasta alkoholi puutunud ja samamoodi ei vaata kuidagi viltu. Mis see minu asi on ? Ja mis see TEIE asi on ? ?