AUTOJUTUD Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

mis te netist tellite?*

9. november 2018

Ma olen öelnud sada korda, et mulle meeldib netist asju osta. Jaa, võite nüüd kõik öelda, et pagana tarbija oled sa, Mallukas, aga no mis ma teha saan. Mõnda asja läheb vaja, mõnda lihtsalt… tahan. Näiteks just tegin oma esimese tellimuse iHerbist, sest sõbranna soovitas – ta ostis oma lapsele vannis lustimiseks igast kraami ja ka minu omadele meeldib seal plätserdada. Kui unustan šampoonid kokku korjata, võib kindel olla, et need kenasti vanni valatakse. Seega on targem neile sinna muud lõbustust anda, igast vahud ja kihisevad asjad on väga in. Seega oli minu tellimuses näiteks selline kraam – võta nüüd näpust, kas vajalik või mitte, aga ma mõtlesin sealt midagi sussi sisse panna, äkki on pull.

Teiseks olen ma nüüd Hansaposti avastanud ja kaalun, et kas ma peaksin sealt endale tellima objektiivi või mitte. Tegelikult peaksin ma ju üldse oma kaamera ja obje ülevaatusele viima, sest miskipärast käib zoom jube raskelt. Või noh, ma tõmbasin ta ükspäev kogemata vastu lauaäärt ja mingit suurt üllatust ei ole, et õrn asi kuskile koksu saades võib natsa streikida. Igatahes ei tihka ma seda tegelikult kohe viia, sest kui Marta tuleb, tahan ma ju ise ka temast esimestel nädalatel pilti teha, aga samas pean ma kodukindlustuse tõttu 30 päeva jooksul seda siiski ära tegema. Õnneks lootust on, et Marta 30 päeva jooksul ikka tuleb ja saan pildid tehtud ja SIIS ta parandusse saata. Samas makroobjetiivi tahaks endale küll, eriti vastsündinud beebidega on see ju idekas asi. Hansapostis on üks hea hinnaga, aga samas Kerli sõnul on üks mega hea, mis on kõigest noh 800€ kallim, ma vist enne prooviks selle odavama ära…

Muidugi reaalselt kibeleks üldse uue kaamera järele, aga arvestades praeguseid seise, ei ole mõtet vast säärast väljaminekut teha, arvestades, et mul on päris hea kaamera ja obje nagunii olemas, seega ajaks see väike obje selle asja ära, et tahaks ka midagi uut kaameramaailmas proovida. Kui uuel aastal hea lepingu reklaamfirmaga saan, siis vaatan kaameravärki ka. Ja enne lasen vana ka korda teha, siis saab ehk hea diiligi teha, aga no see on tulevikumuusika.

Kuhu ma nüüd jõuda tahtsin on see, et oma netiostud teen ma juba üle aasta ainult Bonusway kaudu. Reaalselt see nii väike lisavaev, et enne e-poodi minekut korraks Bonusway lehele minna ja ei saaks öelda, et sellest lehest mulle vähe tolku olnud on. Esiteks saan ma igalt ostult natikene tagasi ja lisaks jagasin ma vahepeal teile ka linki, mille kaudu regades saite teie raha ja mina ka mingi eurikese. Tulemuseks on see:

Endal oli ka uskumatu vaadata, et ma selliste paarisotiste sutsakatega olen juba üle tuhande euri niisama rahhi saanud Bonusway käest. Hetkel saaksin kohe välja võtta pea 300 ja ootel on veel 353€, mis tähendab seda, et need poed pole veel saidile lihtsalt oma raha kandnud, aga eks ta mingi hetk sinna väljavõetava kausta tiksub ka. Raha on mulle üldiselt tulnud nädala jooksul.

Tänase tellimusega tuli eurike tagasi, samas bookingust pea 50€

Ja olgem ausad, ma ei TAHA, aga kõige rohkem tellimusi olen ma just Aliexpressist teinud ja teen mõned veel, sest seal on osad asjad lihtsalt nii palju odavamad, et patt oleks neid mega juurdehindlusega siit osta, kui ka siin poes olevad asjad samast kohast tulevad. Suvalised näited on näiteks mingid valged käsnad, millega saab seinu pesta. Siit ostsin ükskord paar euri kolmene pakk, Alist saab 100 nuustikut viiekaga. Et kuna ma neid enivei kasutan, siis jah, olen aeg-ajalt ostnud ja pattu teinud. Ahjaa, elektrilise hambaaharja otsikud ka. Siin maksavad mingi 16€ per pea, Alis on 4tk 3€. Minu meelest täpselt samad, seega pole nagu mõtet priisata.

Samas mida ma sealt enam ei telliks on igasugused riided ja ilukraam, neid on tõesti mõttekas ikka osta nii, et sa tead, mis toote sees on ja kuidas see selga istub. Kunagi ostsin hullult lasteriideid Alist, kui ma seda lehte alles avastasin, aga ei olnud väga kvaliteetne värk. Ka endale tellisin paar asja, aga no ikka pettumus enamasti. Riidešhopinguks on hea koht nt ASOS. Ma olen alati toodete ja kvaliteediga rahule jäänud.

Aga tagasi Ali juurde – sain ühelt lugejalt hunniku linke, mida autosse soetada ja kuna mul nendega just kiire pole, siis vat tellingi Alist. Aga mitte kohe täna, vaid 11.11, sest neil on siis suured aled, mingisugune Singles Day ja 24.11 on siis vana hea Black Friday. Kuna ma juba ali lehel nägin, et minu soovitud kraam 11dal odavam on, siis noh, why not, ootan ostuga paar päeva. Eesti aja järgi saan juba 10dal kell kolm nende soodukatega ära tellida. Mida ma siis tellin? No näiteks:

Et asjad autos lahtiselt ei oleks, sest see on ohtlikuvõitu.

Konksud, et saaks asju kenasti rippuma panna, jällegi ohutuse eesmärgil.

Peegel, et ma sõidu ajal Lendet ka näeksin, ta ju ka minu taga, seljaga sõidusuunas.

Mis mul vist veel vaja oleks, oleks see tab’i hoidja autosse, kuigi ma ei ole kindel, et kuhu ma selle kinnitada üldse saaks, et mõlemad lapsed seda näeks, sest nad ju eri suundades. Ja meil on vaid üks tab, mida meil nagunii enivei KUNAGI vaja pole ja ma ei hakka ju autosõitude jaoks teist ka ostma, see oleks enam kui naeruväärne, seega las ta vast praegu olla. Siiani pole vaja olnud ja mingeid pikemaid sõite pole ka hetkel plaanis.

Kui tahad ka Bonuswayga endale väikest lisakopikat lasta tiksuda ja plaanis alede ajal netis shopata on, siis liitudes SIIN LINGIL saad kohe enda kontole 3€, kui esimese ostu sooritate.  Vot tak. Mina ei saa sellest mitte kui essugi, nii et pakkumist võivad kasutada ka heiterid ?

*Postitus sündis koostöös Bonusway’ga

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Keegi teine 10. november 2018 at 11:30

    Kas tab’i hoidja on tahvel arvuti hoidja?
    Kui on siis tegelikult tohiks kasutada ainult teste läbinuid ja ohutuid hoidjad. Tavalised odavad ja suvalised hoidjad on avarii korral lapsel eluohtlikud.
    Ps! Ma päriselt ka ei targuta, lihtsalt mainin kui juba suur raha istmetele kulutatud siis oleks meeletult niru ohustada last tema enda istmes.
    Minu 4ne istub seljaga sõidusuunas, pikkad reisid 5+ tundi teeb tahvel arvutita, teeme pausid ja siis saavad liigutada ja vajadusel multikaid vaadata 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. november 2018 at 12:04

      jah, ma hakkasin ise sama mõtlema, et pole vajagi 😀

  • Avatar
    Vasta Flamingo 9. november 2018 at 20:44

    Olen käinud omnivas pakkide kodeerimise osakonnas ja see on täitsa uskumatu kuidas seal on kümneid tuhandeid pisikesi ali pakke, suured konteineritäied. Paneb mõtlema tarbimiskäitumisest küll, aga samas ka sellest kui kahju on, et alis on nii palju erinevaid kaupmehi, et peab iga pakk eraldi tulema. Aga jah, olles näinud seda hullumaja (enne jõule veel 3x hullem) siis ei hakka ma iial vinguma, et omnivast nii aeglaselt liiguvad asjad, sest iga jumala üheeurone pakk tuleb ükshaaval sisse lüüa.

    • Avatar
      Vasta J 10. november 2018 at 18:28

      Käin samuti aeg-ajalt kooli kõrvalt seal neid pakiandmeid sisestamas ja tõesti on seal päris hullumaja, väga palju suuri konteinereid ja kõik pmts Ali või Wish ja enamike pakkide väärtus on mingi 1-3 euri, seega inimesed tellivad ikka väga jõhkralt igasugu pahna. On au olnud isegi Malluka pakki suvel millalgi sisestada 😀

  • Avatar
    Vasta mishka 9. november 2018 at 16:09

    Ma tellin koguaeg iHerbist vitamiine (kõvasti odavamad kui Eestis ja puhtam koostis).
    Lisaks olen tellinud sealt veel kosmeetikat, kehahooldust jms.
    Sõltuvust tekitab see leht.
    Btw, väike promo a selle koodiga saab soodsamalt: ASO9336
    😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 9. november 2018 at 18:12

      krt, oleks ma enne teadnud 😀

    • Avatar
      Vasta Janne 9. november 2018 at 21:28

      Ma viimane pidin Iherbist tellides tolli maksma. 🙁 Edaspidi targem, et ei telli nii suure summa eest korraga.

  • Avatar
    Vasta Mari 9. november 2018 at 16:01

    Just moment tagasi tellisin Asdast 220×260 teki ja voodipesu! Hea üllatus mehele, kes kurdab, et tema, mina ja mu suur kõht ei mahu enam meie tavateki alla ära 😀 Varsti aga vajab kõhu asemel teki alla mahutamist beebi, neljaaastane ja meie 😀 Lisaks tellisin aliexpressist hulga nänni, et laps saaks jõuluetendusel imeilus lumehelbeke olla. Muidugi igast muud jõulunänni veel juurde. Kui nüüd beebi ära sünnib, hakkan ilmselt veel rohkem tellima! 😀 Mugav küll, kui ei pea mööda poode kolama talveriietes.

  • Avatar
    Vasta Katrin 9. november 2018 at 15:07

    Tab’i hoidja oli praegu Maximas hea hinnaga, just paar päeva tagasi ostsin, oli vist mingi 4,50€ umbes. Kinnitatakse istme peatoe taha (nende rauast peatoe hoidjate külge). Seda saab veidi ka kallutada ühele ja teisele poole. Igatahes selle raha eest ma võtsin, et proovida, sest vahel on mu laps nutune autosõitudel ja tab aitaks välja;-)

  • Avatar
    Vasta A. 9. november 2018 at 14:40

    Ei ole Bonuswaysse trehvanud, sest paraku need poed, kust ma osta tahaksin, neid seal kunagi pole. Niiet minu jaoks ei teeni see süsteem seal mitte midagi. Aga netist kipun liiga palju ikka lastele asju tellima. Nii riideid kui ka muidugi jah, mänguasju, raamatuid jms. Sest lastega ma never ei jõuaks poode pidi trampida ja neid kokku osta. Endale leian ka vahel ikka miskit vajalikku. Mugav on nii ostelda küll, aga samas pea iga asja eest postikulu tasuda tundub ka ikka päris priiskamine 😀 NIisiis ma üritan teha suuremaid oste, et saaks kas rohkem asju ühe postikuluga või üldse tasuta. Asi seegi.
    Netis on miskipärast väga palju lihtsam emotsioonioste teha. Samas on ka lihtne ostukorv pooleli jätta ja üldse mitte osta. Kahe otsaga asi see kõik.

  • Avatar
    Vasta Pisi 9. november 2018 at 14:27

    Aliexpressist julgen mina osta ainult patse, klambreid ja muud pudi padi, mille kvaliteet ei ole nii oluline. Meil preilil nt see garmini vivofit jr ja rihm oli liiga pingul. Tellisime alist siis euroga rihma, mida saab reguleerida. Tulemus see, et lapse nahale tuli suur punane laik ja oli paistes. Nüüd aasta hiljem ei ole enam muud näha, kui et seal kella kohal on nahk nagu kilejas. Nii et ei osta mitte midagi sellist enam. Olen ka ostnud erinevaid ümbrised ipadile ja telefonidele ja ütleme nii, et enne ostan kallima ja kvaliteetsema, kui reostan loodust mingi staffiga, mis maksab vähe ja pole kvaliteetne. Nt arvutasin üks kord, et ma ostsin enda ipadile aastaga korpuseid 50 euro eest, kuna max 1.5 kuud pidas vastu ja oli sellisel seisus, et rohkem kasutada ei saa. Ostsin siis 60 euroga apple originaali ja pidas 3 aastat vastu. Ja ipadi kasutan rohkem, kui telefoni või arvutit. Hea netis surfata ja hea kerge kuskile kaasa haarata.
    Olen nõus, et see on koht kust saab väga hea hinnaga asju aga kuna mulle on oluline see, et need tooted oleksid ka kvaliteetsed, siis ostan sealt tõesti ainult patse ja klambreid, kuna neid kulub tõesti palju.

    Mis aga puutub bonuswaysse, siis ma nt soome omas ei teeni eriti midagi. Boonuseid ootad vähemalt pool aastat ja aina vähemaks jääb neid poode, kust seda boonust saaks.
    Objektiivist. Mul oli kunagi canoni peegelkaamera ja sellel canoni sama objektiiv. Sai samuti ostetud, kui beebi sündis. Ma sain sellega kõige paremad beebi pildid. Julgen soovitada seda odavamat 50mm objektiivi. See on tõesti hea ja igati enda hinda väärt.

    Minu viimane tellimus? Tegin eritellimuse pisikesele seljakotile sellelt lehelt https://marssbackpack.bigcartel.com . Juba ootan, mil kott valmis ja saan sellega ringi liikuda.

    • Avatar
      Vasta Flamingo 9. november 2018 at 15:59

      Äkki peaksid hoidma siis paremini… Tellisin kaks aastat tagasi oma telefonile kaaned 5 euri eest ja siiamaani väga korralikult peavad vastu.

  • Avatar
    Vasta Kaisa 9. november 2018 at 14:04

    Ma tegin just rahakande, et saaks solar jõulutuled ja jõulused padjapüürid ära tellida. Eelnevalt tellisin lastele jõulukinke- täitsa huvitavad asjad leiab üles, kui mõte natuke tööle panna 🙂 Näiteks lego tass- poistel on legovaimustus, nii et saavad oma tassi ehitada 😀 ( noh et nagu tass on alus ja sinna lisavad klotse siis) . Või noh kuna meie lasteaed ja vanemad eelistavad mingeid mänguasja kingitusi kommikottide asemel, siis vanemate teema on need kingid leida ning tellisin siis 15 lapsele asju 🙂 Oeh oleks seda rahanatukest rohkem, shoppaks veelgi rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta Lily 9. november 2018 at 13:20

    Selle autopeegli võid küll Eestist osta, lastepoodides ca 15 euriga. Ise ostsin väga kvaliteetse Prismast 19 euriga.

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 9. november 2018 at 13:15

    Kallikene, Sa polegi VEEL ära sünnitanud!? No targem oleks tegelema akata sellega eksoleonju.

    Teate, see netikaudu tellimine ja üldse, asjade kuskistkaudu tellimine on üks suur soga. Sa’i tea iial, missa sealt täpselt saad. Isegi raha võidakse nimodi ära võtta ja lõpuks oled rahast ilma ja kaubast ilma. Normaalsed inimesed lähvad ikka ilusti poodi, vaatavad ja katsuvad asja ära ja siis ostavad. Ku tahvad.

  • Avatar
    Vasta Maret 9. november 2018 at 13:07

    Need konksud tunduvad veidi ohtlikud(avarii korral) aga vb pole ka.
    Ise vaatasin üht organisaatorit esiistme seljatagustele. Paljude sahtlitega ja materjal on vildist. Mahutab kaht joogitopsi ja muud kama.

  • Avatar
    Vasta Kairi 9. november 2018 at 12:48

    Ei armasta netist tellida tahan käega katsuda enne. Aga siiski tellisin Lolo kleidi, aga pidin tagasi saatama sest pikkadele inimestele pole see kleit mõeldud varrukas lühike ja lukud jäid ebasobivasse kohta. Veendusin, et pole see tellimine minu jaoks

  • Avatar
    Vasta Evelin 9. november 2018 at 12:46

    Mul endal on Canoni fotokas ja 50mm 1/8 obje täielik lemmik, aga kahjuks see läks mul katki, sest kusagil üritusel keegi andis sellele kogemata mingi vopsu. See odav ka, nii et peaks vast uue ostma.

    Ise tellisin viimati MyLook’ist parfüümi. Üldiselt ma mingit hiina kaupa pole eriti tellinud ja ega pole ka eriti suur netist tellija. Mul nii väike korter, kuhu ma need asjad kõik paneksin?:D

  • Avatar
    Vasta S 9. november 2018 at 12:17

    Kaamerast rääkides… mis sa arvad, kas veebruari algul oleks lootust sinu juurde enda vastsündinut pildistama tulla? Või on veel liiga vara? ?

  • Avatar
    Vasta ? 9. november 2018 at 12:14

    Tere, kas Sa tellid neid Philips DiamondCleani hambaharja otsikuid Alist?

    • Avatar
      Vasta Carmel 9. november 2018 at 21:56

      Tahaks ka teada. Palun jäta lingid ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Maarja 9. november 2018 at 12:10

    Tellisin hunnik asju Aliexpressist, sest kolin varsti Eestisse ja siis on hea, kui uued asjad juba ees ootavad, mida ma olen niii kaua tahtnud. Bambushambaharjad, metallist kõrred, loofad, ninapooridele maskid ja oli veel igast kraami. 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 9. november 2018 at 11:24

    Nii hea, kui sa teeksid uue Aliexpressi teemalise postituse, et mida sealt üldse enam mõtekas tellida on ja mida sa sealt tellid ise. Ma ise tellisin sealt kunagi palju, aga nüüd enamus asjadel shipping tasu juures ja siis tulebki juba enamvähem sama hind mis meil poodides, ei hakka kuu-kahte ootama 50 sendi säästmise nimel 😀

  • Avatar
    Vasta Gee 9. november 2018 at 11:19

    Iherb on minu lemmik ka juba aastaid olnud! Kogu pere vitamiinivarud on sealt tellitud…hinnavahe on ikka märgatav võrreldes meil müüdavaga. Yummikomme olen ka sealt tellinud alati, poole odavamalt kui siin müüakse. Noh, ühesõnaga pea kõike saab sealt hea hinnaga 😀
    Aga need ali soodukad on ammu teada tuntud petuvärk, tõstavad enne kuupäeva hinda ja “sooduka” ajal saad sama hinnaga kätte nagu tavaliselt müüvad…või kui joppab siis paar senti odavamalt 😀