JUMALAITA

kriminaalne Mallukas

13. juuli 2019

Ma ei hakka isegi rääkima, et tegelikult olen ma nii kriminaalse taustaga, et mu kõige esimene teledebüüt oli ei kuskil mujal, kui Krimi saates…Ma tegelt sellest ei tohi rääkida, muidu vanemad saavad pahaseks, haha. Aga noh, napilt oleks uuesti saanud sinna imelisse saatesse. Nimelt sain ma oma esimese trahvi kiiruse ületamise eest. Ups.

Tegelikult olen ma väga viisakas liikleja ja sõidan pea alati õige kiirusega. Eriti kui vahepeal veel raadiost tuli see reklaam, et sõida  normaalselt, või mis iganes, siis alati ikka heitsin pilgu spidokale ja kui seal 50ne asemel 53 vastu vaatas, tõmbasin tempot maha. Küll on aga mu uuel autol “paha” omadus, et ta on nii vaikne ja kiire, et vahepeal ei saa üldse aru, et juba ikka kõvasti üle lubatud kiiruse sees on. Vana auto kuidagi mürises rohkem, sai kohe aru, kui jalg pedaalil raske, aga sellega peab ikka pidevalt kontrollima. Muidugi üldiselt linnaliikluses nagunii selline keskmine on inimestel 60 või midagi, et NAGUNII tuleb pidevalt tsekkida, aga no see selleks. Ma üritasin siin vabandada, et ma tegelikult ausalt-ausalt olen korralik.

Aga mis siis nüüd juhtus? Mul oli kolm pildistamist. Beebid nutsid väheke ja ma taipasin umbes teise pildistamise ajal, et ma toitsin enne tulekut vaid ühelt poolt, seega teine pool oli juba plahvatamas. Tegin siiski oma pildistamised kenasti ära, kuid pidin veel poodi tormama. Kätu lapsed olid haiged ja ma lubasin sinna ploomimahla viia. Kui kõik need tiirud tehtud said, oli mul juba täiiiega valus, aga õnneks Kätu elab mulle hästi lähedal, seega teadsin, et leevendus on kohe-kohe olemas.

Et Kätu poolt minu poole saada, pidin ma sealt välja tagurdama ja tulema üle kahe rea, seega vaatasin, et paremalt ei tule kedagi, jõuan üle, aga vasakult juba autod paistsid, seega tegin ruttu-ruttu manöövri ära ja noh, eks vajutasin ikka gaasi ka, et mitte neile ette jääda. Tee minu ees oli tühi, mõtlesin, et wohhoo, ma kohe kodus, aga siis läks pilk spidomeetrile ja ma olin nagu, omgggg, wtf ma nii kiiresti sõidan ja vajutasin kohe pidurit. Konkreetselt 5 sekundit peale seda nägin juba politseinikut mulle vehkimas, et ma kõrvale tõmbaks.

Mul reaalselt süda nii tagus, sain miniinsuldi, tõmbasin kõrvale. Küsiti dokumenti. Arvake, kas ma jätsin selle too hommik ID kaardi lugejasse ?‍♀️ Lube ka kaasas polnud. Kurat, see on see, kui on sada käekotti, kõik kaardid on kuskil laiali ja rahakotti ju inimene ometi kasutada ei taipa. Okei.

Pidin siis politseiautosse istuma, kus kogu asja filmiti. Ma olin nagu mingi ehe parm seal videos, silmad punnis ja käed värisesid.

“Noh, kuhu te siis kiirustate nii? 50 alal 74 sõita ei ole just parim idee,” küsis politsei.

-“Eee…koju. Mu…tiss plahvatab.”

Seletasin talle siis kogu olukorda ära, et jaaa ma just märkasin, et ma sõitsin väga kiiresti ja just pidurdasingi hoogu maha, kui nad mind kinni pidasid.

“Et siis… see 74 oli juba PIDURDATUD kiirus jah?”

Tegelikult olid mõlemad politseinikud hästi sõbralikud ja toredad. Viskasid vahepeal nalja ja ma juba mõtlesin seal, et miks on mingisugune teema, et räägitakse, et politseinikud on ülbed ja kurjad. Ah ei tea, eks inimesed on ikka sellised, nagu nendega käitutakse I guess.

“Sellise ületamise eest on meil õigus maksimaalselt teha 400€ trahvi või pool aastat…

-“VANGLAKARISTUST VÕI??”

“Ei, lubade ära võtmist…”

Ma juba kujutasin ette, kuidas ületan kiirust ja järgmine hetk kirjutan, et jou, ma nüüd vanglas pool aastat. Kuigi. Kalvi-Kalle pidas kunagi vanglablogi ja mainis, et vanglas on PARIM burks maailmas, nii et eks igal asjal on oma hea külg. Õnneks ma siiski vanglasse minema ei pidanud, isegi 400€ trahvi ei pidanud maksma.

Kui ees istuv politsei tagumisele selle paberi ulatas, siis see ka imestas, et ohhhoooo, kolleeg on täna eriti leebe olnud! Trahv oli 128 euri. Sain oma trahvikese kätte ja loa koju sõita. Kuna nad olid nii muhedad, siis ma astusin autost välja ja mingil põhjusel ütlesin: “Suur aitäh teile! See tähendab…. eee… ilusat päeva?”.

Ma instas tegelikult juba jagasin seda sündmust ja sain täiega kirju, et kurat, nüüd pead sa enne pärislubade saamist teooriaeksami uuesti tegema. Nii see tegelikult siiski pole. Nimelt saab täisload siis, kui sul pole 12 kuud ühtegi rikkumist olnud. Mina saan pärislube hakata taotlema järgmise aasta oktoobris, aga praegu on ju alles juuli. Seega kui ma nüüd edaspidi kenasti käitun, siis lubade uuendamise hetkeks on mu see trahv kustunud ja 12 kuud on seega rikkumistevaba. Naljakas süsteem muidugi, et kui tahad liiklusreegleid rikkuda, siis on mõttekas seda teha oma esimesel aastal, kui load on. Hiljem ei maksa, teed muidu oma teooriaid uuesti, kes seda viitsiks.

Mida ma tegelikult tahan rõhutada ja miks ma seda üldse räägin – see kiirustamine ei ole seda väärt! Sa ei võida tegelikult ajas mitte midagi, kui sa kiirust ületad, sest noh, kui sa politseile vahele jääd, siis kulub sul seal autos nii kaua aega, et oleksid sada korda 50ga sõites koju jõudnud. Mind ennast liikluses hullult häirivad need, kes mingi pendeldavad kiirustades ridade vahel, et jumala eest võita 2 sekundit sõiduaega. Ärgem kiirusta, sõidame rahulikult ja turvaliselt, sellel on ka täitsa säästev omadus. Kurat, selle raha eest oleksin ma võinud Martale hunniku pükse osta, vaesekesel on kõik väiksed. Nojah, elab siis nii kaua püksata, kuni ta Lende asjadesse sisse kasvab, hehe.

Ja et sellel postitusel oleks midagi ilusat ka, siis näete, palun. Minu nunnuke:

Kas teie olete kunagi kiirust ületanud ja trahvi saanud? 

 

Loe ka neid postitusi!

68 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristel 15. juuli 2019 at 15:16

    Ma trahvi pole saanud kui mitte arvestada kahte korda kui abikaasa on minu autoga kiiruskaamerasse sõitnud, aga hoiatuse sain küll mingi 9a. tagasi. Olin veel rase sel ajal. Enne asulat 70 märgi ees lasin nö vabajooksuga kuni 50 alani, aga politsei kurivaim istis põõsa taga. “Kas te teate, palju siin kiirus peab olema?” No ikka tean, et 50. “Aga miks teil siis 65 oli?” Ei tea kas onu arvas, et rase saab shoki või oli lihtsalt hea päev, aga asi piirdus hoiatusega. ?
    Ma üldiselt ikka suht korralik liikleja, aga pean tunnistama, et maanteel ikka natuke kiiremini sõidan kui 90, aga täpselt nii palju üle, et radarisse ei jää ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:22

      Vedas sul!

  • Avatar
    Vasta Lilllll 14. juuli 2019 at 15:55

    Mina sain trahvi paar kuud enne, kui läksin lube vahetama… Ehk siis jah, pidin teooria uuesti tegema. Õnneks oli see mega lebo, ausalt 😀 Ma meelega kiirust ei ületa, see üks kord juhtus nii, et rääkisin kõrval istuva sõbrannaga sõidu ajal ja no nii põnev jutt oli… et kogemata sai 90 alas 115 sisse, ups. Kui politsei maha võttis, palusin kohe 100 korda vabandust, tunnistasin süüd ja sain miinimumtrahvi. Loo moraal – ära vaidle mentidele vastu, ära õigusta ennast ja nad ongi supertoredad!

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:23

      Mul sama arvamus 🙂

  • Avatar
    Vasta Triinu 14. juuli 2019 at 09:54

    Sa võiks kirjutada, mis seis sul tänaseks selle Mangi horoskoobi saagaga on!

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuli 2019 at 10:57

      Polegi mingit seisu konkreetselt, kohtutee on VÄGA aeglane 😀

  • Avatar
    Vasta Johhi 14. juuli 2019 at 01:20

    Ma jälle ei saa aru, et miks sellise asja eest peaks trahvi tegema. See on sama umbes, et kui tõmbad mööda autost, kes soidab 80km/h 90ne alas, loogiline et möödasõidu ajal nii enda kui vastastulijate huvides teed seda võimalikult kiiresti ehk siis paratamatult ületad korra kiirust. Sinu sõidumanööver kindlasti ei ohustanud kedagi, ma ise olen ka hirmuga ristmikult ikka kõvasti gaasi andnud, sest selline tunne, et äkki ei jõua. Eestis antakse väga kergekäeliselt trahve, isegi seal kus põhjust pole, kuigi iga kuu loed uudist, et mingi roolijoodik kellegi surnuks sõidab. Ma ükskord ka parkisin Kristiine ees mitte parkimiskohale aga sedasi zebra kõrvale, sest endisel elukaaslasel hakkas allergia hoog ja pidi kiirelt apteegist histamiini saama. Ka kohe politsei tõmbas kõrvale ja ütles, et “nii hull ikka ei saanud olla”. No nii hull polnudki, aga kuna parkla oli täiesti täis ja inimesel sitt olla, siis see 3 min mu ebaviisakat parkimist ei teinud kellelegi liiga. Pääsesin hoiatusega, aga no ütlesin ka, et proovige ikka mõista. Nii kaua kuni uudistes levivad seigad, et inimesed sõidavad mälus peaga, jääb mulle mõistatuseks, kuidas emadele, kellel rind rinnapiimast plahvatab, keeratakse sotiseid trahve.

    • Mallu
      Vasta Mallu 14. juuli 2019 at 10:58

      Noh, samas arusaadav ka, sest tegelikult liiklusreeglid on ikka põhjusega ja kuigi ma jah, keerasin, siis peale pööret oleks pidanud ikka hoo maha võtma. Selles suhtes hea õppetund 🙂

    • Avatar
      Vasta maisa 14. juuli 2019 at 12:53

      Et kui emal kellel rinnapiim rinnast plahvatab võib reegleid rikkuda või? Appi, miks inimesed õigustavad ja toovad nii absurdseid asju välja miks ei või nii ja naa. Sellepärast ma kardangi olla jalakäija, sinusuguse johhi pärast.

  • Avatar
    Vasta Kaja 13. juuli 2019 at 23:00

    Ma ületan auto spido järgi koguaeg kiirust, sest spido näitab 4-5 kmh valesti, oleneb kas on linna-vôi maanteesõit. Ja kuna ma ei viitsi maanteel tõmmelda, näiteks möödasõidud, ebaühtlanr kiirus, siis ma sõidan maanteel spido järgi 98kmh püsikaga. Pole mingi mega kiiruseületamine, sest see on nii paras kiirus ka teistele püsika kasutajatele. Kellegil pole vaja mööda trügida, ega ei sega ebaühtlane kiirus ala 60 siis 80 siis 70 siis 90(sellised ikka jagub).
    Trahvi pole selle eest saan ja vaevalt ka saan.
    Linnas sõidan suuresti eesoleva auto kiirusega, kui kedagi ees ega taga pole, siis valin ise kas sõidan punkt 50ga või 54ga.

    • Avatar
      Vasta maisa 14. juuli 2019 at 12:56

      Ma sõidan spidokaga 90km/h ja sp kõik tuhisevadki mööda et mõtlevad, et on ok sõita 98-100 km/h et nagunii spido valetab ja veel NII palju. Spido ei valeta 8-10 rohkem, max 2-3 ainult, oleneb rehvidest.

      • Avatar
        Vasta Sigrid 14. juuli 2019 at 13:31

        Ma sõidan nt 97ga. Lähen ilusti kaameratest läbi ja kellelegi jalgu ei jää. Kui jään, siis üldiselt on need juba lennukid, kelle mööda lasen viisakalt ja nad kaovad mu silmapiirilt 🙂

      • Avatar
        Vasta Lil' 15. juuli 2019 at 14:50

        98-100 spido järgi pole mingi hullumeelne ületus. Arvan, et need, kes sinust mööda tuhisevad, sõidavad veidi kiiremini… Võid testida enda auto kiirust kui kasutad samal ajal mingit gps äppi. Meil on see vahe u 5-6 km/h kui kiirused on u 90 ja üle. Pole ma näinud veel autot, mis ainult 2 km/h erineks… Aga never say never. Sõidan u samas sttilis nagu ülal KAJA ja kui pole tihe liiklus, siis ei jää mina kellelegi ette ja teised mulle.

    • Avatar
      Vasta Lila 19. juuli 2019 at 11:11

      Ja miks rohkem inimesi püsikat ei kasuta? Ma sõidan linnas 55 spidoka järgi ja maanteel 98, pole ükski ment mind maha võtnud, kuigi olen näinud küll, kaamerad pole ka pilti teinud sellise kiirusega. Waze näitab siis 91-92km/h. Vahest vaatan kuidas uhked uued autod sõidavad 70ga ja siis 110ga ja siis jälle 80ga. Sul pole püsikat tahad öelda? Või tõesti pole üles leidnud või ei oska kasutada. Ilus oleks, kui kõik sõidaks samamoodi.

  • Avatar
    Vasta LS 13. juuli 2019 at 21:35

    Mõned aastad tagasi kiirustasin oma sünnipäeval koju. Ületasin maanteel möödasõidul kiirust ca 30 km/h ehk siis sõitsin 120ga. Rekka tuli vastu, ega väga varianti polnud aeglasemalt mööda sõita. Ja kuna minu ees olevad kaks autot sõitsid nii ebaühtlase kiirusega (kord 90ga, siis 60ga, siis 80ga), siis ma läksin närvi ja tahtsin neist mööda saada 😀
    Muidugi mõõtis politsei just sel hetkel kiirust ja saingi rõõmsasti ühe veerandtunni nende autos veeta. Mulle tehti kiiresti selgeks, et maksimaalne trahv 400 eurot ja minimaalne 120, alla selle teha ei saa. Mul oli nagu – nojah, mis siis ikka, mis mul nüüd enam teha, hakkan ennast õigustama??? Ise kirusin ennast mõttes maapõhja, et krt oma sünnipäeval sul pole ka raha mujale panna kui politseile anda. Ja siis avastab politsei – “Sul on täna sünnipäev? “Väga tore, mine nüüd koju, söö kooki ja naudi koos perega oma sünnipäeva. Aga kiirust ületada enam ei tohi!”. Ja nii ma sealt autost lahkusin. Ilma ühegi trahvita ja teadmisega, et politseinikud on väga mõistvad ja toredad inimesed 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:27

      Ohh, täiega vedas

  • Avatar
    Vasta mati 13. juuli 2019 at 19:11

    Aga kui on vahtralehed ja üks väiksem kiiruse ületamine ja load läinud ja ei pea aastat ootama. Et sellegi poolest tegid omale eksimis võimalise väikseks.

  • Avatar
    Vasta Gerli 13. juuli 2019 at 17:59

    Kiirust olen ületanud natuke ikka (kuni +10) aga seda üldiselt kogemata.

    Ei ole küll kiiruseületamine aga teistsugune kohtumine politseiga.
    Mina sain load 2002 aastal ja siis oli kohustuslik sõita 2 aastat vahtralehtedega. Ma ise olen äsja 18 saanud. Minu auto oli tumedate klaasidega ja seega oli vahtraleht mul tagumisele aknale väljapoole kleebitud. Oli kevad (või suvi) kui Ustimenko oli tagaotsitav mõrvade eest. Kõikidel maanteedel kontrolliti autod läbi. Mina olin parajasti linna sõitmas ja suuremal teel oli 3-4 politseiautot nö valvel. Enne suurele teele jõudmist ma avastasin, et vahtraleht on osaliselt lahti tulnud ja suures hirmus, et selle eest trahvi saan, tõmbasin ilusti tee kõrvale, et vahtraleht uuesti kinni kleepida. Ma sain vaevalt kõrvale tõmmata ja autost väljuda, kui kaks politseiautot kiirelt minu juurde tulid. Otsisid auto läbi ja sain loa edasi sõita. Enne veel kleepisin vahtralehe kinni 😀
    Päris kõhedaks võttis 🙂

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:29

      Miskipärast on politseiga kohtumine alati nii pingeline, isegi kui pole midagi valesti teinud 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 13. juuli 2019 at 16:00

    Minul load aastast märts 2007. Ja pole iialgi ühtegi trahvi saanud. Load sain, olin pmst iga nv kainekas. Puhutud on korduvalt. Kunagi oli autode kindlustuse süsteem teine. Sai pmst suvalisest tanklast kindlustust pikendada. Oli juhus, kui olin kainekas ja täpselt 00.00 lõppes autoomanikul kindlustus. Mõned tunnid hiljem pidas politsei kinni. Taheti mulle trahv teha (ma olin juht), kuid autoomanik kes istus mu kõrval sai politseiga kaubale, et esimeses tanklas pikendab. Nii meid eskorditigi vilkuri saatel Sõpruse pt Statoili. ? üleüldse tol ajal, oli mul meeletult palju autodega tuttavaid. Kaineid juhte oli raske saada ja juba kolmapäeviti olin ma nvks ära bronnitud. ? ja ma ise tegelikult nautisin ka sõitmist. Ja naudin siiani. Kuigi vahel on jalg raske, aga üldjuhul olen ülikorralik liikleja. ? üksisõitmisi naudin sajaga. 2 lapsega on paras peavalu. ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 16:08

      Ma ei kujuta ette, et miks keegi peaks sõpra tüütama, et ole kainekas. Jumala eest, taksod!!! ?‍♀️

      • Avatar
        Vasta Kadri 13. juuli 2019 at 17:14

        No see jäi ikka sinna aega, kui noor ja loll olin. Olin nii 18-19. Polnud lapsi ja meest. Elu oli täitsa lill. ? hiljem sain oma auto, mehe ja lapsed. Siis lõppes see jant ära. Väga äge noorusaeg oli. ? nüüd ei kõlbaks niimoodi ringi trallida. ?

  • Avatar
    Vasta HK 13. juuli 2019 at 14:35

    Aga kuidas siis tissiplahvatusega jäi kui nii kaua politseiautos istuma pidid?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 16:09

      Jõudsin ikka koju, a valus oli ?

  • Avatar
    Vasta Liis 13. juuli 2019 at 14:23

    Ma ei ole politseilt kunagi trahvi saanud ja selle aasta oktoobris saab täis 5 aastat, ajast millal load sain.

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:31

      Väga tubli 🙂

  • Avatar
    Vasta Name 13. juuli 2019 at 13:31

    Kas koodiga “mallukas” saab 10% järgmiselt trahvilt soodukat? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 15:34

      Saab!

  • Avatar
    Vasta kätlin 13. juuli 2019 at 13:13

    Mitte kunagi 🙂 Kui load sain, siis olin pea iga nädalavahetus “kainekas”. Selle aja jooksul sain oi kui palju puhkuda, kuid mingeid rikkumis ei esinenud. Isegi “kõksu” pole suutnud teha 🙂 Küll aga on olnud paar hetke, kus oleks võinud juhtuda väga tõsine õnnetus, KUID thanks god, läks õnneks. Siis olen endale küll pühalikult tõotanud, et kui sõidan, siis sõidan. Mitte mingeid kõrvalisi segavaid faktoreid, vaid keskendungi sellele, et jõuaks punktist A punkti B.

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:31

      Eks see mõistlik ole 🙂

  • Avatar
    Vasta A4 13. juuli 2019 at 13:04

    2007 oktoober sain load ja õnneks siiamaani pole ühtegi trahvi saanud. Vahepeal läheb ikka jalg raskeks kyll ja seda kiiruseyletamist tuleb ette piisavalt aga juu siiamaani jopanud. Nãis millal ka esimese trahvi ãra saan äkki siis suudan rohkem kiirusest kinni pidada

    • Avatar
      Vasta Sirli 13. juuli 2019 at 15:04

      Olen korra trahvi saanud. Sõitsin mäest alla Austraalias, 110 alas sõitsin 125ga (mäe all oli ikka kiirus 110 peal tagasi). Paraku oli täpselt mäe all politseinik kes mõõtis kes mis kiirusega mäest alla tuleb.. Trahv oli üle 200 $. ?

      • Avatar
        Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:32

        Mhh, eriti tobe sellise koha peal mõõta :/

  • Avatar
    Vasta Getter 13. juuli 2019 at 12:47

    aastast 2005 load ja siiani pole yhtegi trahvi 🙂

    • Avatar
      Vasta Pille 13. juuli 2019 at 14:43

      Well… Mul oli Poolas väga sarnane situatsioon. 50 ala ja mul oli 79 sees. Pikk jutt, sitt jutt, aga ma sain 20€ trahvi ja onu oli jube tore. Isegi ütles, et ma olen täpselt nagu üks kuulus näitlejanna. Kuidas ma saan siis pahane olla. Ütlesin isegi aitäh ja mõtlesin endamisi, mis paugu ma Eestis sellise (ülimalt lolli) nükke eest oleks saanud. Tänks, Mallu, uudishimu rahuldatud ?

      Vahtralehtede ajal sõitsin korra kaamerasse, mis polnud väga hull ja maksin 30€ ning üks õnnetu parkimishoiatus täiesti märgistamata alal (mis tuleb välja lõpeb ikka ka rahalise trahviga).

      Loen end õnnelikuks ja tuletan siiski meelde, et liiklusreeglid on järgimiseks.

      • Avatar
        Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:33

        Võta heaks 😀

  • Avatar
    Vasta Maru 13. juuli 2019 at 12:37

    17a load olnud, trahvi pole saanud.
    1x kiiruse pärast siiski kinni peetud.
    12a tagasi – keskmine laps oli titt, nii kui auto seisma jái ta röökis. No ja me olime just linnas konutanud ka pool pàeva ja eks tal söögihäda ka oli ja ma panin 50 alas 76-ga.
    Noh nágin, et môôdavad ja sain ise ka aru, et ups, aga enam teha pold miskit. Peeti kinni. KOHE kukkus titt röökima – ainus kord kus ma teda selle eest tänasin.
    Politseinik siis, et “miks kinni pidasime?”
    Ma, et noh kiirus oli üle, palju oli?
    Näitab 76
    Holy shit
    Kuhu kiirustate? Koju, näed titt röögib , söögiaeg.
    Kaugel kodu on? 8km
    Ok, katsu rahulikult siis koju jôuda, laps peal ju ikkagi.
    Mul oli Whatttttt?
    Ma isegi ei mäleta mis nimi politseinikul rinnas oli, aga pagan ma armastan teda selle eest.
    Enamasti ikka ilusti jálgin kiirust, püsikas sellesmôttes hàsti hea.

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:35

      Vahel kasu ka sellest röökimisest 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 13. juuli 2019 at 12:09

    Kui mul olid vahtralehed, siis sõitsin naistepäeval kollase tulega üle ristmiku ja naispolitseid olid kurjad tõmbasid kõrvale mind, olin jäänud punase tulega ristmikule ja sellest ka trahv ? aga endalgi õnneks olid alla aasta load olnud ja päris lubade kättesaamiseks teooriaeksamit uuesti tegema ei pidanud…?

  • Avatar
    Vasta Jaanika 13. juuli 2019 at 12:09

    Mina sain mõni kuu peale lube trahvi, täislubadeks vahetades pidin siiski tegema teooriaeksami uuesti.. 250e sain trahvi. Sõitsin 70 alas 94ga

  • Avatar
    Vasta Stina 13. juuli 2019 at 12:03

    Ma sain kunagi trahvi kiiruse ületamise eest ~30euri. Mees ütles “speed trap” ja ma kuulsin “speed up” … ja nii ma siis kiirendasin enne kiiruskaamerat. ?

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:36

      ups 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 13. juuli 2019 at 12:01

    Ma ületasin mingi 3 aastat tagasi Saaremaal trahvi (No selle kohta on ju ka ütlemised, et pole Saaremaal käind kui pole Saaremaal trahvi saand). Olime mehega esimest korda peale lapse sündi kaks päeva (ööd )lastest eemal spaas, plaan oli õhtuks koju minna, aga viimasel päeval tuli igatsus nii suur peale, et panime ruttu asjad kokku ja hakkasime praamile kimama. Ma olin vaadanud eelnevalt vist nädalasiseseid aegu, aga nädalavahetusel teine graafik, nii ma siis 130 km/h koju kihutasin ja politseile hambusse jäingi 😀 Esimene küsimus oli minu poolt neile, kas Saaremaal Waze’i ei kasutatagi 😀 Politseinikud ise olid muhedad ja sain trahvi 80€. Ütlesid, et oleks võinud ka lubadest ilma jääda ja kinnimajja minna, õnneks seekord jäi ära 😀

  • Avatar
    Vasta Kelly 13. juuli 2019 at 11:59

    Minul on olnud üks kokkupuude politseiga. Mul oli ARKi eksami aeg järgmise päeva hommikul ja polnud tükk aega autoga sõitnud. Mõtlesime mehega siis õhtul, et teeme väikse illegaalse harjutustiiru Saku vahel (mehel ei olnud juhendaja luba, lihtsalt õpetas kõrval natuke). Kell oli mingi 23, sügisõhtu ka, nii et alevik oli täiesti inimtühi. Tahtsin lihtsalt baasasju meelde tuletada – tõusult sõidu alustamine, parkimine jne.

    Jäin siis ühe kallaku peal seisma, et sealt sõitu alustada kui politseikaubik selja taha ilmus. Ma läksin ikka MEGALT ähmi täis, tuuritasin autoga kohapeal nagu viimane idioot 😀 Politsei sõitis aga mööda ja läks minema. Siis ma lõpuks sain sealt kallaku pealt minema, hakkasin kodu poole minema (kodu oli sõna otseses mõttes 700m kaugusel, nii et tahtsingi lihtsalt kodu juures harjutada) ja siis näen, et ringtee peal politsei keerab tagasi. Mees ütles „Keera vasakule ja anna gaasi“. Ma läksin täiesti paanikasse, et misasja, hakkan põgenema politsei eest v?? Unustasin käigu sisse panna ja panin täiega gaasi, nii et auto kriiskas käes 😀 😀 Siis mõtlesin ka, et mida ma ikka teen, kuhu ma põgenen siin Saku vahel?
    Politsei pidaski kinni, küsis autodokumente ja juhiluba. Ma siis kuulekalt andsin dokumendid ja ignoreerisin juhiloa küsimist. Ta siis küsis uuesti ja ma piiksusin väriseva häälega, et mul ei ole neid. Polnud ka ühtegi teist dokumenti, aga vähemalt isikukoodi teadsin peast.
    Istusin kaubikus ja alguses olid mõlemad politseinikud VÄGA tõsised, nagu oleksid lõpuks mingi paadunud Saku kriminaali kätte saanud. Küsisin, kas ma võin selgitada äkki oma tegu ja sain üsna kurja „JAH“ vastuseks. Rääkisin siis, et mul on järgmine päev kell 11 ARKi eksam ja tahtsin parkimist harjutada. Selle leebusid nad suht koheselt ja ohkasid mõlemad ikka väga sügavalt: „Mida me sinuga nüüd teeme siis?“.

    Sisuliselt anti kaks võimalust – teevad kohapeal kiirmenetluse, mis oleks tähendanud, et nad saaksid teha ilmselt väiksema trahvi, aga ma ei oleks saanud eksamit vist mingi aasta aega teha või läheb kohtuvälisesse menetlusse ning kui ma vahepeal load ära teen, siis neid enam ära ei võeta. Valisin siis loomulikult selle teise variandi. Enne kojuminekut politsei veel ütles, et see tähendab, et ma PEAN hommikul selle eksami ära tegema, muud võimalust ei ole. Aga siis soovisid edu ja saatsid mind oma teed. Sain vist lõpuks ainult ca 150€ trahvi, mis oli palju vähem kui ma oodanud oleks 😀

    Kusjuures, järgmisel hommikul tegin eksami ära ja sain load kätte. Nii et tsipa kallimaks läks see lubade jant. Peale lubade saamist enam politseiga kokku puutunud ei ole 😀

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:39

      Hehe, päris hea stoori lubade saamisest 😀

  • Avatar
    Vasta Mer 13. juuli 2019 at 11:40

    Mul endal veel ei ole aga mehel oli selline jubus, et tõmbas maa tee peal möödasõitu.Lubatud oli 40 aga tal tuli 70 selle möödasõiduga.Muidugi politseionu oli juba ees ootamas(kusjuures seal oli veel autosid,keda oli kinni peetud).
    Politsei oli mingi noor kutt,ilmselt koolist just tulnud, sest ennem hakkas seadust lappama kui mkdagi väga ytlema.Mees seal halas siis et meil oli tõesti kiire,jääme laevale hiljaks jnejne aga ei kottind, hakkas siis laduma, et no 800€ trahv ja aastaks load ja nii edasi..
    Lõpuks siis politseionu küsis, et mis enda teost arvad, mina istusin autos ja karjusin aknast välja, et tropp on.See pakkus onule niipalju nalja, et lubas meil ära sõita ????

    • Avatar
      Vasta Mallu 16. juuli 2019 at 22:40

      haha 😀

  • Avatar
    Vasta Anu 13. juuli 2019 at 11:16

    Hea, et pärisload juba taskus ja rikkumisi pole, ei teadnudki, et viimasel aastal ühe rikkumise pealt teooriasse kohe.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 11:29

      nii ta on jah.

  • Avatar
    Vasta Erli 13. juuli 2019 at 10:57

    Mina sain ka trahvi kui olid kaunid vahtralehed akna peal ja uude juhilubadeni oli aega ka aasta ja nats peale, tuli see ilus aeg kus pidin arki lube vahetama minema ja öeldi et teooria eksam ennem, mul nii WTF???
    Ja nii ma siis selle teooria eksami ära tegin ja uued load sain. ☺️
    Nüüd ikka jälgin piirkiirust 🙂

  • Avatar
    Vasta Ann 13. juuli 2019 at 10:47

    Ületasin ka kiirust 50alas 70ga, sain trahvi 40eur. Ja teist korda juhtus sama asi ja pooleks aastaks lubadest ilma ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 11:01

      miks ma niiiii palju sain siis 😀

      • Avatar
        Vasta Miki 13. juuli 2019 at 18:01

        Sest tal lõige 1 kiiruseületamine, ehk kuni 20 km/h ja trahv kuni 120 aga sul lõige 2, ehk 21-40 km/h ja kuni 400 eurot. Oleks sul lõige 3 olnud , ehk 41-60 km/h, oleksid üle 400 euri saanud pluss mõneks kuuks juhilubadega saanud nt küünealuseid puhastada. Aga kui sul oleks lõige 4 olnud, ehk 41+km/h, oleksid kohe arestimajja läinud ja siis oleks me hiljem delfist saanud lugeda mitu päeva tasuta leival oled 😉

  • Avatar
    Vasta Ma 13. juuli 2019 at 10:41

    Eip. Mul load 10 a olnud. 1 parkimistrahvi olen saanud. ?

    • Avatar
      Vasta Pille-Riin 13. juuli 2019 at 10:52

      Ma mais alles sain load, soetasin esimese auto ja juuni lõpus otsustas üks auto mulle tagant sisse sõita Tallinnas, nüüd ajan siin kindlustusjuhtumit?Palun hoidke pikivahet inimesed, ka linnas

      • Mallu
        Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 11:01

        ma üritan täiega, aaga alati keegi sõidab mu hoolega hoitud pikivahesse sisse 😀

  • Avatar
    Vasta Aavi 13. juuli 2019 at 10:36

    Olen autojuht juba aastast 88 aga esimese trahvi sain kiiruskaameralt selle aasta maikuus , trahv 9.-. kusjuures isegi ei näinud, et millal ta pildistas mind. Trahv tuli mehe e-mailile ja siis helistas mulle, et kuhu sul nii kiire oli? 😀

    • Avatar
      Vasta H 13. juuli 2019 at 10:56

      See aasta 30ne alas 55ga,ups? Trahvi vist üle 50.-

      • Avatar
        Vasta Annika 13. juuli 2019 at 12:01

        Tere!
        Ma olen elus 2 trahvi saanud kiiruse ületamise eest! Load, pm 5 a ja esimese sain 40 Alas sõites 74 ja väänati 80 eurot taheti load võtta ja kõike muud olin siis roheline aga pääsesin. Ja kui läksin taotlema uusi lube ei pidanud õnneks mingeid uusi teooriaid tegema. Teise trahvi sain 2018 a juuni 90 Alas sõitsin politsei era skodast mööda ja radarisse lendasin 130 ga sain trahvi 155 taheti teha 600 või pokri panna.

    • Avatar
      Vasta Hele 13. juuli 2019 at 12:30

      Kui noor, rumal, uljas ja vahtralehega olin, juhtus ikka öös asju, kord pidin oma rohelised load hoiule andma, tagasi sain juba ilma vahtraleheta. Kõige tobedam trahv on parkimistrahv, kui poolteist tundi hakkas täis tiksuma ja minul laps karjus püsimatult kärus mämmi, tormasin läbi tugeva vihmasaju auto poole aga trahvitegija ootas ka kenasti auto juures kell näpus, et ära väänata, kui kell kukub, sai napilt ja otse mu nina all, see tundus veidi ebainimlik. Vähemalt olin seekord Fordiga ja sain 30€, kui BMW-ga arusaamatus oli, siis tehti ikka 40€ kohe, jälle mingi tobedus parklas, kus administraator peab kliendi auto numbri sisestama aga oli valesti. Peugeot’ga piirduti hoiatusega, kui poe ees kella seierid vahetusse ajasin ?

  • Avatar
    Vasta E 13. juuli 2019 at 10:35

    90 alas tegin möödasõitu.. kiirus oli vist 118 mis kätte said. Trahv oli 148 euri .. palusin kohe trahvi järelmaksu peale ? polnud 2 nädalaga seda raha kohe kuskilt võtta . Andsid 4 kuuks ? (6 on max mis anda saavad)

    Teine kord sõitsin erakast mööda kogemata .. kiiruse kohalt ei norinud kuna said aru et möödasõitu ei saa teha aeglaselt aga norisid sellega, et paar meetrit hiljem oleks võinud alustada seda möödasõitu kuna alustasin siis kui oli veel pidevjoon .. sain vist 52 euri ?

  • Avatar
    Vasta Geidi 13. juuli 2019 at 10:34

    Ma pole ühtki trahvi saanud oma peaaegu 9 aasta jooksul autoroolis. Politsei ükskord peatas ja küsis, et kas ma liiga kiirelt ei sõida teel kus SOOVITUSLIK kiirus on 50. Mina sõitsin 70-90ga olenevalt kurvidest. Selgitasin, et sõidan seda teed töö pärast 6 päeva nädalas 2 korda päevas- tean igat kurvi, ohtlikku kphta jne. Politsei arvas, et siis oli minu kiitus igati ok ja asi kontrolli all ja head sõitu ahjaa vabandasid kh, et mu tööpäeva segasid.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 10:35

      Siis vedas!

      • Avatar
        Vasta Karin 13. juuli 2019 at 10:56

        Soovituslik kiirus, mitte kohustuslik.
        Vedamine ei puutu asjasse ?

        • Mallu
          Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 11:01

          No vedas ikka, politsei võib ikka trahvi teha, kui ta poleks nii hästi ära põhjendanud. 😉

  • Avatar
    Vasta B 13. juuli 2019 at 10:33

    Olen ületanud ja jäin vahele ka. Üsna haledalt – nad sõitsid mulle vastu ja samal ajal mõõtsid kiirust – 70 alas 83ga radarisse. Pääsesin hoiatusega.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. juuli 2019 at 10:35

      vedas!

    • Avatar
      Vasta Mariann 13. juuli 2019 at 11:13

      10 a load olnud ja trahvi pole saanud. Ennem lubade saamist sain trahvi, kuna istusin kõrvalistmel ja polnud turvavööd peal.
      Eestis on mind kinni peetud 2 korda kiiruse ületamise eest, esimesel korral ütlesin neile et meil soomes pole siukest liiklusmärki (ei mäleta hetkel mis märk see oli) ja sain suulise hoiatuse. Teisel korral pidasid kinni, mul soome nr auto, raadiost tuli soome keelne laul ja akna avades ütlesin kogemata moi . Kuulsin kuidas politseinik ütles eesti keeles et ei viutsi jamada nende kuradima sommidega ja ütles mulle inglise keeles, everything is ok, go, go.. ja nii ma läksin siis ? vedas. Ja mõlemar korral oli kiiruse ületamine mingi max 7km/h üle lubatud kiiruse.