NALJAKAS

päikest ja ootamatuid naeratusi

29. oktoober 2019

Ma olen enne ka vist rääkinud, et mul tulevad õudusvärinad, kui keegi lõpetab e-maili sõnadega “päikest”. Nagu… Miks? Mis su päiksesoov mulle andma peaks? Ilma muutma või? Okei, sellisel juhul ma veel saaks aru, kui sama e-maili manuses oleks piletid palmi alla või miskit. Aga muidu see “päikest” on nii lamp kuidagi, raske niisama normaalselt e-maili lõpetada või. Kellele su päikest vaja on, aru ma ei või.

Kunagi oli mul ka üks koostööpartner, kes kirjutas iga e-maili lõppu “edu”. See reaalselt kõlab nagu “nojah, edu sulle, you are gonna need it bad…” ?

Mõni aeg tagasi kohtasin haigete e-maili lõppude tippu. Teate, ma ei taha ülse mingi tont olla, et haha naerame kõik selle vaese firma ja ta lõpulause kohta, aga nagu see ON naljakas ja kuna ma teen neile tasuta reklaami ka, siis ma loodan, et nad ise ka näevad, kui krdima naljakas see on.

Igatahes. Mulle kirjutas üks firma, mis teeb laste sünnadel keemiakatseid. Täitsa huvitav värk, aga mu lapsed liiga noored selle jaoks, seega ei osanud nendega mingit sobivat koostöövormi välja mõelda. Igatahes lõpetasid nad kirja sõnadega:

Ootamatuid naeratusi soovides,
Projektijuht

Esiteks mida krdi soovi, OOTAMATUID NAERATUSI SOOVIDES…

Nagu kas see tähendab, et kirja saatja soovib, et ma mingisuguse insuldi või näohalvatuse saaks, et ma täiesti ootamatult poolearulise kombel naeratama hakkaks või? Et kujutate ette, et jalutate mööda poodi, valite juustu ja äkki seisate seal kõrvuni naeratusega, hullupilk ees ja ei saa seda raiska kuidagi maha ka pühitud? Sest mingi saatan soovis sulle ootamatuid naeratusi?

Või oled matustel. Kõik kõõksuvad nutta, sa seisad seal nagu:

“Ei ema, ma ausalt ei ole õnnelik, et Leida maha suri. Mulle sooviti enne ootamatuid naeratusi ja nüüd ta krt tuligi. Ootamatult!”.

Igatahes leian mina isiklikult, et ootamatuid naeratusi soovida võib küll ainult vihavaenlasele, sest miks peaks keegi heast südamest tahtma, et ma kuskil ootamatult ja tahtmatult irvitama kukuks nagu segane ?‍♀️

Muidugi selle MTÜ nimi on kirss tordil. Jah, sõbrakesed, kui te nii oma meile lõpetate, siis te olete tõesti omajagu keemiat teinud. Kunagi, kui OÜd tegema hakkate, soovitan nime OÜ teeme aineid.

Aga mis seal ikka, ärge nüüd liiga tõsiselt ka võtke, saime lihtsalt sõbrannadega kõhutäie naerda.

Ootamatuid peeretusi soovides,

Mallukas

 

Loe ka neid postitusi!

50 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Naljakas 9. november 2019 at 00:20

    Kusjuures. Mina kasutan ”Päikest!” ainult kevadel või suvel. Tegelt ka. Talvel tundub kuidagi irooniline.

  • Avatar
    Vasta Anu 31. oktoober 2019 at 04:48

    Olen tähele pannud, et päikest soovivad oma kirjade lõpus harilikult need samad naised, kes sind teisel hetkel paikapaneval moel kallikeseks kutsuvad 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 30. oktoober 2019 at 23:17

    Okei, nendest päikese jms soovijatest saan veel aru aga kust tuli kirjadesse ‘kniks’ ? Dafaak nagu….kõige haigem väljend eeeveeer 😀

  • Avatar
    Vasta Hanna 30. oktoober 2019 at 17:40

    Ahhaha ma polegi ainuke, kes “Päikest!” ei salli :)))))))

  • Avatar
    Vasta K 30. oktoober 2019 at 13:42

    Mulle just meeldivad sellised kiiksuga lõpetused 🙂 toob naeratuse näole küll ja teeb kiire tööpäeva veidike vallatumaks. Ma ise kasutan omast arust täiesti neutraalset “Parimate soovidega”, loodetavasti ei itsita enamus mu kliente ja partnereid pihku selle peale, et omg mis debiilik see veel on 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 1. november 2019 at 01:04

      Parimate soovidega on suht casual ?‍♀️

  • Avatar
    Vasta Liisi 30. oktoober 2019 at 13:11

    Kui ma kellegile Päikest kirjutan kirjalõppu siis mul üldiselt hea tuju ja soovin seda edasi anda. See ei ole, et ma sooviks ilma muuta soovin pm päikest südamesse 🙂 see on lihtsalt midagi positiivset soovides. Nagu ka need ootamatud naeratused. Need ju need kõige paremad naeratused ever. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 13:11

      ah ei tea, tundub minu maitsele maru imal, aga ma vist olengi mingi väärakas 😀

  • Avatar
    Vasta joppenpuhh 30. oktoober 2019 at 12:38

    mallukas, praegu tuli küll välja see, et sa lihtsalt istud kodus ja sul on igav, sest ausalt, tavaliselt inimesed isegi ei pane tähele kuidas või mida sinna kirja alla kirjutatud on. Ja see vabandus, mida tood ka üsna sageli, et sul on lihtsalt “teistsugune” huumor, siis anna andeks, teine võib öelda sulle netis mine persse ja mõelda seda ka huumorina, aga ära tule siis siin halama, et inimesed nii halvad on. See Kardo pruut, nimi ei tule hetkel meelde, võib sama hästi lihtsalt teha huumorit mida sina lihtsalt läbi ei hammusta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 13:10

      ehk tõesti teeb, aga mu sõbrad said naljast aru, seega “igavuses” asi olla ei saa 😀 muuseas, kui sa mu blogi algusest loeks, siis ma kogu aeg hästi vabalt kirjutasin kõikidest asjadest ja kõik said aru, et nali, nüüd on mingi ving ja kiun kogu aeg 😀 et kui kirjutan nagu tahan, siis KIUSAN, kui ei kirjuta, siis omg sa nii igav. paha siga,mitu viga ?‍♀️

    • Avatar
      Vasta Liis 31. oktoober 2019 at 10:17

      Mina olen see imelik, kellele meeldib esiteks korralikult vormistatud e-mail sh pöördumine alguses ja mingi lõpetus. Ise kasutasin ka mingi aeg soovi “Päikest” aga nüüd igaks juhuks ei pane, sest su eelmine post sellel teemal pani mõtlema, et äkki teistele inimestele käib ka hoopis närvidele 😛
      Ja see “Ootamatute naeratuste” soov on lihtsalt nii armas mu meelest!

    • Avatar
      Vasta Jänn 31. oktoober 2019 at 17:45

      No ikka panevad küll tähele. Olen üks nendest, kes märkab mis ja kuidas on kirja lõppu kirjutatud ning “Päikest” on minu silmis kas lillelapse või veidi poolemeelse poolt kirjutatud. Eriti hull on töömeili lõpust seda leida. No ei saa tõsiselt võtta.

  • Avatar
    Vasta annu 30. oktoober 2019 at 00:03

    Sul jäi kirjutamata, et kuidas see “normaalne” e-maili lõpetamine siis on. Ses suhtes, et teisi nagu naeruvääristad ja jagad kahte lehte hinnanguid. Näita siis, kuidas on parem. Milline võiks olla kirja lõpp?
    Mu meelest see “ootamatuid naeratusi” soov on lihtsalt üks vaheldus neile palju ametlikemale kirja lõppudele. Ja mida halba saab olla, kui keegi soovib edu? Nagu sa ise ütled, teksti tooni määrabki lugeja, ehk et sa ise ka ju. Kiri ise on lihtsalt formaalsus, aga mõni hakkab lihtsalt endale ette kujutama, et seal ridade taga on midagi hoopis muud. Ma pole kunagi isegi mitte juurelnud nende kirja alguste ja lõppude ja formaalsuste üle. Need on sama loomulikud asjad nagu tere ja headaega ja aitäh. Silmad libisevad neist lihtsalt üle. Küll aga ei jääks see märkamata, kui neid EI kasutataks. Sõltuvalt sellest, kes ja mis asjaoludel kirjutab, ütleks see minu jaoks ka nii mõndagi.
    Üldiselt…. Lugesin seda postitust ja mõtlesin, et on ikka mured. Alles oli rahamure, nüüd on mureks, kuidas keegi kirju lõpetab. Õigemini MIKS keegi just nii- või naamoodi neid lõpetab. Pane kuskile manuaal, mismoodi su poole pöörduda. Näide: Kirja rekvisiidid pole olulised, minu poole pöörduda ainult käskivas/nilbes/labases/pohhuistlikus/sarkastilises võtmes. Muul juhul naeran teid avalikult välja..

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 10:14

      Avalikult naeran välja? Jeesus küll, inimestel ikka huumori mõistmisega suured probleemid ma vaatan. Kui keegi sulle nalja räägib, siis kukud ka ohkima, et issssand, mida sa naeruvääristad? ?

      • Avatar
        Vasta Y 30. oktoober 2019 at 19:53

        Mhm, oleks võinud lisada manuaali, kuidas austet proua poole tohib pöörduda, kui ei taha, et kolmest tühisest sõnast kümnetele tuhandetele lugejatele blogipostitus tehakse

  • Avatar
    Vasta Evelin 29. oktoober 2019 at 23:27

    Appi ma nii vihkan neid soove kirjade lõpus st mul pole eriti probleemi sellega, kui mulle saadetud kiri lõpeb hea/ viisaka sooviga, õnneks mingeid eriti veidraid pole olnud ka, aga ma ise lähen alati nii pingesse, kui ma kirju kirjutan. Mida kuradit ma sinna lõppu jälle panema pean!? Minu meelest oleks täiesti ok, et ei pane peale oma nime midagi. Räägid oma jutu ära ja asi tahe. Nimi alla. Vsjoo.
    Sama hästi võiks hakata ka sõpradega messengeri vestlusi alati mingi imeliku sooviga lõpetama. Praegu on nii, et hea kui “tsau” või “head ööd” öeldud saab. Tihti mitte sedagi. Ja see on täeisti ok.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 10:14

      Ma panen ka lõppu oma nime 😀

  • Avatar
    Vasta TYY 29. oktoober 2019 at 23:01

    Öeldakse ju Päikest su ellu. No ma loodan, et sa siis ei mõtle seda taevakeha vaid ikka soojust, headust südamlikkust. Lihtsalt päikest soovides on sama asi lühemas vormis. Selle tõttu ma ei mõista kus see nali sinu jaoks on ? Samamoodi saame öelda Tere hommikust või lihtsalt hommikust.
    Jah väga ametliku kirja näiteks panga arve lõppu panna päikest on veits naljakas.

  • Avatar
    Vasta TYY 29. oktoober 2019 at 22:54

    Mida sa närinud oled, et lihtsalt vingud teiste heatahtlike soovide üle.
    Kas su hing on nii kalestunud, et ei suuda seda näha, välja lugeda.
    Ma tahaks loota, et see postitus oli sul mingit sorti “huumor” millest mina seekord aru ei saanud.

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 10:15

      sa tõesti vist ei saa aru, mis seal ikka 😀 raske võib see elu olla, kui nalja ei mõista, aga õnneks mul seda probleemi pole 😀

      • Avatar
        Vasta TYY 31. oktoober 2019 at 23:22

        ON ON sul see probeleem. Ja mis selle tunnistamine annaks. Mitte midagi.
        Elame rahus edasi. Kui sa tähele paned, siis millegipärast selle postituse järel on väga palju “mitte nalja mõistjaid” Milleks püüd solvata?

        • Mallu
          Vasta Mallu 1. november 2019 at 01:00

          Ei püüa kedagi solvata, nii palju kui on inimesi, on ka arvamusi. Peace out ?

  • Avatar
    Vasta Kairi 29. oktoober 2019 at 19:53

    Kunagi chattisin ühel õhtul välismaalasest meesterahvaga. Lõpetuseks kirjutasin sweat dreams ? Veits mark oli küll kui märkasin, et mida olin soovinud. Ta viisaka mehena soovis mulle vastu siiski sweet dreams ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 10:15

      haha 😀

    • Avatar
      Vasta Helen 31. oktoober 2019 at 14:12

      Miks see soov imelik oli? Sweet dreams on täiesti tavaline viis head ööd soovida- eesti keeles on kaks peamist- head ööd ja head und, inglastel on sweet dreams ja good night…

  • Avatar
    Vasta Karin 29. oktoober 2019 at 19:33

    Mind jällegi täiega häirib kui müügi kuulutuse alla pannakse: hind pole kivist. ??? Ja muidugi see päikese soovimine on ka imelik. Kas siis õhtul kirjutad ja paned alla kuud või tähti? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 30. oktoober 2019 at 10:15

      jaaaa, see hind pole kivist on nagu “see pole päris hind, pliis tingi” 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 29. oktoober 2019 at 16:59

    Mind need päikese soovimised ja muud taolised ja häiri, sest samamooodi nagu päikese soovimisel ei muutu ilm, siis ka näiteks selline tavaline ”head päeva!” soovimine ei muuda eriti nõmedat päeva imekombel heaks. Pigem ärritab mind see, kui kirjutatakse lugupidamisega või lugupeetud või kasutatakse selle viimase jaoks valet lühendit, aga ülejäänud tekstist reaalselt mingit lugupidamist kuskilt näha ei ole ehk puudub elementaarne tere, palun, aitäh jms. Mul isegi oli kiusatus facebooki üks screenshot panna, milline nägi välja vestlus minu ja ühe võõra vahel, kes minult läbi facebooki ühte täiesti uut ja korras mööblieset tahtis osta, aga… ei viitsi 😀 Muidugi FB marketplace polegi see koht, kus peab end maailma parimast valgusest näitama, aga pagan võtaks, elementaarne viisakus võiks siiski ka seal omal kohal olla!

  • Avatar
    Vasta Tups 29. oktoober 2019 at 16:59

    Ma täpselt samasugune. Eriti närvi ajavad totrad ametlikud heietused, täname kirja eest jne. Kui ma olen vihane ja kirjutan, et probleem lahendataks, mida te siis veel tänate. Tänate selle eest, et mulle on probleem tekitatud? Väga imelik. Ja need igasugused pöördumised kirja alguses, massiliselt kasutatakse HEA X. No ei ole hea, megahalb olen. Ma ise kasutan ka igasuguseid erinevaid soove, aga olenevalt teemast ja kellele kirjutan. “Lugupidamisega” on igav ja kulunud, aga kõige neutraalsem. Üldiselt meeldiks, kui räägitaks asjast, mitte ei heietataks ette ja taha. Tihti on heietust rohkem kui sisu ja see kokkuvõttes kliendile mingisugust muljet ei jäta.
    Muide, see naeratuste soovimine oleks sobinud, kui oleks kirjutanud mingisuguseid suuhooldustooteid müüv firma. Siiski jäi arusaamatuks, miks naeratus peaks olema ootamatu.
    Pigem oleks võinud mõne anekdoodi kirja lõppu panna, siis olekski ootamatu naeratus käes olnud 😀 (või siis ka mitte, kui kehv nali).

    • Avatar
      Vasta Vaike 29. oktoober 2019 at 18:28

      Täiesti normaalne minu arust kirja eest tänada, ka siis, kui on mingi ebameeldivus kokku keeratud, sest ettevõtte jaoks on ju oluline saada võimalus asja parandada. Teine variant on, et klient ei anna seda võimalust ja jätab lihtsalt negatiivse tagasiside. Vigu juhtub aga kõigil.

  • Avatar
    Vasta Helen 29. oktoober 2019 at 14:23

    Minu arust on naljakas ka Prillitoosi lõpp: “Elame edasi”

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 15:21

      Hehe 😀

    • Avatar
      Vasta Kats 29. oktoober 2019 at 16:02

      No see prillitoosis suht teemassse ju 😀 sest saade vist suunatud neile, kes varsti minemas :p , sorry, tean, et ise ka ükskord pensionär… aga seniks “elame veel “

      • Mallu
        Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 16:24

        samas ega me keegi ei tea, millal minek, et …elame veel 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu 29. oktoober 2019 at 13:13

    Mu arust vingud sa lihtsalt vingumise pärast praegu?.

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 13:42

      Ma omast arust jagasin naljakat kurja, mitte ei vingunud, et issand, kuidas julgesid mulle nii kirjutada. Teksti tooni määrab lugeja?‍♀️

  • Avatar
    Vasta L 29. oktoober 2019 at 13:01

    Ma arvan, et sulle sooviti ootamatuid naeratusi hoopis teistelt, umbes nii, et lähed kuskile ja kõik ootamatult naeratavad sulle, soovivad ehk päikestki. 😀

    • Avatar
      Vasta marta 29. oktoober 2019 at 15:51

      Ma mõtlesin ka samamoodi. Mallu kirjutatud lahendus poleks mulle pähe tulnudki 😀

      Ma mõtlesin, et nt saad järsku hea üllatuse ja naeratad (mitte infarkti).

      • Mallu
        Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 16:24

        no vot ja mulle ei tulnud pähe, et ta mõtleks, et teised mulle naerataksid, vaid et mina ootamatult teistele naerataks mingil põhjusel 😀 endale ootamatult 😀 igatahes tore ju, kui inimesed erinevalt aru saavad 😀

      • Avatar
        Vasta kk 30. oktoober 2019 at 05:18

        Mina sain aru nii, et selle firma poolt pakutaval keemiakatsetel tuleb ette ootamatuid naeratusi.
        Ma tegelikult ei usu, et Mari liiga noor selleks on. Tehakse igasuguseid lastepäraseid huvitavaid katseid, mis lapsi rõõmustavad.

  • Avatar
    Vasta Karin 29. oktoober 2019 at 12:45

    Ma olen kogemata kirjutanud “lugupidamisega” asemel ” lugupidamiSETA”. Piinlik

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 13:08

      ??? Mis sulle vastati

      • Avatar
        Vasta Karin 29. oktoober 2019 at 13:28

        Sain ùlemuselt ràmedalt soimata kuidas ma korgeid kliente kohtlen

      • Avatar
        Vasta Vaike 29. oktoober 2019 at 13:38

        Ai kurja, see on hea 😀

  • Avatar
    Vasta Kratt 29. oktoober 2019 at 12:45

    Ma pakun, et selle all oli pigem mõeldud, et sulle naeratataks või nii. Ootamatult, sõbralikult, keset halli argipäeva, kui sa ise kiusu täis oled ….

    • Mallu
      Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 13:08

      Tundun ma maru kiusu täis tavaliselt v ?

      • Avatar
        Vasta Leen 29. oktoober 2019 at 14:33

        Nii kahju. Armas soov, et kõige selle halluse, kiusu ja vingu juurede keegi sulle sõbralikult naerataks, ja sa leiad selles ka midagi halba. 🙁

        • Mallu
          Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 15:21

          Ah mul pole naeratamise vastu midagi, ma ise naeratan kogu aeg 😀 lihtsalt naljakas oli midagi sellist soovida kellelegi 😀 umbes sama hea, et “naudingurikast voodirõõmu sulle” ka ilus soov ju, aga naljakas öelda nii 😀

      • Avatar
        Vasta Kratt 29. oktoober 2019 at 14:50

        See kirjutis veits nagu on jah, kiusamine. Ehk isegi mõnitamine? Ja ise said nii valepidi aru asjast veel…

        • Mallu
          Vasta Mallu 29. oktoober 2019 at 15:20

          Sa paned ise siia mingi tooni külge, ma jagan lugejatega naljakat juttu, millest ka sõbrannadega rääkisime ja naerda saime. on vaks vahet, kuidas sa seda loed, minu meelest on naljakas, sinu meelest pole, aga mõnitamisest küll asi kaugel.

          Igatahes, ootamatuid naeratusi sulle :D!