TESTIN JA ARVUSTAN

lemmikkampsun*

7. jaanuar 2020

Ma just eile rääkisin sõbrannale, et ainukesed adkvaatsed reklaamid, mida ma siit teha saan, on konkreetselt asjadest, mida ma siia päriselt ka kaasa võtsin = kasutan, meeldib, soovitan. Tundub ju loogiline, eks. Selle pärast ei ole mul ka üldse kade meel teile sheerida fakti, et pood, kust ma sain oma kõige lemmikumad kampsunid, on praegu teinud uue aasta ale.

Ma ütlen ausalt, et kui ma endale asju ostan, siis enamuse ajast ma ei raatsi pea midagi lubada. St naljakas tendents on see, et kui ma lähen välja sööma, siis ei tundu see õhtusöök+vein üldse suur kulutus, aga kui sama raha teisendada mingiks rõivaesemeks, on tegu üüratu summaga ja ma löön endale ristimärgi ette, sest no kes, hull, sellise summa mingi ürbi alla magama paneks. Ütleme nii, et praegu suudan ma nimetada kaks asja, mille eest ma tõesti oleksin nõus suurema rahasumma välja käima – soe ja hea parka ja minu armas kašmiirkampsun. Ma ütlen “oleksin”, sest inlfuenceri värk, ma sain kingituseks, aga no ma ei tea asju, mis oleksid rohkem praktilised, kui need esemed.

Enne lõdisesin ma talviti pidevalt, sest kui ma kandsin mantlit, oli mul krae piirkond paljas ja kui jopet, siis oli tagument tuule käes. Nüüd kandsin ma oma pikka parkat ja tõesti ei hakka isegi mõtlema, et talvel midagi muud kanda tahaks. Kallis küll, aga eks alati ole võimalik oodata soodukaid või tuulata järelturul (kuigi sealt ei pruugi alati saada selle kvaliteediga, mis uuena, oleneb ikka, et kuidas hooldatud jne).

Ja mu must kašmiirist kampsun – konkreetselt ainukene soojem asi peale nahktagi, mille ma tenekale kaasa võtsin. Õhuke, kerge, võtab kohvris vähe ruumi, sobib kõigega ja siinse kliima jaoks ideaalne. Nimelt, kui õhtul päike looja läheb, on ikka veits jahe ja olen siin pea iga õhta kampsuni peale venitanud, siis on normaalne õues ka istuda ja vaikselt arvutis oma blogijutte toksida.

Ma sain selle neli kuud tagasi ja ma olen seda julgelt kandnud pea iga jumala kord, kui mul teist kihti peale vaja on. See ei veni välja, on super pehme, ei aja “kudistama” nagu Mari mõne asja kohta kurtnud on ja näeb nii klassikaline välja, et sobib nii teksaste, seeliku kui ka kampsuni peale.

Hind, muidugi, ajab kudistama küll, aga nagu öeldud, ei ole see ilmaasjata maailma kõige kallim looduslik tekstiil. Ühe kampsuni tegemiseks on hoolikalt vaja läbi kammida umbes viis kitse ? Nimelt on kašmiir kitsede alusvill, mis siis kevad- ja suvekuudel välja kammitakse (ühtegi kitse muidugi maha ei lööda, nad ise ka rõõmsamad, kui talvevill kenasti masseerides välja haritakse) ja tehakse sellest lõng, millest kootakse lõpuks kampsun. Raske töö ja vaev, mitte mingi suva sünteetiline kampsun, mis kuskil tehastes lapstööjõuga kokku vuristatakse.

Mis mulle eriti meeldib – neid pole väga keeruline hooldada. Riputad peale kandmist lihtsalt tuulduma ja ongi kamps järgmiseks kandmiseks valmis (kui sa seda muidugi full-on ära läbustanud ei ole ?). Ja no hoidku jumal, kui sa seda kogemata kuivatisse viskama peaks, siis sa võiks samahästi oma raha põlema panna. Mina olen nelja kuu jooksul enda oma aeg-ajalt käsitsi loputanud ja pole õnneks seda pekki keeranud, tahaks et ta mind kaua ustavalt teeniks.

Kui teile tundub, et üks selline kampsunimaailma “klassikalne must kleit” olla võiks, siis nagu öeldud, praegu on kasmiir.ee lehel soodukad, mis ma soovitan üle kaeda. Te ei kahetse, kui rahakott vähegi lubab ?

*tegemist on reklaamartikliga

Loe ka neid postitusi!

12 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Tups 8. jaanuar 2020 at 13:38

    Palun küsi ka Alpakalt testimiseks kampsunit. Neil siis alpakavillast. Tahaks teada kumb parem 😀 Üldiselt ise ei kanna midagi sooja enam. Kaubanduskeskustes on nii palav, et higi voolab, isegi õhuke sügisjope+õhuke kampsun. See on see vaese elu, kui igalepoole treppi ei sõida autoga ja enne reipalt jalutanud oled. Endal kodus max 20 kraadi ja külla minnes igalpool 25 peale uhatud: ülepea kampsuniga never ei lähe, saab kuumarabanduse. Jääbki küsimus, kus nende paksude kampsunitega üldse käiakse? Ja need moekad suvekampsunid: tuul puhub ju läbi!? Kasutan pigem tuulejakke ja alla fliis vm, miks mitte ka meriinokas. Olen põline kihiti riietuja. Kuna Eestis talve ka enam pole, siis soojadesse asjadesse polegi mõtet investeeeida 😀 Tuleb vaadata täisvarustuses vihmaülikond. Nt praegu on julm tuul ja vihm. Vihmajope ostsin paar päeva tagasi, aga püksid on kohale jõudes kindlasti läbimärjad.

  • Avatar
    Vasta Tsein 8. jaanuar 2020 at 02:07

    Jopakolla noh ? mida hindasid?
    Mul on päris mitu 100% kašmiirkampsunit.
    Kõige soodsam saadud Humanast 5€’ga ja kõige “kallim” soetatud 77€ eest Itaaliast.

  • Avatar
    Vasta S 8. jaanuar 2020 at 00:25

    Ma enne käiks ilmselt paljalt kui selle raha eest ostaks kampsiku, olgu ta nii hea kui tahes 😀 😀 äkki kui kunagi miljonäriks saan, siis ostan

  • Avatar
    Vasta TYY 7. jaanuar 2020 at 23:03

    absoluutselt ülehinnatud. Googel avitab ja pakub 100% kašmiir kampsikud , esmane otsing tõi hinna 70€
    Linki lisada pole vist ilus. Ütlen vihjeks, et ei ole Hiinakas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 8. jaanuar 2020 at 00:28

      Vot ma mujalt pole vaadanud, esimene kokkupuude oligi mõnda aega tagasi, kui nendega koostööd alustasin ja nende kampse saan aint kiita, teiste poodide kvaliteedi kohta ei tea kosta

  • Avatar
    Vasta Triinu 7. jaanuar 2020 at 18:47

    Ilus ja tore, aga sorry liiga kallis hind ühe kampsuni kohta. Võib-olla kui soodustus oleks päriselt -50% siis kaaluks ostu.

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. jaanuar 2020 at 18:49

      Ega pole midagi teha kui kašmiir nii hinnaline on ??

  • Avatar
    Vasta Triin 7. jaanuar 2020 at 17:08

    Mina peale selle postituse läbilugemist: hmm… üks pehme soe kampsun kuluks tõesti ära…
    Mina peale kodukalt hinna vaatamist: f**k that s**t ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 7. jaanuar 2020 at 17:17

      noh, pead seda hoidma kui esmasündind last 😀

    • Avatar
      Vasta Eeps 7. jaanuar 2020 at 18:01

      Sama ???

    • Avatar
      Vasta Pits 7. jaanuar 2020 at 20:16

      Ok, mõtlesin et siin liialdatud 😉 et noh, emapalk jookseb, et polegi omale jõulukinki teinud…. et äkkki lugejad mingid rotid, et ei täi kašmiir kampsunit omale osta :d aga no tule taevas appi, isegi salli ostmiseks ei tõuse mu käsi 😉 sorry! Ma usun et hea on, aga olen ka rott edasi ja kannan oma meriinot edasi 😉

    • Avatar
      Vasta M 7. jaanuar 2020 at 20:44

      Täpselt sama :,D