AVALDAN ARVAMUST JUMALAITA

blogijaid on nii lihtne ära osta?

24. märts 2020

Köhi ainult raha ja kõik põhimõtted on kohe uksest väljas, eks? Mis üldse viga blogija olla, iga liigutuse eest pappi pritsib, või mis see popp väljend oligi :)?

Nali-nali! Lihtsalt tahaks paar rida kirja panna erinevatest kuulujuttudest ja rahateemadest, mis viimasel ajal silma jäänud. Mitu teemat jooksevad kokku, aga point on sama, et mulle tundub, et kui blogija millestki ise räägib või midagi kiidab, siis talle on kindlasti selle eest makstud. Niisama kiitmine või näitamine loetakse kohe “salaja tehtud reklaamiks” ja oi kuidas saan ma vahepeal kurjutada, et sa pidid ju reklaame märkima, aga näed, siin räägid sellest ja siin tollest, kus on märge?!

Armsakesed, kullakesed. Ma märgin ära iga reklaampostituse! Ma ei märgi ära, kui ma olen ise midagi ostnud. Kui asi on mulle kingitud või lampi saadetud, mainin kindlasti ära. Aga need asjad, mida ilma märgiseta kiidan, neid tahan niisama kiita. Heast peast.

Mõni asi on selline, et ala aastaid tagasi tegime koostööd, ammu enam ei tee, aga mina kasutan toodet ikka edasi, ostan ise ja tahangi kiita. Et teie ka teaks, mis hea on! Suva näitena toon praegu Dysoni tolmuimeja. Ma ei tea, kui kaua mul see varstolmuimeja olnud on, aga ma kasutan seda iga päev ja ma alati kiidan seda sõbannadele ka. Blogis olen ka maininud kindlasti mitu korda, ilma, et keegi palunud oleks või maksnud mulle selle eest.

Samamoodi küsiti mult just, et miks ma ei vasta küsimustele, et miks ma alguses reklaamin ühte ja kes mulle rohkem raha pakub, siis reklaamin hoopis toda. Jällegi – olen sellest oma meelest blogis rääkinud ka, aga sellele on lihtne vastus: mis ma teha saan, kui ma kunagi paremat asja katsetada saan ?‍♀️

Nt kunagi tegin koostöö Philipsiga. Varstolmukas. Mul oli enne olnud mingi 50€ varrekas ja see Philipsi oma oli PALJU parem. Seega kiitsin. Aastaid hiljem sain selle Dysoni ja olin nagu WOW, omg, issand, see on veel parem ? Mitte, et nad oleks rohkem maksnud, aga lihtsalt ON parem, pole midagi teha. Ja ma pole nendega iidamast aadamast suhelnudki, et nad ütleksid mulle vahepeal, et ou, promo veel vms.

Veel üks näide: vahepeal tegin koostööd Seventh Generation firmaga, kes teeb puhastusvahendeid. Jah, need puhastasid, olid hea hinnaga, loodussõbralikud, tore. Aga kunagi ENNE tegin ma Enzipyn’iga koostööd ja usu mind, minus ei räägi praegu ainult kibedus, et Seventh Generation tuimalt mulle maksmata jättis, vaid see, et kui need otsa said, oli mul suur rõõm Enzipyni peale tagasi minna. Siiani lemmikud, siiani parima lõhnaga (reklaamiminut: neil praegu kodukal mingi õnneratas, kus saad endale ale keerutada). Jah, ma vahepeal proovin teisi asju ka, selles mu töö ju seisnebki, aga kui prooviperiood läbi, siis ma võin vabalt öelda, et kumb rohkem meeldib. Ega iga asi ei saagi ju lemmik olla ja seda ei saa ka ükski firma eeldada, et just see toode, millesarnaseid ma enne vb 10 tk proovinud olen, on nüüd minu lemmik. Ei saa nii olla (kuigi mõnikord on!). Ma loodan, et firmad ikka saavad aru, et reklaampost ei tähenda arutut ülistamist, vaid tootetutvustust laiale hulgale, kes nüüd teavad, et ahha, selline asi ka olemas.

Mis veel on hea näide: enne kiitsin taevani Votexi voodipesu. See oligi mu vaieldamatu lemmik, mida kiitsin ja tellisin ka ise, oma raha eest. Kuni ma sain proovida Bedroommood voodipesu. Nagu ausalt NEED ON NII HEAD! Ma ei ütle, et Votex ei ole, aga sorri, see Bedroommood on parem. Samas on ta ka kallim, niiet jälle oleneb rahakotist. Mul enne olid kõik linad suht Jyskist ostetud, et pole ime, et Votex nende kõrval kui taevaparadiis tundus ? Aga veelkord, ma ei kiitnud ilmaasjata, sest nad ongi head, taskukohased ja kvaliteetsed, aga näete, tänu koostööle leidsin millegi, mis rohkem meeldib. Mis teha ?‍♀️ Muuseas, Bedroommoodil on praegu 30% ale ja ma napilt oleks endale uue komplekti tellinud, kui sain kohtu kinnituse, et pean krdi Annele 2200€ maksma. Baiiii uued linad ??‍♀️ Kellel aga paremad seisud, siis soovitan satiini, mulle meeldib see rohkem kui see perkale.

Loo lõpetuseks: ma ei aja teile käojaani, tegelikult ka, mul ei ole põhjust seda teha. Kui ma saan postituse eest tasu, ma ei varja seda. Ma ei näe põhjust oma tööd kuidagi skeemitades ja pettusega tehes. Ma olen alati aus ja vastan teie küsimustele, kui te neid viisakas vormis esitate, mul ei ole ju midagi varjata ja peita. Miks ma peakski?

Seda tobedam oli see, et kuna ma ütlesin, et PPA tegi osade influenceritega “koostööd”, et järelikult jälle ma ei märkinud seda ära, kui reklaam ja raudselt ma nii ei mõtlegi, ega mures ole, raha nimel ainult ütlen ja teen. EI!

Me ei saanud selle eest raha ja mitte keegi ei saa mulle sõnu suhu panna. Nii lihtsalt on, ma ei saa sinna midagi teha. Ja ma ei taha kõlada, nagu mingi laadiidaa snoob, aga ma ka olen koostöid ära öelnud, mida ma kunagi olen jällegi teinud. Sest enam mu vaated ei lähe kokku ja olen ajaga targemaks ja suuremaks (ja paksemaks) saanud.

Niiet olge nunnud, ärge arvake halba must, ma üritan ikka norm inimene olla ja ei aja kelbast teile ? Ja küsige julgelt, kui segaseks jääb midagi, kuskil tagaselga parastamine ja näpuga näitamine teile vastuseid ei too ?? ainuke asi, et enamasti ma summasid ei tohi lepinguga öelda, aga muu on vaba maa ja avalik info, küsi ainult.

Kas teile on jäänud mulje, et ma reklaamin valimatult kõike ja rahaga saab lebolt ära osta? Ausalt võite vastata, kui on nii, sest siis ma pean küll suuremat sorti mainepuhastust tegema hakkama ? Või kas olete midagi ostnud minu soovituse peale ja pole ÜLDSE meeldinud? Või olete ja ON meeldinud? (Kristina peab vist sõna võtma, ta ostab kõik asjad, mida ma reklaamin haha ???)

Muul teemal, kaks videot on ka valminud, üks meie vlogike igapäevaeluga:

Ja teine on Mari debüüt seebiteost. Miks ta meigitud ja arstirüüs on, seda ma ei tea, aga nii kahju oli, et ta ise tundis muret, et ta nii kehvasti räägib, et palus “kirjad peale panna” ?❤️

Loe ka neid postitusi!

106 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta lillll 28. märts 2020 at 14:14

    No ma ostan ka põhimõtteliselt kõik asjad, mida sa reklaamid – välja arvatud lasteasjad, nendega pole mul tattigi teha. Õhuniisutiks kogun just raha praegu 🙂 Plankton olla on lemmik!

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. märts 2020 at 14:40

      haha, kas sa nägid, et see õhuniisuti on praegu VEEL odavam, mingi sott! Hulludel päevadel (epoes ikka)

  • Avatar
    Vasta Kaisa 25. märts 2020 at 23:47

    Kus krt ma nägin yxpäev manikyyri komplekti? Ca 30€ . Oli sinu blogi v insta?? 😀 ei leia enam:/

  • Avatar
    Vasta L 25. märts 2020 at 22:05

    Napsie madrats oli vist esimene asi, mille ostsin Sinu soovitusel. Keegi teine küll reklaamis napsiet, aga mäletasin, et olid ka sellest rääkinud ja siis ka ostsin. Madrats nüüd 1.5a olnud ja siiani ülirahul!?
    Ja see vist polnud tegelt reklaam, aga Sinu kaudu kuulsin esimest korda barefoot jalanöudest ja nüüd olen ka enda tüdrukule vaadanud pigem rohkem bf jalanöusi (tüdruk sama vana kui Marta).

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:33

      Nii tore. Ma ka kiiidan napsiet täiega 🙂 JA barefoote!

  • Avatar
    Vasta Karoliine Priinits 25. märts 2020 at 20:29

    Ostsin just Ivybearsid, loodame, et töötavad ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:49

      🙂

  • Avatar
    Vasta T 25. märts 2020 at 20:13

    Mari on ülinunnukas. Heverenist ostetud pleki eemaldaja ei ole kahjuks ühestki plekist jagu saanud, aga Kietla beebi päiksekad on tõesti head, riidest mähkmeid ka aegajalt kirun, aga siis jälle pesen ja elan edasi ? Bondorast võtain õnneks sama kiiresti raha välja kui selle sinna panin. Gugguu riided on mega nunnud, aga kahjuks veitsa kallid, see eest Breden-Eesti ja oma läheb hästi peale. Neid asju kindlasti miljon, aga ei tule ju kohe meelde. Seda tubast liuvälja katsetaks heameelega, aga veidikene liiga kallis. Pallimere osas sa ka kunagi rääkisid, et need muud pallid nö hiinakad on jura ja pean nõustuma, et kahjuks nö mida kallimad pallid seda paremad.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 22:50

      Eks mul ole ka vahepeal õigus 😀

  • Avatar
    Vasta mari 25. märts 2020 at 19:35

    Ma olen nii palju head ja asjaliku sinu soovitusel ostnud ja kõigega super rahul olnud. Mul jumala suva mida mõni arvab – igaüks tegelegu oma teemaga. Kadedus on see mis paljudel sügeleb.

    • Mallu
      Vasta Mallu 26. märts 2020 at 23:56

      Jee! ❤️

  • Avatar
    Vasta R 25. märts 2020 at 15:14

    Sa kunagi reklaamisid mingit eee kasvukontot/investeerimisvõimalust? Ei mäleta täpselt mis see oli, aga ala et kannad sinna kontole raha ja suht okei summa tuli juurde peale mingi aja möödumist. Tookord veel ütlesid, et hoiad kursis, kuidas pikema aja vältel see asi toimib. Kuidas tänaseks sellega on ja mis sellest sai?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 15:25

      Ma tegin selle pool aastat nendega läbi, juurde tiksus vist mingi… 10-20 euri? Et noh, mitte nüüd MEGALT 😀

  • Avatar
    Vasta H 25. märts 2020 at 12:45

    Sinu kaudu leidsin Napsie, kust siis aasta lõpus tellisin nende käest padja, teki ja voodipesu ka. Ei teagi, kas kogemata või tahtlikult, aga sain ühe padja veel kaasa. Kuna neil olid mega aled, siis oli patt jätta ostmata need asjad, mis ostsin. Ma ei julgegi sealt Votexist tellida voodipesu, kui loen neid kommentaare. Napsie omadega olen küll ülirahul. Kahju, et nad ainult linasid ei tee. A ja täna tellisin Ecoruni tooteid. Sain 20% soodukat ka nende pealt veel. Ehk siis hea põhjus, miks kodu koristamist edasi lükata- ei ole uusi tooteid käes, ootan need ära, siis hakkan. Yummikomme olen ka kunagi tellinud. A ja neid viimaseid meigi asju mõtlesin ka, millest postituse tegid, et peaks proovima. 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. märts 2020 at 00:04

      Jaa, ma sain WIBO asju juurde ja leidsin uue megahea jumeka!

  • Avatar
    Vasta Eh 25. märts 2020 at 10:05

    Reklaamisid kunagi ühena esimestest Von Baeri kotte. Ütleme siis nii, et sinu jutt oli palju parem kui need kotid. Kinnitused ei läinud kinni, rihmad ebamugavad, ühe mudeli nahk kivikõva. Kahetsen, et e-poest tellisin ja ise kohale ei läinud neid proovima. Võib-olla on nende uued mudelid nüüd paremad, aga need esimesed võtsid mult küll igaveseks isu nende tooteid uuesti proovida. Ülikallis õppetund kogu eluks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:56

      Naljakas, mul just alguses polnud ÜHTEGI lukuprobleemi ja minu meelest esimeste mudelite lukud käisid just ni hästi ja libedamalt, kui uuemate. Aga mul ühe kotiga oli lukumure, viisin sinna ja nad tegid korda (lukk käis raskelt). Kas sa nende poole pöördusid? 🙂

      • Avatar
        Vasta Triin 25. märts 2020 at 11:27

        Issand Mari just made my day, no nii armas

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 11:38

          hehe 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 25. märts 2020 at 02:36

    Minu meelest ei ole küll reklaampostitusi liiga palju. Neid on alati huvitav lugeda ja olen tegelikult päris palju ägedat blogist aastate jooksul avastanud, nt Von Baer või Yummikommidelt see ingverijook. Instas vb ei ei jaksa neid nii palju vaadata, blogist mugavam lugeda.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:02

      Eks see ole nn maitse asi kah, ega mis meeldib ühele, ei meeldi teisele 😀

  • Avatar
    Vasta SS 25. märts 2020 at 01:46

    Proovisin Seventh Generation mingit spreid, oli mõeldud kõikidele pindadele vist vms, no ei meeldinud ja ei olnud pooltki nii hea, kui mul varasemalt pikalt kasutuses olnud Ecos brändi oma (http://www.ecotrade.ee/et/a/orange-mate-uldpuhastusvahend-pihustiga-apelsin-500-ml). Niiet nüüd olen tagasi Ecos firma juures. Btw see sprei on pliidi puhastamisel täielik taeva kingitus (igal pool mujal kodus muidugi ka), soovitan proovida.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:03

      Tänks!

  • Avatar
    Vasta Sigrid 24. märts 2020 at 23:02

    Vahepeal neid reklaamposte oli palju küll (ega sa ka ise avastasid ju seda).. aga ma nii hoolikas, et kõik lugesin ikkagi läbi.
    Heverenist olen asju tellinud… kuigi ma nagu selle plekieemaldajaga siiski ei saa kõiki asju puhtaks :/ ja praeguseks hetkeks nii mõnigi suur plekk jäädavalt sisse pestud.
    Aga mööbli ja mängumatte ja sääraseid asju olen küll imeväel puhtaks saanud.

    Väike vahepala:
    ?
    Kummitus vaatab iga õhtu voodi alla ega Chuck Norris seal ei ole.
    ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:04

      Mul ka see plekieemaldaja mingi 99% asjadest puhtaks saanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 24. märts 2020 at 22:59

    Mari seebiteo video on ülinunnu!!! ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:04

      ta tänab 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 24. märts 2020 at 22:45

    Ma ikka paar asja olen tänu sinu soovitusele ostnud. No kohe täna tellisin seebi, kreemi jms komplekte sealt poest mis linki jagasid.?? Loodan, et põnnile meeldivad ka. Aga eks enamasti lastega seotud asju olen proovinud.
    Hea ju alguses näha ja lugeda kuidas see lastele peale läheb ja siis endale ka sebida. Selle võrra lihtsam mul on. Ei pea ise pidevalt genereerima miskit uut. Ahvin sind lihtsalt ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:04

      Noh, ma täna jälle jagasin niisama, nad ei palunud ega midagi, endale tuli ette sponsored post 🙂

  • Avatar
    Vasta N35 24. märts 2020 at 22:38

    Aastatega olen Sinu blogist nii mõnegi kasuliku tootesoovituse saanud. Viimane on kindlasti Sauveri pudelid. Siiani olen ostnud neid kaks, ühe kinkisin sõbrannale (kes on ülirahul), teise ostsin oma lapsele ja kolmas tuleb kunagi ehk ka mulle 🙂 Lapse pudeliga olen ka väga rahul, saan toasooja vett õue kaasa võtta ilma, et see kohe külmaks läheks.
    Aga blogi on sul uuesti “elama” hakanud. Nii on kohe päris hästi… jätka samamoodi 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:05

      Jee, karantiinist tolku ka 😀

  • Avatar
    Vasta Helery 24. märts 2020 at 22:01

    Mis jutt, mulle just meeldib su reklaamposte lugeda, sest sa ütled alati ausalt, mis asjast arvad.
    Mari on nii tubli ja pole tal vaja muretseda, on küll aru saada, mis ütleb?.
    Päris lahe vaatamine. Mõelge veel midagi, mis lapsed teha võiksid. Mulle väga meeldis näha, et nii asjalik ja tubli tüdruk ta.

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:06

      Ma ei teagi, mis ta veel teha võiks, anna ideid 😀

  • Avatar
    Vasta Kristin 24. märts 2020 at 21:45

    Mismõttes Seventh Generation jättis maksmata, saad ju mingi nõude esitada, kui sul vastavat kirjavahetused on alles? ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 21:52

      Tead, ma ei viitsi, see oli nii ammu 😀

  • Avatar
    Vasta Piret 24. märts 2020 at 21:02

    Ma olin ka megapettunud, kui Votexilt puuvillasatiinist komplekti tellisin.
    Mind ei ole üldse lihtne mõjutada ja üldiselt ma ei osta nagunii promomise peale midagi ega usu ammugi influencereid. Aga oli vaja külaliste jaoks voodipesu ja mõtlesin, et seda Votexit kiideti tõesti mingi hetk massiliselt. Et proovin.
    Tahtsin nutma hakata, kui paki kätte sain. Muster oli küll imeilus, aga no ma ei tea, mis luksuslikel puuvillasatiinlinadel mina siiani maganud olin (Hemtex… ), sest Votex ei kannatanud absoluutselt mingit võrdlust. Nii õhuke ja kuidagi… kare…
    🙁

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 21:52

      Noh, nagu öeldud, siis mu eelnev kogemus oli Jysk 😀

  • Avatar
    Vasta Vaike 24. märts 2020 at 20:45

    Ma ei saa sellest halast üldse aru tegelt. Kas keegi vingub, et teles reklaamitakse erinevaid pesupulbreid? Oma valiku teeb igaüks ikkagi ise ju lõpuks ja vähegi mõtlev inimene saab aru, et kõigile ei meeldi ühed ning samad asjad. Vbl mulle ei meedlisk Bedroommoodi linad, ma ei tea, aga kas nüüd just sind selle pärast ahju hakkaks ajama… Vist ei viitsiks.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 21:53

      …ja usu mind, sulle meeldiks!! 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 24. märts 2020 at 22:13

        Kuna ma just ostsin uutes mõõtudes teki, siis pean ka uue voodipesu ostma ja ainukene, mis mulle sobivas mõõdus on värvilt ja mustritelt meeldinud , on paraku üks Jyski komplekt. 😀 Vaatasin just nii Bedroommoodi kui Votexi omi, aga saatus on mulle ette näinud jääda Jyski juurde, shit happens.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:05

          osta uus tekk sis 😀

  • Avatar
    Vasta Mart 24. märts 2020 at 20:43

    Hallo inimene ? sa istud nagu padakonn kodus oma tasuta asjade otsas. Viibutad vaid võlukepikest ja asjad saabuvad kulleritega. Savi see kaup millele reklaami teed, tavaline inimene ei saa nagunii neid endale lubada. Sina natukene virised millegi üle, mis kodus puudu on ja volaa, ainus mida saanud ei ole on kaua unistatud vannitoa remont.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 21:53

      Huvitav, ometi minu reklaamitud kaupa ostetakse, seega keegi ikka saab lubada 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 24. märts 2020 at 19:28

    Mulle on praktiliselt võimatu mingeid asju pähe määrida (#toopractical), nii et mul suva, et sa miskit reklaamid, ma ei plaani nagunii osta, haha! Aga ma tahtsin sind hoopiski kiita! Olen viimasel ajal nii nautinud sinu blogiposte ja vloge. Sageli lihtsalt naeran kõht kõveras. Meeldib see, et oled nii aus ja näitadki ennast ja enda elu nii nagu see on. Juuksed sassis, padjanägu, toad segamini, lapsed karjuvad – päris elu, noh! Sa teadsid, et saad puid alla, et telefon juba katki, aga ikka ütlesid selle kohe välja. Mul on kahju kui end hetkel halvasti tunned (näkane tukk, telefon katki, lapsed kukil), aga nii naljakas on sind vaadata, sest need emotsioonid on ehedad. Ja Mari on nii tublikene ja Marta lihtsalt imearmas… Pea siis vastu!

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:57

      No siis sa oled ikka üks tubli naine :D! Aga aitäh sulle! Ma jälle vastupidi olen puid alla saanud, et issand jumal, uhkustab oma pesemata pea ja sitaste tubadega, et tra edu :D:D

  • Avatar
    Vasta Sirly 24. märts 2020 at 18:59

    Mmm…olen Sinu reklaami tõttu ostnud Graco kiikhälli, Votexi voodipesu , enzyp puhastusvahendid, Kiwi inhalaatori (peale esimese asja kasutan ja ostan siiani). Rohkem ei tule pähe, aga neid on veel.
    Ahjaa, see brändikaltsuka kaup mulle ei sobinud (pole kuidagi sinu viga) .
    Ülejäänuga väga rahul! ??

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:57

      See kiik oli parim, eks :D!

  • Avatar
    Vasta Kris 24. märts 2020 at 18:54

    Mina käisin Sinu reklaami peale rasvaimus dr Ellerhein juures… olen ülirahul!

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 19:19

      Ta on siiski Dr. Eller 😀

  • Avatar
    Vasta Mary-Liis 24. märts 2020 at 18:22

    Ma mõtlesin korra neid yummi vms pulgakomme osta, aga siiani pole tellinud, kunagi kui see koroona mööda saab siis tellin ka

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 11:29

      do it!

  • Avatar
    Vasta Ä 24. märts 2020 at 18:14

    Mul kuidagi nii, et kui sa soovitad, järelikult peab hea värk olema ?? ntks Votexi voodipesu on mul endalgi mitu paari, nii mõnusad ja nii armas ettevõte ? Sandrelle ja Hoia ma avastasin sinu kaudu ja tõestu thank the sweet lord, ma vist neid olen ka ülistanud kõigile, kes kuulata viitsivad ? jaaa loomulikult Yumi kommid, da best!!! ❤
    Mari video niii-niii nunnukas!! Nii tubli preili, kindlasti proovime ka koduse seebiteo järgi ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 11:28

      jee 🙂

  • Avatar
    Vasta Erli 24. märts 2020 at 17:56

    Mina ostsin nõudepesumasina mis sa endale ka soetasid, kuna sinu vana läks katki.
    Tead naine, see vist selle aasta kõige vingem osta. Väike asi aga ma nii sillas ???
    Tänud 😉

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 11:28

      Ma ka armastan seda!

  • Avatar
    Vasta Helena 24. märts 2020 at 17:46

    Proovisin ka selle Votexi puuvillsatiinlina ära ja never again! Tõmbus kuivatis kokku ning polnud üldse siidiselt pehme. Läksin tagasi oma vana hea H&M puuvillsatiini peale, sest odavamate poolest on see vaieldamatult parim.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 19:22

      No eks see olegi selles, et mida sa enne kasutanud oled. Mina nt ei ole HMi omi proovinud ja nende seast, mida ma olin, tundus see mulle vägagi mõnus. Siiani kaks komplekti alles veel Votexilt ka, et kehva ei ole, MINU arust 😀

      • Avatar
        Vasta Helena 25. märts 2020 at 01:08

        Ma ei saa kasutadagi, sest siis madrats banaan 😀 Ütleks, et Jyski omad ka paremad. Aastaid juba üks kompl kapis.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:03

          😀

  • Avatar
    Vasta R. 24. märts 2020 at 17:06

    Mina tahan need juuksekasvu-kummikarud ära proovida. Mul ühed vitamiinid on praegu olemas, juustele-küüntele-nahale, aga see tablett on nii suur ja koerakrõbina lõhnaga 😀 tarvitan need ära ja siis proovin kummikarusid 🙂
    Gerry Weber nt oli üks minu lemmikutest juba varem ja neid poste olen ka lugenud, kuigi meil pole samasugune riietumisstiil 🙂
    Muud mulle ei ole silma jäänud, mida tahaks proovida ja osta. Kosmeetikas on mul endal lemmikud olemas, neid ma naljalt ei muuda.
    Vahel on täitsa mõnus reklaamposte lugeda, sest shopata meeldib mulle endale ka. Kõiki muidugi ei loe ka, mis pole minu sihtgrupile, nt riidest mähkmed vms. Kui peaks vastama kindlasti sellele küsimusele, siis ma pigem usaldan sinu hinnangut, aga ma pole eriti selle peale mõelnud 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 25. märts 2020 at 11:27

      Nii tore 😀

  • Avatar
    Vasta K 24. märts 2020 at 16:53

    Sa oled üks väheseid, kelle postitusi ja reklaame ma usun. Muidugi mõistan ka seda, et maitsed on erinevad ja kõik, mis sobib sulle, ei pruugi sobida teistele. Aga üldises võttes loen mina kõike heameelega. Reklaampostitusi ka. Ja mõistan täiesti, kui neid ilmub vahest rohkem, vahest vähem, sest see on tõesti sinu töö ja muud moodi seda tööd ju teha ei saa. Niiet reklaami aga, mina loen heameelega.
    Seoses sellega, et mida olen mina soetanud sinu postituste valguses.. Napsie madrats kindlasti. Kõik kiitsid, aga julgesin osta alles siis, kui sina ka head sõnad selle kohta ütlesid. Teiste sõnade peale ma ei liigutanud lillegi. 😀
    Siis hetkel mõtlen, et millist inhalaatorit osta, sest beebi sünnib paari kuu pärast. Ja jälle tuleb meelde, et oled Nosiboo oma kiitnud ja selle poole ka kaldun. 😀
    Sinu haiglakoti nimekirju olen ka sada korda googeldanud ja enda oma vastavalt nendele kokku pannud.
    Hoia tooted on ka ühed lemmikud ja need on ka kindlasti sinu mõjutusel ostetud..
    Ja kõige suuurem ja kulukam sõltuvus, mis ka kergelt sinu tõttu tekkinud, on VÄRSKA. Oh jumal, kuidas ma kahetsen päeva, millal esimese värska ostsin.. Nüüd nutan ja ostan six packide viisi ja tassin nagu eesel neid koju. Elukaaslane kaanib samamoodi, nagu homset päeva poleks. Kohutav. Ma sain enne seda kraaniveega ilusti hakkama. Niiet suur aitäh selle eest. 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 17:27

      Haha, aga tead, nosiboo pole inhalaator, vaid tati eemaldamise asi 😀

      ja värska on PARIIIM!

      • Avatar
        Vasta K 24. märts 2020 at 17:33

        Ilmselgelt ei tea ma veel beebindusest midagi. Aga ma tõesti arvasin, et nosibool on mingi inhalaatori teema ikka. 😀

  • Avatar
    Vasta Ddd 24. märts 2020 at 16:47

    Seda reklaami ikka vahepeal liiga palju. Eriti instagrammis ja panen poole pealt storyd kinni. Kui reklaami palju saab, siis pole isu ka blogi lugeda. Võiks hoopis reklaamida põnevaid tooteid, mitte riideid, meigiasju, mida niigi üle tarbitakse.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:51

      Kahjuks ma ei saa ette dikteerida elule, et mis reklaami mulle pakutakse 😀 mõne jaoks on riided ja meigiasjad huvitavad 🙂

  • Avatar
    Vasta Inks 24. märts 2020 at 16:38

    Huvitav, mulle pole küll kordagi jäänud muljet, et reklaamid kõike, kust rahhi pritsitakse ja ajad suva juttu. Vahepeal oli küll reklaamposte palju korraga, aga sa ise kirjutasid ka, et sry juhtus nii korraks. Ja neid, keda need reklaampostid häirivad, on ja jääb igaveseks, sest need enamasti nii kadedad, et “niisama” asju saad ? ei adu reaalsust ära

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:52

      Ah, ma ei tea, lihtsalt kurvaks tegi, et nii nõme arvamus must 😀

  • Avatar
    Vasta Kirsika 24. märts 2020 at 16:23

    Ma sain Mari jutust ka ilma kirjadeta aru. ?
    Yummikommid. Just pulgakommid. ❤️
    Aga ma arvan, et ma olen enamus asju blogidest avastanud ? ja Üldjuhul ei pettu.
    Proovin ikkagi juhul, kui mul vaja on või otsin paremat varianti. Kui sa kiidan voodipesu ja mul seda vaja pole, siis ostma ei hakka. Kui aga mingi aja pärast vaja uut voodipesu, siis proovin järgi, kui see kõnetab.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:35

      Oo, yummikad on da best! Ja see ingverijook! ja see shokolaadikreem!

  • Avatar
    Vasta jana 24. märts 2020 at 16:23

    mis sa sellest arvad, et marimellid nüüd kirjutavad nagu nad oleksid mingid kõvad karantiinis istujad ning hurjutavad teisi kes kodus ei istu. kas see natuke silmakirjalik ei tundu või teevad nad seda raha pärast?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:32

      No silmakirjalik tundub, aga mis raha sa arvad, et sellest neile täpselt tuleb? 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 24. märts 2020 at 20:47

        Ma pigem arvan, et miinimumpalgaga jõudis neile ka lihtsalt reaalsus kohale. Ent soovitan neid koorijaid tellida, mida nad töötutele reklaamisid.

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:56

          Milliseid täpsemalt, telliks hulgi 😀

  • Avatar
    Vasta MP 24. märts 2020 at 16:17

    Su vlogi vaadates jäi silma, et Kardo pihustas lastele midagi ühe ilusa pudeli seest. Mis tootega tegu on? 😀

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:32

      Pihustas neile vett näkku, et nad ei kakleks 😀

      • Avatar
        Vasta Liis Er 24. märts 2020 at 17:13

        Hahahaha

      • Avatar
        Vasta Vaike 24. märts 2020 at 20:48

        Nagu kassidele 😀 😀

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:56

          No see töötas jumala hästi 😀

      • Avatar
        Vasta Annika 24. märts 2020 at 22:46

        Bahahahaaaa??

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:56

          Klubides ka kaklevatele naistele pannakse jäälapp kaelale :D:D

      • Avatar
        Vasta J 24. märts 2020 at 23:50

        Ma kasvatan oma koera nii aga peaks laste peal ka proovima:D

        • Mallu
          Vasta Mallu 25. märts 2020 at 10:03

          proovida võib 😀

  • Avatar
    Vasta Annika 24. märts 2020 at 16:13

    Ma vist see imelik kellele reklaamid meeldivad. Ostnud olen ka aga peamiselt lastega seonduvaid tooteid,lapsevanema rõõmud. 😀 Kuna ma ise ei viitsi poodides kolada, sealjuures ka e-poes, siis on ju hea kui keegi seda nö minu eest teeb ja tutvustav tooteid/teenuseid mida pakutakse. Pealegi on sul alati nad nii ilusasti oma elu sisse põimitud ja väga huvitav on lugeda.

    • Avatar
      Vasta Annika 24. märts 2020 at 16:19

      “tutvustab“

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:35

      Tead, mulle ka meeldivad 😀 Aga ma haige shopahoolik ka ??

  • Avatar
    Vasta kätlin 24. märts 2020 at 16:12

    Mina olen sinu soovitusel ostnud küll. Kohe meenub Blessixi juuksesiid ja termokaitse, yummikommid, Kuid usun, et neid asju on veel 😛
    Kõike ma soovituse peale ei osta. Sõltub, kas mul on seda vaja ning tõesti-tõesti, kui “hästi” sa seda ka reklaamid 😀 Kuigi sinu puhul ma “usaldan” sind. Sest kui on sitt, siis seda sa ka ütled!

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:35

      No aitümaaa 😀

  • Avatar
    Vasta Merli 24. märts 2020 at 16:02

    Sa ütle parem, mis koostöödest keeldunud oled (põnev :D). Keegi kirjutas, et reklaamisid meeletult kreeme. Nagu igast tootegrupist võiks vaid ühte reklaamida :D. Sul pole ju reklaamartiklid kategoorias nt Malluka lemmikud, vaid pigem Mallukas testib. Testi siis kas või miljon kreemi, lugejal ongi siis lihtsam valida, sest sa juba tead kogemusest, mis ühe või teise toote juures head.
    Reklaampostitused ja niisama postitused peavad tasakaalus olema (ma ei tea ainult, kus see tasakaal minugi jaoks on :D, võib-olla, et 1:1 vaheldumisi).

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:35

      Hiljaaegu olen keeldunud laenud, investeerimine (sest ei jaga ikka sellest maad ega mütsi), aliexpressist tellimine, teatud firma TAB, mida ise ei kasutaks, teatud dieedileht + dieedivahendid, riidepood (sest teen juba lindexiga koostööd ja ei taha teist samasugust kõrvale), ravimid (ja ravimifirmad maksavad SITAAAAKS!) 😀 Need olid essad, mis pähe tulid 😀

  • Avatar
    Vasta NimiE 24. märts 2020 at 16:01

    Mari rääkis videos väga hästi! Asjata muretses, et vaja kiri ka juurde panna. Kiida ja julgusta teda! Lõpp oli väga nunnu! Musi 🙂

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:36

      Annan talle kiidusõnad edasi, aitäh! 🙂

  • Avatar
    Vasta M. 24. märts 2020 at 15:39

    Sorry, aga kusjuures mulle oli ka vahepeal tunne, et reklaamid kõike. Nt mingi aeg reklaamisid meeletult mingeid kreeme ja asju. Aga kuidas on võimalik korraga kasutada niiiiii palju erinevaid tooteid. Reaalselt siis ainult kreemitades peakski päeva sisustama.
    Saan aru, et sissetulekut on vaja jne, kuid mulle meeldivad need nn lobapostid palju rohkem kui reklaampositused ning neid reklaamposte enamasti isegi ei ava, sest sisu on ikka see, et küll ikka hea kreem või mis iganes muu toode.
    Muidugi on ka asju mille olen soetanud, sest Sa oled kiitnud vms.
    Lisaks tuli vahepeal mu meelest neid reklaamposte nii palju, et ma isegi ei jälginud enam Sind. Nüüd aga tuleb lobaposte ja vloge ning nüüd küll tore jälgida?

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:49

      Nagu ma ütlesin, nende kreemide ja asjadega on nii, et neid reklaamides on sama point umbes nagu telekas oleks uue asja reklaam. “Näete, uus asi, võite proovida, kui kreemi parasjagu vaja!” 😀 Ega nad kõik ole ega saagi olla lemmarid. Aga mulle endale meeldivad ka muidigi lobisemised rohkem. Kahjuks see suurt raha sisse ei too, vahepeal peab ikka reklaamima kah 😀

  • Avatar
    Vasta D 24. märts 2020 at 15:35

    Mina näiteks väga usaldan sinu poolt reklaamitut, sest oled ka varem öelnud, et oled aus ja kui toode on jama, siis ei kirjelda seda kui “maailma parimat toodet”, kuid kahjuks ei julge ma teisi Eesti influencereid nii usaldada.
    Üks USA youtuber ka kiitis Dysoni ja sellest asjast olen korduvalt mõelnud selle ostmisele, aga alati tekib see usalduse küsimus, et kas päriselt ka on hea ja seda raha väärt või oli kinni makstud postitus. Seega tänks, nüüd kaldun jälle rohkem sinna ostmise poolele ikka ???
    (Muide seda philipsi varstolmukat tahtsin kunagi ammu osta kui reklaamisid, aga teenindaja ütles, et Sinu postituse peale müüdi kõikides Eesti poodides need tolmuimejad maha ja ma jäingi ilma ? ja ostsin mingi Electroluxi oma – worst idea ever – ei ime mitte midagi juba algusest peale, seisab juba mitu aastat aind nurgas ja ootab prügimäele minekut ???

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:48

      Haha, vaesekesed kõik, kes selle ostsid, upppssss!

      Aga mina sain ka oma Dysonihuvi ka muuseas blogireklaami peale

  • Avatar
    Vasta Liisu 24. märts 2020 at 15:32

    Minul on ka dyson aga kas ma soovitaksin seda oma sõpradele 😀 Ei julgeks. Mul muidugi vanem ka 8. Noo ja see ikkagi lükkab natuke suuremat pudi edasi mitte ei tõmba sisse. Lisaks on tal ilma motoriseeritud otsikuta see tõmbamine ikka üsna nadi. Ja siis veel see puhastamine. Ma ei tea kes selle nii tobedaks on mõelnud. just nende otsikute puhastamine on ikka paras ooper.
    Mis puutub küsimusse, et kas blogijad on kergesti ära ostetavad siis mina ütlen küll jah. Nt ma usun, et sa isegi kui saaksid pakkumise ainsana Eestis nüüd minna hoopis iphoni promoma siis sa seda ju teeksid? 😀 Paljudel blogijatel on see täna see ja homme too aga ikka kohe väga selgesti näha. Mis on muidugi kurb. Ise sealjuues päriselt väldin kõiki neid tooteid mida massiliselt korraga kõik blogijad ja muud suunamudijad “promovad”.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:47

      Ma ei tea, mis pudi ta sul edasi lükkab? Äkki sul mingi praak? Mul küll ei lükka, isegi peale aastaid kasutamist? Selle otsiku puhastamine tundus tuumateadus ja nokitsemine, kuni ma sain aru, et ma saan ta ühe nupukeeramisega lahti teha ja ei pea sealt pisikest august õngitsema 😀

      Teise asja kohta: kui ma saaks sellise pakkumise, siis käsi südamel, ütleks ära 😀 Ma olen alati androidi fänn olnud, isegi kui ÜRITASIN iphone peale minna, ikka ostsin lõpuks androidi. Ja Samsungiga on mul nii hea leping, et seda ma küll rikkuda ei taha ega soovi. See on asi, mida tõesti kasutan ja kiidan. Iphonega oli kogu aeg selline vägistatud tunne, eiii harjunud ära 😀 Kuigi üritasin elu eest.

      • Avatar
        Vasta Liisu 24. märts 2020 at 16:08

        Ma ka mõelnud, et praak 😀 Aga noo ei ole. Lahti jah saab võtta aga ikka karvade kätte saamine paras nikerdamine. See pehmerulliga tihti nii, et väike kassikrõbin maas tõmbaks sisse. Mida see teeb lennutab hoobilt teise toa otsa või siis next level lihtsalt purustab selle pudiks ja jätab maha.

        • Mallu
          Vasta Mallu 24. märts 2020 at 16:33

          Ma olen alati ühte otsikut kasutanud, teisi never (ei tea kus ongi :D) aga sa poest ei küsinud vms? Sest mul tõesti ei tee nii 😀

  • Avatar
    Vasta D 24. märts 2020 at 15:18

    😀
    Meeldivad su vlogid ja meeldib, et blogid edasi selle kõrvalt, aitäh.

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:20

      Aitäh, eks ma üritan kahel rindel panna, mis mul muud tea 😀 (va need asjad,mida mul oleks muud teha :D)

  • Avatar
    Vasta Aavi 24. märts 2020 at 15:04

    Mis seal pattu salata, sinu järgi ostsin mina ka omale Dyson tolmuimeja ja olen ka väga rahul sellega. Kui ikka vaipa puhastad, siis selline tunne, et kisub vaiba ka sisse 🙂 ainult natikene võiks kergem olla…:)

    • Mallu
      Vasta Mallu 24. märts 2020 at 15:09

      no näeed. ON ju hea 😀 Milline sul on? Ma ise tahaks ka tegelt uuemat, mitte, et VAJA oleks, aga mis imeloom see uus veel olla võiks? Mind nt see raskus ei häiri, nii raske ta ka nüüd pole 😀