NIISAMA JUTTU

kaalujutud vol 635353553

15. november 2020

Ma olen sada korda rääkinud, et kui ma hakkasin oma ATH ravimeid võtma, siis kadus mul mingi kuu ajaga seitse kilo. Muidu norm, aga see tuli puhtalt sellest, et ma ei söönud mitte kui midagi. Reaalselt päevas üks juustuviil, porgand ja leivatükk oli juba enam kui küll. Kogu aeg iiveldas ja isu polnud mitte millegi järgi. Kuna see ravim mu muude hädade vastu ka ei paistnud aitavat, siis lõpetasin ta võtmise juba paari nädalaga. Kaalukaotus on küll tore, aga pideva iivelduse, peavalu ja südamepeksmisega elada ei ole eriti meeldiv. Käed värisesid ja kogu aeg oli selline ärevuse tunne, nagu koheeee juhtuks midagi halba. Ütleme nii, et ei soovita.

Peale ravimite võtmise lõpetamist ei tulnud isu siiski tagasi. Eks see võis olla ka tingitud kogu sellest emotsionaalsest olukorrast, kuigi ma eelnevalt olen alati olnud see vend, kes pigem sööb ennast stressirohkes olukorras mauguks, kui et lõpetaks söömise. Aga nii ta läks. Eelnevast sõin ma muidugi rohkem, aga selline üks toidukord päevas ei olnud ebaharilik. Või see, et avastasin kell neli-viis, et aaa oih, sööma peaks ka. Lastele ikka tegin süüa, aga endale nagu otseselt väga ei tõmmanud midagi taldrikule tõstma. Et kui siin suve alguses olin ma pea 69kg, siis kuu tagasi ma kaalusin 60.5 kilo ja praegu olen ma selline 62. Mõnel päeval paarsada grammi rohkem, mõnel päeval vähem.

Aga ma ei tea, mis siin viimase paari nädalaga juhtunud on, ma lihtsalt eiii suuda söömist lõpetada. Nagu minu meelest ma 90% päevast lihtsalt söön. Eriti kõik magusad asjad, jeesus andke ainult kätte. Aga selle miinus on see, et mul on kogu aeg selline tunne, et mu kõht on NII KOHUTAVALT TÄIS, et lausa valutab. Uni on kogu aeg peal ja kui ma ennast vahepeal kuskile uksest välja ei veaks, siis ma vist sööks ja magaks 24/7. Ma ei kujuta ette, millest see tingitud on? Kas tõesti trenni minekust? Ma ei tea, aga see on super ebameeldiv.

Lisaks on mul peas ka mingi imelik asi toimunud. Et kui ma enne ei söönud üldse, siis praegu tekib mul tunne, et issand, ma söön nüüd liiga palju ja raudselt võtan kohe jälle kenasti oma kilod juurde ja olen jälle see, kes oma kehas rahul ei ole. Selles suhtes, et ega ma söömata jäta, aga peas on ikka mingi mõte, et krt, äkki peaks ikka oma tablakapurgi lõpuni sööma, saaks selle 59 peale, mis ma kogu aeg olla tahtnud olen (ma ei tea isegi miks, tho), aga samas kuna ma enam surra ei viitsi, siis seda ilmselgelt tegema ei hakka.

Ma isegi ei tea, mis selle rant’i point praegu siin on. Selles suhtes, et ma vaatan, et ma näen päris norm pesus välja, kurta ei saa, söön tegelikult enamasti ikka tervislikke asju ja üsna väikses koguses. Selles suhtes, et ma söön päev läbi, aga kuna kõht saab kohe täis, siis ma võin ühte sama asja terve päeva ka süüa, kui see loogiline on. Lihtsalt nii kopp ees sellest pidevast väsimusest, nagu kõike pean sundima ennast tegema.

Eile õhtul panin lapsed magama ja tegin ühe äpi järgi isegi pilatest ja venitusi, siis alles tundsin, et okei, nüüd on enam-vähem olla. Nagu issand jumal, kas ma pean kogu aeg mingi… liigutama ennast v? Mis elu see on?!

Kardo muudkui surub mind, et ma peaks ka hakkama Orxi kava jälle tegema, et siis on üli lihtne kogu aeg normaalne kogus sisse süüa. Aga noh otseloomulikult nüüd tema ise teeb seda ja kokkab nagu vana mees kodus süüa teha, ei võinud seda siis välja pakkuda, kui ma ka veel seal elasin, et oleksin saanud ka tema kokkamise vilju maitsta haha. Muuseas Kardo on ise täiega alla võtnud (st ma ei tea kaalu poolest, aga visuaalselt tundus küll kabedam :D) ja muudkui kutsub inimesi kaasa endaga koos liituma. Kes tahab, siis näe SIIN saab temaga mesti lüüa. Ta instas näitab ka aeg-ajalt kokkamist ja sööke, head on nad küll, krt.

Et jah, sellised kaalujutud siis siinpool. Mul telefonis hunnik picce ka miskipärast endast pesus (kui Change’is käisin viimati, et uut kraami soetada endale, siis tegin), et vot, ongi kohe millegagi postitust siin rikastada ka.

ma ükspäev, kui LPG’s käisin
Change’ist selline äge body!

Aktiminutid Malluga on läbi, ma pean nüüd süüa tegema hakkama, sest ma lubasin täna sõbrannadele dinneri teha. Kristina, vaeseke, peab oma tooliga tulema, sest mul on ainult neli tükki, aga noh, ega tühja käega olekski imelik tulla, eks 😀

Loe ka neid postitusi!

18 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Mina 16. november 2020 at 11:00

    Mul nt pole köögis lauda. Üks veidi napsune sõber komistas sellele otsa ja laua jalakesed ei pidanud paraku vastu. Oli teine üsna vana. Samas köögis kohe rohkem ruumi – nii hea. Nagunii süüakse elutoas enamasti. Toolidega selline lugu, et ma külas istun alati põrandal. Maakülgetõmbejõud ikka nii tugev. ?

  • Avatar
    Vasta kizzu 15. november 2020 at 23:11

    tsau rannamaja 2 hooaeg on läbi äkki vaatad ära ja teed jälle ülihea revjuu nagu see https://www.youtube.com/watch?v=Wu2s6gu_59s ma tänu sinu videole rannamaja avastasin ja olen andrei pealt kõik puude panemised ära vaadanud, anna aga hagu.

  • Avatar
    Vasta vaatleja 15. november 2020 at 22:51

    Väga hea näed välja. Ära jumala eest rohkem alla võta. Oled ideaalkaalus. Kui trenni edasi teed, siis keha kompositsioon veel muutub ka, proportsioonid lähevad paika kenasti.

  • Avatar
    Vasta Malin 15. november 2020 at 22:47

    Mina võtsin alla 15kg kui sain teada et olen laktoositalumatu ja jätsin piima tooted ära.
    Uskumatu. Ma olin juba ammu alla andnud et ma ei saagi kunagi S kandjaks kuna trenni no… ma ei viitsi 🙁 😀 aga vedas.
    Kukkus ja kukkus ja nüüd olen 57 vms
    Tipp kaal kunagi oli 79.. 😀

  • Avatar
    Vasta M 15. november 2020 at 20:09

    Ma olin enne seda suve enda toitumise ja kaaluga väga pahuksis, kuni leidsin youtuberi, kes selgitas nii ilusti ära, kuidas metabolism toimib. Olen viimased 5 aastat teinud korralikult trenni, neist 3 aastat lausa 5+ korda nädalas ja millegipärast olin veendumusel, et peaksin sööma päevas umbes 2000kcal. Tegelikult oleneb kalorite arv, mida süüa tuleb, Total Daily Energy Expenditurest (TDEE). See sama youtuber sõi päevas keskmiselt 2400kcal ja nägi minust väga palju parem välja. Šokk oli suur, sest olin ennast 5 aastat sisuliselt aeglaselt näljutanud. Seega mu eesmärk on nüüd saada oma hormoonid korda ja söön ilma piiranguteta, kuni kõht on täis (kusjuures enam hulle isusid ei ole). Kui tunnen, et toit ei ole enam kinnisidee, hakkan kaloritele rohkem mõtlema. Kogu mu jutu point on see, et ma olen nii pahane, et toitumist ei õpetata koolides ja inimesed peavad umbes ise selle kuskilt omandama. Igal juhul soovin sulle head ja vähem pabistamist. Sinu keha on võimas juba sellepärast, et oled 3 last ilmale toonud ja see on võimas!

    • Avatar
      Vasta Kapsauss 16. november 2020 at 21:32

      Oot sa näljutasid ennast 2000 kaloriga? See küll näljutamine pole eriti kui oled naine. Enamustel naistel kaal pigem lihtsalt püsib sellise kaloraažiga. Ja olenevalt kui pika ja mis kaalus naisega tegu siis kaalulangetus kalorid võivad vabalt olla 1500 või isegi vähem. Aga loomulikult see väga individuaalne, kui kaaal langeb kõrgema kalorikogusega siis see ainult positiivne.

  • Avatar
    Vasta C. 15. november 2020 at 19:46

    Kas sa seedeensüüme oled kasutanud?

  • Avatar
    Vasta R. 15. november 2020 at 19:41

    Mina olen see, kes kevadel sinu kaalujuttudest ja teiste kommentaaridest innustust sai ja praeguseks olen kaotanud 22 kilo. Aga tahan ka 62 kilo peale jõuda, sinna on veel minna.. mul viimane ots on läinud umbes pool kilo nädalas, mis pidigi tervislik olema, aga tundub niiiii aeglane ? mul uues töökohas on sportID ka, äkki peakski trenniga liituma!

  • Avatar
    Vasta M 15. november 2020 at 19:22

    Olin siin mingi aeg tagasi nii väsinud kogu aeg, et lõpuks otsustasin rauakuuri teha ja voilaa. Elu tuli sisse 🙂

  • Avatar
    Vasta Maili 15. november 2020 at 19:21

    Mis väsimusse puutub, siis see võib mh ka magusa söömisest tulla. Kui tühja kõhu peale ainult suhkrut sisse ajada, teeb see järsult veresuhkru kõrgeks ja see omakorda tekitab ka unise ja uimase tunde. See selgitaks ka seda, miks väike venitus jm harjutused unistuse ära kaotavad. Vs tase alaneb füüsilise liigutamise käigus ja unisus kaob.

    • Avatar
      Vasta Maili 15. november 2020 at 19:22

      Ikka unisuse* 😀

  • Avatar
    Vasta Sandra 15. november 2020 at 17:56

    Alustame sellest, et sa näed väga hea välja!
    Alustasin oma kaalu jälgimise jms asjadega 7 aastat tagasi , kui olin teise lapse sünnitanud . Võtsin rasedusega juurde 26kg . Pool aastat imetasin ja ütlen ausalt et kaal polnud grammi võrra ka liikunud allapoole . Siis liitusin fitlapiga ja sõitsin üle päeva rattaga ligi 45km päevas ning läks 5kuud , et saada peaagu raseduseelsesse kaalu – 24kg suutsin alla võtta ehk siis 62kg peale sain. Hakkasin vahelduva eduga jõusaalis käima , aga motivatsioon kadus tihtipeale ära . Nüüd tänaseks päevaks olen lõpetanud enda kaalumise ja lähtun sellest kuidas end tunnen ja välja näen .
    Ma ei ole kunagi megafit olnud ja selleks ilmselt kunagi ei saa ka . Väljaveninud nahk peale rasedusi ja puha . Aga ma näen välja parem kui eales varem . Toitun jätkuvalt fitlapi järgi .. mkhm enam-vähem . Trenni teen u.3-4 korda nädalas poolteist tundi vähemalt . Käin ainult jõusaalis ja iga trenni juurde kuulub ka 20min.kardiot .
    Enesetunne on hea, tunnen et näen hea välja ja sellest mulle piisab.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. november 2020 at 18:01

      tänks!

  • Avatar
    Vasta Kadi 15. november 2020 at 17:36

    Ma soovitan kaal ära panna/kinkida/visata ja lihtsalt elada. Kui sa tunned ennast hästi siis see ju ongi oluline.
    Ühel energia koolitusel räägiti, et praegusel ajal on tihtipeale inimesed oma kehad nii ära kurnanud, et trenni tegemine teeb kõik veel hullemaks. Et oledki laip pärast. Alustama peaks siis sellest, et magad korralikult, jood vett, sööd tervislikumalt jms lihtsad sammud. Ja siis hakkad liigutama ja kuulad keha selle juures.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. november 2020 at 17:52

      aga kui ma kaalu ära viskan, siis ühel hetkel ma olen enda teadmata 178 kilo 😀

      • Avatar
        Vasta Marleen 15. november 2020 at 19:16

        Hakka kaalumise asemel mõõtma :O

  • Avatar
    Vasta Ddd 15. november 2020 at 17:24

    Eks ikka organismil võtab aega harjuda trenniga ja alguses ongi mega isu paar nädalat. Ise trenniga alustades sõin tahvli šokolaadi ja krõpsu ära peale trenni aga sain aru, et tuleb ikka mingit toitumiskava jälgida, muidu on see trenn ka mõttetu. Õnneks sain teadmised, mida süüa ning 10 kg läks 5 kuuga. Kaalun nüüd juba 5 aastat 55-57 kg vahel.

    • Mallu
      Vasta Mallu 15. november 2020 at 17:53

      krt küll, 55 tundub eriliselt kauge veel 😀 samas siis oleks mu tissid vist TÄIESTI kadunud 😀