NIISAMA JUTTU

kallis lõbu

12. aprill 2022

Ma tahan kohe ära öelda, et see on lihtlabane halapostitus, aga kus ma mujal seda ikka teen, kui mitte oma blogis. Lapsi sellised jutud vist ei huvitaks ja kassid ei pööraks samuti sellele suuremat tähelepanu. Isegi tiit ronib pobisedes mu voodi alla, ning jätab mind üksi halama. Seega pöördun ikka siia, et te saaksite ka käsi kokku lüüa ja imestada tänapäeva hindade üle.

Ei, ma ei hakka siin rääkima kütuse- või elektrihindadest, kuigi need on ka hirmkallid. Nimelt paneb mind imestama, et kui palju maksab ühe väikse metallsildikese näitamine Haapsalu linnas. Kes mu blogi kaua lugenud on…ah, ilmselt see ka ei mäleta 😁 Aga igatahes avastas mu ema kunagi miljon aastat tagasi, et Haapsalus saab tellida nimelise pingi ja seda ta ka minu papa mälestuseks tegi. Ilge kamm oli sellega, kirjutasin sellest siin.

Igatahes tiksus see seitse aastat kenasti täis ja nüüd pakkus mu ema, et kuna eelmine kord tagus tema selle nalja kinni, et ehk on mu südames nii palju heldust ja lahkust, et järgnevad viie aasta pingilõbud ise kinni maksta. Kade ma ei ole, eks ma siis maksin.

Süda tilkus verd ikka. Sest noh, tegelikult kui üdini aus olla, tundub seda ikka maru palju. 500 eurot selle eest, et üks plaat, mis neil seitse aastat olemas on olnud, kord aastas pingile kruvida. Ja noh, sügisel jälle maha kruvida. Aga kuna mu emale on see oluline ja ega mullegi just vastumeelne, siis nutan ja maksan. Või no pigem nutsin ja maksin.

Nüüd on jälle viis aastat mureta, nii et kui Haapsalusse satute, siis minge puhake papa pingil jalga. Siis vähemalt tean, et asja eest on makstud 😁

Mina nii kaua leban voodis ja halisen, sest käisin eile ühe koostöö jaoks õues pilte tegemas ja loomulikult puhta kleidiväel. Tulemus on nüüd käes, sest kurk on haige, kõik liigesed valutavad ja väike palavik on kah.

Palun seletage mulle, lollile, ainult ühte – kuidas teeb külm õhk inimese haigeks? Ma isegi ei tundnud, et mul külm oleks, ausalt oli soe. Ja selle teooria järgi peaksime me kõik terve talve ju haiged olema, sest õhk on külm? Ausalt, ma ei saa aru 😁

Ja see väljend, et tuul tõmbas läbi. TUUL ei saa ju kedagi haigeks teha? How? Mismoodi see haiguse värk töötab? 😁

Loe ka neid postitusi!

17 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Toktor vassiljev 14. aprill 2022 at 05:31

    Kui osta poest pink ja omale sobivasse kohta üles panna, siis saab hulga odavamalt hakkama. Ega see ei maksagi, reklaam maksab. Ise võtad ka ju tühja loba ning klahvide klõbistamise eest hulga raha.
    Mitte nagu mina – puhta muidu eest.

  • Avatar
    Vasta Tyy 13. aprill 2022 at 11:29

    Minule tundub ülekohtune su hala. Neile pinkidele on lausa järjekord ja sa ju ei pea seda tegema aga kui Papa mälestuseks see vajadus on jagage see summa emaga pooleks edaspidi.
    Nüüd iga aasta värvitakse need pingid üle. Keegi toob ja viib ja hoiustab neid talvel. See keegi ei tee seda tasuta ja mitte üksi + on vaja suuremat auot. Kas summa on suur pngikohta. Jah on tõesti.
    Ikkagi kiidan seda ideed ja Haapsalus saad tõesti jalga puhata kui vajadus tekib. Tulen just Hispaaniast ja seal pole linnapildis ja isegi mitte ostukeskuses mitte ühtki pinki. Väga vähestes bussipeatustes on, enamikus ei ole. Ja kui su jalg ei tatsu enam hästi ja vajab puhkust minutiks, siis see hakkab silma. Selle murega mõtlesin kui palju parem on olukord Haapsalus. Meil neid palju keerukam talve üle elama panna ja saame hakkama. Soojal maa, kus see mure puudub ei vaevuta isegi ühte ainust pinki Dino, Lidli või Mercadona ette panema.
    Külmetusest- miks sa arvad, et see on tuulest ja et külmetasid? Eks õhus ikka levib üht teist viirust. Ise olin seal kaugel maal soojas ja sellist tatitõbi ja aevastamist sai kogetud, kus 3 rulli wc paberit käis öö-päeva jooksul nina alt läbi. Kui teised nädalapärast sama tegid , oli selge misk viirus. Palavikku polnud ja test postiivne ka mitte. Oli siis lihtsalt ekstreemne tatitõbi.

    • Mallu
      Vasta Mallu 13. aprill 2022 at 12:48

      ah, ega see hala nüüd nii suur ka pole, lihtsalt imestasin, kui kallis on 😀

  • Avatar
    Vasta Kitty 12. aprill 2022 at 19:14

    minu meelest nende m2lestuspinkide idee (ma ei tea, kas ka konkreetselt Haapsalus, aga nii yldiselt maailmas) ongi pigem see, et saada annetusi, mille eest siis hoitakse korras neidsamu pinke ja promenaade ja parke ja kohti. st sa ei maksa sildikese eest, sa maksad kinni sellesama pingi v2rvimise ja selle ymbert muru niitmise ja tee pyhkimise ja vbla ka k6rvale uute pinkide v6i kasv6i m2nguv2ljaku ehitamise. ja sildi saad lihtsalt selleks, et sina ka midagi saanud oleks sellest k6igest 🙂 (ja selle raha eest on sul muidugi t2ielik 6igus eeldada, et silt oleks kena ja pink seal, kus lubati, jne)

    vaatasin huvi p2rast j2rele, et kui ma tahaks memoriaalpingi panna oma kodule l2himasse parki, siis hinnakiri selline: The cost of refurbishing an existing bench is £750. Installing a new memorial bench onto an existing hard surface is £1,232 (excluding the plaque). soodne koht see Haapsalu, tundub!

  • Avatar
    Vasta Ingrid 12. aprill 2022 at 17:14

    Praegu liigub ka ülemiste hingamisteede haigus 😀 minul ka tuul tõmbas, aga koolis sama haigus möllab ka, siis nagu oligi 2 ühes. Nädal möödas, aga kopsudes röga sees. Köha on sama nagu koroonaga. Nõme

  • Avatar
    Vasta Kristi 12. aprill 2022 at 13:46

    See külm v tuul ise vaigeks ei teegi. See tekitab organismis ehk mingisuguse šoki/nõrgestab seda lihtsalt ja kui miski pisik kuskilt kehas olemas juba, siis too võtabki kohe võimust ka. Päris iga kord ju ka haigeks ei jää. Nii mulle on öeldud ja palun siit meditsiinilisi järeldusi ja diagnoose mitte teha 😀

  • Avatar
    Vasta Elis 12. aprill 2022 at 13:32

    Instas on üks konto lasteode seal seletab väga ilusti ära ,et külm meid tegelikult haigeks ei teegi 🙂

  • Avatar
    Vasta LM 12. aprill 2022 at 13:16

    Instas on selline konto nagu lasteõde. Seal ta seletanud, et tuul ega külm ei tee haigeks vaid nõregstab immuunsüsteemi ja siis sa puutud mõne viiruse vms kokku ja ongi tulemus käes. Otseselt külm haigeks ei tee.

  • Avatar
    Vasta Toits 12. aprill 2022 at 13:16

    Ega ta vist ei teegi. Külma ilmaga ei ole immuunsüsteem samal tasemel ning kurgus/ninas ahenevad veresooned mis teeb viirusele tee organismi veel lihtsamaks.

  • Avatar
    Vasta H 12. aprill 2022 at 13:14

    Söök on kallis!
    Nagu kui eelmine nädal läks tavalisele, lihtlabasele tavasöogile 80 eurot siis täna juba 100.68 eurot 😪😪😪

  • Avatar
    Vasta Kristine 12. aprill 2022 at 12:57

    sellist asja nagu “külmetus” ei olegi ju tegelt olemas, külm ilm või külmetamine nõrgestab su immuunsust, nii et kehas olnud viirus saab kergemini tegutseda, s.t tegelikult on iga külmetushaigus ikkagi mingit viiruslikku päritolu

  • Avatar
    Vasta Hiir.weiler@gmail.com 12. aprill 2022 at 12:52

    🤔See käib vist kuidagi umbes nii, et kui külmetame või saame suurt temperatuuride vahet, siis immuumsüteem nõrgeneb ja need viirused-batsillused, kes meie sees/ümber on saavad kanda kinnitada ja vahvat inimest piinavat rahvapidu pidama hakata. KUI ma olen kõiges õigesti aru saanud. Aaaa kui panen puusse, siis korrigeerige, pliis. Ei ole midagi paremat pidevast arengust 😁

    • Avatar
      Vasta Lea 12. aprill 2022 at 16:08

      Eks ta viirus on,külmetust kui sellist pole olemas

  • Avatar
    Vasta Piret 12. aprill 2022 at 12:38

    Meie kehas ja organismis pesitsevad koguaeg igasugu viiruseid, mille tõrjumisega meie keha ja immunsüsteem iga päev võitlevad ja toimetavad. Ja enamasti ka edukalt. Kui sa käid jahedas õhus õhukeste riietega, siis su kehatemperatuur paratamatult natuke langeb. Ja siis asub su keha toimetama sellega, et su kehatemperatuuri jälle tõsta. See aga jätab talle vähem energiat nende igapäevaste viirustega tegelemiseks. Ja nii avanebki mingil viirusel võimalus löögile pääseda ja sa jääd haigeks. Lihtlabaselt seletatult.

  • Avatar
    Vasta T. 12. aprill 2022 at 12:35

    Seda külma ja tuule värki võiks jah keegi seletada. Mumest generatsioonideviisi on ütlemine, et “tuul tõmbas läbi” või et “sain külma”. Jah, aga mis siis nagu juhtub tervisega või kuidas see täpselt käib? Et kui naha vastu läheb külm tuul, siis hoobilt hakkab tatti voolama ninast? Ja siis mööda Internetti käivad ka inimesed, kes kuulutavad, et külmetust kui haigus pole olemas, et need sümptomid on ikka mingi viiruse või bakeri tagajärgi, millele meie keha siis reageerib nende sümptomite ilmnemisega (keha võitleb selle bakteriga vms). Kommjuuniti, selgitage nüüd lollile 😀

  • Avatar
    Vasta Kristiina 12. aprill 2022 at 12:29

    Lihtsasti seletades on see kuidagi niii, et meil sageli viirused kehas olemas, aga immuunsüsteem tegeleb ja saab nendega hakkama ja haigus ei avaldu. Küll aga kui külmas oled vms siis keha tegeleb sellega et sind soojas hoida ja kuna on hõivatud muu asjaga, siis avaldubki haigus 😀
    Külmetust kui sellist tegelikult nagu polegi.. Elame ja õpime 😀 kui poleks midagi õppida, siis oleks aeg minna 😀

  • Avatar
    Vasta Liisukas 12. aprill 2022 at 12:18

    Seda, kuidas tuul või külm õhk kellegi haigeks teeb, selle kohta mul teooria puudub. On ainult praktika – samasugune, et kui külma või tuulise ilmaga liiga õhukeselt riides olla, siis jääb haigeks. Seega tasub õppida oma kogemustest.
    Pink Haapsalus – hästi, kui järgmine kord lähen, siis kindlasti istun. Vähemalt võib kindel olla, et on kinni makstud 🙂
    Kui keegi mõne parkimiskoha ka samamoodi kinni maksab ja seda ise igapäevaselt ei kasuta, siis võiks ka teada anda 😀