Lasteasjad Mari

Marikese “meigikott”

16. märts 2014

Väike Mari on küll väike, kuid siiski naissoost. Seetõttu peab ju temal ka ikka enda “iluarsenal” olema. Paraku on 100% sellest arsenalist määratud ta tagumikule ja voldivahedele. Samas oleks vist imelik, kui ma praegu teile Diori parfüüme ja Chaneli lauvärvi esitleksin… Aga mis siis Mari “meigikotis” on? Kaegem järele:

marikott-43266221. Meie pere suurim sõber KOOKOSÕLI!. Lõhnab hästi, niisutab nahka ja kaotab punetuse üsna kiiresti.

2. Joik’i mahe ihukreem mandlipiimaga leiab meil ka ikka aeg-ajalt kasutust. Pean nentima, et rohkem küll minu peal. Aga teinekord tegin sellega ikka Mari keha ka kokku. Eriti siis, kui ta väiksem oli ja väheke ketendas.

3. Sudocrem oli meie suurim abimees, kui Maril täitsa alguses esimest korda mingi voldivahe punetus tekkis. Nipp on ainult selles, et seda ei tohi valge kihina nahale jätta, olenemata sellest, kui punane kõik on. Tuleb ilusti sisse patsutada, siis töötab kiiremini. (Kes veel ei tea, siis apteegi beebipakkidest saab selle tasuta, osta ei maksa!).

4. Nurme seebi kookosrasva ostsin ma Saaremaalt enne, kui ma puutusin kokku extra virgin kookosõliga. Sellega ei anna seda rasva võrreldagi. Ei ole tal mingit lõhna, ei ole ta näppude all mõnusalt siidine…Mina seda raha ei raiskaks enam. Selle totsiku kasutan loomulikult kunagi ikka ära, sest naha teeb ta ikka pehmeks.

5. Beebi tsingilosoon Bio4You’lt on üks positiivne üllatus. Ma pean nentima, et alguses ei meeldinud mulle üldse see lõhn, aga nüüd olen ma selle kummelise lõhnaga täitsa  ära harjunud. Tugeva punetusega aitas ühe õhtuga ja tugeva valge pigmendi, kuid siiski vedela koostisega kreemi kulub tõeliselt vähe. Minu meelest jätab naha isegi kuidagi…meeldivalt õhetama. Aga ma ei tea muidugi, mis tunnet see Marile tekitab. Positiivne külg on ka toote pump, ei pea hakkama midagi lahti keerama ja koukima, vaid saab kiiresti kreemitatud. Te ju teate minu armastust biotoodete vastu 🙂

6. Joik’i beebide lõõgastav kehaõli leiab meil teinekord tee vanni. Aga palju tihedamini leidis meil tee vanni Bio4You poe vannitärklis.  Graanulid tuleb siis vanni panna, et need vett pehmendaks ja nahka niisutaks. Pean siiski ausalt nentima, et kuigi kasutasime ära terve karbi, ei suutnud ma selle poindist aru saada. Ehk on meie vesi piisavalt pehme? Ainuke asi, mis paar korda juhtus, oli see, et vanni astudes oleksin ma peaaegu libastades surnuks kukkunud. Niiet soovitan last käes hoides VÄGA ettevaatlikult vanni ronida. Aga kes teab, ehk kellelgi on selle tootega teistsugune kogemus? Mina oskan siiski ainult enda vaatenurgast rääkida.

Mis teie laste “meigikotis” on? 

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta mai 17. märts 2014 at 14:37

    Soovitan ka kõigile kookosõli/ -rasva. Mul ja beebil no ei saa öelda, et asendamatu, aga odav ja väga öko ja väga mitmekesiste võimalustega vahend.
    Kasutusvõimalusi http://www.hingepeegel.ee/alternatiivravi/kookosoli-kasutusvoimalusi/
    Rõhutaksin eelkõige rasedusarmide ennetusvahendina ja mähkmealuse kreemina kasutamist.
    Ise ostsin selverist, kümme korda soodsam kui ökopoes.
    Linola õli on ka superhea, lisaks ülimõnus lõhn, mida kookosõlil kahjuks ei ole.

  • Avatar
    Vasta Ymarik 17. märts 2014 at 05:22

    Vahel on siin blogis ikka nii mõnusad teemad, mis panevad ennastki mõtlema asjade peale, mis muidu pähegi ei tuleks 🙂
    Meie meigikotis:
    1. Sudocrem punetava pepu ja kriimustuste jms jaoks.
    2. Weleda Calendula Wind and Weather Cream külmade ja tuuliste ilmadega põskede kaitseks.
    3. Oilatumi vanniemulsioon, mille arst kuiva naha jaoks soovitas. Kasutame harva. Tavaline pea- ja keha pesuvahend on meil vesi. Kas pole kadestamisväärne, et väikeste põnnide juuksed saavad pelgalt veega pestes puhtaks, säravaks ja imepehmeks?
    4. Emoliumi kreem – hästi imenduv ja niisutav. Käisime allergia pärast lapsega allergoloogi ja dieediõe juures ning viimane seletas, et kuigi täislooduslikud niisutajad (nt puhas kookosõli, oliiviõli, sheavõi jms) on nahale head ja õrnad, on nende molekulid siiski natuke liiga suured, et nahka korralikult ja sügavuti niisutada. Ja kuna lapsel olid allergiast tingitud kuivad laigud nahal, siis oli meile midagi vähe tõhusamat vaja. Tuubi peal on igatahes kirjas, et on parabeeni, värvi- ja lõhnaainete vaba. Kas see molekulide asi muidu tõele ka vastab või langesime reklaami ohvriks, ei oskagi öelda. Aga Emolium on tõesti mõnus kreem.
    5. Suvel kasutasime päikesekaitsekreemi ka, aga ei mäleta, mis marki oli (mingi pisike testertuub).

    Ja ongi kõik 🙂

  • Avatar
    Vasta Kü Psis 16. märts 2014 at 21:54

    Meil igasugu asju olemas. Reaalselt kasutame aga järgmisi asju:

    *Sudocrem
    *Linola kreem
    *Linola vanniõli

    Väga kiidan Linolat! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kaire 16. märts 2014 at 21:42

    Päris kobe arsenal. Mul kutil on ka pärsi kobe kreemide valik.
    Bebanthen(see roosa) on jäänud lemmikuks, algul rindadele määrimiseks, nüüd kui kuskil marraskil või eriti kõvasti ketendab. Samuti alati enne õue minekut saab nägu üle kreemitatud, siis ei lähe tuulega/külmaga katki.
    Siis on dermilon pasta, mis on pee peale määrimiseks kui väga punaseks läheb. Seda tuleb ilus avalge paksu kihina määrida ja üldiselt üle öö on korras.
    Siis on üldkreem, mid akasutasin ise juba enne, Yves Rocherist kummeli näo ja kehakreem. Kah looduslik värk ja niisutab kenasti.
    Vannis kasutan Naturali või Lavera vedelseepi.

  • Avatar
    Vasta o 16. märts 2014 at 18:10

    Mina kasutan Sudocremi siis, kui mul on ohatis olnud, sest see toetab naha taastumist ja võtab punetust ära. Kunagi arst soovitas, kui oma ohatistega seal käisin. Kuna sa oled maininud, et ohatised on sinu jaoks vanad tuttavad, siis mõtlesin, et mainin 🙂

  • Avatar
    Vasta grete 16. märts 2014 at 18:05

    Tegelikult peaks kookosõli ja rasv ikkagi sama olema, sest see rasv muutub õliks soojuse käes. Võimalik osta looduspoodidest ja ka tavalistest suurematest Rimidest jms sarnastest poodidest. Pigem arvan, et see Nurme Seebi oma on mingi erinev variant. Poes saadavad on tavaliselt mingi välismaise tootja omad. Ja extra virgin on nad vist ka, vähemalt enamus.

  • Avatar
    Vasta Mariliis 16. märts 2014 at 16:58

    Hetkel pea kaheaastase “meigikotis” on ainult Weleda Wind and Weather kreem näole külmakaitseks, vahel harva panen karedale kohale rafineerimata sheavõid (imeliselt hästi niisutav) . Kui ta väiksem oli, siis külmade ilmadega oli tal nahk kohati kare ja sellel puhul määrisin peale samuti sheavõid ning pärast ujumist Weleda ihupiima. Voldivahede haudumust likvideeris harilik kartulitärklis, pepupunetust pole tal kunagi olnud. Pesus käies kasutame tal vajadusel Nurme Seebi lasteseepi. Pead peseme tal ainult veega ning enne ei hakka mingit muud asja selleks kasutama, kui tõesti vajadus peaks tekkima.

  • Avatar
    Vasta Katre 16. märts 2014 at 16:29

    Üks asi, mida ma teinekord kasutan kui peps punane, on ka põhimõtteliselt Sudocremi sarnane Baby Boo mähkmekreem. Ka hästi väike topsik, aga see pole mul isegi mitte 5% veel kasutatud, kulub mega vähe ja on selline mõnusalt rasvane, mis kiiresti imendub ja “ravib.”
    Teise asjana kasutan niisutavat kreemi ja hetkel ka Baby Boo oma, aga tahaks midagi paremat. See kookosõli tundub nii hea asi sinu kiituste järgi, et ilmselt saab järgmiseks ostuks.. ainult et ei tea kust osta seda HEAD. Nagu aru saan, siis kookosõli ja kookosrasv on erinevad asjad ja lisaks loeb ka see ekstra süütu teema. 😀
    Ja kolmandaks ma olen mingeid vanniemulsioonide testreid kasutanud, mis apteegipakkideist sain vms, aga pole ka neil väga efekti täheldanud. Mul on muidu suht kare vesi kodus ja Annabeli peangi sellepärast teinekord kreemitama, et pärast vanni on nahk selline kuivemapoolsem. Isegi pärast nende “imeasjade” lisamist vette, oli nahk ikka kehv. 🙁

    • Avatar
      Vasta K 16. märts 2014 at 16:56

      Proovi Linola õli. Läheb hästi vähe korraga ja jagub kauaks. Umbes 14 EUR vist maksis, apteekist ostsin. Minu pisikesel jätab hästi pehmeks naha (meil ka kare vesi!)

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 16. märts 2014 at 17:14

        Linola õlist olen ma ka ainult hääd kuulnud 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. märts 2014 at 17:14

      Ma peaks sulle siis prooviks andma neid tärklisegraanuleid, ehk sul aitaksid? Mul veits veel on alles 😀

    • Avatar
      Vasta P 16. märts 2014 at 19:56

      Kookosõli ja -rasv on üks ning seesama, lihtsalt teatud temperatuurist on see vedelas olekus, teatud temperatuurist madalamal- tahkemas. Sulab sõrmede vahel ning ääääretult multifunktsionaalne.
      Mida süütum, seda parem, sest mida vähem töödeldud, seda rohkem head ja kasulikku sellest säilinud, kaasaarvatud meeldiv ning mahe kookose lõhn.

  • Avatar
    Vasta Pisi 16. märts 2014 at 15:35

    Meil on ka igasugu kreeme, mida sain samuti beebipakkidest, mida jagas rasedana àmmaemand, kelle juures káisin ja sûnnitusmajast sain ka.
    Meil siis:
    Libero tsinkkreem
    Libero ôli, mida ei ole kordagi kasutanud
    Libero lotion
    Libero shampoon, mida olen ise juba mitu korda uue pudeli ostnud, kuna teeb isegi suurematel lastel juuksed puhtaks ja ei játa ka mingit lôhna. Minu arust parim libero toode, mis nendel mûûgis.
    Tumesinine apobase, mis anti haiglas kestendavale nahale ja seda kasutan ka endal.
    Lansinoh nibukreem, punetavale pepule ikka våga hea. Kiirelt môjub ja ravis nii nibusid kui punetavat peput.
    Mul libero tooted, kuna need olid mul libero kotis, mis sûnnitusmajas jagati kôikidele sûnnitajatele.

  • Avatar
    Vasta Kadi 16. märts 2014 at 15:12

    Sain see nädal just mõlemad beebipakid kätte, nii Benu kui Apotheka oma ja Sudocreami polnud neis kummaski, pidin ikka eraldi juurde ostma.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. märts 2014 at 15:39

      Imelik, mul oli ühes kindlasti.

      • Avatar
        Vasta Sigrid 16. märts 2014 at 16:11

        Apotheka beebipakis oli sudocrem aga väike potsik. Ma olin eelnevalt suure ostnud ka. Niiet nüüd väike on beebitarvetekotis kaasas koguaeg ja suur kodus kasutamiseks. Aga kõik need beebipakid võivad mingil määral varieeruda. See on kirjas ka kodulehel infos.

  • Avatar
    Vasta Aili 16. märts 2014 at 15:09

    Mina kasutan ka oma pisikesel noormehel kookosõli. See on senini ka ainus olnud. Kingiks saime Body Shopi mingisuguse beebikreemi mille täpne nimetus mul meeles pole, aga olen seda rohkem enda näol kasutanud (ega ma siis asjal raisku lase minna) ja poisil ikka kookost.
    Ei ole nagu vajadust olnudki muude asjade järele. Samas noh, maniküürikomplekt on tal juba korralik, iga päev võiks küüsi lõigata, viilida ja küünealuseid puhastada 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. märts 2014 at 15:39

      Küüned kasvavad ka neil ju NII kiiresti 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 16. märts 2014 at 15:00

    Ekstra süütu on ka meil TÄIESTI ASENDAMATU. See leiab kasutust üle terve keha. Peale vanni teen sellega beebile massaaži, samuti määrin tagumikule kui õrnalt punetab ning põskedele kui need karedaks kipuvad minema. Korralikult punasele tagumikule on meil samuti täiesti asendamatu asi tavaline kartulitärklis, punetus kaob väga kiirelt. Kerge punetuse korral aitab väga hästi ka 100% aaloe geel.
    Need on siis ainsad asjad mida hetkel oma beebile peale määrin/raputan. Igasugused sudocremid ja bebanthenid jäid sahtlinurka seisma ja ei leia kasutust.