AVALDAN ARVAMUST Tiit

vaktsineerimata siilisokutaja

27. oktoober 2021

Ma olen ammu harjunud, et minu tegemiste kohta tekib inimestel palju arvamusi, see on igati okei. Naljakas on aga see, et viimasel ajal saan ma igatpidi puid alla asjades, mis ei vasta isegi tõele. No näiteks Perekooli tehti teema, et millal ma selle siili ära sokutan. Noh, arusaadav, olen ma sokutanud sigu taludesse, jäneseid Viimsisse ja Lottet Männikule – no hate, nagu öeldakse. Küsimusi tekitas see lause:

“Blogis avaldatud kirjelduste järgi siilil seal korteris väga tore elu ei ole. Samas kirjutas ta alguses, et päästis looma ära veelgi hullematest tingimustest. Umbes samal ajal ilmus sama liiki varvasteta siilist jutt ka meedias ja 99% tõenäosusega ta selle sama siili endale nabis.”

Pilt on tehtud eile kohe peale kätte saamist, ma ikka sisustasin selle talle ära ka, ausalt

Minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt on Tiidul siin päris hea elu. Ma muidugi ei ole 100% kursis, millised on teiste Aafrika kääbussiilide elud Eestis. Küll aga näiteks sai Tiit eile kätte omaenda uhke villa. See on umbes poole suurem kui maja, kus ta enne elas. Lisaks on tal võimalus oma majast ise sisse-välja käia, kui tal peaks tulema peale huvi korteri peal ringi vaadata. Siili “vabakäigul” hoida ei ole keeruline, sest erinevalt närilistest ei huvita Tiitu ühegi asja läbi närimine või hävitamine. Okei, paar junni võib ta oma ringkäikudel poetada ja eile käis kassikrõbinaid ka nosimas, aga muus osas sibab ta niisama ringi, või tõmbab kuskile kerra ja heidab magama. Ei saa kassid talle midagi teha (sest okkad) ja ei ole temal ka huvi nendega üldse asja teha.

Kuna nüüd tulevad külmad ajad, tellisin talle soojalambi ka ära, et ta temperatuur liiga alla ei läheks. Kuigi ma usun, et mu kodus alla 22 kraadi nagunii ei lähe, aga no igaks juhuks. Sööb ta õiget siilitoitu, vahel keedan talle muna ja kana. Noh, ma ei tea, mulle isiklikult tõesti tundub, et tal on siin hea elu.

Ja ei, ma ei tea, mis varvutust siilist meedias juttu oli, aga mina leidsin ta ühest talust, mitte kuskilt meediast 😀 Ma pigem arvan, et kui ma Tiidu võtsin, siis sellest kirjutas meedia ja no näete, nii lihtsasti need kuulujutud ka sünnivad. Igatahes ma kinnitan teile, et ei, mul ei ole plaanis Tiitu ära anda. Ja täiesti ausalt, käsi südamel, ütlen, et ma olen NIII õnnelik, et ma jänesele uue kodu leidsin, sest te ei kujuta ette seda rõõmu, kui sa saad magama minna ja ei pea enne kullipilguga vaatama, et kas miski ära söödav ese on kuskil ripakil.

Teine teema, mille eest ma miskipärast viimasel ajal palju puid saan on see, et mina kui vaktsineerimata inimene ei tohiks ühel või teisel teemal sõna võtta. Üldse ei tohiks minusugused kuskil käia ega inimestega kokku puutuda, sest isiklikult minu südametunnistusele jäävad kõik tühistatud plaanilised ravid ja surnud vanavanemad üle Eesti.

Ma saan aru, et kedagi tahaks süüdistada ja kellegagi möliseda, aga ma pean kahjuks tunnistama, et te haugute vale puu all. Mul on vaktsiin täiesti tehtud ja oma tühistatud arstiaja peate paraku edaspidi kellegi teise kaela sokutama. Sorri! Mina sain oma süsti kätte, kaasa arvatud sellega kaasneva palaviku ja lühiajalise suremise, seega lõpuks võite ka mind lamemaalaste ridadest välja arvestada 😀

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Galja 27. oktoober 2021 at 22:48

    Mind vaktsiin ei eruta, küll aga Tiit. Vaatan seda maja ja mõtlen, et kas ta, väike nunnuke, sealt trepist või kõrgemalt tasandilt alla ei kuku. Samuti, kui ta toas vabakäigul ringi sibab, siis ega keegi talle peale ei astu? Kääbussiil on ju tavalisest siilist kolm korda pisem, läheb korra vaibanurga alla või astub ootamatult tee peale ette ja … ? Hea seegi, et ta voodisse ei ulatu hüppama.

    • Mallu
      Vasta Mallu 28. oktoober 2021 at 11:23

      Ei kuku, seal on väiksed astmekesed ja nad on väga osavad ronijad. Kuskile vaiba alla ta küll ei poe. Pigem otsib mingi toanurgakese:D

  • Avatar
    Vasta Mariin 27. oktoober 2021 at 16:00

    Kui võib küsida, siis millal süsti said j kaua halb oli? Kas seda trombi ja ma ei tea, mis miljonit muud kõrvalnähtu, mida JJ pidi põhjustama, ei kartnud? Tuleb mulgi see süst ära teha, aga tunnistan ausalt, olen täiega psüühiliselt ebapädev inimene, mis puudutab arste ja süste. Juba haiglat nähes mul hakkab kõrvus lohisema ja peopesadesse tuleb külm higi 🙂 Kus Sa süsti tegid ja kas võtsid enne mingi nõustamise vms. ka, et julgeksid JJ oma teha? Tänud kui viitsid vastata!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 16:12

      Ma ütlen ausalt, et ma ei lugenud mitte midagi millegi kohta. Tegin, sest… kellega ma jonnin? Keda huvitab? Kui ei taha, ära tee, aga samas istu kodus. Seega mitte tegemisele olen ainus kannataja mina ise (ja mu lapsed, kes minuga kuskile ei pääse). Ma muidu olen selline inimene, et ei taha suurema vajaduseta valuvaigistitki võtta, seega vaktsineerimine on suht viimaste asjade seas, mida ma teha tahtsin. Aga ma lihtsalt ei viitsinud enam sellele surumisele vastu panna. Mina ei tea, kas see JJ tekitab trombi või mitte, mul igatahes hetkel ei tundu trombi olevat ja palavik oli ühe õhtu ja öö, peale seda oli jälle kõik fine 😀 Valisin ka selle järgi, et seda peab ühe saama. Õhtul panin aja, järgmine päev läksin kohale. Nõustamisele ei viitsiks suure raha eest ka aega kulutada 😀 Tuleb tromb, siis tuleb ka nõustamisega 😀

  • Avatar
    Vasta s 27. oktoober 2021 at 14:32

    Mallukas, mul on ettepanek. Ära lase enam edaspidi ühtegi kommentaari sel teemal läbi, kuna on näha, et siin on ka kaks leeri ja see võib käest minna.

  • Avatar
    Vasta K 27. oktoober 2021 at 14:09

    Tiidul on täiega mõnus elu mu meelest, imelik jutt mõnel ?

    Ja ma ka lowkey rõõmus, et sa ikka vaktsineeritud, sest ma ei viitsi seda vastaste vingumist enam kuulata, krt meil tervishoiukriis praegu (unfollowsin nt instast üsna mitu inimest kui nad neid idiootidest meeleavaldajaid kaitsesid). Soovitan eilset UV faktorit vaadata ETV’st neil kes seal Vabaduse väljakul röökimas käisid, et soovivad vabadust. Vabadusel on oma hind.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 14:27

      Mul ei ole plaanis vinguda ei vaktsiinide vastu, ega poolt, elan niisama oma elu 😀

      • Avatar
        Vasta Ann 27. oktoober 2021 at 15:42

        See ongi täiega okei, et pole vahet kas sul on mingi süst kerevahel või mitte.
        Ega see inimest kehvemaks siis tee või sõpruse level ei lange kui pole tehtud süsti? iga inimese enda valik mida ta teeb.
        Tuleb elada hetkel nii normaalselt kui saab ja mitte lasta liiga palju seda covidi jura oma pähe?inimesed on niigi nii kahte leeri jaotatud ja Tigedaks muutunud. Lihtsalt hetkel jah on omal lihtsam kui on see süst tehtud, saab vabalt käia, olla ja teha.
        ✌️

    • Avatar
      Vasta E 29. oktoober 2021 at 13:56

      Sry aga tundud ise idioot. Sest see seal ei olnud vaktsiinivastane meeleavaldus vaid meeleavaldus vaktsiini peale surumisele ja piirangutele. Need kellel süsti pole need isguvadki kodus. Seda haigust levitame hoopis meie, kallid süsti saanud inimesed. Sest meil on pass ette näidata ja võime minna kuhu tahame. Ja siis see et kui test negatiivne sa ei või midagi teha, sest sa ikkagi potentsiaalne haige. Aga näita passi ja siis kindlasti terve. Tasub korraks ise mõelda ja sopameediat mitte uskuda. Palun mõtle natuke nende eelnevate lainete peale, kui seda süsti veel polnud. Ei olnud need numbrid sellised. Aga nüüd näita passi ja levita viirust. Aga süüdi nn vastased kes ei tee seda kuna tervislikseisund ei luba.

  • Avatar
    Vasta kreek 27. oktoober 2021 at 13:54

    Ma lihtsalt heatahtlikult ja uudishimust küsin, et mitu süsti ollakse nõus järjest tegema, et aegamööda muudkui vabadusi “lunastada”? 1-2-3-4-5… ? Meil on teemakorral kolmas, on riike, kus juba neljas.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 13:56

      Ma arvan, et konkreetselt mitte keegi ei oska sulle vastata. Ma isiklikult tegin JJ oma, et hetkel vähemalt ainult ühega piirduda saaks.

      • Avatar
        Vasta K. 27. oktoober 2021 at 14:16

        JJ pidi kõige vähem tõhusam olema ning sellele soovitatakse pfizer vm peale teha.

        • Mallu
          Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 14:26

          usu mind, ma ei teinud vaktsiini, sest ma covidit kardaks ja elueest kaitset tahaks, vaid selle pärast et noh, peab tegema, teen siis. tõhususest – no kui teda variandina välja pakutakse, ehk miskit ikka aitab 😀

      • Avatar
        Vasta K 27. oktoober 2021 at 17:00

        Saan sinust sajaga aru. See, mis Eestis toimub on täielikult klounaad. Valitsus lõhestab inimesi rohkem kui kunagi varem.

    • Avatar
      Vasta P. 27. oktoober 2021 at 14:39

      No Euroopa on tellinud vaktsiine juba sellises koguses, et igaühele on ette nähtud neid vhemalt 8 ja seegi pole tõenäoliselt lagi. USA hakkab süstima juba al. 5. eluaastast… Mdea jah, tehku täiskasvanud, mida tahavad, aga et neid lastele hakatakse tegema, selle suhtes olen küll kriitiline.

  • Avatar
    Vasta Neivalt 27. oktoober 2021 at 13:05

    Just lähipäevil kui sa storys näitasud Tiidu villat, mõtlesin, et OMG, siilil on parem elu kui endal?…hahah. Ja palju õnne lamedamaalaste ridadest väljumise puhul?.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 13:16

      Jah, Tiidul on rohkem tube kui minu korteris 🙁

  • Avatar
    Vasta Mari 27. oktoober 2021 at 12:59

    Pole vaktsiini – olen arvamusel, et igaüks otsustab OMA keha üle ise.
    Ei talu ka sildistamist – ma pole lamemaaline, corona eitaja, vaktsiini vastane – ma lihtsalt ei soovi täna hetkel seda vaktsiini, kõik ?
    Kolmandaks, pole ammu sellist vaenu ja diskrimineerimist näinud, kui Eestis. Las igaüks elab ikka oma elu ja Teie elage oma.
    Siil on üliarms, täitsa mõtlema jäin nüüd ?

    • Avatar
      Vasta Marie 27. oktoober 2021 at 14:12

      Aga paraku ei saa ju ühiskonnas elada nii, et igaüks elab ainult oma elu, vaid ikka sõltub meie tegemistest ja tegematajätmistest ka teiste elu.
      Kujutad ette, et sul juhtub midagi, aga keegi ei aita, sest see oleks ebamugav ja noh ela sina oma elu ja mina oma elu…
      Ma ei poolda ka sundvaktsineerimist, AGA ma saan aru, et valikuid tuleb teha ja hetkel on nendeks valikuteks kas liikumispiirangud või vaktsineerimine.
      Nii et kumbagi ei vali, me kahjuks ei saa, sest sel juhul me valiks haiglate ülekoormuse ja saad ju isegi aru, et see ei ole mõistliku inimese valik.
      Nii, et kui sa oled üks nendest inimestest, kes ei soovi end vaktsineerida, aga panustab kriisist väljumisse kontaktide vähendamisega, siis on kõik hästi.
      Aga kui ei taha ennast ei vaktsineerida, ega ka piirangutest kinni pidada, siis oled sa lihtsalt isekas…
      Ja kui käeluu katki kukud ja emosse lähed, siis arstid ütlevad ka, et tead me siin proovime oma eludega hakkama saada, ela sina oma elu…

      • Avatar
        Vasta Ruutu 27. oktoober 2021 at 15:35

        Vaktsineerida ongi vaja riskirühmasid ehk siis eakad ning tõsiste kaasuvate haigustega lapsi/nooremaid. Kui nemad on kaitstud, siis ei ole ka haiglale koormust. Nooremad, terved inimesed üldiselt põevad kergelt ja vähemalt massiliselt ei ummista haiglaid. Vaktsiin kaitsen vaktsineeritut, ei kaitse teisi. Vaktsineeritud ka nakatuvad ja kannavad viirust edasi. Vaktsiin kaitseb raskema haigestumise eest, aga nakkus jääb siiski ringlema ka siis kui on 100% vaktsineeritus. Oluline on ka sümptomite ilmnemisel koju jääda, ole vaktsineeritud või mitte.

    • Avatar
      Vasta Mariine 27. oktoober 2021 at 14:16

      Sa oled lihtsalt egoist. Seda vaktsiini on vaja ühiskonnale, nõrgematele. Või sa tõesti arvad, et inimesed lihtsalt tahavad vaktsiini?!?

      • Mallu
        Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 14:25

        kas me võiksime siin all mitte tülitseda, ausalt seda on juba piisavalt igal pool 😀

        • Avatar
          Vasta Mariine 27. oktoober 2021 at 14:31

          Ok

  • Avatar
    Vasta s 27. oktoober 2021 at 12:39

    See on täiesti hull, kuidas see vaktsiiniteema on inimesed lõhestanud. Seda on valus vaadata. Aga see pressimine ei ole paraku normaalne, mis meie meedias toimub. Inimesed, kes ei soovi end vaktsineerida, neid on palju ja seda tuleks austada. Vaktsineerimata inimesed satuvad ka haiglasse ja tänaseks on selge see, et see viirus ei kao kuhugile.

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 12:41

      Ma isegi ei hakka sellel teemal kaasa rääkima, sest ma nõustun. See on täiesti jube, milline vihkamine ja lolliks sõimamine käib mõlemalt poolt. Õnneks minu sõprade seas on nii vaxitud, kui vaktsineerimata inimesi ja meie vahel pole see mingit teemat tekitanud.

      • Avatar
        Vasta Ann 27. oktoober 2021 at 15:40

        See ongi täiega okei, et pole vahet kas sul on mingi süst kerevahel või mitte.
        Ega see inimest kehvemaks siis tee või sõpruse level ei lange kui pole tehtud süsti? iga inimese enda valik mida ta teeb.
        Tuleb elada hetkel nii normaalselt kui saab ja mitte lasta liiga palju seda covidi jura oma pähe?inimesed on niigi nii kahte leeri jaotatud ja Tigedaks muutunud. Lihtsalt hetkel jah on omal lihtsam kui on see süst tehtud, saab vabalt käia, olla ja teha.

    • Avatar
      Vasta E 27. oktoober 2021 at 15:20

      Meedias peaks palju rohkem rääkima sellest, kuidas kulgeb vaktsineeritutel ja vaktsineerimata inimestel koroona. See, et nad mõlemad haiglasse satuvad ei tähenda, et põetakse seda samamoodi või et tüsistused on samasugused. Kui vaktsineeritu saab nädalaga haiglast välja ja vaktsineerimata hea õnne puhul nelja nädalaga või siis üldse mitte, siis on see ikka oluline info vaktsiini toime kohta.

  • Avatar
    Vasta K 27. oktoober 2021 at 12:38

    Palju õnne, sa liikusid lamemaalaste seast lammaste sekka ?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 12:40

      Jah, ma olen ka aru saanud, et üks või teine, lihtsalt ühe pead valmima, kumb oled 😀

  • Avatar
    Vasta Meow 27. oktoober 2021 at 12:34

    Aga miks sa siis Türki minnes ja tulles teste tegid? Või pole sul veel kuur lópetatud?

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 12:35

      Türgist tulles tegingi 🙂

    • Avatar
      Vasta Heili 27. oktoober 2021 at 13:03

      Võib kõlada lausa uskumatuna kui puudub loetust aru saamine .. aga ka vaktsineeritud inimesed testivad end kui vaja või haiguse kahtlus jne … Mitte iialgi pole keegi väitnud et vaktsiiniga ei haigestu .. sellist vaktsiini ei ole olemas ei koroonale ega ka millegile muule. Seega reisilt tulles peab ikka end testima .. ja ntx kui haiglas vaja mõni protseduur teha siis peavad ka kõik testima …

      • Avatar
        Vasta Mina 28. oktoober 2021 at 02:19

        JUST seda SIIN need pimeuskujad väidavaki. Loe neid ridu ja imesta ja siis tuled sina nende ridade allla ütlema et mittte keegi pole seda öelnud….

    • Avatar
      Vasta Tee 27. oktoober 2021 at 16:10

      Haha,
      Mina arvan ka, et tuleks vähe
      Lõdvemalt võtta, minu tööandja on vaktsineerimata ja mina vaktsineeritud, tema kutsub end antivaxxeriks ja mina end lambaks, seda küll ainult omavahel ja naljatades aga mis sa ikka keerulisel ajal teed.

  • Avatar
    Vasta ingrid 27. oktoober 2021 at 12:30

    Kui tore! Nõme öelda, aga kuidagi väga uhke lugeda, sest nii vähe kui sa vaktsiinidest kirjutanud oled (seoses lastega), oleksin arvanud, et sa jah ei tee. Jei!

    • Mallu
      Vasta Mallu 27. oktoober 2021 at 12:33

      No oma lastele ma seda vaktsiini tõesti ei teeks, aga enda suhtes tekkis küsimus, et kellega ma täpselt selle üle “võitlen”? Kui on uued reeglid, kus vaktsineerimata inimesed ei saa kuskile minna, siis on kaks varianti – kas istun kodus, sest ma ei taha teha, või teen ära (isegi kui väga ei taha), sest päris surmani kodus istuda tundub ka natukene nadi 😀

      • Avatar
        Vasta C 27. oktoober 2021 at 12:44

        Minu meelest on see nii haige, et inimesed on sunnitud tegema v, et ei kaotaks tööd või saaksid liikuda ringi. Selle point peaks ju olema, et kaitsta või leevendada põdemist. Kuidas saab olla miskit vabatahtlik, kui inimesed pannakse sellisesse sundseisu.
        Eriti kahju on neist, kellel oma immuunsus on tugev ja pole haigestunud, aga riigi mõistes on nad ikka ohtlikud ja peavad oma keha mürgitama.

        • Avatar
          Vasta AjuVaba 27. oktoober 2021 at 13:07

          Täiesti nõus! Minu elukaaslane oli aasta alguses positiivne. Elasime tol hetkel ajutiselt ühetoalises köök-toas ehk olime otseses mõttes nägupidi koos pidevalt, aga mina haigeks ei jäänud ?‍♀️ Siiani pole ka sellesse jäänud ja vaktsineeritud ei ole, aga vat valitsuse silmis olen meeletu oht. Kõik oli minu jaoks ok, kui oli võimalus kiirteste teha. Hetkel peamine lootus see, et ühel hetkel tullakse maa peale tagasi ja saadakse aru, et vaktsineeritud kannavad seda samamoodi edasi. Ööpäevane statistika: 1200 nakatunut vaktsineerimata, 800 vaktsineeritud. 4 vaktsineeritud surnut ja 2 vaktsineerimata… aga muidugi antivaxerid on lamemaalased eks?‍♀️

          • Avatar
            M 27. oktoober 2021 at 13:32

            Mnjah. Hetkel natukene hoolitakse rohkem mitte vaktsineeritutest- enam ei ole mitte vaktsineeritud oht, vaid ohuks on vaktsineeritud, kes saavad igal pool käia ning enamasti (muidugi on erandeid) ise mitte nakatudes veavad mitte vaktsineeritutele haiguse, kes üldjuhul saavad selle paremini külge.
            Natukene nadi oleks teha ju piirangud vaktsineeritutele ja lasta vaktsineerimata inimestel vabalt igal pool käia, või ei? 🙂 Kiirtestid aga paraku on täiesti ebausaldusväärsed.
            Ning ilmselgelt, mida rohkem on vaktsineeritud, seda suurem osakaal ka vaktsineeritud haigeks jääb 😀 Ei ole ju keegi öelnud, et vaktsineeritud inimesed haigeks ei jää. Lihtsalt tõenäosus on väiksem 🙂
            Aga olen ka arvamusel, et vaktsineerimine on igaühe enda asi. Seda täpselt seni, kuni ei käida Vabaduse Väljakul karjumas :D.

          • Mallu
            Mallu 27. oktoober 2021 at 13:41

            Tead minu elu ei muuda isegi see mitte üks raas, kas keegi käib kuskil karjumas v mitte, nii kaua kuni minu kõrva juures ei karju 😀