KODU TESTIN JA ARVUSTAN

meie pere rasked ajad*

11. märts 2020

Ühel kaunil päeval võttis meie nõudepesumasin oma viimase hingetõmbe ja heitis hinge. Kahju, oli teine meid aastalt truult teeninud ja meie musti nõusid meie asemel küürinud. Nüüd vedeles ta korjus meie köögikapis (sest ta integreeritav) ja nõudekuhjad ainult kogunesid virnadesse kraanikausi ümbrusesse.

Esimesed päevad oli kuidagi lebo, aga ühel hetkel sain aru, et Kardo oli kogu aeg kuskile kadunud. Nimelt kööki, kus ta pidevalt nõusid pesi. Meil siiski viis inimest perekonnas ja nõusid kulub omajagu, seega läks Kardol iga kord köögi koristamise peale vähemalt paar tundi. Ma oleks ilmselt kiiremini saanud, aga meil on kuidagi nii kujunenud, et mina koristan rohkem muid tube, aga Kardo kööki (sest ma vihkan köögi koristamist).

Nagu öeldakse, et enne sa ei tea, mis sul on, kui sa sellest ilma jääd. Ja see luksus, et paned nõud masinasse ja vajutad pesemiseks nuppu, on lihtsalt üle mõistuse mugav ja säästab mitmeid tunde kraamimise arvelt. Kui see pole mugavus, siis mis on?

Ma tean, et ma olen elanud aastaid ilma nõudepesumasinata kah ja ma ei mäleta, et ma seda hullult igatsenud oleks, aga kui sa juba selle mugavusega ära harjud, siis tagasi käsitsi nõudepesule minna tundub umbes sama ekstreemne, kui minna rahumeeli kuskile jõkke pesu pesema ja vastu kivi kuivaks peksma.

Seega saime aru, et vaja on uut nõudepesumasinat. Aga millist nõudepesumasinat osta? Eelmise valis mul ema välja, ta on alati olnud osav asjade otsustaja ja valija, aga kuna ma olen 30 aastane ja veits imelik tundus emale helistada, et emme kle, vali mulle nõudekas välja, siis tegin ma järgmist paremat asja ja kirjutasin hoopis elux.ee poodi, et kuulge, mul 60 laiusega nõudepesumasin katki läinud, mida asemele soovitaksite, mis teil asap laos olemas on.

Konkreetselt kirjutasin sellle kirja õhtupoolikul ja 21 tundi hiljem oli mul uus nõudepesumasin esikus. Kui see pole kiire teenindus, siis ma ei tea, mis oleks. Meie vana masin oli tegelikult minu meelest jumala okei ja ma ei arvanud, et nendel masinatel mingeid suuri erinevusi üldse oleks. Loogika on ju kõigil sama – paned nõud sisse, tema peseb. Kui aga Kardo meie uue nõudeka esimest korda tööle pani, kilkas ta kodus nagu oleks loto võitnud: “Mallu, ma olen vist tõesti vana, kui mind niiiiii väga rõõmustab uus nõudepesumasin, see on NII HEA!” õhkas ta. Ma ei hakka mainimagi, et samamoodi õhkas ta uute õlleklaaside üle, mis ma talle ostsin ?

Küsisin siis Kardolt, et mis uue masina nii heaks teeb. Mina ise usaldasin eluxi tiimi nii palju, et kui nad ütlesid, et see on hea ja seda on meil kohe olemas, siis ma rohkem ei uurinud. Valituks osutus SEE. Nagunii on see hetkel Kardo rida olnud onju, seega tema kiidusõnad on:

  • Mahutab tunduvalt rohkem kui eelmine masin.
  • Teeb ise ukse lahti, kui nõud pestud, et need rahus kuivada saaks. St klaasi- ja tassipealsed ei jää veeloiguga. Ja lisaks on tal sisse ehitatud kuivatusprogramm nagunii.
  • Hästi öko ja kasutab üli palju vähem vett kui vanad masinad. Ühtlasi näitab, kui öko su valitud pesu on.

  • Peal on selline nupp, et saad valida, kui palju sul aega on, et ta selle ajaga ära peseks. Näiteks on 30 mintsa programm, et kui nõud väga mustad pole, aga on näiteks külalised ja tahad eelmise käigu nõud kiirelt puhtaks saada. Mega mugav!
  • Restid on nii hästi paigutatud, et mugav on nõusid sisse laduda. Lusikate-nugade jaoks on eraldi sahtel lausa, mitte see tavaline “tünn”.
  • Peseb nõud mega puhtaks, pole pesust võttes ühtegi musta nõud näinud.
  • On super vaikne, võrreldes eelmisega.
  • Väike asi, aga pokaalide hoidikud! Mu eelmine masin mõrvas niii palju pokaale.

Et ühesõnaga, selle masina saabumisega lõppesid meie pere rasked ajad. Või no niivõrd-kuivõrd, sest ma näen ikka välja nagu lühikese tukaga Vadim ja veelgi parem, täna kaaludes avastasin, et olen JÄLLE JUURDE VÕTNUD! Seega tervisliku toitumise ja treeninguga olen 2kg tuimalt juurde saanud. Mõnus! Ja ärge hakake rääkima, et lihas kaalub rohkem kui pekk, nagu… ma olen neljas trennis käinud ?

Aga igatahes, kui sa miskil põhjusel oled arvanud, et sul nõudekat vaja ei lähe, siis ma soovitan sul uuesti mõelda. Elu sellega on nii palju lihtsam ja selle võrra võidetud ajast saad sa kas niisama lebada, või lastega miskit pulli teha. Ja kui masinat valida ei oska, siis ma seda enda mudelit julgen soojalt soovitada, aga tegelikult leiab eluxi kodukalt väga palju nõudepesumasinaid igale rahakotile. Ja saladuskatte all ütlen, et 2 nädalat kehtib seal sooduskood MALLUKAS, mis annab kõikidelt integeeritavatelt nõudepesumasinatelt 15% allahindlust. Seega soovitan soodukat kasutada, kui nagunii nõudeka ost plaanis! SIIT näete kogu valikut!

Kas teil ikka on kodus nõudekas? ?

*Post sündis elux.ee’ga käsikäes

Loe ka neid postitusi!

Kommentaarid puuduvad

Jäta kommentaar