Uncategorized

salapaks

19. august 2014

Ma pikalt mõtlesin, kas ma teen selle postituse parooli alla või mitte, aga mõtlesin, et yolo. Mis ma siin ikka petan ja vassin – parem tunnistan kõikidele kohe üles, et olen salapaks. Ei, mul ei ole 10 kuud hiljem “titekõhtu”, sest selline oli ta ka enne rasedaks jäämist. Samas, see on natuke nagu titekõht, sest ma näen välja, nagu ma oleks viis-kuus kuud rase…

Jah, ma olen teadlik, et ma TUNDUN kõhna, sest mu käed-jalad on peenikesed, aga tegelikult elan ma oma elu salapaksuna 🙁

Käte värisedes näitan siis teile ka. Ühel pildil seisan täiesti sirgelt, teisel olen…lõdvalt.

pekike-1384567

yuck-gif-7440100

Ma otsustasin, et ma pean midagi ette võtma. Kuidas ma jooksen sellise…lodevana ringi? Ah?

Enivei ma proovin rohkem rattaga sõita, ütlen head aega enda headele sõpradele siidrile, õllele, saiale, kommidele, magusatele jookidele ja eee… Issand, ma tean tervislikust toitumisest nii vähe, et ma ei teagi, millele ma veel head aega peaksin ütlema?

Kas see on õige, et peale kuut ei tohiks süüa? Mis toite soovitate süüa? Ma soovin, et ma viitsiks trenni ka teha, aga paraku mitte üldse kohe ei viitsi. Samas kui keegi viitsib minuga ratastega sõitma minna, siis ma olen käpp.

Ahjaa, ma enda kaalu ei tea ja kaalunumber ei näita ka essugi. Ma olen Facebookis Naised trenni grupis ja seal on naisi, kes on minust 5kg raskemad, aga 100% parema kehaga. Aga ma eeldan, et ma võiks umbes 52 kg kaaluda?

Ootan kõikide soovitusi ja nõuandeid. Rõvedaks pekinäoks võite ka sõimata, ehk saan motivatsiooni oma igapäevane saia ja pitsaõigimine ära lõpetada 🙁 Mul lihtsalt EI OLE tahtejõudu, sellepärast ma seda pilti siin jagangi. Et ennast SUNDIDA paremaks inimeseks. Kurat, ma tahan, et Kardo saaks ikka abielluda parima minuga, mis mul füüsiliselt võimalik olla on!

EDIT: Mulle saadeti jälle see 30 päeva treeningplaan, mida ma kunagi KAKS PÄEVA teha viitsisin. Noh, tegin nüüd siis esimesed harjutused jälle ära. Eks vaatab, mis saab
ab-challenge-7573727

Loe ka neid postitusi!

121 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Ardo 20. august 2014 at 20:34

    Hommikusöök söö ise, lõuna jaga…jne.
    Jah oleks hea kui kell 6 ülesse hüppad ja põllule lippad ja siis kraavi kaevad ning enne korralikku sööki veel heina teed nii 7h ja üheksa õhtul esimest korda tagumiku toolile toetad.
    Õhtusöök muutub rasvaks – müüt, mille murdmist ma ootan pikisilmi. Siiski..kaudselt küll, kunä telekas/raamat ja võileib ei taha enne uneaega otsa saada.
    Rasvane toit teeb rasvaseks? Kui kõhupekist DNA võtta siis tuleb välja, et oled hoopis siga?
    Süsivesikud! Minuteada number 1 mis paisumisele kaasa aitab. Eriti suhkrud. Lisaks veel see sõltuvuse teke. Väidetavalt tahab organism magusat ( ka leiba..saia ) seda rohkem, mida püsivamalt ta seda saab ja 2 nädalat suhkruta olemist pidavat magusaisu 80% võrra vähendama.
    Aga ka see on esialgu müüt…
    Anyway..vähenda süsivesikuid ja kaal kukub…tõsi küll – ennekõike mujalt..viimasena kõhupealt..

  • Avatar
    Vasta Diana 20. august 2014 at 10:36

    Hahahahaa-SALAPAKS! Väga tabav nimi. Ma liigitaks end ka Salapaksuks:D Ega mullegi kõik räägivad, et oh Sa nii väikene ja peenike , et pole ollagi.. aga mul tegelt samamoodi kõht ronib üle püksi ääre 😀 Heal juhul pressin kõhu püksivärvli sisse 😀
    Trennile mõtlen pea igapäev aga trennini ei jõua. Aegaajalt hüppan hüppenööriga. Mulle meenub et kõige tõhusam trenn oli mul ca 6 aastat tagasi- korvpall. Enamus päevad veetsin pargis mängides , see et sa ringi kargad seal ja teed hüppeid oli väga hea! Tulemus on suurepärane- Ilus lame kõht! A no siis tuli rasedus ja eks see tegi oma töö..
    Tegelikult ma olen rasvaprotsenti mõõtmas käinud ja seda väga pole olla.. vb see polegi pekk mis lotendab? 😀 veninud nahk? No ükstaskõik-fakt on see et palju peab vaeva nägema, et see mis oli tagasi saada!
    Vee joomine pidi väga hea kehale olema, aga no mulle ei maitse vesi absoluutselt. Seega on mul olemas taimne pulber/puru, segad jogurtiga ära igal hommikul. See kiirendab seedimist ja aitab reaalselt kilosi alla saada! Suht sama efektiga on olemas ka tabletid(3x päevas)! Looduslikud!
    Tegelikult ma soovitaks Sulle näiteks Kristiine keskusest läbi hüpata mõni päev, esimesel korrusel suht jyski juures on olemas koht, kus võetakse näpu otsast verd, saad mõõta vererõhku, rasaprotsenti ja kõike muud. 2-3eur maksab. Küsi nendelt nõu, väga asjalikud inimesed ja seal samas letis on ka need ravimid müüa:)

    Igatahes edu Sulle!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2014 at 10:41

      Ma mingeid ravimeid ja keemilist sitta küll süüa ei tahaks 😀 Kilosid alla vaja ka ei ole, kõhupekki aint ei taha 🙁

      • Avatar
        Vasta Diana 20. august 2014 at 13:51

        Kõhupekk alla = kaotad ka kilo juu. Ei ole keemia, ma ka ei mugiks mingit keemiat endale sisse,erinevad ravimtaimed on! Looduslik kraam! Ma poleks hakanud üldse mingit jamast kirjutama;)

  • Avatar
    Vasta anni 20. august 2014 at 10:12

    ma olin ka salapaks. 30 day ab challenge–its the best. tänu sellele hakkasin veel rohkem trenni tegema. võtsin ette, tegin kõik päevad kui tegema pidi ja iga päevaga oli jõudu aina rohkem. tegin ka lisaharjutusi juurde (kätekõverdusi sada tükki päevas). peale kava lõppu olid kõhulihased, käed ja ka seljalihased tugevad, ilusad. Peale 30 päeva jätkasin 3 korda nädalas viimase kõhulihase päevaga, tegin juurde ka joogat( jillian michaels yoga meltdown level 1 või bob harper the biggest loser workout weightloss yoga), see andis tohutult jõudu ja energiat juurde. Hingamise sain õigeks. Peale 5 kuud sellist trennitamist on mu lihased ilusamad kui kunagi varem. Mot oli mõnel päeval olematu..aga panid lihtsalt trenniriided selga ja hakkasid tegema..mõtlemata. Trenniharjumus jäi kiiresti sisse ja praegu ei kujuta ettegi et trenni tegemata jätaks… Jooksmas ei käi, rattaga ei sõida. Söön kõike mida tahan süüa, joon kõike mida tahan juua ja kaal ei muutu, lihased on tänu jätkuvale trennile ilusad, kõht läheb aina lamedamaks and im so proud of myself 🙂 Sinul see abiellumine ja kleit millest unistad peaks ju ülimaks motivatsiooniks olema. Kõht mida ei pea korsetiga sisse tõmbama ja ilusad käed mis ei lötenda on kõik natukese pingutusega absoluutselt doable.
    Ära siis võta eeskuju sellest pildist 🙂
    http://9gag.com/gag/a6ddGWe
    Jõudu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. august 2014 at 10:14

      Aga see pilt on NII armas! 😀

  • Avatar
    Vasta Nona 20. august 2014 at 08:01

    See on ju õunakujuline keha, ega päriselt seda muuta ei saagi… sama nagu pirnikujulise kehaga naistel on alati puusadel ja tagumikul rohkem. Üleüldise toonuste tõstmisega ja üleni kehale lihaste kasvatamisega saaksid seda paksu kõhu muljet vähendada. Ainult kõhulihased ja issand, ainult dieet, ei aita küll mitte sittagi, ainult võimendaks suuremat kõhtu. Peab proportsioonidega tööd tegema.

    http://1.bp.blogspot.com/-r0TU7StDMCQ/UXh2bxg9KUI/AAAAAAAAAEU/eMUsR7Q6t2s/s1600/tumblr_m87ic76l7S1rbybp4o1_500.png
    http://images.huffingtonpost.com/2014-02-19-tumblr_mbpxovG8cG1rd0tw8o1_1280.jpg

  • Avatar
    Vasta B 20. august 2014 at 07:36

    Mina ei ole isegi salapaks, vaid lihtsalt paks. Samas on mu iseloom liiga nõrk ja armastus saiakeste vastu liiga tugev, et neile ei öelda. Olen üritanud, olen roomates tagasi läinud 🙁 Aga ratastega sõitma tuleks küll vabalt!

  • Avatar
    Vasta Maria 19. august 2014 at 23:22

    Ma võin julgelt öelda, et kõhulihaste treenimine üksi ei aita mitte midagi.
    Lihtne näide – käisime elukaaslasega kehaanalüüsi spordiklubis tegemas. Treener ütles selge sõnaga, et kõik algab toitumisest, kõhupekk läheb ainult tänu õigele toitumisele maha. Selleks, et kõhulihaste trennist kasu oleks, tuleb kõigepealt oma toitumine üle vaadata 😀 muud moodi ei saa.
    Enne kutt vihtus kõhulihaseid teha nagu segane ja ei saanud aru, miks kõht punnitab, nüüd võttis toitumise käsile ja voilaa – pole enam punnis kõhtu ja kõhulihased on ka välja tulnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Jana 19. august 2014 at 23:00

    Hinga sügavalt sisse ja välja…sa ei ole ainus salapaks 😀 Sünnitasin 1 aasta ja 8 kuud tagasi….hetkel olen 171cm pikk ja kalun 52-54 kg ( oleneb sellest, kust poolt tuul puhub ja millise jalaga voodist välja ronin).Pole kunagi jälginud, mida näost sise ajan ja kui palju 😀 Ja mul on ka kõht ees nagu ootaks juba 5. kuud uut titte :D….. Tegin ka peale sünnitust kõhulihaseid ja muud särki-värki aga ei essugi….pigem oli minu probleemis see, et kuna ma olen alati pilbas olnud ja sünnitama minnes oleks nagu viisikuid oodanud, siis venis mu kõht lihtalt nii välja ja nüüd ei tõmbu enam nahk tagasi ja ripub üle püksiääre :S

    • Avatar
      Vasta Stella 19. august 2014 at 23:07

      Soovitan Sinulgi kontrollida, ega diastaasi pole..

      • Avatar
        Vasta Jana 19. august 2014 at 23:16

        Kusjuures ma kahtlustan küll seda… Aga omaenese laiskusest ei ole viitsinud arstiga sellel teemal rääkida….

  • Avatar
    Vasta Maarja 19. august 2014 at 22:37

    See peale kuut mitte söömine on täielik jama. Kui sa just kell 9 magama ei lähe. Idee poolest peaks sööma 3-4 tundi enne magamaminekut, et seedeorganid jõuaks oma töö ära teha. Ja ära nüüd arva, et sa pead oma lemmik toidud- ja snäkid oma nö dieedist täiesti välja jätma. Absoluutselt mitte. Neid lihtsalt tuleb tarbida mõõdukalt ja sekka lisada hulganisti värskeid juurvilju. Usu mind, kui sa hakkad ennast kõikide asjadega hullult piirama, kaob ka motivatsioon üli kiiresti ära. Pealegi peaks tegu olema üleüldise elustiili muutusega, mitte lihtsalt mingi yo-yo dieediga.

  • Avatar
    Vasta H2 19. august 2014 at 22:19

    daaaah, activiat tuleb süüa!

  • Avatar
    Vasta Svea 19. august 2014 at 21:25

    Ma olen ka väikse punuga ja ei oska sellega midagi peale hakata. Hommikul ärgates on vähemalt super ilus lame kõht 😀

  • Avatar
    Vasta K 19. august 2014 at 20:57

    Arvan, et see on foodbaby (googleda), pole vaja põdeda. Aga trenn ja tervislik toit aitab alati :)))

  • Avatar
    Vasta Defekas 19. august 2014 at 20:41

    Võlusõna kõhupaksudele nagu mina on pilates! Jõhker kõhutrenn, nii sisemistele, välimistele, külgmistele kui ka seljalihastele. Paku mõnele väiksele stuudiole reklaampostitust ja proovi! Suurtest spordiklubide pilatestest hoia eemale. Tehnika on kõhupeki tümitamisel oluline ja 50 inimesega trennis ei jõua kõiki parandama hakata. Kindlal ajal kuskil stuudios trennis käia on minunarvates ka kergemini motiveeritavam kui kodus youtube järgi rassimine.

    • Avatar
      Vasta Kati 19. august 2014 at 20:52

      Nõus! Soovutan ka pilatest!

  • Avatar
    Vasta Raili 19. august 2014 at 20:29

    Facebookis on grupp nimega süües saledaks. Sealt saad ka teiste lugusid lugeda, erinevaid tervislike toitude retsepte jms. Soovitan 🙂

  • Avatar
    Vasta Jaanika 19. august 2014 at 19:54

    Ja kui juba treenida, siis väga suur boonus on see, et seda rohkem kaloreid võid endale lubada 😉

  • Avatar
    Vasta Jaanika 19. august 2014 at 19:50

    Ma kõiki kommentaare ei viitsinud läbi lugeda, aga K ja Ekukas ajasid kll õiget juttu.
    Ise olen vist samasugune nagu sina, oky olin. Mina ka paksuks ei lähe, aga raseda kõht tekib kll ette :/ Väga nõme on tuttavatelt kuulda, et sina ju nii peenike, miks kll trenni teed. Ise üritan päevast kalorinormi mitte ületada (ja ma reaalselt loen ka kaloreid), proovin saada päevasest toidust kõik vajaliku kätte ning toituda võimalikult mitmekesiselt ja tervislikult (nu viimasega on probleeme, armastan magusat ja seda lisandub toidule ikka päris palju). Trenni peaksid ka tegema, ilma on raske kõhust lahti saada (ja ei pea silmas ainult kõhulihaseid, nende puhul võid ju lihased saada, aga need on sul peki all). Mul aitas kardio kõige paremini (Insanity, aga Focus T25-st peaks ka abi olema, lihtsalt lühemad) ja lisaks ka pisut jooksmist (paar korda nädalas 20 minutitki) ning iga päev harjutusi (kõhulihaseid, kätekõverdusi). Erinevaid väljakutseid on sellel lehel: http://www.kehatrimmi.ee/ …all blogi osas. Kui aktiivsemalt midagi teha, siis soovitan ka ühe päeva nädalas kindlasti puhata. Kuna mul on magusa piiramisega probleeme, siis pühapäeviti toitun ainult värskest toidust (puuviljad, köögiviljad, pähklid, seemned). Aitab ka süsivesikutest (LCHF) või rasvadest loobumine. Ise proovisin esimest, aga plnud väga kasu, kui mõni komm ikka päevas sisse söödud sai.
    Kokkuvõttes, soovid midagi keha juures muuta, siis korrasta toitumist ja higista! Ja muuda eluviisi, mitte ära loo ajutist dieeti endale!

  • Avatar
    Vasta Pole nime 19. august 2014 at 19:36

    Ebatervislik ei t2henda alati kalorirohket ja tervislik kalorivaest, kuid keha ja meele heaks on kasulikum ikka tervislik toit. Pitsast, pastast ja muust taolisest heast kraamist kindlasti loobuma ei pea, eriti seet6ttu, et tervislik toitumine on elustiil mitte dieet. Tasub lihtsalt rohkem r6hku panna k6igele v2rskele ja hoida kogustel silma peal.
    Punnk6hu vastu aitab kui syya tihti ja v2iksemates kogustes , toituda peamiselt v2rskest kraamist, v2hendada liha, piimatoodete ja gaseeritud jookide tarbimist. Peale 6te s66misest loobumine on jama, k6ik oleneb mis kell magama minna. Samas minule on ca 2 tundi enne syya liiga hilja, yritan kuskil 4 tundi enne uinumist mitte syya, aga s2ttide eelnevad toidukorrad nii, et see ei t2hendaks n2lgimist.

  • Avatar
    Vasta Ellu 19. august 2014 at 19:35

    ma ei viitsi praegu lugeda kas keegi juba soovitas aga kui sa ei viitsi trenni väga teha siis proovi nt hularonga, väga tohus trenn on 😉
    pead ainult endale sobiva ronga leidma… voi ise tegema. see alumiinium toru mis boilerist välja tuleb sobib nt hästi 😉

  • Avatar
    Vasta Ann 19. august 2014 at 19:16

    Ohjahh, ma olen Sinust küll kõvasti noorem, aga pean tõdema, et näen isegi suht samasugune välja ja no trenni tegemine on lihtsalt liiga pinge. 🙁
    Samas kui mul tekivad ka need motivatsioonihood, kus ma mõtlen, et nüüd hakkan tervislikuks ja teen trenni, siis selle käigus olen ma parajalt suutnud asju uurida. 😀

    Peale kuute mittesöömine on müüt! Päeva jooksul on soovitatav süüa kolm korraliku einet, millest suurim peaks olema hommikusöök. Nende vahel on soovitatav ka veidi näksida, aga sedagi tervislikult ja see muidugi eeldab ka seda, et nende korralike söögikordade ajal ei võeta tohutuid portsjone. Lisaks tuleb süüa aeglaselt ja rahulikult, kuna ajul jõuab alles 20 minuti pärast kohale, et aa süüa sai ja sellepärast tihti süüaksegi üle, et aju pole nagu asjale pihta veel saanud.

    Toitude keelamine ei ole nii väga abistav. Pigem tuleks menüüsse tutvustada uusi tervislikke toite või üritada praeguseid toite teha tervislikumalt. Gaseeritud magusad joogid annab asendada mahladega, maitsestatud veega ja muidugi on hea idee ka ise proovida mahlade ja smuutide tegemist, Pitsat näiteks proovi ka ise teha ja seda saab katta igasugu tervislike asjadega ning pitsakatteks sobivad ka külmutatud segud. Kui igasugu uusi häid asju menüüsse sisse tuua, siis ühel hetkel keha harjub sellega ära ja ei mõtlegi mingile burksile või saiakesele. 😛

    Sool on küll midagi, mille kasutamise võiks ära lõpetada või vähemalt minimaliseerida seda, sest see tekitab gaase, mis võivad ka kõhu selliseks suht rasedaks muuta. Temaga samas paadis on tegelt ka mullivesi ja näts, sest need võivad ka gaase tekitada.

    Suhkruga on aga see, et kommid võiks küll ära jätta, aga selle asemel on hea süüa puuvilju, marju ja juurvilju, mis täidavad rohkem ja samas täidavad selle suhkruvajaduse, aga kohe kindlasti ei tasu arvata, et puuvilju ei tasu süüa nende suhkru sisalduse tõttu. See on jabur, sest puuviljades on naturaalne ja töötlemata suhkur, mida kehal on lihtsam kasutada. 😉

    Rasva kaotamisega on täiesti tõene see, et piirkonniti rasva põletada ei saa. Kõige parem trenniliik selleks on jah kardio. Jooksmine on põhimõtteliselt kõige tuntum ja kevadel suutsin ma oma eelmises tervislikkusehoos kolm korda jooksmas käia ja tore oli tegelikult. 🙂

    Otsida tasuks ka erinevaid HIIT(High-Intensity Interval Training) treeninguid, mis üldjuhul ei ole just eriti pikad, aga on väga kasulikud, kuna pidavat rasva ja kaloreid põletama veel ka 24 tundi pärast trenni tegemist. Siit leab selle kasulikkusest rohkem – http://www.shape.com/fitness/workouts/8-benefits-high-intensity-interval-training-hiit
    Youtube’i avarustest võib leida palju neid treeningvideosid.

    Muidugi aitab kaasa ka korralik uni, kõhulihaste treenimiseks on ka palju erinevaid viise ja kellegi poolt mainitud hularõngas on ka selleks hea idee (mu ema aitas see pärast mu väikeõe sündi päris korralikult) ja ise ma joon ka rohelist teed, millel on 101 head omadust, mille seas on ka seedimise aitamine.

    Loodetavasti said kuidagi targemaks ja edu Sulle! 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 19:21

      No suured tänud põhjaliku kommentaari eest :)! Ma üritan ka motti leida, et jooksma minna siis 😀

      • Avatar
        Vasta Kati 19. august 2014 at 20:51

        Tead Mallu, seenele see jooksmine. Tempokas kiirkõnd põletab selle kõhu Sul poole kiiremini eest ära. Või sõida oma uue rattaga. 😉
        Joolsmine on selles suhtes ohtlik ala, et seal peavad pulsid olema õiged.

  • Avatar
    Vasta Kati 19. august 2014 at 18:52

    Tervisliku toitumise A ja B: kellaaegadest range kinnipidamine ja nisu,suhkru eemaldamine menüüst.
    Gaseeritud joogid teevad tänu gaasidele punu ette, aga see kaob kohe ära ka. See küll keelatud pole.
    Kui Sa trenni ei viitsi teha, siis söö puuvilju harvemini ja püüa näiteks banaani vältida.
    Kui Sa mingeid harjutusi-liigutamist viitsid teha, püüa hommikusse need sättida. Maga piisavalt ja uni alati täis.
    Liha kogus toidus ei tohiks ületada 150g. Palju värsket kraami. Vähem kartulit. Vali täistera pasta ja tume riis. Hommikuti eelista putru.

    Eelista kodus söömist ja maitsestamiseks kasuta erinevaid maitseaineid ja unusta sool.
    Eelista naturaalseid rasvu: oliiviõli näiteks põletab just rasva, sama ka kookosõli 😉

    Siiralt õpetades, Marek Kalmuse kõige esimene reklaaminägu, kes kaotas 30kilogrammi 😀 😀

  • Avatar
    Vasta kairi 19. august 2014 at 18:18

    oohoh! ma ka salapaks. terviseks! kerge punu koguaeg 🙂

  • Avatar
    Vasta K 19. august 2014 at 18:05

    Sa pole ülekaaluline, kaal on sul tervisilik ja üleliigset rasva ka kehal pole. Lihtsalt kuna sa ei tee sporti, siis sul puuduvad toonuses lihased, mis annavadki kehale ilusa kuju. Ja trenni sa ometigi teha ei soovi. Toitumisega sa kahjuks oma keha toonusesse ei saa ja selliseks sa siis jäädki, kui mingitki trenni teha ei soovi ning oma lihastele pidevat ja arendavat koormust ei anna.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 19:23

      Ma ei arvagi, et ma ülekaaluline oleks üldse

      • Avatar
        Vasta K 19. august 2014 at 19:53

        See oli vihjeks neile, kes arvavad, et toitumiskava päästab maailma ja sinu. Sinu eesmärkide osas ei päästa 🙂

  • Avatar
    Vasta Trn 19. august 2014 at 17:58

    Mina soovitaks ka Paleod või LCHF’i.
    Peale Paleo alustamist läks mul ühe kuuga kõhust 17 cm minema. Ma ei olnud ka ennem paks aga olin lödev, lisaks teen veidi trenni ka, aga nagu öeldakse 70% toitumist ja 30% trenni ja nii need trimmis kehad tulevadki.

  • Avatar
    Vasta meow 19. august 2014 at 17:52

    Minul läheb lihtsalt kõht punni nii kui ma midagi söön. Hommikul lame, õhtuks selline kõva punn ees 😀 ilmselt ei sobi mingi toiduaine, ehk sul sama teema? Ma ennast nagu paksuks ei pea, 170 cm ja 55 kg ja kõht on tegelt nagu vormis, aga hirmsasti läheb süües palliks.

  • Avatar
    Vasta Stella 19. august 2014 at 17:52

    Ma soovitaks igaks juhuks kontrollida, ega ei ole ikkagi diastaasiga tegemist. Tavalised kõhulihaste harjutused teevad sellisel juhul olukorra ainult hullemaks..
    Googelda “how to check for diastasis recti”, seal on näidatud.

    • Avatar
      Vasta Karin 19. august 2014 at 18:13

      Just, diastaasiga jääb ka punu ette ja kõhulihaseid teha ei tohigi. http://Www.kohukliinik.ee,ma räägin. Ser füsioterapeut teeb imet inimestega

  • Avatar
    Vasta Ave 19. august 2014 at 17:51

    Mallu soovitan sulle Erik Orgu toitumoskava,väga hästi toimib ! Kasutaja saad tega Erikorgu.ee lehel! Seal ostad endale toitumiskava,paned oma kaalu ja harjumused paika ning saad toitumiskava mis toimib kui jälgid kõike mida ta soovitab. Soovitan toidulisandeid ja vähemalt kaks-kolm tundi enne magama minekut ei tohiks midagi raskemat süüa ! Kerge näksimine on lubatud 🙂 .

  • Avatar
    Vasta Naaber 19. august 2014 at 17:46

    Soovitaksin sul vähem narkootikume ka tarbida. Suht labaseks oled ära muutunud :S

    • Avatar
      Vasta Concrete 19. august 2014 at 17:49

      WTF? 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 19. august 2014 at 17:46

    Marek Kalmuse kavad aitasid mind täpselt 3 kuud tagasi kaalusin 79kg ja nüüd 66,7kg… eesmärgini on veel aega natuke aga need toimivad. Algselt olin ka pessimistlik, et hui need aitavad, et mingi kräpp aga peamine on neist kinni pidada ja tulemusi on näha ruttu, juba esimese nädala lõpus oli kaalunumbri langust näha ja trenni ma ka ei viitsi niipalju kui lapsega koos siiberdame toas. Põhiline on et mitte igaminut igast süüa näost sisse ajada vaid teha söögiajas et hommiku ja lõunasöögi vahe 4 tundi näiteks ja vahel sööd vahepeala (puuvilja) ja lõuna õhtusöögivahe 4-5h ja vahele vahepala ja enne magamaminekut sööd õuna kui kõht tühi. Samuti peab järgima, et sööd siis vahepala kui kõht tühi mitte vaid näksimisharjumusest. Mul kodus igav kui laps magab vms siis külmkapi uksed ainult paukusod ja kilod tulid aga tuleb ennast lihtsalt kokku võtta ja asi ära teha 😉
    Kuigi minumeelest sa küll paks pole…

  • Avatar
    Vasta Concrete 19. august 2014 at 17:43

    Julgen pakkuda, et see kõht on kehatüübist, mitte (niivõrd) toitumisest ega millestki muust. Mu sõbrannal on täpselt sama jama. Tal on ka pikad ja kõhnad jalad ja käed (ise on ka päris pikk), aga kõht on ees, ükskõik kui palju alla võtab (no ja ega üldiselt väga kuskilt mujalt alla võtta polegi). Minu teada on tal nn “õun”-tüüpi keha. Lasi kunagi isegi opi teha, mingit rasva kõhu pealt eemaldada, aga max aasta pärast oli jälle sama kõhuke ees. Aga trenni mõttes on ta samas pohhuist alati olnud, nii et võimalik, et mingid absi harjutused ikka aitavad ka 🙂

  • Avatar
    Vasta Karin 19. august 2014 at 17:41

    Ükdkõik,kas kõht ka enne rasedust selline oli,aga peale sünnitust niisama kõhulihaseid lahmima ei tohi hakata,tuleb enne spetsialistil lasta vaadata,ega pole diastaasi e lihaste lahknevust. Täiesti uskumatuid tulemusi on saanud mu tuttavad sealse programmigs: kohukliinik.ee ja ka need,kellel juba palju rohkem sünnitusest möödas.

  • Avatar
    Vasta Liisa 19. august 2014 at 17:40

    Soovitan sul süüa õhtusöögiks juurvilju ja kana või kala. Süüa tuleks seda, mis täidab hästi kõhtu, aga ei oma palju kaloreid. Hetkel just lõpetasin taldrikutäie türgi ubade, kahe keedumuna, kahe värske kurgi ja porrulauguga. Kastmeks lisasin tavalist hapukoort. Kõht on täis ja arvatavasti ma enam midagi süüa ei taha. Kui siis üks tee ja puuvili. Päeva esimeses pooles võid vabalt endale midagi magusat lubada või natuke patustada, sest kui kogu aeg ennast keelad, siis paraku on ükshetk murdepunkt ja sa ei suuda oma isusid enam ohjes hoida. Olen selle läbi teinud ja need õgimismaratonid on alati enesetundele ja vaimsele minale kehvasti mõjunud. Hea variant on ka kodujuust, täidab hästi kõhtu ja on valgurikas. Praegu on veel selline hea aeg, et mugi nii palju värsket kraami kui aiast või turult saada on, sest praegu on need imeodavad, tervislikud, ilma kemikaalideta ja parimad kehakaalu sõbrad. 🙂
    Kui trenni teha ei viitsi, siis tee hularõngast. Pane telekast mõni saade käima ja keeruta nii palju kui jaksad. Minu arvates on see parim lahendus just neile, kellel on üleliigset just kõhul. Kui rasv on kõhult kadunud, alles siis on pointi kõhulihaseid vehkima hakata.
    Saad hakkama vabalt, lihtsalt peab natuke tahtejõudu olema. Soovitan sul see pilt omale võimalikult lähedal hoida ja iga kord kui siidri või pitsa isu tuleb, siis vaata seda pilti ja mõtle, kas sa ikka tahad selline olla või mitte. 🙂

  • Avatar
    Vasta Katu 19. august 2014 at 17:34

    Rasedusega lõtvusid kindlasti su kõhulihased, mistõttu ongi praegu selline kõht. Sel põhjusel on ka teised sinuga samas kaalus-mõõdus naised lamedama kõhuga.
    Tõenäoliselt on ka praegune toitumine tasakaalust väljas. Rohkem süsivesikuid kui peaks. Valed joogid jne. Kõik see tekkitab punnkõhtu. Kõige olulisem, mida tegema peaksid on vee joomine. Paljud toiduained mõjuvad nii, et vedelik jääb kõhtu kinni (soolased toidud näiteks). Vett kõhtust välja saab ….tadadaadaaa välja veega. 😀 Punnkõhtu taltsutab ka apteegitilli tee.
    Igasugused toitumiskavad on JAMAD. Enamasti on need üksluised ja ei sobi tegelikult sulle ega kellelegi teisele- liiga üldised. Korralik toitumine peab saama eluviisiks.
    Kõik algab hommikusöögist. Vale on süüa võileiba või maasikajogurtit vms, mis poelettidel on. Hommikusöök olgu põnev, toitev ja vaheldusrikas. Muidugi kõige tervislikum oleks süüa putru. Aga kaua sa jaksaksid eks? Siis tulekski vahelduseks süüa omletti, toorputru, (kreeka)jogurtit-marjade/puuviljade/pähklitega (mille paned ISE sisse) jne. Olen üritanud enda blogis ja instagramis ideid jagada. http://katrihelenak.wordpress.com/2014/01/06/kuidas-alustan-hommikuid/ siin on üldiselt pudrujuttu.
    Lõunasöök olgu siiski soe ja korralik. Meeles peaks pidama et liha ei sööda koos kartuliga.
    Õhtusöök olgu süsivesikute vaesem. Aga see kella 18.00 jutt on täielik jama ( kui sa just 8-9 aeg magama ei lähe). Keegi ülal juba mainis, et 2-3 tundi enne magamaminekut ei tasuks süüa. Nii ka on.
    Söömisega ei tohiks hulluks minna. Noh, et loed iga kalorit. Siis murdud kiirelt. Ma soovitan osta korralik blender (kui sul seda muidugi juba ei ole) ja teha smuutisid (jällegi leiaksid ideid minu blogist ja instagramist). Näiteks sobivad smuutid vahepalaks kui ka söögikorraks, kui on kiire. Paned sisse kodujuustu, kaerahelbeid, kliisid, marju jne siis ongi ju põhimõtteliselt vedel puder.

    Liigutamise kohta on mul vähem öelda. Tõenäoliselt sa kulutad isegi palju kaloreid päevas. Justnimelt Mari pärast. Jooksed järel, tõstad, kussutad, mängid jne. Kui paneksid pulsikella peale on see tõenäoliselt samaväärne korraliku zumbaga. Muidugi liikumine on tervise ja ilus saladus ning kui tahad lamedat kõhtu siis lisaks toitumisele tuleks ka lihaseid treenida. Ilusa keha saavutab 80% toitumisega ning 20% trenniga.

    http://tap.nutridata.ee/ kasuta seda lehte, et teada saada, oma toitumise andmed.

  • Avatar
    Vasta Ninel 19. august 2014 at 17:34

    tõmba shape up app ja loe kaloreid
    mina näiteks ei suudaks süsivesikuid vähem süüa.

  • Avatar
    Vasta Gätlin 19. august 2014 at 17:30

    Mulle on öeldud, et hommikusöök on kõige tähtsam, sest kui selle vahele jätad läheb lõuna ja õhtusöök puusadesse 🙂

    Ise ma üritan saia, küpsiseid ja teisi selliseid asju vältida, sest olen märganud, et pärast nende söömist on kõht alati rohkem punnis või nii…

  • Avatar
    Vasta Ekukas 19. august 2014 at 17:29

    Ma ei viitsi enamusi kommentaare läbi lugeda, nii et ilmselt kopeerin kellegi juttu.
    Esiteks nagu sa ilmselt juba aru said, “pärast kl 6 ei söö” loogika on väga hea, kui sa kl 8 magama lähed. 2-3 tundi vajab keha seedimiseks ja nii kaua tasuks oodata magamaminemisega. Pealegi ei pruugi kohe pärast söömist hea uni tulla, sest keha alles toimetab. Aga kui sa hiljem magama lähed, siis see nälgimine küll kasu ei too.
    Ma pole küll ka spetsialist, aga minu põhimõte on, et need dieedid/toitumised, mida sa terve elu ei suudaks järgida, on mõttetud. Nt elad kaks kuud kenasti suhkru ja valge jahuta ja võtad nt 8kg alla, aga siis hakkad neid asju endale jälle lubama ja võtad vähemalt sama palju tagasi. Mina nt ei suuda šokolaadis loobuda (ma tean, mul on sõltuvus), aga kuna ma ei suitseta ega joo liiga palju alkoholi, siis las mul see üks patt olla. Tavalised makaronid olen täistera vastu vahetanud, saia söön väga harva ja valge riisi asemel söön juba ammu pruuni (kuigi neil ei pidanud nii väga suurt vahet olema).
    Ma olen viimased paar aastat üritanud tervislikum olla ja mulle tundub, et kõige tähtsam on kellaaegadest kinnipidamine. Kui sööd iga päev enamvähem samadel aegadel ja sama tihti, siis su keha teab, et saab varsti jälle toitaineid ja ei pea kõike talletama. Ja ära jumala eest kõike, mis rasva sisaldab, menüüst välja jäta. Kehal on rasvasid ka vaja. Lihtsalt “häid” rasvasid. Rasvad hoiavad kõhu täis ja siis ei ole vaja söögigkordade vahel midagi näksida.
    Tihti annab keha näljaga tunda hoopis veepuudusest. Targemad soovitavad klaasi vett ära juua, kui tunned, et kõht tühi on. Kui 15 min pärast ikka kõht tühi on, siis on ilmselt päriselt ka süüa vaja 😀

    Ahjaa, üks asi, mis minul kindlasti toimib: hommikusöök peab olema toitev ja kindlasti mitte magus. Seda kirjutas mulle toitumisspetsialist, kui toitumiskava ostsin. Kiired süsivesikud teevad kiirelt kõhu uuesti tühjaks ja siis jääd suure tõenäosusega terve päev midagi näksima.

    Hea nipp on valida võimalikult tihti jalgsikäimine. Ma kolisin Eestist ära ja nüüd on vaja uut linna tundma õppida, pealegi on ühistransport hästi kallis. Nii käimegi igal pool jalgsi, tihtipeale kõnnin päeva jooksul 6-7km. On üle 10km päevas ka ette tulnud.

    PS: minu hambaarst soovitas mullivee joomise täiesti ära jätta. Vesi on küll hea, aga mullivee süsihappegaas pidi hambaid tohutult lõhkuma. Ma ei tea, kas asi nii hull on, aga ma üritan nüüd vältida mullivett.

    • Avatar
      Vasta Defekas 19. august 2014 at 20:30

      +1! Kui pärast ülikooli kellast kellani tööl käima hakkasin, kukkus kohe 6 kilo, sest toitumine muutus regulaarseks.

  • Avatar
    Vasta Mannu 19. august 2014 at 17:27

    No see on tegelikult üsna kole ja paks kõht.10 kuud juba sünnitusest mõõdas siis niisama see enam ära ei kao.Kui tõesti trenni teha ei viitsi siis vähemalt kõnni või sõida jalgrattaga.Samas tundub,et oleks vaja ka kõhulihaseid treenida..seda saab kodus ka teha.Ja ka ainult toitumisharjumuste muutmisega kaotavad inimesed kilosid.Soovitan juua rohkelt vett,mineraalvett,sidruniga vett ja rohelist teed.Palju rohelist süüa.Tegelikult kui ikka tahad siis võtad ju asja käsile,terve nett on täis seda kuidas tervislikult toituda jms. Lisaks mõjub sport ja puhtam toit hästi nahale. Tee ära Mallukas! Äge oleks 😉

  • Avatar
    Vasta Smurf 19. august 2014 at 17:25

    Rõve pekinägu – made my day ! 😀

    Ma olen kapist välja tulnud paks. Rasedusega teenisin endale 23 ülearust kilo ja sünnitusmajja jäi täpselt 6 ning see tuli vähem kui kuuga tagasi. Seega elasin 7 kuud 23 üleliigse kiloga. Kui laps oli poole aastane, lõpetasin rinnaga toitmise ( ei olnud vabatahtlik variant, vaid lihtsalt piimake sai otsa .. olin niigi algusest peale üsna julmalt võidelnud, et piima üldse jätkuks ) ja enam vähem siis hakkas kaal ka kolinal kaduma ,aga lisaks toitumisele alustasin siis ka rattasõitu ja umbes 3 kuuga jätsid 14kg minuga kohe hüvasti .. Hetkel lahutabki mind raseduseelsest kaalust veel tühised 9kg. Lisaks tegin ka neid palju levinud Booty sheikimise videosi .. ei mäleta tõesti kelle omad need olid..
    Liitusin hiljuti sellise ägeda lehega nagu kaalustalla.ee ja seal on kõik punkti pealt välja toodud, mida peaks sööma.. isegi kogused ja retseptid on ette antud, minu vaev on ainult see kõik valmis klopsida ja sisse süüa.
    MUIDEKS! Saab keha väga kenasse vormi ka ainult toitumisega. Trenniga viiakse lihtsalt korralikult toonusesse. Mina olen hetkel rivist väljas, sest vigastasin põlve ja trenni teha ei saa, aga selle perioodi jooksul, mil trenni teinud ei ole .. sentimeetrid ja kaal vähenevad silmmärgatavalt .. ja see ”näidismenüü” mis siin on .. see on minu arust puhas nälgimine. Kui postitajal on vastuväiteid siis palun mulle siia välja tuua päeva kaloraaž :).

    Toon välja enda eilse päevamenüü :
    Hommik : Tatrapuder kanalihasüldiga + tomat.
    Vahepala : kohupiim mandlite ja õunaga
    Lõuna : Tatra-kodujuustu-tuunikalasalat
    Vahepala : Müsli, kohupiim, keefir + puuvili
    Õhtu : Riis hakklihaga .

    Kasutan nii toitumispäevikut kui ka toitumiskava ja asjad on nii täpselt tasakaalus, et kaal langeb , kõht on täis ja eluks vajalik kaloraaz on normis.

    Ah, ma tahtsin midagi veel kirjutada .. aga läks juba isegi liiga pikaks asi..

  • Avatar
    Vasta hel: 19. august 2014 at 17:16

    Ma ei teagi nüüd, ma nii hullult ei põeks selle kõhu pärast. Mul eluaeg kõhukene ees olnud, kuigi olen kaalunud ka 46 kilo. Mulle muidugi meeldib süüa ka, see vist ongi head toitu armastavate inimeste tunnus. Ise ei suuda dieeditamisega hakkama saada, olen korduvalt proovinud – kuskil 2-3 kuud suudan rangelt toitumiskavast kinni hoida, siis murdun ja hakkan hüsteeriliselt õgima, mis nullib kiiresti eelnevate kuude pingutused. Endale valisin trenni tegemise tee, sest see tundus lihtsam, kui pidevalt vägisi heast toidust loobuda. Mul muidugi hullult “vedanud” ka, kõige lemmikumad asjad siin maailmas pitsad&pastad, mis tõelistele terviseinimestele automaatne nono. Aga ma pigem teen stepperi peal igal argipäeval 75-90 minutit, käin mitu korda nädalas rattaga sõitmas, tunnikese treeningvideo järgi lihaseid vms ja luban endale pastarestoranis käimist, kui et kolin salati peale üle ja piinlen siis iga kord, kui keegi külas midagi head pakub või poes teatud riiulitest mööda pean kõndima. Kusjuures see trenni tegemine on ainult kättevõtmise asi, tegelikult läheb see tunnikene nii kiiresti. Stepperi peal näiteks hea mõnda filmi vaadata sel ajal, saab kaks ühe hoobiga. Ja pärast on niiiii hea tunne, oled enda üle uhke ja puha.
    No ja mõõdukus on muidugi märgusõnaks, teatavasti. Et päris iga päev ma ka pastarestorani ei külasta või pitsat koju ei telli. Mina olen team sport igatahes.

  • Avatar
    Vasta kristiina 19. august 2014 at 17:07

    Trimmiv pesu ja ebayst saunabelt ja kõhu sees hoidmine aitab tõesti

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 17:09

      Mul on korsett 😀

  • Avatar
    Vasta L. 19. august 2014 at 17:05

    Noh Kalmus teeb head tööd inimestega,aga üldiselt on tema toitumiskava raha eest nii mõttetu osta. hommikuks muna, lõunaks liha + salat/juurikad, teine lõuna banaan + keefir/trennipäevadel muna ja õhtusöögiks jälle liha + salat/juurikad, mõnel päeval siis supid jne. Kogused olenevad koormusest ja vajadusest enam-vähem. Sinul oleks “kõhukese vastu” vaja pigem lihastreeningut kõhu- ja küljelihastele, lisaks siis ka seljalihastele (et ei tekiks ebamääraseid valusid). Sedasi kirjutades tundub see toitumine väga ükskülgne ja minul laiskusest vahest ongi, kuid kui vähegi kokkamisoskust ja fantaasiat on, siis saab väga palju erinevaid toite välja mõelda endale. Peamiselt ongi vaja välja lükata ebavajalikud süsivesikud.

  • Avatar
    Vasta K 19. august 2014 at 17:02

    Kaalunumber tõesti ei näita midagi. Ma kaalusin aasta tagasi 61 kilo (168 pikk), võtsin end käsile, sest peeglist vaatas juba trulla vastu :D. Nüüd kaalun 58, kuid olen sentimeetreid ikka kõvasti kaotanud ja näen sale ja treenitud välja.
    See pärast kella 6 söömise jutt ei ole päris õige. Tegelt on nii, et ei tohiks enne magamaminekut süüa 2-3 tundi. Ja õhtul üldse ei tasuks väga süsivesikuterikast toitu süüa.
    Ja ütlen sulle kohe ära, et seda viga ära küll tee, et hakkad vähem sööma. Tegelikult tuleks süüa iga 3-4 tundi tagant.
    Vältida tuleks alkoholi, nisutooteid, suhkrut, suures hulgas rasvas praetud toitu. Petlikud on igasugu mahlajoogid ja “mahlad” ka poes, mis võivad kohati sisaldada pea sama palju suhkrut kui limonaadid.
    Väga ei soovitata süüa ka kartulit, riisi, makaroni. Mina aga vahel ikka teen pastat ka ja söön riisi, aga vaid pruuni riisi, sest see sisaldab palju enam kiudaineid ja ostan täistera makarone.
    Aga jah igapäevaselt seda mu menüüs ei ole.

    Toon siin välja ka ühe päeva menüü sulle näiteks:
    8.00 2 keedumuna, rukkileiva viil juustuga, seafilee/kanafileesingiga, tomati- ja kurgiviilud kõrvale.
    11.30 praetud kanafilee, porgandi-õuna salat
    15.00 virsik
    17.00 Kodujuustuomlett
    20.00 jogurt (tavaliselt ostan maitsestamata, panen sisse igasugu marju). Maitsestatud jogurtites on ka üsna palju suhkruid).

    PS! Ära hakka lihtsalt dieeti pidama, mille puhul keelad endale terve suure nimekirja toite, vaid sa pead muutma oma elustiili, toitumisviisi. Kui sa hakkad pidama mingit 2-3-nädalast dieeti ja pärast lähed tagasi vanade harjumuste juurde, siis tuleb sul see kõik 2-kordselt tagasi.

    Seega võid süüa ka krõpse, šokolaadi, limonaadi, kuid mitte igapäevaselt ja mitte suurte portsudena.
    Ma olen ise küll paras maiasmokk ja ikka utleb magusaisu ja siis näiteks teengi nädalavahetusel mingit kooki (õnneks mees sööb enamiku ära 😀 ). Ja aeg-ajalt ikka ostan kommi ka. Nädalad paar-kolm kommi nüüd midagi halba ei tee.

    Trenni poole peale niipalju, et kui trenni ei tee, siis ainult söömisharjumuste muutmisega keha trimmi ei saa. Saad küll pekist lahti, aga keha vajab toonust.

    Ma ise suvel iga päev ikka sõidan rattaga (tööle ja tagasi mingi 20 km kokku, ei ole väga palju just, aga siiski). Lisaks teen 2-3 päeva tagant trenni jõusaalis. Aeg-ajalt ka käin rullitamas. Vihmasel perioodil ja talvel käin ka jõusaalis, mees mul õnneks oskab treenida ka, alguses ma ise küll poleks seal õigesti osanud kõike teha.

    Sai pikk postitus, aga loodan, et on kasu 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 17:04

      Oeh! Just kaalusin ennast ja olen ikka rohkem, kui arvasin. 54.1 kg. Aga noh, see selleks. Ma tean, et tegelikult peaks trenni tegema, aga kurat, ma ei viiitsi 🙁

      • Avatar
        Vasta M.M 22. august 2014 at 00:13

        Tead, ma kaalusin täna hommikul täpselt sama palju(vähe), aga selle vahega, et ma olen 177cm pikk. Aga olenemata sellest, et ma alakaaluline olen, on mu kõht samamoodi ees nagu sul. Trenni ausalt ei viitsi teha, söön nagu loom(koogid, küpsised ja muud maiustused ja mehe moodi portsud on igapäevane asi) ja kahjuks või õnneks arst keelas mul jooksmise-hüppamise ja muud põlve koormavad asjad ära, seega kuna rattaga sõita mulle ei meeldi ja ujuda ka mitte, siis trenni ma ei tee 😀 Ja asi pole selles, et ma tahaksin nii vähe kaaluda, ei, ma tahaksin korra elus loovutada verd, aga ei taheta mult seda (keelduti juba siis kui ma kaalusin 57 kg) ja ausalt tahaks juurde võtta, aga mida ei tule, seda ei tule. Seega kuradile need kaalud ja asjad 😀 Kusjuures verepangas küsisin, et mida ma peaksin siis tegema, et kaalust juurde võtta, et söön ju ilusti ja värki, soovitati vaid laps saada, aga seegi on olemas (max kaal oli enne sünnitust 68 kg, aga see kõik jäi sünnitusmajja)

  • Avatar
    Vasta Kissu 19. august 2014 at 16:59

    Oh issand, Sina ja (sala)paks 😀

    Sul ei ole üldtreeninguga ja söömisega mitte midagi ette võtta, sest sul ei ole rasva mida kaotada ja see ei anna suure tõenäosusega erilist tulemust. Mulle küll tundub, et sul oleks pigem konkreetsest lihastreeningust kasu. Aga järsku on rasedusjärgne kõhulihaste diastaas? http://www.kohukliinik.ee/et/content/mis-k%C3%B5hu-sirglihase-diastaas Tuleb lihtsalt need “õiged” harjutused üles leida, millest kasu on

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 17:00

      Ma ausalt olin ENNE rasedust täpselt samasugune, seega ma ei usu, et tegu mingi rasedusjärgse asjaga on 🙂

      • Avatar
        Vasta Kissu 19. august 2014 at 19:51

        Kusjuures see sama asi võis ka enne rasedust olla (rasedus nt üks põhjusest vaid, mis seda tekitada võib).

        • Avatar
          Vasta kristin 20. august 2014 at 14:46

          Asi ju väga lihtne, neid ettevõlvuvaid kõhtusid näeb igal pool ja isegi modellid piltidel ajavad kõhu nii ette kui jaksavad. Neil pole iial põhjust olnud kõhtu sisse tõmmata ja sees HOIDA. Kui on, siis polegi kõhulihasetrenni teha vaja, sest kõhtu hoitakse sees igal võimalikul juhul. Aga tõsi ta on, et rasedus võib kõhulihaseid korralikult nõrgendada, kuna neid ei saa ju suure kõhu ajal töös hoida, ainult venivad teised omatahtsi.

  • Avatar
    Vasta Allu 19. august 2014 at 16:58

    Ma soovitaks ka ainult kõhulihaseid teha, kas või 20 iga õhtu. Kõhupekist on üldse kõige lihtsam mumeelest lahti saada. 😉

    • Avatar
      Vasta kristin 20. august 2014 at 14:43

      Täpselt.

  • Avatar
    Vasta Alice 19. august 2014 at 16:57

    Eks see on “tüüpiline” kõht mis peale rasedust jääb. Mul tuttav teeb igast trenni ja asju aga ei saa kõhust lahti,muidu üldmulje on peenike. Sellest on väga raske lahti saada. Vb jah hularõngas või kõhulihaste trenn. Aga seda ka väga intensiivselt- soovitan fitnessi foorumit uurida ja/või teema kirjutada. Seal palju asja kohast 🙂
    52 kg sa kohe kindlasti ei ole. Mina ise kaalun 52,5 kg olen 163,5 cm pikk ja üsna kleenuke. Ma ise pakun,et sa oled kuskil 57-58 kg. Arvestades et sa oled kindlasti minust pikem juba,siis kont ka kaalub.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:58

      Ma olen elus kaalunud ühe korra 58 kilo ja see oli siis, kui ma 8 kuud rase olin 😀

      • Avatar
        Vasta Alice 19. august 2014 at 20:50

        Tglt :O Palju sa siis rasedusega juurde võtsid ? ja palju sa enne rasedust kaalusid. see tundub ni ulme kuidagi 😀 kui sa oma pikkuse kohta 53 kg tõesti kaalud siis sa oled alakaaluline hoopis 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. august 2014 at 23:43

          Rasedusega võtsin täpselt 10 kg.

  • Avatar
    Vasta Aire 19. august 2014 at 16:56

    ava see ja siis näed, et see ei ole midagi hullu, ma ka mõtlen , et ei viitsi aga kui mõtlen, et see ei võta kaua mu päevast, siis ikka vean ennast põrandale ja trenn algab. 🙂

  • Avatar
    Vasta Aire 19. august 2014 at 16:54

    See on parim treeningkava, mis mul olnud on ja võin öelda, et kui iga päev teed, siis võid öelda kõhule hüvasti. 🙂
    http://nsfitbitch.wordpress.com/2013/05/08/30-day-ab-challenge/

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:54

      aga ma imen trenni tegemises 😀

    • Avatar
      Vasta Aire 19. august 2014 at 16:54

      julgen öelda*

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:57

      Ma kunagi alustasin sellega. 2 päeva tegin :D:D

      • Avatar
        Vasta Anni 19. august 2014 at 18:58

        Mina tegin ka seda pool kuud, mõjus küll. PIldid ka olemas

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. august 2014 at 19:21

          Äkki näitad mulle ka?

  • Avatar
    Vasta Assu 19. august 2014 at 16:53

    Ma oleks jummala häppi kui ma kasvõi sellinegi nagu sa välja näeks 😀 kehaehituselt just mõtlen. 😛 Ma parem oma kaalunumbrist rääkima ei hakkagi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:55

      Ah, eks ma tean, et ma pole kõige paksem siin ilmas, aga tahaks juba siis…pöörfi olla 😀

  • Avatar
    Vasta KirsiMari 19. august 2014 at 16:52

    Kuule naine, dieeti sul küll vaja pole! Mis te teete nalja vä ?! 😀
    Mis sai ja pizza ära? Süsivesikud ära? Me ei räägi siin praegu ju ülekaalus olevast inimesest.
    Vaadake teda, ta jummala kõhna , lihtsalt kõhtu tahaks lamedaks ju.
    Seega minu soovitus oleks: Kui see kõht sinu pulma kutsutud ei ole siis sunni ennast heaga kõhulihaseid tegema ja muud polegi vaja.
    Kui sa praeguse “lemmikute” loetelu juures oled nii heas vormis siis usu mind, ainult liigutada on sul ennast vaja. 😉
    Pea püsti me suudame seda!

    Mari
    (pärast aastast jalavalu, taas trenni saalis tagasi ja usub endasse)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:56

      No ma olen siiani tõesti täiesti armutult söönud ainult kommi ja cocat ja pitsat ja saia ja muud sellist sodi. Aga trenn tundub niiiiiiii raske 🙁

      • Avatar
        Vasta KirsiMari 19. august 2014 at 17:53

        Kätte võtta on rakse, ma ka üksi kodus ei suuda, saalis teistega aga on motti küll ja veel.
        No ja Mallukas PULMAD on ju parim motivaator praegu.
        Jõudu!
        🙂

      • Avatar
        Vasta Lii 19. august 2014 at 18:19

        Iga algus on raske, kuid lisaks kõhule on vaja teha ka seljale….Edu!

    • Avatar
      Vasta mari. 19. august 2014 at 18:15

      KirsiMari, väga rumal on soovitada “ainult kõhulihaseid teha”. Lokaalselt ei saa rasva põletada. Selleks et oma kehas mingi muutus korda saata, peab asja ikka terviklikumalt võtma: kardio ja lihasharjutused. Kõike saab edukalt iseseisvalt teha, ei pea jõusaali minema. Youtube’is on näiteks väga palju selliseid videoid, mis aitavad tervet keha treenida, nt https://www.youtube.com/user/FitnessBlender. 40 min päevas ja peaks mõjuma. Ja muidugi toitumine: hea oleks süüa 5 korda päevas, mitte üleliia palju, juua palju vett, nisu ja suhkur välja, roheline sisse.

      Julgen kobiseda ka selle pildi peal oleva treeningkava esimese harjutuse kohta, mis on üsna asjast-arust. See ei ole seljale hea. Soovitan hoopis kätekõverdusi teha selle asemel, kas siis varvastel või põlvedel.

      • Avatar
        Vasta Lii 19. august 2014 at 18:20

        Seal ju polegi rasva! Mis lokaalsest põletamisest siin juttu tehakse. Lihtsalt kõhulihased on lõdvad, see pole sama, mis pekk kõhul.

        • Avatar
          Vasta Lii 19. august 2014 at 18:21

          Kuidas siis kätel/jalgadel pole rasva, kuid vaid kõhul on. Kuidas see lokaalne rasv vaid ühte kohta koguneb….?

      • Avatar
        Vasta kristin 20. august 2014 at 14:40

        Eelnev jutt on ilmselt personaaltreenerite ja muude selliste väljamõeldis, sest ei saa ju inimeste käest raha kätte, kui nad kodus omaette võimlevad 😛 Pluss igasugused toitumiskavad raha eest. Kmoon! Söö vähem ja liigu rohkem, nii lihtne ongi.

        Võimalik, et lokaalselt ei saa rasva põletada – nii näiteks tõesti ei saa, et nalja pärast treenid vasaku reie peenikeseks, aga parema jätad palgiks edasi (või saab siiski, kui väga tahta?( Aga Malluka probleem ei ole kõhuRASV, vaid nõrgad kõhulihased.

  • Avatar
    Vasta k. 19. august 2014 at 16:52

    Ma olin kunagi samasugune. Käed-jalad peenikesed, aga kõht ees nagu 5-6 kuud rase. Hakkasin iga õhtu kõhulihaseid tegema. Alustasin 25-st ja iga päevaga lisasin 5, 100 peale jäin püsima ja hetkel olen endaga rahul. 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:56

      Ma olen kuulnud, et kõhulihased ei aita tegelt kõhupekki kaotada, vaid ikka mingi kardo?

      • Avatar
        Vasta Sandra 19. august 2014 at 17:05

        jooksmine on parim kardio, mis aitab kõhtupekki põletada. Zumba on ka ülihea kardio!!!

        • Avatar
          Vasta kristin 20. august 2014 at 14:35

          Väga HÄSTI võtavad kõhupeki maha! Oma pikaajaline kogemus olemas. MIdagi muud ma teha ei viitsinud, aga seda küll. Ja ma ei oleks iialgi viitsinud 100 teha, 10-25´st piisas täiesti.

  • Avatar
    Vasta Anu 19. august 2014 at 16:50

    Äkki sul hoopis mingi muu jama.. need lihased mis rasedusega ära venivad ehk pole tagasi läinud korralikult?
    Vb perearst oskab paremini öelda..

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:52

      No enne rasedust olin samasugune

  • Avatar
    Vasta Merlin 19. august 2014 at 16:49

    Mind aitas hularõngas, paar kuud pärast teise lapse sündi hakkasin tegema, iga õhtu teleka ees 20-30 minutit. Nüüd suvega on asi käest ära läinud ja umbes samasugune kõht ees, aga kavatsen sügisest jälle käsile võtta ennast. Hakkan ka uuesti kükke tegema, norm vähemalt 200 tk. Ja loomulikult tühjad süsivesikud on jamad, valge jahu ja suhkur. Vahel patustan, aga üldiselt neid tasuks kasvõi hea tervise pärast vältida.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:52

      Aga pastat siis ei tohiks süüa?

      • Avatar
        Vasta Sandra 19. august 2014 at 17:04

        söö täisterapastat 🙂

        Ja pärast kuute võib ikka süüa, kui sa just kl 21 juba magama ei plaani minna. Lihtsalt jälgi, et umbes 2-3 tundi enne magama minekut ei söö! Muidu lihtsalt raske uinuda, kuna kõhus toit ootab seedimist..

        Ma soovitan sul näiteks smuutisid ja rohkem tervislikke toite süüa.. puuviljad ja juurviljad snäkiks 🙂
        Ja tegelikult, kui ise süüa teed, siis on lihtnne jälgida, et kasutad head toorainet ning häid rasvu (oliivõli, avokaado). Üks detox smuuti, mida ma tihti joon on: ananass, banaan, spinat, chia seemned, mandlipiim. Sellest tuleb ülihea roheline smuuti, mis mõjub kõhule hästi!

        Hommikuti proovi süüa putrusid (kaerahelves on nt seedimisele hea).
        Mina nt kasutan juba aastaid tavalise piima asemel mandlipiima (vahel ka riisipiima) ning kõht on parem juba selle pärsast, et ei teki sellist kõhtu ette (poes müüdavad lehmapiimad tekitavad lima kõhtu..). :/

        Palju viise on, kuidas natuke tervislikum olla. Liikumine on ka hea. Peki aitab kõige paremini kõhult ära saada jooksmine. Nt kaks korda nädalas 30 minutit joosta, pärast seda 50 kõhulihast ning varsti näed, et su kõht on läinud ja lihased ka olemas 😀 Aga eks selle kõige juures ei saa rämpstoitu süüa (ma ei tea, kas sa krõpsu, kummikomme jms sööd, aga need tuleks esimesena ära jätta..otsi midagi maitsvamat asemele :D).

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 19. august 2014 at 17:05

          Piima ma ei joo (ainult kohvil) ja krõpsud/kummikommid ka suured lemmikud õnneks pole 😀

  • Avatar
    Vasta eeeeva 19. august 2014 at 16:49

    Tead, ma olen kaa sala-paks!
    Aga, hoia koguaeg kõhtu sees- see treenib ka kõhulihaseid hästi.
    Ja lõpuks sa harjud kõhu-sees hoidmisega ära.

    • Avatar
      Vasta K 19. august 2014 at 17:11

      Mul hakkas sellest kõhu sees hoidmisest kõht ja magu nii hirmsasti valutama, et pidin arstile minema ja ta kirjutas antibiotsid välja… nüüd ei julge enam kõht sees käia (vahel ikka aga mitte kogu aeg nagu mõned kuud tagasi…).

      • Avatar
        Vasta Lii 19. august 2014 at 18:16

        No mis jutt! Antibiotsid kõhu sees hoidmise vastu! Ei selliseid asju juhtu kõhu see hoidmisest.

  • Avatar
    Vasta Nimi 19. august 2014 at 16:46

    Mismõttes ma kirjutasin kommentaari ja kui panin post comment siis viskas mingi errori ette??

    Tahtsin ka kirjutada, et peale kuut mitte söömine on jama. Minu söögikorrad on hommikusöök 6-7 paiku, lõunasöök kell 12, oode 15-16 paiku ja õhtusöök 19-20 paiku. Tuleb süüa tihedamini aga vähem. Tellisin ka toitumiskava, seal on üsna palju ka üldiselt toitumisest kirjas. Võin ka sheerida kui vaja.

  • Avatar
    Vasta Sandra 19. august 2014 at 16:46

    Nii hea,et sa selle teema tegid!Ma vaatan ennast peeglist ja näen samasugune pekk 😀 välja…omal läheb süda pahaks.Muidugi sama lugu,käed-jalad peened,aga kõht ees.Sünnitasin küll keisrilõike abil aprilli keskel poja,kuid vahepeal tõmbas kõht tagasi.Nüüd söön nii mis hirmus magusat,saiakesi,joon kohvi suhkruga jne..toit on niiii maitsev!!!Ma ei taha isegi mehe nähes end alasti võtta,häbi on!Enne olin nagu õhk,võis läbi vaadata 😀 Mul tuleb klomp kurku,kui enda kehale mõtlen.Ma ei ole üldse trenni inimene,liiga laisk olen.Soovitage mingeid dieete vms,ma ei taha enam lodev pekk välja näha 🙁 Kas peaks hakkama söögiga piiri pidama?Kuigi ega ma ei söö ka just palju,aga miks ma selline välja näen??

    • Avatar
      Vasta kristin 20. august 2014 at 14:32

      Kõhulihaseharjutused. Magus, piimatooted, nisu toidusedelist välja. Lihtne.

  • Avatar
    Vasta Silvia 19. august 2014 at 16:45

    https://www.youtube.com/watch?v=O3i5QPypkQw , see inspireerib ehk 😉

  • Avatar
    Vasta H! 19. august 2014 at 16:44

    See nüüd küll “lihtsalt Paks” kõht ei ole!!! 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:46

      Mis see on siis 😀

      • Avatar
        Vasta H! 19. august 2014 at 16:52

        Äkki Marikesele lisa!? :O

  • Avatar
    Vasta MS 19. august 2014 at 16:44

    Julgen soovitada Marek Kalmuse toitumis-ja treeningkava, minul ja mitmel tuttaval on aidanud:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:46

      Mul on see, aga tundub mõttetu 🙁

      • Avatar
        Vasta Cac Tus 19. august 2014 at 17:05

        Sama reaktsioon siin.

        Pärast seda kui mina, sõbranna ja sõbranna ema täiesti identsed kavad saime (noh, vahel oli järjekord leib-muna-kana, siis jälle kana-muna-leib), olen ma aru saanud, et tegu on tal lihtsalt copy-paste äriprojektiga.

        Ühes foorumis räägiti ka tema kohta, et kellegi sõber võttis omal käel -15 kg alla ja postitas sellest oma feissi pildid. Kalmus saatis tollele kirja, et “kas ma sinu enne/pärast pilte oma saidil näitena kasutada tohin?”, kuigi antud tuttava kaalulangetusel ei olnud Kalmusega midagi pistmist…

      • Avatar
        Vasta Lii 19. august 2014 at 18:14

        See ongi mõttetu, kui trenni teha ei viitsi.

  • Avatar
    Vasta ........ 19. august 2014 at 16:41

    Oi appi, minul on täpselt sama teema! Käed-jalad peenikesed, aga kõht ees. Vahepeal üritasin toitumiskava järgida, aga kahjuks ei tulnud sellest miskit välja. Kui soovid, võin Sinuga seda toitumiskava jagada. (kaalun ainult paar kilo rohkem, nii et kahju see kava küll ei tohiks teha) Koguaeg on plaan ennast muuta, aga lõpuks leian ennast ikka pitsat õgimas. Ausalt, nagu sõltuvus oleks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:41

      aga saada mulle!

      • Avatar
        Vasta C. 19. august 2014 at 16:45

        Kellegi teise toitumisekava ei tohi jälgida!!!!! See ei ole Mallukas Sulle tehtud ja Sa võid seda jälgides hoopis kalalust juurdevõtta.

    • Avatar
      Vasta kristin 20. august 2014 at 14:31

      Sest see ONGI sõltuvus. Duh.

  • Avatar
    Vasta Electra 19. august 2014 at 16:38

    Süüa ei tohi 2-3 tundi enne uinumist rasket toitu, minuteada 😀

  • Avatar
    Vasta Marilyn 19. august 2014 at 16:37

    Peale kuut söömise lõpetamine jah jama, mõtle, kui oled siis 12ni üleval – nii võib nälga surra.
    Aga gaseeritud vesi küll müüt, et tuleb ära jätta. Paksuks see ilmselgelt ei tee, aga eks ikka tuleb pärast joomist korraks kõht ette.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 19. august 2014 at 16:39

      Ma muuseas kaanin siin praegu gaseeritud vett 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 19. august 2014 at 16:35

    Uuri LCHF-i kohta. Kõik mõttetud süskarid jäta ära ja kõht peaks heaks minema.

  • Avatar
    Vasta E 19. august 2014 at 16:33

    See peale kuute süüa ei tohi on täielik jama. Loeb see mis sa päeva jooksul endale sisse sööd.
    Nisutooted jäta välja, suhkur ära, gaseeritud ja magustatud joogid ja hakka veits liigutama. SIis peaks kõht ka tagasi tõmbama 🙂

    • Avatar
      Vasta A. 19. august 2014 at 17:50

      Mina kes ma kella 4 ajal öösel töölt koju jõuan, kui ma peale kella 6 õhtul süüa ei tohiks, siis ma sureksin vist lihtsalt aruvti taha ära. Tavaliselt ma söön oma õhtusööki tööpäevadel kella 11 ajal õhtul näiteks.

    • Avatar
      Vasta Lii 19. august 2014 at 18:13

      Ausalt, Sa pole mitte salapaks, vaid lihased pole toonuses. Söö mida tahad ja millal tahad. Lihtsalt kogu kehale pisut lihastoonust tõstvat trenni. Ma ei leia, et peaksid kaalus alla võtma, sest ilma lihastoonuseta ja kaalus kergemana, oled samasugune n.n. salapaks. 😛

      • Avatar
        Vasta kristin 20. august 2014 at 14:26

        Tõsi mis tõsi. Asi ainult lihastes ja põhiliselt kõhulihastes. Väga lihtne on iga päev kasvõi 10 kõhulihaseharjutust teha, see võtab umbes 10 sekki aega. Rattasõit ei muuda kõhu osas midagi.

        • Avatar
          Vasta kristin 20. august 2014 at 14:30

          Mis aga toitumisst puudutab, siis see sinu kehakuju korrigeerimisel hetkel eriti olline pole. Samas, kui sa ei taha umbes 20 aasta pärast mõnd tõeliselt vastikut kroonilist haigust külge saada, siis peaksid toitumise ikka väga tõsiselt korrigeerimisele võtma.

    • Avatar
      Vasta Sigrid 19. august 2014 at 19:47

      Pigem ei tohiks kolm tundi enne magama minekut süüa enam midagi rasket, ehk raskesti seeditavaid asju. Aga nt enne magama minekut 1 õun süüa vms on väga okei. 🙂