PULMAD

Mati kullaaäri ja abielusõrmused

10. veebruar 2015

Käisin siis mina eile Matiga kohtumas, et abielusõrmuseid vaadata. APPI! Kas te teate, et seal on Eesti suurim valik kihla- ja abielusõrmuseid? Ma lootsin, et noh, on mingi paarikümne seast valida, aga no nii see ei läinud.

Esiteks sadu ja sadu erinevaid abielusõrmuseid vitriinidel, lisaks näitas mulle Mati, kuidas ise sõrmust disainida saab. Endal on seda kodus vähe keerulisem teha, tema aga teeb sinu juhendamise järgi niks naks sulle soovitud sõrmuse ekraanile valmis. Kes aga nokerdada viitsib, siis külastage Acredo Abielusõrmuste lehte ja seal saate põhja valida ja siis ise timmida. Kui aga proffi abi tahad, siis mine käi Mati kullaärist läbi. Mulle tegi ta loetud minutitega kolm erinevat versiooni. Minu “tingimused” olid, et minu sõrmus oleks punane kuld ja Kardol valge. Eks ikka selle pärast, et minu sõrmes on vaid punasest kullast kihlasõrmus, Kardo kannab aga muid hõbedast sõrmuseid ka.

sormused1-9704891

[polldaddy poll=8646415]

Eriti naljakas oli see, et ma käisin ju üksinda, Kardot ei olnud. Eile unustasin talle neid pilte näidata, siis saatsin talle täna Facebooki ühe pildi, kus on näha nii mehe kui naise versioon. (Sama pildi annab sulle see Acredo Abielusõrmuste leht, et näitab kohe laiusi ja hindu jne).

screen-shot-2015-02-10-at-15-13-14-6017277Selliseid saatsin talle siis kolm tükki, Kardo vastas: “Ma ei tea, ma vist ei taha kiviga, see alumine meeldib rohkem.”

Ma naersin nii kõvasti, sest nagu…obv, et alumised ongi ju meeste omad ja ülemised naistekad. Haha, oh seda Kardufflit küll…

Aga teate, mille suhtes ma veel targemaks sain? Mati vaatas mu kihlasõrmust ja ütles, et mul on sõrmus nii must. Nõnda ma kahe puhastajaga koju tulingi – hõbedaste ehete puhastajaga ja kuldasjade vedelikuga (neid saad uurida SIIT). Kuna Kardo on tööl ja ta on ainuke hõbedakandja, puhastasin kõigepealt oma sõrmuse ära, siis ämma ja ema omad ka. Tõesti hakkas kuld läikima ja kivid kenasti särama. Ma arvasin, et sõrmused puhastuvad ise näiteks käsi pestes 😀

1515428_351684125015026_768910733_n-8179962

Suurel pildil siis juba puhastatud sõrmus, vasemal veel puhastamata sõrmusekesekene. Ma ei tea, kui väga seda vahet pildilt näha on, aga mina küll näen ehet kandes, et sillerdab teine rohkem.

Tunnistage pattu, kas teie olete viimasel ajal oma ehteid puhastanud või olete nagu mina ja loodate usinale kätepesule. Ahjaa, öelge, milline sõrmus teile kõige enam meeldib ka!

Loe ka neid postitusi!

19 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kelian 11. veebruar 2015 at 12:30

    Mina puhastan oma ehteid (ja ka kõike muud võimalikku kodus) selle vahendiga: http://www.veetapesu.ee/. Tõesti teeb puhtaks ja ei ole vaja osta sada erinevat vahendit:P
    Sõrmustest nii palju, et lemmikuks on kolmas ja just sellepärast, et see on nö kinnine. Teistel sõrmustel tekitab kahtlust see vahe, kus kivi on… Kas see ikka püsib aastakümneid koos? Üleüldiselt eelistaksin mina tegelikult ilma kivita, sest kunagi ei tea, kui kaua see kivi seal püsib.. Aga see on lihtsalt minu mõte:)

  • Avatar
    Vasta Mina 10. veebruar 2015 at 19:47

    Hõbedast sõrmuseid ei tasu puhastada- kestab ainult paar päeva, kui uus oksiidikiht uuesti peal. Lisaks annab see oksiidikiht olemust ja sellist toredat isikupära.

  • Avatar
    Vasta Gerda 10. veebruar 2015 at 19:42

    Mina puhastan oma hõbedat sooda ja äädikaga. Umbes iga poole aasta tagant panen tassi fooliumit (läikiv pool ülespoole) ja panen soodat nii peale, et kõik ehted on ilusti kaetud. Siis asetan tassi imuri alla ja valan äädika peale (lugesin kuskilt, et need aurud, mis erituvad, olla mürgised). Lasen nii oma pool tundi seista ja siis froteerätikuga hõõrun läikima. Edasi külma vee alt läbi ja ehted nagu uued 🙂

  • Avatar
    Vasta triin 10. veebruar 2015 at 18:57

    Mina soovitan kaaluda hoopis klassikalise sõrmuse ostmist. Abielusõrmus pole lihtsalt ehe vaid ikkagi peab kandjale sobima aastakümneid. Klassikaline sõrmus on ajatu, sobib iga stiili ja iga teise sõrmusega kokku.

    Kui ikka tahad teistsugust siis soovitan võtta viimase. Kõige klassikalisem neist ja kõige lihtsam hooldada, vastupidavaim ka ilmselt.

  • Avatar
    Vasta meow 10. veebruar 2015 at 17:58

    1 ja 2 on nii äge lahendus. Kuda see kivi vahelt ära ei kuku? 😀

  • Avatar
    Vasta kaisa 10. veebruar 2015 at 16:55

    mulle meeldiks 1. ja 2. kombinatsioon.
    2. sõrmusel paistab see punane kuld kuidagi karedama pinnaga vms. et kui see karedam pind esimesele sõrmusele panna, siis oleks perfect. juhul muidugi kui mu silmad ei peta mind praegu ja nad mõlemad samasugused on 😀

  • Avatar
    Vasta J 10. veebruar 2015 at 16:54

    koos sõrumusepesuga on kohe paslik küsida, et kas oma juukseharju pesete? 😀 paljud vist ei teagi, et seda peab ka tegema!

    • Avatar
      Vasta Vaike 10. veebruar 2015 at 17:56

      Sõrmuseid pole, aga juukseharja viskan aeg-ajalt koos pesuga pesumasinasse. Saab puhtaks ja seni on ka kõik asjaosalised terveks jäänud.

  • Avatar
    Vasta elex86 10. veebruar 2015 at 16:47

    Mulle meeldivad nr 1 ja 3. Ma pean ka liituma eelmainitud kommentaariga, et sul on hea maitse ja ilusad on sõrmused tõesti! 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 10. veebruar 2015 at 16:40

    Pulmagrupis kullassepa soovitus, et parim vahend on puhastamiseks fairyvesi, natuke likku ja hambaharjaga nühkida. Uskumatult särama lõi mu kihlasõrmus, enne nagu ei saanud arugi, et must oli.

    • Avatar
      Vasta elex86 10. veebruar 2015 at 16:43

      Ma teen ka nii. 🙂 Toimib küll 🙂

  • Avatar
    Vasta DW 10. veebruar 2015 at 16:28

    Puhastan oma kihla- ja abielusormust kord nadalas spetsiaalse vedelikuga. Vahe on kohe toesti silmaga nahtav! Kuna mu sormused on valgest kullast ja tuhmuvad ajaga, siis kord aastas lasen uuesti roodumiga ka katta ja saravad nagu uued ehted!

  • Avatar
    Vasta Gerli 10. veebruar 2015 at 16:27

    Nõustun hea maitse osas! Väga kiftid sõrmused. Mulle isiklikult meeldis ka kolmas kõige rohkem, sest eks neid hädasid kivikestega ole ennegi olnud, et kivi kukub välja või läheb katki vms, siis nagu läheks sõrmus kohe katki. Või olen mina imelik 😀

  • Avatar
    Vasta Kätlin 10. veebruar 2015 at 16:26

    Kas Sa kullasepa poole ei ole mõelnud pöörduda? Vaadata tema tehtud tööde kataloog üle ning seejärel võtta detaile siit-sealt ning panna kokku endale kõige meelepärasem. 🙂 Oleneb muidugi ka kullasepast, aga meie hoidsime kokku umbes tuhat eurot. Kuna meil päris laiad sõrmused, siis taolised maksid poes roppppu raha.

    • Avatar
      Vasta Ma 10. veebruar 2015 at 20:23

      Kas see Mati pole kullasepp?

  • Avatar
    Vasta Evelin 10. veebruar 2015 at 16:02

    Ma ei hääletagi, sest need kõik kolm on väga ilusad. Said sa mingeid selliseid sõrme ka proovida?

  • Avatar
    Vasta Ma 10. veebruar 2015 at 16:01

    Mulle meeldib neist kõige rohkem 3., sest see on nii-öelda ühes tükis, aga teised on ka superilusad!!! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristel 10. veebruar 2015 at 15:48

    Kõik sõrmused on nii ilusad. Sul on hea maitse (Y)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 10. veebruar 2015 at 15:55

      aitäh 🙂