Kassid KURB ON OLLA LOOMAD

Kõik Kurest- ehk kuidas keegi mind ei aita ja Kassiabi endale “vabatahlikke” saab

25. oktoober 2012

Räägin siis teile pikalt sellest kuramuse kassisaagast, mis mul olnud on:

2010 aasta 7 okt sain ma Kassiabist kassi, kelle algne nimi oli Shot, aga mina muutsin selle Kureks. Kurg oli esialgu VÄGA arg ja elas umbes esimesed pool aastat ennast varjates. Blogiarhiividest leidsin ma, et esimese Kuresügamise sain ma teha alles 2010 aasta detsembris!

Kõik oli suurepärane. Joss ja Kurg said sõbraks ja Kassiabi kirjutas oma kodukale isegi loo sellest, kui tore on see, et minusugune hurmav/võrratu/imekaunis ja muidu tubli neiu sellisest arast kassist täitsa asja saab:

http://www.kassiabi.ee/index.php?1010271328012

Sel kevadel kadusid korraga ära mu MÕLEMAD kassid. Joosep, käis mul nagunii alatihti väljas ja tuli alati koju tagasi, seega tema üle ma eriti ei muretsenud, küll aga oli mure Kure pärast, kes on selline arake ja kardab kõike. Ju siis oli ta Jossi eeskujul lahti jäetud aknast välja läinud (kuna mu aken oli alati lahti ja Kurg kunagi välja ei kippunud, ei osanud ma seda ka toona karta). Kui Joss tagasi ei tulnudki, siis ma eeldasin, et kuna ta selline sõbralik ja megailus kiisu, siis mingi vanamutt ta endale koju viis ja enam õue ei lase, sest muidu oleks ta ju ikka vast koju tulnud.

Kleepisin üle mustamäe pildi mõlemast kassist sildiga “Teadmata kadunud!” ja jäin ootama. Mingi aja pärast pöördusin palvega Kassiabi poole, et Kurge leida. Nagu ma mainisin, siis Jossi ootasin ma nagunii iga hetk tagasi (Peamisel seepärast, et teades Joosepit ja kui hävitusvõimeline kass ta on, lootsin ma, et see kassirööviv vanamutt varsti oma veast aru saab ja Jossi tänavale heidab, et ta siis kepsutades koju tagasi tuleks)

Kassiabist selgus aga see, et Joosep on hoopis seal ja nimeks oli talle pandud Norman. Ma muuseas olin seda pilti nende kodukal näinud ja viskasin veel nalja sõpradele, et kui ma Jossi üles ei leia, siis võtan Normani ja keegi ei saagi vahest aru. Oh mind naljanina. Ma ei mõelnud kordagi, et see võiks päriselt olla ka Joosep, sest ta leiti lausa loomaaia juurest.  See minu kodust päris kaugel ju ometigi.

Ega Kassiabi kahtles ka Joosepi tagasiandmises, sest nende sõnul olid pildid ammu üleval ja ma ilmselgelt ikka olen kummaline kasse kaotav eit. Ometi nad Jossi ikka andsid tagasi ilma suurema jonnita. Ilmselt seetõttu, et Joosepit ma nende käest ei saanud ja neil ei olnud tekkinud temaga mingit megaultraconnectionit või nii.

Kure sain tagasi aga tänu tähelepanelikule vanatädile, kes Kurge garaažide juures märkas ja ta asukoha mulle ütles (tänu siis kuulutustele, mis igale poole kleepisin). Loomapüüdja saigi mu kassi kätte ja nõnda sain ma ta koju tagasi. Oh seda jumala õnne, mida ma siis tundsin. Mmmm. Ma olin nii nii nii nii õnnelik. Ask any one of my friends, eksole.

Paraku oli väga halb ajastus, ma nimelt kolisin. Kolimise ajaks viisin kassid ema juurde ja lugesin sõnad peale, et ta rõdu ust lahti ei teeks. Kuna aga Kurg eriti ei tundnud selle vastu huvi, siis ei arvanud mu ema, et ka mingi probleem oleks. Kuigi ust hoiti kinni suutis Kurg ikka välja lipsata siis, kui ema sõbranna rõdule suitsule läks. Ema jooksis kohe kassile järgi, kuid talle Kurg ennast kätte ei andnud, vaid jooksis sõna otseses mõttes pimedusse.

Järgmisel päeval kui asjast teada sain läksin küll kassi otsima, kuid tulutult. Jälle palusin abi Kassiabilt, kes pakkusid anda mulle enda lõksu. See oli päevi põõsas, kuid sisse sinna Kurg ei läinud. Nägin kassi mitu korda, kuid õues oli ta eiriti pelglik ja ma teda kätte ei saanudki.

Kassiabi sõnul hakkasin ma neid siis ignoreerima, kuid see tundub üsna absurdne, sest MIKS MA PEAKS SEDA TEGEMA? Peale minu hoidsid Kure suhtes silmi lahti kõik mu Õika sõpsid. Paljud isegi nägid teda, aga vat kätte ei saanud keegi. Kurg ei läinud ema majast sugugi kaugele, vaid püsis õnneks umbes samas kandis.

Vahepeal olin lootuse täiesti kaotanud, kui keegi teda nädalaid ei näinud, kuid ta ennast ikka aeg-ajalt ilmutas ja käis isegi ema akna all süüa karjumas. Kätte aga teda ei saanud, sest söögiga jooksis ta kohe autode alla ja põgenes kuskile autorodude sisse. Õikal sitaks autosid majade vahel ometigi. Väle on see loom, VÄLE ma ütlen.

Minagi käisin seal kuulutusi kleepimas, kuid see oli ka üsna tühi töö, sest enamasti kisuvad õelad inimesed või lapsed need üsna kiiresti maha, ma ei tea küll, miks.

Ühesõnaga, ei olnud ma enam Kassiabiga kontaktis, kuna arvasin, et nemad on omapoolsed otsingud lõpetanud, kui lõksu endaga kaasa võtsid.

Mida külmemaks läksid ilmad, seda tihedamini kassi otsimas käisin, aga viimasel ajal isegi jälle ei näinud teda üldse ja mure oli ikka suur. (Küsige kasvõi K’lt mitu korda ma talle ikka ja jälle halasin, et mul kurekass peal)

Seda suurem oli mu üllatus, kui mu järjekordselt üles pandud kuulutuse peale sain kõne vanalt naiselt, kes ütles, et Kassiabi sai mu kassi ammu kätte ja et tal olevat juba uus kodu. Ta teadis seda, sest oli enne helistanud kellelegi sealt Kassiabist, kus ta siis kirjeldas, et leidsis sellise kuulutuse jne. Kassiabist paluti naisel mulle edasi öelda, et ma selle kassi otsimise lõpetaks, kuna ta elab õnnelikult uues kodus.

Helistasin kohe Kassiabisse, kus mulle öeldi, et kuna kass oli enne kadunud olnud ja teisegi kassi andsid nemad mulle tagasi, et nad ei plaaninudki minu looma mulle enam tagasi anda. Üles olid pannud ka oma kodulehele kuulutuse, et Shot(see oli ta nimi enne kui ma ta Kassiabist sain) otsib uut kodu.

Naine telefonist ütles, et tema Kurepüügiga ei tegelenud isiklikult ja soovitas mul pöörduda meilitsi kassipüüdjate poole ja kirjutada neile südamlik kiri, et küllap ehk kass ikka tagasi antakse. Kirjutasin pika pika kirja, kus kirjeldasin, kui väga kurge igatsen ja kuidas teda ikka koju ootan. Vastust ma ei saanud.

Näitan ka katkendeid sellest südamlikust kirjast:

Teinekord ikka helistati, aga seal on taoline kass, musta asemel halliga, iga kord tormasin kohale ja see ei olnudki mu kurg 🙁

Iga kord, kui ema juures käisin, siis käisin autode kõrval lamamas ja KURRRG-KURU-KURU-KURU röökimas ja ei leidnud teda üldse. Kaks korda nägin teda ka, kuid kuna ta ennast kätte ei andnud, siis helistasin pets.ee lehelt saadud loomapüüdja numbrile, kuid nendel nädalavahetusteti kassipüüdjat ei olevat. Kurg rabas ainult söögi käest ära ja põgenes megakiiresti autode vahele, kust ma teda enam isegi üles ei leidnud.

Täna pärast tööd tegin oma hariliku rutiini – printisin välja hunniku Kure pilte, kirjutasin peale südantlõhestavat teksti ja lisasin igale paberile ka klausli “kes selle kuulutuse maha võtab on sitapea, sest ma tahan ju oma kassi tagasi!!!” sest keegi idioot suudab need alati paari tunniga maha kiskuda:( Ostsin kaasa Kure lemmikut -räime ja läksin jälle autode vahele kondama.

Ja tänu tänastele plakatitele ma head uudised saingi, et Kurg on elus ja terve ja kinni püütud!!!

Ma saan aru, et teile on jäänud võib-olla mulje, et mul on oma kassidest täitsa suva, kuid ma võin teile käsi südamel ja oma enda vasaku kopsu nimel vanduda, et asjalood nii ei ole. Iga kord kui õues vihma sadas, siis oleks ma lausa tihkuda tahtnud, et minu väike Kuru peab kuskil tänaval elama ja igatsesin teda iga sekundi. Ma kartsin seda, et ilmad lähevad külmaks ja vaene väike kureke peab kuskil auto all roiskunud sööki nosima, mida ta prügikastist leiab.

Ma armastan oma kasse TÄIEGA. Ma igatsen seda, kuidas ma kodus “kassid, kassid, kassid” hüüan ja siis Kurg ja Joosep tulevad kambas kõppkõppkõpp kööki ja kukuvad ennast vastu jalgu hõõruma ja sööma hakkavad.

Ma igatsen seda, kuidas kurg ennast sellili lükkab, et ma teda kõhu alt sügada saan ja siis ta käppadega õhku sõtkuma ja nurruma hakkab. Ja ma igatsen seda, kuidas Kurg mu koju tulekul on nii rõõmus, et isegi ta väike lumivalge sabaotsakene värisema hakkab. Ja ma igatsen seda, et kui ma poest kilusid ostan, siis Kurg neid lausa lõrisedes järama kukub ja pärast nagu kalakombinaat lehkab. Ma igatsen seda, kuidas kassid keras koos magavad ja teineteist lakuvad ja ma igatsen isegi seda, kuidas Kurg hambakest teeb. Ehk siis tuleb hõõrub ennast vastu jalgu, nii, et üks kihv vastu nahka lohiseb :((((((

Ma ei ole üldsegi halb kassipidaja, ma tean oma kasside lemmiksööke ja ma mängin nendega laseriga ja kassikulinatega ja mulle meeldib neid patsutada ja paitada ja nende kurrumist kuulata.

Ma ausalt hellitan Kurekese surnuks, kui te ta mulle tagasi annate :((( Ja kui te ei anna, siis olen ma sunnitud sooritama eneka, sest ma olen NIII NIII NII ammu Kurge igatsenud ja otsinud ja muretsenud ja tihkunud ta pärast. Isegi unes olen näinud mitu korda, et ma leian ta üles ja saan tagasi ja hommikul olen niiii pettunud elus ja lähen jälle sinna õika autorodude vahele küürutama ja nagu vana penskar “Kuru kuru kuru kuru!” kriiskama 🙁

Ma ei oska rohkem isegi sõnadega väljendada kui kallis kurg mulle on, seega lisan miljon pilti armsast kurest ja tema õnnelikust silmaläikest kui ta saab minu ja Jossiga kodus olla 🙁

Palun palun palun helistage mulle kohe kui ma võin ta koju tuua ja ma torman sinna kui keravälk!!!!

 

Minu meelest MAAILMA südantpuistavaim kiri!

Pärast päevi ootamist, mitmeid kirju ja SMSe minu poolt sain lõpuks neilt sellise kirja:

 

Tere!

Täname, saime kätte nii teie kirja kui SMSid. Kassiabis on palju erinevaid kasside eest hoolitsevaid inimesi ja edastasime teie kirja vabatahtlikele, kes tegelesid Shoti püüdmisega ning kelle vastutusel on kass hetkel. Kuna Kassiabis on korraga kodu otsimas väga palju kasse ja vabatahtlikud tegelevad kõigi probleemidega enda päevatöö kõrvalt, siis ei ole vajalik rohkem kirju või SMSe saata. Meil on teie kontakt olemas ja võtame teiega kindlasti ise ühendust. Kassiga on kõik korras, ta asub eraldi hoiukodus, temaga on külastatud loomakliinikut.

Parimate soovidega Kairi

Ootasin  siis ikkagi veel ja läksin lõpuks täitsa närvi, sest keegi ei olnud nõus minuga rääkima ega mulle midagi vastama ega seletama. Mingi hetk pakkusid, et ok ok, tule vabatahlikuks, siis vaatame, mis asjast saab. Ütlesin, et tavai, lets do it, aga siis jälle mitte keegi mulle ei vastanud loomulikult. Lõpuks sain sellise kirja:

 Tere!

Edastan Kassiabi otsuse Shoti osas. Vabandan, et vastus võttis aega, arutasime seda küsimust tõesti põhjalikult. Kassiabi vabatahtlikud tegelesid Shoti püüdmisega alates 27. juunist 2012. Alates 1. juulist ei vastanud Te enam Shoti püüdmise huvides saadetud Kassiabi e-kirjadele ega telefonikõnedele. Shot oli hulkuv kass kolm kuud, sellega loobusite ka omanikuõigustest kassile. 22. septembril suutsid Kassiabi vabatahtlikud Shoti kinni püüda.

Otsuse tegemisel võtsime arvesse, et olete ka varem Kassiabi poole pöördunud palvega kodust välja pääsenud Shoti püüdmiseks. Korduvalt hulkuma pääsenud kassid muutuvad enda püüdlustes õue saada järjest kavalamaks. Nüüdseks on Shot muutunud erivajadusega kassiks, kes vajab erakordselt kogenud omanikku ning tema jaoks seatud kodu (võred lahtikäivatel akendel, topeltuksed, pidev jälgimine jne).

Kassiabi kohus on tagada kõikide meie kaudu kodu otsivate loomade puhul nende sattumine kodusse, kus kindlustatakse nende heaolu, turvalisus ja kohaliku omavalitsuse koerte ja kasside pidamise eeskirjade täitmine. Oleme kindlad, et Teie soovid on head, kuid kahjuks ei ole Te suutnud neid kriteeriume täita. Selle tõttu ei pea Kassiabi võimalikuks Shoti Teie hoole alla anda. Loodame, et soovides loomale head, olete pakutud lahendusega nõus.

Parimate soovidega, Kassiabi vabatahtlikud

Ma lugesin seda kirja ja hakkasin nutma. Ei, mitte niivõrd kurbusest vaid RAEVUST. Mul on selline rõve komme, et kui ma lähen ERITI närvi, siis hakkan ma lihtsalt nutma. Mõistus oli täiesti otsas.

Muidugi helistasin ma neile kohe ja nende jutt oli noh.. bullshit. Nende väited siis:

Kass on nüüd nende poolt kiibitud, seega nende oma –  sama hea, et kui ma võtan oma naabri koera, kiibin ära ja siis ütlen: “Hurraa, minu koer!”

Ma loobusin oma kassitahtmisõigustest sellega, et ei vastanud nende kõnedele? KUS selline seadus kirjas on?

Rääkides seadustest, siis on looma õigus ära võtta 2 inimesel: politseil ja vetenaaril. Kassiabi ei ole kumbagi neist. Seega hoiavad nad kassi enda käes ebaseaduslikult ja on toime pannud KASSIRÖÖVI!

Samuti see siis, et kui ma neile nats aega vabatahtlik olen, et siis EHK nad annavad mulle Kure tagasi. Et ma pean neile TÕESTAMA, et olen sobilik inimene. Andke andeks. Kas siis need, kes tahavad last saada näiteks, peaksid ka pool aastat lastekodus töötama. Muidu ei ole piisav tõestus, et ikka suur loomasõber on eksole.

Siis räägivad nad endale vastu ka: jätavad kassi endale, et vältida kassi õue sattumist. Jätta kass neile, sest mina ei saa teda oma korteris õue lasta? Wtf?

Võtsin ühendust loomakaitsega, kes soovitas mulle politseisse avaldus teha. Ka loomakaitse sõnul on Kassiabi näol tegemist organisatsiooniga, kes on “natukene liialt emotsionaalsed” ja rikuvad Eesti riigi seadusi, kui nad nõnda käituvad.

Politseisse helistamine oli feil. Kuuldes, et tegemist ei ole tõukassiga, saadeti mind üsna otseselt pikalt ja öeldi, et kui ma tahan, et politsei tegeleks mõrvade ja tähtsate asjadega, siis pistku perse ma see kassijutt. (Ok, ilmselgelt liialdan, nõnda minuga ei räägitud:( Aga öeldi, et nemad ei aita ja see on naeruväärne.)

Siis helistasin Loomapolitseisse, kus soovitati saata kiri MUPOle. Tegin seda ja sealt helistati mulle tagasi, et see pole MUPO asi, vaid ikka tavalise politsei asi. Blaah, surnud ring!

Olin siis juba Kassiabi pakkumisega nõus. Tavai, lähen käin seal kuid ja olen suurepärane vabatahlik. Muidugi ma võluks neid oma veetlusega ja nad ikka vast lõpuks annaks mulle Kure tagasi, aga SEE EI OLE AUS! NAD RIKUVAD FAKING SEADUST ja mina peaksin nende ees lömitama. Sest neil on mingi homemade reeglid ja seega saavad nad teha mida tahavad, eksole?

Kassiabil on kindlasti puudus kohtadest kassidele ja hoiukodudest, ometi ei anta tagasi kassi, kellel ON kodu ja keda armastatakse ja koju oodatakse.

Mupost helistas mulle eile siiski üks naine, kes ütles, et tema luges mu kirja ja võtab selle teema endale südameasjaks. Sest Kassiabi teguviis on lubamatu.

Tema rääkis siis ka Kassiabiga ja mupo töötaja sõnul ei ole ta iial rääkinud nii põikpäiste inimestega.

Ehk siis, nad väidavad vist, et Kurg ei ole Kurg, vaid suvakas hulkuv kass, kelle nad ISE leidsid. Kui mupo töötaja ütles, et te ju otsisite, kuna inimene ise palus teid appi ja siis võtate talt üldse looma ära, et who does that, siis olid nad ikka oma joru edasi ajanud.

Ühesõnaga lubas Kassiabi rääkida oma juristiga ja siis muposse tagasi helistada. Huvitav, kas nende jurist teab Eesti riigi seadusi? Loodame..

Igatahes on mu loo point see, et mul pole midagi selle vastu, et minna ja olla VABATAHTLIK (mitte peale sunnitud vabatahlik) aga nad võiks ikka Kure ENNE tagasi anda. Mitte mängida kampa sitapäid, kes röövivad teise armastatud kassi ära, eksole??

Ma saan aru, et tegu on toreda organisatsiooniga, nad aitavad kindlasti paljusid. aga minult minu kallikese ära võtmine ei ole mu aitamine, vaid konkreetselt HINGE SITTUMINE, nagu ütleks Sannu.

Mind ei aita Kassiabi ega loomakaitse ega politsei. Ainukese lootusekiire olen ma saanud mupost! Saate aru, vihatud mupost!

Palun öelge mulle, mida ma selles olukorras nüüd tegema peaks? Mupo tädi soovitab kohtusse anda, usub, et paari kuuga saaks kassi kätte. Sama paar kuud võiks ma ju olla vabatahtlik ja mitte nendega huiata.. aga mulle tundub, et nemad mind ikka KÕVASTI rohkem huianud on.

Ja pange mu sõnu tähele, seda asja ma enne ei jäta, kui kurg käes!

(Ja ma mõtlen seda tõsiselt, mitte nagu see kord, kui ma kõikidele rääkisin kui leim foursquare on ja siis lõpuks seda ise kasutama hakkasin)

KURG SHALL BE MINE!

2012-04-14-14-01-56-8329205

 

Loe ka neid postitusi!

36 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kazimfinance0001 19. september 2013 at 20:08

    Tere,

    Olen hr Rashid Ibrahim, eralaenu laenuandja. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad? või vajate kapitali laenu improe laenu andja, kes annab elu jooksul võimalus laene. Kas ve oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pangad ja muud finantsasutused? Kas vajate konsolideerimise laen või hüpoteek?
    otsida enam kui ma olen siin, et teha kõik oma rahalisi probleeme jäänud minevikku. Ma laenufondid läbi üksikisikute vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 3%. Ma tahan kasutada seda keskmise teile teatada, et me muuta usaldusväärne ja abisaaja abi ja on valmis pakkuma teile laenu. Nii e-posti täna: (rashidloanfirm@yahoo.com).

    Osutatud teenused kuuluvad:
    isiklikud laenud
    õppelaenu
    Rent laenud
    Business laenud
    Commercial hüpoteek
    Home hüpoteek
    auto laenud
    Ehitus laenud
    õppelaenud

    Kui oled huvitatud saada laenu meilt, ärge kartke meiega ühendust võtta täna kell rashidloanfirm@yahoo.com.

    Regards,
    Rashid Ibrahim

  • Vasta Joosep on röövitud!! Aidake! | Mallu jaburdab 4. september 2013 at 08:05

    […] tuleb jälle Kassiabi, leiab Jossi nagu niuhti üles ja ütleb mulle, et ma rahumeeli nüüd oma raskesti tagasi võideldud Kurega elaks. Aga kaks päeva on juba liig, mis […]

  • Vasta mida te hullud siit otsite? | Mallu jaburdab 30. mai 2013 at 09:04

    […] Kassiabi ei anna kassi tagasi – No sellest saagast võiks ma rääkima jäädagi, sest olen täitsa kursis, et selliseid asju ikka juhtub. Minu väike vaene rohesilmne Kurg oleks peaaegu sinna jäänud. Ma olen sellest kuresaagast tegelikult ju kirjutanud.  […]

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 4. november 2012 at 13:10

    Chiisas, laske inimesel olla, see kuidas ta oma blogi kirjutab on tema enda asi, kui teie õrnad silmad taolist kirjapilti ei kannata siis leidke omale teine “hobi”. Seda “Delfi kommentaariumi” laadset sappi hakkab juba liiga palju igale poole voolama. Kõik ei peagi ilus ja roosa olema aga sellised “kibestunud” kommentaarid ei vii ka kedagi elus edasi.

    • Avatar
      Vasta Anonüümne 15. november 2012 at 22:13

      võib-olla siis viib edasi Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja hoolega lugemine. Kordan – hoolega. Seaduse mittetundmine ei tähenda seda, et seda täitma ei pea. Rõõmustama peaks, et kassile eutanaasiat pole tehtud.

  • Avatar
    Vasta Laptuu 31. oktoober 2012 at 08:57

    Leegiga nõus. Lisaks. Kui mina sellise vahutava kirja saaks, peaks ma omanikku emotsionaalselt ebastabiilseks ja see ei ärata eriti usaldust:(.
    Ehk siiski saad kiisu kätte ja tulevikus oled targem.

  • Avatar
    Vasta Leegi 30. oktoober 2012 at 20:25

    Tead, sellise raevu täis kirjastiili peale tekib pigem tunne, et sa ise üritad oma tegematajätmisi õigustada.
    See, et sa ühel kassil lubad tallinnas väljas käia on jube vastutustundetu. Teisel lased korduvalt ära joosta.
    kiipinud sa neid pole seega pole ka omanikuks registreeritud sama hästi oleks võinud ise nagu mingi eit ta tänavalt endale vedada.
    kui sa omanikustaatust tõendada ei saanud seega pole sul ka vaktsineerimispassi, ehk sa ei hoolitse ka oma kasside tervise ees.
    see juba pnaeb lahtlustama, et ega nad sul lõikamata pole et vastutudtundetuld neil paljuneda lasta õues või mujal

    ma saan väga hästi kassiabi tegevusest aru kassile korraliku kodu leidmisel

  • Avatar
    Vasta kuku 29. oktoober 2012 at 16:28

    oh! ma oleks täna Mafiosniku pärast peaaegu infarkti saanud. ja et asjasse on segatud kassid ja vanainimesed, siis õkva teemasse!
    teen mina rahus tööd, nagu tavaliselt. Rõduuks on ristseliti lahti, et pesa tuulutada ja kõrvaklapid peas, nagu tabaliselt. korraks tundus küll, et miski kume müts! käis, aga et korrus on kolmas siis eeldasin, et vast siis naabrimehed läksid tööle ja autouks käis. sehkendan rahus edasi ja äkki tunnen, kuidas miskit tuleb vastu mu jalga. tsiisas! esimese hooga ma mõtlesin.. tegelt, esimese, ega ka teise hooga ma ei mõelnud mitte midagi sest ehmatus oli nii suur, et ma tõesti arvasin, et nüüd jääb süda seima.
    Mafiooso sinder! Naabrimehe kass. Oli naabri rõdult minu rõdule roninud ja tuli külla. No tegelikult oleme me vanad tutavad. Kogu meie püstak teab Mafiosnikut (aga vot seda, miks tal selline nimi on, ei tea). Naabrionu laseb teda vahest tepikotta kõndima. Et Mafiosnik on tore ja sõbralik poiss ja naabrionu kena puhas vanainimene, keegi õnneks asjast tüli ei tee. Mis me siis tegime Mafioosoga. Sõime kahepeale ühe viineri ja leppisime kokku, et kui ta järgmine kord tuleb, annab juba rõdul märku. Ja siis läks kutt koju. ja nüüd ma juba itstan asja üle…

  • Avatar
    Vasta kuku 28. oktoober 2012 at 21:33

    kule, miks sa nii kirjutad? “… lähen jälle sinna õika autorodude vahele küürutama ja nagu vana penskar “Kuru kuru kuru kuru!” kriiskama 🙁 …”
    ma mõtlen just seda, nagu vana penskar kriiskama juttu. ega penskarid ju ometi kuidagi seda mõjutada ei saa, kui aastad pensionieani jõuavad. kas vana olemine on mingi kuritegu või? kõik jäävad ju vanaks (no mõni sureb enne ära). Mõnekümne aasta pärast oled ise ka penskar valmis… parastada pole siin tegelt midagi…
    ja su oma kassi kohta andis sulle just “vana penskar” infot, nii et little respect, please! iial ei või teada, milles need “vanad penskarid” veel kasulikuks võivad osutuda …

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 28. oktoober 2012 at 21:40

      aga miks sa eeldad, et võrdlus vana penskariga on solvang? on sul halbu seoseid vanaduse või penskaritega? minu meelest on nad väga armsad, nii et show some respect nagu.

      • Avatar
        Vasta kuku 29. oktoober 2012 at 00:00

        sellepärast, et see lause tekitab sellise mulje. kriiskama, on selline .. mitte väga meeldivat käitumist kirjeldav sõna. ja sõnade asetus lauses” nagu mingi vana penskar” sellest järeldangi. ma usun, et sa nõustud, laused: nagu mõni kasside kaitseinglist vanatädi või isegi nagu mõni kassisõbrast vanatoi kõlavad … sõbralikumalt, positiivsemalt meelestatumalt. sõnal penskar on selline ebameeldiv varjund.

  • Avatar
    Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 17:51

    aga mind ajab selle loo juures itsitama see, et MUPO on sulle kaitseingliks hakanud. Tavaliselt pöördutakse MUPO poole siis kui keegi tahab näiteks naabrile kehva loomapidamise eest trahvi väänata. Mupo siis kontrollib, kas loomapidamine on ikka kõigi Tallinna sellealaste reeglitega kooskõlas.

  • Avatar
    Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 14:46

    ok, kui pole kiibitud ja omanikku registris, on muidugi keerulisem aga veterinaarpass ju ometi on kassil, kuhu loomaarst vaktsineerimised kannab jne? seal on ju ka omaniku nimi näha?

    • Avatar
      Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 14:54

      aga kas sinuga tehti leping, kui sa kassi sealt kassiabist said?

      • Avatar
        Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 15:14

        ja sellest ma eisaa aru, kui sina oma kassi kätte ei saanud… kuidas nemad siis said..

      • Avatar
        Vasta kristi 26. oktoober 2012 at 15:50

        sest neil olid kassilõksud?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. oktoober 2012 at 15:55

          ei antud mingit lepingut. anti kass kaenlasse ja minek

      • Avatar
        Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 16:07

        aga ta kirjutas ju et nad viisid oma lõksu ära ja sellepärast arvas, et enam ei aidata teda… aga ma saan aru, et kass saadi pärast seda ikkagi kätte..

  • Avatar
    Vasta minni 26. oktoober 2012 at 08:41

    ma üldse ei saa aru, et miks süüdistatakse M selles, et ta ema sõbranna kassi kogemata välja lasi. Kassiabi jätab endast suht fanaatikute kamba mulje ja fanaatikud teadupärast on hullud – aja siis sellistega asju 🙁
    jõudu võitluseks!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. oktoober 2012 at 13:25

      jõudu ikka tarvis 🙁

    • Avatar
      Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 14:50

      see, kes ja kuidas kassi õue laskis ei huvita pärast enam kedagi, ise näete ju. aga kui loom kusagil ula peal on, on lõpuks ikkagi omanik see, kes vastutab ja kellele turja karatakse, et miks su loom lahtiselt lippab…

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 26. oktoober 2012 at 07:44

    Mure on tõsine ja saan Sinust aru, aga no palun, kas kogu see jutt peab olema kirjutatud 15 aastase stiilis???

    • Avatar
      Vasta rinni 26. oktoober 2012 at 08:42

      Asi selles, et tal ei olnud kass kiibitud, kassiabi kiipis ta lõpuks peale viimast kinnipüüdmist, kui teda ennast kätte ei saanud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. oktoober 2012 at 13:24

      kas arutelu all on mu kirjastiil või probleem?

  • Avatar
    Vasta Triinu 26. oktoober 2012 at 07:40

    Jah, väga huvitav lugu. Paneb meenutama, et endalgi paar “huvitavat” kogemust/kokkupuudet nendega, erineva aja tagant olnud, mis tekitasid mõlemil korral suure küsimuse õhku, et mille peal nende oranisatsioon töötab, või õigemini kellele see siis suunatud on? Jõudu nendega pusimisel!

  • Avatar
    Vasta Anonüümne 26. oktoober 2012 at 07:39

    Jah, väga huvitav lugu. Paneb meenutama, et endalgi paar “huvitavat” kogemust/kokkupuudet nendega, erineva aja tagant olnud, mis tekitasid mõlemil korral suure küsimuse õhku, et mille peal nende oranisatsioon töötab, või õigemini kellele see siis suunatud on? Jõudu nendega pusimisel!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. oktoober 2012 at 13:22

      ehk räägid enda kokkupuutest?

  • Avatar
    Vasta kristi 26. oktoober 2012 at 06:58

    Tead, mul on sinust NII!! kahju! Eile, kui ma seda lugesin, siis mul tuli ka peaaegu pisar silma. Ma nutaks ennast puruks, kui ma oma kiisu ära kaotaks! Ja siis ma nutaks ennast veel rohkem puruks, kui ma teaks kus ta on, aga ma teda kätte ei saaks 🙁 Südamest loodan, et sa saad ta tagasi, sest muidu ma nutan ennast veel korra puruks 🙁

    • Avatar
      Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 07:05

      issand, naised! mis see puruks nutmine aitab?!?! saad punased silmad ja rõveda nina. see, kui sa kusagil nurgas ulud, teeb sulle endale võib-olla korraks parema tunde, aga kassi majja mitte. TEGUTSEDA on vaja! üles on vaja otsida oma kass! ja kui ei anta, löö tõendid letti, et loom on SINU OMA!

      • Avatar
        Vasta kristi 26. oktoober 2012 at 07:23

        Kallis kuku, palun võta marurahulikult. Obv nutmise kõrvalt ma üritaks igatpidi tagasi saada oma kiisupoja, aga nagu näha, siis preili on siin juba päris palju üritanud oma punaste silmade ja rõveda nina tekitamise kõrvalt.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. oktoober 2012 at 13:23

        kui sa jutu läbi lugesid, siis peaksid mõistma, et mul pole KELLELEGI seda tõendit letti lüüa. arvad, et kassiabi annaks ta mulle tagasi, kui ma ütleks, et näete, siin on kure pass? et politseid huvitaks? KELLE poole pöörduda ongi ju mu küsimus

      • Avatar
        Vasta kuku 26. oktoober 2012 at 14:57

        ot, aga kuidas sa sinna kohtusse lähed siis?

  • Avatar
    Vasta kuku 25. oktoober 2012 at 21:24

    ilmselt asi selles ongi, et sa kipud liiga palju ootama, et teised sinu jaoks asjad ära teeksid. aga peale lootmise ja nutmise ja õhkamise võiks omad käed käiku lasta. reaalselt. kui kass on kiibitud (mida ta Tallinna reeglite järgi võiks ju olla) lihtsalt ütled kiibi numbri ja voila! register ütleb: tema on omanik. võid veel looma passi näidata. vaktsineerimisi teinud loomaarst saab kinnitada, et sa oled käinud loomaga arstil – passis on ju tempel ja kuupäev olemas. kõik selline kraam on korralik tõestusmaterjal ju.. mis sa halad, tegutse…

  • Avatar
    Vasta Morgie 25. oktoober 2012 at 20:07

    Pagan, ma nagu tõsiselt ei saa aru, endal on neil kasse kogu aeg üle, paluvad et keegi endale võtaks ja nüüd teevad nii? Mis asja nad seal ajavad?
    Kui ma tänavalt valge kassi leidsin, siis ei olnud teda kah kassiabis kusagile panna, paluti et enda käes hoiaksin. Et pole hoiukodu kohta. Et palun-palun ärge viige kasside varjupaika, seal pannakse ruttu magama ja elu on kui põrgu. Jne.
    Hoidsin enda käes, viisin olemasoleva kassi peika juurde maale, kuhu ta jäigi, kleepisin pildiga kuulutusi et leitud kass, jne. No mitte keegi ei tundnud huvi. Kassiabi kodukal kuulutasin leitud kassist. Tol hetkel keegi isegi ei otsinud seal sellist. Ja nii see kass mulle jäigi. Vaktsineerisin ja steriliseerisin Kassiabi abiga ära.
    Pool aastat hiljem avastas omanik alles, et ta kass on kadunud ja üritas minuga ühendust võtta, aga ma ei võtnud heli sisse kahel põhjusel – kass oli noor steriliseerimata emane, kellel omanik oma jutu järgi lubaski reaalselt Tallinna kesklinna piirkonnas vabalt õues käia. Eemmm.. elustiil elustiiliks, aga ülemääraseid kassipoegi võimaldada on ikka väga vastutustundetu käitumine.

    Mõnes mõttes ma saan kassiabi umbusust arugi, aga kui sa oled juba tõesti oma kassi pikalt otsinud ja oma äpardumist põhjendanud, siis appi noh, miks nad ei võiks lihtsalt kassi uuesti sulle anda, neil on ju niikuinii kassile omanikku vaja? Kui sa ära tõestad, et tuled nende erivajadustega toime.
    Ja tõestada, et tegu on sama kassiga, peaks ju olema lihtne, kui sul on fotosid ja sa mõne loomaarsti appi kutsud.

    Äkki nende usaldamatust õhutab asjaolu, et sa ei otsinud ühte kassi kohe algusest peale nende ühingu kaudu? Samas, vaidlusaluse kassi kohta see ju ei käi? Jabur lugu tõesti.