Uncategorized

mida vanem mutt, seda lillam tukk

21. juuni 2013

Viimasel ajal jääb mulle aina enam silma kamp vanaeitesid, kes parves Nurmenuku poe ees pinkidel istuvad ja omavahel juttu puhuvad. Ega ma pahaks ei pane, muidugi on vast igav üksi kodus passida ja tore ikka sõbrannadega muljetada ja nii. Mis seal korteriski ilusa ilmaga olla.

Naljakas on aga see, et nende kuue tädi seas on viis, kelle juuksed varieeruvad helelillast tumelillani. Mu küsimus ongi, et jumala eest, MIKS LILLAD JUUKSED? Ma saan aru, et nad vist ei taha hallide juustega ringi lehvida ja seega on loogiline juuksed ära värvida. Seega nad on ühel hetkel olnud juuksuris või poeleti ees ja mõelnud: “Hmm. Ma arvan, et parim viis oma nooruslikkust säilitada, on värvida enda juuksed LILLAKS!”?

Miks mitte helepruuniks? Blondiks? Jumala ees, kasvõi süsimustaks. MIKS LILLA? Miks mitte samahästi erkkollane? Või heleroheline? Või roosa?

Tehke mulle selgeks palun, miks on vanadel inimestel nii palju lillasid juukseid?

Loe ka neid postitusi!

21 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta neiu 17. juuli 2013 at 14:55

    Jep, ma olen ka alati naernud, et see on ikka müstika, et kõik kohad on täis helelillade juustega vanu naisi. …kuni mu enda vanaema hakkas ka seda lõpuks tegema. Esimene kord ma mõtlesin, et tal juhtus kogemata (ma ise ka suutnud vene hõbešampooniga juukseid pestes seda liiga kauaks juustele jätta ja juustele lillaka tooni saada). Aga siis see muudkui hakkaski nii olema, et vanaemal muudkui lillad juuksed. Ma pole tahtnud talt seda küsida ka, miks ta tahab et ta juuksed lillad oleksid .. aga ma olen näinud, et ta kasutab mingit halli juuksevärvi. Noh.. teooria vist siis selles, et enda loomulik hall pole nii ilus? Et värvime paremaks halliks? Aga see on selline värv, mis läheb ka sinakas-lillaks kui liiga kaua peal hoida või midagi..

  • Avatar
    Vasta Liisa 25. juuni 2013 at 09:23

    Lihtne leida guugeldades.. Wikipediast: A blue rinse is a dilute hair dye used to reduce the yellowed (or translucent, showing scalp colour) appearance of greying hair on older women. The ability to see blue decreases with age due to the development of cataracts,[1] so an older woman perceives her uncoloured hair to have a yellow-tinge, and the blue rinse brings the colour back to a perceived normal colour in their eyes.

    Niisiis peaks olema üldiselt nende silmade viga, ei pidavat nägema nii hästi sinist värvi. Mujalt internetist otsides on paljud öelnud, et vanad tädid ei teagi ise, et nende juuksed paistavad lillakad/sinakad. 🙂

  • Avatar
    Vasta naine50+ 22. juuni 2013 at 07:06

    Eks “ise tehtud, hästi tehtud” võib muidugi ootamatu tulemuseni viia.
    Mina olen selline õnnetu inimene, kellel olid esimesed hõbedased niidid juustes juba 25 selt. 40 selt hakkasin pidevalt värvima, kuid alati usaldan spetsialisti ning kvaliteet on garanteeritud.
    Tänapäeval on nii head juuksevärvid, et minu juuksur leidis täpselt minu loomuliku tooni. Kui olen kohanud üle pika aja noorpõlve tuttavaid, siis need imestvad, et miks mul üldse halle juukseid pole.
    Ise saaks muidugi odavalt, aga koonerdamine ei ole kokkuhoid.
    Aga see on muidugi igaühe oma valik. Ja võib olla mõnele just meeldibki lilla või oranz või hoopiski loomulik hall.

  • Avatar
    Vasta rey 21. juuni 2013 at 21:10

    Minu vanaema, juuksed hallid, tahtis ükskord oma pea brünr’etiks värvida. Ta tegi seda hallidele juustele sobimatu värviga ja see muutis ta juuksed täiest lillaks. Selliseks mõnusaks veidikese punase poole.

  • Avatar
    Vasta eff1 21. juuni 2013 at 20:21

    Mingil hetkel avastasin, et olen hakanud jube palju lillat värvi riideid kandma. Üks mu tuttav naisterahvas rääkis selle peale surmtõsise näoga, et tema olevat lugenud kusagilt mingit artiklit, et vanamatel naistel silmas midagi muutub, nii et lilla värv hakkab neile meeldiv ja ilus tunduma. Rääkija on minust mõned aastad noorem ja kahtlustan naiselikku õelust, sai ikka ära torgata, et ‘vanem naine’:D Tundus, et ta ise tõesti usub, et just selles see lilla värvi ja vanainimeste fenomen peitubki.

  • Avatar
    Vasta P 21. juuni 2013 at 18:44

    ärgem unustagem kergeid vuntsikesi ja kuldhambaid!

  • Avatar
    Vasta nell 21. juuni 2013 at 16:19

    Kardetavasti on see jah nõukaaegne mõju, kuna siis oli värvimiseks võimalik kasutada lillat, tundub lilla neile ilmselt tänini trendikas (ja tuletab noorust meelde). Lisaks läheb ju vanuigi silmanägemine töntsimaks ja kontrastne värv tundub vanale silmale hoopis malbem kui kõrvaltvaatajale. Oled ju neid süsimustade “kotkakulmudega” mammisid ka näinud, seni värvivad kuni enda nõrk silm peeglist tumedat triipu seletama hakkab…

  • Avatar
    Vasta muti muld 21. juuni 2013 at 14:52

    No olen 60+ ja vist kvalifitseerun ka juba vanaeitede ja muttide kategooriasse, kuigi Nurmenuku poe ja muude poodide juures vestlusringis ei osale. Juukseid pole kunagi värvinud, on loomulik hall, mis fotodele jääb millegipärast sinakashallina või sinakaslillana. Templivärvi kogemusi ei oma, seda enam ei kasutatavat ka 🙂 Blondeeritud sõbrannad on muutunud helelillaks, aga kõige õudsamad on tulipunaste leegitsevate juustega või oranžijuukselised naised.

  • Avatar
    Vasta Mia 21. juuni 2013 at 14:49

    Mine jaluta veidi Indias ringi ja proovi mitte naerda, nähes iga nurga peal muidu täitsa soliidseid härrasmehi, kes on peast nagu porgandid. Enne tähtsaid üritusi värskendatakse muidugi värvi.

  • Avatar
    Vasta naine50+ 21. juuni 2013 at 14:44

    Sugugi paremad ei ole oranzid juuksed. Seda värvi lähevad hallid juuksed, kui neid hennaga värvida. Samuti nõukaaegne meetod.
    Huvitav, ma käin ka vahel Nurmenuku poes, aga selliseid tädisid ei ole märganud. ilmselt olen seal teisel kellaajal või lihtsalt ei pane vanu mutte tähele.

  • Avatar
    Vasta tafkav 21. juuni 2013 at 14:26

    Ehk annab vastuse allolev luuletus? 🙂

    Warning

    When I am an old woman I shall wear purple
    With a red hat which doesn’t go, and doesn’t suit me.
    And I shall spend my pension on brandy and summer gloves
    And satin sandals, and say we’ve no money for butter.
    I shall sit down on the pavement when I’m tired
    And gobble up samples in shops and press alarm bells
    And run my stick along the public railings
    And make up for the sobriety of my youth.
    I shall go out in my slippers in the rain
    And pick flowers in other people’s gardens
    And learn to spit.

    You can wear terrible shirts and grow more fat
    And eat three pounds of sausages at a go
    Or only bread and pickle for a week
    And hoard pens and pencils and beermats and things in boxes.

    But now we must have clothes that keep us dry
    And pay our rent and not swear in the street
    And set a good example for the children.
    We must have friends to dinner and read the papers.

    But maybe I ought to practice a little now?
    So people who know me are not too shocked and surprised
    When suddenly I am old, and start to wear purple.

    Jenny Joseph

  • Avatar
    Vasta Danja 21. juuni 2013 at 14:02

    Kusjuures mina olen täheldanud, et need lillad juuksed on enamjaolt vene rahvusest prouadel. Ja kuna sa rääkisid Nurmenuku poest, siis seal on selle rahvusest kontingenti päris palju 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuni 2013 at 14:08

      Need olid muuseas kõik eestlased, kuulsin kuidas nad sulaselges eesti keeles pelargooniatest rääkisid 😀

  • Avatar
    Vasta Eva 21. juuni 2013 at 13:58

    Minagi arvan, et põhipõhjus peitub nõukaajas ja selles va templivärvi teemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Suke 21. juuni 2013 at 13:56

    Ma olen ka kuulnud, et see on mingi blondi värvi süü. Ei tea täpselt, mis millega reageerib või kuidas, lähemalt uurinud ka pole.

  • Avatar
    Vasta Revenga 21. juuni 2013 at 13:39

    Ma olen aru saanud, et mingi blondeeriv värv pidavat mõnele nii mõjuma… aga miks neid korraga nii palju on…? Ei tea. Klassiõde läks sügavalt kooliajal kunagi basseini hüpates peast siniseks – oli värskelt blondeeritud. Ei tea.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuni 2013 at 13:45

      imelik, et muus vanuses lillade juustega inimesi ju väga ringi lippamas ei näe?

  • Avatar
    Vasta Eva 21. juuni 2013 at 13:29

    Kommenteerin, et notification saada, kui kellegil vastus olemas on 😀

  • Avatar
    Vasta Laimi Krõps 21. juuni 2013 at 13:27

    Paljud tädid värvivad enda juukseid veel veneaegse(!!!) templivärviga ja kuna selle pigment on tugev ja värv jääb pähe kauaks, on see ka hiiglama odav. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. juuni 2013 at 13:45

      ja kust nad seda ikka veel saavad :D?

      • Avatar
        Vasta Laimi Krõps 21. juuni 2013 at 13:58

        Kuna värvi kulub ülivähe, siis ongi normaalne, et seda jätkub 50ks aastaks. 😀