Lapse üles kasvatamine LAPSED Mari

God, I feel sexy aka piimapais

14. oktoober 2013

Kui ma enne piimapaisule mõtlesin, siis ma arvasin, et mis see ära pole. Tissid lähevad suureks ja kõvaks – freaking awesome ju? Oh, kuidas ma eksisin.

1. Rinnad on ÜÜRATUD! Üüratud ja valusad!

2. Kuigi imetada on valus, siis tahaks seda ikka teha, sest muidu on tunne, et rind võib plahvatada.

3. Mu tissid läksid üleöö nii suureks, et ma kardan, et mu nahk rebeneb nende ümbert ära. Üritasin hommikul tisse õlitada ja siis jätsin nad hetkeks rinnahoidjata, et hambaid pesta, kui ühel hetkel avastasin, et pesuga käte raputamine tõi endaga kaasa selle, et mu FREAKING PEEGEL OLI KA RINNAPIIMA TÄIS!

Ja siikohal küsimus teadjamatele inimestele: Millest tekib rinnapõletik? Kuidas ma seda vältida saaks? Ma vahepeal panen endale külma kapsast näiteks rinnahoidjasse. Annan süüa ka Marile nii palju, kui ta seda vähegi tahab.

Tahaks siia lisada pildi oma tissidest, aga paraku on seda võimatu teha, sest muidu oleks kaamera kohe piimane…Seega pilt Marist haiglas hoopis 😀

20131011_133613

 

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta kiks 14. oktoober 2013 at 23:47

    mul on sugulane äe .
    soovitas kohe kapsast rinnale panna .
    see , et dušši all piima tuleb on alguse asi , pärast enam ei tule .
    aga jah , sooja dušši all pigista rindasid tühjaks ja hoia kapsast rinnal . muidugi lase võimalikult palju põletikus rinda lapsel imeda . imeb umbes juhad tühjaks .

  • Avatar
    Vasta Maris 14. oktoober 2013 at 23:04

    Heii,kui nibub põrgu valu teevad siis maga öösel ilma rinnahoidjata ja pane top selga,et mugavam oleks. Tee seda ikka iga õhtu ja sa näed kuidas nibud kiiremini paranevad 🙂

  • Avatar
    Vasta pia 14. oktoober 2013 at 22:35

    Soe dušš on abiks jah,muidu soovitaks esialgu mitte üle pingutada meetmetega, lihtsalt olla. Ajapikku läheb paremaks. Rinnapoletiku põhiliseks tekitajaks olevat stress … Mulle see piima välja pumpamine nt üldse ei sobinud, nii et esimesed kuud pikemalt issit lapsevalvesse ei jätnud, hiljem piimapulbriga 🙂 jõudu ja rahuliku meelt!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 23:39

      Ega ma suht lihtsalt olengi. Alles ju täna need tissid paisusid ja pidin ju kohe kirjutama tulema – olukord ei ole kriitiline 😀

  • Avatar
    Vasta Andrea 14. oktoober 2013 at 21:51

    Hei,
    ole õnnelik, et piima on. Paljud on hädas ja õnnetud, et piima ei ole. Ise olin ka paras piimalehm ja kõik see tilkumine jms. käis sinna juurde. Muidu olemas on ka piimapank, kuhu need naised kellel palju piima, seda annetada saavad. Väärtuslik rinnapiim antakse enneaegsetele titadele, kelle eluraasuke ja tervis rinnapiimast sõltub. Mina lüpsin ise ilma pumbata piima välja ning minu lapsel oli sugulasest nö piimaõde, kellele minu üleliigne piim marjaks ära kulus. Soovitan mõelda ka sellele, et võib olla oleks Sinu üleliigne rinnapiim kellegi teise jaoks hädavajalik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 22:18

      No kui asi nii jätkub, siis peab selle peale mõtlema jah.

  • Avatar
    Vasta Mari 14. oktoober 2013 at 21:35

    Mulle soovitas ämmaemand ka kindlasti jahutada, kapsaleht on variant. Mulle soovitati kohupiima marli vahele panna ja sellega jahedat kompressi teha.

    V6ib olla p6letiku ajal v6ib pumbata, ma ei tea, aga üldiselt toimib imetamisel ikka nõudluse pakkumise suhe. Piima on niipalju, kui laps seda vajab. Kui lapsel kasvades isu kasvab, siis hiljemalt paari päeva pärast on vajalik kogus piima rindades olemas. Seepärast pikemas perspektiivis pumpamist ei soovitaks.

    Ja kui tekib piimapais ühe koha peal – selline tükk rinnas, mis väga väga valus on, siis siin on kindel “retsept” : tuleb laps niimoodi imema panna, et lapse lõug näitab nagu kellaosuti selle kõva tüki poole, sest lõua poolt imeb laps tugevamini ja ta imeb selle valusas kohas ummistunud piima välja (tuleb ette kujutada, et lapse suu ja rinnanibu moodustavad kellaosutite keskpunkti ja lõug on siis nagu osuti, mis selle valusa koha suunas näitab). Võib end üle lapse heita või mis iganes huvitav positsioon leida, peaasi, et lapse lõug on suunaga valusa koha poole.
    (isiklikult mitukümmend korda ära proovitud, kergendus saabub kiiresti)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 22:19

      Aitüma hea nõu eest. Proovin kindlasti, kui olukord tekib :))

  • Avatar
    Vasta Ülle 14. oktoober 2013 at 20:07

    ma teeks ka sooja dussi ja paneks kapsast kogu aeg rinna peale ja vaheta seda värskema vastu, nii et kogu aeg on külm leht rinnal, see võtab ikka valu vähemaks… see annab paari päevaga järgi… parim päästaja seejuures on muidugi Mari 🙂

  • Avatar
    Vasta Kata 14. oktoober 2013 at 18:29

    Mulle soovitas ka arst käsitsi välja pumbata. Piimapais võib lõpuks päris tõsiseks minna.

  • Avatar
    Vasta K 14. oktoober 2013 at 18:22

    seda, et mees avitaks, ma küll soovitada ei julgeks – saab laps veel enne kaariese kui vanust kahe käe sõrmede jagu…seda häda veel vaja!
    aga see tavaline piimapais, võta rahulikult, põletikuks ta vaevalt sul läheb, pane aga last tihedalt rinnale ja varsti jonksus.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 18:27

      Jah, praegu siin tegeleme sellega, et saaks Mari üles ka aetud 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 14. oktoober 2013 at 18:10

    ma soovitaks vannitoas dušši all sooja vett rindadele lasta ja piima vähemaks pumbata nö masseerides. Mul mõlema lapsega aitas väga hästi. Ikka väljapoolt nibu poole masseerida. Proovida ju võib 😀

  • Avatar
    Vasta Ruth 14. oktoober 2013 at 16:29

    Tere.
    Olen juhuslik lugeja…ja ausalt öelda kõiki arvamusi ei lugenud…kuid ise olen kunagi abi saanud meest. Rind meega kokku ja salvrätik peale…olin ise ka eelarvamusega, et kleebib jne., kuid sain abi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 16:36

      Mis see mesi tegema peaks?

  • Avatar
    Vasta Helena 14. oktoober 2013 at 15:45

    Ma olen oma kolmega ikka kõvasti imetamisnõustamise uksi kulutanud, seda just ITK-s, nad seal väga toredad ja abivalmid. Mul läks kõigiga algused ikka üle kivide ja kändude. Sa saad alati sinna pöörduda. Aga jälle natu targutusi minu ” tohutustest” kogemustest 🙂 Hetkel sul täitsa tavaline piimapais, see tekibki 3-5 päeval peale lapse sündi. Ainus abimees, mis tegelikult hea ja õige on, on laps. Kui enam ei kannata ja laps ka ei jaksa siis pumpa välja vaid nii palju, kui endal kergem hakkab, kindlasti mitte tühjaks, sest siis piima tekib aina juurde. Kui sa aga tahad hilisemaks sügavkülma panna, kus piima 2 kuud seisab, et saaksid mõnikord ka Mari Kardoga jätta ja ise vehkat teha, siis ka see hetkel võimalus. Kuigi välja pumbata saab alati ka hiljem. Head on Avendi ja Medela käsipumbad. Kapsaleht on suht kohustuslik element ja põletikku sul veel ei ole, sellega kaasneb tükk, siis on oluline see tükk välja saada, pumpad, lased Maril imeda ja kasvõi Kardol imeda. Tüki kohale tekib punetav laik, mis on OI KUI VALUS ja palavik lööb sinna 40 kanti 🙂 Ise kahel korral kahe erineva lapsega läbi elanud. Seetõttu ei soovita ühtegi pitsitavat ega tugikaarega rinnahoidjat piimapaisu ajal. Igasugune pitsitus võib mõne piimajuha kinni pigistada ja siis on tükk platsis. Vajalik on ju samas midagi millega kapsalehti kinni hoida. Selleks head need venivad spordirinnahoidjad, kuskilt ei pitsita ja kapsalehe hoiavad kinni. Kapsast siis muudkui vahetad, kui juba soe, siis külmkapist uus leht. See piimapais taandub mõne aja pärast, siis tunne, et piima sai osa, rinnad täitsa lötsid, ei saanud, vaid just siis piimakogus normaliseerub ja saad normaalelt ja valutult imetada.

  • Avatar
    Vasta Leevi 14. oktoober 2013 at 15:24

    Selle asemel, et internetist nõu küsida, pöördu oma ala spetsialistide poole: http://siet.ee/noustajad – Saab nõu küsida nii telefoni teel kui ka nõustaja endale koju kutsuda (vaadatakse üle imemisvõte, mis sul ei pruugi õige olla, kuna mainisid valulikku imetamist).

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 15:53

      Ekspertide nõu on ammu enne internetist küsimist olemas 🙂 Mul käis lausa haiglast ekspert kodus ja puha, ära muretse, kõik võtted on õiged.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 14. oktoober 2013 at 14:53

    Hoia külma kapsa lehte peale..see jahutab ja võtab valu. Proovitud 🙂 Mina tean,et põletikuga tuleb võimalikult palju lasta lapsel imeda .Olen kahe väikese poisi ema ja tean, mis räägin.

  • Avatar
    Vasta D 14. oktoober 2013 at 14:51

    Kui sul selline piimarohkus muudkui jätkub, siis ITK’s on olemas selline asi, nagu emapiimapank. Ehk siis saab annetada piima neile titadele (nt enneaegsed), kelle emadel ei tule piima piisavalt. http://itk.ee/kliinikud/naistekliinik/naistekliinikust/perinataalkeskus/neonatoloogiaosakond/emapiimapank/

  • Avatar
    Vasta Ave 14. oktoober 2013 at 14:47

    Avendi manuaalne rinnapump – super asi – ise kontrollid ja 3-4ja korraga asi nii käpas. Mallu – see võib alguses täiesti ulme olla, sellega piima pudelisse saada, aga usu – järjekindlus viib sihile. Näitena toon selle – minul oli piima piisavalt külla aga oli kutt nii laisk, et kui enam piima suhu ei voolanud ilma tugeva imemiseta, siis ta lihtsalt hoidis rinna juures suud lahti – no ei viitsinud ise tööd teha. Mina jonni ei jätnud – tahtsin, et laps saaks võimalikult kaua rinnapiima. Alates lapse 2-st kuni 7-nda elukuuni ma lihtsalt pumpasin peale lapse söötmist 🙂 oi ta oli ikka lsik – piima tuli ojadena. Siis lihtsalt sai otsa. Vanni jah mitte minna, aga dushi all saad ikka veidi mudida – oluline on, et see, et piima saaks kogu aeg uus peale. Marile on siia maailma tulek olnud hullem kui Sulle (jah nii imelik kui see praegu Sulle ei tundu), aga ta nii tutikas alles – las harjub ja mõne päeva pärast on asi käpas. Mõlemal 🙂
    P.S. Ma küll isiklikult Sind ei tunne, aga oled väga maru ja tahaks teid Mariga “puruks-niruks-näruks” (nagu minu memm kunagi ütles) kallistada. Super tublid olete kõik!!

  • Avatar
    Vasta Kati 14. oktoober 2013 at 14:34

    Mähi tissid kapselehtedesse! See on parim! Mul oli esimene kuu kapis mitu kapsapead ja kapsalehti kõikjal vist. Aga see aitas ja üleöö. Vooderdasin rinnad paksult ja igast küljest 😀
    Ma ka ei uskunud ja tobe tundus, aga esimese öö kapsaga magasin siis hommikul veendusin ise ja olin koguaeg kapsavoodris. Aga see on kõik selline esimese kuu teema, edasi loksub kõik paika, rinnad teavad palju Marile toota ja saad normaalselt taas elada. Mul isegi pumpa ei olnud valmis, olid ka nii täis, piisas masseerimisest kui ojadena jooksis ise samal ajal pehmeks 😀

  • Avatar
    Vasta Helen 14. oktoober 2013 at 14:23

    Mul oli esimestel päevadel täpselt sama jama. Ämm soovitas, et kui pumpa pole las mees imeb tühjaks. Tema ajal oli tal mees teda nii aidanud. 😀 Ma muidugi ei tea kui huvitatud Kardo sellest oleks. Aga muidu on pump küll hea abmees piimapaisu vähendamiseks. Mina kasutan siiani kui aegajalt vaja rinda pisut liigsest tühjendada.
    Põletiku vältimiseks hoia rinnad soojas ja jälgi, et nibud katki ei oleks/läheks.

  • Avatar
    Vasta Liis 14. oktoober 2013 at 14:15

    Issand, kui mul 5ndal päeval piim rinda tuli, siis ma lihtsalt nutsin peegli ees, sest rinnad olid niiiiiiii suured ja ei mahtunud isegi mu kõige suurematesse kopsukatesse ära. Mees siis ütles, et mis nutad, tahtsid ju suuri rindu. Ma siis vastu, et jaa, aga mitte piimast suuri ja venitusarmidega 😀 Aga jah, minul aitas ka pumpamine, masseerimine ja külm kapsaleht

  • Avatar
    Vasta Ruth Maria 14. oktoober 2013 at 14:05

    Küsimustele vastajaid on siin küllaga, aga ma kiidaks hoopis uut mööndustega päist! Väga vahva on! 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu 14. oktoober 2013 at 14:04

    Ega siin muud ei olegi, mis eelpool juba mainitud. Ma mäletan ka kuidas ma igakord ropendasin kui lapsele süüa andsin ja no see oli tõesti valus. Mina määrisin kreemi koguaeg peale toitmist ja kui kreemi paned siis lase rindadel natuke õhku peale, et ei hakkaks nii hauduma. Rinna põletiku vältimiseks hoia õue jope lukk kinni ja kanna pikki pluusesid või pusasid´. Paljudel tulebki põletik tänu sellele, et külma on saanud. Kui rinnad on piima pilgeni täis ja ei taha last üles ajada siis võid ise ka natuke välja pigistada, et kergendada olekut aga see peaks mööduma paari kolme nädalaga 🙂

  • Avatar
    Vasta Ragne 14. oktoober 2013 at 14:03

    Mallukas, kirjuta meile, kuidas kiisud Mari vastu võtsid 🙂

  • Avatar
    Vasta keiti 14. oktoober 2013 at 14:03

    vaheta lapse mähe ära….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 14:24

      See pilt juba kolm päeva vana, ammu vahetatud :))

  • Avatar
    Vasta Sille 14. oktoober 2013 at 14:02

    Tere! Minul ei tekkinud rinnapõletikku, kuid kui tekkis piimapais, siis põletiku ennetamiseks ma andsin pisikestele süüa ja kui nad süüa ei tahtnud, siis pressisin rinnast ise täpselt nii palju piima välja, et sellised kõvad kohad (need kus näärmed piimast silmini vist saavad) välja saada. See on muidugi valus, aga minu jaoks oli see parim lahendus. Tegin seda täpselt nii palju, et tundsin, et rinnad olid stabiilselt täis, kuid mitte “plahvatusohus” ja “tükilised”. Siis olin mina rõõmus ja oli parem tunne ning laps samuti. Aga hoia kindlasti ennast soojas, et rinnad külma ei saaks! Jaksu teile ja tervitused armsale Marile! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. oktoober 2013 at 14:01

    ..veel soovitan helistada ITK imetamisnõustajatele(53 041 783).

  • Avatar
    Vasta Mina 14. oktoober 2013 at 13:58

    Nii värskelt sünnitanud naine on siiski eelkõige ikkagi ämmaemanda ja günekoloogi hoole all. Kui tekivad kaebused, pöördu pigem nende poole.

  • Avatar
    Vasta Coraline 14. oktoober 2013 at 13:56

    Säilita rahu 🙂 Hoia jahedat kapsalehte peal nii palju kui viitsid-jaksad vahetada kodus olles ja toida last rahus talle sobivad tempos (noh kui vaja siis ärata muidugi mõne tunni tagant, nagu ikka). Sooja dushi alla (Kuuma vanni kindlasti ei soovita, kuna see võib palavikku hoopis ajada su keha!) minnes võid natuke rindu masseerida ja paisu vähemaks lasta voolata (eriti kui tuleb mõni valus tükk juba sisse, siis seda masseerida lahti nö). Aga paaniliselt pumpama pole vaja hakata v midagi tegema, sest mida rohkem välja imeda, seda rohkem piima tekib. Mõne päevaga olukord stabiliseerib kindlasti – rinnad saavad aru kui palju on vaja ja optimeerivad oma tootmise rohkem Mari soovide kohaseks 🙂
    Ahjaa, tuuletõmbus püüa vältida, see kah võib põletiku lüüa kergelt. Kui siiski juhtub et tekib põletik, mis tekitab sulle juba palaviku, konsulteeri kiirelt oma perearstiga 🙂 Hoian pöidlaid ja jaksu kohanemisel!

  • Avatar
    Vasta Mina 14. oktoober 2013 at 13:54

    See, mida Sa siiamaani teinud oled, on õige. Pane laps rinnale nii palju, kui ta tahab ja kui pärast imemist rinnad ikka täis on, siis pumpa välja. See küll stimuleerib uue piima teket, aga ei ole hea, kui piimapaisus rinnad piima kogu aeg täis on. Mingi hetkel suureneb lapse söögiisu meeletult ja seda ennetavalt võib välja pumbatud piima tõesti sügavkülma panna, et seda edaspidi lapsele anda saaks. Kui hakkad andma, ära lutipudelit kasuta, muidu laps enam pärast rinda ei taha. Anna näiteks süstlast või lusikalt. Kui rinnast tulev piim on halvalõhnaline ja muudab oma värvi ning Sinu enesetunne muutub halvaks (tõuseb palavik, tekivad külmavärinad jm), siis võib tegu olla põletikuga ja pead arsti juurde pöörduma.

  • Avatar
    Vasta Mariann 14. oktoober 2013 at 13:54

    Kui olemine raskeks läheb mine sooja dushi alla ja masseeri õrnalt.
    Nii käsitsi lüpsmise kui pumpamise põhireegel on see, et seda tuleb teha niipalju, et hakkaks parem (et ei oleks nii rõve kõvatiss olek 😀 ) ja see aeg tuleb lihtsalt üle elada. Varsti läheb paremaks

  • Avatar
    Vasta Margi 14. oktoober 2013 at 13:53

    Mäletan seda tunnet. Pamela Andersoni partii kahvatus toona minu oma kõrval 😀 Aga tol ajal nii käbedalt haiglast välja ei lastud, siis anti mingi tablakas, mis piimapaisu nö ära likvideeris.
    Aga nagu eelpool öeldi,- välja lüpsta, muidu päädib rinnapõletikuga, ja see on kordades hullem. Tean, millest räägin…Ja sügavkülma paneku mõte on hea (Y) Kuupäev anumale peale kirjutada, siis teab, millal pandud on. Ega see igavesti ka säili….

  • Avatar
    Vasta Angie 14. oktoober 2013 at 13:53

    Külmetushaigus võib ka rinnapõletikuni viia. Mul endal juhtus nii, et käisin talvel külma ilmaga solaariumis ja pärast jalutasin koju. Aiiiii kui vastik, aga kapsaleht aitas küll….

  • Avatar
    Vasta Merilin Aur 14. oktoober 2013 at 13:52

    Hei, tean mis tunned ja see oli kooooohutaaav! Ühesõnaga, tõesti kapsas kopsukatesse 😀 ja kuuma dušši all masseeri rinda.. Aitab ka!
    Jõudu ja jaksu, pisike konnakene on ikka nii armas 🙂

  • Avatar
    Vasta edith 14. oktoober 2013 at 13:51

    Kapsas on ikka uskumatu abimees aga julm kuidas see haiseb 😀

  • Avatar
    Vasta mm 14. oktoober 2013 at 13:51

    Tavaline kapsas on parim sõber sellistel hetkedel! Täiesti ausalt kohe!
    Natuke leevendab ka enda lüpsmine, aga külm kapsaleht töötab kindlalt paremini 😀

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. oktoober 2013 at 13:51

    soe paneb just piima veel rohkem tootma, olen ise rinnapõletiku läbi teind lõpetades haiglas antibiootikumide all. Küll aga on abiks dushiall rindu tühjaks pigistada sooja vee all. Kõige parem on panna peale imetamist kümneks minutiks midagi külmemat rinnale kui lihtsalt külmkapist võetud kapsaleht. (sügavkülmast midagi) ja siis pärast külm kapsaleht. See külm paneb piimajuhad tarduma. Kapsalehele on veel nutikas lõigata sisse nibuauk. siis on terve rind ilusti selle sees ja ka piim saab välja voolata mitte ei nirise mööda kere alla sealt lehevahelt. Proovi vähem juua, sest mida rohkem tarbid vedelikke seda suurema hoo annad piimatoodangule. ja loomulikult kõige suurem abiline on sul Mari, mida rohkem sööb seda kergem sul.

    jõudu!

    • Avatar
      Vasta Eliise 14. oktoober 2013 at 19:35

      Nibu peale ei tohigi kapsalehte panna, see hoiab nibu pehmena ja siis see ei parane ja jääbki valusaks.

  • Avatar
    Vasta Maige 14. oktoober 2013 at 13:48

    Pumpa ei soovita! Ise proovisin ja peale 2 korda myysin maha. Käsitsi kõige parem ja pehmem. Muidugi peab lapse imema saada, see aitab paremini. Nibud lõhenevad, siis ka valus, kuid myyakse nibukaitsmeid ja kreeme. Mina kasutasin panthenol kreemi, seda kõige rasvasemat, mul aitas veitsa.

    • Avatar
      Vasta WhatNot 14. oktoober 2013 at 13:56

      Pumpasid on erinevaid ju. Manuaalne pump on selline, mille intensiivsust ise kontrollid. Paned aga oma tissipommile pumba otsa ja kukud pumpama 🙂 Nt NUK’i pump on küll väga tiptop. Käsitsi on otseloomulikult ka variant, aga pakun, et sellega läheb lihtsalt palju rohkem aega ja energiat.
      Ja see tallele panek on ka hea idee. Isegi kui puudu ei jää, siis saad kindel olla, et kui su supermees, kellel kahjuks siiski rindu ei ole, kust piima tuleks, peaks muguliga koju jääma, sest sa tahad nt kassidega jalutama minna, ei jää Mari nälga, sest Marid tahavad raudpolt just siis süüa, kui vajalikke söögipakkujaid/-misi käepärast pole 😀

  • Avatar
    Vasta Helena 14. oktoober 2013 at 13:46

    Peab piisavalt piima välja saama rinnast. Kui Mari ära ei söö, siis muretse endale rinnapump, ning pumpa üleliigne piim välja 🙂

  • Avatar
    Vasta T 14. oktoober 2013 at 13:45

    Mida tihedamini beebi imeb, seda rohkem piima tekib. Alguse asi ka ju, kohe-kohe hakkab laps rohkem jõudma ja toitu on rohkem vaja, siis peab kõik töökorras olema ja ei tohi puudu jääda. Reeglina üks korralik söögiaeg on etem kui mitu kerget, sest siis imetakse kiirelt toitev osa ära, aga lahjem jääb rinda. Lapse kõht aga on täis. Siis aitab ise edasi lüpsmine, et kõik oleks väljas. Muidu on piimahormoonisse programmeeritud, et toodetakse järgmine kord aga kohe rohkem. Ja kui ikka juba enam ei saa, tuleb ise lüpsta natuke vähemaks, “suurem pais eest ära”. Äkki isegi sügavkülma panna, sest varsti tuleb nagunii aeg, kus kohe piima ei jätkugi

  • Avatar
    Vasta T 14. oktoober 2013 at 13:45

    masseeri piima vähemaks 🙂

    Õuu Maril on kaki püksis ja ise magab nii rahulikult 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 14:18

      Teda ei huvitand jah 😀

  • Avatar
    Vasta WhatNot 14. oktoober 2013 at 13:44

    Aga pumpa välja? Või siis pead ikkagi plikat tihemini äratama 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 14:17

      Ämmakas ütles, et tema ei soovita üldse pumbata. Et tiss teeb nii palju piima, kui laps sealt sööb. Kui ma hakkan pumpama, siis tulebki vale kogus ja peabki jääma seda tegema ;(

  • Avatar
    Vasta Carolin 14. oktoober 2013 at 13:41

    Mine kuuma vanni, see alandab seda 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. oktoober 2013 at 14:15

      Mulle öeldi haiglast, et 6 nädalat ei tohi vannis käia 🙁