KARDO Mari

Isadepäeva kingiideed

2. november 2013

Järgmisel pühapäeval on isadepäev, mis tähendab seda, et peaks Kardole kingituse ka tegema. Ma tegelikult ei ole olnud kunagi suurem asi isadepäeva tähistaja, sest minu isa on teadupärast surnud ja kasuisa ma ka isaks ei kutsu (kuigi pean teda selleks 100%) ja ma ei teagi, ei ole nagu eriti grandiooselt tähtis pidupäev tundunud ta enne.

Kuid nüüd. Nüüd on nii, et oleks ju ilus, kui Kardo saaks Mari poolt armsa kingituse. Kuna Maril on rahaga kehvad lood, siis paistab, et sel aastal pean mina selle ostma. Minu poolt võiks ju ka kingitus olla. Umbes nii, et thanks for giving me your sperm, that I turned into a baby. 

Esimese mõttena tuli mulle pähe see savi sisse tehtavad käe- ja jalajäljed ja nõnda ma proovisin ise seda savimassi teha. Internett väitis, et see on ülikerge: tass soola, tass jahu, tass vett ja siis ahju. Ma ei tea, mul tuli selline paks mannapudru laadne mass, millega ei oleks ma hea tahtmise juureski mingit jälge suutnud teha. Ma olen ikka koba. Kui teie oskate ise seda teha, siis öelge, mida ma jumala eest valesti tegin.

Siis ma vaatasin, et Beebicentris peaks neid savijälgede asju olema, aga netipood ütleb, et neid ei ole laos. No pagan, need on ju nii ilusad:

487965100-2336501

Googeldades sain aru, et Mothercare vist on ka neid müünud (vähemalt aasta tagasi), aga nende kodukal ei ole kahjuks nende tooteid. Kirjutasin neile kirja ka, ehk saan sealt abi? Eks ma annan teada, kui nad vastavad.

Aga kui me nüüd nende käejälgede radadelt eemale uitame, siis tuli mulle muidugi esimesena pähe see minuminu body:

body-issi-vaike-paike-8107959

Minuminu poe üks armsaim hõlst

Netist leidsin veel nii armsa idee. Taimeperekond! Ega meie majas sureksid taimed nagunii ilma Kardota ära, sest ma unustan neid kasta. Siiski ju härra aednik, nagu ta meil on. Just seetõttu tundub see nii armas mõte:

kingiidee20isadepaevaks20lillepott-4947694

Halleluuja, perekond taimepead

Need pildid saab vast ise kerge vaevaga sinna poti peale kleepida ja rõõmu kui palju.

Veel olen mõelnud mingi laheda fotolavastuse peale, sest mul on ju tahvelsein ja ehk saaksime me seda kuidagi ära kasutada?

Muidugi vana hea ise kujundatud t-särk võiks lahe olla, aga ma ei suuda seda kujundust välja mõelda. Muidu Kristiines saab seda teha lasta. Või siis pildiga tass näiteks?

Vahepeal mõtlesin, et lasen ühe foto neist kahest A4 suuruselt ilmutada. Photopoint saatis mulle just pakkumise, et saan odavamalt seda teha, sest ma juba korduvalt nende juures ilmutanud pilte Photoexpressis.

2S8A8766 2S8A8789Kumb teie meelest coolim oleks? Mulle meeldivad ju mõlemad nii väga. Samas nad meeldivadki mulle nii väga, seega ma ei ole adekvaatne seda otsust tegema . Aga meenutuseks ka see, et käimas on ju fotovõistlus ja pilte saab saata 3da novembrini, 5dal saate juba võitja teada, seega jõuaksite ka teie oma isadele laheda pildi teha, kui võidate :))

Kahju, et ma juba Kardole komplimendipurgi teinud olen. See oli üks hea kingiidee, aga nüüd teist oleks vast imelik teha:

1454470_10151947614699911_801555088_n-6631427

 

Näeb välja nagu lapse tehtud, aga ma olengi hingelt laps :)) Mis sinna ikka teha. See on täis ilusaid komplimente, mida Kardo aeg ajalt sealt õngitseb, kui komplimendituju tuleb. See on hea ka selleks puhuks, et mulle eriti komplimente ÖELDA ei meeldi (sest ma ei oska), aga kirjutada on palju kergem.

Kui mul oleks kodus ruumi, siis minu meelest see üüratu Jyski pildiraam on nii lahe! Pilte on meil siin jalaga segada ja mulle meeldib, kui kodu seintel on pilte. See teeb kõik nii armsaks ja koduseks.

1-7561295

 

Mida teie isadepäevaks kinkinud olete? Mida sel aastal kingite? Ma loodan siit häid ideid saada ja kohe helistan Kardole, et ta seda postitust lugeda ei või iial 😀 

 

Loe ka neid postitusi!

58 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lontu 4. november 2013 at 21:32

    Minu meelest on kõige parem idee tõesti särgile jalajälgede meisterdamine. Need värvid on odavad. Üks tops on kuskil 5 eurot ja sellest sa saad 20 aastat lapse jalajälgi teha 🙂 Ja on jällegi hoopis erakordsem kui savijalad. Mina joonistan riietele ja ostan oma värve mustamäelt, hipodroomi juurest Euroülikooli kunstipoest 🙂 Võid ju veel teha mõlemad, käed JA jalad ning seljale midagi kirjutada ka. Tuleb lihtsalt vaadata, et värv ei oleks kummimaterjalist, sellisel juhul hakkab lõpuks pragunema.

    • Avatar
      Vasta ALICE LASMa 20. oktoober 2016 at 10:51

      Ma soovin seda väga teha, kas oskate soovitada poodi vôi selle toote nime

  • Avatar
    Vasta Leelo 4. november 2013 at 17:06

    Mina tegin mehele särgi, kus on see Supermani logo peal(tead küll see suur S täht) ja tipsile tegin body, millel on peal kiri: “Minu issi on (ja siis tuleb jälle see logo)
    Ei osanud ka midagi muud teha…kuigi nüüd ütles, et tahab seda pildiga Zippot…aga kahjuks jäi oma tellimusega hiljaks 😀

  • Avatar
    Vasta Emilia 3. november 2013 at 23:21

    Kommentaare nii palju, niiet ei tea, kas keegi juba soovitanud, aga seda saviasja olen ka tavalistes mänguasja poodides (Juku) näinudd 🙂

  • Avatar
    Vasta Keili 3. november 2013 at 12:24

    PARIM KINK: ÜKS FOTODEST KAPALE! Mina lasin mehele sünnipäevaks teha ja ta üliõnnelik. Näitas seda oma sõpradelegi. Panime magamistuppa meie voodi kohale.
    Suurusega ära koonerda ! sisustuspilt.ee -hea kvaliteet

  • Avatar
    Vasta Minni 2. november 2013 at 23:34

    Hei! Kuidas neid pilte lillepottidele kleepida, selles suhtes, et millisele materjalile peaksid need olema prinditud, et hea kleepida ja ilus värviline?:)

    • Avatar
      Vasta Pille 2. november 2013 at 23:39

      tahaks ka teada sest kui ma prindin nisma siis ei jää ju kleepimisvõimalust.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 3. november 2013 at 18:52

        ma ei tea, ma jamaks liimiga 😀

    • Avatar
      Vasta tiisu 3. november 2013 at 21:36

      No aga tavalisele paberile jääb ju liiga paks ja halb kleepida vms?

  • Avatar
    Vasta Kelli 2. november 2013 at 23:24

    Kahes karus ka neid savi asju.
    A ma oma titega sel aastal meisterdan ise. Palusin tal paberile käejälje joonistada, lõikasin välja. Sama tegin enda ja tite käega. Siis tegin mingi pilvekese, sinna kirjutan ka mingi teksti ja sealt alla tulevad nööriga issi, emme ja tita käejäljed. Kasutasin värvilist paberit.

  • Avatar
    Vasta Sirle 2. november 2013 at 23:02

    4kids poes( tammsaare ärikeskuse esimesel korrusel) täna nägin mingit savi värki müügil. Leti ees madalamal riiulil.Oli hind vist 8€
    Mothercarest sain ise kingiks pikliku pildiraami, mis koosnes 13-st aknast+ savi värk kah. Üht aknasse saab jäljendi teha, teistesse iga kuu lapse pilt.

  • Avatar
    Vasta rallurallikas 2. november 2013 at 22:45

    Babycitys on ka neid käe- ja jalajälgede saviasju. On tavalised ja siis 3D-d ka. Viimased on eriti lahedad 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu Saareli 2. november 2013 at 22:22

    http://luxgraveer.com/eshop/10-votmehoidjad ma mõtlesin, et ma lasen see aasta midagi siit teha..

  • Avatar
    Vasta Haly 2. november 2013 at 19:56

    Mina olen teinud võtmehoidja lapse pildiga, siis t-särgi lapse pildi ja kirjaga, tassi laste pildiga ja lapseliku (käe)kirjaga “Meie issi tass”, kalendri meie pere piltide ja sünnipäevade jms-ga, meie pildi kirjaga “Armastame sind issi”, lapsega koos tegime sokid ja bokserid lapse jala-ja käejälgedega + kirjutasime “Minu issi”… Rohkem ei tule meelde.. Fotoraamat ka hea mõte 🙂 Plaan teha mõned meie perele 🙂
    Käe-jalajälje tegemise komplekte on fotopoodides ka. Viimase sain sealt, esimese Jyskist.

  • Avatar
    Vasta Grete 2. november 2013 at 19:24

    Mina lasin teha puzle kus ta on oma tütrega ja kirjutasin sinna juurde, et ühegi väikese tüdruku elus pole tähtsamat meest, kui seda on tema isa. Või nt isaks võib saada igaüks, issiks vaid erilised:)

  • Avatar
    Vasta Andra 2. november 2013 at 18:53

    Mida ma kingin? :S

  • Avatar
    Vasta Kelly 2. november 2013 at 18:06

    Roccas on veel pood chipollino vms, seal leidub ka neid savi asju, minu arust asjalikumad kui beebicenteris. 🙂

  • Avatar
    Vasta mutukamoos 2. november 2013 at 17:44

    Ma olin hiljuti sama probleemi ees ja kogusin leitud ideed ühte postitusse:
    http://mutukamoos.wordpress.com/2013/10/29/meisterdusideid-isadepaevaks/

    Ise plaanin teha selle lehe õpetuse järgi lapse pildiga klotsi (idee nr 3) =>
    http://www.howdoesshe.com/10-things-to-do-with-a-block-10-ornament/

  • Avatar
    Vasta Kadri 2. november 2013 at 16:52

    Tähistame ka see aasta esimest isadepäeva ja kuna laps on veel liiga pisike, et ise miskit toredat meisterdada, siis tellisin graveer.ee lehelt meie lapse pildiga vōtmehoidja. Teisele poole on kirjutatud: kallis issi ootan sind kodus 🙂
    Saime kingituse juba kätte ka, väga kena tuli, loodame et isale ka meeldib.

  • Avatar
    Vasta Keidi 2. november 2013 at 16:33

    http://nodi.ee/isadepaev/
    Huvi pärast võid vaadata sellele leheküljele. Eraldi lapselt isale kingitust (nagu savijälg) seal küll vist väga pole, aga midagi ehk leiab. Pesonaliseeritud kruusid ja kaisuloomad jms.
    Ja kui mitte isadepäevaks, siis on seal minu arvates palju muud huvitavat nodi mõneks muuks tähtpäevaks 🙂

  • Avatar
    Vasta Helene 2. november 2013 at 16:26

    Meie emaga kahekesi mõtlesime,et küpsetaks talle browni koogi,sest ta on meil suur maiasmokk , tavaliselt oleme talle tuunikalatorti teinud ,aga seda teeme nii tihti ja see poleks enam huvitav.

  • Avatar
    Vasta Helen 2. november 2013 at 15:29

    Mina nägin kipsist käe/jalajäljendi tegemise komplekti prisma kodulehel. Ehk siis peaks prismas müügil olema selline asi. Hind oli vist 5 ja midagi peale. Kahjuks Tartu ühes prismas ma seda leida ei suutnud, aga igal juhul plaanin selle hankida ja sinna juurde kirjutan tütre poolt kirja.

  • Avatar
    Vasta kah ema 2. november 2013 at 15:28

    meil on siis läbi aegade olnud nii: lapse/laste pildiga tass, kino, hommikusöök voodisse, pusle lapse pildiga (mis kätte saades kokku pannakse, raami ja seinale ) 😀 siis ka t-särk lapse pildiga.
    t-särgi miinus on see, et kipub kuluma ja pole enam ilus.
    sel aastal on mõte teha koos lastega küpsisetorti 🙂 saavad ise mökerdada.
    ühel aastal sai ka nii tehtud, et 1 suur suur paber maha, selline paksem. lapsele näpuvärvid kätte ja sis mökerdada paberile. hiljem kui on kuivanud siis lõigata 1 kohast välja 1 postkaardi suurune jupike ja sellest kaart teha. sama süsteemiga saab teha nt pildiraami. ostad poest tavalise odava pildiraami, ja kodus selle mäkerdatud paberist teha nn “uus raam” vanale raamile peale. sisse lapse pilt 🙂
    meil neid jalajälgi on alati raske teha, kuna lapsed ei taha varbaid sirgelt hoida kui mul vaja on 😀 kätega sama lugu.
    eriti lahe oleks see, kui võtad suure paberi ja paned lapse jalad värvide sise ja siis teed paberile palju palju jalajägi, hiljem lõikad nt pildiraami välja. ei pea sirgete äärtega olema. seda on pisikese lapsega kõige etem teha vast. hiljem vanni ja valmis 🙂

  • Avatar
    Vasta Sirts 2. november 2013 at 15:25

    Neid kipsist jäljendeid saab veel siit http://www.4kids.ee/pildiraam-kipsist-jaljendiga/

  • Avatar
    Vasta Kristhel 2. november 2013 at 15:04

    Meie kingime vennaga isale sel aastal sooja fliisjaki. Nagu need ruudulised mestameeste jakid. Talle väga meeldib praktilisus ja kuna ta töötab enamuse ajast õus, siis kindlasti läheb see asja ette. Aga väga väga meeldiks ka üks vägev suur pildiraam, kuhu saaks ohtralt pilte kleepida. Pigem oleme panustanud emotsioonidesse ehk siis näiteks karti sõitma, perega välja aega veetma või miskit sellist. Aga sinu ideed on värskele issile kõik väga väga head ja armsad 🙂

  • Avatar
    Vasta Mannu 2. november 2013 at 14:58

    Mina olen kinkinud issi-lapse pildiga kella, issi-lapsr pildiga termokruusi (peal tekst “maailmas oleks palju rohkem õnnelikke lapsi, kui neil oleks selline isa nagu sina!”).
    Kuna termokruus sai tehtud, siis tassi ei tahtnud teha ja vaevasin pead, et mida nüüd. Üks hommik mees küsis, et kas mul juba kink mõeldud-ostetud. Õnneks veel polnud ja tema soovis laste pildiga kohvitassi.
    Saigi siis see tellitud. Kaks pilti tassil (ühel pool üks ja teisel pool teine tütar) ja juures inglisekeelne tekst (midagi sellist, et tütre esimene tõeline armastus on isa ning seda ei asenda miski – täpselt ei mäleta praegu) . Kui aega saan, teen tüdrukute käejälgedega kaardi.

    Ma ei tea miks, aga mulle üldse ei meeldi asjad, kus on peal tekst “Maailma parim…”. Iga lapse jaoks võib olla, ja üldjuhul ka on, tema isa/ema parim ning selline konkreetne lause mind nii häirib.
    Kui kuskile midagi sellist paneksin, siis pigem kuidagi nii : Oma laste jaoks parim isa keda tahta!
    Sellepärast sai eelmise aasta termokruusile ka see lause pandud, mida ülevalpool kirjutasin. 🙂

  • Avatar
    Vasta karin 2. november 2013 at 14:51

    Mina kinkisin eelmisel aastal mehele tema ja lapse pildiga tassi,peal tekst “kallile issile”
    Aga selle aasta osas on mul mõtted küll otsas :/ mingi ilusa pildi mehest ja lapsest..
    Meie peres on lihtsate ja odavate kingituste tegemine alati tähtis, mõte on see,mis loeb.. 😀

  • Avatar
    Vasta elex86 2. november 2013 at 14:46

    Fotoraamat ka hea idee.

    • Avatar
      Vasta elex86 2. november 2013 at 14:58

      :O Kuidas Sa minu nime alt kirjutada said?

  • Avatar
    Vasta elex86 2. november 2013 at 14:20

    Meie oleme kinkinud ka särki, pildiga tassi.. Ja väga hea idee on ka need karikad vms. Graveer.ee´st tellisin mu meelest. 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 2. november 2013 at 13:50

    See viimane on hea,siis mitu pilti koos ja kirjuta vahele üks ilus luuletus ka või et armastan oma issit. 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 2. november 2013 at 13:45

    Kristiines on näiteks selline komplekt, et ühele poole saab teha jalajälje, teisele käejälje ja keskele panna pildi, maksis mingi 27 euri sentidega. Seal oli veel erinevaid variante tita jalgade ja käte jäljendamiseks, nt. ilma piltideta, skulptuurina jne.

    Tahtsin seda ka öelda, et alguses sinu blogi lugema hakates ei osanudki kohe seisukohta võtta, et kas oled meeldiv inimene või pigem selline, kellega suhelda ei tahaks. Nüüd, olles pikalt su blogi jälginud, tundud ikka tõsiselt vahva inimene olevat:D , olgugi et veidi erineva huumorisoonega kui ma ise näiteks ja krõbedamate ütlemistega mittepõdeja

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 13:47

      Kuramuse hingehinda tahavad poed saada mingisuguse savilätaka eest, aga noh, eks nad teavad, et titendus müüb 😀

      Ja noh, tänan, ma arvan 😀 ma sain sellest ammu aru, et ma vist seda tüüpi, et võin jätta mulje, et ma mingi asshome, aga tegelt mul hing sees küll, ausalt. mul lihtsalt imelik huumor 😀

  • Avatar
    Vasta Leen 2. november 2013 at 13:35

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=595016910558830&set=pb.310230955704095.-2207520000.1383388421.&type=3&theater
    Siin on mõned, aga mu meelest võiks see logo palju suuremalt olla 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 13:45

      Oh, kuule see on cool küll :))

  • Avatar
    Vasta minni 2. november 2013 at 13:34

    tegin T-särgile lapse tallajäljed. kunstipoest ostsin purgi guaššilaadset tekstiilivärvi, valasin sortsu kile peale, torkasin lapse tallad sina sisse ja siis patsti! särgi peale. jalad said kraani all hõlpsasti puhtaks ja särgi pidi kuivanud peast veel värvi kinnitamiseks üle triikima.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 13:45

      Oh, kuule seda tahan küll proovida 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 2. november 2013 at 13:14

    Mina kinkisin oma mehele esimeseks isadepäevaks karika, kuhu oli peale graveeritud “Parimale issile maailmas”. Igati sobilk meie peres, kuna tal neid medaleid ja karikaid juba ees oli, sobis see ideaalselt täienduseks. Aga vot edasi ma enam nii väga ei pinguta. Küll tuleb aeg hakkab laps ehk ise Oma “meistriteoseid” isale maalima, seni ma hakkan aga meest isadepäevapuhul kookide ja saiakestega nuumama 🙂
    Aga sinuideed ka ka kipad mulle see suurelt väljalastud pildi teema meeldiks 🙂

  • Avatar
    Vasta Elise 2. november 2013 at 13:03

    http://www.etk.ee/kauplus/ võid siit uurida 😀

  • Avatar
    Vasta Age. 2. november 2013 at 12:53

    Esimeseks isadepäevaks maalis JP (oli siis 7 kuune) issile kaardi, voltisin selle nagu pintsakuks. Teiseks isadeäevaks maalis juba T-särgile ja selleks isadepäevaks plaan lasta tal tassile maalida.

  • Avatar
    Vasta Anne-Mari 2. november 2013 at 12:49

    Mina kasutan soolataigna tegemisel retsepti: 1dl soola, 2dl jahu ja 1dl sooja vett. Vajadusel paned jahu juurde, no ikka nii palju, et oleks taigen.

    Eelmisel aastal käisime meie ekstra fotosessioonil, kus vildikaga kirjutasin talla alla I love dad. Nii väikse lapsega see muidugi ei ole toimiv 🙂 Ja jõuludeks näiteks joonistasime (või noh, mina joonistasin) ise tassi.

    Siis on üks variant näiteks veel selline, et ostad eraldi pildialbumi, kuhu hakkad siis Marist ja Kardost koos tehtud pilte sisse panema, ongi selline isa-tütre album 🙂 Esimesed on ju juba olemas 🙂

  • Avatar
    Vasta Kribi 2. november 2013 at 12:46

    Juku mänguasjapoes, vãhemalt Tartus küll, on neid saviasju igasuguseid.

  • Avatar
    Vasta hennamingles 2. november 2013 at 12:32

    Soolajahu taigna jaoks nii palju küll vett vaja ei lähe, ta jääbki liiga vedel seljuhul. Ise olen selle retsepti järgi teinud: jahu (300g), sool (300g), õli (1 spl), vesi. Vett siis nii palju, et see jääks tavalise taigna moodi..no et ei hakkaks käte külge ja oleks selline mõnus. Kusjuures, kui ahjuvõimalust pole, võib taigna sisse PVAd või tapeediliimi panna, see aitab pragunemist vältida. Ja siis lihtsalt õhu kätte kuivama.
    Muidugi võid ju tavalist valget savi ka suvakast kirjatarvete letist osta 🙂 Aga tee kindlalt midagi sellist, pärast Maril juba hiigeljalad ja mõtled, et kus sa küll varem oli 😀

  • Avatar
    Vasta kris 2. november 2013 at 12:31

    Kristiine Mothercare’is on neid saviasju küll. Alles isegi ostsime, et teha lapse jala-käejäljed.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 12:31

      Palju need seal maksavad?

      • Avatar
        Vasta Andra 2. november 2013 at 12:36

        Ma kunagi uurisin ka neid, momeelest jäid 20-30€ kanti

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 12:32

      Mul selliseid kunstiandega inimesi on enda ümber ka, seda mõtlen kunagi.. sünnipäeval vms. Aga mõte on hea :))

  • Avatar
    Vasta Krissu 2. november 2013 at 12:28

    Saab ka mingi pildi kunstnikul lasta joonistada või maalida 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 2. november 2013 at 12:25

    Kuna mees tahtis pojaga seotud tätokat, siis sai oma esimeseks isadepäevaks kinkekaardi tätoveerija juurde. Seekord plaanin seda http://luxgraveer.com/eshop/10-votmehoidjad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 12:33

      Ma juba jõuludeks kinkisin Kardole tätoka 😀

      • Avatar
        Vasta Oimakas 2. november 2013 at 20:13

        haha, sobib hästi rubriiki “kingid eksidelt”. Huvitav, kas mõni armukade naine on lasknud oma mehel käe maha raiuda, sest tal on näiteks eksi kingitud tätoveering käsivarrel? 😀

  • Avatar
    Vasta Elise 2. november 2013 at 12:21

    Mina leidsin konsumist näiteks sinise särgi, supermani logo peal ja alla kirjutatud SUPER ISA 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 2. november 2013 at 12:33

      kus on konsumid 😀

      • Avatar
        Vasta Kati 2. november 2013 at 13:59

        Sinu jaoks lähim Konsum on Leiburi tehase lähedal ristmikul 🙂 käid jalutades käruga ära. Aga samas ma ei tea, et seal väga riideid oleks.

  • Avatar
    Vasta Riine 2. november 2013 at 12:19

    Muide, neid käe-jalajälje tegemise komplekte on ka jyski-is müügil 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 2. november 2013 at 12:18

    Lase teha kummastki pildist näiteks fotolõuend! See jääb jube vinge. Teha saab lasta näiteks siin http://www.artprint.ee/shop/product/fotolouend/?gclid=CO6Do6jixboCFc5a3godwSAAEA

  • Avatar
    Vasta B 2. november 2013 at 12:18

    Neid saviasju on Beebicenteris küll müügil, vähemalt Roccas oli. Ja A4 pilt on ka hea idee (ülemine on eriti ilus!)