KARDO

isadepäev ja meie maja isa

11. november 2018

Ma juba Kardole kinkisin ta Von Baeri vöö jupp aega tagasi ära, aga kui te arvate, et ta vana ära viskas ja uut kannab, siis te eksite. Härra nimelt väidab, et uus on liiga ilus ja sobib kanda ainult erilisematel puhkudel, et ala kui linna peale või külla minek. Jeesus küll… Ma pean selle vana vöö ise vaikselt ära hävitama…

Aga no olenemata sellest, et ma kingituse juba kätte andnud olin, siis ei saanud ma ka ju täna päris niisama tühjade kätega päevale vastu astuda. Esiteks nägin ma instas Anna Lutteri ägedaid komplekte ja ma mõtlesin, et kuna mul isadepäevaks on ju AMMU laps käes, et äkki saame mõne ilusa perepildigi tehtud sellel kenal päeval. Noh, tüng, nagu öeldakse. Samas eritellimus oli juba tehtud (meil on liiga suur naispere, et see mahuks ühte komplekti ?) siis sai see täna Kardole üle antud, koos Mari tehtud kaardiga.

Palun panna tähele kaardil olevat haakristilaadset lille ja Kardo maani veninud käsi. Ühega hoiab lille, teine on lihtsalt pikale veninud sellest, et ta kogu aeg kaht tütart tassima peab. Kohe lisandub kolmaski, aga näed, hakkama saab – kõvade meeste värk. Ja kui täitsa aus olla, siis ma ükspäev poes kurtsin naljaga, et ma ei jõua käia, võta mind sülle ja no mida ta tegi, kahmas mu ägisedes sülles ja oli valmis mind niimoodi edasi lohistama, mille peale ma siiski ise kargu alla ajasin ?

Nagu näha, siis oli mul lootust vähemalt lastest ja isast pilte teha, aga see oli ka omaette taak. Esiteks tahtis Mari olla pildil AINULT kolm numbrit väiksemas lõvikostüümis. Siis pidi üks kukkuma, nutma hakkama, solvuma. Teine sai rotilt pureda. Esimene ei tahtnud lipsu pähe. Teine jooksis juba välja ja nõudis mängumaale. Esimene tahtis autosse…. Kui te arvate, et neid pilte lihtne saada oli, siis eksite siiralt, aga no mis sa ära teed, vähemalt midagigi tänase päeva mälestuseks või nii on olemas.

Ja muidugi kooki sõime ka. Ma ise selle osa oleks unustanud, aga Amps saatis just sobival ajal kingituse✌️

Ma tegelikult tahtsin Kardole kinkida ka midagi, mida ma teadsin, et ta väga tahab. Või noh, ma teadsin, et talle täiega meeldiks – tema enda Kartuuberi logo. Talle see juutuubimine ja värgid meeldivad ja miks siis mitte aidata tal ka kuskile next levelisse minna sellega, et näiteks oma logo omada. Kardo kokkuhoidlikkust teades ei oleks ta iial endale ise disainerit palgata raatsinud, aga no seda enam oli mul võimalus siis midagi kinkida. Kuigi jah, ega meil kõik raha enivei ühine ?

Igatahes pöördusin ma IIWY disaini poole, sest ta on ennegi mulle teinud nipet-näpet ja alles ma soovitasin teda Henryle ka, kes samuti tema käest megaägeda logo sai. Muidugi kõige tavalisem klient, et tere, mul null visiooni ja pole õrna aimu ka, mida ma tahaks, aga viitsid tee mulle paari päevaga midagi? Ja no ta tegi! Ja Kardole väga meeldis  – temal muuseas MINGI visioon olla olnud ja see ollagi täpselt just säärane olnud, seega tore. Kõik rahul!

Isadepäevast veel nii palju, et kombeks on siis isasid kiita, aga nagu te vast aru saate, siis see ei oleks siin uudiseks, kui ma ütleks teile, et Kardo on hästi-hästi hea isa. Ma võin praegu kiirelt läbi mõelda kõik mehed, keda ma tean, või kellest kasvõi kuulnud olen ja no ei tule mulle ette, kas keegi neist võiks olla mu lastele parem, või isegi sama hea isa? Ma siiralt kahtlen selles.

Ta lohutab neid, siis kui lohutust vaja ja ei kaota pead, kui verd pritsib (ehk siis eilne varbaverepritsimine ja tänane õnnetu rotihammustus). Mina läksin kohe paanikasse ja hakkasin sahmima, aga tema viis lapse kraani alla ja pani plaastri peale ja asi ants.

Ja millisele teisele isale saab esitada söögisoovi ja isa kohe teeb. Pannkoogid iga jumala hommik? Saab! Teeme südamed ka peale! Saab! Piparkooke, kuigi taigent ei ole ja ise pole kunagi proovinud teha? Saab! Teeme!

Õhtusöögiks friikaid? IGA jumala õhtu? Teeme! Ja et emme ei pragaks, siis tuleb friikad muidugi ise lõikuda, mitte pakikaid kasutada ? Kananagitsad? Ikka saab, issi teeb need kanafileest valmis ja need maitsevad imelised. Suppi? Aga millist? Kana, borši, frikadelli? Teen, saab! Pitsat? No MUIDUGI teen!

Mina võin siin kõrval ainult vinguda, et ei tohi lastel muudkui dikteerida lasta, mida me sööme, aga laias laastus… las dikteerivad, ega mul ka rohkem ideid ei ole eriti. Ja kui on, siis täidab hea isa ka minu palveid ja soove, nii et mis ma ikka kurdan.

Üldse on see ka äge, et kogu selle isadusevärgi juures on Kardo A-LA-TI jäänud ka imeliseks meheks. Jah, ma tean, et ma jätan vb oma jutuga ja telekas mulje, et ma aina käin ja kamandan ja sõiman teda vms, aga tegelikult ei ole ma oma armastuses niiväga verbaalne (ja eriti kaamerate ees) kuivõrd… kirjalik. Ja tegelikult oleme me siin üsna tasakaalus ja ma hindan väga seda, et mul on kodus mees, kes iial ei ütle halvasti, kes alati on olemas ja kuulab ära mu kõik halad, isegi kui need on naeruväärsed ja omab minuga umbes sama halba huumorit ja toob mulle lilli ja avab uksi ja armastab nii niii palju (ja ütleb seda välja ka, mitte ainult ei näita tegudega), nii et mul on ainult hea meel mõelda, et no IGAST vigu olen ma siin ilmas teinud, aga laste isaga on mul vedanud, 100%.

Isegi, kui ma kuulen neid “õiges suhtes ikka tülitsetakse!” lugusid, siis ma pean õlgu kehitama ja ütlema, et ju siis meil ei ole õige suhe.

Sest minu tüdrukud saavad kasvada eeskujuga, milline peab olema tõeline mees ja mismoodi kohtlema oma lapsi ja naist. Et saab tülitsemata. Tehku siis selle teadmisega, mida ise õigeks peavad. Ja seetõttu ma võin kindel olla, et nad ei saagi mingi kehva mehe otsa kunagi koperdada, sest nad ju selleks ajaks teavad, milline on õige mees, õige isa ja milline näeb välja elu, kui lapsevanemad on samal ajal … ma ei tahaks öelda parimad sõbrad, sest ma ei näe Kardot just nii… aga ma näen teda inimesega, kellega ma läheks maailma lõppu ja tagasi ja kelle nimel ma teeks ükskõik mida.

Vot nii. Võib-olla see ikka ongi parim sõber olemine, sest mul tegelt NII häid sõpru ka pähe ei tule, kelle heaks ma ennast liigutada tahaks, kui Kardo eest nõus oleks ? Sry sõpsid, te ju teate, et ma max laisk.

Ahjaa, alles hiljaagu arutlesin ma ühe teise blogijaga, kes kirjutas mulle, et ta on aru saanud, et Kardo on küll jube hea mees ja isa, aga et kas ta ise ka… noh, rahul on. Et veits jääb mulje, nagu ta oleks siin vastu tahtmist kõikide kamandada ja piinleks siin selle naistekarja nõudmise all. Ma lootsin Kardo käest pikemat kommentaari, aga ta hakkas ainult naerma. Ja mitte nuttes, looteasendis ja hullupilguga ? Ehk siis ma eeldan, et Kardo on meiega ka õnnelik, ma tahaks loota.

Ma pean siia lõppu lisama väikse lõigu, mida Kardo minust mu raamatusse kirjutas. Ma ju mainisin, et mul lähedased kõik kirjutasid midagi ja kui ma Kardo teksti lugesin, siis mu esimene reaktsioon oli ka, et aaa issand, kas sa ikka said aru, et sa MINUST kirjutama pidid, hehe.

“Lõpetuseks tahaksin ma lihtsalt öelda, et Mallu on heade, ilusate ja vapustavate naiste koorekiht ja ma tunnen nagu ma oleksin võitnud eurojackpoti!”

Ühesõnaga, Kardo tundub õnnelik. Ma usun, et ju siis ta on ka. Mina olen ka õnnelik.

“Mari, kas sa oled õnnelik?”

– “Jah, aga tead?”

“Nooo?”

-“Rott ei tohi mind enam hammustada, muidu ma pole õnnelik!”.

*Mainin niisama ära, et miski siin postituses pole reklaam, sest kõik asjad tellisin ise ja valisin ise (va kook, mis saadeti :D). Kardot ka vb nats reklaamin, aga ära anda pole plaani, seega ärge unistagegi!

Loe ka neid postitusi!

31 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Anna-Liisa 13. november 2018 at 14:23

    Tead Mariann ma olen su blogi aastaid lugenud ja olen ammu tahtnud mainida kui väga sul on mehega vedanud ja siia tundus lõpuks väga passlik koht selle jaoks.Sa tead seda ja kindlasti sulle öeldakse seda tihti aga see on õnne või lausa ime, kuidas sul vedanud on.
    Mina olen naine kellel pole elus ei enda isa ega meestega kuidagi vedanud. Aga tead kui südantsoojendav on lugeda et kellegi elus on selline eriline mees olemas nii isa kui ka kaaslasena.
    Mul on tõesti hea meel su üle, tegid mu maailmapildi ilusamaks kohe, et kuskil on veel viimane normaalne mees olemas. ?
    Jõudu ja jaksu sulle.?

  • Avatar
    Vasta Kristiina 12. november 2018 at 13:07

    Sul on tõesti Kardoga vedanud, sest selliseid mehi on ainult mõned üksikud ?
    Ma olin esimeses suhtes 12a. Iga algus on ilus, eks? Lõpptulemus- minust sai koduperenaine, teener, ori,mitte Naine(jah,suure algustähega).
    Ajapikku armastus kadus, kuid kuna meil on ühised lapsed, siis proovisime nende pärast koos olla(väga vale tegu!) Kuid siis ma tutvusin oma hingesugulast kellega me oleme nüüdseks juba pea kuu aega abielus olnud ?
    Ning tema just pani mind tundma nagu Naine! Ta on ideaalne abikaasa ning ideaalne kasuisa (ma vihkan seda sõna) mu tütrele! Ta annab viimsegi ära, et tütar oleks õnnelik! Nagu ma mainisin, siis selliseid mehi on vähe, aga neid on ???

  • Avatar
    Vasta kellu 12. november 2018 at 00:08

    Kardo on 1 väga hästi kasvatatud mees, tervitused ämmale!

  • Avatar
    Vasta Helery 11. november 2018 at 23:30

    Nii ilus lugemine oli.. Hästi palju rõõmu ja rahulolu Teile alatiseks! ?

  • Avatar
    Vasta RK 11. november 2018 at 21:32

    Tead, mul on niiiiiii siiralt hea meel, et su tütardel on selline ISA ja sinul selline MEES, et mul reaalselt tuli pisar silma!
    Sest tänu sellele ma TEAN, et selliseid mehi on olemas ning olgugi, et minul kahjuks seni vaid “ämbrid” sattunud (kahjuks ka tütre isa 🙁 ) siis ühel ilusal päeval kohtan ka mina enda jaoks SEDA “kelle eest kõik anda” 🙂
    Ja lisaks on ilus lugeda ja näha, kuidas te teineteist hoiate ja hindate, rääkigu teised mida tahavad 🙂
    Olge sama armsad edaspidi 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 11. november 2018 at 21:21

    Tead pean ytlema, et olete vist Eesti kôige coolim perekond keda tean??? ja seda selle sôna otseses mõttes! Olete KÕIGEST ja KÕIGIST üle! Hoolimata mida keegi kuskil arvab ja ütleb. Tuult sulle tiibadesse ( mitte, et sul seda vaja oleks?) ja Kardo oled ka SUPPER mees Mallukale ja selline mõnus mees/isa??

  • Avatar
    Vasta Salme-Marta 11. november 2018 at 21:00

    Pühajeesus, õhtu juba käes, pühapäev on samahästi kui ennast kokku pakkind ja SA PÕLE IKKA ÄRA SÜNNITAND!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 21:17

      Tõsi, ei ole.

  • Avatar
    Vasta Mdl 11. november 2018 at 20:11

    Sain just teada, et mu elukaaslane on meie 4 koosveedetud aasta jooksul mind pidevalt petnud ja mulle näkku valetanud. Ja mina uskusin teda, tões ja vaimus.. Seetõttu on mul väga hea meel lugeda, et teil läheb hästi ja et häid ja ausaid mehi on küll olemas. Annab lootust, jõudu.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 20:15

      Ah kurat, jälle vastik lugeda ja ma ei taha teadagi, mis tunne sul endal on. Võeh! Aga mõtle positiivselt – nüüd sa tead ja ei pea enam selle venna valesid uskuma. Liigud vaikselt edasi (alguses kassid muidugi, seda ei saa kahjuks vahelt ära jätta) ja edaspidi oled targem ja samasse ämbrisse enam ei astu!

      • Avatar
        Vasta M 12. november 2018 at 02:29

        Ei tahaks uskuda et tarkusega selle ämbrisse astumisel midagi pistmist on . Olgugi et minul on küll oma pässiga vedanud siis elu on näidanud et nii paljudeski heades meestes on peidus kusagil miskit muud .Absull ei taha “ehmatada” ei teisi ega ennast aga fakt on see et elu võib muuta neid häid issisid ja emmesid nii et vähe pole .Minu isa on hea eksemplaar .30 aasta abielu mu emaga ,meie kandi kõige ilusam ja armastatuim pere .Väga hinnatud abielupaar ,kõik oli hästi .Kasvasime väga harmoonilises peres .Kui 14 sain (olime üsna probleemitud lapsed )siis isal vist käis mingi plõks ära .Juu siis ei olnud fantastiline pereelu siiski piisavalt põnev .Kaks aastat olid erinevad armukesed .Kahju ,sest isa oli ju endiselt väga hea issi ja abikaasa .Aga midagi jäi siis puudu . Aga et ma arvaks et mu ema võiks järgmine kord “targem olla et samasse ämbrisse mitte astuda” oleks küll naiivsuse tipp .Arvan et alles teatud vanuses hakkavad naised aru saama ,mida tegelikult tähendab abielu ja pikk kooselu . Aga nii kaua kui kõik on hästi siis tulebki sellest rõõmu tunda !

  • Avatar
    Vasta KETU 11. november 2018 at 19:57

    Väga ilusasti kirjutatud. Kardole head isadepäeva. Kust need peapaelad ja Mari see punaste täppidega kleit saadud on.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 20:07

      peapaelad on Anna Lutterilt (lingitud lausa) ja … ma ei saa aru mis punaste täppidega kleidist jutt 😀

      • Avatar
        Vasta Jj 11. november 2018 at 23:22

        Ma arvan, et see viimane kokkamise pilt, et see 🙂 aga võin eksida!

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 11. november 2018 at 23:53

          Aaaa see oli paavli kaltsukast tuunika tegelt

        • Avatar
          Vasta KETU 12. november 2018 at 14:28

          Jah see

      • Avatar
        Vasta Ketlin 12. november 2018 at 00:38

        Viimane pilt, kus piparkooke tehakse. Mummulist kleiti või tuunikat peetakse silmas ilmselt.

  • Avatar
    Vasta Triinu 11. november 2018 at 19:01

    Nii soojalt ja südamlikult kirjutatud! Ilusat isadepäevaõhtu jätku teie perele! 🙂

  • Avatar
    Vasta Kurb ema 11. november 2018 at 18:45

    Tore, et kellegil hästi läheb.
    Mul elukaaslane joodik ja eile tuli mulle kallale. Olen alles raseduse alguses.
    Lapsi meil juba ka on. Nii kurb on olla 🙁
    Ei teinud tänasest isadepäevast väljagi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 18:52

      Kurb lugeda, tõesti kurb. Ma soovitan sul uurida variante, kuhu sul säärase mehe kõrvalt minna oleks. Rasedana see kindlasti keerulisem, aga laste nimel juba võiks. Ma olen alati arvanud, et kui ise tahad olla sitas suhtes, siis on see täiskasvanud inimese vaba voli, lapse eest tuleks aga ikka otsustada ja valida talle vägivallavaba lapsepõlvekodu. Jõudu!

    • Avatar
      Vasta Maria 12. november 2018 at 01:55

      Annan omalt poolt nou, omast kogemusest.
      Minu sinu asemel helistaks lahimasse turvakodusse kui kusagile mujale minna pole, haaraks lapsed kaasa ja ei utleks kellegile kus ma olen.
      Kuna rasedus on alles algus jargus, siis motleks hasti labi kas on vaja juurde sunnitada nii katkises elutsuklis ja sellise mehega kes mind peksab ja joob, voin enda kogemusest oelad, et sellised mehed ei muutu kunagi, peale esimest korda peksa, hakkab hullemini peksma.
      Motle oma laste peale, kas tahad, et sinu lapsed naeksid sinu alandamist ja piinamist, ukskord on uks look liiga palju ja lopetad laibakotis voi hullemal juhul tuleb laps vahele ja saab sellise loogi, et lopetab laibakotis.
      Ukski mees pole vaart sinu laste pisaraid ja sinu pisaraid, ara ela oma mehele, ela oma lastele, vaata nende suutuid silmi ja vota ennast kokku.
      Lahku kohe, varjupaigad votavad sind vastu sendita ja aitavad jalad alla saada.
      Laste jaoks pole midagi paremat ja armsamat – kui rahulik kodu ja onnelik ema.
      Sudamest loodan, et sa otsid abi, NUUD JA KOHE, ara otsi oma mehe jaoks vabandusi, ainult petad ennast.
      ESIMENE LOOK, peaks jaama viimaseks, peale esimest looki LAHKU – KOHE!!!

  • Avatar
    Vasta helen 11. november 2018 at 18:44

    No absoluutselt kade:) Nii hea lugeda seda, mis oma kodust, mehest, lastest kirjutad, annab järgi teha:)

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 18:52

      Noh, järgi teha pole raske, kui teine ideaalne on, ma ise selline vigasem ?

  • Avatar
    Vasta rrr 11. november 2018 at 18:17

    Vot mina ka ei saa nendest inimestest aru, kes ütlevad, et õiges suhtes ikka tülitsetakse.
    Ma ei tea, me pole 5+ aasta jooksul kordagi tülitsenud. Ma ei teagi mis see sõna on, mida meie teeme. “Kle ole hea kui vetsupaberi rull saab tühjaks pane uus asemele” ja ongi kõik. Mitte ei löö pauguga vetsuust lahti ja ei hakka keset tuba kriiskama, et krt kas on siis NIII raske panna uus vetsupaberi rull ja üleüldsegi oled mõttetu mees jne.
    Kuidas see tülitsemine üldse käib?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 18:49

      Noh, mul on suuremaid nähvamisi ette tulnud muuseas autoroolis ? ma just naersin, et see oleks nüüd küll hea, kui me mu lubade tõttu lahku lähme, ehhe. Mitte muidugi midagi hullu, et karjuks või miskit, aga kuna muidu pole nagu… Erimeelsusi, siis ajab see roolis olemise pinge mind aeg ajalt mölisema küll korraks, upssss. Aga no see vast väike asi ?

  • Avatar
    Vasta Rooza 11. november 2018 at 17:52

    Sul see seenelkäik ikka joppas täiega 😀
    Mulle ütles kunagi, 1007 aastat tagasi, üks mustlasmutt, et armastusest sünnivad tütred ja abi-elust pojad. Nii et pojast ära unistagi – kogu aga Martast väikeseks jäänud riided karpi uut tütart ootama 🙂 Palju õnne teile sinna uhkesse majja ja saunikule ka palju õnne ja tervist! Loomadest ja muudest pudulojustest rääkimata. Te olete kõik nii vahvad!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. november 2018 at 18:53

      Haha, appi ma ei suuda mõeldagi laste saamisest enam ?

  • Avatar
    Vasta reet 11. november 2018 at 17:38

    Väga ilusad pildid! Mulle meeldib eriti see tänavapilt, kus Mari kargleb. Nii loomulik pilt!

  • Avatar
    Vasta inge 11. november 2018 at 16:26

    Nii ilusti kirjutatud! Nii äge pere olete!

  • Avatar
    Vasta Sandra 11. november 2018 at 16:15

    Nii tore lugemine! Te olete üls väga armas pere, kelle tegemisi on tore jälgida ja kaasa elada. Jätkake samas vaimus ja toredat kulgemist teile!

    • Avatar
      Vasta Katz 12. november 2018 at 09:33

      Mul endal ka super tore isa ja laste isa/ abikaasa juba üle 20-aasta, tuttavaks saime gümnaasiumis. Ka kolm tüdrukut?
      Kusjuures minu lähiringis on mitmeid super isasid. Üks superisa napsati aasta tagasi pere juurest ühe 2 m jalgadega printsessi poolt ära, teadupärast on meeste põud ju, see nii ekstreem lugu, mees nüüd uues peres superisa ja mees. Kahju eelmisest perest muidugi.
      Igatahes soovitan valvsust mitte kaotada ja palju aega ( nagu meie ja Teie, kes istumegi 24 h koos- meil perefirma) koos veeta?