Lasteasjad

Vajalik ja tarbetu beebikraam

14. november 2013

Andra kirjutas oma katsikusoovidest ja mina hakkasin jälle mõtlema beebikraamist. Mida meil vaja on läinud, mida üldse pole vaja läinud, mida veel saada tahaks.

EBAVAJALIK KRAAM (Rõhutan, et teistele ei pruugi need asjad ebavajalikud olla, aga meil näiteks ei ole neid tarvis läinud)

Vann – Mari käib vannis koos Kardoga ja oma väikses vannis käis ta ainult ühe korra- esimesel vannitamisel. Suures vannis ruumi rohkem ja mõnusam teda seal leotada. Õnneks me vanni ei ostnud, vaid see oli Männikul kohe varnast võtta.

Vannitermomeeter – Täiesti tarbetu. Kui näete, et vesi aurab, siis ei maksa last sinna sisse panna. Kui käega katsudes normaalne tundub, ju siis on ka. Kuigi ükskord Kardo käis Mariga vannis ja mina vaatasin, et laps punane nagu vähk. Katsusin vett ja selle järgi tundus, et Kardo üritab Mari ära keeta 😀 Mari aga ei virisenud üldse olukorra üle.

Sipukad – Ma ei tea miks, aga me ei ole Maril neid üldse kasutanud. Va need nimelised sipukad, mis Kätu Marile tegi, need on imeilusad 🙂 Ma ei tea, minu meelest on kergem sokke ja pükse kasutada.

Väike ninapump – Võib-olla suurematel lastel on seda mugavam kasutada, aga Mari ninaauku ei mahtunud see ots isegi mitte ära.

VAJALIKUD ASJAD:

Hipsiku aluslina – Kuna Mari meil tihti kaisus on, siis on seda nii hea voodisse panna, et ta seda ära ei läbustaks. Alguses kasutasin marilisid, aga need on liiga õhukesed selle jaoks. Samuti on see hea alla panna, kui laps diivanil tsillib.

Lutt – Jah, ma arvasin alguses, et ma mitte iial lutti kasutada ei taha, sest ma olen ikkagi HEA EMA, aga ma eksisin 😀 Lutt on hea abimees. Mõnikord tahab Mari imeda, aga kui ma talle selle jaoks iseennast pakun, siis ta sööb ennast NII üle, et ajab toitu tund aega pärast välja. See pole kellelegi meeldiv. Pealegist miks ma peaksin tahtma, et laps on rahutu? Seega kui laps lutti võtab, on see ikka hingeõnnistus. Mari lemmik on Difraxi kõige väiksem lutike.

Küünekäärid – Mari küüned kasvavad kiiremini kui vana mehe kõrvakarvad. Ma pean põhimõtteliselt ikka iga nädal paar korda neid nüsima, et ta enda silmi peast välja ei torkaks enda labidatega.

Marli!!! – Eriti kui laps ajab sööki välja (olen kuulnud, et mõned eksemplarid seda ei tee), aga KUI teevad, siis kulub neid täiega ära! Meil on neid üle 10 ja enamik on pidevas kasutuses. Sõbranna kinkis Marile katsikuks ilusa komplekti Stockmannist, aga Mothercare’is nägin ka ilusat komplekti nii poistele kui tüdrukutele.

20131110_132137 20131110_132142

 

Rhinomeri ninapump – Kui lapsel tuleb nohu, siis on see suurepärane asi (mis siis, et RÕVE). Nii jube on vaadata, kuidas ta hingata ei saa ja luriseb – sellega saab siis last vähemalt aidata. Ja muuseas, pärast paari päeva ei olnudki enam nii rõve 😀

Rinnapump ja pudelid – Kuna ma olen juba KAKS KORDA kodust ära käinud, siis ilma rinnapumbata ma hakkama ei oleks saanud. Hea on see, et võimalik on positsioone muuta (ema saab leida oma käele mugava asendi 3 positsiooni hulgast – pole vahet kas oled parema või vasakukäeline). See on ainulaadne omadus, mida ühelgi teisel rinnapumbal ei olevat.Eriti mõnna kasutada ja lapsele meeldivad ka nende lutipudelid. Ja mis eriti hea – sealt süües ei aja ta kunagi eriti sööki välja. Rinnaga toites juhtub see IGA KORD.

unnamed (1) unnamed

 

ASJAD, MIDA MA TAHAKS:

Esiteks ma nüüd näitan neid asju, mis mul Mothercare’is silma jäid!

20131110_131914

Nii hea oleks, kui oleks miski, mis ISE last kiigutab, mitte konstantselt vanemad 😀

20131110_132037

Ma ei teadnud, et selline asi olemaski on. Aga ehk läheks kunagi vaja?

20131110_132052

Eile perearsti järjekorras oodates lugesin bukletti lapse suuhügieenist. Selle näpuharjaga peaks imiku suud puhastama ka ENNE hammaste tulekut. Ma ei teadnudki seda.

20131110_132456

Teate, kui palju neid kulub? TÄIEGA! Ja see pakk tuleb odavam, kui need mis tavapoodides on. See suur oli vist nats üle viie euri.

20131110_132205

Mul IKKA pole Mari jäljekesi 🙁

20131110_132808

Selline asi vist kuluks ka marjaks ära

Veel oleks vist vaja seda asja, mille sisse mähkmed panna (tulevikuks). Pere ja Kodu tellimust tahaks ka, aga selle ma peaks vast ise tegema, sest mul enam katsikuid ei tule kahjuks 😀  Beebimonitori oleks ka täiega vaja, kas keegi oskab soovitada mõnda head?

Ma jauraks edasi, aga üks nööbike kägiseb.

Loe ka neid postitusi!

52 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta trimami 15. november 2013 at 10:26

    Kasutame ka telefoniappi- väga rahul.
    Beebikääre ei ostnud, lõikan tavaliste maniküürikääridega, need isegi paremad kui beebide omad mu meelest.
    Minusuguse seljahaige jaoks osutus hoopis Ikea mähkimislaud-riiul vajalikuks esemeks. Nüüd see kasutusel mänguasjariiulina.

  • Avatar
    Vasta hmm 15. november 2013 at 09:46

    lutt-termomeeter mõttetu. siis see näpuhambahari ka mõttetu. muud asjad leidsid kasutust.

  • Avatar
    Vasta MM 14. november 2013 at 23:14

    Beebimonitori soovitan nn kaameraga osta, et sa näeksid, mida laps teeb. Meie aastane poeg magab 9.kuust alates oma toas. Kui öösel või hommikul häält teeb, siis kõigepealt vaatan, mida ta teeb ja siis otsustan, kas lähen ta juurde või ei, sest vahel ta otsib häälekalt paremat asendit ning kui ma kohale tormaks, oleks ta kõps üleval. Tänu kaamerale sain ta öö läbi magama, esimesed kaks ööd tormasin kohale ja andsin süüa, aga tegelikkuses ta seda ei soovinud (sõi küll, sest kes siis ikka heast ja paremast keeldub) ning kolmandal ööl vaatasin/kuulasin kaamerat ja uuesti magama ta jäigi.

  • Avatar
    Vasta Kea 14. november 2013 at 22:21

    Jah, lamamistool on tõesti hea abiline, seda soovitaks minagi 🙂
    Ja marli on ka parim beebile, sest see on pehme ja nahasõbralik 🙂
    Aga termomeeterlutt on ka hea, see näitab värvi järgi kas asi veel korras või juba kisub jamaks 😀

  • Avatar
    Vasta Aile 14. november 2013 at 22:10

    Fb grupp 2013 emmed müüvad/annavad asju edasi (vist oli see nimi v6id mulle Fb kirjutada ja lisan sind gruppi) seal väga korralikud min kasutatud toolid-kiiged-matid-riided jne soodsalt.

  • Avatar
    Vasta Lilli 14. november 2013 at 22:05

    Seee lutt ei ole kraadiklaas või termomeeter vaid mingi ravimite andmise värk? Kui nüüd inglise keelset juttu uskuda 🙂

  • Avatar
    Vasta Ülle 14. november 2013 at 21:45

    Meil oli ka lamastool mõlema lapsega ja oli täiesti asendamatu asi…. see andis vabaduse ja sai ka nö käed vabad asendis olla 🙂 Meil oli see Fisher Price oma, kus oli vibra ja siis need mingid mänguasjad ja muusika ka mängis kui tahtsid. Lastele meeldis ja poisid lõid ise lõpuks toolile jalaga hoogu juurde ja kiikusid seal. 🙂 Aga termomeetritest ma neid kõrva ja lutikulisi ei soovitaks, minu kogemuse järgi need valetasid ka… kasutasime üht elektroonilist, mis oli väga täpne ja sai usaldada. Olen vaadanud et lastehaiglas on samad kraadiklaasid – ju siis ongi hea valik… Beebimonitori kasutasime ka ja ise ka just selleks, et kui kehv ilm ja ei viitsi jalutama/kärutama minna, siis hea rõdule panna ja kui talv, siis ust ju ka a la 3 tunniks lahti ei jäta. Jälle oli suht asendamatuks vidinaks. Ma aint ei mäleta, mis firma vidin meil oli, vist Avanti. Lutid läksid ka meil hästi peale ja neid oli meil varuks kogu aeg mitu komplekti, sest neid kipub reeglina kaduma ja pidevalt siis otsi nagu segane neid 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 14. november 2013 at 19:47

    Kolmel lapsel kasutusel olnud BabyBjörni “manuaalne” lamamistool. Kui ta sutsu suurem ja enam nii palju ei maga aga pole nõus väga üksi olema, siis olen sellega ta vannituppa kaasa võtnud kui dussi all olen või köögis süüa teen. Ja kuna mul kärbeskaalased on nad niiöelda sellega veel peale aastaseks saamistki kõvasti mänginud ja kiikunud. Üks kõige rohkem kasutusel olnud lapse tarvik. Käivad kõik normaalselt 🙂 Tõsi. Kolmas veel ei käi 🙂

  • Avatar
    Vasta k 14. november 2013 at 19:16

    selle konkreetse tooliga on see jama ainult, et seda ei saa reguleerida nö istuvamasse asendisse 🙁 käisin kuu aega tagasi ostmas enda lapsele ja “googeldasin” nende toolide kohta seal MC-s, lõpuks ostsin ühe roosa. maksis ca 80 euri

  • Avatar
    Vasta Z 14. november 2013 at 18:23

    See lutt-termomeeter on meil ka aga see on vist kõige mõttetum ost ka mis ma lapsele teinud olen. Reaalset tulemust sellega saada pole veel kordagi õnnestunud. Selle jargi on ka mu palavikus laps alajahtunud 😀 Laps teisi lutte imeb ilusti muidu aga see ei kõlba ja kui ta korra suu lahti peaks tegema, on tulemus koheselt vale. ÜHesõnaga mina küll ei soovita osta. TAvaline digitermomeeter on kõige parem kui sa just seda kallimat ja uhkemat ei taha osta, mis arstidel on – saad sekundiga tulemuse last puutumata.

  • Avatar
    Vasta Kadri 14. november 2013 at 17:21

    Mul on oma blogis sarnane nimekiri tehtud, põhiliselt oma baby showeriks väike hint-hint külalistele http://hsup.dlk.ca/2013/10/how-to-shop-for-baby-number-two.html

    Aga kuna baby shower tuleb peale sünnitust, siis on kõik asjad omal ostetud 🙂 Ka pestavad rinnapadjad on mul olemas 😉

  • Avatar
    Vasta kah ema 14. november 2013 at 16:35

    sipukate kohtsa ütleks nii, et niikaua pole need nii olulised, kuni laps sokke jalast ei kisu 😀 nii kui sokid näppu jäävad, nii jalad paljad, panen neid sokke jalga palju tahad 🙂 me ise just sipukate fännid. ja kuna mõnele suurusele on keeruline sipukaid leida, siis saavad kasutust sukad. body pealt kinni ja ei tule need jalast ära 😀

    rinnapumba kohta ütleks nii, et mul see tommee tippee closer to nature kolmefaasiline on igasugusele käele. ole sa parema- või vasakukäeline. paned lihtsalt pumba vastu rinda, vajutad korra nuppu ja ootad kui pump oma töö ära teeb. intensiivsuse lisamiseks tuleb teist või kolmandat nuppu korra vajutada ja jälle ootad 🙂 hoia kinni kust tahad. ma mõnikord toetasin padja äärele, ja ise samal ajal nt mängisin lapsega. siis olid käed vabad 🙂

    ninapumba kohta ütleks nii, et pole ma neid ühelgi lapsel kasutanud. meil aitab jube hästi inhalatsiooniaparaat ja õhuniisutaja, mis hoiab nina limaskesta niiskena, ja aitab tatil välja tulla. aeg ajalt olen vatipulgaga kolle ninast välja võtnud. kuid muidu…kõhuli ja tatt tuleb ise välja. ehk on mul lihtsalt vedanud sellega? 😀

    see lutt-termomeeter. pidavat varesejalgu näitama mitte õiget temperatuuri. ise pole kasutanud, a nii olen kuulnud 😀

    rinnapadjad. kui soovid olla öko-emme ja jamamist ei karda, siis osta korduvkasutatavad riidest rinnapadjad. vahepeal pesed-kuivatad ja kasutad jälle. mul oli siin 6 kuu jooksul 3 paari rinnapatju kasutuses. kuna pesu sai tihti pestud siis polnud probleemi need masinasse visata. isegi käsitsi pesemine polnud probleem. palju etem kui osta ühekordseid.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2013 at 16:38

      Mul on kuus tükki neid pestavaid ka, aga need jäävad kuidagi nii niisked rinnahoidja sisse 🙁

      • Avatar
        Vasta kah ema 14. november 2013 at 17:57

        võibola ma lekkisin vähem 🙂 …
        mulle nüüd ei tulegi meelde, kust ma omale ostsin need…
        need on sellised õhku läbilaskvad…ühel pool pits ja teisel pool puuvilll.

        ja muidje…need ühekordsed aluslinad. kuna mulle meeldib magada all nature, siis on need jube tänuväärsed asjad. panin ühe omale alla 😀 väike linake või rätik peale ja polnud karta et madratsi ära rikun. ja kui öösel tekkis lekkiv tunne, kruvisin omale kaissu selle lina, ja jälle kuiv olla 😀
        positiivne on see, et aja pikku lekkimine kaob suures osas.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. november 2013 at 17:58

          Jaa, mul samad vist, Philipsi Avent omad. Valged ja pitsiga ;D

    • Avatar
      Vasta Sigrid Roosimägi 14. november 2013 at 23:58

      Apteegist öeldi ka, et see Lutt-termomeeter on mõttetu. Selle jaoks, et õige temperatuuri kätte saaks, ei tohi laps sel ajal lutti imeda.. wat? Ühesõnaga meie saame kodus ka tavalise digitaalsega hakkama.

  • Avatar
    Vasta Gätlin 14. november 2013 at 15:33

    Meie tegime jälgi näpuvärviga paberile – http://linveebis.wordpress.com/2013/11/07/tegime-jaljed/

    Plaanin need ära raamida 🙂

  • Avatar
    Vasta Gertu Saareli 14. november 2013 at 15:32

    Mina ostsin selle lamamistooli ja suht mõtetuks raha raiskamiseks osutus. Umbes kaks kuud ta tahtis seal olla ja siis enam ei tahtnud, seda vibreerimist hakkas ka lõpuks pelgama. Kui mul laps maja ees magab teen ma natuke akna lahti ja väga hästi kuuleb ära kui laps üles ärkab, alguses ka mõtlesin, et kas ma ikka kuulen ja käisin sada korda akna peal piilumas aga lõpuks kui ta ärkas kuulsin ilusti ära, et pisike üleval.

  • Avatar
    Vasta Cassike 14. november 2013 at 15:29

    Meil olid esimese lapsega kasutusel Chicco monitorid (http://www.google.ee/imgres?imgurl=http://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_15124438.jpg&imgrefurl=http://www.osta.ee/chicco-beebimonitor-35157154.html&h=600&w=600&sz=18&tbnid=9apsp9Ei-FqxdM:&tbnh=92&tbnw=92&zoom=1&usg=__2ADqmvm1bv3opJrYIMPgOAQQ4LU=&docid=58aqLCUfUJE5ZM&sa=X&ei=3cCEUuaqJ9T54QTa74CwCg&ved=0CF0Q9QEwBA).

    Kuna elame kortermajas, siis pidevalt segasid mingid lained ja sahisesid ning seisma nad jäidki. Lihtsam oli rõduuks natuke lahti jätta.

    Teise lapsega ei saanud ust talvel enam lahti jätta, seega otsisin välja hüper-supe-hea beebimonitori 😀 Sai ostetud see: https://www.google.ee/search?q=philips+beebimonitor&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RsGEUvCHIK_R4QT18YGICg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=612#facrc=_&imgdii=_&imgrc=7P7JzqTK83JziM%3A%3B_Q3i_QaJHg8GdM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.euronics.ee%252FUserFiles%252FProducts%252FImages%252F32847_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.euronics.ee%252Fuudised%252F21598%252F%3B880%3B880

    Olen väga rahul! Näitab talvel, kui palju on vankris külma ja kuulsin isegi lapse hingamist, mis andis teada, et asi töötab. Kui lapsepoolne monitor hakkas tühjaks saama, andis emapoolne märku, sai panna erinevaid muusikaod mängima, tulukese sai põlema panna, et pime poleks jnejne… ma kõike muidugi ei kasutanudki 😀

    Asi töötas ja oli mugav!
    Väga vabandan nende pikkade lingikeste pärast!

  • Avatar
    Vasta Mennu 14. november 2013 at 15:29

    Difraxi kõige väiksem lutike on meil ka 🙂 Alguses ,kui ostsime selle tavalise 0-3 kuud,siis ta hakkas lihtsalt öökima selle peale…tundus nagu see ärritaks kurku,kuna on ikka liiga suur ja ärritab kurku…või noh mina ka ei tea…igal juhul…..viimaks ta otsustas,et ta ei taha üldse,mitte mingit lutti,imege ise 😀

  • Avatar
    Vasta riina 14. november 2013 at 15:15

    me ostsime cobra raadiosaatjad, millel beebifunktsioon ja mingi hetk hakkas teisi signaale sisse võtma. sättisime igatepidi ja ajasime manuaalist näpuga järge, aga ikka lõi mingi “rekkamehe” jutu ja sahina sisse. kusjuures mitte ainult minupoolsele saatjale, vaid ka sellele, mis lapse juures. sellest kogemusest lähtuvalt ostaks tulevikus (kui peaks vaja minema) spets beebimonitorid.

    minu lapsed ei saanud kumbki aru luti funtsioonist ja tundin nii palju puudust sellest. hiljem kerge jah – ei pea võõrutama, aga oli mitmeid hetki, kus lutt oleks ikka väga abiks ära kulunud.

    sipukaid pole ma ka kunagi kasutanud – minu maitse jaoks lihtsalt koledad. üks kinniste jalaosadega tudukas oli – laps tõmbas jalad sinna kõhu peale kronksu ja siis pahandas, et kitsas ja vastik on.

  • Avatar
    Vasta Dzeik 14. november 2013 at 14:58

    Minu tirtsul oli see nö lamamistool, mis värises/põrises. Nimetasime seda tselluliiditooliks. Laps oli seal rahul ja magas. Veel mis oli hädavajalik minu lapse beebieas- tolmuimeja. Kui tolmuimeja töötas, laps oli vait ja rahulik, ku masin vait jäi hakkas laps röökima. veider mis?
    Beebimonitor on ka korteris vajalik ese.
    Marile pai 🙂 (pai meeldib lapsele 🙂 )

    • Avatar
      Vasta Sigrid Roosimägi 14. november 2013 at 15:04

      Jaa, tolmuimeja on mingi imeasi. Meie laps vahel ka joriseb ja ei jää kuidagi magama. Paned tolmuimeja või pesumasina tööle ja hetk hiljem laps nohiseb südamerahus. 😀

      • Avatar
        Vasta Triinu Leiten 14. november 2013 at 15:51

        Ma hoian siin USAs lapsi ja uhel lapsel on see noisemaker…saad sealt ise valida kas paned n2iteks vihmasaju v6i merekohina peale. Meeletult hea asi on..laps magab kohe h2sti ja ei kuule mis teises toas toimub. Ei l2he v2ga teemasse,aga no lihtsalt seondus kuidagi pesumasina ja tolmuimejaga 😀

    • Avatar
      Vasta SV 14. november 2013 at 17:57

      Seda, et beebidele meeldib selline müra, seletatakse sellega, et kõhus nad on harjunud su keha häältega. Kogu aeg on mingi müra seal sees, nii et paljud ongi sellega harjunud ja tahavad ka pärast, et mingi ventilaatori, tolmuimeja vms müra oleks taustaks.

  • Avatar
    Vasta laura 14. november 2013 at 14:57

    Elukaaslane tellis ebamaise beebimonitori, Samsungi oma. Sellega lihtsalt ei kuule vaid näeb millega beebi tegeleb , kui häält teeb vôi liigub , hakkab iseenesest töòle (soovi korral muidugi) , saab ka suhelda môlemapoolselt jne. Ühesõnaga nagu eriüksuse beebimonitor, aga ma olen sellesse täiesti armunud 😀 ma isegi ei mõelnud kunagi sellisele asjale nagu beebimonitor aga nyyd see on mu LEMMIK . Praegu jälgime iga õhtu oma koera kuna laps pole veel sündinud 😀

    • Avatar
      Vasta Liisu 14. november 2013 at 15:09

      Haahaa, nii lahe, see koera osa just 😀

    • Avatar
      Vasta laura 14. november 2013 at 15:11

      Vot selline. Hinda nähes pidin minestama, aga no üks kallis imevidin võib ka olla http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00A4K8FX0/ref=pd_aw_sbs_1/182-3140883-4002066?pi=SS115

    • Avatar
      Vasta Oimakas 14. november 2013 at 22:14

      eriti kasulik vb siis, kui lapsed “kahtlaselt kaua tasa on olnud”… teadagi see tähendab, et nad teevad pahandust 😀 aga samas…

      aga nüüd ma hakkasin hoopis mõtlema, et mis ajast muutub lapse järel nuhkimine mitteõigustatuks? pole aimugi. pubekana oleks küll närvi ajand, kui ema mu tuppa piilukaamera oleks installinud 😀

  • Avatar
    Vasta Kersti 14. november 2013 at 14:55

    Oma kogemusest võin öelda, et mina lamamistooli ei julgenud osta, sest need kuni 9 kilosele lapsele mõeldud ja minu omad kõik ikka tõsised tükid olnud 😛 (kõik kolm poissi olid nelja kuuseks saades juba üle 9 kg rasked). Seega ei näinud põhjust miks teha selline kulutus mõneks kuuks. Ostsime hoopis BabyBjörn(või kuidas iganes selle firma nimi ka on) baunseri, sest see oli lubatud kuni 13kg. Mulle meeldis see veel sellepärast, et selles tundus lapsel mugavam-iste oli niiöelda tema järgi mitte ei pidanud laps ennast tooli kindla lohu sisse sobitama. Seal jalgu siputades, ja niiviisi ennast ise magama kiigutades, oli ta lemmikkoht.
    Samas on ta ikka kõvasti kallim kui lamamistoolid, kuid meie saime kasutada kaks korda kauem kui oleks saanud odavama variandi puhul. Suur eelis on ka puhastamiskiirus-kui ära määrdus tõmbasin lihtsalt riide raami pealt maha ja masinasse- minu teada paljudel lamamistoolidel seda võimalust ei ole(vb uuemad mudelid juba edasi arenenud).

    • Avatar
      Vasta Sigrid Roosimägi 14. november 2013 at 15:01

      Seda BabyBjörni ei soovitata eriti tegelikult, just selle enda kiigutamise pärast. Jalalihased muutuvad liiga tugevaks ja lapsel raskem käima õppida. Ja nt mu beebikiigul on sees beebisisu, mis käib väga kergelt ära ja on masinpestav. Ja kaua sa seda last ikka hoiad selles toolis või kiigus, poole aastaselt nad tahavad juba roomata ja möllata ja ei taha sul kusagil kinni istuda. Alati võimalus edasi müüja ja osa raha tagasi saada. 🙂

      • Avatar
        Vasta Kersti 14. november 2013 at 15:28

        Mul hakkasid kõik normaalsel ajal käima. Kuna mul abikaasa töötab välismaal siis oli vaja leida lahendus, kuhu saaks väikse viivuks panna kui suurematega tegeleda. Ja nende värina funktsioonide kohapealt lugesin kusagilt et need polevat ka head lapsele. Eks igaüks ise otsustab, sest kõige kohta on alati poolt ja vastu argumendid.
        Minu laps kui oli juba natuke suurem ei kiigutanudki endale üldse hoogu jalgadega vaid tõusis pool istuli sinna(seda siis kui istumine oli juba selge) ja nii tegi hoogu ennast õõtsudades-teisisõnu treenis paljusid lihaseid korraga 🙂

    • Avatar
      Vasta elex86 14. november 2013 at 22:47

      Mul oli tüdruk 1 aastaselt 9 kilo 🙂 .

  • Avatar
    Vasta Andra 14. november 2013 at 14:54

    Kusjuures ma käisin ka seda lamamistooli seal nillimas 😀

  • Avatar
    Vasta Sigrid Roosimägi 14. november 2013 at 14:52

    Minul lamamistooli ei ole vaid on beebikiik, millel ka värinafunktsioon olemas. Mõnusalt rahustab last ja hoiab tegevuses. Väidetavalt pidi see kiikumine aitama kaasa ka gaaside välja tulemisele, seda osa ei oska kommenteerida. Isend ise on muidu selline : http://www.chicco.ee/productet/lamamistoolid-39/kiikpollyswingup-347.html

    Ja ütleme ausalt, poes on sellised asjad ikka jaburate hindadega aga järeltulult saab väga vähe kasutatud asjad POOLE odavamalt. Mina ostsin selle kiigu pm 100 euri soodsamalt kui poes ja kasutatud seda ainult paar kuud, siis laps kasvas välja.

  • Avatar
    Vasta ella 14. november 2013 at 14:48

    Ma arvan, et beebimonitor jääb sul kasutamata. Sa elad korteris, eksole? Kui sa just tema magamise ajal endale kõrvatroppe ei pane ja tümosu mängima, siis peaksid kõrvaltuppa kenasti ise ka ära kuulma, et ta on ärganud. Õue maja ette sa teda ju magama ei jäta? 🙂 Monitorid tasuvad end ära eramajas 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2013 at 14:51

      Aga kui ma tahan teda vankriga rõdule panna, siis ei kuuleks ju. Ja ega me ainult enda kodus pole – männikul on näiteks maja ju 🙂

      • Avatar
        Vasta ella 14. november 2013 at 15:22

        Jah, siis küll kulub ära. Ma nii detailset infot Sinu kohta ei teadnud 🙂

  • Avatar
    Vasta Marleen 14. november 2013 at 14:39

    Me kasutame beebimonitorina appstore appi ‘baby monitor’ reageerib ilusti hââlele ja näitab ka pilti (ka pimedas saab korraks valgustuse panna ja piiluda). Aga termomeetrit julgen ma soovitada seda http://fsastore.com/Microlife-Procheck-Touch-Free-Forehead-Thermometer-FR1MA1-PRO-P19682.aspx me oleme marurahul, sest lutist kasvab naguniii mingiaeg vâlja ja sellega saab nii kiirelt laserdada ja temperatuuri teada, lisaks saab nö ”kodu’ reziimiga mööta igasuguseid asju- toatemp, vesi jms. Hea kui laps haige ja ei pea teda lâbi une susima hakata 🙂

    • Avatar
      Vasta Cassike 14. november 2013 at 15:23

      Kiidan ka seda Microlife-i termomeetrit, AGA sellega saan mina näiteks õige kraadi ainut suuremal lapsel (3 aastasel). Nimelt on ta maru tundlik ja kui pisike sipleb väga palju, siis pea muutub koheselt kuumemaks ning sellega ju mõõdatki otseest. Seega mina kasutasin kuni aastani ikkagi kaenla alt mõõdetavat Microlife-i ja vahel nii kontrolli mõttes kraadin siiani üle.
      Perearst ütles samuti, et liiga tundlikud need tänapäeva masinad, aga super mugav ja kiire on küll. Eks hind ole kah soolane, aga olin nõus ükskõik mis hinda maksma, et saaks kiirelt ja õige tulemuse teada (mul on neid elektroonilisi kaenla alt mõõdetavaid 3 tk ja igaüks näitab oma numbreid). Kuna Microlife-i otseesine ja kaelnaalune mõõt ühtisid, siis jäidki need kasutusse 🙂

      PS: selle termomeetriga saab ka toa ja piima tempi näiteks mõõta 😀 Ulme 😉

  • Avatar
    Vasta Kati 14. november 2013 at 14:30

    Lamamistool on hea asi!! 🙂 Vibratsiooniga veel eriti, isegi kass magas seal kohe kui see tühi oli 😀

  • Avatar
    Vasta Kadi 14. november 2013 at 14:18

    http://www.4kids.ee/beebimonitor—raadiosaatja-cobra-mt975/ Minul on see beebimonitor, endale isiklikult meeldib ja hiljem saab ka raadiosaatjana kasutada. Leviala on ka ideaal keskonnas 12km

    • Avatar
      Vasta miiu 14. november 2013 at 14:24

      meie kasutame nutitelefonides beebimonitori äppi, millel leviala on… noh, mobiili leviala. helistab määratud telefoninumbrile, kui tita häält teeb. ostsime ka muidugi beebimonitorid, aga need jäid nukralt aknalauale seisma…

  • Avatar
    Vasta miiu 14. november 2013 at 14:14

    me ostsime ka mothercare’ist selle jalajäljekomplekti ja tegime jäljed, kui ta oli ühekuune. mäletan, et siis mõtlesin, et NÜÜD EI OLE ENAM MITTE MINGIT MÕTET MINGEID JÄLGI TEHA TA ON JUBA NII SUUUUUR (no nad kasvavad ju täiesti pööraselt alguses), aga praegu tagantjärele vaatan, et kas need on inimese käsi ja jalg või? päris tõsiselt ei ole õrna mälestust ka sellest, et mu laps NII pisike sai olla. videotest on palju abi, muidugi… nii et tee ära!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. november 2013 at 14:17

      Peab vist tegema jah! Videosid teeme muidugi kogu aeg :))

      • Avatar
        Vasta miiu 14. november 2013 at 14:21

        sulle tunduvad praegu Mari varbad max normaalsed ja suured lapsed jubedad volaskid (enda oma palju nunnum ju), aga kui titt on nii suur, kui minu oma, siis need varbad tunduvad täiesti ebamaised 😀 ja see on päris lahe sensatsioon. aga seda saab ise tunduvalt odavamalt soolataignast ka teha, kui nii mõistlikum tundub 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 14. november 2013 at 14:43

          Ma prooovisin teha, aga hävisin 🙁

          • Avatar
            miiu 14. november 2013 at 14:44

            mis juhtus?

          • Mallukas
            Mallukas 14. november 2013 at 14:50

            Jäi väga imelik kuidagi.. Liiga kõva, ei saand neid makarone sinna sisse suruda. Mis retsepti sa kasutanud oled?

          • Avatar
            miiu 14. november 2013 at 14:52

            aga siis äkki vett juurde järgmine kord? ma ei mäleta, millisest ma tegin, aga tegime H’le eelmiseks isadepäevaks käejäljed ja spreivärvisime kuldseks. päris pull jäi. ma arvan, et vahet pole, mis retsepti kasutad, pane lihtsalt piisavalt vett, et saad elastseks ja ühtlaseks sõtkuda. ära küpseb igaljuhul, liigne vesi aurab välja.

            aga noh, veidi käele peale suruma peab ka selle poemassiga tehes… 🙂

      • Avatar
        Vasta Kadri 14. november 2013 at 22:56

        soolatainas kahjuks praguneb ja pudiseb ära aastatega 🙁

    • Avatar
      Vasta elex86 14. november 2013 at 22:40

      oojaaa.. Ma tegin ka plika käe ja jala jälje 1 kuuselt.. Aga pojale alles 3 aastaselt (ennem polnud lihtsalt õrna aimugi, et sellist asja teha saab). Nüüdseks 5 aastat möödas sellest ja mõlemaid käe ja jala jälgi hea vaadata 🙂 Olid ajad… 🙂