Uncategorized

Somplimendid

17. november 2013

Sain Aski sellise “küsimuse” – Sa oled selline vastik ja ülbe ja otsekohene a sitaks vinge ja su blogi on nii addictive ja kui vähegi aega leiad, kirjuta VEEL.

Ee..Okei. See, mu kallid sõbrad, on ehe näide somplimendist. Ehk siis kombo komplimendist ja solvangust. Minu meelest teevad tavaliselt selliseid somplimente ülbed vastikud mõrrad, kes tahavad sulle halvasti öelda ja maskeerivad siis selle väikse komplimendiga. Näiteks:

“Issand, sul on nii ilus kampsun. Miks sa siis ülejäänud riided prügikastist kasutusele oled võtnud?!”

“Imelik, et sul nii ilus mees on, arvestades, milline sa ise välja näed…”

Seda viimast on mulle päriselt mitu korda elus öeldud 😀 WHAT nagu?!

tumblr_inline_mnuwr3tsxh1r79k32-3055059

Ma olen tegelikult kuulnud, et kui sa tahad kellelegi midagi negatiivset öelda, siis tuleb kasutada võileiva efekti. Noh, et kompliment, solvang, kompliment. Ütleme, et tahad sõbrale öelda, et ta jalad haisevad, siis tuleb teha nii: “Ooo, Pille, sa oled täna nii imeliselt ilus, su jalad haisevad nagu roiskunud laip, aga käed on pehmed kui siid!”. Siis ei pea ainult teise hinge riivama, vaid pead midagi ilusat ka ütlema :))

Mõnda komplimenti ei mõelda üldse somplimendina, aga ikka on nad kuidagi imelikud. Näiteks ütles mulle kunagi üks dude: “Üli hea, et sul nii väike pea on, su emal oli sind kindlasti hea sünnitada:)”. Mismõttes, mul pole ju väike pea :D?

Mis on kõige imelikumad “komplimendid” mis te saanud olete?

Loe ka neid postitusi!

40 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta O.D. 19. aprill 2014 at 21:52

    Vana teema, aga kuna ma su blogi siin kolmas õhtu järjest algusest loen, siis võiks ju väikse kommentaari ka jätta. See ei ole küll “sompliment”, aga kõige kummalisem ja meeldejäävaim kompliment.

    Endine klassikaaslane:
    “Sul on nii valged hambad. Sama valged, kui su silmamunad.”

  • Avatar
    Vasta Preili Perks 27. november 2013 at 06:17

    Seda lugedes mul meenus üks lausejupp möödunud ajast. Mu sõbranna H käis muga bändikas tihtipääle kaasas. Ja kui ta sellest sõbrannale T rääkis, siis too oli vastu visanud ( eriti põffilt loomulikult) : “Mulle ei meeldi kuidas Merks laulab. Ta nagu saaks muusikast orgasmi.” Ma nüüd ei teagi siis..

  • Avatar
    Vasta keiu 23. november 2013 at 16:42

    mu veidraim kompliment, miski purjus tšikk publikust pärast esinemist: “That was great. You’re funny and you can speak English. All other Estonian women must hate you.”

  • Avatar
    Vasta Kadri 18. november 2013 at 17:23

    “Sa oled esimene naine, kellel on suurem põis kui mul!”

    • Avatar
      Vasta kartulimardikas 18. november 2013 at 17:50

      Mul hakkas praegu peas film jooksma, kus mees ja naine istuvad küünlavalgel ja kõik on üdini romantiline, ja siis mees järsku ütleb midagi sellist! 😀 ( Sellise meela moosinäoga.) Aga muidu, millest ta seda üldse järeldas, et tal väiksem põis on? 😀

      • Avatar
        Vasta Kadri 21. november 2013 at 12:51

        Käisime rannas ja olime juba mõlemad paar siidrit/õlut joonud. Mina ei tahtnud puu juurde pissile minna ja lõpuks kui koju jõudsime oli ta ikka väga üllatunud, et ma ikka veel suudan olla 😀
        Kohmakas selle juures oli veel see, et olime koos tema 4-5 sõbraga, keda ma esimest korda see hetk nägin 😀

  • Avatar
    Vasta Annikaall 18. november 2013 at 09:25

    Kõige “armsam” kommentaar minule.

    “Sa olid enne selline rääbis aga nüüd oled ikka eriti ilusaks muutunud”

    WTF? ( ps: nägin inimest esimest korda )

  • Avatar
    Vasta kartulimardikas 17. november 2013 at 21:37

    ” Sa oled tore inimene ja hea süda on sul ka, aga need, kes sind ei tunne, ei tahaks vist sinuga suhelda, sest sa näed nii imelik välja…sa oled nagu natukene paks! Ei, ma ei ütle paha pärast, lihtsalt, et äkki sa ise ei tea…” ( Muidugi ma ise ei tea, ja veenan ennast iga kord, et kõik riided tõmbasid lihtsalt pesus kokku, aga mina jumala eest paks ei ole! 😀 )

    ” Tegelt ka on see sinu mees seal? Aga ta näeb täitsa normaalne välja, ja siis ma mõtlesin…aga kas sa seda ei karda, et keegi võib ta üle lüüa?” ( Ma ei tea, mis ebardit näha loodeti. Ja nii väärakas ma ka nüüd välja ei näe, et ma peaksin mingit ülelöömist kartma. 🙂 )

    Ükskord, kui ma paduvihma kätte jäin, ja polnud võimalik koju pead pesema minna, ning mu juuksed kuivasid peale seda vihma kuidagi tuule käes ära:” Appi, su juuksed on nii lokkis mõnikord! A sa ise tahadki välja näha nii? Mulle ei meeldi, kuigi sa oled hea inimene!” ( Mis te nüüd- iga kord, kui ma sahmaka vihma kaela saan, olen ma üliõnnelik, et ma saan taas välja näha, nagu Lenny Krawitz! Ja mis värk selle “heaks inimeseks” ristimisega iga kord on? 😀 )

    Ja kui ma nüüd selle kommentaari ära saadan, siis tuleb mul nagunii miljon sarnast asja veel meelde. 🙂

    • Avatar
      Vasta Mari Liis 17. november 2013 at 22:55

      Aga sa oledki sitaks hea inimene.
      Mis siis et paks ja lambasoenguga. 😀

      • Avatar
        Vasta kartulimardikas 17. november 2013 at 23:35

        No eks ma pean siis sellega leppima, ja edaspidi peeglid kinni katma, et ma iseenast surnuks ei hirmutaks! 😀 Vähemalt olen ma hea! 😀

  • Avatar
    Vasta Clara 17. november 2013 at 21:14

    Kunagi ühikas kaks tibi läksid omavahel kaklema (meil oli selline pikk koridor) üks jooksis toast välja ja teine karjus järele, et: “Ma ei öelnud, et sa l*ts oled, aga noh.. ”
    😀

  • Avatar
    Vasta Liina 17. november 2013 at 20:39

    “Imelik, et sul nii ilus mees on, arvestades, milline sa ise välja näed…”

    No kui seda naised ütlevad, siis on igati normaalne ju. Naised näevadki mehi adekvaatselt ja teisi naisi…noh…mitte. Kui mõni mees midagi sellist ütleks, siis oleks veits imelik. 😀

  • Avatar
    Vasta L. 17. november 2013 at 19:47

    Mul oli kunagi üks klassiõde, kes ütles mulle kunagi allolevad laused:
    “Nii naljakas – sa oled nii tark, kuigi sul on nii loll nägu!”
    “Sa näed nii väärakas välja, sest sul on tumedad juuksed ja heledad silmad!”

    Ma olin lihtsalt sõnatu 😀

  • Avatar
    Vasta Kriitik 17. november 2013 at 19:12

    Üks kunagine töökaaslane ütles: “Oi sa oled alla võtnud, vanasti sa olid ilge pekinägu.” Jepp…tundsin ennast seitsmendas taevas 😀

  • Avatar
    Vasta Oimakas 17. november 2013 at 17:44

    “sa oled täiega hea inimene ja ma kadestan, et sa oled nii hea, aga sa peaks ülbem olema” 😀 totaalne WHAT THE FUCK eksilt 😀 sisuliselt siis, et sa oled hea aga ära ole 😀

  • Avatar
    Vasta Pirts 17. november 2013 at 16:03

    Mulle öeldi kunagi: “Sul on vist väga head hambad, arvestades seda, millise perse sa endale taha oled söönud.” 🙁

  • Avatar
    Vasta Merka 17. november 2013 at 15:36

    Minule ütles kunagi üks sõbranna: sinu õest ei tule vist väga ilus tüdruk (õde oli siis umbes viiene vast, ma ise nii 12). Siis vist tahtis solvangut pehmendada ja lisas: või noh, nagu sinagi. Olen 33 ja vot see ei unune mul vist kunagi 🙂 Minu meelest oleme õega mõlemad täitsa kenad.

  • Avatar
    Vasta Kelli 17. november 2013 at 15:24

    Kuulen enda kohta viimasel ajal tihti- sa niiiii kõhnaks jäänud, et nägu nagu kitsejälg… Wtf??
    Polnud paks, rase olin.

  • Avatar
    Vasta kissi 17. november 2013 at 15:02

    S6branna mulle: Ma ei usu, et sinust tuleks hea moedisainer…..v6i yldse midagi (v2ike m6ttepaus) v6ibolla hea koduperenaine.

    Yks meesterahvas diskoteegis: Sa n2ed pimedas nii hea v2lja!

    Eelmine peika umbes kuu aega enne minu synnip2eva: Sa oled muidu t2iega perfect, aga…kas sa tahaksid, et ma kingiksin sulle ilukeskuse kinkekaardi.
    Mina: Jaaa…Tahan massazhi ja n2ohooldusi jajaja….
    Tema(kohmetunult): Tegelt ma m6tlesin rohkem seda ilukirurgilist poolt. (ta ostis eelmisele naisele tissid ja m6tles, et kyll oleks tore need mulle ka osta)

    Yks noormees entusiastlikult: Vau, sa n2ed v2lja nagu mu ema nooruses. (j2rsku l2heb ta n2gu pilve ja lisab) ja seda mitte heas m6ttes.

    Yks t88kaaslane: Sinuga koos on hea t88tada, sa oled kiire ja t88tad targalt.
    Vaatab mu r66sasse komplementeeritud n2kku ja lisab: See ei t2henda muidugi seda, et sa mulle meeldiksid.

  • Avatar
    Vasta Kea 17. november 2013 at 14:52

    “Sul veab, tagumikku pole ollagi aga tissi on see-eest topelt !”
    No ei tea kas ma peaks nüüd kurb olema et mul lame kann on v 😀

  • Avatar
    Vasta kraanajuht 17. november 2013 at 14:23

    no kui nüüd järele mõelda, siis ainukesi somplimente olengi vist saanud oma mehe eksilt, ütles umbes midagi samasugust, et mees on ju nii kena, miks ta sellise rääbisega koos on. ei osanud nagu väga südamesse võtta, kuna millegipärast on ju tema minevik, järelikult ei ole ka tema puhul just little miss perfect’iga tegemist.

    ma usun, et ka sulle ütles taolise asja see suvetrussik? 😀

  • Avatar
    Vasta Pole 17. november 2013 at 14:14

    Päris ülekaalus ei ole ma olnud, kuid jah, veidi vormist väljas küll. Tollal ei öelnud mulle keegi, et ma oleks paks ja kole. Või kui ka mainiti, siis ma ilmselt ei pannud tähele, sest mul oli siiralt suva. Ühel hetkel läks tänu elumuutustele kaal iseenesest alla ja küll siis hakkas tulema, et oh, näe, oled nii saledaks muutunud ja küll sa näed nüüd hea välja ning üks sõbranna ikka vahel mainib vanu pilte vaadates, et vaata mis trulla sa ikka olid.
    Oleks ma siis tollal teadlikult kaalulangetuseks midagi teinud, võib-olla siis rõõmustaks. Aga kuna mind ennast mu voldikesed suurt ei häirinud, siis see teadmine küll meeldiv ei ole, et kõik teised salaja silmadega mu rasvaprotsenti mõõtsid 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 17. november 2013 at 13:49

    Mina olen somplimentide tegija, tunnistan. Kuid siiski vast mitte kõige laastavamaid ja mõrd ka ei ole :D. Näiteks alles hiljuti postitati üks pilt home-made boršist. Hästi halb udune mõttetu pilt. Ütlesin, et mul tuli nüüd boršisupi isu ja lisaks sinna portsu hapukoort ka. Aga pilt näeb küll välja nagu oleks keegi su ajud sodiks lasknud!

    Õnneks autor nõustus.

  • Avatar
    Vasta Annu 17. november 2013 at 13:45

    See oli kunagi rate.ee aegadel kui mulle tuli kommentaar: “Natuke Juhan Partsi moodi, aga muidu väga ilus.”
    Wtf?!

  • Avatar
    Vasta Anni 17. november 2013 at 13:40

    Ma jalutasin sõbrannaga selveris ja tema sugulane tuli tema last piiluma ja siis küsis minu lapse kohta päris ka siis, et kui vana tema on, vastus on, et sõbranna ja minu laps on ühe vanused. Siis tegi sugulane suured silmad ja ütles, et oii ta tundub niii suur. Ma vastasin, et Jah ta on hästi pikk ja suur, emme piim on rammus :D, selle peale vastas sõbranna sugulane, et kena kena, emme ise ka pikk ja suur
    Ei noh aitäh.. noh pikk olen jah 175cm, aga ülekaaluline küll ei ole.. (samas kaal on terve elu mu suurimaid komplekse)

  • Avatar
    Vasta marca 17. november 2013 at 13:33

    Noh, see tüüpilisele eestlaslikule joonele viitav “kompliment”, mida peale minu veel mõnigi saanud on: “Sa oled nii tore kui sa joonud oled…”

  • Avatar
    Vasta Mari 17. november 2013 at 13:12

    Kunagi tuli töö juures üks võhivõõras meesterahvas minu juurde: “Kas sa tahad välja näha nagu Scarlett Johansson või sa oledki Scarlett Johansson?” Vastasin, et ei kumbagi, aga aitäh, ta on väga ilus naine. Selle peale peale tuleb vastu: “Noh, ma ei tea, kas ta nüüd ILUS on…”
    Parim backhanded kompliment, mille saanud olen. 😀

  • Avatar
    Vasta Triinu S 17. november 2013 at 13:10

    Tuttav: Sa oled nii palju alla võtnud, näed väga hea välja.
    Sõbranna tuttavale: Ega, ta ei ole ju paks olnudki, et sa nii peaks ütlema.
    Tuttav: olgem ausad, oli ikka küll trulla.

    Ja mina seal kõrval: ee, oo.. aitäh, vist, ei?! :/

    See oli rohkem kui aasta tagasi ja ikak vestlus sõnasõnalt meeles.

    • Avatar
      Vasta Ty 17. november 2013 at 15:51

      Suudan väga hästi ennast samastada sellega 😀 Ma pole enda arust kunagi ei paks ega trulla ega kurvikas olnud. Aga kui stressi tõttu kaotasin kaalust mingi 8kg, siis hakkasid tuttavad kõik rääkima et oi kui palju sa alla võtnud oled ja et oi kui hea sa nüüd kõhnana välja näed. Siis ka alati mõtlen, et mis te varem vaatasite mind nagu paksu või? :/

  • Avatar
    Vasta Talvi 17. november 2013 at 12:52

    Minu meelest on suur vahe, kas tuleb enne nö solvang ja siis kompliment või vastupidi 🙂 Mul on kohe terve teooria selletarvis välja mõeldud.

    No et kui mitte-nii-ilus-osa tuleb enne ja kompliment pärast, siis see tähendab minu jaoks, et kuigi mul on see-ja-see-ja-see-viga (kellel meist poleks?!), siis vaatamata sellele ma siiski rokin, eksole 😀

    Aga kui tuleb kompliment enne ja solvang hiljem, siis mulle tundub küll, et ütleja alguses püüab sind uinutada oma komplimendiga, et siis sind võimalikult kaitsetus seisundis solvanguga tabada, kui sa seda kõige vähem ootad. Ja vot see on inetu 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. november 2013 at 12:41

    Kõige veidram oli vast see kui üks noormees ütles mulle “kui sa oleksid siga, siis ma paneks sind ka!”
    Ma pole siiani aru saanud kas nutta või naerda :D. Iseenesest hea ju et ma siga pole, aga samas kahju et see noormees mind panna ei taha :D.

  • Avatar
    Vasta thejanette 17. november 2013 at 12:37

    Mulle pole keegi öelnud, et mul liiga ilus mees oleks aga kuna ta läheb üldiselt naistele peale, siis ma tunnen, et SKOOR! Ise ma mingi kaunitar väga ei ole. Aga mu olemus on vist väga ligitõmbav ja siiras, sest austajaid on mul omajagu olnud.
    Nüüd on meil mehega ilus laps. Ja teil Kardoga on ka ilus laps. Piltidelt vaatasin, et ta on täiuslikult sümmetriline ja nii aruka ja selge silmavaatega. Nii kukununnu. Minu oma on oma sassis juustega nagu väike röövel.

    • Avatar
      Vasta Oimakas 17. november 2013 at 18:08

      võib-olla ma olen idioot, aga mis skoor see on, et naised su meest tahavad? 😀 jääb mulje nagu sellepärast tahadki, et teistele ka meeldib 😀

      • Avatar
        Vasta thejanette 17. november 2013 at 19:06

        Mitte niivõrd selle pärast, et teised ka tahavad kui selle pärast, et mina olen tema jaoks see naine, kellega ta pere luua tahtis. Ta on väga võluv tüüp ja läheb üleüldiselt inimestele peale. Mulle meeldib ennast meelitada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Laura 17. november 2013 at 12:16

    Mehe vanaema oli minu kohta öelnud, et minust pole sünnitajana üldse asja, kuna mul nõrk süda.. Ent see-eest on mul sünnitaja puusad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 17. november 2013 at 12:22

      Aga sul tõesti väga ilusad puusad ju 😀

      • Avatar
        Vasta Oimakas 17. november 2013 at 17:51

        issssand, mu peika vanaema ütles kunagi, et tema mehe ema vihkas teda, kuna tal olid paksud reied 😀 nüüd on 83 ja mul on ülihea meel, et ta oma paksude reitega lapselapseks mu peika tegi 😀 ja vanaema ütles mulle peale seda, et äiade ja ämmade eest peab hoolitsema kuni nad elus on 😀 terane vanamutt

  • Avatar
    Vasta kala 17. november 2013 at 12:07

    Noorena kiitsin läbi internetiavaruste klassivenna uhiuut väikest õde. Et no nii armas teine… Ei tea siis, kas klassivennal oli paha päev või oli õe kääksumine teda ööläbi üleval hoidnud, aga vastas selle peale mulle: ‘Mis ma nüüd siis tegema pean?’ Mina rumala peaga ei osanud muud öelda, kui et ‘hangi juurde’ 😀 Nüüd, kümmekond aastat hiljem, on ikka piinlik 😀

  • Avatar
    Vasta liisur 17. november 2013 at 12:04

    yks noormees ytles mulle kord (kui olin oma hinge kurbuse ta õlal 2ra nutnud), et p6hjus miks ma kuttide seas nii populaarne pole on see: “Sa pole ilus.. sa oled armas aga mitte ilus” .. Siiamaani on kompleks peal 😀 alati kui keegi ütleb et olen armas siis tuleb see lause mulle meelde!

  • Avatar
    Vasta Karin 17. november 2013 at 12:02

    Mulle ütles ükskord üks töökaaslane (meessoost), et “oo Karin, tule aita mul asju tassida, Sul on ilusad tugevad käed”, samal ajal mu käepekki näpistades..

    Võin öelda, et kodus seisin mitu head tundi peegli ees, et endale sisestada, et mu käed EI OLE paksud 😀