Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari TESTIN JA ARVUSTAN

PapaOpa

14. aprill 2014

papaopaKuigi hetkel tundub meie peres selline olukord olevat, et kõige rohkem meeldivad Marile mänguasjad, mis tegelikult ei olegi mänguasjad, siis eile PapaOpa lehekülge uudistades jäid mulle mitmed asjad silma, mis meie Maril kunagi olemas võiks olla. Hetkel piisab talle näiteks kortsutatud paberist, kilekotist, tühjast pudelist ja kassimänguasjadest.

Mulle tundub, et seda kassikujulist pilli oskaks Mari juba varsti kasutada, olenemata sellest, et koduleht väidab, et alla 3-aastastele ei tohiks seda kätte anda. Kindlasti peab lapsel olema vurr. Minul väiksena oli neid lausa kaks ja need olid pikka aega mu lemmikomandid siin ilmas.

Puidust täpiline kitarr on imearmas ja ehk tuleb Maril kunagi isu pillimängu õppida? Minu väikevend näiteks õpib praegu trummi mängima ja ta on selles juba päris osav. Trumme on PapaOpa lehel ka täitsa olemas. 

Igasugused magnetid meeldivad mullegi väga. Esiteks on nendega hea külmkapile tähtsaid pabereid kinnitada, et neid mitte kaotada. Teiseks on magnetid lihtsalt ägedad. Ükskõik, kas siis tähekujulised, või hoopis pööraste loomade kujulised.

Ma juba unistan ajast, mil me elame oma majas. Siis saab ka meie Maril olema oma tuba, mida kaunistavad mõnusad, vastupidavad ja kvaliteetsed mänguasjad. Juba enne lapse sündi rääkisin ma, kui väga ma plastikut vihkan. Lubasin suure suuga, et minu lapse mänguasjad hakkavad küll kõik puidust olema. Nüüd pean tunnistama, et ega nad ei ole ikka küll – ikka oleme ostnud ja kingiks saanud ka plastikut. Loodame, et see siis tulevikus muutub 🙂

Kas teile meeldivad need plastmassist tilulilude, vilede ja kelladega uhked mänguasjad?

Kõige lemmikumaks osutus mulle sealt lehelt see valge pealeistutav auto. Ma olen ennegi selliseid plastikust näinud, aga metallist auto tundub vastupidavam ja mis seal salata, lahedam! Mulle meeldis valge, aga seal on sinist ka müüa.

Muuseas, kes panevad sisse sooduskoodi “mallukas” saate 5% ostult allahindlust. Ja alates 30 € tellimusest on kohale toomine täitsa tasuta 🙂

Loe ka neid postitusi!

15 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta ulli 16. aprill 2014 at 08:41

    mina tellisin natuke aega tagasi suurema laari asju sealt.
    asjad on väga lahedad, aga natuke olin pettunud ka.
    tegemist on ikkagi poega, mis müüb uusi asju, aga kahjuks oli näiteks keset trummi mitu.. mm.. lärakat?.. mitte päris sellist, et hinnasilt seal olnud ja siis ära kraabitud ja jääb plekk, aga no midagi seesugust.
    suupill ise teeb lahedat häält ja on väga asjalik, aga taaskord nagu oleks kleeplinti keegi sinna kleepinud hulgim ja siis ära kakkunud.
    ksülofon oli igati korralik ja marakad ka.
    ehk siis.. väga lahe leht ja lahe kaup, aga natuke tegi õnnetuks küll see, et polnud päris uue kauba välimus.
    kinkides kellelegi oleks küll nats halb tunne.

  • Avatar
    Vasta Liisa 14. aprill 2014 at 14:14

    Kunagi 8-9 a tagasi ostsin puidust klotsid Tartu konsumist.
    Legod on meie peres ka popid. Kaaluvad üles kõik autod, nukud ja muud vidinad.
    Aeg ajalt kistakse isegi duplod välja kui midagi ekstrasuurt vaja ehitada ja lapsed juba 9 ning 6…
    Puidust asjadest üks väga armas nö mänguasi meil oli ka mõnusa lambavillase karvkattega kiikoinas. Kui keegi parasjagu ei kiigu siis ka päris kena disainielement. Kahjuks sai aga väga palju vatti niiet läks juba mitmendat korda katki ja nüüd tundub, et lõplikult. Ei olnud üldse õrn asi aga mul parajad mürgeldised (ise kiikusin ka mõnikord salaja sellega aga väga õrnalt 😀 ) …
    Tellisin otse tegijalt Saaremaalt ja sain poole odavamalt kui Tallinna Kaubamajas tol hetkel oli ja seda koos transpordiga.

  • Avatar
    Vasta Liia 14. aprill 2014 at 10:35

    Tõesti väga kihvt sait. polegi sellele enne sattunud. Neid veebipoode, mis müüvad laste asju, on nii palju. Vahest ikka mõtlen, et kuidas nad küll ära elavad ja kes sealt küll tellib. Sellelt lehelt telliks isegi, aga hinnad ikka niiiiii kallid.
    Esialgu jään kasutatud asjade juurde. Peale istutav auto aastasele poisile oleks super. aga 100 eur?????

  • Avatar
    Vasta K.A 14. aprill 2014 at 09:33

    Kuigi mu pere on täitsa keskmise sissetulekuga, siis minu laps mängib suuremas osas teiste vanade mänguasjadega ja muidugi pottide-pannidega, sest uued mänguasjad on lihtsalt nii utoopiliselt kallid ja ülehinnatud, et ma ei olegi tihti võimeline muude kulude kõrvalt neid ostma. Kurb maailm, kus mänguasjad on kallimad, kui miski muu 🙁

  • Avatar
    Vasta Maret 14. aprill 2014 at 08:47

    Mina olen sealt nipet-näpet tellinud, super teenindus, Tartus toodi lausa samal päeval koju kätte ja enda tellitud asjadega (marakad jms) olen rahul.

  • Avatar
    Vasta kägu 14. aprill 2014 at 08:37

    Odavast plastist ei ole ma lastele kunagi midagi ostnud. Mõningad plastik ja kummilelud, mis said ostetud pea 7 aastat tagasi on nüüd uue titega uuesti kasutuses.
    See Papaopa on küll põnev ja kindlasti tellin ka sealt midagi.

    Hoian teemal siin silma peal sest need tähtedega puidust klotsid huvitavad mindki. Ma mäletan ,et mu vanaemal oli suur kastitäis neid minu jaoks, aga kui ta ära suri siis neid klotse mulle ei antud mingil põhjusel .

  • Avatar
    Vasta Liana 14. aprill 2014 at 08:26

    Kui muidu tekib isu Marile kitarr osta…ja veidi plikalikum, siis ma oma “kodupoest” avastasin sellise: http://lekmer.fi/lelut/laulu-musiikki-ja-kuva/soittimet/kids-concept-kitara-vaaleanpunainen 🙂

  • Avatar
    Vasta Helena 14. aprill 2014 at 08:21

    Mina ei saanud kunagi aru nendest plassmassi vihkajastest. Mõtlesin, et no mis siis, peaasi, kui lapsele meeldib. Nüüd elades veel korteris kolme lapsega kogu selle plastmassi sodi keskel on mul tekkinud tema vastu püha viha. Eelkõige sellepärast, et enamus sellest on tõsine kräpp, mis puruneb, väändub, ei sobitu kokku jne. Ise ei osta ja olen üldse minimaalselt ostnud mänguasju, kuid selleks on lastel vanaemad ja sünnipäevad jne, kus saavad tonnide viisi ……..ajsu:). Samas on plastmassi, mida tunnistan. Näiteks Legod. Juba pisematele mõeldud Duplo sarjast kuni nüüd suuremtael muud sarjad, pole katki läinud ükski klots ega vidin ja ometi on need majad kapipealt alla kukkukunud suures mängu hoos jne. Ja täiesti eranditult on Lego kõige mängitavamad meie peres. Aastane juba korjab klotse kokku ja üritab neid kokku klappida. 6 aastane tüdruk aga on juba unustanud kõik Barbied ja muud mooduvidinad, mängib hetkel vaid legodega. Aastase lemmiktegevus on, muidugi järelevalve all, mängida lego sarja kõige tillemate osadega, neid kahe sõrme vahel kokku korjates ja topsi pannes, laiali kallates ja oma tegevust jätkates.
    Aga autogaraaz, milel ämm pojale sünnipäevaks Yskist ostis ja mille tükid korralikult kokku ei käinud, mistõttu lift ei liikunud ja autod ei saanud kaldteest ülesse ja alla sõita, siis kaotas poiss selle vastu huvi hetkega peale kokku panemist. Edasi rändas ta maale, kus ka suvejooksul temaga ei mängitud, nüüd ta seal tolmu kogub. Seega tõsiselt selliseid mänguasju vihkan.
    Ja muuseas eranditult meil need titekad ka kolmandaga seisavad. Loomulikult on huvitavam köögis pottide ja pannidega mängida, kuivaineid sorteerda, suuremate laste leludega mängida ja mille kõigi muuga. Ainsad mänguasjad, mida ei puututagi on need alla 3 aastastele lubatavad lelud:)

  • Avatar
    Vasta Anna-Maria 14. aprill 2014 at 08:21

    Tore,e t sa ikka huvitavaid lehekülgi avastad. Tellin kindlasti oma noormehele ka siit midagi. Super vaheldus plastikust massikaubale. Äkki uurid, kas papaopa pood on nõus Malluka sõpradele ka väikest alet tegema…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 14. aprill 2014 at 17:12

      Pane aga sisse sooduskood “mallukas” ja saad 5% ostust alla 🙂

  • Avatar
    Vasta Liana 14. aprill 2014 at 08:19

    Selle kitarri pean ma saama, siis mu väike neljane ei kurda enam, et emme kitarr ei mahu sülle ja tema ei saagi mängida 😀

  • Avatar
    Vasta Pisi 14. aprill 2014 at 08:19

    Meil on plastist lelusid aga tugevast plastist. Ma eelistan kvaliteeti. Need igasugused odavad plastist lelud on jamad. Kukub maha või autole vajutad rohkem peale ja juba jupid taga. Aga metalliga oleks ettevaatlik. Kui laps kukub, siis sellega valusam kui plastist. Mulle nt meeldivad plasto firma lelud. Meil isegi lasteaias lastel plasti suured kastiga autod. Puidust nii palju, et ei saa igasugu puitu osta. Kuna sul kodus on ka kassid, siis peab vaatama,e t kassid koos mariga neid ei näri. Sealt saab pindusid.

  • Avatar
    Vasta B 14. aprill 2014 at 08:15

    Vau, väga lahe leht!
    Mina mõtlesin ka, et plastikut ja sünteetilistest kangastest mänguasju ei osta aga ikka on mned nii minu enda kui külaliste kaudu majja imbunud . Kuigi vähemalt nii palju olen suutnud teha, et enamus mänguasju on puidust, lemmikud on kaltsunukud jne. Ja kõige lahedam mänguasi nii minu kui laose meelest on puidust kiikhobune, taoline nagu minul ja mehelgi väiksena oli.
    Beebucenteris ja ka Prismades müüakse ühe firma toodangut, kellelt meil on ilusad puidust klotsid, mõned pillid, ladumistorn jne. Kõik puidust ja tõesti kvaliteetsed, samas ikkagi värvilised. Hind on veidikene kallim kui plastasjadel aga ma arvan, et ka seda väärt.

    • Avatar
      Vasta B 14. aprill 2014 at 08:16

      Nii palju vigu! 😀 Telefoniga kirjutatud, vabandused.

  • Avatar
    Vasta S.K 14. aprill 2014 at 08:12

    Kui vaadata ainult hoiatustähiseid, siis mu laps oleks kuni 3- ks saamiseni ainult kõristitega mänginud.
    Pigem see hoiatus rõhutab siiski seda, et laps mängiks antud esemetega lapsevanemate juuresolekul, mitte et ta enne ei tohiks/oskaks (nagu puzzledki). Mina mõtlesin samuti et plastik on crapp, aga nähes kuidas see asi toimub, laps tüdineb üsna kiirelt samadest mänguasjadest, siis olen ostnud ka odavat ja arendavat plastikut, kuna iga kvartali/ poole aasta tagant vahetame niikuinii mänguasjad uute vastu, et arendada meeli ja uusi oskusi.