Uncategorized

curiosity killed the cat aka 6 küssi

22. aprill 2014

Kunagi, kui mina veel blogisid alles lugema hakkasin, ringlesid kogu aeg sellised asjad nagu meemid. Kuna mina olen üks uudishimulik mutt, siis ma algatan ise ka ühe. Reeglid on sellised, et vasta ära ja kirjuta postituse alla neli blogijat, kes võiksid ka sinu meelest sellest meemist osa võtta.

1. Kui sul oleks võimalik võtta enda ükskõik milline loom, siis kelle sa võtaksid?

Mina unistan koduseast nimega Vello – selle ma teen ühel päeval teoks ka. Aga veel tahaksin ma endale kindlasti koera, arvatavasti saan ka selle lõpuks omale. Natukene utoopilisemaks soovideks on orav, ahv, kits, minilehm ja kodustatud pääsuke.

2. Kelle blogi lugedes tekib sul tunne, et sa tahaksid minna ja temaga paar drinki teha?

Minul on see soov tekkinud korduvalt Marina blogi lugedes. Arvatavasti sellepärast, et tal on nii palju ilusaid asju, et ma loodaksin, et ta mulle oma jäänused annaks. Või siis selle pärast, et ta tundub lahe. Kuigi neid blogijaid on veel, oleneb muidugi teemast, millest nad parasjagu kirjutavad.

3. Mis oli su viimane heategu?

Vist oligi see, kui ma poes ühe vana tädi eest maksin. Oeh, ma tahaks, et mul oleks piisavalt raha, et ma saaksin iga kuu paari sotiga kedagi toetada. Miks mul ometi ei ole? 🙁 Ehk siis, kui ma oma raamatuga kuulsaks ja rikkaks saan, saan ma oma unistuse täide saata 😀

Rääkides unistustest, siis minu tädi, kes on…Ma ei tahaks öelda puudega, aga seda ta on, unistab uuest telefonist. Eelmine läks tal katki ja ta lobises muudkui mul külas käies, et kuidas tahaks nutitelefoni. Mul pole kahjuks ühtegi vana alles, aga nutitelefone tuleb ju aina juurde ja need vanad on parajad “lutsud”. Ehk vedeleb kellelgi üle? Mu tädi oleks hiiglama õnnelik. Kui ei leidu, siis ei leidu. Siis ostan talle emapalgapäeval ise mingi kasutatud telefoonu, aga äkki keegi tahab heategu teha:)?

4. Mis asjad sind närvi ajavad?

Lollid inimesed. Sellised, kes vaatavad rumalusi pealt ja ei tee mitte midagi. Alles kiunus ühes grupis naine, et tema nägi pealt, kuidas väikese lapse peale karjuti ja teda raputati. Küsis, et kus ometi on lastekaitse. Lastekaitse on nende troppide taga, kes pealt vaatavad ja siis sellest arvutisse kirjutama tormavad, mitte vahele ei lähe või politseid ei kutsu! Loomapiinajad ajavad ka närvi. Teinekord ajan ise ennast närvi – enne mõtle, siis ütle!

5. Mis oli viimane uus asi, mida sa sõid ja mida enne mekkinud polnud?

Ma proovin alati kõiki uusi asju hea meelega, aga mis see päris viimane oli? Tirtsud ja jahuussid olid head, aga see oli juba päris ammu, üle poole aasta tagasi. Ahjaaa, ma tegin ise seda lõhe, mis on küpsetatud ainult sidrunimahlas. Röstsaiaga võrratu!

6. Millal viimati nutsid? Miks?

Ma nutsin, sest ma kujutasin ette, mida peab tundma ema, kui ta lapsega midagi juhtub. Kui tal pole oma lapsele süüa anda. Kui ta laps on haige ja tal pole vahendeid, et teda aidata. Ehk siis jah, kujutasin ette, mida peavad tundma emad, kes kasvatavad lapsi totaalses vaesuses ja/või sõjakoldes. Ma ei suuda isegi mitte mõelda…

Ma arvan, et kuuest küsimusest piisab täiesti. Mina annaks teatepulga edasi Merjele, Kätule , Mirjamile ja Tikrile.

Kui mõni lugeja tahab ka vastata, siis andke takka, kommentaarium on valla! Lisaks mõne pildi ka, aga kurat, pildimaht on blogis selleks kuuks täis saanud. Elu õppetund, et teinekord ei maksa siin oma uute asjadega uhkustada 😀

Loe ka neid postitusi!

23 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta lala 23. aprill 2014 at 12:15

    Kui lastekaitsele teada anda lapsest/lapsevanemast, kus probleem võib olla, siis neil on KOHUSTUS vähemalt korra minna koju ja vaadata mis toimub. Vajadusel tehtakse korduskülastusi. Kuigi jah, lastekaitsel pole eriti õigusi (nt. lapsi ära viia, vaid politsei juuresolekul; korterisse sisse minna jne) ja seetõttu ongi asi üpris niru siin Eestis.

  • Avatar
    Vasta M 23. aprill 2014 at 09:51

    1. Kui sul oleks võimalik võtta enda ükskõik milline loom, siis kelle sa võtaksid?
    Hmm.. Mu elukaaslane on juba viimased päris mitu kuud jauranud mägiveistest… Et kui me endale kord maja suure maalapiga saame, tahab tema mägiveiseid kasvatama hakata 😀 Seega ma arvan, et kui mul ükskord peakski tekkima võimalus valida endale võtmiseks ükskõik, mis loom, saavad selleks olema mägiveised, sest ma arvan, et see otsus lõppkokkuvõttes polekski niivõrd ainult minu teha 😀

    2. Kelle blogi lugedes tekib sul tunne, et sa tahaksid minna ja temaga paar drinki teha?

    SINU! Veinile, Mallu?

    3. Mis oli su viimane heategu?

    MTÜ Kasside Turvakodu arveldusarvele raha kandmine, et mõni kannatav kiiisu terveks saaks ravitud.

    4. Mis asjad sind närvi ajavad?

    Rumalad inimesed. Aga mitte need, kes näevad pahategu pealt ja vahele ei torma (või noh, nemad ka, aga mitte kõige rohkem). Mind ajavad närvi need lollid inimesed, kes on lollid, aga ei taha tunnistada ja/või üritavad seejuures näida maailma targemate inimestena. Nagu… Parem hoia oma suu kinni, kui sealt NAGUNII mitte midagi tarka ei tule.

    5. Mis oli viimane uus asi, mida sa sõid ja mida enne mekkinud polnud?

    Ma olen väga pessimistlikult meelestatud igasuguste uute toitude ja maitsete suhtes. Kui restoranis käiakse, liigub mu pilk alati ikka esimese asjana turvalisse tsooni – lastemenüüsse 😀 Igav, i know. Aga viimane uus maitse mida ma proovisin… Hmm.. Kohe mitte midagi ei meenu. Ei tea, kas antud juhul mängib rolli mu halb mälu või ma proovisingi mingit uut maitset viimati LIIGA kaua aega tagasi. Kui see viimane variant, siis luban (iseendale) end peatselt parandada.

    6. Millal viimati nutsid? Miks?

    Nutsin… Ilmselt mingi kurva elusaatusega looma lugu lugedes/pilte vaadates/videosid vaadates. Aga millal see ajaliselt võis olla? Ega pea pole prügikast, et kõike meeles jõuaks pidada 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 10:53

      Ütle kuhu veinile tulla ja ma olen kohal 😀

  • Vasta Mallukas küsib » Tikri Päevaraamat 23. aprill 2014 at 09:49

    […] ei ole küll suurem asi meemi-inimene, aga viisakas olen ma küll, nii et kui keegi minult midagi küsib, siis järelikult tuleb vastata Pealegi, mulle ju meeldib rääkida. Ja […]

  • Avatar
    Vasta Liana 23. aprill 2014 at 08:00

    1. Kui sul oleks võimalik võtta enda ükskõik milline loom, siis kelle sa võtaksid?

    Koer! Ma olen kaua igatsenud endale kassile lisaks ka koera, aga ma ei kujuta ette, et ma jaksaks IGA ILMAGA jalutamas käia temaga.

    2. Kelle blogi lugedes tekib sul tunne, et sa tahaksid minna ja temaga paar drinki teha?

    Kuna ma ise ei joo, siis ma kohvi võtaks siiski, Daki seltskonnas, tunnen teda veidi isiklikult ja tore oleks üle saja aasta taas näha.:)

    3. Mis oli su viimane heategu?

    Aitasin poe ees maha kukkunud vanahärra püsti, kuigi ta oli päris suur ja raskr, aga hakkama sain! 🙂

    4. Mis asjad sind närvi ajavad?

    Soome paberimajandus ja imelikke häälitsusi tegev auto.

    5. Mis oli viimane uus asi, mida sa sõid ja mida enne mekkinud polnud?

    Ei tulegi meelde, mu toidulaud on harjumuspäraselt igav. 😀 Aga lähipäevil tellin endale Thai food toidukohast pardiprae, pole kunagi parti söönud.

    6. Millal viimati nutsid? Miks?
    Detsembri alguses, kukkusin esimesel sõidueksamil läbi ja tundsin end saamatu ja lollina.

  • Avatar
    Vasta K 23. aprill 2014 at 07:37

    Üks telefon täitsa olemas, aga see üks esimesi nn “nutikaid”. Internetis käies on leheküljed nii naljakas formaadis, aga ma ei kasutanud seal üldse netti 😀

    see – http://www.samsung.com/ee/support/model/GT-S7070PWASEB-techspecs

    kirjuta, kui huvitab : kohvisuhkur@hotmail.com

    kui ei, siis ära kirjuta 😀 sest see siiski üks esimesi, imelikke nutikaid 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 10:54

      See oleks muidu lebolt sobinud, aga ma juba leidsin talle telefoonu 🙂

  • Avatar
    Vasta Marina 23. aprill 2014 at 07:33

    Suured tänud Mariann, tunded on vastastikused:D Eks ma ootan nüüd oma teatepulka.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. aprill 2014 at 10:54

      Idee poolest sa ei pea seda ootama, võid niisama ka teha 😀

  • Avatar
    Vasta Reili 22. aprill 2014 at 22:44

    1. Kui sul oleks võimalik võtta enda ükskõik milline loom, siis kelle sa võtaksid? Kui ma saaks võtta endale mingi looma siis ma võttaks kassi.
    2. Kelle blogi lugedes tekib sul tunne, et sa tahaksid minna ja temaga paar drinki teha? Kuna ma olen sinu blogi siis kindlasti sinuga. Kuna sa tundud väga tore inimene.
    3. Mis oli su viimane heategu? Kui ma aitasin sugulasel kolida.
    4. Mis asjad sind närvi ajavad? Inimesed kes on kahepalgelised. Ja loomapiinajad
    5. Mis oli viimane uus asi, mida sa sõid ja mida enne mekkinud polnud? Sugulane tõi sushid. Aga see polnud kohe mitte üldse hea.
    6. Millal viimati nutsid? Miks? See oli 11. aprill. Kui hommikul oli mu lapse sünnipäev. Ja selleks päevaks olid suured plaanid tehtud. Aga hommikul kuskil 7 aeg helistati, et ema suri hommikul:S. See päev jääb eluks ajaks meelde. Ja kindlasti jääb mulle meelde 15. aprill eluks ajaks meelde.

  • Avatar
    Vasta Leevi 22. aprill 2014 at 22:36

    Ma nägin viimast lõiku alles siis, kui olin küsimustele ära vastanud ja mõtlesin, et ah, las olla 😀
    Vastasin blogis ära: http://littleleevi.wordpress.com/2014/04/22/malluka-meem/

  • Avatar
    Vasta Preili Ise 22. aprill 2014 at 22:36

    1) Suur ja karvane õuekoer 😀
    2) Loen põhiliselt Sinu blogi, Kristi blogi ja ühe tuttava Janne blogi . Mõnikord satun ka teiste blogide otsa, kuid järjepidevalt neid ei loe.
    3) Vaatasin tuttava last kui tal oli vaja minna arsti juurde. Eks kui võimalik, siis ikka aitan.
    4) Enesekesksus, see et mina ja ainult MINU JUTT ON ÕIGE :D. Eriti, kui inimene teemat ei valda, kuid jahub sellest 😀 . Ja kohati ajab närvi ka see, kui inimesed kipuvad õpetama kuidas elada elu ilma tausta teadmata. 5) Kinoa, kuna seda meie külapoes ei mööda ja linnas tavaliselt ununeb ostmata 😀
    6) Eks nutuhetki ikka tule, kuid need mööduvad.

  • Avatar
    Vasta Liis 22. aprill 2014 at 22:22

    Ah ma olen selline hull, kellele alati meeldib vastata igasugu küsimustikele ja nt. ühele uuringute keskusele ütlesin ka, et helistage helistage kui uurimust teete.

    1. Kui sul oleks võimalik võtta enda ükskõik milline loom, siis kelle sa võtaksid?
    Kuna koos emaga elades oli(on) meil koer, siis esiteks tahaks ühte armsat toakoera ja seejärel kilpkonna:)
    2. Kelle blogi lugedes tekib sul tunne, et sa tahaksid minna ja temaga paar drinki teha?
    Kindlasti sinu blogi lugedes, kuigi ma mõnikord ei saa sinust aru ka. Meeldivad ka paari tuttava blogid, kellega olen varem juba kokku puutunud. Aga ausaltöeldes ei loegi rohkem kellegi teise blogi.
    3. Mis oli su viimane heategu?
    Võtsin hääletaja peale.
    4. Mis asjad sind närvi ajavad?
    Pigem kes. Mehed, kellel on a la selline suhtumine, et pulmakleidis naise ja valge rösteri sarnasus on see, et nad on kodumasinad-.- Veel ajavad närvi slängis ja totralt kirjutatud pealkirjad kollases ajakirjanduses. Sõitmine Tallinna ühistranspordis, kuna lihtsalt masendav on lugeda paljude sõitjate näost välja tülpimust ja ebasõbralikkust. See kui ajatakse sassi sõnad kellelegi ja kellegile. Kaupade hinnad jnejne.
    5. Mis oli viimane uus asi, mida sa sõid ja mida enne mekkinud polnud?
    Avokaado ja kinoa.
    6. Millal viimati nutsid? Miks?
    Paar päeva tagasi kui tundsin, et olen väheke erineva suhtumisega tüüpilisest eestlasest või siis oma lähedastest.

  • Avatar
    Vasta G 22. aprill 2014 at 22:13

    Täitsa offtopic, aga olen tükk aega küsida tahtnud, Mariann, kas sa suitsetamist ei igatse? 😀 Või oled nüüd täiesti prii sellest?

  • Avatar
    Vasta Lihtsaltmelon 22. aprill 2014 at 21:31

    Lastekaitse ei aita nii “leebete” juhtumite puhul. Seadused nii keerulised, et lastekaitsel väga raske sekkuda ja enamik lapsi jääb siiski abita isegi kui on kõrval inimesi kes annavad olukorrast teada. 🙁

    • Avatar
      Vasta konkreete 22. aprill 2014 at 21:42

      Sekkuda on lihtne, aga tõestada võib-olla tõesti keeruline sellist asja, mis kohe välja ei paista. Ma andsin sarnasest juhtumist emale (kes isegi hetkel ei tööta lastekaitses) teada, aga ta ütles, et kuna see on selline “keegi kuskil rääkis” jutt ja inimene, kes seda juttu ajas pole ise oma naha päästmiseks nõus teada andma ametnikele, on keeruline. Ema küll andis teada lastekaitsesse ise, aga ta teadis sisuliselt ainult nime ja nii on tõesti raske kedagi aidata kui jutt läbi kolmesaja inimese enne käima peab. Ehk siis tema süsteem oli stiilis “mul tütar rääkis, et internetis üks rääkis, kes internetist nägi, kuidas kaks inimest rääkisid kolmandast, kes väidetavalt raputab oma last” … Nii on tõesti võimalused natuke piiratud.

      • Avatar
        Vasta konkreete 22. aprill 2014 at 22:46

        tahtsin veel öelda, et lastekaitse jaoks ei ole laste raputamine ja peksmine päris kindlalt leebe teema.

  • Avatar
    Vasta Kati 22. aprill 2014 at 21:09

    A kes tihased võitis? Vabandust, et OT a ei leia kusagilt :$

  • Avatar
    Vasta Riina :) 22. aprill 2014 at 21:03

    1. Kui sul oleks võimalik võtta enda ükskõik milline loom, siis kelle sa võtaksid?
    Mul on koer ja kass ja varsti kaks koera ja paar kassi ja lambad 🙂
    Tahaksin aga kindlasti ka hobust (mees ütles, et kas elevanti ei taha. Vastasin, et oleks tore küll 🙂 )
    2. Kelle blogi lugedes tekib sul tunne, et sa tahaksid minna ja temaga paar drinki teha?
    Mariann…Ofcourse!! 🙂
    3. Mis oli su viimane heategu?
    Tahaksin aidata rohkem, aga hetkel on loomade aitamisega asi piirdunud. Usun, et see ajab ka asja ära 🙂 Igapäevaselt pm tegeleme looma juhtumitega ja aitan nii kuidas jaksan ja võimalik on 🙂
    4. Mis asjad sind närvi ajavad?
    Tõesti lollid inimesed, kes arvavad endast, et on maailmanabad, aga tegelikkus ajab nutma. Just ka sellised, kes tuimalt vahivad pealt, kui miskit kuskil toimub- ükskõik kas siis looma, lapse, vanuri v tont teab kellega. Samuti ajavad närvi need, kes on krõpsupakist omale load saanud. No kurat!! (vabandust- mõte jääb samaks) Mida sa ronid sinna rooli taha, kui ei oska isegi suunda näidata. Ja mina pean siis olema selgeltnägija :/
    5. Mis oli viimane uus asi, mida sa sõid ja mida enne mekkinud polnud?
    Ma katsun alati ennem proovida, kui ära põlgan. Vanaema juures proovisin heeringa-sibula-koorekastet. No ei olnud ok 🙁 Rohkem ei soovi aitäh!
    6. Millal viimati nutsid? Miks?
    Kui ma vaatan mõnda kurba filmi. Mõni päev tagasi vaatasin “Hachikot” Ulgusin nii, et vähe pole 🙁 Praegugi veel tuleb pisar silma. Sellised looma filmid, mis kurvalt lõppevad- ajavad nutma.
    Samuti kui mõtlen millelegi kurvale, siis ikka tuleb pisar silma. Vaesuses elavad lapsed nt 🙁

  • Avatar
    Vasta karinka 22. aprill 2014 at 20:55

    Ma ise vastata ei viitsi aga sa peaks ju iga kuu selle 10€ heategu tegema või see asi suiku jäänud? Mäletan, et 1x postitasid ka pildi kraamist, mis ostsid. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. aprill 2014 at 20:59

      Jaa, ma teen seda, aga tahaks ROHKEM 😀

    • Avatar
      Vasta elex86 23. aprill 2014 at 14:15

      Tahtsin ka just seda kirjutada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 22. aprill 2014 at 20:14

    Jaa, Marinaga tahaks ma ka minna välja :D. Teatepulk võiks varsti temani ka jõuda 🙂