KODU

wishlist

15. mai 2014

Tänane soovinimekiri on ikka tõesti täiesti erinev nendest, mida ma enne teinud olen. Aga mis seal ikka teha, kui hetkesoovid tiirlevad ainult remondi ümber. Ah, enne kui ma selle juurde asun, siis ma räägin teile sellest pingelisest päevast, mis mul täna oli.

Nimelt oli plaanis minna ehituspoodi ja osta ära kõik remondimehele vajalik kraam, et ta saaks usinalt remontida. Poes selgus, et suuri asju me ikka osta ei saa, aga õnneks saime päris mõnusa soodustuse. Kas te teadsite, et K-rautas on mingi…erakliendihaldur vms, kes lihtsalt sulle heast peast ale teeb? Mina ka ei teadnud, aga nüüd tean. Mõnus! Soodukad meile meeldivad, sest raha just jalaga segada pole ja selle pärast on hea asju odavamalt saada.

Poes valisin välja ka värvid. Viimase minutini olin kahevahel, aga lõpuks otsustasin toas kasutada kollast, tumesinist ja valget. Mari nurk tuleb siis kollane, meie osa aga valge ja tumesinisega. Loodame, et see tulemus siis ka selline välja näeb, nagu ma endale oma peas ette kujutan. Inspiratsiooniks midagi säärast:

blue-yellow-room_gal-4025825

nantucket20wiley20design202-2121376

Ühesõnaga, ehituspoodi tormates unustasin ma suure kiiruga enda võtmed maha. Mõtlesin, et pole hullu, võtan siis Kardo omad, aga otseloomulikult unustasin ma talt need küsida. Selle aja sees, kui meie Sannuga shoppasime, hoidis Kardo ema Mari. Terve see aeg oli Mari magamata-söömata, sest eelmine kord kui me seal käisime, võtsin ma kogemata Mari pudeli kaasa, mis alati seal on. Teine pudel talle ei meeldinud, seega oli ta meie poest naasemise hetkeks juba väga viril, unine ja näljane.

Sõitsime meie siis kiiruga koju, et ukse ees avastada, et võtmeid pole. No halleluuja. Kiirelt sündis plaan osta poest pudel ja piim, ning resideeruda nii kaua naabrinaise juures. Hea, et ma talle ette helistasin, sest tema oli just teel linna sünnipäevale. Sain ta veel trollipeatuses kätte, kus ta mainis, et pudelit pole ju vaja osta, sest seda tal ju kodus on. Selge.

Triinu juures avastasin ma muidugi, et Mia pudelite auk on Mari jaoks liiga suur, süüa ta muidugi ei saanud ja nõnda ta seal poolnälgas ja unisena virises, kuni LÕPUKS Kardo hambaarsti juurest koju tuli ja meid päästis. What a day…Vähemalt magab nööbike nüüd õndsat und, kõht piimast punnis.

Aga nüüd tagasi selle listi juurde. Khm. Ma enne tahan mainida ka, et K-rautas on üldse nii toredad töötajad.

“Tere. Kui ma seda WC potti osta sooviks, siis kuhu ma ta panema peaks?”

-“No ma soovitaks WC-sse panna. Elutoas oleks vähe imelik,” muheles klienditeenindaja mulle vastu.

Tore onu aitas mul valida parketti, plaate, vuugitäidet, plaatimissegu ja oleks ka aidanud valamutega, aga tegelikkuses ei mahtunud ei WC ega valamu meile autosse ja nõnda nad seekord ostmata jäidki.

remont-2126385

Peitsi on meil vaja, sest meie lagede all on ilusad puidust talad, kus hakkab rippuma kiigeke ja oks Mari kleitidega. Selle idee röövisin muidugi Eveliisilt, kust mujalt. Praeguseks on need talad juba ära lihvitud ja ootavad, et sõber peits neid kataks.

WC pott oleks tore asi, mida omada. Kuna see mudel on pea 25 euri alla hinnatud, oli see loomulikult mu esimene valik. Raha tuleb ju kokku hoida!

WCs võiksid veel olla valamu ja segisti. Mõlemad tuli valida võimalikud väiksed, sest ülakorruse WC on tõesti väga tilluke. Ma isegi ei hakka veel mõtlema, et seal võiks olla ka väike vaibake ja muud sellised asjad. Las mõni asi olla tulevikumuusika kah.

Garderoobi ja WC värv on mul ka ikka veel välja valimata. Ma lihtsalt ei suuda otsustada, WC plaadid ise on mustad, seega peaksid seinad ikka heledamad olema. Muidu hakkame me lihtsalt koopas pissil käima.

Et üks teatud isik meid paljaks ei rööviks, lasime me “meie sektsiooni” ette ukse panna. Lukuga loomulikult. WCle tuleb ka muidugi uks, aga see tuleb selline tavaline ja valge. Nagu ikka nad vetsudes on.

Need asjad tuleb osta nii ehk naa, aga mina ikka unistan juba vaipadest ja seebialustest ja garderoobikorvikestest ja peeglitest. Millal ma miljoni võidan?

Loe ka neid postitusi!

24 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kristiina 16. mai 2014 at 18:30

    Sain uste mõõdud. Kahjuks nad Teile ei sobi. Mõõtudeks on 200*60 cm ja 200*80 cm.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 19:21

      Jah, meil 80×21 🙁

  • Avatar
    Vasta anu 16. mai 2014 at 14:57

    ma olen ostnud kunagi kõige suvalisema segisti ja samal ajal orase oma, mis on vastu pidanud üht moodi hästi. aga põhimõtteliselt osta korralik WCpott , suvaline (kõige odavam sobivatest) kraanikauss ja segisti selline, mille kohta poes tundub, et kohe ära ei lagune… hea on see, millel on nö piiraja peal, et maks surve jaoks pead kangi veel üleval hoidma, et sellesse asendisse niisama kraani lahti jätta ei saa (ma ei oska seletada).

  • Avatar
    Vasta mai 16. mai 2014 at 13:36

    postituse viimane lause – kui PÄRIS maale elama lähed, siis hakkab tunduma, et miljonivõidust jääks väheks 😀 lappad ja lappad ja lappad sisustusajakirju ja aiaajakirju ja mõtled, kust küll võtaks selle aja ja suure raha, et ise teha või väga väga väga suure raha, et lasta teha 😀

  • Avatar
    Vasta Liise 16. mai 2014 at 09:06

    See kõige väiksem segisti millest sul pilti oli, see on jama. Mul sama vannitoas ja oi kuidas kirun. Sest kui vee natukene tugevamini lahti teed siis see pritsib sind märjaks. Meil on ka kraanikauss väiksemat sorti aga jah see segisti ei lähe kuidagi sinna. Seega parem on selline mis oleks vist kaarega või nii.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 09:23

      Oh kurja, need kaarega on nii kallid 🙁

    • Avatar
      Vasta Kata 16. mai 2014 at 15:16

      Point on selles, et veesurve on selle kraanikausi jaoks liiga suur, mis sul on. Ükskõik, mis segisti sul seal ka on, ikka pritsiks. Segisti ei pea olema kõige kallim, ka odavamate seas on vastupidavaid, vaja vaid see õige üles leida 😉

  • Avatar
    Vasta Olga 16. mai 2014 at 01:23

    See väike lukuke seal wc-ukse ja teise ukse peal (oletan et on samasugused) on kergesti muugitavad, muide 😀 Just saying 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 07:54

      Teisel on ikka võtmega lukk 😀

  • Avatar
    Vasta jaanika 15. mai 2014 at 21:47

    Ja mina otsisin sind Kroonika peo piltidelt

  • Avatar
    Vasta Emilia 15. mai 2014 at 21:15

    Meie teeme ka hetkel remonti ja üks asi mida ma KINDLASTI soovitan sulle. ÄRA OSTA KÕIGE ODAVAMAT SEGISTIT! See teeb sulle lõpuks rohkem kahju kui kasu. Segisti võiks maksta vähemalt 40€ kui mitte veel rohkem. Seda toonitas mulle elukaaslase venna naine ja võtsin kohe nõusse 🙂 Soovitan ka kindlasti sulle!

    • Avatar
      Vasta meow 15. mai 2014 at 21:28

      Õigust räägid. Meie valisime kööki isegi ligi 300 eurose segisti, sest tuttav spetsialist oskas soovitada. On kallis küll, aga köögi segistit ju kasutatakse ehk isegi rohkem kui wc oma. Ja tore kui iga aasta ei pea vahetama, lõpuks tuleb niiviisi vaat et kallimgi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 07:52

      Ma lähtusin sellest, et meil vaja kõige väiksemat, sest valamu on hirmus väike. Ja see kõige odavam polegi – kõige odavam oli 13 euri 😀

  • Avatar
    Vasta k.l 15. mai 2014 at 21:00

    Mul vist kahe silma vahele jäänud.. kus on postitus üldse sellest, et te kolite? Kuhu? Miks? Kellega? Jnejne.. saan aru, et remont javärki aga algusideed pole näinud. Blogi loen küll täiega… võinoh niipalju kui järgi jõuan.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 15. mai 2014 at 20:39

    On Teil uksed olemas? Mul kodus lihtsalt kaks ust seisavad niisama. Täiesti uued. 🙂 Mõõte ja pilte hetkel pole, aga huvi korral saab need muretsetud. 🙂

    • Avatar
      Vasta Emilia 15. mai 2014 at 21:16

      Kui mallukas ei soovi, siis mina oleksin küll huvitatud! Meil ka remont praegu käimas ning vannitoal ja magamistoal uksi ees pole 😀

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 07:53

        Emilia, meil on tegelt need uksed alles, mis ülevalt ära võeti, aga need ei ole tuttuued. Üks on luku ja võtmega uks, teine selline nupust kinni keeratav.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 07:50

      Uksi ei ole olemas, aga mõõdud peavad mõlemal olema 8×21 cm. Kui need on samad, siis võtaks küll 😀

      • Avatar
        Vasta konkreete 16. mai 2014 at 19:32

        8 x 21 M ikka ma oletab? Kui cm, siis te sealt uksest eriti käima ei mahuks ilmselt 😀

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 16. mai 2014 at 19:35

          haha jah 😀

  • Avatar
    Vasta Kata 15. mai 2014 at 20:32

    oled ikka kindel, et suudad ämmaga samas majapidamises sõbralikult elada ja sama kööki jagada? Mina küll ei suudaks, isegi oma emaga oleks keeruline 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 15. mai 2014 at 20:35

      No oma emaga ma ka ei suudaks, aga lootust on, et Kardo emaga vast ikka suudame. Ma olen ju ennegi seal elanud oma kassikarjaga. Lea on selline naine, et ei suru ennast peale, lepib olukorraga ja on muidu muhe naine. Vähemalt siiani on ta selline olnud 😀

      • Avatar
        Vasta Kata 16. mai 2014 at 15:12

        Tore, kui juba proovitud värk, siis ainult edu (Y) Männikul on Marikesel ja loomaaial kindlasti mõnusam oma aias möllata kui paneelmajas väikses korteris 🙂
        Muide, küsi järgmine kord oma kliendihaldurilt ka kojuveoteenuse kohta, saad lihtsama vaevaga asjad aetud.

  • Avatar
    Vasta Eve-Liina 15. mai 2014 at 20:06

    Ausalt öeldas ma juba ootan, mis saab kui teatud isik Soomest koju jõuab 😀