KODU

vaesus pole naljaasi

20. mai 2014

Nüüd on lugu selline, et kuna meil said ostetud peaaegu kõik asjad ülakorrusele (ok, puudu on garderoobiriiulid ja kõik põrandaliistud, aga see on nii väike osa sellest, mis kõik olemas on), siis oleme me vaesed kui kirikurotid.

Kuigi ma Askis küsimustele ei vasta, aga nad hüppavad mulle ikka meilile, siis seal süüdistatakse mind ikka nii rikas olemast salaja. Juurde muidugi vana hea “ise kerjasid läpakaraha!”. Kallid sõbrad, me ei ole rikkad! Me oleme vastupidi just vaesed! Proovige ise mitte vaesed olla, kui ostate uksi, kraanikausse, parketti, lukke, linke, värve, krunte, peitse ja jumal teab, mida veel. Nüüd on lugu selline, et meil on alles paar sotti, mille eest tuleb maksta kommunaalid, elektriarve ja kassitoidu eest.

Pole imestada, et kui Kardo eile peale tööd poodi läks ja ütles mulle, et ma talle listi saadaksin, et mida vaja on, vastasin mina, et eks ikka piima ja jahu. “Sööme körti, kui me nii vaesed oleme!”. Lõpuks tegime kördi asemel ikkagi pastat ja päriselt me veel vist näljasurma suremas ei ole, sest mingi hetk peaks ma Naistelehest raha saama ja lootus sureb viimasena, et selle nädala jooksul saame kätte ka pangalaenu. Noh, seda muidugi juhul, kui nad seda meile anda tahavad 😀 Kui mitte, siis peab vist ilmselgelt nuttes riigist lahkuma, sest nädala lõpuks tahab töömees oma raha ja muidu on küll nadi seis. Aga pangast lubati täna helistada, seega pöidlad pihku, kallid sõbrad!

Ja minu meelest on ka täiesti tavaline see, et kui raha on palju ja lähed poodi, siis ei leia sealt midagi, mida tahta võiks. Nüüd, kuis ma olen täiesti rahatu, mõtlen ja unistan ma pidevalt asjadest, mis meil juba olemas võiks olla.

Näiteks eile võtsin ma Facebookis osa ühest loosist, kus on võimalik võita liivakast. Ja mitte lihtsalt tavaline liivakast, vaid ikka see moekas taaskasutus, mis mulle nii hingelähedane on. Koduleht ütleb nii: “PlastRex töötleb kodumajapidamise plastpakendijäätmed ümber ehitusmaterjaliks. Eesti keskel, Mäos, tegeleb Rexest Grupp OÜ toiduainetööstusest pärit pakendijäätmete ümbertöötlemisega kergehitusmaterjaliks PlastRex.”

Ühtlasi ütles Miiu mulle eilse leitsaku ajal, et nüüd kuluks Marile kindlasti bassein ära ja Bauhofis olevat üks imeline väike bassein vaid 8 euri! Noh, OLEKS mul see kaheksa euri, sulistaks Mari juba oma kirjakus.

Kiigud on ka minu meelest lausa kohustuslikud, kui sul on aed. Toas on meil väike…kiiguke, aga seda näete üsna pea. Aeda oleks ka Marile kiiku vaja. Noh, seda plastikust beebide oma, sest meie Mari pole MITTE KUNAGI ELUS kiikunud. Vaene laps…Ja no muidugi tahaks võrkkiike või pesakiike kah!

Lõpetuseks oleks mulle veel vaja mõnusat karvast vaipa, WC-sse paberihoidjat, valgeid kardinaid, seda rulood, mida saab ette panna katuseaknale, erinevaid maitsetaimi ja viljapuid/põõsaid ja spreivärve, et Mari seinale midagi ilusat maalida. Või peaksin ma lihtsalt älli kutsuma?

Hoidke nüüd meile, kirikurottidele, pöidlad peos! 

Igatahes, kui

Loe ka neid postitusi!

41 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Assu 26. mai 2014 at 22:12

    Tuttavat ehitajat pole? Lase Marile isiklik liivakast ehitada. Pealt kinni käiv ja värki. https://au.lifestyle.yahoo.com/better-homes-gardens/diy/articles/a/-/15381313/christmas-pattern-sheet-sandpit-seat/ 😀

  • Avatar
    Vasta mai 22. mai 2014 at 07:13

    tubade remont pooleli, seinad pole väga ilusad, siis kardinad natuke nagu katavad.

  • Avatar
    Vasta Kris 21. mai 2014 at 18:32

    A milleks üldse kardinad?

  • Avatar
    Vasta mai 21. mai 2014 at 16:45

    ma pole hiina lehtedel näinud maitsekaid kardinaid. eelistan ka samaariate müüdavaid, läbipestud, kokkutõmbunud skandinaavia kvaliteediga materjale.

  • Avatar
    Vasta Kris 21. mai 2014 at 14:44

    Samaaria Hiiumaal OLI tore, aga nüüd on see nii popp, seal voorib karjade kaupa inimesi mandrilt, parkla on nii kalleid täis pargitud, et vaata silmad jõllis ja ostmist väärt asjad lähevad vist ära juba leti alt. Kord ühel laupäevasel päeval oli seal nii palju rahvast, et riiulite vahel tuli trügida külg ees.

  • Avatar
    Vasta mai 21. mai 2014 at 10:25

    Kusjuures. Üks teema mis mind vaevab. Et ma ei ole leidnud asjalikku ja toimivat sisekujundusfoorumit. Tegelen praegu oma maja sisustamisega ja pole eriline rikas, nt ei jaksa osta uusi kardinaid kui ühe toa kardinate hind tuleb min 60 eur. Ma ei räägi mööblist, sanitaartehnikast, kanalisatsioonist ja üldehitusest. Tahaksin lugeda kuskilt kõik ühes kohas koos müügikuulutusi lahedatele sisekujunduselementidele (pildid, peeglid, tekstiil, mööbel, nõud), nippe (ok, neid on kõikjal alates pintrestist kuni ajakirjadeni), sooduspakkumisi, lahedaid netipoodide leide (vt nt deko.ee – üsna odav ja väga kihvtid asjad).
    Olen ise väga palju kaltsukatest ostnud, ma arvan, et kodutekstiilide koha pealt on kaltsukad veel avastamata koht.
    Tee teema heade sisekujundusalaste kodumaiste lehtede soovitamiseks 🙂

    • Avatar
      Vasta Riina :) 21. mai 2014 at 11:24

      Mulle ka meeldiks selline nö vaesemehe kujundamine. Omal seisab see kõik ka ees :/ Mul kodus küll virnade viisi ajakirju, aga pole ikka see.
      Kardinaid nt saab Hiinast tellida ja väga ilusad ja suured ja odavad 🙂 Ma omal teen sellise triki maja peal, et kuna mul väikesed aknad, siis ühest suurest saan kaks väikest 😀 Kokkuhoid missugune 😛
      Õnneks mööbeldamine tuleb vist ka üsna ok hindadega, sest Hiiumaal meil on täitsa selline kasutatud mööbli pood (Samaaria) Seal on vahest väga ägedaid leide.

      • Avatar
        Vasta T. 21. mai 2014 at 16:32

        Ära neid hiinakaid küll osta, see kangas on ikka sellist keemiat täis, et anna abi. Kui nuusutad, saad isegi aru. Või pese vähemalt 2-3-4 korda läbi, enne kui käiku lähevad. Eriti, kui laps peaks ka majas olema, siis ei soovita veel enam. Pigem siis tõesti kaltsukast kangast või kardinad osta, kus nad on juba ka kasutatud ja korduvalt läbi pestud, sellist keemiat juures pole.

  • Avatar
    Vasta Liis 21. mai 2014 at 10:10

    võtan veel selle liivakasti teema jutuks. seda läheb vaja pigem siis kui Maril jalad korralikult all. Enne seda ta vaevalt seal mängib.
    Aga meie kogemus liivakasti osas on selline, et liivakasti ennast saab lihtsalt osta või ise ehitada.
    Aga proovi sa mõistliku hinnaga LIIVA leida. Karjäärist tahavad 50 eur saada. bauhaus jms müüvad 40 kg kaupa. aga vaja tonn liiva 🙂
    nii et see lapsevanema amet lihtne pole. raha kulub 🙂
    ps. millal laste riiete reklaami su blogist näha saab. ma täitsa huviga loeks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 21. mai 2014 at 12:35

      Mis lapseriided sind huvitavad :)?

    • Avatar
      Vasta Kadi 23. mai 2014 at 09:41

      muideks liiva saab Männikult karjäärist nii, et ise kühveldad auto pagassi (paned kile alla), siis sõidad kaalule ja kaalu järgi maksad. meil läks liivakastitäis liiva maksma ca 3 eur. pole ju väga kallis. kütus ja aeg maksid ilmselgelt rohkem

  • Avatar
    Vasta preili R 21. mai 2014 at 08:03

    Aga muide oledki rikas…sul on mari 😉

  • Avatar
    Vasta Riina :) 20. mai 2014 at 21:44

    Ma võtan ka ennast kui vaest. Sessuhtes, et arved makstud toit laual, aga muuks ei jagu raha. Oleks vaja seda ja teist ja kolmandat. Kogun 🙂 Kui mehel suurem palk, panen kõrvale 🙂 Nii see elu käib.
    Mõni miljokas vb arvab ka et ta on jube vaene. Seda ei saa nüüd küll ette heita ja määravaks pidada, et kui inimene remonti teeb, siis on ta kohe püstirikas.
    Meie maja ost nt õnneks on ilma panga sekkumiseta. Omanikuga saime muud moodi jutule 🙂 Aga seisab praegu nukralt ja ootab brigaadi peale. Ei tea kas peaks Kodutundele kirjutama? V siis sellele “neiule”, kes mingi kampaania korraldas korteri ostuks?
    Kui ma homme Bingoga peaksin suurema summa võitma 😀 Siis ma kingin Marile kiigu v basseini 🙂
    Kiigu annaks isegi enda oma, kuid mul poiss on nii kiigu hull ja istub selle sees iga sekund 😀 Kui välja tahan võtta siis hakkab jalgadega siputama ja kisama 😀

  • Avatar
    Vasta karlut 20. mai 2014 at 15:02

    mõni siin (loe: nii blogija kui lugejad) ei tea, mida vaesus tähendab.
    päris vägev ju, kui pärast kogu selle kraami ostmist on raha ka kommunaalide ja isegi kassitoidu jaoks.
    mõned inimesed ei saa kuus seda “paari sotti”-gi
    remonti polegi kuskil teha
    ja kiike näevad ainult sama pargi lasteväljakul, mille pinkidel ise öid veedavad

    aga näe. siin on kirikurotid, kellele pangalaenu saamiseks pöidlaid hoidma peab.
    eks inimesed ole kohati ka ise süüdi enda eluoludes, aga on ka neid kellele selline blogipostitus on kui näkku sülitamine.

    aga.
    jõudu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2014 at 15:21

      Aga äkki ma ei tohiks siis kirjutada, et ma olen viimastel päevadel söönud, sest ehk keegi ei ole? Või mainima, et käisin dušši all, sest osadel ei ole see võimalik?

      Olen täiesti kursis, et vaesus on inimestel hullem, aga oma blogis võin halada palju tahan.

      Jõudu tarvis!

      • Avatar
        Vasta karlut 20. mai 2014 at 15:30

        ehk ei ole mõtet end lihtsalt uisapäisa vaeseks tembeldada 🙂

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 20. mai 2014 at 16:47

          No aga ma ENDA mõistes olen hetkel vaene ja see on ju minu blogi. Ma ei saa aru, mis kana sul minuga kitkuda on :D?

  • Avatar
    Vasta E. 20. mai 2014 at 14:51

    Ah remondiga on alati see, et kui teed- järelikult oled rikas. Inimestel lihtsalt liiga igav ja vb nad ei mõista kui õudne on tegelikult korteris elamine. Aga Teile edu ja loodan varsti uuest kodust pilte näha 🙂

  • Avatar
    Vasta Mrs T 20. mai 2014 at 12:09

    Mäletan ma õigesti, et sul on õmblusmassin? No aga hääled sisse ja tee ise valge kardin 🙂
    Mulle tuli eile SMS, et Kangadžunglis on kõik kangad -50% ka. Ma omale ostsin magamistuppa kardinakanga, mida tükk aega nillsin, -50% alega. Noh, vähemalt pesin nüüd ma selle kanga lõpuks ära ja tõstsin õmblemist ootavate kangaste virnas kõige peale 😀

    Ja tõesti, Prismast võib leida samasuguseid asju soodsamalt, kui Bauhofis näiteks. Bauhofis käib mulel ka hirmsasti närvidele, et suurelt on Meistriklubi kaardi hind ja pisikeses kirjas tavahind (siia oleks nüüd kurja smailit vaja).

    Edu pesa punumisel, see on nii tore aeg 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2014 at 15:21

      Ma ei oska õmmelda nii hästi 🙁

  • Avatar
    Vasta Ülle 20. mai 2014 at 11:57

    Mul vedeleb saaremaal üks selline beebikiik täitsa niisama… ära aga ei saaks linna enne jaani tõenäoliselt tuua kui sa seda tasuta sooviks 😉 V-o mõni saarlane tahaks seda omale kui Mallukas ei soovi , kusjuures saares on mul ka üks jalutuskäru niisama vedelemas, täitsa korralik ja kasutatav veel 🙂

  • Avatar
    Vasta k 20. mai 2014 at 11:08

    Mainisid kedagu älli seinale joonistamise juures, kes see äll on? 🙂

  • Avatar
    Vasta K 20. mai 2014 at 11:05

    ma ei tea, kas tohib/tasub panna mari kiigu sisse istuma, kui ta ise veel ei istu? ehk siin mõni spets teab 🙂

    • Avatar
      Vasta Edith 20. mai 2014 at 20:21

      no mina tean seda, et istuma ei tohi panna kui ei oska ise istuma minna.. ilmselt kehtib kiiges istumise kohta ikka ka

  • Avatar
    Vasta :) 20. mai 2014 at 10:25

    Siin lihtne beebikiik 14 EUR – ise järgi minnes traspordikulu ei lisandu
    http://www.4kids.ee/otsing/?id=39&search=beebikiik&imageField.x=0&imageField.y=0&brand_id=&p_f=Hind+alates&p_t=Hind+kuni

  • Avatar
    Vasta v 20. mai 2014 at 09:46

    liivakastist rääkides – ma kuskil nägin puust liivakasti, mis on v6imalik kinni katta (et kassid asjal ei käiks) ja katteplaadid on lahtitehtuna pingid. kui meelde tuleb, kus nägin ja palju maksab, siis annan teada. ja rikas olemine… pffff. elame Soomes, st olen rikas ja peaksime muudkui s6idutama ja välja tegema. njah

  • Avatar
    Vasta Mann 20. mai 2014 at 08:17

    Kui just põhimõtete vastu see ei käi, siis osta kasutatult. Mina sain beebikiige 10 sendiga osta.ee-st 🙂 Seal on aeg-ajalt ka väikeseid mänguväljakuid jms asju, mida jubedalt tahaks, aga mida on nii lühikest aega vaja, et poest ei raatsi osta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2014 at 08:22

      Mis imelik põhimõte see olema peaks ei tea 🙂

  • Avatar
    Vasta Eveliis 20. mai 2014 at 08:14

    Inimesed on tõepoolest imelikud. Ka meid on vaadatud, et mis te vingute, endal suur maja maal, rikkuri-tatid sellised. Keegi ei tea, mida maja ehitamine tegelikult tähendanud on, ja noh ega kedagi ei huvitagi, lihtsalt kommenteerida on vaja. Sest ega muidugi, salamiljonäridena me lihtsalt niisama, et end põnevaks teha, teeme seitsmes aasta juba remonti:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2014 at 08:21

      Et inimesed ikka võimalikult kaua arvaks, et te rikkad, eks?

      • Avatar
        Vasta Eveliis 20. mai 2014 at 10:13

        See on hea lähenemine, just nii ongi:)

  • Avatar
    Vasta Maarja 20. mai 2014 at 08:00

    https://www.prismamarket.ee/tooted/manguasjad/muud-manguasjad/bestway-bassein-minnie-6942138919592 Saaksid bassseini ka 4 euri eest. Ja selle beebikiigu ostsime meie nt prismast 13.99 eest, samas kui Bauhofis maksis see kiik soodukaga 16+ euri. Ja kui ma ei eksi siis Rocca Koduekstras v mõnes seal lähedal poes oli see kiik lausa 12.99.

    • Avatar
      Vasta Signe 20. mai 2014 at 09:32

      Mina sain aasta tagasi sellise plastikust beebikiige Maximast 10 euriga vist. Ja hiljem, kui oli -40%, siis ostsin maale ka ühe, seda siis kõigest 6 euriga 😛

  • Avatar
    Vasta Kristiina 20. mai 2014 at 08:00

    Kiikumas ja liivakastis saab ju esialgu ka mänguväljakul käia. Lisaks võiv vaibad, kardinad jms sellised asjad mida ilmtingimata kohe vaja pole ka hiljem osta.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. mai 2014 at 08:01

      Jah, muidugi ei ole nad sama vajalikud kui parkett või seinavärv, aga las inimene nüüd unistab 😀

  • Avatar
    Vasta diana 20. mai 2014 at 07:47

    No ausalt , peab ikka inimestel igav olema , et teiste rahakotis surkida. Eestlaste mentaliteet on ikka , et kui kellegil läheb hästi siis ikka leidub neid kes sellest kahju rõõmu tunneb. Aga põidlad peos , et teil hästi läheks ja pank jaatava vastuse annab:).

  • Avatar
    Vasta kätu 20. mai 2014 at 07:47

    No ma lihtsaltei või. Kelle asi see peaks siis olema,et järsku nii meeletult asju ostnud olete. Näen poes shoppamas mingit miljoni kotiga tädikest – vaevalt läheksin ja küsiksin, et ouu, kuule, kust selle papi sebinud oled 😀
    Mai tea, tundub lihtsalt puht lollusena. See, et nüüd blogija oled ja oma asjadest kirjutad, ei tähenda, et meile, kui lugejatele , kõik letti peaksid lööma. Sama hea küsin ka, et kuule kuna sul palgapäev, palju Kardo nutsu teenib vms 😀
    Aga sa toimeta ikka edasi ja näita meile ka varsti oma uue kodu pilte. Can’t wait. 🙂