Uncategorized

ei ole head ilma halvata

27. mai 2014

Kui ma olin eile saanud kõik enda nördimuse endast välja kirjutada, voolas kuskilt välja nii palju toredaid inimesi, kes olid valmis mulle kohe raha laenama, et saaksin hindajale ära maksta. Täiesti uskumatu, aga hindajale on nüüd makstud ja hindamisakt panka edastatud.

Siis sain kirja K-Rautalt, kes kirjutasid, et see 30 meetrit liistu on nende jaoks köömes ja ühtlasi võiksin ma võtta neilt ka kolimiskaste, sest nemad hoiavad ka pöialt, et ma kiiremas korras oma koju saaksin. Mis oleks saanud olla veel toredam?! Läksime Renega poodi, valisime liistud välja ja viisime Uude Koju ära. Garderoobi ja vetsu tuli selline tume liist, tuppa heledam, mis põrandaga kokku läheks. Meie kallid liistud….Ma olin valmis neid eile musitama kukkuma, siis aga mõistsin, et seda oleks üsna kohatu keset K-Rautat teha ja läksime nendega siiski rahumeelselt minema. Suured-suured-suured tänud K-Rautale, kes vaest rumalat hädas aitas. Kniksud ja kummardused!

Muidugi ujusid välja inimesed, kes pidasid mulle vajalikuks kirjutada: “Kuule Malukas. Mis näoga vaatad sa oma lapsele näkku, kui ta saab teada et ia asi su elus on kerjatud, kokku kraabitud ja valedega saadud. Mina isegi ei usu, et kolid. Niisama taghad asju kokku sebida omale, nagu ROTTT”””!!! Kas sa ise arvad, et keegi enam viistib su blogi lugeda? EI!! VASTUS ON EIII!!!!”.

1032-3192998

Ja siis muidugi keegi Greete, kes paistab kuskil panga lähedal asuvas kohviku köögis töötavat ja omab ühtlasi ka selgeltnägija kraadi. Tema ennustab meile seda, et oleme rõvedad rotid ja kohe kui pank mu blogi loeb, siis me enam ikka laenu ei saa. “No, aga ei saa ju hakkama, kui väidab et kumbagil Kardoga raha pole, et hindajale tasuda ja laenu ootab? Ma olen enam kui veendunud, et pank neile laenu ei anna. Juba eelkônelejad rääkinud, et taustauuring panga poolt on korralik. Olen ise väga hästi laenu ” köögi poolega” kursis. Venitatakse ja küsitakse aina jaburamaid dokumente ja mitte sellepärast, et vaja vaid komisjon ootab erinevatest asutustest päringute tulemusi. Kas tôesti olete nii naiivsed ja usute, et laenukomisjon pole teie taotlust juba läbi vaadanud ? Kokkuvôtteks, kui oleksin SEB klient, siis minu pettumus oleks küll õigustatud, kui laenu antakse inimestele, kellele käib see ilmselgelt üle oma võimete! P.s, ka laenulepingu sõlmimisel tuleb tasua lepingu/notari tasu ja oma sentide eest sa seda vaevalt et teha suudad;)”.

no-patience-for-stupidity-58e4d44e550d0f7ee0a23d6b02d9b0db-2821919

Ma saan aru, et inimesi vist ajab närvi, kui ma midagi saan. Aga soovitus teile tulevikuks – küsija suu pihta ei lööda. Ei pea kohe hüsteeriasse minema 🙂

Loe ka neid postitusi!

82 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta MAVIS CALOS 31. märts 2015 at 06:24

    Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja
    Aiico kindlustus laenu laenuandja
    äriühing Brasiilias, anname välja
    laenu 2% huvitatud määra, kui olete
    huvitatud võtke see e-post:
    (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)
    nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite
    meiega ühendust võtta ka selle
    vandeadvokaat e-post:
    amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie
    firma on kunagi valmis üle mingi
    summa teile alates 5000 € kuni
    100.000.000 euro mõni teie projekti
    oleme kunagi valmis krediidi teid
    periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i
    representative of Aiico insurance
    loan lending company in Brazil, we
    give out loan at 2% interested rate,
    if you are interested kindly contact
    this
    email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now
    for your loan transfer immediately.
    you can also contact us on this
    barrister
    email:amaah.credit.offer@gmail.com
    also. our company are ever ready to
    transfer any amount to you starting
    from 5000 euro to 100.000.000 euro
    for any of your project, we are ever
    ready to credit you in an period of 1
    or 2 week transaction.

  • Avatar
    Vasta Mann 26. november 2014 at 19:02

    Mariann, mul on siiralt hea meel, et meie ühiskonnas on ka võimalik lihtsamalt hakkama saada ja et sa oled avastanud selle salapärase tee.
    Mulle pakub see vaid lõbu vaadata kuidas inimesed oma kadedusest reageerivad teise inimese heale õnnele. Eks nad kunagi mõistavad ka ise et lihtsamalt on ka võimalik elada ja, et see on isegi parem – see oleks justkui “miks minna otse kui saab ringiga” suhtumine.

    Sulle soovitan ka võtta pakk krõpsu, mõnuleda tugitoolis ja lugeda neid meeleheitlike kommentaare, mida ühed eluga rahulolematud tegelased suudavad oma peast välja genereerida. Ma ei saaks öelda, et ajust.

  • Avatar
    Vasta Maire 29. mai 2014 at 20:59

    ja K-rauta sai ka oma reklaamikese 🙂
    ok, eks mind ärritab ka, et talle “niisama” antakse, tegelikult on see aga lihtsalt tasu reklaami eest. oleks ise ka nii suur pohhuist teiste arvamuse suhtes, või elaks oma elu avalikult, ehk saaks ka “palka”.

    igatahes, Mallukas, hea liistuvalik. eelmisel aastal tegin kodus remonti ja pidin ka liistud ära vahetama nende samade vastu. Muidu lapsed käisid pidevalt ära tõmbamas neid. aga uued on head, kindlalt kinni ja ei tule kuhugile 🙂

    edu sulle ja ära tee kadedatest väljagi 🙂

    ja tegelikult, tõsi ta on et pool ajast ei meeldi Malluka jutukesed mullegi, kuid mind on kord juba nii õpetatud, et kui midagi head öelda pole, ära ütle üldse. (kui muidugi võimalik on)

  • Avatar
    Vasta Pirru 29. mai 2014 at 13:09

    Kuna seal uusi poste polnud, kuid stiil suht sama siis mõtlesin lihtsalt huvist küsida:)

  • Avatar
    Vasta Pirru 28. mai 2014 at 22:10

    Mariann, kas http://l2biminusilmade oli ka Sinu blogi?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. mai 2014 at 08:36

      Miks mul mitu blogi olema peaks :)?

  • Avatar
    Vasta Brynett 28. mai 2014 at 17:19

    Kui inimene tunnistab televisioonis, et sai lapsed abielumeestega, siis see ongi siirus ja ausus. Ja pealegi mis vahet sel oleks olnud, et kui poleks abielumehed olnud, siis oleks hoopis teine teema? Lapsed on olemas ja nemad pole milleski süüdi. Ma pigem suhtuks halvasti nendesse meestesse, vaadates, mis oludes need lapsed kasvavad…

  • Avatar
    Vasta Sips 28. mai 2014 at 15:03

    Kuradi idioodi kari. Kas Mallu kirjutas k-rautase: TERE, ANTKE NÜÜD LIISTE. MA JU STAAR BLOGIJA. Nad ise pakkusid talle, et sellega endale promo saada. Küll te ussid oleksite õnnelikud, kui k-rauta oleks pakkunud veel diili, et laupäeval saaks soodukat koodiga : Mallukas. Kiruksite siin ja jookseksite k-rauta poole.

    Sulle mu kallis draamakunn, jõudu ja jaksu ja ehitusloomingut.
    Varsti saame peesitada männikul koos, siidrit lakkuda ja vaadata kuidas mu 4 aastane su Mari hoiab ;*

    • Avatar
      Vasta jaanika o. 28. mai 2014 at 15:40

      Elueesmärk, et siidrit lasta. No jah:)

      • Avatar
        Vasta lill 28. mai 2014 at 20:38

        Sina Jaanika O unistad kindlasti salamisi ka ise sellest, et Kodutunne sulle appi tõttaks, oled ju sinagi üksikema, kes 5 erineva mehega lapsed sappa saanud ning toetustest elatub, seejuures kadestades teiste blogijate ilusat elu (Mallukas, Vista del marista) 🙂

      • Avatar
        Vasta Sips 29. mai 2014 at 07:02

        Ongi jah. Vähemalt on mu sõbrad kellega seda teha, sinusuguse õeluseussiga kahtlen, et keegi aega tahab üldse veeta 🙂

    • Avatar
      Vasta Ssdea 28. mai 2014 at 17:14

      Ma tõesti kahtlen, et ta oleks kirjutanud “antke”.

      • Avatar
        Vasta Sips 29. mai 2014 at 20:19

        Oih, vabanadust. No ikka lipsab see lollus sisse :/ Võrokese värk

  • Avatar
    Vasta Marilyn 28. mai 2014 at 14:52

    Me kõik ei ole perfektsed. Teate, teie seas on inimesi, kes teevad vigu ning ei ela täiuslikku elu roosamanna vahus koos enda printsiga. Abielumehed on selles jamas võrdselt süüdi. Ja selle asemel, et ema vigade tõttu karistada lapsi. Mis järgmisena teete, lähete kohale ja võtate lastelt riided ja toidu ( või võtate abiks juba tõrvikud ja kaikad?), sest ” abieluvälised lapsed” ? Nad neljakesi ei ole milleski süüdi. Ning neil on ema kes neid kasvatab ja kes neist hoolib.
    Minul on hea meel, et üks perekond sai endale väga ilusa kodu ning see on nende enda oma. Ma loodan, et Regiina teeb enda eluga uue alguse ning saab enda elu korda.
    Ja paljud teist ültse on saavutanud seda, mida Carmen tegi. Teie lihtsalt vingute, et ” riik on nii halb”, “miks sotsiaaltöötaja mind ei aita!?” ja
    ” raha pole”. Tema nägi, tegi ja aitas. Mida teie saavutanud olete, et julgete hakata midagi ütlema? Kisate kooris, millised ussid siin on, nagu te ise oleks paremad.
    Ja äkki naised hooliksite enda meestest, äkki siis nad ei pea minema teise naise juurde, kust saada tähelepanu, armastust ja kuulavat kõrva. Ma ka ausõna ei näeks mõtet, kui kodus teine emme, kes patrab 7 päeva kuidas maimuke 4 lusikatäit püreed ära sõi, samas näete välja nagu higist nõretavad hernehirmutised.

    • Avatar
      Vasta Trimami 28. mai 2014 at 15:21

      AGA KAS KEEGI ON n LASTE KOHTA MIDAGI HALBA ÖELNUD ÜLDSE? Jutt ikka nende emast ju.

  • Avatar
    Vasta laa 28. mai 2014 at 09:07

    Eelnev kommentaar läks veits vänta.. igatahes, kodutundes mängivadki selle peale välja, et inimene eriti vaesekesekene tunduks. Ei imesta jah, et inimene majandusvõimeta ja abielumehega lastesaaja suudetakse eriti õndsaks ja tubliks rääkida 😀 samuti näide sellest, et käbi kännust kaugele ei kuku.

  • Avatar
    Vasta Kaarel 28. mai 2014 at 06:59

    Aga sa oled ka jobu.

  • Avatar
    Vasta Brynett 27. mai 2014 at 21:10

    Vaatasin ka Kodutunde saadet ja tundus väga siiras lugu ja inimesed…samuti väga vaesed..ja kuna tegu on veel 4 lapsega, siis tundus igati õige abistamine (Y) Ja sinupoolne lugu hakkas tunduma ikka väga ülekohtune..(ju mind tituleeritakse nüüd kohe ussipesaks)

    • Avatar
      Vasta jaanika 27. mai 2014 at 21:20

      Ühinen

    • Avatar
      Vasta Mannu 28. mai 2014 at 08:17

      +1

    • Avatar
      Vasta Trimami 28. mai 2014 at 08:43

      Naine ütleb konkreetselt, et kaks last abielumeestega ning teile tundub see siiras ja armas? Päriselt?!

      • Avatar
        Vasta Gyz 28. mai 2014 at 13:19

        Ma ka aru ei saa. Igati normaalne on eksole abielumeestega üldse mehkeldada ja siis veel kaitsmata vahekorras olla ja lapsed saada! Ja naise ‘siirust’ ei näinud mina küll kuskil, pigem oli ilme, et ‘ah anti korter ja tehti korda, jumala tavaline’.

  • Avatar
    Vasta Marianne 27. mai 2014 at 20:33

    Mida te sorite teise inimese rahakotis? Kui inimene ütleb otsekoheselt, et tal antud hetkel raha pole, siis pole küll kellegi asi õpetama tulla kuidas keegi oma rahaasjadega toime peaks tulema. Elage ise ja laske teistel elada! Kõik pole sellised ihnuskoid, kes muudkui koguvad ja koguvad, et pärast kellegile nina alla hüppama tulla, et oi näed kui rikas mina olen ja kui vaene sina oled.
    Meie peres liigub kuus läbi mitu tuhat eurot ja ütlen ausalt, et meil pole sentigi kõrvale pandud- kui raha on, siis ostame, kui pole hetkel, siis ei osta (suuremad ja kallimad asjad siis, mitte igapäevaks vajalik). Mina veel teinekord loen raha ja arvutan et kust odavamalt saab, aga mehel pole mingi probleem päevaga 500 € laiaks lüüa mitte millegi peale. Ei arva, et oleme halvad lapsevanemad nüüd. Lastel kõhud täis ja korralikud riided seljas, samuti olemas kõik vajalik.

  • Avatar
    Vasta Lin 27. mai 2014 at 20:09

    Mallukal on tegelikult tuline õigus – küsija suu pihta ei lööda 😉 Tean omast käest!

  • Avatar
    Vasta P.K 27. mai 2014 at 20:06

    Ja just oli Carmeni hala Staarblogijast 😀

  • Avatar
    Vasta vasjunka 27. mai 2014 at 19:35

    OT: Carmen ja Regiina on hetkel Kodutundes! 😀

  • Avatar
    Vasta milla 27. mai 2014 at 18:50

    kui kedagi huvitab, siis saate selle jaanika enda blogi ka lugeda:

    http://www.soppingq.blogspot.com/

  • Avatar
    Vasta Katre 27. mai 2014 at 18:22

    Uskumatu ikkagi, et mõnedel vingujatel on nii palju aega ja tahtmist, et siin veel kommenteerida. Milleks lugeda midagi, mis ei meeldi. Võiks ju oma päeva kuidagi kasulikumalt sisustada näiteks – lugeda ainult lilledest ja liblikatest vms.

    Mul kah näiteks pole kogutud mingit poole aasta palka ja enamjaolt saab ka raha uueks palgapäevaks otsa. Ei leia küll, et ma nüüd oleks mingi ilgelt halb ema või majandaja.

  • Avatar
    Vasta jaanika o. 27. mai 2014 at 16:07

    Mul on Mallukas su üle hea meel! Jääme järge ootama:)

  • Avatar
    Vasta mai 27. mai 2014 at 16:06

    Minu meelest on lahe, et leidub lugejaid, kes blogijat aitavad rahaliselt või asjadega. Enamik lugejaid, sh mina, ei raatsi küll maksta selle eest, et mallukas igapäevaselt mu aega sisustab, pakkudes lugemist. Ajalehtede ja ajakirjade eest ju enamik meist maksnud. Siis lugejad ei nurise, et ajakirjanik palka saab ja omale liistusid osta saab. Sellest küljest väga lahe, et mallukas on suutnud omale toetajaskonna kasvatada!

    Tekib ka tahtmine blogi pidada 😀 Eelkõige küll selleks, et oma tegemisi arhiveerida nö, raha ma ei usu, et keegi mulle annaks 😀 Aga no ma ei julge ilmselt oma mõtteid ja nõrkuseid niimoodi avaldada, päevikustki on häbi lugeda 15 a hiljem, et sai ikka jube lollisid mõtteid mõeldud 😀

  • Avatar
    Vasta Aalja 27. mai 2014 at 13:22

    Mis mõttes niisama antakse. Malluka lugejaskond on päris suur ja see ei ole sünniga kaasa antud. Virisejad, hakake aga pihta ja kirjutage ka tihedalt blogi, mida teised ka lugeda viitsivad ja millel ettevõtete jaoks on päris hea reklaami funktsioon. Ei ole lihtne jätkusuutlikult ja ausalt oma elust kirjutada igapäeva toimetuste kõrvalt.

    Mina olen muide oluliselt rohkem näinud seda, kuidas Mallukas annab asju ära mitte ei küsi neid juurde.

    Hoia aga pea püsti ja head toimetamist uues kodus 🙂

  • Avatar
    Vasta Getri 27. mai 2014 at 13:16

    Super armas tegu K-Rautast 🙂 Minu arust väga siiras ja aus tegu öelda avalikult kuidas sul asjad on – imeline, et ettevõtted ka aitavad!

  • Avatar
    Vasta Pirru 27. mai 2014 at 13:14

    Järjest enam mulle tundub, et “GReete” on “kellegi AE” emake, aga ma ju vana skeptik;)

    • Avatar
      Vasta Liis 27. mai 2014 at 14:01

      10 points! Ma mõtlesin TÄPSELT sama. Kirjastiil on selline väiklane ja õel nagu ka sellel AE emal oli.

  • Avatar
    Vasta Geete 27. mai 2014 at 13:04

    Armas Greete, kui su nõu oleks hea ja siiras, ei kõlaks see justkui ussi sisistamisena. Hea nõu ei ole halvustav ega irooniline.
    Ja kui vaadata Su käitumist vaatada (netiavarustes on ju kõik sõnakangelased), siis su vanemad on ilmselt küll igavesti sitta tööd teinud. Kuid juhul kui nad ongi ussid, siis sel juhul ei kurda. Ussiks oled ka sina ju sirgunud:)
    Kas Mari on alatoidetud, valudes või puuduses? On teda väärkoheldud või ilma jäätud vanemlikust hoolest? Ei ole. Ja kas Mallu ja Kardo on siis halvad vanemad? Ei ole.
    Kui sind häirib, et mõni inimene justkui saab palumise peale, siis Jumala eest, ära loe.
    Head nõu võid andma hakata siis, kui HEAD nõu anda oskad. Enne ei ole mõtet üritada ka. Suht kehvasti kukkus välja.

  • Avatar
    Vasta Greete 27. mai 2014 at 12:44

    Tõesti, Sinu lapsepõlv ja kodune kasvatus avaldub siin blogis nii selgelt. Kohe näha, et Sul puudub elus tugi ja kindlustunnd. Mul on selleks kindluseks vanemad, kes on mulle käitumust ôpetanud. Sinu ema aga ei tea mida 😀 Siirast tahtest tahtsin Sind maa peale tagasi tuua, et veidi mõtleksid, kas on tark laenu võtta ( mis on võõra oma), kui Sa praegugi ei tule oma asjadega toime. Mis lapsevanem see selline on kelle kontol on kuu lõpus sendis? Kas Sa ikka adud, et vastutad väikese inimese eest? Mis saab siis kui Kardoga midagi juhtuma peaks? Kuidas siis oma eluga hakkama mõtled saada? Kui küsida tohib kas Sul on ainult keskharidus? Või milline haridustase Sul on? Kas mõtled, et blogi on igavene? Kuidas oled ennast peale tühja konto ja sea veel tulevikuks kindlustanud? Olen arusaanud, et perekonna näol Sul tugigrupp puudub? Aga mis ma siin ikka heast tahtest Sulle nõu annan, eks jään ootama millal Sind C-komandos või Kodutundes näha saab 😀

    • Avatar
      Vasta P.K 27. mai 2014 at 14:52

      No nüüd oled juba teistel elualadel mäster? Pangandusega tõmmati eelmises postituses ju vesi peale sulle 🙂
      PS kui küsida tohib, mis su enda haridustase ka on? Kirjaoskust arvestades mitte üle 8 klassi.

    • Avatar
      Vasta Piia 27. mai 2014 at 17:57

      Meil oli peres tihti palgapäevani käes vaid sendid ja poole kuu pealt pidi poes käies raha lugema ja “soodsamaid” sööke leiutama, et söönuks saada. Alguses oli põhjus selles, et kasuisa oli jota, hiljem selles, et üksikema käis miinimumpalgaga tööl ja kujuta ette, oli vaid keskharidusega. Ja ma ei leia, et ma oleks seetõttu saanud kehvema kasvatuse või et mu ema oleks mulle halba eeskuju andnud. Olen nüüd täiesti iseseisev, käin ülikoolis ja täiskohaga tööl, saan omale paar korda aastas kaugema reisi lubada ja raha kõrvalegi panna ootamatusteks, ühtegi laenu kaelas pole ja poes käies raha ei loe. Vot selliseid lapsi kasvatavad “sellised” vanemad. Ma ei ütle, et Mallukas midagi sellist oleks, kuid sinu üleolek ja väitmine nagu õhukese rahakotiga inimesed oleksid kehvemad lapsevanemad, on küll täiesti jabur.

      • Avatar
        Vasta lala 27. mai 2014 at 18:57

        Selles on vahe sees, kas sente loetakse kuna rahadega ei osata ümber käia või kuna muudmoodi lihtsalt ei saa (kasvõi miinimumpalgaga tööl käimine). Tean ka peret, kus palk on vanematel 3000€kahepeale, maksavad kuus ainult 100€ kommunaale ja kuu lõpus on arvel paar eurot, kuigi üks saab palka kuu alguses ja teine kuu keskel. Raha pole kunagi – kahtlen, et pea 3000€ ltoidu peale läheb. Samas üksikemasid kes saavad 400-500€ ja saavad üürikorteri, kommud ja kõik muu makstud, vajadusel isegi raha kogutud.
        Kui pole õptetatud rahadega ümber käima, siis ega sealt midagi loota polegi.

    • Avatar
      Vasta anna 27. mai 2014 at 19:58

      tead Greete, jää lihtsalt vait!

    • Avatar
      Vasta Eliise 28. mai 2014 at 14:45

      Greete, mitte laen ei ole võõra oma vaid võlg. Laenuspetsialistina peaksid teadma mis vahe on laenul ja võlal..

    • Avatar
      Vasta Veski 29. mai 2014 at 09:02

      Küll te olete ikka nii tark ;), lausa uskumatu kui selline intelligent siinses kommentaariumis on

    • Avatar
      Vasta Ella 29. mai 2014 at 13:34

      See on tore, et Sulle, Greete on kodus käitumust õpetatud. Ühtlasi ka oskust teisele “ära panna”, kui see, mis teine teeb, ei meeldi. Vaevalt et omad ise enam kui keskharidust, piiratus paistab välja lausest ja stiilist. Kui Sul endal on olemas tugigrupp, siis palju õnne! Kuid seda kellelegi ette heita, et temal miski puudu on, on lihtsalt küüniline. Mismoodi peaks Mallukas end “kindlustama” võimalike kaotuste vastu nüüd, kui ta elab ja tegutseb parimal moel, nii nagu oskab. Vaene väike Greete, jalgupidi maas, nina teiste asjades ja kurjus südames. Mul on Sinust kahju.

  • Avatar
    Vasta Ann 27. mai 2014 at 12:13

    Ehh, oleks nagu naljanurka sattunud. Loe ja naera. Mul oleks ka liistusi vaja ja palju muudki, kuna endil ka majaehitus käimas. Kuid ma ei ole kade. Mul on hea meel, et kellelgi hästi läheb. See, et Mallikas nänni saab, ei häiri mind üldse. Mallukas selleks ju blogi peab, et see talle ka kasulik mingil moel oleks. Kas siis enda pingete maandamiseks, teiste lõbustamiseks ja see, et kuskilt keegi midagi annab. Iga firma otsustab ju ise, mil moel omale reklaami teeb. Mallukas, ole just selline edasi nagu oled ja ära lase ennast häirida teiste rumalusest ja juhmusest. Nad lihtsalt ei julge olla avatud ja välja õelda seda, mida nad sisimas mõtlevad ja tahavad. Samas ei sega see neid teisi halvustamast ja kritiseerimast. Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi.

  • Avatar
    Vasta B 27. mai 2014 at 12:08

    Minul on küll kohe hea meel teie üle. Et laenuasjad laabusid ja liistud saite jne. Kade olen ka muidugi aga hea meel on rohkem 😀

  • Avatar
    Vasta L. 27. mai 2014 at 11:28

    Kui keegi veidigi kriitiline on, siis kohe süüdistatakse kadeduses ja õeluses. (Ei pea siin all silmas labaseid lahmijaid, kuigi kehva väljendusoskuse taga on suhteliselt õigustatud kriitika.) Kui palju kordi on Mallukas teiste suhtes kriitiline olnud? Eriti väheteadlike naiivsete noorte emade suhtes. Enamasti õigustatult, ei vaidle vastu.

    Kui nüüd mõni leiab, et Mallukas on antud olukorras ja rahaasjades väheteadlik, naiivne ja kehv planeerija, siis on inimene kohe kadeduseuss. Eeldan, et Mallukas ise sai ka selle kogemuse läbi õppetunni ja oskab tulevikus oma tuttavatele antud teemal nõu anda.

    Oleme ise mehega samamoodi laenuvõtmisel rutakad olnud ning samamoodi on meie puhul olnud mees see, kes on minu “nüüd kohe” soovidega kaasa tulnud. Kusjuures samamoodi kolisime mingi aeg minu vanemate juurde eraldi korrusele, aga me siiski ei mahtunud kõik majja ära ning meie investeeringud jäid sinna maha ja oleme taas omaette. Enam kunagi ei koliks tagasi armastatud lapsepõlvekoju, ennem elan korteris, kuigi pole korteriinimene. 😀

  • Avatar
    Vasta lala 27. mai 2014 at 11:20

    Mis ajast ei tohi arvamust avaldada? Suurem osa blogist on vahva ja huvitav, aga see wi tähenda, et kõik peavad marianniga 24/7 150% nõustuma.

    • Avatar
      Vasta Agnes 27. mai 2014 at 11:26

      Mis nõustumisest on jutt? Nõustuda saab kellegi arvamuste või seisukohtadega. Nimetada kellegi tegutsemist ja valikut, kuidas oma elu elatakse nõmedaks ja kerjamiseks jne…noh…see, et tema tegi asju nii, ei tee teda veel lolliks ja ebapädevaks ja halvaks lapsevanemaks ja mis siit veel läbi on käinud. Sellised märkused on äärmiselt ebasobivad. Loodetavasti hukkamõistjad mõistavad oma elu paremini ja ilma abi vajamata elada. 🙂

      • Avatar
        Vasta lala 27. mai 2014 at 17:20

        Nõustuda saab ka inimese käitumisega. Ilmselgelt mallukas kerjab üpris palju.. kui mitte otse, siis palju ka vihjates. Järelikult tema meelest on selline käitumisviis õige – mina sellega ei nõustu.Jah, küsija suu pihta ei lööda, aga no kurat – kaua võib sedasi? Üldse ei ole tegemist kadedusega ja selleks ei pea ka eetikakuninganna olema, aga tõesti – mida ta tulevikus lapsele õpetab? Kahjuks näen igapäevaselt palju selliseid inimesi kes on oma lapsed samasugusteks rahalises mõtteskasvatanud nagu nad ise on.. ja mitte positiivses mõttes.

        • Avatar
          Vasta konkreete 27. mai 2014 at 23:07

          a milles tegelt probleem on siis? selles, et mariann saab lebomalt hakkama kui mõni teine? õudne asi küll 😀

          • Avatar
            konkreete 27. mai 2014 at 23:07

            ja et äkki hakkab mari ka tulevikus lebolt hakkama saama? appi!

          • Avatar
            lala 28. mai 2014 at 06:44

            Vastutustunnet peab kak uskilt õppima. Raha laiakslöömine ja siis avalik kerjamine pole eriti vastutustundlik.

          • Mallukas
            Mallukas 28. mai 2014 at 13:51

            Sorri, et oma raha remondile laiaks lõin. Mine ela nüüd oma elu edasi 😀

          • Avatar
            lala 28. mai 2014 at 06:47

            Juhul kui te ei tea, siis kodutundes jms sellistes saadetes tehtaksegi inimesed oikuivaesekesteks, reaalsus pole päris paljudel see mis näidatakse aga.

          • Avatar
            konkreete 28. mai 2014 at 21:14

            igaksjuhuks mainin, et Mallukal ei käinud kodus kodutunne remonti tegemas, ta ise pidi tegema ikka 😀

          • Avatar
            lala 29. mai 2014 at 06:50

            Jah, see kommentaar pidimujale minema 😀

  • Avatar
    Vasta Agnes 27. mai 2014 at 11:18

    Ussikari, mul on ettepanek, elage enda elu ja ärge käige lugemas asju, mis teid ilmselgelt ärritavad ja sisisema panevad. Jube on päevast päeva sellist negatiivsust lugeda, peab ikka õnnetu elu olema, et kõik ainult negatiivsetesse toonidesse panna. Kahju teist lausa.

    Mariannile ja perele aga soovin edu!

    • Avatar
      Vasta elex86 27. mai 2014 at 15:17

      (Y)

  • Avatar
    Vasta Eveliis 27. mai 2014 at 10:47

    Vat näe, räägin, et pole kade inimene. Krt pean sõnu sööma – liistude (või noh ehitus- ja sisustusmaterjali) peale olen ikka kade küll:)

  • Avatar
    Vasta Riin 27. mai 2014 at 10:34

    Konkreetne ussipesa.

  • Avatar
    Vasta kommenteerija 27. mai 2014 at 10:32

    Tegelt juba õudne lugeda tõesti,iga asi mida mallukal vaja on postitab facebooki,sest teab et keegi ikka ju talle annab,samas kui mina nt panen hetkel facebooki et mul liiste vaja ei tea kas k-rauta mulle ka kingid…see halamine ja kerjamine on juba ühe blogija kohta liig,olen igasuguseid blogijaid näinud aga sellist virisemist,kerjamis vihjeid pole veel näinud….õpi juba ükskord ise toime tulema,mitte teiste annetustest,sellel ühel kommenteerijal oli täitsa õigus,kuidas sa kunagi vaatad oma lapsele otsa kui kodus olevad asjad on kõik kerjatud…

    • Avatar
      Vasta lala 27. mai 2014 at 10:39

      Pean kahjuks nõustuma. Tore mudugi kui küsida julgetakse ja antakse ka, aga kas see ka eetiline on? Ei ütleks…mis jussist sai? Kuidas tema kolimisse suhtub?

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 27. mai 2014 at 10:52

        Eetikakuningannad koos?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2014 at 10:51

      ah, ära vingu 😀

      • Avatar
        Vasta Ssdea 27. mai 2014 at 12:00

        Kusjuures, mul tekkis ka ükspäev küsimus, et kuidas see “jussi-probleem” lahendati?

  • Avatar
    Vasta Kaie 27. mai 2014 at 09:55

    Küsija suu pihta ei lööda. Samas kui inimesel on valida, kas kolida sisse enda uude elamisse, nii et liistud võivad natukene oodata või siis hädaldada sellest avalikult nagu poleks tal raha söögi jaoks? Eks prioriteetide küsimus, mille järgi inimene elab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 27. mai 2014 at 10:02

      Kust sa loed, et mul söögi jaoks raha pole :D? Või noh, raha pole, sööki on

  • Avatar
    Vasta Pille 27. mai 2014 at 09:49

    Mõni tunneb kohe nii muret, et teeb foorumisse eraldi teema selleks 😀
    http://naistekas.delfi.ee/foorum/read.php?25,13030393,13030393#msg-13030393

    • Avatar
      Vasta Anu 27. mai 2014 at 10:28

      Seda oli küll valus lugeda :S Kas seal käivadki ainult kirjaoskamatud?

  • Avatar
    Vasta mari 27. mai 2014 at 09:42

    Issand jumal! Küll nüüd üks inimene tunneb muret,et kas pank pärast saab oma rahad tagasi 😀 absurd ikka küll. Aaaaah

  • Avatar
    Vasta Laura 27. mai 2014 at 09:38

    Mille kuradi pärast sa seda laenu üldse võtad???

    • Avatar
      Vasta Kata 27. mai 2014 at 15:09

      Mul tekkis sama küsimus, remont on ju tehtud 🙂 voodi oli teil olemas, üht-teist veel ja ülejäänud ostate ajapikku juurde. Remondimehele oleks võinud selle hindamisakti raha eest hoopiski ära maksta ja asi ants. Järgmise palgapäevani oleks ilmselt kitsas, sest sellest, mis nüüd tuleb peab võlad maksma, aga edasi läheks juba lahedamaks ja ei mingit peavalu laenumaksetega (Y)

  • Avatar
    Vasta Annu 27. mai 2014 at 09:25

    Tundub tõesti, et neiu Greete on väga hästi laenu köögipoolest teadlik kui ta isegi seda ei tea, et notaritasud ja laenu lepingutasu saab täiesti edukalt laenust maksta ja enamasti lägevad need automaatselt laenust maha:D Rääkimata sellest, et remondi tegemiseks laenu võtmine ja notaritasud kuidagi omavahel seotud ei ole:D

  • Avatar
    Vasta E. 27. mai 2014 at 09:19

    K-Rautale kiitus 🙂 ning need õelutsejad võiks ka tagasi tõmmata. krt küsigu ise ka, ehk saavad. nagu öeldakse, et see kriips su all on küsimiseks. kui seda kasutada ei oska siis täiesti oma viga. ning näib et maailmas on veel häid inimesi! 🙂 loodan varsti su uue kodu pilte näha. Edu ja jaksu, kallis Mallu 🙂

  • Avatar
    Vasta Kadi 27. mai 2014 at 09:18

    HAHAAAAHAAAAAHAAA. Ausalt see on nii naljakas, kuidas inimesed on nii rumalad 😀 😀 Ja ei oska isegi Mallukas kirjutada.

  • Avatar
    Vasta Trints 27. mai 2014 at 09:18

    Palju toredaid inimesi 😛

    Ilmselt kiunuvad enamasti sellised inimesed kellel poel aimugi, kui kallis on kodu remontimine. Iga kruvike maksab hingehinda! Kust tänapäeva noored ikka päevapealt selle raha võtavad, ikka ju enamikel laen abiks. Mis see remondilaen siis ikka ära ei ole, paljudel on ju sajad tuhanded kodulaenu ja maksavad seda pensionini.

  • Avatar
    Vasta liisur 27. mai 2014 at 09:13

    isiklikult arvan, et enamus inimesi, kes myrki pritsivad on lihtsalt ise syydi, kui kysida ei suuda/taha/oska… Sa oled super, Mallu 🙂 enjoy your New Home!

  • Avatar
    Vasta Kertu 27. mai 2014 at 09:12

    Minu teada laenu võttes notari tasu sa ei maksa. See on siis kui on tarvis notaris mingeid tehinguid teha (kui laen on näiteks kodu ostmiseks). Aga kui laen on lihtsalt remondiks siis… peale lepingu mõlemapoolset allkirjastamist peaks nagu kõik olema.

    • Avatar
      Vasta Jaanika 28. mai 2014 at 19:22

      Kui elukoht laenu tagatiseks pannakse, siis tuleb ju hüpoteek seada ja seda saab ikka ainult notaris teha.

  • Avatar
    Vasta Jaanika 27. mai 2014 at 09:09

    Kurja,mul siin nimekaim kes käib õelusi kommenteerimas 🙁
    Aga minu arust on fantastiline,et sa julged küsida ja see et sa midagi ka saad on supper! Tõesti ongi nii et küsija suu pihta ei lööda ja soovin edu kolimiseks! Ootan juba uue kodu pilte 🙂

    • Avatar
      Vasta jaanika o. 27. mai 2014 at 16:10

      Sorry, aga sa oled jobu…ausõna!