Uncategorized

a mis praegu moes on?

11. juuni 2014

Mõnikord jäävad mulle ette teiste suvalised blogipostitused mingisugustest showroomidest ja metsikutest pidudest, mis neis toimuvad. Peo naelaks on muidugi siis mingi haa ja emmi UUE HOOAJA KAUP, mida kõik eided kohapeal siis ahhetades ja ohhetades vahivad.

that_is_so_cool-9275948

Ei teagi, kas ma tahaks ise ka hinges vaadata lapstööliste valmistatud hilpe, mida varsti kuskilt osta saab, või miks mul selliste eidekogunemiste vastu ebameeldivus on? Ma lihtsalt ei saa aru, et keda huvitab? Aa okei, kedagi peab huvitama, sest inimesi seal üritusel on. Aga miks? Mida see teadmine sulle annab, et mis varsti kuskil müügil on? Kas inimesed muidu ei tea, mida nad kanda tahavad? Miks on vaja ilmtingimata just neid asju? Kas selle asja nimi ongi moega kaasas käimine? Et kõikidel on sama Hiina Chongi meisterdatud hõlst seljas?

Mind hädavaevu huvitab (loe: üldse ei huvita), mis praegugi moes on. Veel vähem, et ma kuskil kiljuks: “Ou maiii gaad. Kas tõesti on jumalad nii armulised ja saadavad New Yorkerisse varsti müügile sellised roosad dressid? NO EI VÕI OLLA!”.

tumblr_lgl82qjlld1qg6sdmo1_400-7949013

Imelikul kombel saan mina ka teinekord mingisuguseid kutsed riietepoe uute kollektsioonide näitamistele ja nii, aga ma võin nimetada 739837857473457348756374563475 asja, mida ma teeksin enne, kui oma aega raiskaks selliste ürituste väisamise asemel. Viiesaja kuuekümnendal kohal on näiteks kassikarvadest kampsunite kudumine.

Aga jah. Ei ole mina mingi moeguru, seda pean ma tunnistama. Ma isegi ei tea, mis praegu moes on? Mul on suva, sest ma kannan ju ikka neid asju, mis mulle sobivad, või mis mulle meeldivad. Sitta mul sellest, kas see moes on.

Kallid lugejad, kui palju teie siis ka tänapäeval “moega kaasas käite”?

Loe ka neid postitusi!

49 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Lugeja112 19. juuni 2014 at 10:07

    ..Moodi ei jälgi. Küll aga värve mis endale meeldivad, mugavust ja omavahel kokkusobivust.

    Firma riiete kohta ütlen niipalju, et kvaliteetsetel teksadel ja new yorkeri teksadel on vahe see minu jaoks. Hilgfigeri teksad on jah kallimad aga outletist ostes saab odavamalt ja ese peab vastu mitu aastat ilma, et käriseks kusagilt ja värv on ka aastaid kena. Pluss jalas on need lihtsalt nii head 🙂 Pluusid, kleidid, seelikud, retukad..nendes ma firmat taga ei aja. Ehk siis kui firma taga on kvaliteet siis jälgin seda ostes: jalanõusid, teksaseid ja käekellad lähevad ka sinna kategooriasse. Pigem olgu asju vähem aga olgu nad vastupidavad 🙂

    Jep katsukatest saab vahel väga häid asju. Kuid see mida ma ei salli on: “Lähen haaran iga kuu sekkaritest megapalju riideid kokku, jeei nüüd on mul palju ägedaid asju.” Jep aga järg kuu annad need juba ära, sest neid on niipalju ja enamusi neist kantakse paar korda. Muuseas raha kulub sekkarites ka üsna palju.
    Ehk siis ma olen üks neist imelikest naistest kellel jalanõu riiul sisaldab vaid max viite paari käimasid: kingad, baleriinad, tennarid, talvejalanõud ja sandaalid. Neid mida on parasjagu vaja ostan paari kannan kuni leian, et aeg on neil läbi ja siis soetan uued 🙂

  • Avatar
    Vasta Katrina 13. juuni 2014 at 15:46

    Olen märganud, et “on moes” löntsib aasta-paar mul sabas…….. oli see siis velvetkostüüm aastakümneid tagasi või valge A-lõikeline poolmantel tänavukevadises butiigis. Aga üldiselt mood kordub: ülikitsad püksid naistel olid 1950-60, alt laienevad 1960-70, ühtlaselt laiad 1970-80 ja siis vist uuele ringile. Mul oli imeliselt õmblev vanaema ja ta ei keelanud mulle oma Singerit…. ja nii läkski- algul nukkudele, hiljem omale, sõbrannadele, mehele, lastele….

  • Avatar
    Vasta Lihtsaltmelon 13. juuni 2014 at 12:31

    Mina arrrrmastan moodi. Mitte küll sellisel tasemel, et ületee poodi ei läheks kõige jubedamates kaltsudes, aga nii palju, et kui aega on, siis tahaks end ilusaks sättida. Ja ilus ei ole see, mida ajakiri ütleb, vaid see mida ise arvan et on. Ajakirjadest saab inspiratsiooni. Ja tegelikult mood ongi ju see, et mis hetkel inimestele kõige rohkem meeldib. Mitte ajakirjad ei dikteeri moodi, vaid inimesed ise. Aga et minna haa ja emmi uusimat kaupa nillima “moe nimel”? Hahhahahha! Sealt moekaid asju väga keeruline leida.. Eestisse jõuab kõik ju nii hilja. Parimat kaupa saab ikka katsukatest.

  • Avatar
    Vasta Nona 13. juuni 2014 at 00:26

    Sellised enesenäitamise ja massi sulandumise üritused peaks huvitama peamiselt nii 15 aastaseid tüdrukuid ning see käib paratamatult ühe arenguetapi juurde. Kahjuks kui noor naine pöörab tähelepanu üksnes oma välimusele ja üldse mitte oma sisemusele, siis jäädaksegi 15 aastase arengutasemele ka kahekümnendates. Lõpptulemuseks sisutu ja eesmärgitu elu – ürituselt üritusele, kollektsioonist kollektsiooni, muud ajus ei toimu.

  • Avatar
    Vasta Kail 12. juuni 2014 at 13:59

    Ma moodi ei jälgi, aga enda stiil on küll oluline. Riideid ostan sekkaritest, sest laiatarbepoodide kaubad ei meeldi ja mingit fimakaupa osta ei jaksa ega tunne vajadustki. Kunagi (aga see on ka juba mingi 4-5 aastat tagasi) jäid firmakatest silma desiguali riided, just värvikirevuse ja kollaži tõttu, mis nad kasutavad, aga see läks ka kähku üle, sest minu meelest on kohutav, et nende firma nimi niimoodi suurelt nt mantli seljal laiutab. Mingi alaväärsuskompleks vist 🙂

  • Avatar
    Vasta Maire 12. juuni 2014 at 13:35

    sihilikult ostmas ei käi ka. kuid kui midagi on vaja, kodus olemas pole, kaltsukas pole, siis ostan uue tihtipeale. kuna praeguste järelturuhindade juures on tihtipeale nii, et pane 5-10 euri juurde ja saad uue. äärmisel juhul seal 20 euri. oleneb asjast. nt nüüd hiljuti oli. otsisn lapsele k/s kombet. igal pool müüakse hirmkantud 5-10 euriga, vähe viisakamaid 15-25 euri, ja vähe kantud 30-40 euri. on ka kallimaid. ja pooljuhuslikult sattusin uue asja peale, oli soodukas, ja sain 44 euriga uue. tänapäeva müüjad ei mõtle enamjaolt, et müüd sa asja 2-3 euriga, ostja paneb postikulu juurde, ja selle eest saaks juba uue asja. ja kaltsukas on tihtipeale asju, mis on palju lahedamad kui massid. saad erineda üldisest, omada originaalset. moekaubad on tänapäeval sellised asjad, mis on kõigil tavaliselt. ei hakka ka kunagi ostma …

  • Avatar
    Vasta G 12. juuni 2014 at 11:46

    Eks see ikka mingi reputatsiooni kysimus ole,et miks sellistele yritustele ronitakse. Inimesed ikka arvavad, et kui selline kutse postkasti potsatab, siis ilmselgelt kedagi huvitab nende arvamus ja kedagi huvitab just nende kohal olek. Isiklikult ei n2e mingit pointi kuskil v2ikeses ruumis mingeid odavaid (kvaliteedi poolest,mitte just alati hinna) hilpe vaadata,mis varsti nii kui nii poes myygil on. Mina ennast v2ga erilisena ei tunneks,aga see olen ka mina. Paljudele meeldib selline tyhja passimine ja enda t2htsana tundmine , eriti kui saab veel pokaali tasuta vahuveini juua (mis kindlasti champagne’ks tituleeritakse) .

  • Avatar
    Vasta Adeliina 12. juuni 2014 at 11:09

    Ainuke asi, mida ma tean et peaks moes olema praegu on neoonvärvid :D. Ja seda ka ainult sellepärast, et lugesin kogemata kellegi moeblogi. Aga muidu kui ma tahan osta midagi, siis ma käin tavaliselt kaltsukates, sest: 1)Kuressaares ei ole normaalseid poode (Seppäläst vahest harva leiab midagi, aga see on teises linna otsas ja ei viitsi sinna minna kunagi) 2)Ma ei taha kanda teistega samasuguseid riideid. Alati linnas käies on paljudel ühesugused riided, ikka kuskilt h&m ostetud. Eriti veel mingitel 15 aastastel. Ma ei saa nagu aru, et miks ma peaks käima riides samamoodi nagu köik teised.
    Naljakas on see, et aaastaid on inimesed öelnud mulle kui stiilne ja moodne ma olen. Ma nagu ise küll ei ütleks, et ma nii väga stiilne olen. Kannan seda mis mulle meeldib.

  • Avatar
    Vasta L. 12. juuni 2014 at 11:02

    Sihilikult ostmas ei käi nii.öelda hetke moeröögatusi, aga kui midagi meeldib ja sobib, siis ostan ära. Riietun siiski endale mugavalt ja meeldivalt. Näiteks meeldib mulle pliiatsseelikuid kanda ja hiljuti soetasin mingit neoonsemat tooni särgi. Üks sõbranna kiljatas selle peale “isssver, see on ju nii last year!!!”.
    See moeteema on mulle ka selle nurga all silma jäänud, et näiteks kui keegi tahab nabaneeti või tatokat või midaiganes veel teha, see sellised räiged moegurud käivad ja niutsuvad, et nabaneedid olid moes 10 aastat tagasi, või et tatokadolid moes 5 aastat tagasi või misiganes muu debiilsus sealt välja tuleb.. ja siis ma mõtlen, et kas nemad tõesti jätavad midagi tegemata/ostmata, sest see on “nii last year”?
    Muideks, kuidas su geellakk vastu on pidanud? Sooviks lausa eraldi postitust selle kohta:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 11:08

      Kuule praegu on paar nädalat möödas ja noh, loomulikult on välja kasvanud, aga murdunud pole miskit 🙂

  • Avatar
    Vasta A 12. juuni 2014 at 10:02

    Ma ostan enamiku oma riietest üldse katsukast, leiab palju huvitavamaid asju ja ei pea ulmesummasid nende eest välja käima. Mis firma riietel peal on või mis kollektsioonist nad pärit on, ei huvita mind üldse. Moeblogid on ka kõige igavamad blogid üldse mu arvates. Lugesin kunagi ühte ilublogi, kus olid tootearvustused, mis mind tol ajal huvitasid, aga nüüd on seal ainult outfiti postitused outfiti postituste otsa, ja sedagi selleks, et promoda midagi, mille eest ta pärast palka saab nendelt firmadelt. Nüüd ei loe enam seda blogi, see tüdruk pole kõige unikaalsem ka oma Lindexi-H&M-Zara masstoodanguga (kuigi ta ise end selleks peab).

    • Avatar
      Vasta L. 12. juuni 2014 at 11:05

      Minu meelest on kaltsukates ka juba hinnad päris lakke aetud ja tihtipeale on sealgi need H&M’i, Lindexi jms masstoodangu riided ülekaalus. Jätsin jalavaeva seetõttu paar aastat tagasi ära ja pole vaevunud enam kuskile kaevama minema,kuigi peaks vist uue võimaluse asjale andma 😀

  • Avatar
    Vasta Riina :) 12. juuni 2014 at 09:10

    Ei käi absoluutselt moega kaasas.
    Kannan just parajasti seda, mis kapis ja mis seljas mugav on. Who cares, mis teised arvavad. Ja kui aus olla, siis mulle ei meeldi üldse šopata. Riideid siis just. Ma ei viitsi tundide viisi kuskil keskuses riietepoode kammida ja proovida. Nii kurnav minu arust. Kui ma midagi tahan ja parasjagu ribadeks miskit kantud, siis lähen poodi, vaatan suurust ja silmaga umbes, et see peaks minema ja ostan 🙂 Miks peab lihtsa asja nii keeruliseks ajama?

  • Avatar
    Vasta Sandra 12. juuni 2014 at 08:41

    Moega kaasas käisin siis, kui olid popid alt lainevad teksad :D. muud lihtsalt ei olnudki tol ajal saada. Aga ei, moodi ei järgi ja võimalik et oma kodulinnas olen ma üldse kõige maakam inimene, kannan just seda mis on mulle taskukohane ja mugav :).

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 12. juuni 2014 at 08:40

    Moega kaasas ei käi. Kannan seda mis mulle meeldib.

  • Avatar
    Vasta Tikker 12. juuni 2014 at 08:39

    Ma oleks võinud selle postituse ise kirjutada. Noh, selle vahega, et keegi mulle kutseid ei saada (õnneks!). Ma ei ole ka kunagi aru saanud, MIKS peaks ma järgima oma riietumisstiilis seda, mis kuskil moeajakirjade või -firmade tähtsate ninade kontorites paar korda aastas välja mõeldakse. Nii, teeme nüüd nii, et sel suvel on moes triibud. Või peenikesed vööd. Või just SEE värv.

    Ei hakka kollane mulle sellest rohkem sobima, et ta parasjagu moes on (tegelt ma ei tea, kas kollane sobib mulle või mitte, ammugi seda, kas ta on hetkel moes või mitte, irw).

    Aga noh, vastus on siiski lihtne – see on äri nagu iga teinegi 🙂 Minu huvid on lihtsalt mujal… Näiteks sellel, milliseid uusi mahetooteid Eesti turul on 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 09:17

      Uut mahetoodete infot võid ka minuga jagada :D!

  • Avatar
    Vasta Sandra 12. juuni 2014 at 08:32

    Paraku on nii või naa see, et suurfirmad kasutavad arengumaades lapstööjõudu, sest see on odav. Kui me püüaks seda välistada, siis me jääks ilmselt suisa paljaks/ilma kodumasinateta jne jne jne. Seega ma arvan, et see ei ole väga teema mille üle diskuteerida, kuna see on nii lai probleem, et seda üksikinimesed ei muuda. Mitte et see ei oleks probleem. Aga Mallukale siin Sheinside pärast turja karata on kah natuke imelik. Aga see selleks.
    Moeteadlik mina ei ole ja mul on sügavalt savi, mis hetkel moes on. Delfi naisteka on viimasel ajal täis neid, et vaata, mis on sel suvel moes jne jne jne. Alates bikiinidest (no kui erinevaid neid ikka teha annab? Funktsioon, seega lõige on laias laastus ikka sama ju) ja mõned päevad nähtud… huulepulgatoonidega! No tule jumal appi, kas ei ole midagi jaburamat, kui uurida, mis huulepulgatoonid on sel suvel moes. Põhilised toonid varieeruvad ikkagi heleroosast kuni kärtspunaseni, ma ei kavatsegi hakata oma huuli roheliseks värvima, kui keegi ka väidab, et see on jube lahe.
    Riideid ma ostnud ei ole kunagi, kõik on kas ema õmmeldud, kuskilt tuttavate/sõprade käest saadud või siis kaltsukatest omal ajal. Ahjaa, lahedaid hilpe olen ka oma kodu pööningult leidnud. 😀 Aga valdav osa on ema tehtud. Kunagi väga noorena oli mul paar paari pükse ka, aga enamasti olen terve oma elu seelikutega käinud ja nüüd ei ole mul enam oi kui palju aastaid pükse jalas olnud. Sest ma tunnen ennast seelikutes hästi, ma leian, et ma olen enamasti üpris naiselik nii oma riietuselt kui käitumiselt ja miks ma ei võik siis seelikuid ja kleite armastada, kui ma olen naine? Lisaks on mul väga naiselik hobi, millega ma olen lapsest saadik tegelenud, kindlasti on ka see palju mu riietust mõjutanud. Seelikute ja kõrgete kontsade armastus on kindlasti sealt pärit. Muidugi omal ajal oli mul koolis selle tõttu väga raske, et ma eristusin hallist massist, minu teismeiga oli nende kurikuulsate laiade pükste ajal. No ja teistmoodi ja vaikne inimene, seelikuga kah, seda tuli ju ikka mõnitada nii kuis vähegi jaksati. Aga ma jäin iseendaks, ma ei muutund ja ma olen kuradi uhke selle üle. Sest kuidas võib keegi teine mulle ette kirjutada, mida ma pean kandma ja mida ma ei tohi kanda? Kui see sulle ei meeldi, siis on see SINU probleem. Kui mulle meeldib neid riideid kanda ja ma tunnen ennast sellest hästi, siis järelikult see sobib mulle ja on minu stiil. Sina ei tule seda arvustama.

    • Avatar
      Vasta P 12. juuni 2014 at 20:01

      Vaga mugav motlemine, kui mitte lausa ettekaane “pimesi ostlemiseks”, et indiviidi voimuses nagunii midagi muuta pole. Vale puha! Kujuta nyyd ette kui suur hulk inimesi nii motleb ning kui see inimmass seda moistaks ning julgeks tarbida teadlikumalt, kullap siis ka ehk midagi muutuma hakkaks. Kuniks aga “mida odavamalt, seda parem” (soovitatavalt lausa tasuta), suhtumine on aktsepteeritav ning moraalitunnet mitte koigutav, siis jah- midagi ei muutugi! 21. sajandi eurooplane ei peaks enam leppima voi paratamatuks pidama, et lapstoojou abil valmivad tema riided ning loomade peal on testitud tema kosmeetilised vahendid, kui alternatiivid on ilmselgelt juba olemas! Pigem laiskus, piiratud motlemine ning rahaahnus on seda teemat kokkuvotvad marksonad. Diskuteerimiseks on teemat kullaga!

  • Avatar
    Vasta B 12. juuni 2014 at 07:52

    Varem on ka see küsimus mulle pähe tulnud, aga pole olnud teemat et küsida. Igatahes sa oled (ja väga hea et oled) laste suhtes väga kaitsev ja üldse selline maailma õigluse eest seisja paljudes teemades 😀 mis kuradi põhjusel sa nii rõõmsalt neid sheinside riideid siis kannad? Arvan, et tead ise ka kes neid väikse raha eest kokku õmblevad.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 09:24

      No vaata, siin on tegelikult erinevus sees sellega, et minu postituse point pole, et ma ei kanna H&M’i asju sellepärast, et need on lapstööliste tehtud, vaid jutt on siiski teise nurga alt. See, et need lapstööliste tehtud on, on veel kirss tordil.

      Otseloomulikult on kindlasti need Sheinside’i asjad ka lapstööliste poolt tehtud, aga noh, neid ma saan tasuta:D Ja kuna ma nagunii väga shoppamas ei käi, siis see ongi ainuke kohake, kust ma riideid saan (põhimõtteliselt).

      • Avatar
        Vasta K 12. juuni 2014 at 13:29

        Et kuna sa tasuta saad, siis see õigustab kuidagi..? Ise tood lapstööjõu postituses mängu ja nüüd on äkki ükskõik, sest sa saad neid riideid ju tasuta. Pisut kahepalgeline.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 13:51

          Kordan veelkord, et see ei olnud minu jutu point. Aga kui sa leiad, et see on kahepalgeline, siis nuta mulle jõgi ja vaata, kui palju see mind huvitab 😀

        • Avatar
          Vasta Greete 12. juuni 2014 at 17:18

          ah ta ongi üks kahepalgeline, hariduseta, suva perekonnast, teisi kadestav, mahategev, labane uss 😀 Niikaua mängib jälle kôvat mutti, kuni tuleb halav postitus? kuidas tema maas nuttis.

  • Avatar
    Vasta Maire 12. juuni 2014 at 06:33

    vabandan kohe ette, mul pole siin arvutis tapitahti.

    moega kaasas kaimine on minugi jaoks viimane asi mida teen. ei loe ma moeajakirju, ei osta viimaseid riideid omale. ok, eks osad asjad on isegi ilusad, mis just praegu poodides on, kuid krabama neid ei lahe. kannan mis meeldib ja mis sobib ja mis naeb mu meeest kena valja. haa ja emmist ei osta ammugi asju. mu meelest uehinnatud asjakesed. ok, kui kuskilt mujalt nappu jaab no miks mitte, eriti kuna omal on lapsed, siis kuskilt saades/hulgiostes lasteriideid on neid ikka sekka sattunud. kuid aru ma ei saa, miks on vaja inimestel meeletult taga ajada just neid hirmkalleid firmakaid. isegi jarelturul on pidevalt ostusoovid, kus lapsele ostetakse H&M, lenne, huppa, giraf, disney, sanrio (hello kitty) vms tooteid. ok, lenned ja huppad on toesti kvaliteetsed ja peavad kaua vastu kuid muud…?? hakka veel teistele naitama et oled rott ja kannad noname asju….
    ja oi vahest seda mone kriitikat, kui juled kanda eelmise, voi veel ule eelmise hooaja riideeset. see margitakse vahest ikka konkreetselt ara. vahet pole, on see siis taiskasvandud voi lapse asi. hooajamood on koigi.

    ja teksadest. ise kannan sirge loikega teksasid. nii on aegade algusest peale kantud, nii on meeldima jaanud, ja nii ka kannan.

    ja mu meelest on mood vahel imelik ja eluilmaski nii ei kannaks. eelmine aasta oli see vist, mil noortel oli kombeks anda dresse sokisaarte sees. dressid siis alt kummiga, sokid sellised pikema saarega. sokid voimalikult korgele tostetud ja puksisaared sisse topitud. pikka aega kanti nii.
    ma kull ise nii vana pole et pension paistaks, kuid teismeline ka mitte. ja just kooliskaivad teismelised leiutavad neid koikse omamoodi moode.

  • Avatar
    Vasta annika 12. juuni 2014 at 06:02

    Päris kindlasti on ”moes” laiad teksad, sest mina käin nendega, vot 😀 😀

  • Avatar
    Vasta C. 12. juuni 2014 at 05:52

    Ma ei saa öelda et mind mood üldse ei huvita, kuskile moesõule ma ei läheks aga poes käies uurin ikka et mis on moes ja popp või mingitest ajakirjadest (ei osta spetsiaalselt selleks ajakirja kui juhtub kätte). Kuid ei järgi 100% moodi, mõned asjad kindlasti mis üks või teine hooaeg moes on sobitan oma teiste riietega kokku, armastan värve, neoone eriti, kollane, roosa, oranz.
    Moega kaasas käia oleks vist päris keeruline, see muutub ju nii tihti, et isegi kui tahaks siis suht kulukaks läheks iga hooaeg oma garderoobi väljavahetamine 😀

  • Avatar
    Vasta jaanika 12. juuni 2014 at 05:49

    Selles postituses räägib küll “KADEDUS” isiklikult

    • Avatar
      Vasta Epp 12. juuni 2014 at 09:18

      Kuidas saab KADEDUS isiklikult rääkida, kui ta postituses juba mainis, et teda on ka nendele üritustele kutsutud? Et teistest asjadest või inimestest rääkida ei pea olema ilmtingimata KADE?!!!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 09:25

      Ära võta hinge, aga minu meelest räägib iga sinu teine kommentaar kadedusnoodiga 🙂

      • Avatar
        Vasta jaanika 12. juuni 2014 at 10:19

        Võimalik! Aga kõigil oma huvid, miks seda siis halvustada ja maha teha?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 10:28

          Aga kui minu huvi on blogida sellest, mida mu hing ihkab, siis miks sa seda halvustad ja maha teed? Mine tõmble oma bloginässakas, mitte siin, ole hea 🙂

          • Avatar
            jaanika 12. juuni 2014 at 10:36
          • Avatar
            jaanika 12. juuni 2014 at 10:59

            Bloginässakas…milleks solvata? Katsuks ikka viisakaks jääda

          • Mallukas
            Mallukas 12. juuni 2014 at 11:10

            Kui sa viisakust tahad, siis mine otsi seda kuskilt mujalt. Sa oled mulle juba TÄIEGA pinda hakanud käima, mine kasvata parem oma sadat last või tee midagi tarka. Over and out.

          • Avatar
            jaanika 12. juuni 2014 at 12:01

            See on tase

  • Avatar
    Vasta Silvia 12. juuni 2014 at 00:47

    Mina ei käi absoluutselt moega kaasas 😀 mul on välja kujunenud oma stiil mis mulle meeldib ja mida ma kanda tahan . Midagi hipilikku ja vabamat , samuti meeldivad mulle kampsunid ja sellised värvilised asjad 😀 Kannan seda mis meeldib ja jään sellega silma, sest oskan ja julgen erineda neist “moeahvidest” 😀

  • Avatar
    Vasta Kris 12. juuni 2014 at 00:34

    No kuule, Sheinside lapstöölise kokkususserdatud kolehõlstides kekutamine on veel kordi tobedam kui need showroomid.

  • Avatar
    Vasta Mina 11. juuni 2014 at 23:26

    Mina ei saa aru ka moešõudest. No miks on vaja teha sellist suurt numbrit mingist üritusest, kus reklaamitakse riideid, mida ealeski ükski normaalne inimene selga ei pane. Ja kui sul juhtub veel olema seal tuttavast modell, kes sulle iga 2sek järgi seda meelde tuletab, et ka tema osaleb seal ja sa talle väidad, et sind see ei huvita, siis oled sa automaatselt KADE ja ei tunne teistest rõõmu. No ausalt mul korra on nii olnud ja viskas koppa ette küll.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 12. juuni 2014 at 09:19

      No need shõud on veel omaette üritus, millest ma kohe mitte essugi aru ei saa:D

  • Avatar
    Vasta Liis 11. juuni 2014 at 23:20

    Ojja instas nägin Mariliis Suvi postitust ja mõtlesin täpselt nagu sina .. Pole siiani aru saanud ja ei tahagi aru saada 😀

  • Avatar
    Vasta Sirli 11. juuni 2014 at 23:17

    Mina panen selga riided, milles ma end mugavalt tunnen. Mul on täiesti ükskõik mida teised arvavad ja kannavad 🙂 Oluline, et mul on hea olla. Ja minumeelest need igasugused moeüritused jne reklaamivad selliseid asju , mida iga normaalne inimene endale ikka selga ei pane 😛

  • Avatar
    Vasta Maria 11. juuni 2014 at 23:08

    On arusaadav, et sellised üritused on ülimõttetud ja muidugi on tuhat muud asja, mida selle asemel teha, aga vot ei saa mina aru, miks ütlevad inimesed, et nad üldse moega kaasas ei käi. Tegelikult ostad ju sa poest riideid, mis hetkel on moes. Vähe on müügil asju, mis ei ole üldse populaarsed. Võtame nt. kitsaste teksade fenomeni, sa võid küll väita, et sa ei käi moega kaasas, kuid ometigi kannad ju kitsaid teksasid, sest et laiad teksad olid moes 15 aastat tagasi. Sama kehtib ju kõikide riietega, vähemalt kui ostad poest uusi asju, siis käid alateadlikult alati moega kaasas. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 11. juuni 2014 at 23:12

      Ma ei väida, et ma ei käi üldse moega kaasas. Ma mõtlesin rohkem seda “see hooaeg on moes loomamustrid!!” ja siis kahman endale leopardimustrilisi asju kokku, midagi säärast. Ja ma tegelikult ei mäletagi, millal ma viimati käisin poes endale midagi ostmas, kui täitsa aus olla 😀

    • Avatar
      Vasta tegelikult 11. juuni 2014 at 23:16

      Tegelikult olid laiad teksad moes nii umbes 6 aastat tagasi, kui norida 😀

      • Avatar
        Vasta konkreete 12. juuni 2014 at 00:04

        ee no päris kindlalt olid mul päris kitsad teksad juba 8 aastat tagasi, 10 aastat tagasi sirge lõige ja laiad 14 aastat tagasi viimati… seega sa elad vist maailma lõpus 😀

    • Avatar
      Vasta nell 12. juuni 2014 at 08:16

      Kui ikka poodides ringi vaadata siis müügil on nii kitsad, laiad, bootcut kui sirge säärega mudelid. Ikka oma kehatüübile sobivad teksad valin mitte ei topi skinnysid jalga kuna “moes ju on”.

      • Avatar
        Vasta A 12. juuni 2014 at 09:51

        Täiesti nõus! Ma ei kanna ka kitsaid teksaseid, sest mul on alati olnud laiad puusad ja suur tagumik, kitsad teksad näevad nii veidrad välja mu jalas. Kõik mu püksid on kas alt veidi laienevad või siis vähemalt sirge lõikega ja mind absoluutselt ei huvita, kui moes see on. Ma ei taha välja näha/tunda end nagu nagu viiner kiles. Oma kehatüübile ja mugavusele vastavalt tuleb riietuda, mitte ainult moe järgi.

  • Avatar
    Vasta Viivika 11. juuni 2014 at 23:08

    Mina kannan neid riideid, milles ma end mugavalt tunnen ja samuti, mis mulle sobivad.
    Mood on see, mida sa ise teed 😀
    Seega, mina olen väga moekas 😀
    Ja mul täiesti ükskõik, mida teised minu riietusstiilist arvavad, olen nende arust out oma riietega, well shit luck.