Lapse üles kasvatamine LAPSED Lasteasjad Mari

potijuttu

20. juuni 2014

Kuna Mari alles hiljuti veel istuda ei osanud, siis ei ole mina sellest potitreeningust suuremat arvanud. Ta on ju alles beebi ja ta ei pea oskama potil käia. Kuna aga ma elan koos ämmaga, kes kõiki oma lapsi alates teisest elukuust potile pani (ja kõik need lapsed olid aastaselt juba 100% potilapsed), siis hakkas ta mulle mingi aeg rääkima, et tuleb ikka pott osta, sest tema tahaks hakata Mari peale sööki potile panema.

No selge, kui tema tahab ja viitsib, miks siis mitte. Esimeseks potiks saime Beebicenteri roosa potikese, mis on siiski rohkem mõeldud suuremale lapsele, sest auk on ilmatuma suur ja Mari vajus pea üleni sinna sisse. Ometi õnnestus ämmal nii mõnigi kord siiski potti “saak” püüda.

Ütlen ausalt, mina selle potimajandusega tegelenud pole. Väga tihti on Mari vanaemaga all ja seal nad siis omaette potitavad ja on. Ma ei uskunud, et nii väike võiks üldse aru saadagi, et häda tuleb potti teha.

Ühel päeval sain kirja, et mind ootab Smartpostis väike pakike. Okei, pakk oli siiski Marile ja selle sees oli väike kaasaskantav pott. See meeldis ämmale juba rohkem – hea väikse auguga olevat teine. Ja sellest ajast peale on Marikene iga päev oma roosal potil häda tegemas käinud. Ausalt kah. Et seda mulle tõestada, näitas ämm mulle mitut pilti potisisust. Teie õnneks ma neid siia lisama ei hakka, sest mulgi oli üsna rõve neid vaadata. Ja ma just parasjagu sõin ka…Aga see selleks. Ämm väitis, et ah, Mari käib ju AMMU potil. Teinekord ikka juhtub, et tuleb mähkmesse, aga enamasti siiski potti.

Okei, tahtsin mina siis Marist uuel potil pilti teha. Panin ta potile, võtsin telefoni ja kuulsin, kuidas Mari viisakalt potti siristas. Ma olin hämmingus. Kuidas ta teadis, et potti tuleb pissida? Ämm arvab, et see on seepärast, et istudes on ikka mugavam oma asju ajada, kui lamades või käpuli olles vms.

pott-6769974No ja kui ma ta siis tahtsin potilt üles tõsta, oli ta salamahti number kahte tegema hakanud ja see kõik kukkus POTS mulle paljaste varvaste vahele. Elu õied…

Aga jah, ma tean, et see ei pruugi nii üldse jääda, aga kui ma Mari püksid ära võtan ja ta poti kõrvale panen, siis ta sätib juba lausa ise ennast sinna istuma. Alati kaua ei viitsi, mõnikord ei tule ka midagi, aga ikka läheb istub korraks. No nii moe pärast. No on ju tubli kaheksakuune beebi mul 🙂

Et keegi teine saaks ka hakata enda last potitreenima, siis loosin koos Lastekaupadega ühe säärase poti välja. Võitja saab ise värvi valida 🙂

Auhinnamängus osalemiseks jäta mulle kommentaariks, et kui vanalt oled sina oma last potitreeninuga kurssi viinud, või kui vanalt on sul plaanis seda teha?

Loe ka neid postitusi!

132 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta nonii 17. november 2014 at 13:26

    Ma olen nii mõnelegi värskele emmele neid trikke õpetanud ja kuigi esmalt ollakse pisut tõrges on lõpp tulemuse osas kõik rahul.
    NII SIIS – alustasin selle asja õpetamist kohe kui haiglast koju saime , nii umbes 10 päeva vanuselt. võtsin beebi sülle nii, et selg ja pea vastu minu kõhtu- rinda, ise kallutasin end veidi taha, et tal oleks veidi lamav asend. Üks mu käsi hoidis last enda vastas , teisega tõstsin tema jalakesed istuvasse asendisse ja hüüdsin rõõmsalt piss, piss. Alul panin ka kraani vee solisema, sest solin tekitas kohe oodatud tulemuse, tee seda kraanikausi kohal siis. Edasi kiitsin ja tegin pai ja varsti olime mõlemad õnnelikud. Hiljem kui laps juba pead kandis, tegin sama juba tita potikohal, ainult selle vahega et ma istusin toas voodi serval jalad laiali ja laps mu jalge kohal toetas seljaga mu kõhu vastu ja mina hoidsin tema kintsukesi kummaski peos ja sihtisime maha pandud potti. Varsti oskas tita juba sss. sss – ga märku anda oma pissumise soovist., millele reageerisin kiirelt oodha-oodha -ga (oota) ja ruttu püks, mähku maha ja potile/minu süle potile. No algul pidin olema tähelepanelik et missuguse aja järel ta pissib, tavaliselt 7 min peale sööki ja hiljem kujunes potitamine rutiiniks. Päev päevalt õnnestus meil aina rohkem mähkusi päästa. Ja siis kui laps juba istus, paningi ta potile, kui üsna kohe ei tulnudki pissi ka kutsumise järgi, siis teda sinna pikalt istuma ei jätnud. Nii ei olnud tal ka iial mingeid halbu tundeid selle toiminguga ja ta oli siiski harjunud olema enamasti puhta ja kuivana. Kõik see sai alguse minu raskest majanduslikust seisust- soovist päästa kas või mõnigi mähku. Hiljem tegin seda ka teiste lastega ja juba hoopis teistel põhjustel- et lapsel ju hea kui pepu kuiv , nahk terve. 1 aastaselt kui soovisin tita sõime viia, et suure raha puuduse tõttu tööle minna, siis seal öeldi et nad võtavad lapse alles siis vastu kui ta enam püksi ei tee, millele sain rõõmuga vastata aga meil ei ole juba kuu enam mähkusi.

  • Avatar
    Vasta jane 25. juuni 2014 at 21:05

    Ei ole isegi mõelnud, millal poiss potil käima võiks hakata. Ilmselt harjutaks juba enne aastaseks saamist . Ja siis oleks ju hea, kui säärane pott juba ootamas on 🙂

  • Avatar
    Vasta kertu 22. juuni 2014 at 21:50

    Minu plaan oli ka “kui jalad alla saab, siis hakkame päriselt harjutama, saab ise potile jalutada”. Umbes nii läkski. Kõndima hakkas hilja, aasta ja üks kuu. Pott oli ammu olemas 😀 tõesti, kui mingi poole aastane oli.
    Kui aus olla, siis potil istumist harjutasin siiski enne kõndima õppimist, muidu oleks lausa lihtne ära jalutada ju. Iga kord kui punnitama hakkas, siis panin potile. Talle sobis. Kui kõndima hakkas, siis ei läinud kuu aega kui juba ise potile jalutas, et siis häda teha. Loomulikult on vahel väikesed õnnetused kuid saab asja mõttest aru ja eelistab ikka potil käia. Kes ikka mähkmega, eriti märjaga, ringi tahab jalutada.

  • Avatar
    Vasta 9990 22. juuni 2014 at 21:20

    Meie beebi saab kohe kolmekuuseks, võiks tasapisi teda potiga tutvustama hakata küll. Kuidagi kummaline oli vaadata, kui tuttavate pea kaheaastasel lapsel mähkmeid vahetati.

  • Avatar
    Vasta i 22. juuni 2014 at 11:19

    kõik 4 last 1a3kuuselt mähkmevabaks saanud. alustanud kõigi potitamisetaga olen siis, kui nad istuma on hakanud. ei usu mina nn potistreikidesse jms jamadesse.

  • Avatar
    Vasta kadri 22. juuni 2014 at 09:44

    Mul poja saab kohe 8-kuuseks. Potti meil veel ei ole. Peaks varsti ostma. Läheks soojaks, oleme siis palju aias, seal oleks hea harjutada!

  • Avatar
    Vasta Katu 22. juuni 2014 at 08:53

    Kuhu kõigil selle potiga nii kiire on?? 3-kuust last potile panna?? Need ei istugi veel ju :O
    Mu lapsel on öösel ikka mähku all (2a 5kuune on) , päeval on ilma. Ei pea ma seda imelikuks üldse…

  • Avatar
    Vasta Triin 21. juuni 2014 at 21:20

    Esimese lapsega alustasin potitreeningut 1,3-aastaselt. Aga lapse joks oli siis veel liiga vara. Tegi striki ja polnud nõus potile istumagi. Paari kuu pärast tegin uue katse ja siis sai ka kohe päevasest mähkmest vabaks 🙂
    Teine laps on juba 1a6k, kuid pole potitamisest kuigi huvitatud. Mina olen valmis, aga laps veel mitte.
    Ehk oleks abi uuest potist?! Oleks hea proovi teha küll, kuna kohe tulemas perre ka kolmas laps ja siis võiks mähkmekandjaid ikka vaid üks olla 🙂

  • Avatar
    Vasta SV 21. juuni 2014 at 20:13

    Mina arvasin algul, et lapsed hakkavad u 6-kuuselt istuma ja siis ma hakkangi teda potile panema. Selgus, et päris nii see ei ole 😀 Seega pole ma oma 8-kuust veel potitanud (pole pottigi), aga kuna ta nüüd kohe-kohe ka ise istuma hakkab, siis tahaks küll alustada potitreeninguga. Seega kuluks üks pott marjaks ära küll 🙂

  • Avatar
    Vasta Tairi 21. juuni 2014 at 18:58

    Näitasin pojale pissipotti kaheksakuuselt. Senini püüame vähemalt hommikupissid potti saada. Number kahega ei ole veel teadlikult ta sinna hakkama saanud. Need tulevad nii erinevatel aegadel ja väga ootamatult. Ei jõua mina tal isegi pükse ära võtma hakata, kui temalt toiming juba ammu tehtud.

  • Avatar
    Vasta Kadi Nurs 21. juuni 2014 at 13:27

    Ei mäleta kui vana laps oli kui alustasime harjutamisega, pakun äkki kuskil 6 kuud. Äda pole sinna ta veel teadlikult teinud vaid siis nr 2 kui meil täpselt õigeks ajaks õnnestub peale tõsta. Väga ta ei taha seal ka püsida, aga ega ka vägisi sundima ei hakka.
    Eks harjutamine teeb meistriks 🙂

  • Avatar
    Vasta Ene 21. juuni 2014 at 12:58

    Minu lapsed on juba suured, kuid nemad kasvasid sellel ajal kui oli vaja mähkmeid pesta,siis hakkasin juba varakult potile harjutama.Vanem tütar oli hädas kõhukinnisusega ja siis oli väga lihtne teada millal tahtis.Ta oli poole aastane kui juba mul oli lihtne algul kakile ja natukese aja pärast andis juba märku kui tahtis ka potile pissile. Millega ma teda siis sinna potile harjutasin oli maius,mida andsin kui pissis või kakis potti. Teine laps oli natuke jonnakam 11 kuuselt unustasin mina mähkmete pesu. Olen paljudele öelnud et tänapäevamähkmed rikuvad lapsevanemad ära. Muidugi on lihtne (aga kulukas)

  • Avatar
    Vasta Moonika 21. juuni 2014 at 12:45

    poja hetkel 7.5 kuud ja tegelikult ammu plaanis harjutama hakata, aga pole veel potti muretsenud.. ei teagi kas laiskus või pole sobivat leidnud, kuid selline pott sobiks meile küll 😀

  • Avatar
    Vasta Tiina 21. juuni 2014 at 10:38

    Ka plaanis potile hakata panema teda, ta sai just 1-aastaseks ja sinine pott oleks ideaalne 🙂

  • Avatar
    Vasta Merka 21. juuni 2014 at 07:41

    Pole kohe aastaseks saavat last potile veel pannud. Usun, et ta ei oska veel end kontrollida, kuid siiski plaanin hakata harjutama, kui ise kõndima hakkab. Aga su laps on küll tubli :D.

  • Avatar
    Vasta Liisa 21. juuni 2014 at 07:20

    Esimene laps-poiss,hakkas potil käima 1,3 aastaselt(tänu sellele et issi ette näitas)! Harjutama hakkasime kuskil 6 kuuselt! Teine laps-tüdruk 9 kuune,ei püsi potil ainult mõned sekundid ja siis tahab ära! Vägisi ei sunni,kui ei taha siis hakkame hiljem harjutama!

  • Avatar
    Vasta Pille 21. juuni 2014 at 06:56

    Ma olen hakanud potitrenniga põhimõttelised kohe siis pihta,kui lapsed istuma hakkasid.
    Kahe lapsega olen hakkama saanud ja hetkel harjutame 9 kuust beebit.
    Mul poisid fännasid väga potil käimist ja saime selle suhteliselt kiiresti selgeks. Neiu hetkel,kellega harjutame aga on nii püsimatu.Selleks,et ta potil istuks 5 sekundit peab ta sinna liimima vist 😀

  • Avatar
    Vasta Andra 21. juuni 2014 at 00:47

    Preili sai siis just 9kuuseks, kui mõtlesin hommikul proovida teda pool naljaga suure poti prilllauale tõsta ja öelda pisspiss. Minu hämminguks (“mu laps on geenius”) tuli juba esimene kord sinna ka piss. Olen seda jätkanud nüüd pea 2 kuud (hetkel 11kuune) ja juba tuleb potti ka see “teine” toiming. Kuigi ostsin ka lastepoti, siis siiani seisab see veel nukralt seina ääres. Kõneall olev kaasaskantav pott väga ahvatlev ausalt öeldes hetkel ei tundu, kuigi piltide järgi, mis karbil on, võiks tahta seda lausa kohvikusse minnes laulalegi tõsta!? 😀 huvitav oleks teada, kuhu ja mil viisil keegi reaalselt seda igalepoole kaasa ka võtab…

  • Avatar
    Vasta Aurum 20. juuni 2014 at 23:22

    Ise lootsin pisipõnni potitamisega tegelema hakata suvel kui õues ilusad ilmad ja enamuse ajast oma aias veedame. Siis pole probleemi kui õnnetusi juhtub ja põnn saab võimalikult palju mähkmevabalt ringi toimetada. Hetkel poeg 8kuune. Poes olen potte küll vaadanud, aga ei ole julgenud veel osta, pole nagu seda õiget leidnud :D. Ega teagi, kas neil üldse mingit vahet on… Pean tõsisema turu-uuringu tegema 🙂

  • Avatar
    Vasta Kristi 20. juuni 2014 at 23:17

    Alustasin lapse 4 kuu vanuses ja õnnestus väga hästi nii pissi kui kakat igapäevaselt mitu korda potti saada. Paraku.jäi reiside tõttu mingid nädalad vahele ja siis tuli alati nagu nullist alustada. Praegu Agnes 1a 7 k ja vahel ikka saab miskit potti, kuid suurt potti halb igale poole kaasa vedada ja nii jälle uuesti nullist alustame…..

  • Avatar
    Vasta Kris 20. juuni 2014 at 23:16

    Ma olen täiesti hämmingus, mis neist 5-6-7-8-9 kuu vanustest potile toppida? Ja tundub, et ega sest lõppkokkuvõttes kasu pole ka, sest minu mõlemad lapsed on lasteaeda läinud 2,5 aastaselt ja mõlema rühmad on olnud täis mähkmetes ringilippavaid tegelasi. Kuhu need kõvad potilkäijad siis kõik kadunud on? Ise mingit spets treeningut ei teinud (ma vabandan, aga palja tagumikuga tite kraanikausi kohal kõlgutamine ja piss-piss loitsimine ajab naeru peale) ja mõlemad lapsed olid mähkmevabad kuskil 2 ja natuke peale. Plika on peale seda korra voodisse teinud, poiss rohkem. Korda kümme-viisteist kindlasti.
    Ah jaa, ma kommenteerin niisama, potti võita ei taha.

    • Avatar
      Vasta pia 21. juuni 2014 at 05:22

      Nii nagu ülevalpool ütlesin – see alla-aastaste ja ka 1-2 aastaste potitamine on absoluutne Eesti eripära, siin (Saksas) seda ei tunta. Levinud seisukoht on, et alles 2,5 – 3,5 aastaselt on laps füsioloogiliselt valmis ise omapotilkäimist kontrollima. Enne seda toimuv potitamine käib puhtalt ema initsiatiivil ja ema kontrolli all (vbl on ka üksikuid erandeid (lapsi), kes tunduvalt varem seda asja kontrollivad). Seega mina puht isiklikult sellisel potitreeningul mõtet ei näe ja endale seda stressi tegema ei hakka (praktiliselt olekski see võimalik ainult lapsega kodus olles – sest ümbruskond seda siin ei tunnista ega toeta).

      • Avatar
        Vasta pia 21. juuni 2014 at 05:34

        Tahtsin veel lisada, et võibolla riidemähkmete peale saadakse veidi varem mähkmevabaks – selles osas kogemus puudub, kuna lasteaialaste seas riidemähkmeid ei kohta.
        Ja seda ka veel, et kui suuremat last mähkmevabaks harjutada, siis käib see asi ikkagi tunduvalt kiiremini ja ühekorraga – mitte et kodus ilma mähkmeta ja väljas / lasteaias mähkmega. See pidavat last segadusse ajama ainult. Kui laps on valmis (huvi näitab poti vastu ise ja tõesti teeb sinna oma hädasid) siis päeval täitsa ära jätta mähkmed -igal pool siis. Öised mähkmeid kohtab siin tavaliselt kuni 4-aastaste laste seas, s.t. öine kuivaksjäämine võtab üldiselt kauem aega.

  • Avatar
    Vasta Laura 20. juuni 2014 at 22:59

    Mina tahaks oma tütrele potti tutvustada kui ta on umbes kuu kuune. Innukamalt sellega aga tegeleda kui laps kümne kuune, ning 16 kuune võiks juba mähkmevaba olla 🙂

  • Avatar
    Vasta Aili 20. juuni 2014 at 22:31

    Oliver on nüüdseks 5. kuune ning mina hakkasin talle piss-piss kraanikausi kohal ütlema umbes 2. elukuust. Nüüdseks laseb pea iga kord kraanikaussi kui õigel ajal viia ja kui juulikuust end uude elamisse sisse seame oma kompsudega, hakkab ta päevasel ajal riidest mähkmeid kasutama.

  • Avatar
    Vasta Annika 20. juuni 2014 at 22:24

    Esimesed tutvused tegi mu poiss potiga umbes aastaselt. Mõned korrad suutsin sinna midagi ka püüda, aga eriti edukas mu potitreening polnud. Mingil hetkel tekkis pojal poti vastu tugev tõrge ja ta polnud enam sekunditki nõus seal istuma. Ning mina ei tahtnud vägisi sundiga – ju siis polnud veel tema jaoks õige aeg. Nüüd on poiss 1a 7k ning asja alustasime uuesti. Loodetavasti oleme sel korral edukamad ning saame peagi mähkmevabaks 🙂

  • Avatar
    Vasta pia 20. juuni 2014 at 22:13

    Meil siin tavaliselt 3 aastaselt saadakse mähkmevabaks, päeval ehk veidi varem. Öeldakse, et siis on lapsed kehalise arengu koha pealt valmis end nö kontrollima. Vanem laps saigi täpselt 3-selt mähkmevabaks, ilma treeninguta. Nooremat ei kavatse ka varem “treenima” hakata. Sellist beebide potitamise nagu Eestis siin üldse ei tunta. Kuna ise käin tööl, siis ega oleksi kedagi lapsele potiga järgi jooksma panna, lastehoius alla 3ste potitamist ei tunnistata.

  • Avatar
    Vasta Grete 20. juuni 2014 at 21:58

    Just eile vaatasin poes pottide poole ja mõistsin, et ega see aeg ka mul kaugel enam pole, millal peame poti muretsema(nööbike saab kohe kohe poole aastaseks). Eks ikka ootan, kui laps juba ise istuma hakkab, siis on ju teda parem sinna poti peale panna ja “treenida”, aga potti tahaks talle juba varsti tutvustama hakata, et ta seda päris kartma ei hakkaks.

  • Avatar
    Vasta rensu 20. juuni 2014 at 21:53

    Minul alles köhus laps, aga mötlen ka nii, et potil käimine vöiks olla ikka käimine,et mis ma temast sinna niisama topin, et kui könnib juba siis käigu potile :))))) (tegelt vist öeldakse potilaadale)

  • Avatar
    Vasta Marian 20. juuni 2014 at 21:52

    Mina alustasin lapse potitreeninguga kuskil 6ndast elukuust. Õnneks potti ei kartnud ja plehku ei pistnud. Algul panin poti ta mänguasjade keskele ja siis niisama uudistas seda. Nüüd on laps 10 kuune ja teeb enamus hädad kenasti potti. Seda reisipotti oleks meil küll hädasti vaja, sest neiu hoiab “suuremat häda” kasvõi terve päev kinni, kui pole võimalik teda potile panna. Saaks lapse “murele” lahenduse 😀

  • Avatar
    Vasta Gea 20. juuni 2014 at 21:41

    Oma pojale ostsin poti, kui ta oppis ise istuma. Ja alustasin potitamisega regulaarselt hommikuti, peale söömist ja enne magama minemisi. Tulemuseks oli see, et alla aasta vanuselt mähkmesse ta enam ei kakanud, mitte kunagi- ilma liialdamata. Väike piss ikka tuli ja ööseks jäi mähe veel moneks ajaks alla. Tagasilooke ei olnud, sest me votsime kogu seda potitamist väga rahulikult. Kunagi ei sundinud last potile. Oma teise lapsega hakkan ilmselt ikka sama moodi tegema.

  • Avatar
    Vasta Triinu 20. juuni 2014 at 21:40

    Plaan on hakata pojale potti tutvustama siis, kui ta iseseisvalt istuma hakkab.

  • Avatar
    Vasta Eva 20. juuni 2014 at 21:00

    Meie alustasime 1a 7 k, vahest ikka tuleb potti vahest püksi. Praegu tundub küll et vaja veel vaeva näha ilusa lõpptulemuse kallal. Mässusi alla küll ei taha enam panna, aga linnas käimiseks ja unne panekuks ikka kasutame.

  • Avatar
    Vasta Agnes 20. juuni 2014 at 20:53

    Kolmenädalaselt.

  • Avatar
    Vasta Mannuu 20. juuni 2014 at 20:47

    Esimene laps hakkas potil käima 1aasta 9 kuuselt. Teist praegu harjutame potile (1,5a) ja päris edukalt läheb. Olengi mõlenud, et oleks vaid kaasaskantav pott, oleks elu lihtsam ka autosõitude ajal. 🙂

  • Avatar
    Vasta Anneli 20. juuni 2014 at 20:43

    Poti tutvustamisega lapsele alustasin kui laps oli umbes aastane. Eriti ta seal istuda ei tahtnud sest just oli õppinud kõndima ja koguaeg oli vaja minema jalutada. Pooleteise aastasena tuli lapsel potihirm ehk nii kui nägi potti või kuulis sõna pott siis hakkas meeleheitlikult nutma. Nüüd hakkab vaikselt hirm taanduma ja vahest küsib isegi ise potile.

  • Avatar
    Vasta Ave 20. juuni 2014 at 20:42

    Mul ka 8kuune plika suht alles hakkas istuma. Mõned korrad olen pannud potile, aga “üllatust” pole veel potti saanud. Peaks ka ikka rohkem asja käsile võtma. 🙂

  • Avatar
    Vasta Gerlyn 20. juuni 2014 at 20:36

    Lisete neljakuune (järgmine nädal juba viie 😀 ). Hetkel veel ei ole plaanis, kuid kui istuma hakkab, võiks küll üritada. Eks näis. Mees juba ammu seletab, et hakkaks last potile harjutama 😀

  • Avatar
    Vasta Kaidi 20. juuni 2014 at 20:31

    Plaanime ka siis harjutama hakata, kui põnn ise istuda suudab ehk siis tõenäoliselt 8-kuuselt (järgmine kuu juba).

  • Avatar
    Vasta Lis 20. juuni 2014 at 20:26

    Hetkel 6,5kuune ja seda postitust lugedes mõtlen, et see ei tohikski vist nüüd väga kauge tulevik olla :D. Tundub huvitav, samas natuke hirmuus ka, äkki ta ei tahagi potile, äkki hakkab hoopis vihkama, äkki, äkki, äkki.. Äkki hoopis täiega meeldib. Äkki siis seitsmekuuselt proovikski, kui äge värk on 😛

  • Avatar
    Vasta aile 20. juuni 2014 at 20:17

    Proovinud oleme 6ndast kuust kui poja istuma hakkas, aga senimaani pole ükski pott sobinud. Äkki see sobiks 😉

  • Avatar
    Vasta Nelli 20. juuni 2014 at 20:15

    Minu lapse potitreening pole veel alanudki, sest 1a10k tütar raputab potti nähes pead, näitab siis näpuga minu peale ja ütleb “emme, piss-piss”. Kuna talle meeldivad roosat värvi asjad, aga pott on heleroheline, võib keeldumise põhjus olla selles, et ostsin valet värvi poti. Olen kindel, et roosa My Carry Potty oleks tema jaoks tõeline unistuste pott!

  • Avatar
    Vasta Gerli 20. juuni 2014 at 20:05

    Harjutama hakkame paari kuu pärast ehk umbes 7-8 kuu vanusena

  • Avatar
    Vasta ave r 20. juuni 2014 at 19:57

    Alustasime 8 kuuselt

  • Avatar
    Vasta Jaana 20. juuni 2014 at 19:48

    Pojaga alustasin 6 kuuselt, siis tegin vahepeal pausi, kuna talle väga ei meeldinud. Üle aasta oli ta veidi, kui uuesti alustasin, aasta ja 8 kuuselt oli potivaba. Tüdruk praegu 10 kuune, tutvume vaikselt potiga ka, aga veidi järjepidevam peaksin olema. Hetkel kasutame venna vana potti.

    • Avatar
      Vasta Jaana 20. juuni 2014 at 19:51

      mähkuvaba ikka, mitte potivaba 🙂 Laps ühes käes ja teisega trükin, tulevad vead sisse.

  • Avatar
    Vasta Janne 20. juuni 2014 at 19:48

    Meie neiu on aasta ja 1,5 kuud peale, üritame seda poti värki ajada, aga ega huvi seal istuda pole, ikka muud tegemised vajavad tegemist. aga mõned hommikud oleme ikka pissi ka potti saanud ja on juhtunud, et tõuseb lõunaunest kuiva mähkuga, siis on ka kiire potile panekuga.

  • Avatar
    Vasta Kristiina R 20. juuni 2014 at 19:25

    Minu laps sai just 9 kuud vanaks ning alles nüüd hakkasin selle peale mõtlema, et teda potiga tuttavaks teha. Ennem ei tulnud see potimajandus isegi mulle mõttesse, sest laps ise iseseisvalt ei istunud ja mis ma siis varem pressima hakkan. Nüüdseks olen teda ämma kingitud potiga tutvustanud – kahjuks on see nii suur, et ta võiks seal vist paar otsa ujuda pmt.

  • Avatar
    Vasta T.K 20. juuni 2014 at 19:25

    Alates 6ndast elukuust panen lapse peale lõunasööki potile ja enamssti tuleb kaka ka potti kohe. Muul ajal veel ei viitsi, praegu laps 8.kuune. Kaassaskantavat potti tahaks küll.

  • Avatar
    Vasta mari 20. juuni 2014 at 19:22

    10.kuune poisslaps,olen paar korda pannud potile,aga ta ei tunne huvi,tuleb ära potilt. Eks aastaselt võtan tõsisemalt ette selle treeningu. Esimese lapsega ka hakkasin nii aastaselt ja mingi aeg keeldus ta minema,kuigi oli edukalt käinud. Aga kaheselt sai vabaks mähkmetest ja ehk läheb ka nüüd teise lapsega nii. Pott kuluks ära küll,kuna käime palju sõitmas ja reisil olles väga hea variant.

  • Avatar
    Vasta Janely 20. juuni 2014 at 19:10

    Minu väike beebi hetkel 7 kuune ja potitreeninguga alustasin u 2 nädalat tagasi. Treeninguga läheb nii ja naa, kuid kõike päeva jooksul potti ikka ei saa, enamus läheb ikka mähkusse. Kuid iga kord kui saan pissi või tahkema potti, kiidan nii ennast kui tüdrukut 🙂 Hetkel samasugune pott nagu Sinu Maril Beebicenterist ostetud.

  • Avatar
    Vasta Kaili 20. juuni 2014 at 18:50

    Potitreeninguga alustas kutt 8 kuuselt. Alguses isegi tegi oma “asjad” potti ja tundus, et see meeldib talle. Kuid nüüd on ta 1,4 aastane ja keeldub potile istumast. Hoian potti nähtaval kohal ja ootan millal ta selle vastu taas huvi tekib.

  • Avatar
    Vasta Leena 20. juuni 2014 at 18:33

    Laps võiks osata istuda, siis on palju mugavam, ei pea teda hoidma. Ja vastu tahtmist ei pane ka , mingigi huvi võiks potti vastu olla. Nii tegin vanema lapsega ja ilmselt teen ka nooremaga 🙂

  • Avatar
    Vasta brit 20. juuni 2014 at 18:28

    Põnn viiekuune ning plaanis alustada aastaselt või veidi varem. Kui Mari nii ilusti potil käib, siis võiks ju ka varsti proovida, aga pole veel potti. Kaasaskantav küll hea, viskaks autosse ja pole probleemi, kui pisikesel külas või kus iganes häda peale tuleb 🙂

  • Avatar
    Vasta Viivu 20. juuni 2014 at 18:11

    Otseselt treenida ei kavatse. Arvan, et laps peaks ise potil käima hakkama. Siis kui juba kõnnib ehk siis vanuses 1a+ panen poti nähtavale kohale ja suunan last sinna minema.

  • Avatar
    Vasta Kai 20. juuni 2014 at 18:00

    Laps on 10 kuune ja paar kuud tagasi ostsime poti, kuna õhuvannide ajal juhtus liiga palju õnnetusi. 😀 ikka vahest käime potil, aga enda mugavusest ikka mähkmega. Aga iga kord kui potil käime jätame ka sinna midagi. 🙂

  • Avatar
    Vasta Katré 20. juuni 2014 at 17:40

    Hakkaks kohe potitamist harjutama aga pole veel potti.. niiet 😀

  • Avatar
    Vasta Birgit 20. juuni 2014 at 17:39

    Meie piiga on alles kahekuune, seega väga ei ole selle peale veel mõelnud. Ilmselt saab proovima hakata siis, kui ta ükskord iseseisvalt istuma hakkab.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 20. juuni 2014 at 17:38

    Lotta Maria panime potile veidi alla aasta vanusena, vahepeal sujus täitsa ilusti. Aga nüüd, olles aasta ja 5kuune, streigib. Ei lase potile istumagi panna. Niikui potti näeb, juba karjub ja jookseb minema. Ehk on ajutine nähe ja läheb mööda. Tahaks ikka suvega ühele poole selle treeninguga saada, et sügisel oleks mähkuvaba lasteaias.

  • Avatar
    Vasta Liisi 20. juuni 2014 at 17:36

    hetkel laps 4 kuud ja nädal vana nii, et potitreeninguga veel alustanud ei ole. Kui ta aga ise juba korralikult istuma hakkab siis plaanis oleks küll kasvõi hommikul ärgates ja peale söömist proovida last potile panema hakata.

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 20. juuni 2014 at 17:31

    Minu piiga saab kohe-kohe 1 aasta 6 kuuseks. Potitreeninguga pole veel alustanud. Kodus olemas olevale potile pole ta lihtsalt nõus istuma. Kohe on suuremat sorti kisa lahti.

    Seda uut potti tahaks võita küll, äkki on see meie preilile ka rohkem meeltmööda kui praegu kodus olev vana pott 🙂

  • Avatar
    Vasta Sigrit 20. juuni 2014 at 17:29

    Vanem laps oli täiesti mähkuvaba alatest 1,6 aastaselt. Pisikest, kes on hetkel 7,5 kuud, üritan varsti potiga natukene tutvustada, niiet potti oleks väga vaja 😉

  • Avatar
    Vasta tafkav 20. juuni 2014 at 17:12

    Poiss on hetkel kaheksakuune ja veel ei ole isegi potti hangitud. Esialgne plaan oli küll, et sel suvel hakkab harjutama, aga kuna ta on meil, khm, “aeglane”, alles hiljuti hakkas keerama ja istumisest pole lõhnagi, siis jääb see ilmselt kaugemasse aega.
    Väidetavalt suutvat laps potti ja häda seostama hakata umbes pooleteiseaastaselt, seega ma eriti ei põe kah. Küll jõuab kogu elu seal potil käia. 😀

  • Avatar
    Vasta Liisu 20. juuni 2014 at 17:10

    Mul poiss mõni nädal noorem kui Mari, pole veel potitamise peale mõelnud, pole pottigi veel. Aga kuna nii tublid eeskujud, siis peab ka selle asja käsile võtma. Esmalt oleks muidugi potti vaja…. (varjatud vihje) 😛

  • Avatar
    Vasta Maret 20. juuni 2014 at 17:08

    Aeg-ajalt ikka proovisin seda potitamisevärki, aga küll oli maa külmunud ja kärss kärnas jne. Tõsiselt võtsin potitamise käsile veidi enne lapse pooleteiseseks saamist. Kodus on nüüd juba asjalik potilkäija (1a 7 kuud), aga väljaskäimiseks kuluks üks kaasaskantav pott ära küll. 😉

  • Avatar
    Vasta merle 20. juuni 2014 at 17:05

    Mina näitasin ja panin esimest korda poja potile 9.kuuselt. Algus oli paljutõotav, kuid kahjuks mingiaeg lõi nagu mingi seina ette ja ei tahtnud potile. Siiani oleme hädas potitreeninguga ja püsimimisega (poja 1.4aastane). Võib-olla on häda potis, peaks teise soetama !? Igastahes üritame harjutada ja jõudu ka teistele emmedele 🙂

  • Avatar
    Vasta L 20. juuni 2014 at 17:05

    Treenin vaikselt oma peagi aastaseks saavat poega potil käima juba paar kuud. Suvel on aga palju käimisi, see pott kuluks marjaks ära 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 20. juuni 2014 at 17:04

    Ma alustasin ka lapsega juba 10 kuuselt ja tegi ilusti potti oma hädad. Aga siis käis lapsel mingi plõks ja vähe istub potil. Ei tee potti midagi. On nüüd 1a1k.

  • Avatar
    Vasta Elerin 20. juuni 2014 at 17:03

    No ma proovisin Oliveri 7 kuuselt. kui õigel aja pihta saan siis tuleb ikka potti ka miskit, aga kui juhtub et on just pissinud siis istub suht niisama. kaka olen ka napilt maha maganud, aga nii hästi ei läinud nagu sul, siiski tegi oma asjandused mähkmesse.
    pott oleks äge küll, selle viiksime vanavanaema juurde kus plaanime suvel pikemalt aega veetma hakata no ja seda saaks ka Oliverist 9 kuud vanem sugulane.

  • Avatar
    Vasta Carmen 20. juuni 2014 at 17:01

    Plaanin alustada umbes aastaselt. Laps on praegu 5-kuune. Vahepeal kui olen kraanikausi kohale tõstnud, siis piss on tulnud küll. Poti meil ka veel ei ole niiet oleks tore võita küll. 🙂

  • Avatar
    Vasta Aive 20. juuni 2014 at 16:50

    Peaks varsti algust tegema potitreeninguga 😀

  • Avatar
    Vasta Aive 20. juuni 2014 at 16:50

    Peaks vasrsti algust tegema potitreeninguga 😀

  • Avatar
    Vasta Elerin 20. juuni 2014 at 16:47

    Me hakkasime harjutama kui laps sai kuue kuuseks ning suutis ise juba normaalselt istuda. Sättisime ta potile peale ärkamist, siis õnnestus nii mõnigi kord sinna pissida. Hetkel laps 9 kuune ja püüan endiselt teda potile sättida kui meelde tuleb. Alati ta sinna häda ei tee ja sageli tahab sealt mõne aja pärast ära minna ja hoopis põrandale pissida, aga vähemalt ei karda paaniliselt pissipotti.

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. juuni 2014 at 16:44

    Esimesega alustasin veidi enne lapse 1. aastaseks saamist. Lugedes Sinu postitust, siis ilmselt alustan teisega siiski varem :))

  • Avatar
    Vasta eppk 20. juuni 2014 at 16:40

    Minu laps on 1 aasta ja 7 kuud vana ja potil käimist temaga ikka harjutan aga nüüdseks on ta ära õppinud sõna “ei taha” ja kui küsida või ta potile panna tuleb meeletu kisa ja hädaldamine, et ei taha ei taha. Niiet vb oleks ka potivahetust vaja 😀

  • Avatar
    Vasta kätu 20. juuni 2014 at 16:39

    Umbes aastaselt muretsesin esimesele lapsele vist poti või siis tibakene varem.Järgmise lapsega prooviks ikka tiba varem seda potitreeningu värki. 🙂

  • Avatar
    Vasta Frixu 20. juuni 2014 at 16:35

    Tulevasel kuul või siis kui Christopheril 9 kuud täis saab on plaanis asja tõsisemalt võtta. Hetkel on selline eel-treening 🙂

  • Avatar
    Vasta Helen 20. juuni 2014 at 16:35

    Minu tirtsu on pea 11kuune. Potil veel ei käi. Kuigi aegajalt, kui ta ise huvi näitab, panen ma ta sinna istuma. Miskit sinna veel tulnud pole aga loodan parimat. Tõsisemalt on plaan potitama hakata kuskil aastaselt.
    Kuigi eks ämm käib küll, et kuule istub juba, miks potil ei käi. Aga ma usun, et igal ühel omale sobiv aeg. Ei tahaks teda vägisi ka sinna panema hakata. 🙂

  • Avatar
    Vasta Eve-Liina 20. juuni 2014 at 16:28

    Suure hooga alustasin aastaselt aga siis uurisin, et kui ikka vastupunnib siis pole mõtet ka sundida ja nüüd saime juba kaheseks ja loodan suvega ära harjutada. Istub küll potil aga häda ei tee veel sisse.

  • Avatar
    Vasta kadi 20. juuni 2014 at 16:27

    Alustasin umbes nädal tagasi,( ta sai mul just 9 kuuseks) aga minu Miakesele ei meelde üldse tema tavaline pott, seega pole sellest potitamisest väga kasu olnud :/ Esimesel päeval saime midagi küll potti aga järgmised päevad juba jonnis, kui seal istuma pidi 🙁 See pott tundub tundub küll äge ja mugav 🙂 Seega, sooviks väga võita 🙂

  • Avatar
    Vasta liisa 20. juuni 2014 at 16:26

    Kuna minu poja on Mariga sama vana, siis meil need potitreeningud veel ees. Polegi veel katsetanud teda potile panna, aga usun, et on ka natuke vara selle peale loota. Tõsisemalt harjutama hakkame kui laps on aastane..

  • Avatar
    Vasta liinu 20. juuni 2014 at 16:24

    Laps 6,5 kuune, alles alustasin, ei ole veel õnnestunud potti miskit püüda. Potti ei põlga, itsitab seal. Siiani on ikka juhtunud nii, et hoian potil ja seletan pisspisspiss, ei tule miskit ja nii kui põrandale panen, tuleb sorr 😀

  • Avatar
    Vasta k.l 20. juuni 2014 at 16:17

    Lapsele tutvustasin potti juba peaegu 9 kuuselt, praeguseks on ta seda juba kasutanud kolm kuud. Tavaliselt ta sinna ikka teeb ka midagi, kuid mähkmeid kasutan tema peal ikkagi. Mega super oleks, kui minu laps saaks selle poti endale. Kuna elame vanavanematest üpris kaugel, siis oleks potti ka hea kasutada. Olen juba kaua selle peale mõelnud, et talle see pott muretseda aga ehk nüüd on lootust…

  • Avatar
    Vasta Annaa 20. juuni 2014 at 16:15

    Esimese lapsega alustasin potitreeninguga (loe: ostsin poti) kuskil 7. kuuselt. Siis natuke treenisin ja siis jäi paus sisse mõneks kuuks vast (kes seda enam mäletab, oli see ju 4 aastat tagasi). Aga siis edasi läks nagu iseenesest, kuidas alutasin ei mäleta, aga mingi hetkest tassis ta ise poti vannitost tuppa , kui pissile tahtis ja oleks ise poti ära ka viinud. Kuskil 1,6-2 aastasena oli laps mähkmevaba.
    Uus laps pole veel kuunegi, seega vaatame käigult.

  • Avatar
    Vasta Aigi 20. juuni 2014 at 16:14

    Meie tütrega alustasime 8-kuuselt. Kui punnima hakkab,panen potile-siis kakab ja pissib potile. Algul kartis veidi,kuid nüüd on harjunud.)

    Poja aega täpselt ei mäleta,peale aastat veidi vist-

  • Avatar
    Vasta Jupats 20. juuni 2014 at 16:13

    Kui hakata kohe peale sündi sellega tegelema siis 1a saades potil käimine selge aga kui hiljem siis läheb keeruliseks ja enne 1,6a saamist on see vaid emme enda rõõm ja poolkogemata juhus kui potti midagi tuleb ja seda, et laps ise küsib sinna, vähe tõenäoline, samas muidugi on ka erandeid ning erand kinnitab reeglit.
    Hetkel 1,4a oli rõõm, et nr2 selge aga peale mõnepäevast minupoolset rõõmu, tõestas, et pole mu rõõmul alust 😀 Eks kui ilmad soojad ja viitsimist vaibad kokku korjata siis varsti võib selle tegevuse ka selgeks saamise eesmärgil ette võtta 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 20. juuni 2014 at 16:13

    6-7 kuuselt hakkasin potile panema ning läinud on üsna edukalt, alati mingi saagi sealt saame,nüüd tasapisi hakkab ise ka oma hädasid rohkem tunnetama ja märku andma kui potile vaja 🙂

  • Avatar
    Vasta Marge 20. juuni 2014 at 16:09

    Mibul hakkas käima 1a 10 kuusrlt päevapealt. Varem sellega ei tegelenud kuna laps vihkas potti. Meeletult karjus ja nuttis kui ise panin teda sinna. Nüüd käib ise ja ainult öösiti on mähe veel. Aga autosõiduks oleks selline pott ideaalne:)

  • Avatar
    Vasta Kairit 20. juuni 2014 at 16:08

    Kuskil poole aastaselt olen potile pannud, istub seal heameelega, aga ise sinna ei lähe 😀 Kui pükse jalas pole, siis tuleb lihtsalt püksi. Kaka saame me üldiselt alati potti, sest ma lihtsalt kuulen, kui tal häda peale tuleb 😀 Kuna praegu väga vahet tal pole, kuhu ta oma häda laseb, siis pole meil kaasaskantavat potti, aga kui enam mähmed ei sobi, siis oleks päris hea selline pott 🙂

  • Avatar
    Vasta Annili 20. juuni 2014 at 16:06

    Mul on väike vennake, kes on hetkel 1a ja 6 kuune ning käib ilusasti suurel potil, talle väike pott ei meeldinud, nii et talle osteti laste iste suurele wc potile.
    Mu kuti vennapoeg, kes on 2 a ja 7 kuune ei käi ikka veel potil. Ta vanemad on teda paar korda õpetanud, et potile tuleb minna aga katki jätsid, sest poiss hakkas protestima. Poiss saab aru, et millal häda tuleb, läheb teistest eemale ning keerab teistele selja. Kui häda tehtud, tuleb ja ütleb, et nüüd on vaja mähet vahetada. Mu isa ütles, et ma olin ühe aastane, kui mu vanemad minult mähkme alt ära võtsid. Siis olin korra püksid märjaks lasknud ning koheselt potil käima hakanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Marit 20. juuni 2014 at 16:01

    Ma olen proovinud paar korda. Olen ka potti saanud. Aga Raske poissi kinni hoida potil, talle ei meeldi seal istuda. Aga plaanin vaikselt edasi harjutada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Sandra 20. juuni 2014 at 16:01

    Minu tütar sai just täna 8kuuseks ja siiani ei ole potitreeninguga alustanud sest kahjuks puudub pott ja võimalused. Siiani olen teda 3. korral pannud suure poti peale, kui hakkab punnitama ja on oma number kahe ilusti ära teinud.

  • Avatar
    Vasta Kerli 20. juuni 2014 at 16:01

    Potitama hakkasime 6kuuselt. Ja umbes 10kuuselt ei kasutanud me enam ka öösel mähkmeid 🙂

  • Avatar
    Vasta Liis 20. juuni 2014 at 15:59

    Esimese lapsega oli neid harjutamisperioode alates 9-kuu vanusest mitmeid. Ta lihtsalt ei olnud nõus istuma potil ja kui istuski, siis võis tund aega olla, aga potti ei tulnud midagi. Pott oli samas meil koguaeg nähtaval kohal ja aegajalt seltasin mida sellega tehakse. Lõpuks siis 1a9k vanusena läks ta lihtsalt ise potile ühel hetkel ja tegi mis vaja. Sellest peale hakkaski potil käima. Ilmselt käis lihtsalt see klõps ära ja sai aru millal tal häda on ja suutis seda kontollida.
    Teise lapsega (8-kuune) olen potti tutvustanud ka juba ja vahel isegi kogemata teeb ta sinna midagi, aga mingit erilist potitreeningut ma enne 1,5-aastaseks talle tegema ei hakka. Kui ta just ise varem väga suurt huvi ei tunne.

  • Avatar
    Vasta Jane Seen 20. juuni 2014 at 15:59

    Meie Printsess saab kohe 1, 6 aastaseks. Üritasin teda umbes kuu aega tagasi potiga sõbraks teha, aga ta karjus ja nuttis nii kõvasti, et otsustasin natuke veel oodata 🙂

  • Avatar
    Vasta Merit 20. juuni 2014 at 15:56

    Kuna ise (ema jutu järgi) olin potilaps 9 kuu vanuselt, siis minu, hetkel veidi üle kuu vana tütar, võiks ka asja umbes sellel ajal selgeks saada. 🙂

  • Avatar
    Vasta Tuulika 20. juuni 2014 at 15:56

    Mina hakkasin oma tirtsu potile harjutama 10k vanuselt. Siiani on talle meeldinud. Potile paneme alati peale ärkamis ning peale söömist.

  • Avatar
    Vasta Kati 20. juuni 2014 at 15:55

    Esimene laps hakkas käima 10k ja nüüd teise lapse panin ka 10-11k vahel potile, enamus hädasid ikka saab potti püütud. Hetkel 1a5k juba ta, potitame muudkui edasi, mähkuvabaks ei ole veel saanud. Teab edukalt, mille jaoks pott on 🙂

    p.s Mari t-särk on väga armas, kust pärit?

  • Avatar
    Vasta Maris 20. juuni 2014 at 15:55

    Mul mõlemad poisid on aasta pooleselt haakkaaud potil käima.. esimest poega hakkasimegi aasta pooleselt harjutama.. kuid teine poeg tahtis ise potile, suurem vend ju ees siis tema kohe järgi.. siiani käivad koos vetsus üks suurel potil ja teine väiksel… nüüd meil juba pisike printsess ka oma kahe venna kõrval kes sai just aastaseks.. oleme teda ikka üritanud potile panna aga talle kohe ültse ei meeldi seal istuda..
    Võibolla juba selle pärast et see ju venna oma 😀

    • Avatar
      Vasta Maire 20. juuni 2014 at 19:42

      meil sama…esimene poiss hakkas u aasta pooleselt käima, täielikult mähkuvabaks 2selt. teine hakkas esimese järgi käima. tiba varem, kui aasta pooleselt, kuid täielikult mähkuvabaks sai 2selt. nüüd on kolmas tütar. aasta 1 kuud. 1kord andsin poti mängida. et las mängib enne isu täis, ja siis hakkan treenima. ta tegi sellest loomulikult mütsi kohe 😀 … aga plaan on ikka treenima hakata, kuid ootan veel kuu-kaks. pole mul kiiret. las senimaani mängib potiga 🙂 vaikselt tutvustan…pidev treening hakkab tiba hiljem.
      kuskilt targast raamatust lugesin kord, et enamik lapsi hakkab täielikult alles 2selt käima potil. enne võivad igasugu tagasilöögd vms asjad olla.

  • Avatar
    Vasta Külli 20. juuni 2014 at 15:54

    Meie hakkasime harjutama 11 kuuselt kui ta veel ei osanud potist midagi arvata ka see toimis. Koos kiituste ja kallistustega käis ta 1-aastaselt juba ise potil môlema hädaga:)

  • Avatar
    Vasta eve 20. juuni 2014 at 15:53

    Minul on lastega potitamise stardipauguks olnud see, kui laps unest ärgates kuiva mähkmega on. Tavaliselt on see kuskil 4-5 kuu vanuses. Ja siis teen seda vajadusest, sest kui potile ei pane, tuleb kõik riided ära vahetada – seda kogust ei pea ükski mähe kinni, mis siis tuleb. Päris mähkmevabaks olen lapsed saanud nende teisel suvel. Loodetavasti on mu väike preili sama tubli, kui suured õed-vennad.

  • Avatar
    Vasta ents 20. juuni 2014 at 15:53

    Plaanin ka umbes poole aasta pärast kui ta umbes 8 kuune on. Enne aastat igaljuhul tahaks.

  • Avatar
    Vasta Tiina 20. juuni 2014 at 15:52

    Alustasime poti tutvustamisega just mõned päevad tagasi, laps on hetkel 7,5 kuud vana. Paar korda on piss potti ka tulnud, aga olemasolev pott on veidi liiga suur ja väljaloositav pott oleks ilmselt tunduvalt sobilikum. Ei loo illusioone, et varsti on laps mähkmevaba, pigem on tegu nö promoüritusega.

  • Avatar
    Vasta Marii 20. juuni 2014 at 15:51

    Minul laps 1 aastane nüüd. Potti hakkasime tutvustama umbes 11 kuuselt. Hetkel veel ise potti peal ei käi aga kui ise ta sinna istuma panen,siis istub meeleldi. Küll aga äda ta sinna igakord ei tee. Tasapisi tasapisi 🙂

  • Avatar
    Vasta Maria 20. juuni 2014 at 15:49

    Tegime algust siis kui laps sai 5 kuuseks. Toimib väga hästi, laps ei karda potti ja häda nr. 2 juhtub mähkmesse tulema kuus heal juhul paar korda. Laps hetkel 8,5 kuune.

  • Avatar
    Vasta Minni 20. juuni 2014 at 15:48

    Mina plaanin preilit potil harjutama hakkata siis kui hakkab ise istuma, hetkel on ta 3-kuune. Loodan, et läheb sama ladusalt nagu teilgi 🙂

  • Avatar
    Vasta Maris 20. juuni 2014 at 15:48

    Ilmselt hakkan ka potitamist proovima siis kui laps ise istuma hakkab 🙂 Aga mida varem, seda mugavam ju mõlemale 🙂

  • Avatar
    Vasta Pärdik 20. juuni 2014 at 15:47

    Vanema lapsega tegime potiga tutvust umbes 7-8 kuuselt ja siis ei osanud ta sellest potist midagi muud arvata, kui et see oli tema jaoks pigem üks põnev mänguasi. Uuesti tegime algust ca aastaselt ja siis juba saatis meid edu… Nooremaga ka vist ei hakka varem üldse proovimagi kui aastaselt, ta praegu peaaegu 9-kuune. Vahepeal olen teda potile suranud küll, aga ei ole temal püsivust seal istuda ja asjatada…

  • Avatar
    Vasta Helen 20. juuni 2014 at 15:46

    Kuna Emily on mul esimene laps, siis igasugune potiteema on väga võõras. Nüüd kui loen ja uurin, siis ehk see 6-7-8 kuud olekski kena? Praegult on ta meil äsja viieseks saanud 🙂 eks näis. Ja kui pott ise koju kätte tuleb, siis miks mitte varemgi?

  • Avatar
    Vasta Liis 20. juuni 2014 at 15:46

    Ma alustasin vaikselt 7-kuuselt. Pigem rohkem harjutamiseks ja tutvustamiseks kui reaalselt treenimiseks. Kui meelde tuleb siis paneme potile ja täitsa ilusti istub seal.

  • Avatar
    Vasta kaisa 20. juuni 2014 at 15:46

    8 kuu vanuselt alustasin tasapisi.Nüüd 1,6a on mähkmed vaid öösel, nii igaks juhuks 😉

  • Avatar
    Vasta Karin 20. juuni 2014 at 15:46

    No ma ei ole veel treenima hakanud, aga sama vana laps kui Mari, seega võiks ka ju 😀

  • Avatar
    Vasta Hegle 20. juuni 2014 at 15:46

    Mina oma last tahtsin ikka varakult mähkmetest välja saada,seega tutvustasime talle seda ka umbes 8 kuuselt,aga kuna teda ei huvitanud see pott ja midagi ta sinna ei teinud ka,siis loobusime ja kuu enne kaheseks saamist oli tal hommikul pampers kuiv,panin potile ja piss potti tuligi,sellest ajast käib ilusti potil kah 🙂 Nüüd teise lapsega on ka ikka varem sellega algust teha,vähemalt tutvustatagi vahepeal (teine sünnib küll alles oktoobris 😀 )

  • Avatar
    Vasta nell 20. juuni 2014 at 15:44

    Mina ei ole oma vastset 10-kuust veel potiga tutvustanud, pole olnud mahti potti valimas käia. Nüüd ootan selle loosi ära ja loodan poti võita, kui ei võida lähen poodi ja ostan poisile poti ja asume treenima 🙂

  • Avatar
    Vasta Leevi 20. juuni 2014 at 15:44

    Ei teinudki potitreeningut. Kolisime lihtsalt troopilisse kliimasse elama ning laps veetis enamuse osa ajast palja tagumikuga. Ühel hetkel avastasime, et ta ei pissi enam suvalisse kohta, vaid käib suure poti peal või nurga taga (poisslaps). Jätsime siis öise mähkme ära ning sellest ajast on ehk kokku 10x öösel voodisse pissinud. Neist ka pooled siis, kui väga kõrges palavikus oli.

  • Avatar
    Vasta Viivika 20. juuni 2014 at 15:43

    Minul on poiss 1a ja 1k vanune, ja potitreeningut hakkasin tegema talle siis, kui ta oli 7 kuune. Siiamaani kahjuks pole see potil käimine päris selge 🙁
    Aga potil on meeldinud kogu aeg istuda ja, kuna poiss on suur ja mürakas siis on meil BabyLandist ostetud heleesinine potike 😛 ( polegi auk liiga suur 😀 )
    Häda nr2 tuleb reeglina potti, sest sellest oskab ilusti märku anda, ütleb pähh pähh ja läheb poti juurde 😀 Siis saab häda sinna ära teha.
    Hommikuti peale tõusmist panen ka potile, siis esimene piss tuleb potti .. aga päeva jooksul juhtub nii, kuidas kunagi.
    Vahel potti, vahel mähkmesse 🙂
    Aga edeneb meil see asi ja harjutame edasi 🙂

  • Avatar
    Vasta K. 20. juuni 2014 at 15:42

    Poeg on 9-kuune ja kui aus olla, siis mina isiklikult seda varajast potitamist ei poolda. Ma ise kavatsen potitama teda hakata siis kui jalad alla saab ehk kui kõndima hakkab. Ma pole laisk ema aga ma lihtsalt ei taha lapsele teha veel mingit kohustust, et ta peaks potil käima. Aega on selle kiire asjaga :))

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 20. juuni 2014 at 15:46

      Vaevalt, et Mari seda kohustusena võtab 😀

      • Avatar
        Vasta K. 21. juuni 2014 at 09:31

        Ma ei arvagi, et Mari seda kohustusena võtab, aga lihtsalt minu jaoks pole vahet, kas käib juba potil või mitte. Nagu ma mainisin, aega on selle kiire asjaga :))

  • Avatar
    Vasta Kadri 20. juuni 2014 at 15:42

    Pool aastat teen juba tutvust… varsti saab kaheseks. Järgmiseks postituseks palun ämma nõuandeid, kuidas laps PÄRISELT potile saada, meil ei ole õnnestunud 😛

  • Avatar
    Vasta preili R 20. juuni 2014 at 15:42

    Minu laps on 1.10 a ja alustasime nüüd paar nädalat tagasi.. miks nii hilja? Sest ta ilmselgelt vihkas potti.. nii kui potile pani hakkas laps meeletult röökima.. kuid see asi nüüdseks lahenenud,koduskäib ilma mähkuta,potti tulevad nii pissi kui ka ports..on ka juhtunud äpardusi,kuid see on loomulik osa.. keegi pole sündinud gernius 😉

  • Avatar
    Vasta Kadi 20. juuni 2014 at 15:42

    Laps saab 5 päeva pärast 4. kuu vanuseks ja täna proovisin esimest korda kraanikausi kohal, et kas õnnestub. Paar korda ütlesin, et psspsspss ja kohe see piss tuligi. Nüüd mõtlen ka, et peaks ikka poti muretsema ja varakult alustama potitreeninguga, tundub mugavam tulevikus laps potile panna, mitte paaniliselt taga otsida, kus nii suurel lapsel väljaspool kodu sündsalt mähet vahetada saaks. Kuna liigume palju ringi, oleks selline kaasaskantav pott eriti mugav variant 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari 20. juuni 2014 at 15:40

    Mina plaanin neiut veidi potiga tutvustama hakata kui ta 6 kuuseks saab ja põhjalikumalt potitreeningutega alustada kui ta istuma õpib. Plaan on et hiljemalt kui ta 2 aastane on siis ta juba käib potil ilusti. Selleks et seda aga soodustada plaanin hakata kasutama päeval ühekordseid mähkmeid juba praegu (neiu saab homme 4 kuuseks) 🙂 Mõnus väike pissipott oleks väga hea 🙂

    • Avatar
      Vasta Jaanika 20. juuni 2014 at 20:08

      6 kuuselt alustad potitreeningut ja 2 aastaselt loodad et käib potil?!! Mida sa need poolteist aastat teha plaanid siis, et see potitreening sellise aja võtab?
      Potitreening tähendab minu mõistes pigem seda, et mähkmetega hakatakse sel perioodil hüvasti jätma, et esimene samm on mähkmetega vahepeal potile pista, edasi juba mähkmed päeval ärkveloleku ajal ära jätta, sealt edasi päevaune ajal ära jätta ning lõpuks ööseks ka ära ja ongi valmis mähkmevaba potilkäija laps!
      Minul esimene laps sai täiesti mähkmevabaks 1a 9 k ja teine 1a 3 k.

      • Avatar
        Vasta Jaanika 20. juuni 2014 at 20:11

        Ja kokku alates esimesest sammust võttis see esimesel lapsel 6 kuud ja teisel 5 kuud. Magades on üksikud korrad linad märjaks teinud sealt edasi ja seda ainult öösel.

  • Avatar
    Vasta Kristiina 20. juuni 2014 at 15:40

    Plaan on hakata harjutama umbes kolme kuu vanuselt. 🙂

    • Avatar
      Vasta eyh 23. juuni 2014 at 18:28

      Potitan oma last 3-kuusest alates ja sedasama teevad ka loodusrahvad.

  • Avatar
    Vasta Sirli 20. juuni 2014 at 15:39

    Kindlat plaani pole veel paika pannud, kuid arvan, et enne kui poja ise istuda oskab, ma seda ei tee. Hetkel alles 5-kuune. Ja loodan, et meie treeningud lähevad siis sama ladusalt kui Marikesel 🙂

  • Avatar
    Vasta kätlin 20. juuni 2014 at 15:39

    Väike piiga on hetkel1,6 aastane,aga jh seal potipeal okka ei taha,see sinist värvi ka ehk võidame siis saab parema ja mugavama poti omale

    • Avatar
      Vasta Kata 20. juuni 2014 at 16:23

      Selles vanuses on potistreik täiesti tavaline, kuid mööduv nähtus. Isegi kes enne on olnud tublid käijad võivad hakata selles vanuses streikima.

  • Avatar
    Vasta kätlin 20. juuni 2014 at 15:37

    Õprtan juba väikest piigar aga.miskipärast ei taha ta seal potil olla,kukkub nutma nagu oleks tal valus..ja ega sundida ka ei saa et nüüd pead seal istuma