Uncategorized

kunsttiss või mitte kunsttiss

22. juuni 2014

Kunagi ammu rääkisin ma alati, et mina mitte iialgi ei taha endale võltstisse. Kuigi mul on nad alati väikesed olnud, on nad siiski ilusad ja mina probleemi ei näinud. Ega kõigil saagi Pamela rinnad olla ja nii.

Raseduse ajal kasvasid tissid kohe C korvi mõõtu ja mõned imetamisrinnahoidjad olid lausa D. Ega ma uskunud, et mu tissid tagasi väikseks lähevad. Esiteks sellepärast, et nad ju juba olid nii suured ja teiseks on mu ema alati rääkinud, et küll need rinnad peale sünnitust suureks lähevad.

Valed. Alatud valed.

Eile ostsin endale uued rinnahoidjad, sest tekkis kahtlane tunne, et mu 75B on mulle kuidagi suur. Jah, uued on 75 A ja täpselt parajad…

No kurat! Ega neil selles mõttes midagi viga pole, ei ripu nad kuskile poole ja on sellised, nagu tissid ikka olema peavad, aga ma mäletan oma kauneid suuri tisse. Ja ma igatsen neid. Lausa nii väga igatsen, et ma hakkasin googeldama, et palju need rinnaopid maksavad.

Ärge googeldage. Ma ütlen kohe ära, et palju!

Kirurgia.ee lehel pole isegi hindu üleval. Ju siis on see nii suur, et nad ei tihka kohe potensiaalset klienti eemale peletada. VillaMedica ei paljasta samuti oma hinnakirja. Clinika lehel on kirjas, et ALATES 4300 eurot. Uuuh sa jeesus. Arsmedica lehel on kirjas 2500, aga sellele lisandub siis veel tasu…tissitäite eest.

Ärge muretsege, ma ei torma pangalaenu eest endale tisse panema, niisama uurisin ja noh, mis mul ikka teha, kui iga päev saiakannikaid sööma hakata ja palvetada, et mul ka ükskord need tissid kasvaks. Ma nagunii kardan valu ja suure tõenäosusega ma siiski opile minna nagunii ei julgeks.

Aga tegelikult mind huvitab küll, et kas mõnel mu lugejal on kunsttissid? Kuidas tunduvad? Kus panite? Palju maksis? Kaua need kestavad? Kas oli valus?

tumblr_mfb4130msq1s0zcpfo1_500-9075215

Loe ka neid postitusi!

69 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Marta 5. juuni 2016 at 09:20

    Minul on kaks last ja pärast laste saamist kilod kulinal kõik haihtunud kuhugi õhku .. koos tissidega muidugi 😀 ! Enne laste saamist
    olin ise ka veidi kogukam ja rinda ikka oli, aga nüüd on KÕIK kadunud. Okei , tunnistan, olen kehaga mega rahul ja õnnelik kuna
    lihtsalt ise pole selleks midagi teinud , lihtsalt kadus kõik , AGA .. tissid mitte pole ainult väiksemaks läinud vaid täiesti ära söödud,
    rippuvad naha jupid 🙁 Olen MEGA õnnetu .. pikemat aega juba ja no lihtsalt ei tea, mida ette võtta .. jubee kui kallis see opp on ,
    muidu teeksin kohe ära ja järelmaksu peale ju ka ei võta või vähemalt ei julge võtta . Aga olen palju kuulnud , et see ” võltstissi ”
    saladus ongi see, et kui liiiiiga suured oma keha kohta panna ja need, mis ikka loomulikud lõpptulemusena on .. ongi need, mis arst
    ise soovitab, et sobiks naise kehaga . Mina igaljuhul ootan ja loodan edasi , et ükskord saaksin oma enesekindluse ja naise tunde
    tagasi ! 🙂

  • Avatar
    Vasta Tiina 26. märts 2016 at 11:04

    Mina lasin alles monteerida endale kaunid rinnad kolm
    päeva tagasi. Operatsioon tehti Fertilitases ja valisin
    kirurgiks Jüri Kullamaa. Olen tulemusega väga rahul.
    Esimene päev oli vaevaline, aga ei midagi ületamatut.
    Teisel päeval olin nagu vanainimene, liikumine
    vaevaline. Eile oli haavades kõrvetav valu, lausa nutma
    ajas. Täna on täiesti okei ja rinnad on juba pehmemad.
    Mees on abiks iga asjaga. Suuruseks valisin
    ümmargused 420ml (D korv) rinnalihase alla.
    Enesetunne on super ja enesekindlam. Kindlasti ei
    tasuks suhtuda kunstrindadesse negatiivselt. Kui on
    professionaalne kirurg, pole miskit vaja karta. Kaks
    nädalat kindlasti peab olema rahulikult ja laskma
    kehal puhata. Kõik see teekond on seda väärt. Mina
    rahul, mees rahul 😀 😀

  • Avatar
    Vasta Carmen 26. juuni 2014 at 10:14

    Ise olen ka suurerinnaline. Enne esimest last olin D-korv, nüüd on teine laps, imetan ka veel ja on G-korv. Aga Eestis leiab küll rinnahoidjaid. https://www.facebook.com/ChangeEesti?ref=ts&fref=ts
    Mina ostan kõik oma rinnahoidjad sealt. Maksavad küll 30 eurot paar, aga on kvaliteetsed, ilusad ja toestavad hästi.

  • Avatar
    Vasta puhviskukk 24. juuni 2014 at 00:36

    Ma koiki kommentaare labi ei hakanud lugema aga uldiselt oma butiigi pidamisest USAs ja siin stilistiks olemisest voin oelda et parast imetamist vaikesed rinnad on veel vaiksemad, endal on ainult nibud alles parast 2 last, ja suured rinnad vajuvad ara ja venivad valja. Nii et rohi pole rohelisem kuskil.
    Silikoon on loomulikum, naeb parem valja ja tundub ehtsamana, kestab kauem ka. See soltub muidugi suurust ja paigaldamistehnikast, kas muskli alla vms. Ning koige tahtsam arsti taust, kae tehtud rinnad ule. Ma olen nainud hammastavalt erinevaid rindu, osad karjuvad et fake (mitte suuruse poolest, just liiga ules pandud) ja teised jalle motlesin et natural ja tuli valja et mitte.

  • Avatar
    Vasta Helen 23. juuni 2014 at 09:26

    Tere
    minul on kaks last. peale teise lapse sündi ei jäänud rindadest midagi alles. naiselikkus oli nagu käega pühitud. ilma kõhklemata tegin otsuse rinnaoperatsiooni kasuka. maksin praeguses rahas umbes 3000 eurot, kroonides ladusin lauale sulas 47000. sinna sisse arvestasin ka analüüsid ja tugirinnahoidja hinna. peale oppi ei olnud nii hull midagi. paar nädalat oli raskem magada, aga midagi ei valutanud. praeguseks on mul proteesid olnud viis aastat. kui alguses,umbes aasta või natuke peale , tundusid rinnad kõvemad kui naturaalne rind,siis praeguseks ei tee mingit vahet. protees on mul paigaldatud rinnakoe alla. kui ma peaksin tahtma saada veel lapsi,siis imetamisvõime on täiesti säilinud. mina olen ülimalt rahul. kunstrind ei erine kuidagi pärisrinnast kui suurus on valitud oma kehakujuga sobivalt . enne laste sündi oli mul rinnasuurus 75B ja nüüd 80D. kui ma ei ütle,et mul on silikoonproteesid siis ise pole keegi,kes asjaga kursis pole selle peale tulnud. igatahes olen mina selliste operatsioonide poolt, kui selleks on võimalus ja see parandab enesetunnet. üks kord ju elame, miks siis mitte enesega rahulolevalt.

  • Avatar
    Vasta L. 23. juuni 2014 at 09:07

    Tulevikus kavatsen kindlasti omale kunsttissid lasta panna. Ilmselt peale seda kui tited saadud ja imetatud. Üldse mitte seetõttu, et rinnad on pisikesed, vaid nad on üpriski normaalses suuruses (75C suurem), kuid kahjuks märgatavalt erisuurused.

  • Avatar
    Vasta Nona 23. juuni 2014 at 09:01

    Kui kõik kiidavad oma silikoone, et nii loomulikud ja pehmed, siis kust tulevad need naised, kellel on kohe kaugelt näha, et võlts? Räägin tavalistest Eesti naistest, näiteks spordiklubide riietusruumides. Kus arsti juures siis nemad vaesekesed käinud on? Kardetavasti on teil lihtsalt luulud selle suure loomulikkuse osas: mees muidugi kiidab, kus ta pääseb, ning ise alla vaadates ja peeglist poseerides näeb seda, mida tahad näha. Ma ei ole mingi silikoonide vastane, aga milleks see enda lohutus sinna juurde, et nii loomulikud. Absoluutselt kõik opi teinud ja nende sõbrannad räägivad seda, aga silmad linna peal ütlevad ju kohe midagi muud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 23. juuni 2014 at 09:03

      Oleneb ju sellest, kui suured tissid paned. Mõni tahab suuremaid ja tal ei saagi need väga loomulikud olla.

      • Avatar
        Vasta L. 23. juuni 2014 at 14:08

        Lisaks oleneb sellest kas on pandud lihase alla või lihase peale, kas on kuulatud arsti soovitusi (no sorri, aga kui ikka näed välja nagu luu ja nahk ja korv kisub lausa miinustesse, siis ilmselt suure tissiga loomulik ei näegi välja) jne. Tori Spelling on väga hea näide, et väga kõhnana lööb randid välja, samas normaalkaalus ei teaks, et kunsttiss kui esimest korda näeks.

  • Avatar
    Vasta Pille 22. juuni 2014 at 22:02

    Ahjaa ja mulle ütles kirurg, et ta annab mu tissidele eluaegse garantii aga ma ei oska kommenteerida kas see ka nii on. Igatahes järgmine aasta saab sellest 10. a täis ja veel eelmine aasta kui soovisin minna neid kontrollima sinna samasse kliinikusse, üteldi sealt poolt, et milleks seda vaja on kui kõik korras.
    Seega seda eluaegsuse või mitteeluaegsuse juttu ma kommenteerida ei oska….

  • Avatar
    Vasta Pille 22. juuni 2014 at 21:49

    Olin 18 kui hakkasin aru saama, et “pesulaud” ma olen ja selleks jään, käisin veel paar korda naistearstil rääkimas oma muret, et kas see on tõesti normaalne (olen 180cm pikk ja “suurem” naisterahvas, aga rindu polnud mul sendi eest ka, kandsin AA korvi rinnahoidjaid, kuigi vajadust poleks olnud ka nende järgi). Igatahes naistearsti kinnitas, et on küll see ok jah ja mõned naised jäävadki rinnatuks.

    See tee sai lõpuks ette võetud mul 21.a, 9.a tagasi juba, tegin seda Taastava Kirurgia kliinikus Tallinnas, lõikas dr. Olavi Vasar. Lasin panna suurema C korvi, lihase alla (ümmargused, mitte tilgakujulised, mis peaks loomulikumad olema, kuigi ma hästi kahtlen, et minu rinnad enam loomulikumad saaks olla peale oppi kui nad seda on) maksis toona 37 000kr. Esimene nädal oli raskem, natuke valus aga alates teisest nädalast oli juba kerge ja n.ö tavapärasesse elurütmi (töö ja sekselu) läksin ma kolmandast nädalast. Ka ei kandnud ma sportrinnahoidjat nii kaua kui oleks vaja olnud.

    Ütleks nii, et see oli mu elu parim otsus. Ma olin nii kompleksides, nii õnnetu, nii endasse tõmbunud ja lisaks vältisin messugu) selle probleemiga, et ma ei tea kui õnnelikku pereelu ma oleks tulevikus üldse suutnud elama hakata 🙂

    Minu praeguse abikaasaga oli mul toona n.ö käimisfaas veel. Teki alla jõudes ma talle seda ei rääkinud kohe (mees on mul selline lihtne maapoiss, kartsin alguses tema reaktsiooni), hiljem kui ma sellest talle rääkisin ütles ta ka ise, et on silikoonrindadest täiest teisel arvamusel olnud. Aru ei saanud ta vahest ise enne kordagi.

    Seega mida ma tahan ütelda ongi see, et ärge tehke ennatlikke järeldusi mingite pornofilmide põhjal või mingeid veidraid friik dokumentaale vaadates. Õige arsti juures pandud, loomulikus suuruses silikoonid näevad välja nagu enda rinnad (hea küll, pringimad on nad küll tõesti kui loomulikud rinnad, ka praegu peale 2 last, mille üle ma muidugi olen väga õnnelik).

  • Avatar
    Vasta Nona 22. juuni 2014 at 21:09

    Minu arust kannad sa ammu juba vale rinnahoidja suurust. Oled ilmselt lugenud, et enamus naistest kannavad vale suurust ja väiksemat korvi kui peaks. Kas oled selga proovinud 70B või 65C?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2014 at 22:53

      Arvad või :D? Ma olen ikka pesupoes küsinud kah 😀

      • Avatar
        Vasta helly 23. juuni 2014 at 13:51

        Enamus naisi kannavad valet suurust ja Eesti “pesupoodide” müüjate tase on olematu. Olen veidi suuremat tüüpi noor naine ning juba aastaid vaeva näinud 95Bga, mis tundus igati vale aga kõigi arust suurepärane suurus. Paar nädalat välismaal ja väike neti-research ja muutusin 85Cks ja 80Dks, mille puhul on üldmulje sada korda parem, riided istuvad paremini, selg enam ei valuta ja rinnhoidjapaelad ei künna “vagusid” õlgadesse. Üsna kergelt valitakse liiga suur ümbermõõt ja väike korv, rinnakude lükkub selle tõttu “taha” ning tulemus on vale.
        Piltide põhjal pakuksin ka mina proovida 70B, 65C jne, ära kuula pesupoodide müüjate juttu! Kui nn Tallinna tipp-pesupood mõõdab rinnahoidja ümbermõõtu rinna ÜLALT, siis ilmselgelt ei tasu neid uskuda.

        • Avatar
          Vasta Agnes 23. juuni 2014 at 14:55

          Absoluutselt õige! Mõõda kasvõi ise rinnaalune! ümbermõõt või palu kellegi abi mõõtmisel. Ma tean selliseid naisi, kes arvavad, et rinnahoidja nn vöö laius ongi rinnaümbermõõt näiteks. Kust selline väärarvamus alguse on saanud mina küll ei tea, aga siililegi on selge, et sellisel puhul ei ole rinnahoidjast mingit kasu ja seljale teeb see pigem kahju kui kasu. Loodan muidugi, et Mariann ei ole sattunud mingi omast arust spetsialisti otsa, kes valeinfot on jaganud, aga tasub alati kontrollida. 🙂

        • Avatar
          Vasta anna 30. juuni 2014 at 14:26

          Kirjutan ka kahe käega alla sellele, et arvatakse liiga suur ümbermõõt ja väike korv. Minu silmad avanesid eelmisel aastal Change’i pesupoes, kus vist on natuke teised mõõdud ja müüja mõõtis kohapeal ära. Ma olin end vist juba pea 10 a pidanud 80Bks ja siis äkitselt digimuutusin 70Eks… Ostsin sealt kohe mitu paari, sest polnud end iial nii mugavalt rinnahoidjates tundnud. Nüüd, kui teistest poodidest ka ostan, siis tavaliselt 75D on see kõige mugavam. Naljakas, et ma käisin nii palju aastaid ringi nii, et tugikaared olid poolde tissi surutud ja ise ka aru ei saanud, et midagi valesti…

  • Avatar
    Vasta aile 22. juuni 2014 at 21:02

    Kaua need kestavad st millal umbkaudu kohendama peab? Ise mõtlen ka, et äkki peale teist last kunagi…

  • Avatar
    Vasta Merka 22. juuni 2014 at 20:36

    Pille võtad? Minul läksid peale sünnitust suuremaks, peale imetamist väiksemaks ja pille võttes taas suuremaks. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2014 at 20:54

      ei võta, kardan 😀

      • Avatar
        Vasta merka 23. juuni 2014 at 12:52

        mida sa kardad 😀

  • Avatar
    Vasta gg 22. juuni 2014 at 19:49

    Minu nn “sõbranna” pani ka nagu eelkõnejelal. Elu aeg a korv ja mõnitused kaaslaste poolt. Teadsin kogu aeg, et synnitan lapsed ja teen ära. Kaks last ja a korvist sai rippuv mass, mida sai rh polsterkorvi sisse kokku pakkida. Tõesti tundsin piinlikkust oma keha ees ja avalikult spordisaali dušširuumis oli väga piinlik oma kaks last toitnud “sokkides kivide” pärast. Tõeline kosmosemutt. Opp läks 3200 cristinas clinic. Esimene nädal oli karm ja alguses olid tõesti paistes ja kõvad. Nüüd üle poole aasta möödas ja eluaegne unistuste b korv olemas. Paistavad ilusad ja naturaalsed, isegi tuttavad pole märkanud, et midagi teisiti oleks. Lihtsalt polstri asemel on rinnad nüüd. Tunnen end oma kehas hästi ja mingit üleliigset tähelepanu ka pole kuna ei käi nabani dekolteega ringi. Peale vaadates pole midagi aru saada, implantaadid lihaste all ja õmblus rinna kaare all. Kindlasti oli otsus seda teha õige ja ka abikaasa tunnistab, et tulemus on üle ootuste loomulik ja hea katsuda. Kaua praemunadega ikka jamada 😀

  • Avatar
    Vasta Jana 22. juuni 2014 at 19:24

    Ma läksin rinnavähendus opile kui olin 19 sest noh, 16 aastaselt käisin ringi 85DD ja E korviga ja no enam ei jõudnud 😀 Nüüd olen 45 D ja elu on lill. Aga rinnasuurendusoppi ma ei taha kuid ei arva halvasti neist, kes mõistliku suurust tahavad (C-D) 😀 Olgu siis öeldud, et olen eluaeg peenike olnud ja viskas üle see meeste vahtimine ja seljavalud. Ema pooldas ka mu oppi sest tal viskas ka üle, et pidevalt tuli rannas või tänaval meestele meelde tuletada, et nad vahivad 15 aastat mitte 25 aastast. 😀

    • Avatar
      Vasta A 22. juuni 2014 at 21:41

      45D? 45?

      Vabsjee.

  • Avatar
    Vasta Liisu 22. juuni 2014 at 19:14

    Nonohh, nüüd nurud siis lisaks muule kolale tasuta tisse ka? Mida veel…!?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2014 at 19:55

      varsti hakkan uut tutti nuruma, pane tähele!

      • Avatar
        Vasta Tiina 26. märts 2016 at 10:50

        Hahaa, hea vastus 😀

    • Avatar
      Vasta Raili 22. juuni 2014 at 22:11

      Armas Liisu! Mis sul viga on? Mida sa tõmbled ??

    • Avatar
      Vasta Riina :) 23. juuni 2014 at 09:36

      Nurub?? Küsis ta su käest raha v? Või kellegi teise käest?

  • Avatar
    Vasta Anxu 22. juuni 2014 at 18:58

    Mina ka üks neist kes hädas hoopis suurte rindadega .:D 80DD ja no bikiine ja pesu on võimatu leida kusagilt. Teine asi on pidevad alaseljavalud. Kõhuli magada ei saa väga. 😀 Mina parema meelega läheks vähendama aga vabatahtlikult noa alla väga ei taha minna.
    Ma ei saa ka aru neist, kes mingit D või suuremat kunstrindu endale panna tahaks, muidugi kui endal üldse pole ja siis panna kuni C, et rohkem naiselikuna end tunda…

    Muidu mul õel oli ka suured rinnad, nüüd pärast kahte last on ta D muutunud B’ks. Ootab oma kolmandat last, ei tea kas pärast kolmandat muutub veel väiksemaks.:D Peaks ka kähku lapse tegema, ehk saab ka väiksemaks natuke.:D

  • Avatar
    Vasta K. 22. juuni 2014 at 18:42

    Saledana on kohutav nuhtlus omada suuremaid rindu. Bikiinide ostmisest loobusin sel aastal, sest mitte midagi ei leidnud. Tavalise pesu osas vahest ikka veab aga ka suhteliselt võimatu. Numbrite järgi ei oskagi õiget suurust öelda, sest ümbermöödu järgi oln 70 ja korv D. Kõik D korvid on nii suure ümbermõõduga aga ise ei oska parajkas õmmelda nii et kena jääks.
    Ema ütleb pidevalt, et pean raha koguma ja vähendus opile minema.

    • Avatar
      Vasta Kati 23. juuni 2014 at 09:10

      Noh, mul on natuke veel halvemini, ümbermõõduks 65/60 korviks E/F, Eestis ei ole MITTE MIDAGI. Elupäästjaks osutus brastop.com, kõik, kellel vähegi rinnad suuremad kui D, soovitan soojalt, tagasi saatmine on lihtne ja klienti koheldakse tõesti kui kuningat 🙂

      • Avatar
        Vasta K. 23. juuni 2014 at 09:29

        Lähen kohe uudistama, tänud vihje eest. 🙂

  • Avatar
    Vasta Helin 22. juuni 2014 at 18:28

    Mina on 75Cga isegi ei leia normaalseid bikiine siis see kellel on F või G korv neid küll eriti kergelt ei leia 🙁
    Mul suva kui keegi endale normaalses suuruses silikonid paneb. Aga kes juba üle D korvi läheb sellega, nomaitea – vaevalt, et loomulik ja normaalne jääb 😀

  • Avatar
    Vasta Mina 22. juuni 2014 at 17:43

    Soovitus on ka muidugi see, et kindlasti lihase alla panna, mitte peale. Kui peale panna ja rind oma loomuliku kuju võtab pärast taastumist, võib implantaat väga koledalt paistma jääda 🙂

  • Avatar
    Vasta Triin 22. juuni 2014 at 17:22

    Nooo minul pani üks sõbranna kaks ndl tagasi kunsttissid ja see ndl oli juba väljas pidutsemas… Ei pidanud enesetundel viga midagi olema 😀 aga ma olen Inglismaal kah ja siin ongi igal teisel kunstrinnad… Olen kuulnud et u 3000 naela maksab siin. Aga muidu tahaks ise ka kui rinnaga toitmise ära lõpetan ja teise beebi ära teen 🙂 kasvõi järelmaksuga 🙂

  • Avatar
    Vasta Eva 22. juuni 2014 at 16:37

    Mul ka imetamise ajal olid Pamela tissid, niipea kui tissitamise jätsin kadusid ka mu Pamela tissid ja esialgu kuivasid need nii kokku, et mul tuli hirm kas midagi alles üldse jääbki. Aga siis mõne aja möödudes hakkasid oma enne rasedus kuju võtma, aga siiski mitte päris. On ka väiksemad kui enne ja mitte nii ümarakesed ja pringid. Olen ka mõelnud et kui veel lapsed ä toon siis panen ka kunsttissid. Aga ex näis kas päris tegudeni jõuan, ma kardan seda opi järgset valu hirmsatmoodi.

  • Avatar
    Vasta A 22. juuni 2014 at 16:19

    OT, aga:

    Tean isiklikult noormeest, kes ostis oma pruudile järelmaksuga kunsttissid. Läks missioonile Eestimaa eest võitlema ja tagasi tulles oli neidis uue mehe leidnud. Nüüd maksab noormes ikka veel oma eksi tisside eest, kuigi keegi teine neid katsub ja “kasutab” 😀

    • Avatar
      Vasta Pillukillu 22. juuni 2014 at 18:43

      Ka mina tean seda noormeest täitsa hästi. On alles naine. Uhke eemale astuda suhtest siis võiks ka oma rinnad ise kinni maksta. Aga juhtub ka hullemaid asju 🙂 Oma kallima oleks võinud sõjast ikka koju tagasi oodata 🙁 Ja siinkohal mainiks ära et jutud ikka levivad kohutaval kiirusel. Mehed koos. 😀

      • Avatar
        Vasta Pillukillu 22. juuni 2014 at 18:44

        Mhhh, mis eesti keel.. “astuda”.. 😀 Astuma ikka 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 22. juuni 2014 at 15:59

    Selle murega, et tisse pole mina samastuda ei saa, mul on nad üheteistkümnendast eluaastast nuhtluseks kaelas. Ja ma ütlen ausalt, et teinekord ma tunnengi, et on nuhtlus, ma ei saa neil päevadel aru, miks peaks keegi endale suuri rindu tahtma. Oman nimelt 75F(talvel G) korvi ja olen selle juures kõigest närused 158 cm pikk. Need tõmbavad nii palju tähelepanu, et mind justkui polekski seal küljes. Ja kogu see tähelepanu ei ole mitte sugugi oodatud, sageli on see ebameeldiv ja labane. Ja hoolimata sellest, et ma oma keha üle uhke olen, olen ma rohkem kui korra mõelnud, et äkki peaks minema vähemaks lõikama. Aga see pea 6000 euro puudumine ja imetamisvõime kadumine, hoiavad mind õnneks tagasi. Minule põhjustavad ebamugavust teised inimesed, kes oma ebaviisakuses jõllitama kipuvad. Probleemiks on ka ilusa ja mugava aluspesu puudumine, haruharva, kui ma mõne mugava ja sobiva leian. Ja bikiinidest ei tasu siinjuures üldse rääkida, ei saa mina aru, miks neid komplektis müüakse, eriti aga suuremaid numbreid. Ega see, et mul on suured tissid tähenda, et mul tagumik peaks jäme olema, aga vot mõne meelest peaks. Ja 100 euro eest ma bikiine ostma pole ka nõus.

    Nende tissidega on klassikaline nokk kinni, saba lahti olukord minu meelest. Kellel on nad enda meelest liiga suured, kellel liiga väikesed… Mina olen enda omadega rahul, aga ma pole rahul sellega, et ma nende pärast tsirkusetolana tundun. Ükspäev unistasin burkast näiteks…ma saan selliste ürpide eesmärgist suurepäraselt aru. 🙂

    • Avatar
      Vasta Agnes 22. juuni 2014 at 16:07

      Oh ja kõige toredam asi jäi muidugi mainimata…see kuidas üks suvaline noormees kunagi küsis, et kui palju nende panemine maksis. Selle peale tuli mul vist kirvemõrtsuka nägu, sest ma ei jõudnudki talle vastata, ta läks enne eemale ja rohkem ma teda ei silmanud. 🙂

    • Avatar
      Vasta Mina 22. juuni 2014 at 16:12

      Agnes, rindade vähendamise operatsiooni maksab Haigekassa kinni ja see pole sugugi mingi riskiga, et imetamisvõime siis vähenema peaks. Pea nõu oma perearsti või naistearstiga ja ta suunab sind edasi 🙂

      • Avatar
        Vasta Agnes 22. juuni 2014 at 16:18

        Haigekassa maksab kinni selle sellisel juhul, kui see on näidustatud, imetamisvõime kadumine on täiesti reaalne oht, sest eemaldatakse ju rinnakude ja lõigatakse mingeid “ühendusi” läbi. Minul ei ole aga mitte mingeid muid kaebusi, kui see, et mõni inimene ei saa aru, et ta on nõme. 🙂 Ja see pole piisav kaebus, et haigekassa hakkaks raha välja käima, ei taha nad isegi inimeste ravimite eest maksta. Sellised mõtted tulevadki pähe vaid siis, kui mõni idioot on jälle meele mõrudaks teinud, need lähevad jälle mööda.

        Siis sul vedas, et said. 🙂 Mina pole Eesti kaubanduses veel kusagilt parajaid saanud.

        • Avatar
          Vasta Mina 22. juuni 2014 at 16:42

          Ega siis pole nii piisavalt suur mure Sul tõesti 🙂
          Bikiine otsides kolasin palju poode läbi – Seppälä, Reserved jm. Leidsin palju eraldi müüdavaid bikiine. Mine jahile! 🙂

    • Avatar
      Vasta Mina 22. juuni 2014 at 16:13

      Ja bikiine müüakse praegu väga paljudes kohtades eraldi ka – Seppäläst sain mina kuu aega tagasi näiteks 🙂

      • Avatar
        Vasta Revenga 23. juuni 2014 at 18:10

        Sellises mõõdus bikiinide ülaosa ei leia. Suurused lõpevad valdavalt 75D-ga, aga kui on 75J, siis võta või kaks kastrulit ja seo need omavahel kokku. Kahju, et õmblemissoont pole.

    • Avatar
      Vasta Sipsik 22. juuni 2014 at 23:16

      6000 eur see kindlasti ei maksa. Olen ise ka uurinud ja hinnad on 3000-4000 eur vahel. Pesu ostmisel soovitan tellida brastop.com. Seal on kõvasti suurem valik.

      • Avatar
        Vasta Agnes 23. juuni 2014 at 09:47

        Ka see sõltub ju sellest, kus ja kellel teha laseks…Võimalik tõesti, et see 6000 eurot on kõige kallima hinnakirja lähedale, millest ma olen vaadanud. Kohapeal ma ei ole konsultatsioonis kusagil käinud ja senikaua, kuni mu selg ja kael põrguvalu ei tee, ei teeks ma seda oppi kindlasti. Nagu ma oma esimeses kommentaaris ütlesin, olen mina ise enda kehaga rahul. Mind segavad inimesed, kes ei saa aru, et nad on ebaviisakad ja asjaolu, et Eestis müüakse suuremaid rinnahoidjaid vaid ümbermõõdule 100+ cm. Ja nagu ma siit loen ei ole suuremate rindadega saledad naised Eestis midagi selline haruldus nagu kaubandus näikse arvavat.

        Samal ajal ei mõista ma kedagi hukka, kes lähevad suurendama/vähendama. Suurendamisega võiks muidugi jääda mõistlikkuse piiridesse, sest mingilt maalt on see ebaloomulik. 🙂

  • Avatar
    Vasta D 22. juuni 2014 at 15:28

    Enne tüdruku sündi olid mul ilusad 75B suurus rinnad ,ilusad ja prinkis nagu olema peavad. Nüüd aga peale lapse sündi ja imetamise lõppu on mu rinnad aga ära vajunud, seest pool tühjad ja ripuvad. Olen uurinud silikonide kohta aga väga neid ei taha panna. Plaanin ca 5 aasta pärast kui teine laps ka tuleb minna kohendama rinda ja ülearune nahk ära lõigata ja rasvaga vb täita. Kindlasti jääb naha lõikusega rind väiksemaks ja sellepärast kaalun lasta enda rasvaga nn täita. Kuskilt mul seda ikka võtta on. Kunst rinda ma panna ei taha , kuigi tahaks ilusaid tisse.
    Kuna ausalt võõraste ees mina oma rinnahoidjaid ära võtta ei julge . Kui nt käime ujumas ja pärast üle end loputad siis ma ei võta enam bikiine seljast vaid pesen nendega. Häbenen neid väga ja kompleksid tekkinud tänu sellele väheke.

    • Avatar
      Vasta Pisi 22. juuni 2014 at 20:56

      Kusjuures peale imetamise lõppu ongi rinnad nö rippuvad nahakotid. Aga minul nt kaks last järjest ja peale teise lapse rinnaga toitmise lõpetamist läks umbes aasta, kui rinnad olid ilusad. Nimelt peale rinnaga toitmise lõppu ju hakkavad lihased uuesti rinda nö täitma, kuna piimatootlikust enam ei ole.

  • Avatar
    Vasta Ingrid 22. juuni 2014 at 15:22

    Mina tänan jumalat oma vene juurte ning lapsena hunnikutes söödud saiakontsikute eest – juba 15selt omasin 75C korvi 🙂 Praeguseks on nad korvi võrra suuremadki, tänu hoogsale beebipillide söömisele, mis kasvatas mul tissid kahe kuuga praegusesse mõõtu 🙂 Mina olen omadega väga rahul, kuid eks nad on ka ebameeldivat tähelepanu mulle tekitanud :/
    Ja miinuspoolelt võin veel esile tuua tohutuid alaselja valusid 🙁
    Kuid rõõmus olen ma kindlasti, olen omajagu kurvikas, ning tänu neile saan komplimente nii meestelt kui ka naistelt 🙂

  • Avatar
    Vasta olga 22. juuni 2014 at 14:58

    Mallul pole kuskilt seda rasva võtta, muutub nähtamatuks, teine 😀

    • Avatar
      Vasta Mina 22. juuni 2014 at 15:01

      Ehk saab kelleltki laenata? 😀 😀 (Must huumor)

      • Avatar
        Vasta Sirly 22. juuni 2014 at 15:49

        Ma hea meelega võiksin doonoriks hakata 😀 😀

        • Avatar
          Vasta Riina :) 23. juuni 2014 at 09:33

          Same here!

  • Avatar
    Vasta Mina 22. juuni 2014 at 14:33

    Minu sõbranna pani just paar nädalat tagasi endale silikoontissid. Imetamise ajal olid tal ilusad parajas suuruses tissid, aga pärast imetamist kahanesid tissid olematuteks. 70AA ehk oli tema number, aga mitte grammigi rohkem. Aastaid kandis ta suure polstriga rinnahoidjaid, et mingisugunegi tiss välja paistaks. Ei saanud kanda ta ilusaid bikiine, kena dekolteega pluuse-kleite ega midagi. Ja kurvastas. Pidevalt. Kohutavalt. Sest ei tundnud end naisena. Tema keha oli muus osas tegelikult lausa täiuslik – ta on sale, trimmis, ilusa näolapiga, fantastilise iseloomuga, aga inimene ei tundnud end täisväärtusliku naisena, sest midagi nii olulist oli puudu. See oluline, mis lisaks talle enesekindlust, seksapiili. Nii ta siis otsustaski panna endale silikoonid. Ta tegi maailma kõige põhjalikuma uurimistöö – luges blogisid, vaatas dokumentaalfilme jne jne jne. Mitme kuu pikkuse uurimise tulemusena valis ta välja VillaMedica, kus kogu komplekt läks maksma pisut üle 3000 euro. Mitte kuidagi ei saaks öelda, et tema otsus polnud kaalutletud ja viimse detailini läbi mõeldud. Inimene tahtis saada tervikuks. Ja lõpuks ta saigi. Tema teost teavad väga vähesed, ainult kõige lähedasemad. Nüüd on tal armas väike trimmis B-korv ja elu on fantastiline 🙂 See sapp, mida paljud välja ajavad, et slikoontiss on rõve kummist ja võlts, on puhas PASK. Silikoontiss saab olla ilus, loomulik ja kaunis ning mis kõige olulisem – see annab naisele võimaluse tunda end täisväärtusliku naisena.

  • Avatar
    Vasta kiisu 22. juuni 2014 at 14:31

    Kas marikene enam rinda üldse ei saa? Võiksid kirjutada tema toitumisest ja kas/miks lõpetasid rinna andmise?:))

  • Avatar
    Vasta K. 22. juuni 2014 at 14:28

    Mul küll pole, sest mul endal on 85D, aga viimase kolme kuu jooksul on 3 mu tuttavat lasknud endale panna 😀 Hinnaks oli kuskil 3500 eurot ja no kuu aega ei saa mitte midagi teha 😀 Pmts nagu jutust aru sain, siis magas tugitoolis sest muudmoodi ei saanud 😀 Katsuda ka sain, minu jaoks imelikud. Teeb ikka vahet küll, kas on õige või feik tiss 😀

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2014 at 14:29

      mismoodi need imelikud olid :D?

      • Avatar
        Vasta K. 22. juuni 2014 at 14:32

        Sellised kõvad nagu 😀 Katsudes oma tissi, mõnus pehme aga silikoon tiss on ikka kõvem 😀

        • Avatar
          Vasta Mina 22. juuni 2014 at 14:35

          Alguses ongi kõva – paistes ja kisub, venitab jne. Lõpuks vajub loomulikuks, kui on asjatundja pandud 😉

        • Avatar
          Vasta Mina 22. juuni 2014 at 14:39

          Ja ma väga vabandan, aga tiss suuruses 80D ei saa küll kuidagi visuaalselt ja katsudes ilusam olla kui asjatundja poolt hoolikalt tehtud ja pandud silikoontiss 🙂

          • Avatar
            K. 22. juuni 2014 at 14:41

            Kas ma ütlesin, et mu tissid on ilusamad? 😀 Ma juhuslikult imetan ja ma endale isiklikult ei paneks silikoontisse. Jutt ei olnudki ju, et kellel ilusamad tissid on 😀

          • Avatar
            Mina 22. juuni 2014 at 14:48

            Konstateerisin fakti lihtsalt 🙂

  • Avatar
    Vasta Edith 22. juuni 2014 at 14:28

    mu emal on 😀

  • Avatar
    Vasta Annu 22. juuni 2014 at 14:25

    Ega midagi:D Pead Marile väikse õe või venna juurde tegema:D Saad natukeseks jälle suured tissid:D

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 22. juuni 2014 at 14:26

      Hoidku jumal selle eest, mõtle kui tissid siis täitsa alla annaksid 😀

      • Avatar
        Vasta Kata 22. juuni 2014 at 16:05

        ja annavadki suure tõenäosusega ;P