KURB ON OLLA

pääsupojad müüritakse täna lahti!

30. juuli 2014

Eile võtsin ühendust Eesti Loomakaitseseltsi liikmega ja küsisin, mida saaksin teha mina, et need pääsupojad saaks päästetud või vähemalt PROOVIKS keegi neid päästa. Mul soovitati teha petitsioon, et survestada Keskkonnakaitseinspektsiooni midagi tegema. Kui me näitame, et väga paljud on sellise käitumise poolt, siis ehk liigutatakse natukene oma bürokraatliku perset ja aidatakse linnukesi? Proovima peab!

Nõnda lõin ma petitsiooni pääsupoegade päästmiseks, millele saad e-mailiga allkirja anda SIIN! Reageerime kiiresti ja jagame kõik seda linki igal pool, kus vähegi saame. Näitame oma toetust inimlikuse ja südamlikuse poolt. Näitame, et kõik inimesed maailmas ei ole ajudeta ja südameta debiilikud. Anname allkirja ja siis surume selle keskkonnakaitse inspektsioonile näkku.

Iga sekund loeb, sest pääsupojad võivad vee ja toiduta vastu pidada pea 2 nädalat, kui seal vaid pragusid on, et hapniku saada. Kui õnnestuks päästa kasvõi paar lindu, oleks minu süda natukene rahul. Hea inimene andis ka sellise info: “Tore algatus aga tahaks ikkagi täpsustada, et tegemist on siiski piiritajatega, mitte pääsukestega(täiesti teine liik). Just see, et nad on piiritajad, annab ka lootust, et nad peavad seal paar nädalat toiduta vastu (tal esineb tardumusuni, mille vältel võib kehatemperatuur langeda 20 °C-ni. Tardumusunes võivad pojad olla kuni kaks nädalat, vanematel kulub see aeg pikkadeks toidotsingureisideks).
Lisaks on nad väga huvitavad linnud selle poolest, et võivad vabalt veeta mitu aastat oma elust ainult lennates. Näiteks pojad, peale pesast välja lendamist, on õhus seni, kuni kord ise oma pesa rajavad.”

Seega, kõik allkirjastama ja linki jagama! Aeg on linnupoegadele elutähtis!!!!

Edit: PÄÄSUKESTE PESAD AVATAKSE TÄNA PAARI TUNNI PÄRAST! No halleluuja! Seda lubas mulle pühalikult proua Anne ise, niiet loodame, et mõni linnuke on veel elus. Tänud kõikidele allkirja andjatele, 101% soovitud allkirjadest juba koos. Mul on külmavärinad peal, et meil siin nii toredad ja südamlikud inimesed on!

2ecxjo1uqbq8ru_76jxu8d-5966506 5qnkmsab4vn8as8v4zysvg-1335092 6q7nxxri4blb3ffzemnedq-4443713                                                           Fotod Delfist: Tiit Blaat

Loe ka neid postitusi!

45 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Kris Ta 31. juuli 2014 at 13:01

    Suur-suur aitäh ja kalli, Sulle, Mallukas! Loodetavasti võeti ennast kokku ja avati KÕIK vuugivahed seal Õismäel ja tehti kõik, mis võimalik!?
    Ütlemata hea meel on, et meid sai päris palju, kes reageerisid ja asjale kaasa aitasid! Nii lühikese ajaga üle 2000 hääle! See annab lootust, et mõni teinekordki on võimalus massi ja meediaga Loodusele abikäsi ulatada! 🙂

  • Avatar
    Vasta krusti 31. juuli 2014 at 03:43

    No ei ole ju pääsukesed need, miks te neid ikka pääsukesteks kutsute?!

    Mallukas ka oma postituses kirjutab kordamööda pääsukestest ja kiivitajatest. Otsusta ära juba kumba sõna kasutad.

  • Avatar
    Vasta Mann 30. juuli 2014 at 21:35

    Aitäh Sulle Mallukas!

  • Avatar
    Vasta Tiia 30. juuli 2014 at 18:52

    Kena on lugeda, kuidas inimesed linnupoegade parast mures. Loodame parimat ja tanud abistavatele inimestele….

  • Avatar
    Vasta ets 30. juuli 2014 at 17:32

    wow 3 surnut ja 18 elusat lindu – see on väga hea tulemus! Kui delfi andmed on tõesti õiged siis ju valdav enamus jäi ellu! Pole oluline kelle algatusest täpselt päästetööd sai alguse – tähtis on, et erinevad inimesed reageerisid ja suur osa linde sai päästetud! Tubli!

  • Avatar
    Vasta Õie Ehasalu 30. juuli 2014 at 16:21

    Pääsude vabastamise poolt hääl antud .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 16:39

      pääsud on juba vabastatud 🙂

  • Avatar
    Vasta Jana 30. juuli 2014 at 15:03

    Alkirjastan

  • Avatar
    Vasta Kerli 30. juuli 2014 at 14:55

    Päästeoperstioon jäi nii nädalakase hiljaks… aga varem ju ei teadnud meie, Mallukas.. ainult maja elanikud teadsid.

    Aga minu küsimus on hoopis selline- miks need pojad pesadest alla võeti??? Linnuemme läheb ja otsib oma poja nüüd tädi käest üles ja viib pessa tagasi või? Aru ma ei saa….. (Delfist vaatasin pilte ja imestasin lihtsalt)

    • Avatar
      Vasta ets 30. juuli 2014 at 16:44

      See on tõesti müstika. Linnud ei aksepteeivat poegi kellel nn inimese lõhn küljes. Pesad lahti ja nii olekski pidanud jätma. Ohtul kui töömehed läinud, küll siis linnud oleks ise tulnud poegade juurde ja visanud välja need, kellest enam asja ei saa ning teisi turgutanud. Keskkonnakaitse kohal aga no nii rumalad ikka ja heategu oma näperdamisega ära rikkuma!

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 16:45

        pääsud ei tunne oma lapsi lõhna järgi ära ja lepivad poegadega ka hiljem 🙂

  • Avatar
    Vasta katja 30. juuli 2014 at 13:10

    Mis nüüd neist ellujäänud vaesekestest edasi saab? Ega linnud lollid pole, nii pika aja peale said nad juba aru, et päästa enam ei saa ja lahkusid. Mis tehakse edasi hingevaakuvate pisikestega? Surevad lõpuks nagunii…? Delfi pildid on küll veidrad, linnukesele valatakse pudelist (mulli)vett peale…
    Tegu oli õudne ja südametu algusest peale ja oleks pidanud olemata olema, aga kas see päästeaktsioon midagi ka parandab? Lihtsalt mõtlen…

  • Avatar
    Vasta Anete 30. juuli 2014 at 13:05

    Suurimad tänud! =)

    • Avatar
      Vasta A. 30. juuli 2014 at 12:17

      🙂 *

  • Avatar
    Vasta ets 30. juuli 2014 at 11:11

    Tänud sulle Mallukas! Isegi kui pojad enam elus ei ole saavad emalinnud vähemalt rahu, et poegade juurde ning näevad et pole midagi enam päästa – noh juhul kui ei ole. Aga loodame ikka parimat! Praegu on ju ka pääsu vanemad täielikus teadmatuses ja segaduses.

    • Avatar
      Vasta Karin 30. juuli 2014 at 11:21

      Just,seda mõtlen minagi,et saavad pääsuemad vähemalt rahu:(

  • Avatar
    Vasta Neeme 30. juuli 2014 at 10:56

    Tublid!

  • Avatar
    Vasta K. 30. juuli 2014 at 10:55

    Panin ka hääle kirja.

    Tahaksin sind, Mallukas, tänada et oled südames nii hea inimene ning valmis nõrgemate ja kaitsetute eest võitlema. Isegi kui lõpplahendus ei tule 100% positiivne ja linde ikkagi päästa ei saa siis vähemalt on veel inimesi kes on nõus üritama, selle asemel et tuimalt leheartikkel läbi lugeda ja siis oma võileiba edasi süüa. Taastab natuke usku inimkonna suhtes. Kivi langes südamelt kui vähemalt keegi MIDAGIGI teeb, saates ehk signaali igasuguste ametnike poole, et päris igasuguse jamaga rahvas neil pääseda ei lase. Võib-olla tänu sellele keegi kuskil mõtleb järgmine kord kaks korda järgi enne kui midagi analoogset teeb ja kellegi elu jääb nii alles. Kogu see positiivsus tuleb sulle kindlasti heas mõttes ringiga tagasi 🙂

  • Avatar
    Vasta hobeskakk 30. juuli 2014 at 10:49

    Haldur teeb üldreeglina tööd, mida korteriühistu talt tellinud on. Ilmselt olid seal Õismäe majas korteriühistu juhatuses ükskõiksed inimesed ja ülejäänud majaelanikud ei reageerinud samuti. Katusealuse kinnipanek pole ju ühe päeva töö – ilmselgelt tegutses tõstuk maja ümber paar-kolm päeva. Kus siis need ülakorruste elanikud olid, kes asjast teadsid? Ja miks töömehed ei keeldunud tööd tegemast, kui nägid, et pojad pesas on – kui on? See oleks teema, mda ajakirjanik peaks uurima teistele õpetuseks, halduri läbisõimamine üksi ei päästa midagi. Petitsioon petitsiooniks: kui ma lämbun, siis pole allkirjakogumine küll parim lahendus.

  • Avatar
    Vasta meow 30. juuli 2014 at 10:35

    Nii tore uudis! Aga ma kahjuks arvan, et seal ei ole enam midagi päästa 🙁 kui nad vee ja toiduta isegi peaks vastu, siis kuumus ja õhupuudus NÄDAL aega on ikka liig igale elusolendile. Aga loodame parimat!

  • Avatar
    Vasta marve jarvela 30. juuli 2014 at 10:25

    Allkirjastan. Mõned aastad tagasi tuli isegi Päästeamet Pääsudele appi et lind katuseservast takust lahti päästa.

  • Avatar
    Vasta Marilyn :) 30. juuli 2014 at 10:23

    Hääl antud ! Loodan, et ka aitab !!!

  • Avatar
    Vasta Merit 30. juuli 2014 at 10:18

    Hääl antud !

  • Avatar
    Vasta Karin 30. juuli 2014 at 10:17

    Nomaivõi, ma jälle pillin. Oleks ükski elus!8

  • Avatar
    Vasta appi 30. juuli 2014 at 10:12

    Delfi esimeses artiklis oli kirjas nii: Keskkonnaameti looduskaitse osakonna juhataja Tarvo Roose kinnitusel on lindude tahtlik häirimine, eriti pesitsemise ajal, samuti pesade ja munade hävitamine täielikult keelatud.

    Mis pagan toimub siis? Täielikult on pesade häirimine keelatud, aga kui keegi juba ära tegi, siis Keskkonnaametit tegelikult väga ikkagi ei huvita? Siin ei tohiks isegi mingeid allkirju tarvis minna, tüüpidele peaks kõnedelaviiniga peale lendama, et nad ometi oma tööd teeksid. Kõik helistama 🙂

  • Avatar
    Vasta kerli 30. juuli 2014 at 10:11

    Hääl kirjas

  • Avatar
    Vasta whatever 30. juuli 2014 at 10:08

    kats
    30.07.2014 10:45
    Hakatuseks oodati nädal enne kui lugu ajakirjandusse jõudis. Nüüd kogutakse nädala aega allkirju. Inimesed, segi olete vä, need pojukesed on seal ammu surnud. Kas järgmisena kirjutate presidendile, et see seadusemuudatuse algataks?

    kahe käega poolt.

  • Avatar
    Vasta P.K 30. juuli 2014 at 10:03

    Aitäh sulle. Mind vaevas see teema eile väga, aga samas andsin endale aru, et ma üksinda seal haamri voi piigiga kellelegi head ei teeks ja lootsin vaikselt, et ehk…

  • Avatar
    Vasta Merle Tõnissoo 30. juuli 2014 at 10:02

    Hääl pääsukeste toetuseks

  • Avatar
    Vasta Laura 30. juuli 2014 at 10:01

    Hääl antud!:):)

  • Avatar
    Vasta Janne 30. juuli 2014 at 09:51

    Tore algatus aga tahaks ikkagi täpsustada, et tegemist on siiski piiritajatega, mitte pääsukestega(täiesti teine liik). Just see, et nad on piiritajad, annab ka lootust, et nad peavad seal paar nädalat toiduta vastu (tal esineb tardumusuni, mille vältel võib kehatemperatuur langeda 20 °C-ni. Tardumusunes võivad pojad olla kuni kaks nädalat, vanematel kulub see aeg pikkadeks toidotsingureisideks).
    Lisaks on nad väga huvitavad linnud selle poolest, et võivad vabalt veeta mitu aastat oma elust ainult lennates. Näiteks pojad, peale pesast välja lendamist, on õhus seni, kuni kord ise oma pesa rajavad.

    http://www.looduspilt.ee/loodusope/?page=liigitutvustused_liik&id=38

  • Avatar
    Vasta Viivian 30. juuli 2014 at 09:50

    Hääl antud linnukestele 🙂

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 30. juuli 2014 at 09:50

    Allkiri antud!

  • Avatar
    Vasta Gerly 30. juuli 2014 at 09:50

    Minagi andsin enda hääle

  • Avatar
    Vasta H. 30. juuli 2014 at 09:43

    Hääl antud, ainult naljakas, et selleks, et elusolendeid päästa peab mingeid hääli koguma ja sellega väärtusliku aega raiskama. Mina näeks seda nii, et lihtsalt lendavad esimesel võimalusel kohale ja päästavad, mis päästa annab.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 30. juuli 2014 at 09:45

      Jah, kahjuks maailm nii ei tööta. Enne kui raha raisatakse lõhkumisele ja uuesti ehitamisele, peab keegi näitama, et meil ei ole suva. Muidu unustatakse asi ja surnud linnupojad lihtsalt ära ja elatakse edasi…

  • Avatar
    Vasta veiko paasma 30. juuli 2014 at 09:43

    hääl antud

  • Avatar
    Vasta Liis 30. juuli 2014 at 09:39

    Arvan, et seal maja juures mäss korraldada oleks hea mõte… Ei tea kui palju allkirju on vaja, et keegi oma paksu perset liigutaks? Eestis on vaja karmistada karistusi igas valdkonnas! Rääkimata loomaliigi väärkohtlemisest. Inimestel ei ole enam südant sees kahjuks.

  • Avatar
    Vasta Egle P. 30. juuli 2014 at 09:32

    Minu allkiri ka olemas!

  • Avatar
    Vasta Viivika :) 30. juuli 2014 at 09:29

    Allkiri antud. Loodan, et saab midagi päästa 🙁

  • Avatar
    Vasta Gaidi 30. juuli 2014 at 09:26

    Minu hääl ka!

  • Avatar
    Vasta alvi 30. juuli 2014 at 09:24

    Allkiri antud. Loodame et mõjub kaa

  • Avatar
    Vasta Karin 30. juuli 2014 at 09:23

    Väga tubli!

  • Avatar
    Vasta Kairi J. 30. juuli 2014 at 09:19

    Minu hääl on kirjas.