Uncategorized

naisetõukaja Rait Liiv

25. august 2014

Ma reaalselt praegu kirjutan seda postitust niimoodi, et mu käed värisevad ja pisarad voolavad. Mitte selle pärast, et ma oleks kurb või väga haiget saanud, lihtsalt MEGA VIHANE olen. Aga nüüd asjast.

Ühesõnaga eile käisid siin Kardo sõbranna oma mehe ja lastega. See mees on muuseas seesama, kes arvab, et naised käivad ilma meheta väljas ainult litutamas ja õige naine tahab ainult oma mehega aega veeta. Üks päev tahtsime ta naisega välja minna ja selle peale soovitas Rait mul oma titte edasi imetada ja mitte ringi hoorata. Aga noh, see selleks. Eile käisid nad siin ja mind parasjagu kodus ei olnud. Lambist oli üks nende lastest Marikest näost hullumeelselt küünistanud ja siis minu väike Mari oli hüsteeriliselt nutma hakanud. Nojah, ma hakkaks ka, kui keegi mind näost küünistaks.

10597281_362900347197142_1241630870_n-7467064

Jah, ma tean, et see ei ole maailma suurim sõjahaav, aga minus ärkas emalõvi, kui ma sain teada, et keegi vastik kasvatamatu laps oli MINU BEEBILE HAIGET TEINUD! Kuna need mõlemad lapsed on mulle juba enne silma jäänud kohutavalt kasvatamatu käitumisega, pidasin ma vajalikuks laste emale öelda, et võiks siiski proovida laste kasvatamisega veidi rohkem pingutada. Selle peale inimene muidugi solvus, aga noh, mis seal ikka. Leidis, et ma võiks ikka maha rahuneda ja bla bla bla.

Siis sekkus asjasse sõber Rait Liiv.

Rait: Super reaktsioon ikka selliste kahe täpi pärast. Videotõestus on et minu laps tegi? BTW, ma ei ole andnud sulle luba meist midagi arvata ega kirjutada eks. Sa paned mu kannatust tõsiselt proovile praegu. Haige inimene oled, otsi abi palun enne kui keegi sulle kallale tuleb sinu imetlusväärse ego tõttu.
Mina: Lea nägi oma silmaga et sinu laps tegi. Teisi kasvatamatuid jõnglasi meil too päev ei käinud. See et teie oma lapsi ei oska kasvatada, ei tee minust haiget inimest Ja sinust kirjutamiseks ei ole mul su luba vaja. Võin su pildi ja adre ka kõrvale panna kui tahan
Rait: Nu siis ei ole mulgi luba vaja et sulle betoonkingad kinkida… tra mida sa endast praegu kujutad?? see on täpselt samasugune lubamatu privaatsuse häirimine, idipoot. ma tulen situ su krdi voodisse siis. koju tulles, tahaksid et maja veel alles on vä?
Mina: Tahaks näha Edu sulle selles.
Rait: tra sa paned veel midagi seoses meiega internetti siis ma lendan lihtsalt peale. sul ei ole selleks ühtegi õigyust
Ma: Kopin su ähvardused ka blogisse
Rait: sa ei tohi midagi siit kopida ilma minu nõusolekuta – lammas
Ma: Watch me. Head teed menti siis, kui sa kaebad neile, et keegi kopis oma blogisse ähvardused mulle betoonkingad jalga panna:D Õudne. Peale selle et sa oled kole, oled sa veel loll ka Vaene inimene. samaväärilised on sinu ähvardused. isikuinformatsioon on sama puutumatu nagu isik ise, peale võimude.

Igatahes lõpetasin ma temaga selle vestluse ja astusin koju sisse. Hakkasin Leale rääkima, et mida paganat just juhtunud oli, kui ühel hetkel asub mulle koju sisse härra Rait Liiv. Absoluutselt ilma koputamata jne. Astus sisse nagu majaperemees muiste ja kukkus jaurama, et tema nüüd peab minuga rääkima. Ma ütlesin, et ta lahkuks mu kodust, sest ta ei saa lihtsalt suvalisse majja ilma loata astuda, aga tema naeris mulle näkku ja ütles: “Ei, ma tulin rääkima”.

tumblr_m4v0yf9gnp1ruyy6uo1_500-5937413

Ühel hetkel läksin ma tõesti jumala vihaseks ja karjusin, et ta välja läheks mu kodust ja lükkasin teda ukse poole. Selle peale lükkas ta mind vastu seina, seisis mu ette ka karjus: “SA EI TOHI MU PRIVAATSOONIS OLLA!!!”.

Oh really, sõbrake? Ma ei tohi olla su privaattsoonis, kui sa oled MINU KOJU SISSE TUNGINUD?

Kardo muidugi kohe tuli vahele ja üritas ka teda uksest välja saada, aga lõpuks sai hoopis Kardo ema ta ukse taha kuidagi. Mina tulin käte värisedes seda postitust üles kirjutama. Hommepäev lähen teen avalduse ka menti, aga mis seal ikka.

Parim osa selle juures on see, et ta naine arvab, et ma liialdan praegu üle. Mis siis, et ta mees naisterahvale kallale tuli. “Sa ju ise ajasid ta närvi!”. Okei…

Ühesõnaga, meesterahvas nimega Rait Liiv on psühhopaat, vaimuhaige ja saiko. Lisan teile foto ka sellest hurmavast härrasmehest 🙂

rait-8717102

Nüüd ta naine leiab muidugi ka seda, et ma ei peaks menti avaldust tegema, sest “muidu me ütleme, et sa ka küünistasid teda!” ja “Kardo ja ta ema pole erapooletud tunnistajad ja nende ütlused ei loe!”.

Ma nüüd keerasin kõik uksed lukku, sest olen üsna kindel, et ta tuleb ja tapab mu nüüd ära. Aga kui tapab, siis nüüd te teate, kes seda tegi. Eks ikka Rait, kallis sõber Rait.

Loe ka neid postitusi!

214 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta EQ 28. august 2014 at 17:47

    Jah, Mariann, Sul on õigus kirjutada oma blogis, millest tahad. Kuid kas on ikka õige sõimata teiste lapsi selliste sõnadega – koletised, loomad vm.. Kuigi ise nõustud väitega, et lapsed ei ole süüdi, vaid on vanemad. Nii ongi, aga milleks mustata siis lapsi. Okei, hetkeemotsioon, kuid siiski.
    Milleks hakkata probleemi venitama ”aia augu” suunas, kui probleem seisneb ”aias”. Paljud teevad tihti selle vea, et konflikti tekkides ei keskendute hetkeprobleemile, vaid hakatakse minevikust veel asju välja koukima, mis tegelikult ei tohiks asjasse puutuda. See omakorda viib veel hullema ja suurema konfliktini. Jah, ka mina olen teinud sellise vea, see on inimlik, muidugi. Lihtsalt juhin tähelepanu. 🙂
    Ei saa aru ka sellest, miks on vaja hakkata kellegi teise ”musta pesu” pesema avalikult (nt ala E tegi narkot, who cares, sa ei ela ega maga nendega koos), kuigi see ei puutu hetke probleemi. Samas, kui keegi püüab ”pesta sinu musta pesu”, siis teed solvava ja ülevõlli kritiseeritud postituse. Minuarust ei näita see eriti inimese arukust, vaid pigem nõrkust, lollust ja vähest vastupidavust olukordadega toimetulekul. Need postitused, mis on räigelt kellegi suunas halvustavad kriitikat täis topitud, ei näita sind eriti täiskasvanuliku ja taipliku inimesena, kuid ma usun, et proovid end muuta.

  • Avatar
    Vasta veel ükskord 27. august 2014 at 16:44

    Hullumeelsus

  • Avatar
    Vasta Olga 27. august 2014 at 15:24

    Eks ebaadekvaatseid ümbritsevad ikka omasugused. 😀

  • Avatar
    Vasta EQ 27. august 2014 at 13:35

    Lugesin kogu selle tsirkuse siin läbi. Lihtsalt ajuvaba, millisteks inimesed muutuvad, unustades ära lapsed. Mariann üritab olla mingi isehakkanud õigluse jaluleseadja. Sa oled lihtsalt tsirkusetola, kes lõbustab oma blogiga rahvast, mis aitab rahastada teisi firmaid. Ehk siis sind rumalat, harimatut inimest lihtsalt kasutatakse ära nagu… Okei see ei ole siin hetkel nüüd tähtis.
    Mainin ära, et ma ei ole siin loos kummagi poole poolt. Tegelikult pool tühjast kohast tekis naeruväärne olukord, kus Mariann mõtleb, et kuna on tuntud blogija, siis võib teha, mida sülg suhu toob ja kõik teed on talle valla. Ma usun, et praegune olukord sind ka natuke nüüd õpetas ja paneb mõtlema.
    Jah, iga lapsevanem kaitseb oma last iga väiksemagi valu põhjal. Selge see, see on õige. Kuid antud olukorras ei keskendutud lastele, vaid vanemad keskendusid jälle endile ja oma vajadustele, hakkates üksteist mustama ja ähvardama. Ja kuhu see välja viis? Nende endi vahelisele füüsilisele konfliktile, ehk siis laste vahel oli ka füüsiline kokkupuude – vanemad käitusid samamoodi – seega kumb vanemates nüüd siis õigesti käitusid, näitates lastele, et füüsilise kokkupuutega lahendatakse probleeme. Milleks te üritate üksteist siin nüüd õigustada, kes halvem, kes mitte KUI TE ISE EI OSKA KUMBKI POOL RAHUMEELSELT ASJU LAHENDADA. Mariann kukkub kohe solvama, sõimama, karjuma. Selle asemel, et keskenduda probleemile ja püüda leida täiskasvanulikult lahendus, hakkate teie kõik sedasi sitta loopima.. Mõttetu!
    Mainin ühe asja veel. Minuarust on väga inetum, kui väikse lapse ema ropendab jubedalt. Mariann veel ropendab avalikult. Mõtle sellele natuke! Tegid omale lapse, räägid, et teised vanemad ei ole eeskujud. Kas sa oled sellise käitumise, suhtumisega eeskujuks oma Marile? Suht kole on lugeda neid sõnavõtte jne, kus ropendad jubedalt, olles veel ise uhke. Ma siiralt loodan, et Kardo ei pööra sellele tähelepanu ja tulevikus Mari tunneb su üle uhkust.
    Minujaoks on veel naeruväärne see, et peale hetke, mil too mees tungis, Mariann, sinu koju, sind tõukas, teie vahel oli sõnelus, sa olid endast väljas, valmis Mari eest tapma – jooksid esimese asjana värisedes, nuttes ja paanitsedes blogi kirjutama?!. Selle asemel, et arutleda oma mehe ja ämmaga tekkinud olukorra lahendusest või kutsuda politsei vm. Ei, sa jooksid oma blogi kirjutama. Ei olnud ka laps sel hetkel tähtis, vaid sinu blogi. Mis see sinu kohta ütleb? Mõtle natuke ka sellele!
    Kokkuvõtvalt kogu selle tsirkuse kohta: olukord on kõvasti ülepaisutatud, politseisse teatamine ja üksteise mustamine ei vii kuskile ja on mõttetu, sest asi puudutas ikkagi last (lapsi), mitte vanemaid. Tihti vanemad teevad selle vea, et ei keskendu probleemi tuumale endale, vaid lähevad solvamise, peksime vm peale välja. Minuarust on situatsiooni mõlemad pooled natuke rumalad ja lapsikud, ajades taga, kellel õigus, kes tõde räägib, kes mitte. Miks kurat on see tähtis?! 😀 Mariann.. Olen su blogi lugeja ja loen ka edaspidi. Teed aegajalt väga mõtlema panevaid, tähelapanu väärivaid ja häid postitusi, kuid selle korral põlesid küll läbi, koos oma ”sissetungijatega”. Haritusel ja haridusel on vahe. Selles loos jätsid mõlemad pooled harituse mõistes vägagi puuduliku mulje.
    Aega nüüd tagasi keerata ei saa, lihtsalt järgmine kord ole arukam ja püüa täiskasvanulikumat käituda. Selge see, et kui teed julgeid postitusi, on erisuhtumisi ja arvamusi palju. 🙂 Edu!

  • Avatar
    Vasta mart 26. august 2014 at 20:33

    Ja meie jaoks on see Kardo kodu, mitte sinu oma :D. seepärast ei imestagi, miks mätas lihtsalt sisse astus 😛 like old times u know 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 20:38

      ja see on minu asi kuidas?

  • Avatar
    Vasta mart 26. august 2014 at 20:25

    Äkki (heast peast nagu lapsed ikka ) sikutas Mari Gretet juustest ja Grete hakkas kätega vehkima ja siis kostus kisa, mille peale alles reageeriti. Ma ei ole lihtsalt tähele pannud, et keegi oleks üldse kaalunudki sellist varianti ennem kui üldse LÕUGAMA HAKATA.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 20:37

      mu ämm oli kõrval ja nägi seda olukorda ju pealt. äkki enne kui lõugama hakkad, siis loed teksti ka?

      • Avatar
        Vasta mart 26. august 2014 at 21:30

        Mina: Lea nägi oma silmaga et sinu laps tegi.

        Lugesin mina sinu postitusest. Kuid siit ei loe ma välja, et Lea oleks hoidnud neil koguaeg silma peal, vaid, et ta nägi seda hetke kui grete küünistas. Ma ei noki selle teema kallal, puhtalt juurdlen erinevaid variante.

  • Avatar
    Vasta Tarmo 26. august 2014 at 19:12

    “naisetõukaja Rait Liiv” – mis järgmiseks? 😀 varsti on pealkirjaks “tõukaja Rait” ?

    no kellegil sõeluvad püksid mingit pruuni haisvat ollust juba päris korralikult 😀

    ise, “haritud” inimesena ikka mõistad, KUI lolliks ennast teed siin? 😀 😀

  • Avatar
    Vasta R 26. august 2014 at 17:46

    Mallukas, olen alati imetlenud sinu seda käredat olekut, et ikka ütled välja, mis mõtled ja kui probleem on asud tegutsema. Mina ikka arvan, et kui keegi on sitt, siis parim vastulöök on jääda ise täiesti rahulikuks. Isegi kui on tunne, et sees plahvatab ja tahaks karjuda siis see, kui sa mölisejale vastu naeratad ja ütled ”okei tsau”, on parim asi mida teha. See on tema jaoks alandav, kuna tema läheb endast välja ja sind ei kõiguta see. Oled üle sellest, ei lange samale tasemele. Praegu kahjuks tundub, et langesid isegi madalamale. Oleksid võinud sellest draamast kirjutada ikka, aga mitte nii… Mulle meeldib hullult kui sa kirjutad siin mingitest probleemidest ja lugejate rohkuse tõttu tõstad nagu mingit üleüldist inimeste teadlikkust. Preagu sa kasutasid seda blogi nagu sõbrannat, kellele kiruda mingit lolli eite.

  • Avatar
    Vasta Reet 26. august 2014 at 17:36

    OMG, I HAVE BECOME A VOLUNTARY VICTIM OF A HUGE TROLL MALLUKAS AND I STILL HAVEN’T LEARNED NOT TO WRITE BACK. We are all insane here.

  • Avatar
    Vasta Ka 26. august 2014 at 17:35

    hea persevest on see tolvan!
    muideks sellest võib ka arm näkku jääda… mul õnneks kül omad lapsed kaklesid ja keskmine küünistad pisikest ja tal kulmu ülevale jäi arm ! ei paistnud sügav ega midagi ….
    ma oleks esimese asja haaranud ja sellele debiilile virutanud kasvõi põlvega munadesse et ta rüükides meenutaks,et võõraste koju ei tungita sisse ja VEEL vähem VÕÕRALE naisele omi sitased käsi külge ei panda…tao oma eite kui tahad aga mitte võõraid! ( mitte et ilus oleks ka oma eite taguda…nõrk sitaahv!)

  • Avatar
    Vasta Edith 26. august 2014 at 14:38

    8/24, 10:22pm
    Edith Mardo
    et siis kuidas oleks homme?
    Today

    11:30am
    Mariann Kaasik
    kle tänan ei
    ja palun ära ELU SEES oma jubedaid lapsi siia tassi, ole hea
    ma praegu näen, kuidas mari nägu on LÕHKI KÜÜNISTATUD
    see ei ole normaalne
    ja ma arvan, et trenni asemel peaksid sa natukene aega kulutama oma laste kasvatamisele

    11:31am
    Edith Mardo
    ma ei tee üldse trenni praegu

    11:31am
    Mariann Kaasik
    mida iganes

    11:31am
    Edith Mardo
    wtf

    11:31am
    Mariann Kaasik
    tra ma olen NII vihane
    mu faking beebi nägu on ribadeks küünistatud su väiksema looma poolt
    mõlemalt poolt silmade kõrval
    hea et silmad pähe jäid

    Edith Mardo
    ma eile väga aru ei saanud. et katki oleks.. punane oli lihtsalt

    11:32am
    Mariann Kaasik
    no igatahes on katki

    11:32am
    Edith Mardo
    miks sa niimoodi üldse ründad mind

    11:32am
    Mariann Kaasik
    ja see pole normaalne käitumine, et su laps midagi sellist teeb
    ta pole aastane
    sest sa ilmselgelt pole neid kasvatanud ja minu laps pidi selle pärast haiget saama
    ffs
    oleks su väike elukas siin, ma annaks talle sama moodi. ausalt kah

    11:33am
    Edith Mardo
    see pole ka normaalne, et sa nii räägid
    anna siis

    11:33am
    Mariann Kaasik
    vaevalt, et ma temaga enam kokku puutuma pean
    ausalt, perekondlikult hakake vähem peale tegema ja tegelege lastega
    ma pole kunagi elus nii kasvatamatuid lapsi näinud ka
    õudne

    Mariann Kaasik
    palun saada nad kuskile koolitusse, kui sa ise hakkama ei saa
    jubedad on nad

    Edith Mardo
    ei ole.. nad on väga toredad

    Mariann Kaasik
    hitler oli ka oma emale tore
    nad on kasvatamatud ja sõnakuulmatud
    teevad BEEBILE haiget

    Edith Mardo
    sattus natuke hoogu.. muidu nad said täitsa toredalt läbi.

    Mariann Kaasik
    tead ja sa ei pea kardole kaeblema minema
    ausalt kah, i dont care
    hoidke oma imeliku perekonnaga meist eemale ja asi ants
    kui ma tahan, et keegi mu lapse nägu kraabiks ribadeks, küllap teid siis külla kutsume

    3:38pm
    Edith Mardo
    kaebama.. ma küsisin talt lihtsalt, et kas ongi nii.. ei olnud ju midagi kui me ära läksime ja ta ütles, et pole ka märganud
    näita mulle palun ta nägu
    kardo ei teadnud midagi kriimudest.. mina ei näinud, rait ei näinud, laura ei näinud, veiko ei näinud.. kust sa võtad, et see grete oli? neil mingi teema oli küll korra.. aga näos ei olnud midagi näha
    vaevalt ma kardost eemale hoian.. täitsa tore on ta
    ära palun kujuta asju ette.. ma ei ole mingi drama queen nagu sina tundud olevat.. ma lihtsalt otsin tõde

    Mariann Kaasik
    Lea nägi oma silmaga kuidas su noorem laps kahe käega teda küünistas
    Mis tõde sa otsid?
    Lõual lähevad kriimud edasu

    5:39pm
    Edith Mardo
    täiega ribadeks on jah see nägu

    5:40pm
    Mariann Kaasik
    Aa et see ok kui ta mu lapse näo natsa ribadeks teeb ?
    Mida sa õpetad talle kodus??
    Kui üldse midagi

    5:41pm
    Edith Mardo
    no ma ei tea.. miks on vaja öelda, et nägu on ribadeks küünistatud kui paar kriimu on
    mida sa nüüd ajad.. miks sulle meeldib nii vastikuid asju suust välja ajada

    Edith Mardo
    suhtle faking normaalselt.. sina ju algatasid selle teema. sa viisid inimese endast välja

    6:45pm
    Mariann Kaasik
    kui see inimene veel siia jala tõstab
    ma kutsun politsei
    ja also kirjutan ma kohe postituse kus paljastan, milline psühh naistepeksja ta on

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 14:48

      No aga kopi edasi ka ikka.

      • Avatar
        Vasta Edith 26. august 2014 at 16:57

        copisin, aga mitte siia.. siia paluti mul lihtsalt see tagasi panna

  • Avatar
    Vasta kahvel 26. august 2014 at 14:31

    Mina leian, et antud ema ei reageerinud üle oma lapse kriimustamise suhtes. See on pahatahtlikult tehtud. Olen ise kohanud sellist last(tollal oli ta vanus 3) kes meelega tegi teistele haiget. Tema isa oli veel uhke, et näed mis minu poeg suudab, annab suurtematele peksa. Kui viiene talle lõpuks vastu haiget tegi, siis tahtis too isa viiesele peksa anda, kuna too peaks vanem ja targem olema. Nägin ise antud situatsiooni pealt, nii et tegu pole mingi kuuldud jutuga.
    Kui tuli aeg, et laps pidi lasteaeda minema käitus ta seal kõigiga samamoodi edasi. Laps vahetas lasteaeda, kuid enne seda taheti lastevanemate koosolek kokku kutsuda, et arutada lapse edasist sealolekut. Järgmisest lasteaiast ta eemaldatigi, kuna ta ei suutnud teistega läbi saada, pidevalt kolkis teisi ning ei suutnud 5 minutitki normaalselt mängida.
    Sellest on nüüd mitu aastat möödunud, laps pole nn “välja kasvanud” oma probleemidest, ning peksab samamoodi kõiki edasi. Kõige hullem on see, et lapsevanemad siiani ei näe probleemi nende lapses, vaid, et kõik teised süüdi. Siin loos ka nende teiste laste vanemad ei näe probleemi ju, kuid sellistesse asjadesse tuleb väga tõsiselt suhtuda, ning lapsega tegeleda.

  • Avatar
    Vasta Vivian 26. august 2014 at 14:08

    No ma ei tea.. kui vaadata selle Edithi facebooki kontot, siis ei tundu see neiu küll eriti arukas. Eelkõige jäi silma see, kus ta copys selle postituse ja kirjutas alla ,,kes tahab naerda?´´ja siis kui paar inimest olid avaldanud arvamus, et kui loll ja nõme see Mallukas ikka on, siis kirjutas Edith täiesti teema keskele, tühja koha pealt nii: ´´ see sama 3a kasvatamatu kriimustaja just sai päris hullu asjaga hakkama.. kakas püksi.. ikka juhtub. ma nii endst väljas, et ma ei suuda väga teha midagi ja siis ta sai need püksid endal jalast ära ja asja potti visata ja veel pesi oma püksid ära nii, et pole nähagi, et midagi püksi tuli´´. Nagu reaalselt WTF, miks ta kirjutab lambist sellsit asja? Kuidas see teemasse puutub? Mida ta mõtleb? MA EI SAA ARU

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 14:14

      Ei oska öelda, sest minu on ta ära blokkinud ja kustutanud, seega mina tema lehekülge ei näe 😀 Aga jutu point oli vb see, et kui kuri Mallukas ema teovõimetuks muutis, siis tema tubli laps, kes ainult aeg-ajalt teisi näost kriimustab, sai kõigega ise hakkama.

  • Avatar
    Vasta konkreete 26. august 2014 at 13:09

    Ee, aga tegelikult ka, kuhu siis see facebooki chati postitus kadus ja veel mõned vist täitsa olid? Mina küll pole siit nuppu leidnud, kuidas ma enda kommentaare ise saaks kustutada… Väga fishy.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 13:25

      ei olegi võimalik kustutada enda kommentaare, aga ma tõesti ei tea, kus see chat on. ehk nägite seda tema kontol?

      • Avatar
        Vasta konkreete 26. august 2014 at 14:00

        Ei, see oli 100% siin… aga tead, mulle tundub, et äkki on see sait veits puuksus omadega? Sest ma kommenteerisin selle antud kommentaari peale kellegi Reeda kommentaare ja kui ma selle ära kirjutasin, siis osad kommentaarid, mis siin on juba ammu olnud, oleks justkui kirjutatud peale seda minu oma siin… Midagi on tagurpidi kuidagi.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2014 at 14:02

          Ma ei tea, ma tõesti ei tegele inimeste kommentaaride kustutamisega 😀

          • Avatar
            konkreete 26. august 2014 at 14:10

            no mingi kala peab olema, sest see pole ka okei et kommentaarid tuimalt järjekorda vahetavad… ma pakun, et sul ei ole sellist nuppu, millega saaks kommentaare üksteisest üle slaidida 😀

          • Mallukas
            Mallukas 26. august 2014 at 14:12

            Ei, sellist nuppu mul ka ei ole 😀

          • Avatar
            konkreete 26. august 2014 at 15:32

            mallukas! Pane nüüd tähele! Ma ei tea, kas see ka teistel nii on, aga too FB vestlus on siia tagasi tekkinud! PEALE minu tänast kommentaari… nagu oleks see kirjutatud nüüd! Kuigi see kirjutati siia eile õhtul/öösel ja mina praeguse kommentaari kirjutasin mõni tund tagasi… WTF. see ajabki inimesi segadusse siin. või on tõesti asi minu google chrome browseris? need kommentaarid elavad siis täiesti oma elu, mingi tont on sisse pugenud. Kle äkki sul mingid häkkerid peale saadetud?

          • Mallukas
            Mallukas 26. august 2014 at 16:14

            Ma ei tea, ma ei usu, ma nägin just, nagu edith oleks lihtsalt uuesti selle siia kirjutanud. natsa aega tagasi. vist? ma ei tea. ta mees n IT vend küll 😀 aga ma arvan, et siis teeks nad muud, kui kustutaks OMA komme 😀

          • Avatar
            konkreete 26. august 2014 at 15:33

            okei, ma olen idioot. edith on selle siia ise uuesti üles pannud lihtsalt, my bad.

    • Avatar
      Vasta kana 26. august 2014 at 14:42

      minu arust ka fishy, väga fishy, et just need kommentaarid, mis blogi autorit halvas valguses näitasid (vestlus edithiga, rasedusaegse kanepitegemise teemaline), kadunud on.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 26. august 2014 at 14:49

        Mine keri allapoole 🙂

    • Avatar
      Vasta Reet 26. august 2014 at 17:31

      Mida Sa kommenteerisid, Konkreete? Ja ma tunnen vaid Sind, Mallukas, pole Edithi sõbranna ega tuttav ega austaja ega õigustaja, kõige esimeses kommentaaris – kui Su südametunnistus puhas, teod õilsad ja head, siis politsei aitab hädast välja ja karta pole tuhkagi. Lihtsalt see tundus mulle nii nõme kuidas sa teda “vanaks stõuneriks” nimetasid oma ülipopulaarses blogis, aga enda sellised teod vaikiksid maha. Jumal küll, nagu Tõde ja Õigus siin. MINUL ON ÕIGUS, POHH ET SUL TÕDE, the internet has decided!

      • Avatar
        Vasta Reet 26. august 2014 at 17:32

        My bad, replied to the wrong comment. Sorry!

      • Avatar
        Vasta konkreete 26. august 2014 at 19:32

        sul on kaks kommentaari järjest, üks:

        Reet
        26. August 2014 at 03:56

        ja teine peale seda, aga millegipärast minu seesama kommentaar, mille all praegune vestlus toimub, on tegelikult hiljem tehtud… see ajas väga segadusse. Minu kommentaari kellaaeg ja kuupäev on hoopis sellised:

        konkreete
        26. August 2014 at 13:09

        Ehk siis totaalne ajasränne toimub siin 😀

  • Avatar
    Vasta Edith 26. august 2014 at 12:14

    lugesin seda asja uuesti.. täiesti jabur ja moondatud tekst

  • Avatar
    Vasta Peeter 26. august 2014 at 12:00

    Hahahha nüüd tahab proua kohe menti lipata,muidu teisi laimata ja alusetult maha teha siis on kõik ok.
    Mallukas väidab pidevalt kui ebastabiilsed on teised,vaadaku nüüd kui lolliks ta teeb ennast.
    Nagu tema marikene oleks roosamanna vaht kellele ei tohi miskit öelda ega teha,teiseks pole ta enam mingi beebi vaid juba laps,beebid on väiksed imikud???
    Mariann provotseeris ka mind ja kui ei vastanud talle oli taas jama lahti tema fb seinal nagu mina kiusaks teda,arvab et kõik siis kaitsevad ja paitavad tema mõtetuid roosasid juukseid.
    Selle postitusega näevad paljud kui loll see mariann tegelt ise on.Arvab et tema võib kõiki,ytlesin talle et ei imesta yltse kui kunagi kuskil oma lõugade ja postituste eest vastu lõugu ei saa,siis ärgu ulgugu et talle tehakse liiga ja kiusatakse,sa hakka ykskord rääkima milline madu sa tegelt ise oled,keerad inimeste jutud ymber ja kirjutad oma versiooni kuidas sulle vaid kasulik oleks.mõtetu kõõm oled

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 12:05

      Kätlin Maasik, miks sa ennast Peetriks kutsud?

  • Avatar
    Vasta kuus kopikat 26. august 2014 at 11:47

    Napakas lugu muidugi ja emotsioonid on üle keenud, aga mina olen malluka poolt.
    Kuigi jah, ammu pean teda -yolo-fa-fa-faa-tüüpi mitte kõige kirkamaks kriidiks, kuid keegi peab ju ometi sellele tähelepanu juhtima, et lapsi võiks KASVATADA ka, mitte lihtsalt lasta neil üle pea kasvada.
    Laste pinnalt on muidugi emotsioonid ja tülid kerged kerkima. Ja need haavad jäävad alatiseks hinge – “mis mõtteks, sa tuled MINU lapse kohta midagi ütlema, vaata, milline pärdik su enda töllakas on” jne.
    Tegelikult on see muidugi lapsik kraaklemine ning oleks saanud teisiti ära lahendatud vähegi mõtlevate täiskasvanute puhul; AGA… mis tehtud, see tehtud ja mina valisin toetamiseks malluka poole. Vanemad, kes oma võsukeste kasvatamatust ei näe, ei kuule ja ei tunnista, ei saa kunagi minu poolehoidu.

  • Avatar
    Vasta Chosen 26. august 2014 at 11:42

    Mis mõttes mees ei saanud seda tüüpi välja ajada ? Keegi tuleks minu koju ja puutuks mu naist ,poleks enam pikka juttu selle mehega. Hiljem kui ma temaga “rääkimise” lõpetaks kutsuks kohe välja politsei ja ütleks ,et võtaks kaasa ka kiirabi.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 11:44

      No Kardo ei ole elu sees mingit kaklejat tüüpi ja ega ta ei arvanudki, et see vend üldse midagi sellist tegema hakkaks.

  • Avatar
    Vasta Killaman Skank1 26. august 2014 at 11:13

    Ei, ma ei ole Rait, ma olen lihtsalt jälginud seda kogu sitta mida sa siin korraldad. Sul on vaese taluniku mõistus, veits siukse emoka mõistus, kes algklassides istus üksinda nurgas, sul on esimest aastat mingi väike tatt ja proovid olla ILGE MAAILMA EMA??? Ja mida sa solvad siin välimusi??? Sa oled Abja Paluoja keskmisest alla arvestuse….Wannabe “blogger”, abja paluoja fanbase endale alla kogunud ja nüüd särab mööda netti…palun tee enda eluga midagi muud, aitäh.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 11:14

      ok. lähen kohe tegema 😀

      • Avatar
        Vasta Killaman Skank1 26. august 2014 at 11:16

        ja su sarkasm ei tööta, võlts-inimene

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2014 at 11:17

          🙁 siis pean vist küll patja nutma minema

          • Avatar
            Killaman Skank1 26. august 2014 at 11:18

            Kuidas sellise intelligentsi tasemega inimesest nagu sina, SAI üldse ema??
            Plubi peldikus ? “ok…ma lähen nutan siis patja” no issand jumal, miks sa üldse lapse said…sellest tuleb samasugune ajuhaige ju

          • Mallukas
            Mallukas 26. august 2014 at 11:19

            kurb jah, sina seevastu tundud mulle läbi ja lõhki üks haritlane olevat 😀

          • Avatar
            Killaman Skank1 26. august 2014 at 11:20

            oleksid säästnud ta paljust, Maailm niigi persses omadega ja su mõistus väga rohkem korras pole…palun anna enda laps ära et ta ei peaks sellises kodus viibima ja tajuma seda energiat mis seal hõõmab

  • Avatar
    Vasta Killaman Skank1 26. august 2014 at 11:04

    Mallukas, SA OLED HÄLBEGA, KAS SA SAAD SELLEST ARU?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 11:06

      Rait, sina jälle röögid siin või?

  • Avatar
    Vasta Simone 26. august 2014 at 10:48

    Tegelikult on lausa häbiväärne lugeda, kuidas Sa ise ka väga täiskasvanulikult käituda ei suuda. Loomulikult on arusaadav, et lastel ikka juhtub, kuid siinkohal ongi oluline see, kuidas vanemad, lapse suurimad eeskujud, sel hetkel reageerivad. Nende ignorantsus ja ükskõiksus on loomulikult arusaamatu. Aga selle asemel, et see olukord mõistlikult lahendada, ähvardad Sa tagasi teha kellelegi, kes pole säärases eeskujus ja kasvatuses ise süüdi, kes ei suuda veel ratsionaalselt mõelda. Nimetada last elukaks ja ka ise täiesti irratsionaalselt käituda, ei ole üldse mõistlik. Kuid tegelikult pole see enam oluline, tehtud tegusid ja öeldud sõnu enam tagasi ei võta.

    Minu meelest on pigem arusaamatu, et Sa oled teadlik, et lapsed peavad tunnistama vägivalda, vanemate hoolimatust ja ema “narkolembust,” kuid Sa ei ole sellest lastekaitsele teatanud. Seaduse ees lasub Sul tegelikult kohus sellisest asjast teavitada.

  • Avatar
    Vasta Karin 26. august 2014 at 10:39

    Tegelikult tasub lugeda ka lastekaitseseadust. Sa oled siia üles pannud infot teiste inimeste laste kohta, kes pole selleks luba andnud ja isikud on tuvastatavad. Ükskõik,mida sa arvad,see teguviis ei ole aktsepteeritav ega ka lubatud.Ma ei hakka üldse rääkima enam sellest,et teise last füüsileslt ähvardad. Kui ma õigesti mäletan, otsisid hiljuti juristi,kes aitaks,kuna Marist oli kellegi blogis räägitud. Ma mõtlesin siis,et kas võtan aitamiseks ühendust,aga hetkel on hea meel,et seda ei teinud. See,mis siin toimub,on lihtsalt nii kole,et tahaks peale lugemist ennast pesta.
    Lisaka on see nii uskumatult madal,et siit on kadunud sinu ja Edithi vestlus.

    • Avatar
      Vasta Lonni 26. august 2014 at 10:55

      Ma juba ammu ootan, et keegi selle teema üles võtaks. Jah paragrahv 13 : (2) Lapse õigust eraelule ei tohi kahjustada meelevaldse või ebaseadusliku sekkumisega, riivates lapse au, väärikust, kiindumusi ja head mainet.
      See siin toimuv rikub räigelt seda paragrahvi ja võin öelda, et sellesse suhtutakse kohtus väga tõsiselt meie riigis, seda enam, et nüüd on ilmunud veel üks postitus, kus avalikult lapse mainet riivatakse. Olgu öeldud, et siin antud juhul, kulla autor, sinu arvamus või kas on fakt või ei ole fakt, ei loe. Siin on selgelt arusaadav, kes need lapsed on ning nende kohta on avaldatud nende mainet kahjustavat infot. Ükskõik, kas see on fakt või ei ole fakt, teha seda ei tohi, sest tegemist on lastega. Mina soovitaks nendel vanematel kogu see asi nüüd kenasti tõenditena kokku koguda ja minna juristi juurde. Aitaks ise, aga esindan kohtus riiki, seega ei saa.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 11:04

      Jumala eest, kui te tahate seda vestlust, kirjuta mulle, võin sulle saata KOGU eilse vestluse algusest lõpuni. Ma ei häbene seda mitte üks teps.

  • Avatar
    Vasta Okas 26. august 2014 at 10:19

    Vaatasin juba et siin läheb sõnavõtuks siis ütlen ka paar sõna hulka.
    1. Lapsed teevad vigu ning mängides juhtub alati õnnetusi.
    2. Ka blogi-kirjutajatel pole mingit õigust minna rikkuma teise inimese privaatsust ja eraelu sellega, et mainida täisnime!
    3. Olgu Edith milline soovib, suitsetagu kui tahab, aga ta teeb seda mitte laste ees ning et pääseda stressist… see ei ole mõjuv põhjus et kohe hakata ründama lastekaitse ning politseiga. Lastekaitse võtaks lapsed ära ning saadaks lastekodusse NING KAS SELLIST ELU TE SOOVITEGI LASTELE!
    4. Igast asjast pole mõtet kirjutada blogisse, kallis Mallukas, hoia nii detailsed asjad enda teda, teed ka enda elu kergemaks 🙂
    5. Seda olukorda ei saa enam inimlikul viisil ilmselt lahendada, seega mõistlikum oleks omarada minna ning lasta üksteisel oma elu elada.

  • Avatar
    Vasta Cac Tus 26. august 2014 at 09:14

    Mina seal lähedal ei olnud, seega kedagi kiitma/laitma ainult ühe osapoole jutu põhjal ei hakka.

    Küll aga jäi silma see:

    “Peale selle et sa oled kole, ”

    Väga täiskasvanulik, mallukas, väga täiskasvanulik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 09:16

      Jep, sellega ma läksin ikka veits kaugele. aga noh, ta ajas mind niiii närvi.

  • Avatar
    Vasta Reet 26. august 2014 at 09:08

    TSENSUUR! Kus on Edithi postitatud täispikk vestlus mis teie vahel toimus? Ja minu kommentaar? Ma isegi tšekkisin topelt üle, kas viimane läks üles või ei ja öösel ilutses ta veel kenasti oma kohal. Aga suva, nagu ma juba ütlesin, siis ma ei laida narkootikumite tarbimist. Kuigi sind oleks tegelikult tahtnud laita siis, kui ma terve teie vestluse läbi suutsin lugeda. Sinu kõnepruugi pärast ja kuidas sa seda enda blogis kajastasid a la juhtisin-ema-tähelepanu-viisakalt-faktile ja teine solvus. Blogis tead sa küll, et see sõjahaav ei ole, aga Edithile kirjutasid, et nägu ribadeks kistud tema väikese vastku elaja poolt. Lisaks veel, et Mari tšillis su tulevase ämma ja Elajaga, Elaja ema polnud antud situatsioonis kohalgi, et oma last keelata, karistada või noomida…
    Igatahes. Mind huvitab hetkel vaid, et kas sa mängid lolli ja tõesti usud, et antud viisil edastatud “ähvardus” on tõsiseltvõetav? Kas sa tõesti arvad, et inimene ähvarab su voodisse sittuda? Või sind ära tappa? Ma ei tea, võib-olla su tuttav/kardo sõbranna väljavalitu ongi nii loll ja nii kapp, et on võimeline kuidagi betoonpapud organiseerima ja ei mõista, et sa oled valmis kõik ribadeks kiskuma mis sulle ei sobi? Selle Männiku karjääri “ähvarduse” külge klammerdud sa meeletult, kuid mina ei suudaks tõsiselt võtta sellist paska, nope. aga ju sa pead tsirkust tegema iseenda väärikuse arvelt. Kõik luukered tuuakse su kapist päevavalgele, sa ei saa end teiste eest peita, alati on keegi, kes liiga palju teab. Pm ainus võimalus elada nii nagu sa tahad, on siis kui sa oled anonüümne või on viimane aeg revideerida oma käitumist ja ütlemisi. Aga kurat, siis jääb ju kogu fun poolikuks… Kui ma nüüd mõtlen, siis te ehk oletegi päriselt kõik natukene kohtlased, sinagi ju uskusid, et sinu sõnad chat log-i ei talletu ja et ega keegi neid letti lööma ei hakka? Miks muidu kustutada või mitte postitada?
    Whatever, milleks võidelda tuuleveskitega, tuuleveskitel on jumala suva.
    Muide mina olen ka üks elaja, juba aastakümneid elan.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 09:12

      Kustutasin vaid ühe kommentaari – kus oli kirjas Edithi vanemate nimed miskipärast, muud tsensuuri siin ei ole ja ei karda küll, et meie vestlus võiks välja tulla. Jah, ma olingi üli närvis, aga no, mina võtan tõsiselt ähvardusi inimeselt, kes ühe päeva jooksul kaks korda mu majja sisse tungib, mulle näkku röögib ja mind vastu seina lükkab. Tundub küll selline vend, kes tapab su noaga ära ja siis situb sulle voodisse.

      • Avatar
        Vasta .... 26. august 2014 at 10:18

        Kallis Mariann, ka minu kommentaar on tänaseks siit läinud, mis sisaldas küsimust ühele sinu kaitsjale, kes väitis, et sinu kokkupuuted kanepi ja muu narkoga jäävad minevikku. Küsin veel kord, kas ta tahab väita, et sa käisid Amsterdamis juustu söömas ja tulpe vaatamas? Nii, et see, et sa väidad et ainult ühe kommentaari kustutasid, on vale. Seega pole sa enam absoluutselt tõsiselt võetav inimene, sa valid mida võivad inimesed kirjutada ja mida mitte, ise seejuures lahmides nagu pöörane igasugu süüdistusi. Tunnista oma viga ja ole inimene. Väidad, et jah mõnes kohas läksid üle piiri kuna olid niiiii närvis, kas sa ei arva, et teised inimesed lähevad ka sinu ründava süüdistamise peale “niii” närvi, et ka kohe ei mõtle mida nad ütlevad? See asi sai ikkagi alguse sinust, sest üks normaalne arukas lapsevanem oleks sellele “eluka” emale öelnud viisakalt, ühe korra vajaliku kommentaari ja oleks asi ammendatud olnud. Ja arvestada ka oma mehe, lapse ja ämma tunnete ja heaoluga. Kas Kardo on praeguse olukorraga rahul ja kiidab takka su käitumist? Mida Lea peab arvama, et sinu pärast tuleb mingi mees ja marsib tema koju? Keegi võiks su kahe jalaga maa peale tuua ja sa võiksid aru saada, et sul on samasugused õigused ja kohustused nagu igal teisel inimesel, pole sa teps mitte parem teistest.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2014 at 10:21

          Nii, mis puutub see siia, mida meie Amsterdamis tegime? Kuidas see antud olukorda muudab? Ma ei ole sellise küsimusega kommentaari näinud, ehk panid sa sinna sisse mingi lingi, mis lükkab selle spami alla?

          Kardo on loomulikult minu poolt ja Lea leiab, et see on haige mees, kes nii teeb.

          • Avatar
            .... 26. august 2014 at 10:40

            See oli küsimus vastuseks sellele:
            häh
            25. August 2014 at 23:48
            Narkoga kekutas tšikiita ju ise, täitsa avalikult, seda ei pidanud Mariann isegi mainima mitte. Võrrelda nooruses tehtud rumalusi ja hetkel siis (kahe, kolme lapse?) ema tegusid on naeruväärne. Häbi, häbi!

            Lihtsalt veidi naljakas on lugeda, kuidas ühte inimest süüdistatakse sama asja pärast mida sa ise oled ka teinud/teed aga sa oled justkui parem selles osas. Ma ei tahagi arutleda kui palju keegi midagi teeb ja ausalt öeldes minu pärast võib igaüks teha mida ta tahab. Aga on ebaaus üks inimene risti lüüa kui teised pole ka puhtad samas asjas.

            Ja minu kommentaar oli eile öösel veel väga kenasti siin olemas, ei sisaldanud ühtegi linki ega midagi.

          • Avatar
            Reet 26. august 2014 at 16:22

            Ju siis su blogil on nii tume võim, et öösel kell 3-4 on 137 kommentaari ja samamoodi 137 varahommikul pärast paari lisakommentaari ja mõnda vastust sinu enda poolt. Igatahes ma ei taha Sulle halba, aga nii käituda on imelik. Selles vestluses sinu ja Edithi vahel ei mainud Edith sinu blogipostitust lastest, kelle kasvatamne on jumala hoolde jäetud. Aga ega sa google cache-ist midagi kuulnud pole? Igatahes on mu arvutis screenshotid nii minu kui ka kellegi L.-i kommentaarist, postitatud kella 25. Augustil 22.15, milles Sinu ja Edithi vestlus kenasti näha on, pluss nipet-näpet olukorra kohta. Pole mõtet valetada, Google mäletab suurepäraselt:) L-i kommentaari võin sooviatele e-mailile saata, pole seal kellegi vanemate nimesid, peale Lea oma, aga tema nime oleme me ju varemgi kuulnud. Minu oma oli vist natuke liiga julm, aga kirjutan lihtsalt veelkord: neiu, te sõimate teist vanaks stõuneriks, samas nautisite kanepi suitetamist raseduse ajal, suisa internet ütles, et nii võib. Ma ei poolda sellist teguviisi, aga laps on sul terve, kuigi hambutu.
            Muide, ka mittesuitsetajatel ja nendel, kes pole elu sees tilkagi alkoholi joovad sünnib puuetega lapsi, samas mõne padualkohooliku lapsed on kõik terved kui purikad ja lõpetavad Oxfordi summa cum laude-ga. Sinagi räägid oma ema vigadest blogis, kuid sellegipoolest oled tänaseks IMETABANE ja VÕRRATU ja INTELLIGENTNE, ennast pidevalt arendav püha lehm, eeskujuks kõigile. (Ehk siis, ei usu, et su lapsel pole nt. hambaid, kuna tegid peale ega ka seda, et tema areng ebanormaalne on, asi on põhimõttes ja selles kuidas sa teist materdad. Ütle nüüd, et sa ei teeks praegu peale, kui kanepi mõju sulle samal viisil meeldiks kui enne? Isegi emme, kes pläru tõmbab õhtul sinu veinipudeli asemel on inimene. Hell, pilves inimene on veits A-E-G-L-A-N-E, aga mitte veel ebaadekvaatne või hoolimatu. Kas Kardo jättis lapse saamisega päeva pealt kanepi suitsetamise maha;)? Ka hipid said oma lapsed üles kasvatatud.)
            Sa õhutad viha pliksi vastu, kellega linna peale minna tahtsid! Isegi oma algsete sõnade taga sa ei suuda seista. Muidugi, blogi-blogi kiiresti muudest teemadest, vääna juttu kuidas iganes tahad, hell, ma ei imestaks isegi selle üle, kui sa ütleksid, et su südametunnistus on puhas.

          • Mallukas
            Mallukas 26. august 2014 at 16:37

            Ok 😀

          • Mallukas
            Mallukas 26. august 2014 at 16:38

            Ma blogin jah muudest teemadest, või loodad sa, et mu edaspidised postitused terve elu keerleks Raidi ja tema pere ümber? Või selle ümber, kuidas ma rasedana narksi tegin ja Mari seetõttu hambad kaotas?

          • Avatar
            Reet 26. august 2014 at 17:17

            Ma ütlesin selge sõnaga, et ta ei “kaotanud” veel seetõttu hambaid (kuidas ta neid kaotada saaks, kui nad end veel igemetest välja pole pressinud?), Mallukas. Ega sa pole seetõttu veel mingi vastik prügi, kes oma lapsest ei hooli, sest sa tegid veits peale või kuna sa veini naudid või MDMA-gi teeksid. Just täpselt sellist hoolimatu stõuner-emme kuvandit üritasid sa ju Edithile luua:((( See kommentaar oli siiski vastuseks sinu eilsele, kell 21.06 postitatud kommentaarile, mitte niisama lampi kiusamine. (all hail the ctrl + F)

    • Avatar
      Vasta Reet 26. august 2014 at 17:23

      Blogi millest tahad, ära tee lihtsalt lampi inimestele haiget ja kahju, sul on nii palju võimu ja lugejaid, kelle süvenemisvõime pole just kiita, kuid kes sind igavesti takka kiidavad… Te elate Eestis, kanepi mitte-tolereerimisest ühiskonnas võid siin kommentaarides isegi näha/lugeda. Ei oleks mul meeldiv, ei oleks kellelgi meeldiv, see on effin’ seadusevastane juuuuuu.

  • Avatar
    Vasta Gr. 26. august 2014 at 07:41

    Kolme aastane laps peaks ikka väga hästi teadma, et lüüa ei tohi. Mu laps on kuuene ja pole kedagi löönud ega küünistanud. Vanemad siis suhtusid asjasse nii, et pole nagu väga hullu?? Ajaks ikka vihale küll, aga Mallukas, sa oleks võinud lihtsalt neile öelda, et nad pole enam kûlla oodatud ja kõik.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 07:43

      Jah, oleksin võinud küll.

  • Avatar
    Vasta Ekukas 26. august 2014 at 07:33

    Ma saan nüüd kindlasti jälle puid alla, aga kommentaare lugedes võib leida teatavaid seoseid kommentaari sisu, sõnavara, lauseehituse ning sellest järelduva kommenteerija intelligentsuse ja nende kommenteerijate arvamuse vahel. Noh, et nüüd teised ka aru saaks, siis mulle tundub, et on rohkem intelligentsed ja vähem intelligentsed kommenteerijad. Ühed neist on tulised Malluka pooldajad, teised toovad välja ka loo pimedama poole ning julgevad vaadata kogu sündmust natuke neutraalsemalt.
    Kui need oleks minu blogi kommenteerijad, siis ma teeks sellest ilmselt omad järeldused.

    Igaljuhul, kui ma olen tõesti idioot (nagu üks mainitud osa kommenteerijatest kindlasti arvab) ja see mees ja tema lapsed-naine-sugulased on kõik sellised psühhopaadid nagu sa kirjeldasid, siis vabandan ja loodan, et Politsei tegeleb asjaga nii tõsiselt kui vaja ja saame varsti lugeda postitust sellest, kuidas härra sai tingimisi vangistuse või rahatrahvi.

  • Avatar
    Vasta Edith 26. august 2014 at 07:03

    kes siis saiko on? sina kammid ära, sest su lapsel on paar kriimu teise lapse poolt tehtud.
    rait kammis ära, sest sa solvasid ja sõimasid meid ja ähvaradsid gretet kriimustada tagasi. lükkas ta sind peale seda kui sina olid teda lükanud. miks ei oleks võinud inimese kombel asju selgeks rääkida?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 07:59

      ma viimast korda üritan sulle seletada – jah, ma läksin väga närvi, kui ma kuulsin, mida su lapsed teinud olid. miks? sest ma tean, et nad ei ole kuigi kasvatatud. võib olla on tõesti lapsevanemale raske kuulda, et ta laps on kasvatamatu, aga sinu omade puhul ma muud omadussõna neile küll anda ei oska. tuleb lihtsalt eredalt meelde see, kuidas sa olid lastega mul külas ja ma palusin sind korduvalt kutsuda oma lapsed ära, lõpetada neil diivanil ronimine, mari asjade laiali loopimine, kommide ärasöömine, täiest kõrist röökimine, voodil hüppamine, samal ajal kui paarikuust Mari magama üritasin panna, võrevoodis (mis oli veidi logu) mitte hüsteeriliselt kargamise. need on esimesed asjad, mis mulle pähe tulevad, just selle pärast, et sa EI aidanud mind nende asjadega. sa istusid üsna tuimalt elutoas ja lihtsalt vaatasid kuidas nad neid asju teevad. mingi hetk rippus sul see väiksem seljas, siis sa ÜHE KORRA ütlesid, et palun mine maha. aga noh, siis see puudutas ehk sind otsesemalt, selle pärast tegutsesid.

      Ka katsikutel rääkisime pärast teiste külalistega, et nii ebaviisakaid lapsi polnud me keegi enne kohanud.

      Kogu selle tausta saatel – jep, ma läksin väga vihaseks, et sa endiselt ei ole neid kasvatama hakanud ja seekord ei ole selle tagajärjeks mitte laiali loobitud asjad, vaid see, et sinu oma küünistas beebit näost. muidugi ei olnud see õige öelda, et ma teeks lapsele tagasi (ega see ei olnud ka reaalne ähvardus) sest lapsed ei olegi oma kasvatamatuses süüdi, ikka vanemad on.

      kogu sellest jutust võib välja lugeda, et ma oleks sulle öelnud, et kuule, ma nüüd lähen blogin sellest, et su laps küünistas mari näost. sellist vestlust ju ei olnud. asi taandus lihtsalt sellele, et ma ütlesin sulle, et olen ennegi su lastest bloginud, muutes veidikene situatsiooni, et sa sellest aru ei saaks. muuseas, ma olin hämmingus, et sa ei saanudki aru… sa vist jagasid seda informatsiooni oma hulluga, kes hakkas mind ähvardama, et ma ei tohi tema perest kirjutada ja lubas mulle betoonkingad jalga panna ja muud sellist. tema sellekohane taidlemine ja see, et ta nii väga EI TAHTNUD, et ma temast kirjutan, ajaski mind rohkem närvi ja just sellepärast ma seda tegin.

      kas poleks olnud ka teist, kui lapsevanematest, viisakam kohe öelda, et palun vabandust ja mõelda oma lastekasvatamise taktika peale, mitte öelda, et ah, see üks kriimustus näol ei olegi ju eriti suur asi.

  • Avatar
    Vasta T 26. august 2014 at 01:17

    Olen ka seda blogi ikka regulaarselt jälginud, Mallukal on osalt tore sõnapruuk (kuigi väga sarnane dakiga), aga pissed-off postituses tuleb see veidi labasem pool välja ja nii ka siin loos. Olen ka ise tohutult vihastanud ja kuigi netis kaeban väga vähe, olen seda siiski mõned korrad teinud. Tulemuseks see, et pärast paari vastust on kohale jõudnud, kui lihtne on asja ainult enda emotsioonide najal ja enda vaatenurgast näha. Su oma laps pole kedagi veel küünistanud, sest tal on selle eani veel mõned kuud aega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 01:24

      Küünistamine küünistamiseks. Loo point on siiski saiko mees

      • Avatar
        Vasta T 26. august 2014 at 01:31

        jah, täiesti arusaadav. Aga kardan, et asja avalikuks tegemine midagi paremaks ei tee, sest kui see vestluse väljavõte on õige, siis selle järgi on täiesti ilmne, et sina kaotasid enesevalitsuse ja kukkusid ähvardama. Muidugi ajaks mindki see väga endast välja,aga seda enam inimeste puhul, keda ei salli. SIISKI. Ole ka ise ähvarduste ja sõimamistega ettevaatlik, sest varem või hiljem pead ka oma vigu tunnistama. Praegu ongi hullumeelne lugeda, et see sõgedik tungis tuppa jakukkus ähvardama, aga olgem ausad – sõim, ähvardused ja mõnitused sinu poolt ei tee ka asja kergemaks. Füüsiline vägivald pole lubatud, aga niisamuti pole lubatud ka vaimne.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 08:00

      No muidugi võib juhtuda (loodan siiski, et mitte), aga kui selline asi juhtub, siis kavatsen ma tegutseda, mitte öelda teisele “ah, see nii väike kriim ju, mis tõmbled selle pärast”

  • Avatar
    Vasta m... 26. august 2014 at 01:09

    Unustasin mainida seda, et see ema laseb lapsel ennast lüüa rusikaga…mitte mingit keelamist, see on lihtsalt kõik nii väärastunud.

    • Avatar
      Vasta Inimene 27. august 2014 at 18:39

      Kui laps lööb täiskasvanut rusikaga, siis on tal tõenäoliselt stress või frustratsioon. Mis põhjustab lapsel stressi, see tuleks välja selgitada, aga üks frustratsioonipõhjustajaid võib olla ilma reeglite ja piirideta elu.

      Minu väga hea laps, kes ilma täiendava kasvatamiseta oli täiesti vägivallavaba, hakkas mind lööma, kui ma ta panin üks ja ainus kord elus suvel kaheks nädalaks asenduslasteaeda, mis oli üks KOHUTAV koht. Kui sain rusikaga esimest korda, haarasin sellest kinni, hoidsin kinni ja küsisin, miks ta nii teeb. Muidugi laps ei oska vastata. Aga ma võtsin ta sealt lasteaiast ära. Ja rohkem selliseid probleeme pole olnud.

      Muidugi on olnud teisi probleeme, ent mitte teisele sihilikult haiget tegemist.

  • Avatar
    Vasta m... 26. august 2014 at 01:06

    Mu enda laps on 3 aastane ja tal on onu, kes on ka 3 aastane. Ta on mu mehe ema laps ja seda last ei kasvatata üldse, väga tihti mu laps sai sinikaid ja kriimustusi sellelt lapselt. See laps viskab mänguasju meelega vastu inimesi, lööb meelega, naerdes alati selle üle ja tihti pärast pahandust ronib kuskile laua alla ja naerab seal edasi. See ema kunagi ei karista seda last, vaatab vaid lolli näoga ja kussu nunnutab pärast, et tal maailma parim laps. Mina olin alati endast väljas, et miks midagi ette ei võeta?? Oii oii neid hetki, kui mänguhoos mu laps haiget tegi sellele lapsele kogemata, kuna mu laps on paar kuud vanem, siis hakkab jutt” sa oled vanem laps, sina ei tohi nii teha” isegi sellel emal on olnud sügavaid haavu näos, kuna laps on talle ka visanud asju näkku. Mitmeid kordi ma parem keeldusin neile külla minemast, kuna ma ei tahtnud, et mu laps jälle vigastustega lahkuks.

  • Avatar
    Vasta Laura 26. august 2014 at 00:51

    Tegelikult kõik see mis siin toimub, tekitab minus huvi, et milline on siis kõik see jutt, alguses lõpuni. Keda uskuda või keda mitte, sest see vestlus, mis siia nüüd alles on lisatud, võib olla ka enda kasuks lõigatud jne..

  • Avatar
    Vasta Triinu 25. august 2014 at 23:49

    Peale selke kirja avalikuks tulekut on mul ka antud perekonnast kahju. Sa ju valetasid sisuliselt? See mis sa meile kirjutasid ja tegelik kirja sisu ei lähe kokku.
    Ja kui sa nimetad last elukaks siis ple see ok. Kui keegi peaks minuga sedasi rääkima nagu sina Edithiga, siis ma tuleks slle kallale, ma ei laseks kunagi oma lapsi sedasi maha teha kahe kriimu pärast teise lapse näos. Ma küll ei õigusta seda last aga LAPS on LAPS!!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 00:59

      mis osa ma valetasin? jah, laps on laps. minu laps puutub pea igapäevaselt kokku sama vana lapsega, kes miskipärast iial ei ole ta nägu kraapinud

  • Avatar
    Vasta häh 25. august 2014 at 23:48

    Narkoga kekutas tšikiita ju ise, täitsa avalikult, seda ei pidanud Mariann isegi mainima mitte. Võrrelda nooruses tehtud rumalusi ja hetkel siis (kahe, kolme lapse?) ema tegusid on naeruväärne. Häbi, häbi!

    Kätlin, sinu postitust oli silmadel valus lugeda. Kui kedagi paika panna tahad, siis palun, palun õpi kirjutama.

    Isegi kui Mariann läks oma sõnadega liiale, reageerides valesti. Siiski, mis kuradi õigusega trambib võõras kellegi koju RÄÄKIMA? Selline on mees? Pereisa?
    Need sõnad, mida antud “härrasmees” kasutas, räägib ta ka oma lastega nii? Õudne!

    Ehe näide, et lapsed saadakse liiga vara. Õpivad alles ise elu, reegleid, käitumist ja kombeid. ( mitte kuigi õnnestunult)

    Mina võtaksin ja saadaksin selle blogi ja kanepi sõltuvuse jutu esimesele lastekaitsetöötajale. Nagu küla koerale, nii koer külale!

  • Avatar
    Vasta meow 25. august 2014 at 23:30

    Ma olen üldiselt Malluka fänn ja paljude teemadega päri, aga seekord on teistmoodi. Mallukas reageeris räigelt üle. Mulle tundub, et preili E üritas kainet mõistust säilitada ha rahulikult võtta, samas kui Mallu ainult ründas ja ähvardas. On varemgi olnud juhtumeid, kus Mallu kasutab blogipostituse ähvarduse nippi. Et kui muudmoodi ei saa, siis teen postituse ja korras. Hetkel igatahes pada sõimab katelt

    • Avatar
      Vasta Karin 25. august 2014 at 23:39

      Mina ka olin fänn ja alati hea meelega tulin lugema,olen Sinuga nõus, tundub,et mitmed lojaalsed fännid on. Loodan siiski,et on põhjust siia taas tagasi tulla. Kahju on sellest Edithist.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 08:03

      ma ei ähvardanud ju et kirjutan mari kriimustusest. “ähvarduse” point sündis sellest, et ma ütlesin edithile, et pole iial nii kasvatamatuid lapsi näinud, kui temal. ta vastas, et blogi põhjal oled ju küll, et kunagi kirjutasid. ma vastasin, et halloo, ma kirjutasingi sinu lastest. selle peale hakkas ta mees soiguma, et peksab mu läbi ja muu selline sitt, et ma ei tohi temast kirjutada. alles siis ma ütlesin, et loomulikult kirjutan, kui sa mind niimoodi ähvardad, mölised, ülbitsed ja sõimled. vot nii.

  • Avatar
    Vasta kätlin 25. august 2014 at 23:27

    Hahahha nüüd tahab proua kohe menti lipata,muidu teisi laimata ja alusetult maha teha siis on kõik ok.
    Mallukas väidab pidevalt kui ebastabiilsed on teised,vaadaku nüüd kui lolliks ta teeb ennast.
    Nagu tema marikene oleks roosamanna vaht kellele ei tohi miskit öelda ega teha,teiseks pole ta enam mingi beebi vaid juba laps,beebid on väiksed imikud???
    Mariann provotseeris ka mind ja kui ei vastanud talle oli taas jama lahti tema fb seinal nagu mina kiusaks teda,arvab et kõik siis kaitsevad ja paitavad tema mõtetuid roosasid juukseid.
    Selle postitusega näevad paljud kui loll see mariann tegelt ise on.Arvab et tema võib kõiki,ytlesin talle et ei imesta yltse kui kunagi kuskil oma lõugade ja postituste eest vastu lõugu ei saa,siis ärgu ulgugu et talle tehakse liiga ja kiusatakse,sa hakka ykskord rääkima milline madu sa tegelt ise oled,keerad inimeste jutud ymber ja kirjutad oma versiooni kuidas sulle vaid kasulik oleks.mõtetu kõõm oled,ja kasvatamatu jõnglase on sinu Mari

    • Avatar
      Vasta Karin 25. august 2014 at 23:42

      Kle ära nüüd Sina ka hakka siin õelutsema ja Mari kohta halvasti ütlema,pole see koht. Tegemist armsa väikese lapsega,keda ei tuleks oma vendettasse kaasata.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 08:04

      mõttetu*

  • Avatar
    Vasta VVV 25. august 2014 at 23:16

    “vaevalt ma kardost eemale hoian.. täitsa tore on ta”

    Like W.T.F, siit juba loeb miskit muud välja 😀

    • Avatar
      Vasta Edith 26. august 2014 at 00:00

      seda ilmselt, et ta on tore inimene. kõik, kes teda teavad, teavad, et ta on tore 😀

  • Avatar
    Vasta ... 25. august 2014 at 23:16

    See kanepi teema esile toomine just sinu, Mallu, poolt on väga irooniline, sest sa ise ju ka vana suitsetaja ja ka kangema narko tarvitaja. Peale lapse sündi küll ilmselt enam mitte aga enne olid ju täitsa tavalised mitu päeva kestvad peod ergutite abil. Võibolla sellest su närvikava ongi nii tuksis, et ei suuda adekvaatselt täiskasvanud inimese moodi asju lahendada ja lahmid nagu hüsteerik. Sinu väljendid ja kõnepruuk vestluses Edithiga näitab milline sa tegelikult oled, mitte väga naiselik ja intelligentne. Sellist muljet oskavad paljud jätta, aga lõpuks ikkatuleb tõeline pale välja. Kogu see teema on väga madal sinust. Keegi võiks sind kahe jalaga maa peale tuua ja lõpuks aru saada, et kõigi jaoks kehtivad teatud piirid!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 26. august 2014 at 08:04

      ma pole kahjuks elus mitte ühelgi mitu päeva kestval peol käinud 🙁

  • Avatar
    Vasta hmm 25. august 2014 at 23:09

    Loll jutt, et 3-4 aastane ei saa aru, et haiget teha ei tohi. 2 ja poole aastane laps saab aru ja ei tee. Kasvatuses on asi. Muus osas parem ei ütle midagi.

  • Avatar
    Vasta sessu 25. august 2014 at 22:53

    Postitus on küll liialt emotsionaalne ja ehk liialdatud, aga siinkohal arvan, et üldjoontes on mallukal õigus. Olen täitsa seda meelt, et kasvatamatute laste vanematele võiks ikkagi vastavaid märkusi teha. Saan aru, et lastega on raske ja rüblikud võivad nad ikka olla, aga on täitsa vahe sees, kuidas lapsevanem sellesse suhtub. Kas üritab parandada oma lapse käitumist ja vabandab selle eest ning näiteks eemaldab tekitatud segaduse. Või ei tee asjast väljagi ja arvab, et niimoodi ongi normaalne ja laseb lapsel edasi käituda. Viimast sorti vanemaid ma ei salli. Ja ma arvan, et keegi võiks sellistele aru pähe panna, kõikide teiste inimeste hüvanguks kas või, et ka teised suudaksid nende lastega koos samas maailmas eksisteerida. Ma ei arva, et lastel on õigus käituda, kuidas tahavad, sest nad on lapsed ja ikka juhtub. Jah juhtubki, aga siis peab selgitama, miks see on vale ja juhendama last õiges suunas, et enam nii ei korduks.
    Ja tolle pereisa käitumist ei taha ma kommenteeridagi. Vastik on.

    • Avatar
      Vasta Karin 25. august 2014 at 23:10

      Loe ülevalt vestlust, ema ei olnud see hetk juures ja ei näinud kriimustust. On aga siiski viisakas ja pigem andekspaluv, ei lähe labaseks isegi siis,kui täiskasvanu tema last ähvardab. Väga väga inetu lugu.

  • Avatar
    Vasta Käthlin 25. august 2014 at 22:41

    Aga millisest kasvatusest annab siin üldse rääkida, kui emalõvi Edith, eksponeerib avalikult oma facebooki kontol suurt armastust kanepi vastu? Isalõvi Rait aga loobib suuri sõnu ja soovib nii väga teisele voodisse s*ttuda. Lugedes seda juttu, kuidas emalõvi Edith terve päeva värises ja nuttis, siis ehk olid need hoopis võõrutusnähud. Enne titetegu tuleks kõigepealt ise suureks saada.

  • Avatar
    Vasta Prohvet 25. august 2014 at 22:41

    Kassi kriimustused tunduvad jubedamad kui need paar kriimu. Kujuta ette, kui sinu PEREKONDA niimoodi avalikult rünnatakse – hüsteerias ja vaimuvaesuses?! Sellest tuleb kindlasti tüli! Sinu teksti puhul on tegemist avalikkusele rõhutatud emotsionaalse kuvandi loomise, mitte faktidega.
    Küll lapsed õpivad omavahel läbisaama. Praegu sa õpetad oma lapsele samasugust hüsteeritsemist.
    Ning lõpuks – kui sa niimooodi edasi hüsteeritsed, siis su laste silmis kaob sinu autoriteet õige vara. Tuleb väga keeruline teismelise iga, ning lõpuks nad panevad sind vanadekodusse.

  • Avatar
    Vasta Maria 25. august 2014 at 22:34

    Vau, aasta aega olen olnud malluka lugeja, siin on piir. Pada ja katel. Hetkel isegi sellest teisest perekonnast kahju.

    • Avatar
      Vasta Karin 25. august 2014 at 22:47

      Jah,mul sama tunne,väga inetu lugu. Kahju kohe, seni oli tore meelelahutus:(

  • Avatar
    Vasta häh 25. august 2014 at 22:16

    Kulla Rait, Malluka blogi sisu pole enam teie pere suurim probleem. Pigem mõelge, mida ukse taga koputavale ( mõned veel oskavad koputada) lastekaitsele öelda… Sest kes see ikkagi ema savu ära kimus?

    • Avatar
      Vasta Cc. 25. august 2014 at 22:25

      Ma räägin, ei tasu igat asja fb panna! Nüüd teab pool Eestit et Edith on narkar. Hea ema oled! (Y)

  • Avatar
    Vasta Teadja 25. august 2014 at 22:09

    Ühesõnaga, kustutage nüüd siit kommentaaridest mui jama ära ja jätke TÕDE alles, sest et see ju lihtsalt on TÕDE!

    #draama #minu #blogis #feim #yolo

  • Avatar
    Vasta Rait 25. august 2014 at 22:05

    Ehk naisepeksa, loll ja kole mees harib:
    https://www.riigiteataja.ee/akt/114032014031

    isegi kui ma olen psühhopaat, ei tohi sa ka seda avaldada. Võibolla olengi, kes teab, äkki veel mitu puuet!

    • Avatar
      Vasta Siim 25. august 2014 at 22:37

      Ma ei tea kas psühhopaat oled, aga väga arukas vist mitte. Sinu lingitud seaduses:

      § 11. Isikuandmete avalikustamine
      (2) Isikuandmeid võib ilma andmesubjekti nõusolekuta ajakirjanduslikul eesmärgil töödelda ja avalikustada meedias, kui selleks on ülekaalukas avalik huvi ning see on kooskõlas ajakirjanduseetika põhimõtetega. Andmete avalikustamine ei tohi ülemääraselt kahjustada andmesubjekti õigusi.
      ————-
      Avalikku blogi annab käsitleda kenasti meediana. Kommentaaride arvuga on ilmsekalt tõestatud ka avalik huvi, nende arv on võrreldav Delfi jne. uudistega.

      § 14. Isikuandmete töötlemine andmesubjekti nõusolekuta
      3) üksikjuhtumil andmesubjekti või muu isiku elu, tervise või vabaduse kaitseks, kui andmesubjektilt ei ole võimalik nõusolekut saada;
      ———

      Ilmselt vähegi osav jurist suudab selle keerata nii, et Mallukas kartis oma elu pärast ja teatavasti avalikkuse ette toomine on üsna tõhus kaitse paljudel juhtudel. Nõusolekut ei oleks sinult saada võimalik olnud, seda tõestasid ise siin tehniliselt.

      • Avatar
        Vasta Rait 26. august 2014 at 00:38

        Ta teavitas mind eelnevalt oma kavatsusest postitada isiklikku informatsiooni minu kohta ning mitte et ma keeldusin nõusolekust vaid rangelt keelasin teda juba enne selle tegemisest. Avalikhuvi sel hetkel oli täielikult 0. Pealegi ma ei ole avaliku sektori tegelane.

  • Avatar
    Vasta Teadja 25. august 2014 at 21:51

    “T*ra, kui järgmine kord veel mingi n*ss on, siis oipljääää mis blogipostituse ma sinust teen!!”

  • Avatar
    Vasta Arvamus 25. august 2014 at 21:34

    Tere, Mallu!
    Saan aru, et läksid endast välja ja eks Sul oli ka põhjust. Aga teiste lapsi elukateks tembeldada ei ole ka kõige arukam tegu.
    Kurb juhtum igatahes! 🙁

  • Avatar
    Vasta mari 25. august 2014 at 21:32

    Keegi VASTIK KASVATAMATU laps oli minu beebile haiget teinud????? Loe oma postitus uuesti läbi, kui oled maha rahunenud.

  • Avatar
    Vasta Cc 25. august 2014 at 21:21

    nagu … wow. keda ei ajaks närvi, kui nende lastele liiga tehakse? aga kas teist inimest ähvardada maha lüüa ja koju sissetungimine on ikka õige tegu? ilmselgelt mitte! ja päris kindlasti pole sellel kutil kõik kahe kõrva vahel päris korras ! aa, ja huvi pärast küsin ka siis seda, et mida Kardo asjast arvab?

  • Avatar
    Vasta Gertu 25. august 2014 at 21:20

    Mind ajas see jutt juba vihale. Seda muidugi, et lastel juhtub igasugu asju ja noh olgwm ausad nad jõuavad seda teha kõigest paari sekundiga. Endalgi nii olnud, et olen korraks lapselt pilgu ära pööranud ja järgmine hetk näen kuidas ta juba virutab teisele. Aga nagu ma aru saan ei keela need tegelased ka oma lapsi. Ma keelan isegi neid lapsi, kes pole minu omad. Olgugi, et ema või isa solvub vms aga sellist käitumist ei pea mitte keegi meist taluma. Aga nagu ma aru sain pidigi see mees vaimselt vähe ebastabiilne olema, sellest tuleb ka kindlasti laste käitumine. Vanemad onju ikkagi eeskujuks. Minu koju on ka nii sisse tungitud ja noh minul läks õnnetumalt, esiteks ma olin üksi kodus ja väga haige. Aga kui keegi marsib minu koju sisse ja keeldub lahkumast teekzin ma ükskõik mida et ta enda kodust välja saada. Emast ja lastest on kahju, mees vb tõesti ei peksa aga kindlasti hoiab ta kodus kõike oma käpa all ja tema on KUNINGAS, nii nagu tema ütkeb nii on ja jääb. Selline käitumis muster viib nii või teisiti lõpuks vägivallani. See on ainult aja küsimus. Aga Mallukas sa oleks pidanud tõesti politsei kutsuma kohe kui ta ära läks. Loodan, et selleg tema teod piirduvad. Aga mine kindlasti politseisse, ta peab arusaama, et asjad ei käi nii nagu tema heaks arvab. Kindlasti prindi tema ähvardused välja ja võta need ka kaasa. Edu sulle.

    • Avatar
      Vasta Edith 25. august 2014 at 23:53

      keegi ei saa üldse siin midagi aru. muidugi ma keelan. sellel hetkel ma polnud kahjuks juures

  • Avatar
    Vasta l 25. august 2014 at 21:19

    Lugesin ka seda seda kanepi asja….sa oled edith ikka viimasr peal ema!!!!!!!!!! Haige tont oled ! Endal lapsed???? Mismõttes nagu…llastekaitse tuleks sulle peale saata

    • Avatar
      Vasta marita 26. august 2014 at 00:32

      Kas Malluka lugejad peavad Mallut tõesti nii pühakuks ja arvavad et mallu ja kardo eei tee peale? 😉 Edithi vestlusest tuli välja et preili kirjaneitsi ise ks natsa psühh……

      • Avatar
        Vasta XlX 26. august 2014 at 17:11

        See on nii vastik, kuidas sa täiesti teadlikult püüad teisele perekonnale vett peale tõmmata.
        Nii muuseas mainid, et ah jah, ema kimus jointi. Räägime siis sellest, mida su enda mees teeb? Või mida sina teed?
        Tõsiselt, sinust ja sinu perekonnast peaks ka tegema blogipostituse ja viskama avalikkusele järamiseks. Ma olen sinu jaoks võõras, aga isegi mina tean, mis illegaalseid asju te enda pere ja sõprade keskis teete.

        Kogu see draama ulatub juba hoopis kaugemale kui see, et sinu lapse nägu kriimustati RIBADEKS ja et Rait on naistepeksja, ning sa täiega naudid seda olukorda.

        Tülgastav lihtsalt.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2014 at 17:14

          Mul on õigus kirjutada oma blogis kõigest, millest tahan. Eriti, kui keegi tungib minu koju ja paneb mulle käe külge.

          Kui oled tülgastunud, mine oksenda natuke. Hakkab ehk parem.

          • Avatar
            XlX 26. august 2014 at 17:28

            Sul ei ole õigust kirjutada kõigest, mis sülg suhu toob, kas ajakirjanikuna sa siis ei tea seda? Küllap su oma vitsad peksavad sind ühel hetkel.
            Aga edu!

  • Avatar
    Vasta E. 25. august 2014 at 21:19

    kas need on need samad lapsed kellest sa ka kunagi ammu kirjutasid? Kui jah, siis tõesti tegu ühtede väga sitasti kasvatatud lastega. Kui juba nähti pealt et lapsed tegid seda meelega, siis võiks need lapsevanemad midagi teha, mitte teisi süüdistada. Ja ma tõesti tahaks selle idioot Raidi “küünistusi” näha millega ta traumapunktis käis (lugesin seda ta naise fb lehelt) 😀 või siis mallu tahaks su küüsi näha. sest elusees ei suuda küünistada nii et nendega peaks traumapunkti minema.
    ja teise elamisse niisama tungimine?! kust tuleb üldse siuke mõte? kui mingi suvakas jorss tuleks mu koju, siis ma lükkaks ka teda ukse poole kui ta sõnadest aru ei saa. muidugi vb oleks politsei kutsumine parem olnud. siis oleks see rait kohe sinna saanud…
    aga sulle Mallu edu 🙂

  • Avatar
    Vasta Merlin 25. august 2014 at 21:09

    See jutt kõlab juba natuke nii, nagu odekolonniste asotsiaalide kähmlus kuskil urkas. Ootan põnevusega, mis edasi juhtub. Meelelahutust peab ju ikka iga hinna eest saama 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 21:10

      mhm

  • Avatar
    Vasta Edith 25. august 2014 at 20:59

    11:32am
    Mariann Kaasik
    ja see pole normaalne käitumine, et su laps midagi sellist teeb
    ta pole aastane
    sest sa ilmselgelt pole neid kasvatanud ja minu laps pidi selle pärast haiget saama
    ffs
    oleks su väike elukas siin, ma annaks talle sama moodi. ausalt kah

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 21:06

      nii? jah, ma ausalt olin alguses nii vihane. ma ju tean, et sa vana stoner, ei kasvata oma lapsi. seega jah, olin veits pahane, kui ma sain teada, et su mauravad elukad on mu lapsele haiget teinud. ega see laste süü pole muidugi.

    • Avatar
      Vasta Martin 25. august 2014 at 22:06

      Ma ei saa aru mida sa õitsed siin. Kas sa reaalselt oled endale aru andnud millega su teine pool väidetavalt hakkama on saanud ja mis süüdistustest jutt on? Asi on juba avalikuks tehtud, kui see tuule alla saab politsei/kohtuni jõuab tehakse juba rahva rahustamiseks näidispoomine. Looda parem, et kriminaalseadustiku alusel menetlust ei avataks… olen ma ikka lolle näinud aga see ületab igasuguse.

    • Avatar
      Vasta Karin 25. august 2014 at 22:44

      Oi, täiskasvanul nüüd väikelast vägivallaga ähvardada on küll hullem kui ühel täiskasvanul teist. Kogu see teema teeb nõutuks, ausalt öeldes.

      • Avatar
        Vasta Reet 26. august 2014 at 03:52

        Olin “veits pahane” ja ähvardasin väikesele elukale täiskasvanuna tagasi teha, mitte talle õpetada, nt. kuidas kohe kindlasti mitte käituda ei tohiks ja miks. Muidugi, eks see nende vastikute pärdikute emme osa ole, eks!

        • Avatar
          Vasta Reet 26. august 2014 at 03:56

          sorry, misread. ei ähvardanud, vaid kõigest avaldasid soovi ja rääkisid kõigest tingivas kõneviisis. ffs, liga palju kommentaare, pea võimatu skrollida siin

  • Avatar
    Vasta TÕDE 25. august 2014 at 20:58

    Väga totter lugu. Õigustad ennast sellega, et kaitsesid oma lapsi. Okei, arusaadav. Emainstinkt on emainstinkt. Aga meenuta, et vanasti kukkusid lapsed hoovis mängides kümneid korda hullemate tagajärgedega. Lõhkine käsi oli tavaline argipäev. Sinu puhul oli kohe vajadus ennast üles kruttida ja nähvata kui sitt on ikka teise inimese laste kasvatus. Tegemist oli 3-4aastastega, kes oma tegude eest veel aru ei anna.

    Sellega sa provotseerisid ning kruttisid ülesse teise pere isa, kes tegi ju täpselt sama. Ta ei kaitsenud mitte ainult oma lapsi vaid ka oma pere. Iga mees oleks läinud oma pere kaitsma. Naised ootavad seda meestelt. Kümme tuhat aastat tagasi pidi su mees looduses tapma, et sa turvaliselt saaksid täiskõhuga elada. Nagu näha siis selle teise pere meesterahvas toimis ka maskuliinselt, naturaalselt ja tuli kohale, et asi selgeks rääkida.

    Miks sa ei pakkunud välja, et lähme ukse taha ja räägime selle probleemi selgeks? Selle asemel oli sinu lahendus hakata karjuma ja füüsiliseks minna. Teil oli miljon võimalikku varianti kuidas seda olukorda intelligentselt lahendada. Selle peale te tulla ei suutnud.

    Nüüd sa oled võtnud kõige nõrgema ja madalama suuna kirjutada sellest INTERNETIS. Selle asemel, et inimeste kombel silmast silma probleem selgeks rääkida. Sa pookisid külge sildid “Naisepeksja” ja “Hullumeelne perekond”. Olen neutraalne kõrvalseisja ja mind ei huvita selle olukorra kohtulahend, aga kui te alustate kohtuteed, siis edu.ee, sest tegemist on väga väga kriitilise maine rikkumisega ja ma kardan, et selliste vigade eest on karistuse piirmäär kõrge.

    Keep it real, buduaari tsikid

    • Avatar
      Vasta TÕDE 25. august 2014 at 21:25

      Miks sa sellele postitusele ei vasta?

      • Avatar
        Vasta Siim 25. august 2014 at 22:23

        Minu meelest peaks Mallu tõsiselt haige (enesetapja) olema kui sellise tegelasega riskiks ukse taha rääkima minna. Kui Sa veidi mõttega loed seda olukorda, siis ruumis-ruumides oli teisi inimesi, need kes Raidi lõpuks välja ajasid. Ja selles olukorras oli Mallul elementaarselt mõistlik jääda selle tegelasega tunnistajate lähedale.

    • Avatar
      Vasta Gerda 25. august 2014 at 21:28

      Lihtne oled või? Ma siis marsin ka Su koduuksest etteteatamata sisse ja keeldun lahkumast. A mis Sa siis teed? Tahaksid ukse taga minuga rääkida, aga vot mina lihtsalt keeldun lahkumast. Ei lähegi uksest välja. Räägi siis seal ukse taga.

      Mallu, Sa võid politseisse avalduse teha küll. Minul endal oli samalaadne probleem alles paar nädalat tagasi. Minu lugu küll lõppes nii, et võtsin avalduse tagasi. Igatahes, tee avaldus, aga valmistu ka selleks, et Sa võid ka ise karistada saada. Selline kahjuks Eesti Politsei ongi. Mina neelasin lihtsalt selle nn “kibeda kommi” alla ja läksin nördinult peale avalduse tagasivõtmist koju.

      Aga ma ei arva, et Sa oleksid üle või valesti reageerinud. Nojah, võib olla KUI siis ainult pisut. Ja mingi jutt “lastel juhtub blabla” ei ole nüüd küll eriti asjakohane. Kui on ikka reaalselt täiskasvanud inimene tunnistajaks, siis ei saa olla mingit lastel-ikka-juhtub-juttu. Mina ei tunne seda perekonda, aga kui Sa ütled, et lapsed on kasvatamatud, siis ilmselt ongi. See on see “vabakasvatus”.
      Igatahes, jõudu-jaksu!

      Ahjaa, mis puutub blogimisse, siis ilmselt oleksin mina ka kirjutanud. Miks hoida midagi sellist enda teada, las parem kõik näevad ja teavad ja kuulevad. aga ära lihtsalt kasuta järgmisel korral nii krõbedaid väljendeid. Kasuta kahemõttelist ja pehmemat, siis on igal ühel õigus sellest välja lugeda, mida iganes soovib 🙂

      • Avatar
        Vasta TÕDE 25. august 2014 at 21:38

        Mind ei huvita millest sina keeldud ja kuhu sa marsid. Normaalsed inimesed suudavad teisi maha rahustada ja leida kesktee, et asjad selgeks rääkida ning oma koduuksest välja viia. Juba eoses.

        • Avatar
          Vasta Rents 26. august 2014 at 08:14

          Normaalsed inimesed leiavad küll viisi, et keegi oma majast välja saada, aga normaalsed inimesed jällegi ei marsi lambist võõrasse majja sisse. Ja loomadega suheldakse selles keeles, mida nad mõistavad. On minugi korterisse vihane mees lambist sisse astunud – kes arvab, et ma koerad ära kutsusin, võib kaks korda veel arvata. PÄRAST seda sai viisakalt trepikojas rääkida (huvitaval kombel tuli viisakas kõnepruuk meelde küll) ja loodetavasti õppis sellest. Niigi vedas, et ainult koerad kodus olid ja paari kriimu ja hambajäljega pääses, mitte ei pidanud majaperemehe rusikate abil koputamist õppima.

    • Avatar
      Vasta Keit 26. august 2014 at 15:04

      +1

  • Avatar
    Vasta Mari 25. august 2014 at 20:55

    Ei ole välja vabandatav, kui inimene muutub väga kergesti liigselt agressiivseks ja asub ähvardama – selline inimene on probleemne ning vajab esialgu psühholoogi abi. See pole niisama mingisugune nõrk koht, siit võib asi eskaleeruda ootamatult mingis muus situatsioonis, kus aga keegi vajabki kiirabi (kui juba pole). Olgu ta kui tahes muidu nii hea inimene, liigse vihaga tuleb tegeleda. Malluka enda käitumine ka nigel, kuid sellest on juba räägitud.
    Too Edith siin teeb lihtsalt damage control’i. Eks ikka kaitstakse, et ise mitte saada.

  • Avatar
    Vasta Tark 25. august 2014 at 20:54

    Mis tunnet tekitab teadmine, et su blogi reaalselt meeldib enamjaolt ainult üsnagi rumalatele inimestele? Noh, mõtlen madalat intelligentsitaset. Sa oled tubli, oled oma blogi ilusti üles ehitanud. Seda aga rumalate inimeste arvelt ja me kumbki pole lollid – sa kirjutad siia vahepeal ikka tõelist s*tta kokku, peaasi, et see müüks. Müüb. Aga oma margi oled sa ju siiski täis teinud. Mind päris ausalt huvitab, MIS TUNNE on elada sellise teadmisega?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 21:07

      eee noh, sitaks hea 🙂

  • Avatar
    Vasta Birgit 25. august 2014 at 20:48

    Mallu vihavaenu alla küll ei tahaks sattuda, peale seda Eestis suht raske elada….
    Arvan, et veidi reageerisid üle, aga see Rait tundub väga madalalaubaline oss olevat. Ei ole normaalne kedagi selliste väljenditega ähvardada. Naisest on kahju, et sellise tōhuga lapsed.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 21:08

      mul ka

  • Avatar
    Vasta Imbi 25. august 2014 at 20:47

    Ma arvan, et sa ei reageerinud üle, vaid reageerisid valesti. Ja kas midagi oled jätnud kirja panemata?!

    Rait: Super reaktsioon ikka selliste kahe täpi pärast. Videotõestus on et minu laps tegi? BTW, ma ei ole andnud sulle luba meist midagi arvata ega kirjutada eks.

    Kas ma saan õigesti aru, et sa ähvardasid juba enne Sinu ja Raidi vahelist intsidenti kirjutada loo Mari kriimustamisest?

    Ja need, kes soovitasid nendele lastega psühhiaatrit külastada või neile tablette maustada… Kas te mõtlete ka enne, kui kirjutate?!

    • Avatar
      Vasta Imbi 25. august 2014 at 20:48

      nende lastega*

  • Avatar
    Vasta andra 25. august 2014 at 20:31

    Jaa, Mallu:) Muidugi. Aga selles kuidas inimesed tajuvad olukorda on alati palju subjektiivset. Mis iganes see Rait Sinu meelest on, siis kõike seda lugedes ei ole ta mingi paha inimene. Võib olla on ka temal nagu meil kõigil omad nõrkused ja olukorrad millega on keeruline toime tulla.
    Vaata kui palju negatiivseid emotsioone oleks jäänud olemata kui Sa lihtsalt oleksid oma jahmatust ja kurbust Mari pärast välja näidanud neile ega oleks seda sõjaka vihana välja elanud:) Usun, et praegu on ka teine konfliktipool segaduses ja õnnetu. Kuidas sa tunned, Mallu, kas teil on mingi võimlus leppida?

  • Avatar
    Vasta k. 25. august 2014 at 20:20

    Kallid naised kes te seda debiilikut kaitsete olete ilmselt tema sõbrad või oma mehe tallalakkujad.
    Juba sellest, et tema arust ei või naine ilma meheta väljas käia ja kui käiv siis litutamas, tõestab, et seal kahekõrvavahel on ennastupitav idiootsus või mitte midagi.
    Iga ema kaitseb oma lapsi ja ilmselgelt tekkis ka mallukal kaitse refleks.
    Meie riigis on sõnavabadus ja see on ehtne julgus öelda lapse emale, et kasvatuses on midagi natuke valesti. Jah, me kõik plaanime ja kasvatame oma lapsi erinevalt, aga kuidas tulevikus hakkama saada, kui lapsel juba väiksest saati vägivallatsemisega probleeme on.

    Mina arvan kyll, et see postitus võiks aidata selle beiu õhulossi purustada ning mõista, et see kooselu on tema jaoks paradiisi asemel vangla.k

    • Avatar
      Vasta Kuidas harida kurt-tumma pimedat veebi teel? 25. august 2014 at 20:49

      Esteks, sõnavabadus ei tähenda niisama lahmimist, mis paraku aga siin mõlema poole peal aset leidis. Testeks, juba naljatledes (sest sellest on muidu ju jube raske aru saada), kuidas sa saad nii nunnu kohta öelda, ta sõbrad ju kirjutasid, et tal on põhimõtted 😀 Ja kui kergesti närvimineval tüübil on põhimõtted, siis peab temaga alati ühel meelel olema, muidu saab nunnu pahaseks. Ja kui keegi nunnu pahaseks ajab ning kolakat saab (või teda ähvardatakse sellega), siis on pahandaja ise süüdi! Saage kord aru, inimesed, kui kellelgi on PÕHIMÕTTED, on tal automaatselt õigus!

  • Avatar
    Vasta Astrid 25. august 2014 at 20:12

    On hetki, kus mõtisklen omaette, kuid hetkel leian, et pean ka midagi ütlema. Kõik, kes te siin heietate, et lastega ikka juhtub ja tulevikus nagunii juhtub ka Mariga. Olles ise kokkupuutunud lasteaia tööga võin öelda, et tõesti juhtub. Ja võib juhtuda palju hullemini, kui Mariga juhtus. Tean korda, kui õpetaja vahetus läheduses lõi üks 3 aastane poiss teisel lapsel silma siniseks mänguautoga. Ja seal olukorras ei olnud enam midagi teha, kuid sellele olukorrale ei järgnenud vanemate poolne süüdistamine ja üksteise külastamine. Lastega räägiti rahulikult ja seletati neile, miks selline teguviis pole õige ning ka vanemad vabandasid teineteise ees. Antud olukorras ehk ei talitsenud Mallukas oma emalõvi kõige proffessionaalsemalt ja ei olnud kõige viisakam kui andis emale teada, et tema lapsed on kasvatamatud, kuid ei leia, et Mallukas oleks midagi valesti teinud. Pigem peaks teise osapoole lapsevanem mõtlema sellele, et kui keegi teine juhib tähelepanu millelegi, mis puudutab tema lapsi.. ehk on tõesti midagi valesti ? Ja kui sellele mõelda ei taha, siis vabanda ja lase asjal minna. Milleks endale jamasid kaela tõmmata ja sellist tsirkust hakata tegema?

    Ja öelge teie mis tahate, lastega juhtub aga see, kui vanemal, kelle laps teisele liiga teeb, jääb õigust ülegi, siis palun vabandust aga tuleks probleemi otsida sealt.

  • Avatar
    Vasta konkreete 25. august 2014 at 20:09

    ei tea, kas too Edith ikka teab, et ta facebook on nii avalik, et ma sain pikalt lugeda, kuidas noor ema taidleb teemal, “kes ta grinderist kristalli ära suitsetas” … mul otseselt ei ole kanepisuitetamise vastu midagi, kuigi ma ise ei suitseta, aga mina hoiaks selliseid asju natuke rohkem enda teada… kui mõni facebooki kontoga lastekaitsja seda lugema satuks, oleks veidike halvasti ilmselt.

    • Avatar
      Vasta Edith 25. august 2014 at 20:53

      enam ei saa lugeda

      • Avatar
        Vasta Haah 25. august 2014 at 21:01

        Ma jõudsin muidu screenshotid teha, sai 6 tk kokku. Nii et kui vaja, siis võin meilile saata 😀

        • Avatar
          Vasta Merliina 25. august 2014 at 21:03

          Saada mulle buduaari foorumisse =)

        • Avatar
          Vasta Ants 26. august 2014 at 07:59

          Tahan kaaaaa screenshotti!
          Mina kaa, mina kaa 🙂
          Vastu võid saada virtuaalse õlle nt 😛
          P.S: minu teada nimetatakse tänaval “kristalliks” ikka üht vähe hullemat narkootikumi, kui kanep, aga mida ma ka tean 😀

          • Avatar
            konkreete 26. august 2014 at 12:09

            kristall on see, mis koguneb grinderi külge aja jooksul, kui seal kanepit hoitakse. kikib hullemini.

    • Avatar
      Vasta Ise. 25. august 2014 at 22:03

      Mis? Narkomaanist ema, mh, sellisel juhul pole midagi imestada ju. Pidevalt auru all ja õnnistatud pilvekese peal – ei näegi, mida lapsed teevad.

  • Avatar
    Vasta andra 25. august 2014 at 20:08

    Heipa!
    Arvan ka Mallu, et regageerisid lihtsalt üle. Need inimesed ei tulnud Sulle külla eesmärgiga Sinu last kriimustada, see juhtus kogemata. Nagu paljud eelnevalt kirjutavad – lastel juhtub ja see juhtub kogemata. Usun, et neil ei olnud ka plaanis kuidagi Sind solvata jms. Küllap see kõik, mis lõpuks juhtus oli teie kõikide emotsioonide-reakstioonide kogum. Ja mitte ükski seadus, kohus ega politsei ei saa lahenada inimeste suhtekonflikte, sellega peate ikka ise hakkama saama.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 20:10

      Jah, absoluutselt. Aga seadused siiski on selle vastu, et sa ähvardad inimest ja tuled talle kallale 😀

  • Avatar
    Vasta Liis 25. august 2014 at 20:02

    Natuke eneseanalüüsi ja võib selguda, et Sa pole sugugi mitte vähem ebastabiilne.

  • Avatar
    Vasta alvi 25. august 2014 at 20:01

    Ok…see-selleks. Kas kogemata või meelega, seda ei tea, kuid mina ei vaata ka pealt kui mu lapsele haiget tehakse!!!! Ikka teed ju suu lahti ja ütled midagi :/.
    Ja mis puutub “peksmisse”, siis kui tungitakse sulle koju ja enda ja oma pere kaitseks üritad seda tonti uksest välja saada ning sind lükatakse vastu seina…..no see ei ole ju välja vabandatav!!!!! Ja milline Haige mõistus ütleb, et aga sa ise lükkasid ennem või et sa ütlesid pahasti….nagu see oleks õigustus. Kui kõik inimesed,kellele te kunagi sitasti olete öelnud, teeksid samamoodi, siis…..no mõelge ise…!!!!

    • Avatar
      Vasta Edith 25. august 2014 at 23:47

      issand jumal, ta ju ei läinud sinna kedagi taguma, vaid rääkima

      • Avatar
        Vasta Inimene 27. august 2014 at 18:25

        Olles eelnevalt ähvardanud Mallukale voodisse situda ja betoonkingad jalga panna?
        Kui mõttekas on minna “rääkima” peale selliseid ähvardusi?
        Ja Edith, kas sa ise ei saa aru, et kui laps teeb väiksemale liiga, siis peab teda keelama? Miks sa vahid, näpp suus, pealt, kuidas su lapsed metslasteks kasvavad?

  • Avatar
    Vasta mart 25. august 2014 at 19:51

    No, mina tean Rait Liiv (edaspidi Mätast) 5-endast klassist alates, ehk siis ligi 15 aastat. Ja juba siis me teadsime, et Mätast ei ole mõtet närvi ajada =D. Lapsed teevad tihti mõtlemata asju, seepärast on vanemad, kes on neist TARGEMAD . Ma tunnen sinu tekstist väga häsi ära mätta sõnad ja sinu omad =D… =D
    Aga nii juhtub kui puutuda kokku neeruhaige uriini värvi meediaga. Daamid ei löö mehi, Härrasmehed ei löö naisi. Ja teiste kohta ei tohiks kirjutada ,ilma isiku enda loata, avalikku informatsiooni.
    MULLE TUNDUB SELLINE 50% NICE HEADLINE JA 50% TEGELIK TÕDE .

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 19:53

      Ma ei saa sõnagi su kommentaarist aru. Ehk siis sa ammu tead, et ta on psühh? Ok.

      • Avatar
        Vasta mart 25. august 2014 at 20:34

        Kahju, et aru ei saa, räägin ju küll Eesti keeles.
        Ei ole ta mingi psühh, endast välja minemine on inimlik.
        Eriti kui survestatakse.

        • Avatar
          Vasta mart 25. august 2014 at 20:59

          ISEGI KASSID KÜÜNISTAVAD HULLEMINI.

      • Avatar
        Vasta Martin 25. august 2014 at 20:34

        Oioi, sa ei suuda praegu selgelt mõelda, Mallukas.
        Raidul on põhimõtted. Ja Rait läks mõtlematult närvi. See, et ta nii käitus/käitub on tõesti väga nõme, aga sa langed täpselt samale tasemele, tehes sellest suurt numbrit. Anna andeks teisele tema idiootne käitumine. See, et sa sellist furoori netis üles kütad (ala Facebook’i seinal oleva blogi lingi alune kommentaarium), jätab sinust tõesti promonäljas blogija mulje. Ehk siis ma nõustun Mardi teesiga.
        Ma tõesti palun vabandust, kui ma sulle oma sõnadega haiget teen, aga seda näen.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. august 2014 at 20:47

          Rait on psühhopaat, kelle ma politseisse annan. Ülejäänu nende arutada

          • Avatar
            Edith 25. august 2014 at 20:50

            Rait on juba ise seal mendis

  • Avatar
    Vasta L. 25. august 2014 at 19:47

    Minu meelest need kriimud on tüepoolest kriimud, kuid halloo – näha on, et veri on välja kriimustatud. On siis normaalne, et üks laps teisele sedasi teeb? Mõttetu kriim oleks see, kui oleks paar tundi pisike punane kriim järel, kuid marraskile tõmmata on ikka hoopis teine asi.
    Ning tõepoolest, loata võõrasse elamisse sisse astumine ja kellestki kirjutamine on kaks eri asja. Kui tahad ajsu rhaulikult rääkida läbi, siis miks ei saaks enne ette helistada, koputada, uksekella lasta? Miks on vaja OMAVOLILISELT sisse astuda? Lisaks kogu see kamm oli ju enne seda blogiposti – nagu aru sain, siis nende vestlus oli privaatne, seega selline reaktsioon on väga.. ajuvaba.

  • Avatar
    Vasta konkreete 25. august 2014 at 19:39

    sõprade eelis on see, et neid saab ise valida… suhtle vähem igasuguste ossidega, palun 😀

  • Avatar
    Vasta Katu 25. august 2014 at 19:37

    Tõenäoliselt teed sa minust nüüd järgmise teema aga riskin siiski ja kommenteerin oma nime ja näoga.
    Kõrvalvaatajana mainin ka mina, et reageerisid üle. Lastel ikka juhtub. Kui sa kavatsed iga küünistuse pärast lapsevanemaid solvama minna siis läheb sinul ja Maril raskeks. Lastel ikka juhtub. Vahepeal juhtub ka hullemat, nii väiksena lihtsalt ei tunnetata jõudu ja piire. Ehk ka sa ise oled kogemata Marile ühel või teisel moel liiga teinud (või oled lasknud sel juhtuda- näiteks kuskilt maha kukkuda, vastu teravat äärt pea ära lüüa vms- SEE ON NORMAALNE ET SELLISED ASJAD JUHTUVAD). Ja kui Mari veel lasteaed läheb- oi seal toimub pidevalt võimuvõitlus, mida tegelikult lapsevanemad keelavad ja ütlevad et ei või, aga no laps ikka teeb, sest ta on laps. Ja veel enam. Suure tõenäosusega küünistab ka Mari mõnda last, või siis lööb vms. JA KA SEE ON NORMAALNE. Lastel juhtub selliseid asju. Aga mis sa arvaksid, kui keegi tuleb ütleb sulle, et sa ei oska oma last kasvatada? Või et Mari on VASTIK? Noh ma arvan, et siis hakkas see emalõvi sinus veel rohkem möirgama. Saa nüüd aru, miks see “sõber” Rait närvi läks. Ehk siis olukord oli fifty-fifty.
    Ma tean perekonda, kus tõesti tegeletakse lastega. Lapsevanemad on tublid ja targad inimesed. Lapsed on alati puhtad ja viisakad. Üks hetk aga läheb katus pealt ära ja need kaks rüblikut on nagu põrgulised. Ei saa öelda, et neid lapsi siis ei kasvatata, keelata, karistata. Lihtsalt…iga on selline ka iseloom. Arstid (üks vanematest on kusjuures ka ise arst) ei ole leindnud midagi ebatervet nende juures. AGA teema juurde tagasi.

    Olen pidanud kemplema igasuguste inimestega oma elus, et õiglus saavutada. Ja üht olen ma õppinud- jää alati viisakaks, tasakaalukaks ja juriidiliselt korrektseks. Kui minna ja olla võrdne teise poolega (olgu ta siis ebaviisakas, loll, vägivaldne) lõppeb see sellega, et kuskil teed sa ka ise vea ja kedagi süüdi mõista on võimatu ja lõpuks võib hoopis pöördeline olukord olla.
    Saan aru, et ta solvas sind ja tegelikult solvasid ka sina teda vastu. Jälle fifty-fifty. Ja siis tegi Rait äärmiselt lubamatu teo- tuli su majja. Ehk siis oli ta sissetungija, keda võib panna samale joonele näiteks vargaga. Sel hetkel oleks olnud sul õigus politsei kutsuda, üritada olukorda jäädvustada vms. Sina kasutasid esimesena vägivalda, mis saaks muidugi nimetada enesekaitsena, kuid kui sa ei suuda tõestada et ta tuli luba küsimata sinu majja (sest tegemist on ju tuttavaga, kes oli juba korra kutsutud külla, siis miks mitte veel kord. Sageli juhtuvad vägivalla aktid tuttavate vahel emma-kumma kodus) siis võib tema öelda, et lükkas sinu hoopis vastu seina enesekaitsena (eriti kui sa veel küünistasid teda).
    Ja kõige suurem viga, mis sa tegid on avalik laim. Kedagi ei tohi enne kuriteos süüdi nimetada, kui seda pole teinud kohus. Selline väide nagu “naisepeksja” on päris karm.
    Praegu ongi sul olukord kus on raske tõestada tema süüd aga kerge tõestada sinu süüd (selle blogipostitusega). Kui läheksid politseisse, siis temaga ei tehta midagi ja soovitatakse pöörduda tsiviilkohtusse. Kus seda tõenäoliselt menetlusse ei võeta aga kui siis jääksid sina süüdi.

    • Avatar
      Vasta P.K 25. august 2014 at 19:45

      Pikk jutt, vahepeal oli isegi natuke lugeda, aga. Püüa vähem juriidilist kägu ajada, sa ilmselgelt ei ole ses osas väga kodus. Neid lambiseid aspekte oli su jutus veidi liiga palju, et midagi täpsemat kommenteerima või ümber lükkama hakata. Aga edu!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 19:51

      Kallis inimene, kui inimene enne eelnevalt ähvardab tullla mulle voodisse sittuma ja mulle betoonkingi jalga panema, siis teise inimese majja sa sisse astuda ei tohi. Ma olen temast mingi 50% väiksem, ma üritasin teda ukseni lükata lihtsalt.

      Jah, ma olen kindel, et kunagi saab Mari samamoodi dämmi teiste lastega olles jne, aga no need lapsed on mingi eri level kasvatamatuid lapsi ja tänane oli minu jaoks lihtsalt tõuge seda laste emale öelda ja kõik.

      • Avatar
        Vasta Katu 26. august 2014 at 09:15

        Kuna sa ei lükka teise poole kommentaari tagasi, kus sa oli öelnud: “oleks su väike elukas siin, ma annaks talle sama moodi. ausalt kah” siis tegelikult oli see samamoodi ähvardus. Kusjuures see on palju hullem, kui voodisse sittumine.
        Kui sa nüüd lähed politseisse ütlema, et sul on hirm oma elu pärast siis võib teine pool minna täpselt sama moodi kaebusega, et nad kardavad oma lapse elu pärast.

        Tegelikult ma ei usu elusees, et lähed politseisse, ei usu et nii rumal oleksid. Parem looda, et teine pool kuskil ei kaeba, et sa avalikult laimad teda. Sinu postitus oli ilmselgelt kontekstist välja kisutud ning avaldasid vaid selle osa, mis sulle sobis. Kedagi ei saa karistada kohtulikult selles, et ta oma lapsi piisavalt ei keela kui nad pahandusi teevad. Mainin igaks juhuks, et ma ei kaitse teist poolt ega pea tema teguviisi õigeks aga leian et süü on võrdne.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 26. august 2014 at 09:17

          Kui inimene tuleb MINU KOJU ja tõstab minu vastu kätt, siis loomulikult ma lähen politseisse. Ma ei LAIMA siin kedagi – kogu jutt on ju täitsa tõsi. Väiksest kriimustusest sai see, et vaimselt ebastabiilne inimene tuli minu koju minu peale karjuma ja mu peale kätt tõstma. Kui sul oleks niii, sa arvaks ka, et rumal on politseisse minna :)?

      • Avatar
        Vasta Kirsi 26. august 2014 at 13:04

        Öelda võib igasuguseid asju, iseasi, kuidas öeldakse.
        Ma mõistan, kui üks ema lõvina oma last kaitseb, kuid emotsioonidelainel purjetades ei tule asjast kunagi midagi head. Pead õppima oma emotsioonidega toime tulema ja asju lahendama nii, et emotsioonid ei segaks. See ei ole kerge, ma tean omast käest.
        Soovitan väga Gordoni perekooli lapsevanematele, mis õpetab oma soove ja seisukohti ning arvamusi väljendama rahumeelsel moel, aga samas endale kindlaks jäädes. Samuti emotsioonide vabastamise kursust nt Ingvar Villidoga.

    • Avatar
      Vasta Ninatark 25. august 2014 at 20:42

      Olen sinuga nii nõus…

  • Avatar
    Vasta K 25. august 2014 at 19:28

    Ma ei saa aru, kui on nii kasvatamtud jõnglased, siis miks te neid külla kutsute?

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 19:31

      Ma ei kutsunud neid külla. Nad tulid vist mingitele meepurkidele järgi 😀

  • Avatar
    Vasta mm 25. august 2014 at 19:20

    oeh, su taolistest juhtumistest lugedes tekib küll tunne, et üks päev sa veel tõesti kolki saad. On see siis mingi psühho mehe käest või trussikumiisu või muude ogarate käest. Aga tead, see on sellepärast, et sa KERJUS OLED :D:D:D
    Aga kui vana see laps oli, kes küünistas? Olles töötanud lasteaias, tean öelda, et 2-3 aastased ja mõni isegi 4a võib küünistada täiesti impulsiivselt ja sinna miskit teha pole. Ma olen istunud kõrval, kui üks laps on teist hammustanud, nii et veri taga. Pole võimalik reageerida, kui sa pole just selgeltnägija. Nii et, kui Mari kunagi sul hoidu/lasteaeda läheb, siis usu, selline kriimustus pole veel midagi. Lihtsalt looda, et Mari pole see, kes lööb/hammustab/küünistab. Ja sinna pole tõesti palju teha. Mõni laps on selline lihtsalt, kui tahes palju vanemad ka neid ei kasvataks/karistaks/räägiks nendega.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 19:22

      Jah, lastega juhtub igast asju. Paratamatult olen ma näinud, et neid lapsi ei keelata, kutsuta korrale ega takistata mitte midagi tegemast nagunii.

      • Avatar
        Vasta mmm 25. august 2014 at 19:34

        Eks neil lastel ole eluterve eeskuju oma toreda issi näol eelkõige. Naine on lihtsalt liiga suss või äkki kardab oma meest ning ei julge seejuures isegi lapsi inimesteks kasvatada. Kahju lastest, et neid sellisteks kasvatatud on.

        Seoses hammustamisega lasteaias. Ükskord seletasin enda plikale, et kui koer sööb, siis koera kaussi ei ronita, sest koer võib kaitsta oma sööki. Ütlesin, et koer võib hammustada ka. Selle peale siis preili kooris kähku pluusi üles ja lõi endale hambad kätte ja küsis samal ajal: ” Kas koerad hammustavad nii, nagu teisi lapsi Kristin meil lasteaias? Kas nii?” Ja siis pures ennast edasi. Noh, ma olin pehmelt öeldes hämmeldunud. Sellest seigast koorus päris kole ja pikk lugu ühe lapse vägivallatsemisest rühmas. Kuid asja kurb pool on see, et selle preili vanemad on veel hullemad ja midagi paremuse poole ilmselt ei lähe.

      • Avatar
        Vasta Edith 25. august 2014 at 19:37

        valetad lihtsalt

  • Avatar
    Vasta Reelika 25. august 2014 at 19:17

    Kogu see vägivald on küll jama, aga ma ei saa praegult aru sellest küünistamise asjast. Lastel ikka juhtub ju. Kui minu laps kedagi küünistaks ja mulle öeldaks, et “kasvata oma lapsi”, siis ma läheks ka ikka päris närvi. Ja ma võin sulle käsi südamel öelda, et Maril tuleb ka selline hetk, kus ta kas kogemata või meelega kellelegi tou kirja paneb ja siin pole kasvatamisega küll midagi pistmist.

    Mis muidugi ei tähenda, et see mees täielik idioot ei oleks…

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 25. august 2014 at 19:20

      No ma olen näinud ta lapsi ennegi ja juba siis tegid nad Marile haiget. Nad ON kasvatamatud.

      • Avatar
        Vasta Kristin 25. august 2014 at 20:06

        Asi pole ehk kasvatuses (sõltub laste vanusest muidugi), vaid sulaselges sitas iseloomus. Küünistamine fotol nähtavate tagajärgedega ei ole lihtsalt “tou” kirja panemine, mida ehk juhtubki väikeste laste puhul (alla 2 a. või nii…), vaid küünistaja tahab selgelt ja teadlikult haiget teha. See on juba ohu märk, ma ütleks. Sellisele lapsele PEAB vastu haiget tegema, näiteks korraliku laksu andma, sest selline muidu ei õpi, kui ainult isikliku valu läbi.

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. august 2014 at 20:10

          See triip läks veel lõuale ja otsaesisele ka edasi. Ämm nägi pealt ka kuidas ta seda tegi – väga meelega.

  • Avatar
    Vasta Mia 25. august 2014 at 19:14

    Täiesti haige tüüp. Ei ole normaalne niimoodi üle reageerida et pmst tuleb sind su enda kodus lükkama ja keeldub lahkumast. Ja tema naisest on kahju kuna tundub et seda naist kasutatakse poksikotina ning kõige tipuks tsikk arvab et see on jumala okei sest “ta ise ju ajas mehe närvi”.

    • Avatar
      Vasta Edith 25. august 2014 at 19:38

      ei ole ta mingi naiste peksja.. nagu tulge vaadake.. mind ei ole pekstud, lapsi pole ka pekstud
      mallu on lihtsalt segane tädi, kes tahab endale draamat tekitada

      • Avatar
        Vasta kats 25. august 2014 at 19:47

        Mingi päheõpitud lause? 😀 😀 😀

      • Avatar
        Vasta E. 25. august 2014 at 20:31

        copy-paste? 😀 idiootne naine oled ikka küll.

        • Avatar
          Vasta Edith 25. august 2014 at 23:45

          copy paste jaa.. sest muidu keegi ju ei mõista

  • Avatar
    Vasta Triinu 25. august 2014 at 19:10

    Wow, Mallu- sl kohe joppab. Noh, üldiselt küünistamise kohapealt reageerisid ikka üle küll…., lastel ikka juhtub. Mul laps tuli lasteaiast , seljapeal hambajäljed ja sinikas. Paraku lapsed ikka teevad mõtlrmatuid asju, 2-3 aastased lapsed ei kuula veel vanemaid 100% ja katsetavad veel piire, kui Mari ka selles vanuses on ss saad isegi aru.
    aga mis sellesse jorssi puutub kes su koju sisse marssis, siis oleks malmpann ja hea ja tugev löök otse lagipähe ilmselt asja lahendanud.

    • Avatar
      Vasta Sassy 25. august 2014 at 19:20

      Kui laps teise lapse kallal vägivalda tarvitab, olgu nii vana või noor kui on, peab vanem siiski oma lapsele õpetama et see on vale. Ja kui lapsevanem ise seda ei näe, siis selles et keegi talle seda meelde tuletab, seda enam, et see on teise lapse vanem, ei ole mitte midagi ülepingutatud. Kui lased lapsel teha midaiganes, sest ta on ju kõigest laps, siis kasvabki ta teadmisega, et selline asi on okei.

  • Avatar
    Vasta Neiu 25. august 2014 at 18:58

    misasja, selge see, et inimene terve pole ja ravi vajab – ah jaa, ja mitte ainult mees, vaid naine kah. ilmselt on harjunud kolki saama, nii et pidas normaalseks seda, et sina ka saad:) loodetavasti sellise inimesega sa enam ei suhtle.

    • Avatar
      Vasta Edith 25. august 2014 at 19:37

      ei ole ta mingi naiste peksja.. nagu tulge vaadake.. mind ei ole pekstud, lapsi pole ka pekstud
      mallu on lihtsalt segane tädi, kes tahab endale draamat tekitada

      • Avatar
        Vasta MR FIX 25. august 2014 at 22:55

        Kas ta sinu nägu Edithit mitte ei löönud vastu seina kui suitsu tegid?’

        Rait on Värdjas naistepeksja.

        Puhake jalga.

        • Avatar
          Vasta Edith 25. august 2014 at 23:45

          kes sa oled?

        • Avatar
          Vasta Edith 26. august 2014 at 00:20

          nägu pole mul nüüd küll viga saanud

          • Mallukas
            Mallukas 26. august 2014 at 00:58

            et seekord said rusikaga selga?

    • Avatar
      Vasta lastearmastaja 25. august 2014 at 21:40

      Nii kahju lastest! Ausalt ja selle naise asemel pogeneksin sellise mehe juurest, ei saa karta selle mehe lubadusi ja näiteks isegi ähvardusi näiteks laste ära võtmise osas, kuna kui hetkel tehakse tema kohta avaldus , siis sorry mees sitt seis sul. Aga Raidi naisele suunaks sellise lause : kullake võta oma seitse asja ja lapsed ning sea sammud naiste turvakodusse, see mees on üks nõrk mehepoeg ja palun mõtle reaalselt ja tõsiselt oma lastele!! Nende vaimnetervis, heaolu ja elud võiks öelda et o n õhus, kui see mees nii ebastabiilne on

  • Avatar
    Vasta aile 25. august 2014 at 18:56

    Wow. Inimesed on ikka uskumatud. Aga eks sellel avameelsel blogimisel ongi nii, et osade kirjutiste peale solvutakse..ja kui solvujaks on kergelt häiritud sisemaailmaga inimene, siis võibki nii juhtuda. Imelik on see, et need on tuttavad inimesed sealjuures.
    Samas on su blogi sinu kaitse – kui nüüd midagi üritabki, siis on kohe kahtlusalune olemas.

  • Avatar
    Vasta M 25. august 2014 at 18:52

    Ilmselt nüpeldab ta ka oma lähedasi “õllekõrvale. Avaldusse soovitan märkida kindlasti sellise rea: “kardan oma elu pärast”, vastasel juhul ei pruugita avaldusse täie tõsidusega suhtuda.
    Jõudu!

    • Avatar
      Vasta põmm 26. august 2014 at 18:52

      Jajah.. Ma ka aasta tagasi “kartsin oma elu pärast” avalduses politseisse inimese vastu, kes lubas mind lasta ära vägistada ja ära tappa, sest ma tema elukaaslast mõned päevad enda kodus peitsin ja turvasin, kui “härral” joomise ja laamendamise tuur peale tuli. Aga no seda vana tõde peaksime ju kõik teadma, et heategu karistuseta ei jää. Igatahes ei ole politseist minuga siiani keegi ühendust võtnud….

  • Avatar
    Vasta P.K 25. august 2014 at 18:50

    Uskumatu. Juristina ütlen sulle, et kutsu palun politsei, praegu ja kohe. See on äärmiselt vajalik edasises menetluses. Ilma naljata, helista ja räägi ära mis toimus. Tulevad kohale, võtavad vajadusel sõrmejäljed jms.

    • Avatar
      Vasta Kristin 25. august 2014 at 20:00

      (Y)

  • Avatar
    Vasta Eveli 25. august 2014 at 18:49

    O.o
    Kohutav

  • Avatar
    Vasta Ekukas 25. august 2014 at 18:48

    Mitte, et see käitumine normaalne oleks, aga ma ei lugenud kuskilt välja, keda see mees siis peksis. Vastu seina lükkamine pole muidugi aktsepteeritav, aga kui sina teda ka lükkasid, siis olete mõlemad peksjad ju?
    Aga muidu ma ei saa hästi aru, kuidas sul mees sellist inimest oma sõbraks saab/sai nimetada. Sõbrad tavaliselt ju teavad üksteise iseloomu ja arusaamu ja minu ega mu mehe sõprade hulka selliste arusaamade ja kommetega inimested kohe kindlasti ei kuuluks :S

    • Avatar
      Vasta Ekukas 25. august 2014 at 18:52

      Ei kaitse seda tohmanit, aga see, et sa enne ütled ja alles siis mõtled, on ju sulle endalegi teada. Ehk oleks parem mõte praegu rahuneda, enda ja tema käitumist analüüsida ja hiljem tagantjärele sellest olukorrast postitus teha..

      • Avatar
        Vasta Mia 25. august 2014 at 19:11

        Nalja teed või? Malluka mingeid prohmakaid nüüd ei saa küll võrrelda sellega kui täiskasvanud mees ähvardab talle voodisse situda, tungib talle pmst koju ja keeldub lahkumast, ähvardab talle betoonkingad jalga panna ja siis lükkab teda. Ilmselgelt on tüübil kupli all midagi viltu kui niimoodi üle reageerib juba mingi pisiasja peale.

      • Avatar
        Vasta Edith 25. august 2014 at 19:36

        ei ole ta mingi naiste peksja.. nagu tulge vaadake.. mind ei ole pekstud, lapsi pole ka pekstud
        mallu on lihtsalt segane tädi, kes tahab endale draamat tekitada

        • Avatar
          Vasta Eva 25. august 2014 at 19:40

          Eee, aga teise inimese kojutungimine on OK ? 😀

    • Avatar
      Vasta Väike Pärdik 25. august 2014 at 19:11

      Loe nüüd uuesti – tegemist oli Kardo sõbranna mehega, mitte Kardo sõbraga.

      Otseselt peksmist tõepoolest välja lugeda ei saa, aga Mallukas kaitses oma kodu üritades seda meest majast välja lükata – see õigus oli tal igati olemas, kui mees kutsumata sisse tungis. See, et mees naise vastu naise kodus nö käe tõstis teda vastu seina lükates on igaljuhul lubamatu.

    • Avatar
      Vasta Piia 25. august 2014 at 19:16

      Esiteks, sina võid kirjutada seda mida sa tahad teistest inimestest, aga teised ei või käituda nii nagu nad tahavad, ehk siis astuda ilma koputamata sinu koju ?! ja teiseks postitad ehk pildi ‘hullumeelsest’ kriimustusest ?! Mina ka ei lugenud välja mitte mingisugust PEKSMIST siis tekstist välja..

      • Avatar
        Vasta Eva 25. august 2014 at 19:41

        😀 😀 😀 Kuidas sa võrdled internetis teksti kirjutamist KELLEGI KOJU SISSE TUNGIMISEGA?

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 25. august 2014 at 19:49

          +1

        • Avatar
          Vasta Kristin 25. august 2014 at 19:59

          Tõesti! Need on ju väga erinevad asjad!

          PS Minu lapsi ega lapselapsi pole üksi teine laps kunagi küünistanud! Selle küünistava lapsega ei saa küll kõik korras olla. VÕib-olla ta vajaks mingeid tablette… Ilmselgelt vajab tablette see segane isa, ja võib-olla väikest kinnist palatit mõneks ajaks.

    • Avatar
      Vasta Viivika 26. august 2014 at 08:01

      Kui keegi tungiks minu koju, kus on MINU laps ja see keegi mind ähvardama hakkaks, siis mina samuti üritaks teda uksest välja LÜKATA!
      Kui keegi sind sõimab, sulle voodisse lubab sittuda ja betoonkingad jalga panna, ning lisaks kõigele SINU koju tungib, kus on SINU laps .. kas sa siis laseksid tal lihtsalt seal passida ja sind sõimata ??
      Vaevalt küll.
      2 väga erinevat asja on kellegi kohta kuskile netti midagi kirjutada või inimese koju tungida, et inimest ähvardada, sõimata ja vastu seina lükata.

  • Avatar
    Vasta Lii 25. august 2014 at 18:45

    Kui vanad need n.n. kasvatamatud lapsed olid, kes Sinu beebit küünistasid?