LAPSED Lasteasjad Mari TESTIN JA ARVUSTAN

Marikesele sooja talve

3. september 2014

Ma ei tea miks, aga eilse seenelkäigu järel ootan ma nüüd ametlikult ja esmakordselt elus talve! Ma lihtsalt kujutan ette Mari hämmingut, kui ta lund näeb. Okei, eelmine aasta nägi ka, aga siis ta ei saanud veel midagi aru. Ja Kaur kinkis talle ju beebikelgu, mida see aasta edukalt kasutada saab! Ainult, et Maril ei ole ühtegi kombekat… Väiksed, eelmise aasta omad olid, aga need ma olen juba kõik abivajajatele ammuilma ära jaganud ja nagu öeldakse – jagajale jäävad näpud 😀

Sellepärast ongi mul ostuplaanis kaks suuremat asja – turvatool ja ilus kombekas väiksele Marile, et ta saaks rahus talvel soojas püsida. Jumal teab, millal see lumi maha otsustab tulla ja päris viimasel hetkel pole ka vist mõtet ostma minna, sest siis ostavad ju kõik. Mina kaesin ringi Beebicentris, sest just seal olen ma näinud kõige ilusamad kombesid. Oleks selliseid suuremaid, ostaks kohe endale kah. Siis hea Mariga ühesugune olla. Paraku olen ma veits suurem, kui Mari 74 suurus, seega pean ilma edasi elama.

kombed-1844575

1, 2 ja 5 on kõik ühest samast MOLO sarjast ja hind on neil üsna krõbe, pean ma nentima. Aga vaadake, kui ilus kollane! Kui armsad jänesed! Kui lahe muster! Ja üldse…mina ei tea, palju tavaliselt emad oma laste kombekate peale kulutavad, mul pole enne lapsi olnud.

Number 3 on minu meelest vähe poisilikum, aga samas on see näidatud kombedest kõige odavam. Samas kui ma nüüd mõtlen, siis on see pigem sooneutraalne kombekas, mitte poisilik.

Neljas on sarjast Lego Ware ja tundub ka üsna mõnus ja plikalik ürp. Hinnaklassilt ainult veidikene madalamal, kui esimesed kolm.

Te vist ei pea kaks korda arvama, millised minu lemmikud on. Eks ikka esimesed. Aga kas te arvate, et see on liiga suur hind, mida maksta kvaliteetse ja korraliku kombeka eest, et su enda ihuviljakesel oleks soe?

Nüüd tuleb juurde hankida veel üks tuukrimüts ja mingisugused kindad ja talv võibki tulla! (Mitte, et mul endal midagi selga panna, aga see on nüüd küll teisejärguline, nagu emadel ikka).

Kust teie kombekaid olete ostnud? Ja selline küsimus ka vanemate laste emadele, et kui vanalt juhtub see aeg, kus iga hooaeg ei peagi enam uusi riideid ostma, vaid mahuvad veel eelmise aasta omad ka selga :D?

Loe ka neid postitusi!

61 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta Sirli 5. oktoober 2014 at 18:17

    Meil on poiss nüüd 1.2 aastane ja eelmisel aastal kasutasime Lego Tec kombekat mis küll sel talvel on istumiseks juba lühike. Sel aastal ostan vist samuti Lego komeka kuna see on tõesti oma hinda väärt.

  • Avatar
    Vasta Kaire 3. september 2014 at 20:14

    Mina ostsin kaheoaslie kompleti. Siis saab vajadusel üht või teist osa vastavalt kasvule välja vahetada. Samuti ostsin aasta vanema lapse suuruse. Nüüd poiss saab kaheseks ja talvekas hakkab enamvähem parajaks saama. Saabastega tegin sama, villane sokk sisse ja oli paras küll.
    Ostsin mingist väikesest lastepoest Pärnus. 85 raha oli ja laps oli alati soojas.

  • Avatar
    Vasta Hegle 3. september 2014 at 19:02

    Mina ostsin eelmine aasta lapsele uue komplekti, ta oli siis 3,5 aastane ja see komplekt sobib talle kindlasti ka see aasta. Jalanõudega on ka selline naljakas asi et enamus on juba 27-28 nr, aga eelmine aasta ostetud 26 nr saapad lähevad see aasta ka jalga.

  • Avatar
    Vasta ssss 3. september 2014 at 17:35

    on ikka pisike su marike mu 5kuune poeg on 74 suurus 😀 nr 5 kombe kõige lahedam

  • Avatar
    Vasta JaanikaK 3. september 2014 at 15:47

    Mul kohe kümnene poiss ja pean igal hooajal suuremad riided ostma,sest eelmise aasta omad selga ei mahu. Seega, aeg millal mahub selga ka eelmise talve jope, tuleb mul umbes 8 aasta pärast:) Sul 17 aasta pärast ehk:)

  • Avatar
    Vasta Liia 3. september 2014 at 15:04

    Kui aega saad mine Huppa turule. 12. ja 13. septembril. Seal eelmise aasta kraam aga kõik uued asjad ikka. Ja Huppa on soe ja kvaliteetne ka 🙂
    http://huppa.eu/titeturg

  • Avatar
    Vasta Kirke 3. september 2014 at 12:31

    mina ostsin just Reima kombeka oma põnnile- http://www.reimashop.fi/Kategoriat/Reima/Lasten-ulkovaatteet/Lasten-haalarit/Reimatec%C2%AE-haalarit/Reimatec%C2%AE-haalari-Aysel/p/510152-8431 aga sain heihopsti e-poest 50€ näidise 🙂 olen päris rahul oma ostuga 🙂 juurde ostsin veel kindad ja müts sai eelmine aasta liiga suur üks ostetud ja see sobib sinna komplektile juurde, niiet meil ainult veel talvesaapad ja võibki lumi tulla 😀

  • Avatar
    Vasta chrisk 3. september 2014 at 12:16

    Minul 2 last poeg 4a ja tütar 1,5a, siiamaani kõik laste üleriided Soomest suuret alede ajal ostetud uued Lassie kombed n 25 kuni 30 eur tk ja väga korralikud. Algusest peale valisin pojale ka kombed mis poleks värvilt liiga poistekad seega saan need nüüd ka tüdrukule selga panna. Ja mul poeg siiamaani kandis kombet 1,5 kuni 3a 2 hooaega ilusti samuti on. Minu arust saab 2 kuni 4a vanuses kombesid kanda juba 2 hooaega juba näiteks

  • Avatar
    Vasta Kati 3. september 2014 at 12:16

    Esimeseks kõndimistalveks on paremaid valikuid, kui Lenne – puhvis kombega on ebamugav jalgu üksteisest mööda liigutada.

    Kui ostmisega oodata, siis tihti on oktoobris-novembris juba õueriietele allahindlusi.

    Praktilisest küljest – kui Molo kombe ostma peaks, siis nii väikeste numbrite puhul saaks ostuhinnast hiljem üsna vähe tagasi.

  • Avatar
    Vasta Maire 3. september 2014 at 11:25

    mina olen järelturu suur fänn!, kuid kui leian, siis ostan ka uusi noname riideid, kuna noname ja firmaka hinnavaha on oi oi kui suur. riided on küllaltki kallid uuena, eriti firmakad, mis on loomulikult väga head.
    mul siis 3 last, poiss 6, teine poiss 4, ja tüdruk 1a3k. poistele sain rimist mingi noname talvekomplektid, 30 eur tükk, neiule sain järelturult paari aasta taguse moe järgi tehtud lenne kombe 5 euriga, kevad sügis komplekti lenne oma 10 euriga, siis 1 emme müüs sügiskomplekti ja lenne talvekomplekti 25ga. mitme lapse poolt kantud, kuid igati korralikud ja kenad. ausõna, mind ei huvita eriti kui kaugest minevikust asi on, lihtsalt, et oleks kena ja viisakas. nii mõnigi tahab riietest lahti saada, ja seepärast ei küsi ka palju. ja tegelikult, tröökamiseks lasteaeda ja koduõue ostan enamjaolt alati kasutatud asju. jalanõud on ainsad, mis eranditult kõigile lastele uued lähevad. mingit käkki ka ei osta samas. st plekilisi ja auklike asju ei taha.
    mõni aasta tagasi sain seppäläst jope vanemale poisile, kes kandis seda 2 aastat, nüüd teine poiss kannab seda teist aastat, näeb välja nagu uus. värvid ilusad kõik korras ja terve. minu komme on ainult see, et parandan kui võimalik. ja kui kena jääb. seepärast on nii mõnelgi pimeda aja õueriidel kuskil väike helkurike või helkurpaelake külge õmmeldud.
    ja ei, ma pole ka mingi rott, kes kannab kuni seljas laguneb ja ostab kõige odavamaid ja kõige rohkem moest väljas riideid. lihtsalt, leidub inimesi, kes ei küsi kõrget hinda korraliku asja eest. ja võibolla loeb ka kasvatus. mulle õpetati, et alati ei pea olema kõik uus, viimase moe järgi, ja esimese kulumise või augu peale ei maksa ka asja ära visata, kui parandada annab.

  • Avatar
    Vasta anu 3. september 2014 at 11:21

    A meil maakate värk ka, kedagi ei huvita, mis lapsel seljas, peaasi et soe:)

  • Avatar
    Vasta anu 3. september 2014 at 11:19

    Ma sain kevadel siin hiiumaal olevast naeruväärsete hindadega kalssarist 5 euroga huppa talvekomplekti poisile:D igasuguste kandmisjälgedeta ja laheda mustriga. Üldiselt üheks hooajaks uut asja ei ole ostnud, kuna olen alati teise ringi kaupade seast soodsa alternatiivi leidnud ja ega seda raha ka koguaeg jalaga segada ole:)

  • Avatar
    Vasta Maarja-Ly 3. september 2014 at 10:54

    Olen ka lapsele järelturult riideid vaadanud, sest tõesti poest ostes küsitakse hingehinda. Samas teine kord ka järelturul üsna kõrged hinnad ja siis olengi pigem natuke juurde pannud ja uuena ostnud.

    Väikseks jäämisest – mul poeg sai nüüd 4 ja 5 aastaselt nii kevad/sügis kui ka talvekomplekte 2 hooaega kanda. Praegu üks sügisene jope on ka kolmandat hooaega juba kasutusel. Talve omasid pole veel proovima hakanud aga kuna ta suht palju pikkust visanud, siis ma usun, et see aasta tuleb küll midagi talveks osta. Saapaid olen küll pidanud iga hooaeg ostma, jalg kasvab nii kiiresti.

  • Avatar
    Vasta Helena 3. september 2014 at 10:54

    Mine pole ühegi lapsega üldse kombeka usku olnud. Kõik need pissitamised on tüütud. Autos palav, poodi korra – lapsel palav. Traksi püksid ja jope. Jope saab ka teksadega selga visata. Poes kergelt seljast ära. Traksipükse saab ka kasvõi lumehanges korraks maha, sest neil pisikestel tuleb see pissihäda mõnikord NIIII kiiresti. Samas jope ikka hoiab ülemise otsa sooja. Lasteaia lapsel olen õnus, et pisikesena saab kindlalt kiireini riidesse, kui kombekas. Minu tüdruk kurtis, et kõigil teistel kombekad temal püksid ja jope. Üldjuhul ka jopel ja pükstel on pikem kasutusaeg. Kombekat ei saa väga suurt nr osta, aga püskid ja jope mul kõigiga enamuses kaks kuni kolm hooaega vastupidanud. Lennel oli mingi hooaeg tagasi väga tänuväärne jope lõige. Alguses said käised ülesse käärida, olid siis nagu karvased muhvid ja jope ise nagu suts mantlike. Tüdruk kandis kolm aastat. Viimane kevadtalv oli suti niru aga….hakkama saime. JA püskid alati neutraalsed- hallid, tumesinised ja mustad olnud. Tüdruku kärtsu jope juurde ok ja pärast poistele :).

  • Avatar
    Vasta Kadi 3. september 2014 at 10:10

    Talveriiete kohta ei oska hetkel midagi kosta, kuid nt. Lindexis leidub ka üpris taskukohase hinnaga asju ja suuruseid peaks ka jaguma, kohapeal võid katsuda ja märgistusi jälgida, mis toodetel küljes – senimaani on kõik kiitnud, kes sealt jope/kombeka ostnud, sest eks need ikka pisikeste nöbininade jaoks spetsiaalselt disainitud ja tootearendust tehtud 🙂

  • Avatar
    Vasta E. 3. september 2014 at 10:04

    See tundub nii mõnus ja soe ja näeb hea välja ka –
    http://www.osta.ee/huppa-talvekombekas-80sm-2-huppa-mutsid-huppa-papud-51032796.html
    Ostast võib tihti häid asju leida 🙂 Tuleb silma peal hoida.

  • Avatar
    Vasta Liisa 3. september 2014 at 10:02

    Kui lapsed väiksed olid siis olid neil Lenne kombekad. Ostsin mingi foorumi ost-müügi alt. vedas kuna asjad olid soodsad, soojad ja korralikud.
    Suurematele aga ei tahtnud neid kuna tundusid liiga laia tegumoega ja kuidagi liiga paksud, et tekkis selline kubujussi effekt.
    Siis vahepeal mõni aasta tagasi sai muretsetud Rootsi h&m ist mõlemale talvekad. Olid küll soodsad ja ilusad aga suht p…k õmblused lagunesid ja värvid luitusid esimese nädalaga.
    Nooremale lapsele olen saanud sugulase Reimatec talveriideid. Need on küll nii head, et mina saan nad korralikuna ja peale suurt trööpamist saan veel omakorda nad korralikuna edasi anda… . Sugulane on neid ostnud tavaliselt stockmani hulludelt päevadelt. Ma paar korda olen käinud mõne pakkumise järel aga no see on tõsine hullumaja ja mu närvid ei pea seal vastu iga aasta käia 😀
    Siis lasteaeda leidsin teise ringi poest Remu kombeka 10 euri eest ja kiidan- soe, ilus, niiskusekindel.
    Suuremale sain Lassie komplekti Primast hea hinnaga. Ka väga rahul. Käis 3 hooaega ja ikka nägi välja peaaegu nagu uus. Andsin sõbranna lapsele edasi.
    Nüüd eelmine talv tellis sõbranna selliselt leheküljelt nagu http://www.dare2b.com/ . Tellisin ka soodukaga kevad/sügisjoped ja suuremale talvevarustuse. Ülirahul. Kuigi kahjuks iga kord ei ole see valik seal just see, mida ma sooviks aga no mõnikord veab 🙂
    Aga muidu kevad/sügisriided on meil huppa omad olnud. Need oleme saanud sugulase käest ja ka peale meie kandmist endiselt terved ja ilusad seega tasub osta 🙂

    Jalanõudest: minul on sõelale jäänud ainult 2 valikut- Crocs või Kuoma. Soojad, kerged, vastupidavad, mugavad, ei lase niiskust ligi aga higistama ka ei aja…

  • Avatar
    Vasta i 3. september 2014 at 09:34

    mul on molo erkroosa kombe. ülirahul olen.
    laps on ka oktoobrilaps, aasta marist vanem, sel aastal kannab teist aastat oma kombet.
    suurus 80. ma ks kombet ei ostnudki, kuna molo kombe on suht õhuke, siis sügisel sai sellega juba oldud,
    talvel lihtsalt paksemad asjad alla.
    soovitan osta siit kombe, odavam kui beebicentrist http://www.igailmaga.ee
    edu!!!

  • Avatar
    Vasta Inga 3. september 2014 at 09:19

    Mina pooldan samuti taaskasutust, kuid enda lastele ostan vaid uued üleriided. Vahel saab kasutada ühe hooaja, vahel 2. Siis lähevad järelturule.

    Korraliku firma talvekombet või -komplekti, mis pole 10 aasta tagune mudel või siis kulunud-pleekinud ei saa kindlasti 30 euroga.

    Miks 10 aasta tagune ei sobi? Aja jooksul on tehnoloogiad ja materjalid nii palju muutunud, et nii vanad üleriided ei vasta tänapäeva ootustele.

    Lisan veel: jah, meie saime käia karupükste ja kasuka või vett mittepidava kombega kelgutamas ja koju tulla märja peega, siiski ma küll ei mäleta sellest märg olemisest erilisi õnne-hetki. Oma lapsele ei tahaks. 🙂

  • Avatar
    Vasta Pisi 3. september 2014 at 09:16

    Ma vist eriti kitsi aga üle 60€ ma küll maksta ei taha. Kui ma peaks 100€ kombekat vaatama, siis kolme lapse peale ikka päris korralik summa. Mina olen lassie toodetele truuks jäänud. Kuna soomes on tali ikka see, kui miinuseid on 23-30, siis nende kombekatega on lastel alati soe olnud. Tuulise ilma korral on neil aluskombed all. Mulle nt ei meeldi see, et poest leiab enamus komebaid poistele sinised või mustad ja tüdrukutele siis roosad ja punased. Oleks see punane nt ilma printsessideta, südameteta, siis ostaks poisile ka. Kollased mulle ei meeldi ja beezi ka ei taha. Kevadel õnnestus leida roheline lassie kombekas selleks hooajaks. 25€ oli soodushind. Tavahind oli 70€ ringis. Mina rahul. Kuna vanem tüdruk juba selles eas, siis ongi tal roosad, kombekad/joped, mida siis poisile selga ei pane. Pisem hetkel veel ei vali riideid, nii et saab hakkama. Mul ka see kiiks, et kombekas ei tohi olla kott seljas ega ka liiga ümber. Lapsel raske selga saada kombekat, mis ümber ja lumes neil mugavam kombekaga, kui komplektiga.

  • Avatar
    Vasta Kristin 3. september 2014 at 09:05

    jaluta männiku ja valdeku risti, otsi ülesse maja kus asub postkontor ja viinapood ja mine maja paremalt poolt trepist maja alumisele korrusele.
    http://www.huppa.eu/titeturg

    Meie ostime oma vastsündinule eelmine aasta imelise hinnaga, imelise kombeka.

    • Avatar
      Vasta jana 3. september 2014 at 11:20

      Sealt hangin ka mina alati! Tutikad ja superb hinnaga 😉

  • Avatar
    Vasta Mari-Ly 3. september 2014 at 08:59

    Minul oli uuena ostetud kottkombe, kui poiss päris beebi oli ja nüüd käest- kätte, kui poiss 3 saab, muidu olen leidnud kasutatud kombed koju (max 20eur) ja vähekasutatud viisakamateks käikudeks. Nt eelmisel aastal ostsin Huppa kombe 30eur-ga, oli seljas olnud paar korda (olevat liiga paras ostetud) ja nägi ka välja nagu uus, täpselt selline nagu poes ripuvad 😉 Tuleb lihtsalt silmad lahti hoida, sest eks need paremad pakkumised lähevad suht kohe ka käiku 🙂
    Võid vaadata buduaar.ee lehelt, seal müüakse ka uusi hea hinnaga, rahvas on nt ostnud Soomest super alede ajal müügiks või mõni ostab oma lapsele kevadel, ilm läheb aga kohe soojaks ja sügiseks juba väike ning kasutada ei jõuagi või ongi vaid paar korda selga saadud.
    Kindlam on osta muidugi käest kätte, sest pildilt ei pruugi ikka üldse aru saada, kui midagi viga ning ei tea ju ka kunagi, millal need pildid tehtud on. Ise olen saanud korra 10eur-ga koduseks kasutuseks mõeldud kombe palju rohkem kasutatuna kui pildil (õhukeseks pestud, kasutasime k/s kombena siis kodus), aga õnneks ülejäänud ostud on täppi läinud.
    Häid firmasid on palju,kõiki pole ju proovinud, aga mulle nt meeldisid Lenne kombed (lasevad vabalt liikuda, aga on soojad ja vähemalt minu omad pidasid ka mingil määral vett, isegi siis, kui poiss u aastasena sulalumelompi perseli kukkus), Huppa (talvekas oli väga mõnus ja paks just külma ilmaga, lörtsiga liialt palav ja ei tundunud vettpidav, ei testinud küll aga materjalist oli kohe näha), Jonathan Tähti (super kombe, ostsin eelmisel kevadel ja sel aastal jätkame kandmist, vastab suht täpselt mõõdule, NB! ära aja sassi tavalise Jonathani või J. Classicuga, need pole nii ilmastikukindlad, võid lähemalt vaadata lasteoutlet.ee-st), Remu (ostetud uuena käest kätte u 35eur vist oli, neid kiidetakse siijapidavuse ja ilmastikukindluse poolest, ise nüüd siis sel talvel testime ära), Lindexi, HM-i ja Lassie puhul tuleb vaadata näitusid, neil on väga häid kombesid, mis peavad vett ja hoiavad sooja, aga on ka seal odavamas otsas täielikku p…a, kus laps isegi 0 kraadi juures külmetab või miinuskraadide juures märjaks saab, sest kombe ei pea vett. Mustri poolest meeldib mulle Legotec väga, aga eelmisel aastal otsisin ja kahjuks kasutatult ei leidnudki ja uuena maksid üle 100eur-i, mis minu jaoks küll liiga kirves, olen nõus nii max 75 välja käima vist.
    Ja soovitan mõelda ka sellele, et kui on ikka õues müttamiseks mõeldud kombe, siis väga heledaid toome ei soovita, muidu hiljemalt 5min pärast on sul väike notsu, tumeda pealt ei karga nii silma ja hele ei pruugi isegi pesus päris puhtaks enam minna. Kollase või heleroosa võid ju nn linnakombeks võtta, ühe kombega te tõenäoliselt niikuinii enam läbi ei aja, kui sa just iga päev vähemalt korra seda pesta ei soovi 😉
    Eks sa nüüd ise saad testima hakata, et mis teile meeldib ja sobib 🙂

  • Avatar
    Vasta SK 3. september 2014 at 08:59

    Oma (ja tuttavate kogemusest) Lenne ja Huppa.. pigem siiski mitte. Viimased kollektsioonid neil eriti puhvis ja lapsed nagu kubujussid neis. Reima kombekad kuluvad eriti ära põlvedest ja tagant. Sama hinna eest kvaliteeti ja firmat on rohkem Didrikson ja Polarn o Pyret kombekatel. Tihti võib jopata, et keegi müüb oma lapsele kas liiga suurt või väikest uut kombekat odavama raha eest buduaaris näiteks. Mina ei osta lasteaeda trööpamise kombet, lasteaia kombekas peab olema eriti kvaliteetne, et laps saaks poris möllata ja vajadusel 2 tundi maas istuda 🙂 Ja arvata võib, et kvaliteetne kombekas peab paremini vastu, kui mingi spetsiaalselt trööpamiseks ostetud. Mina pihustan veel riided üle veekindlust taastava sprayga ja saapad ja las lapsed möllaku. Niipalju siis sellest. Mõnedel kombekatel sees pingutusnöörid, et ennustad aga järgmise aasta pikkuse lapse oma 😉 ja ostad selle numbri. Kasvuvaru kombekatel ka sees üldjuhul. Lumist talve Marile!

  • Avatar
    Vasta Raili 3. september 2014 at 08:17

    Mina ostan tavaliselt veebruaris talveriided ette, siis on siin soomes vähemalt megasuured aled. Eelmisel aastal läks nihusti, kuna oli just enne talve vaja tüdrukule talvesaapaid. Hädaga ostsin siis Vikingud, mis maksid 60 euri. Hiljem, kui talvehooaeg juba läbi, müüdi täpselt samad saapad -70% alega. Poisile õnneks sain eelmine aasta nii traksipüksid kui saapad ette ära osta, samamoodi -70% alega ja mina olen kvaliteedi suhtes rahul. Kuna meil siin lasteaias on lapsed iga jumala päev õues, olgu ilm missugune tahes (-25 kraadiga olid ka õues eelmine aasta) siis mina ei saa lubada endale osta teiseringi riideid, kuigi ma seda väga pooldan. Tüdrukule näiteks ostsin kirbukast pealt näha ilusad ja korralikud vihmariided, suur aga oli üllatus, kui esimese vihmaga oli tagumik märg. Vaatasin neid pükse siis vastu valgust ja tagumik oli imeväikseid auke täis, mida muidu polekski märganud. Seega õueriideid ma taaskasutusest ei ostaks, küll aga toariided on enamuses kirbukatelt. Ja H&Mist ka ei osta, kuna ei taha toetada lapstööjõul põhinevat toodangut.

  • Avatar
    Vasta alvi 3. september 2014 at 08:00

    Mina ostan tavaliselt Lennest talve ja sügisriided 🙂 õnneks mul 2 plikat, mis ühele väikseks jääb saab tõenäoliselt teisele :).
    Mallukas, mul armas 74 suurus talvekombe müüa 🙂 lenne oma, beez ja siilikesed varrukatel 🙂 20.- 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 08:01

      Alvi, näita pilti 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina :) 3. september 2014 at 07:59

    Ostsin poikale eelmine aasta Lenne komplekti, mis oli eelmise aasta mustriga (ehk siis 2012 mustriga). Müüja veel küsis, et kas teid ei häiri, et seal vana muster peal? Ausalt ei huvita. Peaasi, et laps oleks soojas. Ma ei saa aru sellest, kui jahitakse sama aasta mingit mudelit v mustrit. Mul on oluline siiski see, et ei oleks roosa 😀 ja laps oleks soojas ja ei liguneks. Ostsin 80 suuruse ja maksis tiba üle 60€i. See aasta tuleb osta uus, sest poiss viskas 10 sentimeetrit ja on mul nüüd oma mõõtmise järgi 92 vb isegi peale nõks. Tunked veel läheks aga jope varrukad on küünarnukkideni 😀

  • Avatar
    Vasta mari 3. september 2014 at 07:59

    Molot vist pigem ei ostaks nii väikesele lapsele. Vatiin võiks olla alates 180 g/m2. Ise olen nõus kulutama max 80-90 euri. Täishinnaga ei osta niikuinii kunagi midagi 😀

  • Avatar
    Vasta Mari-Liis 3. september 2014 at 07:54

    Ma sain pisemale piigale suvel Soomest H&Mi 60 eurise kombe 20ga.
    Suurem (5 aastane) sai kaks viimast aastat käia sama Icepeak komplektiga (jope-püksid). See aasta tuleb talle ka uus vaadata.

  • Avatar
    Vasta Karolyn 3. september 2014 at 07:51

    Mu lemmik on reimatec, laps võib reaalselt pool tundi poriloigus istuda ja jääb kuivaks, talvel ka head soojad. Mul saab poiss oktoobris kolm ja see aasta veel lähevad samad riided mis eelmisel aastal. Isegi saapad mahuvad veel ilusti 🙂

  • Avatar
    Vasta christine 3. september 2014 at 07:51

    Olen ka ise piilunud molo kombekaid ja soovitan sul kindlasti netist tellida kui sa juhuslikult beebicenterist soodukat ei peaks saama . Ma usun et kuni 150 eurot oleksin nõus lapse saabaste ja kombe peale kulutama . Enda laps on ka aastane ja ma nillin seda jänestega molo kombet ja mingeid emu ugg saapaid vist samuti . Aga kui mehega summa pooleks teha siis on ju ainult 75 eur näkku 😀 ja pluss poole saad hiljem veel tagasi kui järelturul maha müüd nii , et go go go . Erilisus maksab ja lapsel ka lõbusam olla pisike päike kollase kombega talvel valge lume keskel 🙂 kõike kaunist

  • Avatar
    Vasta Kätu 3. september 2014 at 07:50

    Olen oma Preilile alati Huppa kombekad ostnud, jah, need üsna kallid, kuid talveriiete pealt ma kokku ei hoia ja hindan kvaliteeti. Olgugi, et vast ühe talve seda kanda saab, kuid lapsel peab talvel hea ja soe olema.
    Kuna Mari alles üsna pisike ja omal jalal ei kõnni, siis ühes osas kombekas on mõttekam, just nagu sul siingi pildil kõik väljavalitud. 🙂

  • Avatar
    Vasta Haike 3. september 2014 at 07:50

    Ma pigem leian, et nii väiksele osta, kuskilt buduaarist vnii üks soe HUPPA kombekas üheks talveks ja neid sa saad kuskil 30 euri eest, sest Mari on ju veel nii väike ja ta kasvab nii kiiresti. Mina ostsin samatmoodi oma neiule. Kuna suurus 74 riideid kandev laps ei riku ega lõhu neid nii ruttu ära siis, saad isegi veel edasi müüa.

  • Avatar
    Vasta merje 3. september 2014 at 07:50

    Reima teeb ka väga ilusaid kombekaid. Uusi mudeleid saab vaadata reima.fi lehelt. Poodidesse vist talvekollektsioon pole veel tulnud.

  • Avatar
    Vasta Liinuzka 3. september 2014 at 07:49

    Oh need jubedad kevad-sügis ja talveriiete teema. Mul on kaks last, poiss ja tüdruk. Seega ka topelt-probleem.Ei saa vanema lapse,ehk plika asju ju ka poisile selga suruda. Vähe imelik oleks roosas ja lillelises poiss. 😀 Nii ma ostan iga jumala sügis uued sügisriided ning talvel talveriided.
    Aga võiks öelda,et nüüd kui plika on 5 aastane, siis tuleb alles esimene talv kus õuekomplekt veel sobib. Sobib seetõttu et tegu on LENNEga.Lennel alati üsna suur kasvuvaru. Teistel riietel pole ma kunagi erilist kasvuvaru täheldanud. Aga ma üldse ei imestaks kui pean see aasta keset talve siiski uue komplekti ostma,sest neil on kasvamisega kuidagi eriliselt kiire. Nagu seened pärast vihma… 😀
    Aga kahele lapsele nii kevad-sügis komplektid,lõpetades kaelussallidega ja villaste sokkidega on kohutav väljaminek. Ahjaa, talveriided ju ka. 😛

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:52

      Appi, ma selle peale ei mõelnudki, et enne talve tuleb sügis ja sügiskombet mul ka ei ole 😀

    • Avatar
      Vasta Kati 3. september 2014 at 07:57

      Minul poiss vanem ja plika noorem. Ostan selliseid neutraalseid kombesid, et plika saaks kõiki neid kasutada. Ainukene asi mis ma talle uuena ostan on joped kui ikka liiga poisilikud on olnud. Traksipüksid ka tavaliselt halli/musta värvi ja sobivad samuti mõlemale kanda. Nii,et minu tüdruk käib ringi ka pruunikate ja hallide ja rohekate riietega, ei karju, et kõik peab roosa olema.

      • Mallukas
        Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:57

        Aga miks ei võiks hooopis poiss ringi käia kollaste ja roosade kombedega :D?

  • Avatar
    Vasta Marleen 3. september 2014 at 07:46

    Mul laps saab nüüd oktoobris kahe aastaseks, kannab suurust 80. Eelmine sügis ostsin talle talveriided Babycityst. Lassie tunked ja jope. Väga armsad näevad välja ja soojad ka. Kombekat ei tahtnud hakata ostma, need jäävad nii ruttu väikseks. Tunked ja jope lähevad sel talvelgi selga, seal suht palju kasvuruumi.

  • Avatar
    Vasta Jane 3. september 2014 at 07:46

    Sama mure minulgi ,selle kombekaga talveks. Lenne ja Huppa oma nimelt ei taha ,sest terve linn neid täis. Kuna lapsena mul, isa õmbles kõik ise meile selga ,siis siit kiiks,et tahaks eristuda. Mul poiss1,2 ja 86 suurust kombet otsin. Samas võik ju ka püksid ja jope olla,kui saan normaalsed. Siit piltidelt plikale valiks kollase w jänkudega. Ikka midagi rõõmsat ja ilusat.

  • Avatar
    Vasta K 3. september 2014 at 07:45

    Enamasti ostan Huppat ja kasutatud, kuid kindlasti korraliku. Ja kindlasti teen enne eeltööd kui üldse midagi ostma hakkan, tahaks kindla peale välja minna.

  • Avatar
    Vasta Lissandra 3. september 2014 at 07:45

    EI ostagi lapsele uusi asju. Olen töötanud taaskasutuses vabatahtlikuna piisavalt, et näha KUI palju riideid lihtsalt üle jääb. Humana ladudes näiteks on riided kokku pressitud pakkideks ja kujuta ette nüüd kui neid pakikesi on täis suur angaar maast laeni. Ja see on Eesti mastaap. Tekib lihtsalt sellinne tunne, et oleme maakera peale riideid liiga palju teinud. Ja nende tegemine võtab ju ressurssi.
    Tubli, Mallu, et oled jaganud, ma usun et kui küsid, jagatakse sulle ka vastu kellegi korralik kombekas 🙂
    Ma võin sulle ise jagada, kui soovid.
    Mina käisin kohalikus jäätmejaamas ja tõin oma pojale väga vahva ja asjaliku, jumala korraliku sügis-talvise kombeka. Pesin puhtaks ja olen hästi rahul.
    Ma ei ole rott ega rahanappuses, aga lihtsalt pooldan olemasoleva uuesti kasutamist uue toote ostmisele.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:47

      Kui ma Soomes käisin, siis ma seal kirbukal vaatasin küll kombeka järgi ringi, aga ainult väga väikseid või väga suuri pakuti seal 🙁 Mul ei oleks ka kasutatud asja vastu mitte midagi, aga pole lihtsalt näinud sobivat.

  • Avatar
    Vasta Kati 3. september 2014 at 07:45

    Noh ütleme ausalt, et minu lastel iga hooaeg ikka uued riided, vähemasti talveriided. Kevad/sügise jopesid ja pükse saab kasutada pikemat aega. Mina käin enda lastele soomest talveriideid ette ostmas ja siiamaani on kõik asjad ilusasti järgmisel talvel selga läinud. Ostan isegi saapaid ette ja enam vähem on nende ost ka täppi läinud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:48

      Maril on ühed 56 suuruses püksid veel kasutusel 😀

  • Avatar
    Vasta Laura 3. september 2014 at 07:43

    Ilmselgelt on 100€ ühe riidetüki eest , mida keskmiselt kolm kuud kanda liiga palju. Ükski mu enda jope, saabas, vms pole nii palju maksnud ja ei osta ka oma beebile. Minu arust on see naeruväärne. Noh samas kui raha on ja sellega midagi targemat teha ei ole, las käia eks. Mul endal on lapsetoa remont käsil, tahaks mõne jõulukingi osta, jne. Kui ma 100€ beebikombele, 50€ talvesaabastele, 100€ soojakotile vankrisse maksaks… Naeruväärne nohh, mu beebi võib ju olla linna stiilseim, aga mis see mulle annab ? Kõik need asjad kokku 100€ jahh, loomulikult, pole probleem 🙂
    Kuna Eestis on riided ülikallid ja tegelikult suurt valikut ei ole, olen silma peal hoidnud ka järelturul. Veel vankrilapsed ju väga oma kombekaid ei kuluta ning võib leida nii mõnegi pärli, mille hinna-kvaliteedi suhe on igati ok ja iseenesest toodud hoopis kuskilt välisriigist või on mitmete hooaegade tagune ning kellegil teisel sellist seljas pole 🙂
    Järelturu hind samas on ka suhteliselt paigas, üle 30€ ma siiski kasutatud kombe/komplekti eest ei maksa, põhimõtteliselt lihtsalt. Kasutatud on kasutatud, oli selle beebikombe esialgne hind kasvõi 300€.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:46

      Ka järelturul küsitakse hingehinda. Minule pakuti KASUTATUD kombekat 70 euro eest..

  • Avatar
    Vasta Helin Kulla 3. september 2014 at 07:41

    Mina esimestel aastatel kasutasin HM kombekaid. Kuna laps alguses kasvab nii kiiresti, et järgmisel aastal niikuinii sama kombe selga ei lähe siis esiteks ei näinud mõtet osta kallimat. HM beebi omad maksavad 29.90. Teiseks mulle väga meeldisid need 🙂 Ja kolmandaks – peale esimest kasutusaastat kui nägin, et see oli ülisoe ja laps polnud kunagi ei külm ei märg siis jäingi sellele kaubamärgile truuks.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:42

      Hmm. Ma vaatasin HMis ka, aga seal olid täitsa beebide omad(kuni 62)

      • Avatar
        Vasta Helin Kulla 3. september 2014 at 08:04

        Võibolla pole veel jõudnud. Muidu ikka kuni 92 suuruseni on nö beebide omad ja ka suurematele leidub 😉

  • Avatar
    Vasta D 3. september 2014 at 07:40

    Meil hetkel iga talv uued talve kompkektid ja no ikka krõbeda hinnaga nad enamjaolt just soojad ,kvaliteetsed ja ilusad komplektid/kombekad. No 90 eurot on lagi mis me siiani maksnud oleme talve komplekti/kombeka eest. Ja ega vist üle selle ei maksaks ka aga no kunagi ei tea. Pärast hakkan kahetsema ja ostan ikka ära :P.Niisama trõõpamiseks ja lasteaeda olen leidnud teiseringi kaubast päris hea hinnaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:42

      Ega 90 ja 100 vahel eriti suur joon pole 😀

  • Avatar
    Vasta Liana 3. september 2014 at 07:39

    Minu põhimõte on alati kvaliteetne kombekas ja talvesaapad. Süda on rahul, kui tean, et mu lapsel lasteaias külm õues läbi ei poe. Seepärast panustasin Reima kombekale, oli küll kallis (140 eurot), aga väga hea, hoidis külma eemal. All oli igaks juhuks ka fliiskombe. Mõlemaga sai kaks talve edukalt läbi. Nüüd olen ka jälle valiku ees, kuna talvel on preili juba viiene ja seekord tahab ta ise ka valikus kaasa lüüa, mis on otsuse tegemisel kaks korda raskem 😀

  • Avatar
    Vasta hmm 3. september 2014 at 07:38

    Mina jällegi kiidaks Lenne ja Huppa tooteidm vastupidavad, soojad ja ilusad. Endal mõlemad lapsed nendega varasemalt varustanud. Minujaoks oli ja on tähtis, et riided oleksid ilmastikukindlad. Mis tähendab seda, et lapsel oleks nendega hea nii lörtsi, kui külmaga.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 3. september 2014 at 07:39

      Jah, ma vaatasin ka teise ringi kombekaid ja mulle pakuti talvekate pähe mingisuguseid riidest junne 😀

  • Avatar
    Vasta Diana 3. september 2014 at 07:36

    Me oleme ostnud talveriideid/kombekaid Chiccost,Titeturult(huppa) ja viimati ostsin eelmine aasta kombeka Rademarist. Laps sai just 5 ja see aasta saab ta sama kombekaga olla mille eelmine aasta talveks ostsin 😉 Varem sai iga aasta talveriided välja vahetatud.. ka eelmise aasta saapad lähevad see aaasta kindlasti jalga;)