KARDO

don’t call a girl fat!

29. september 2014

Mina ei tea kuidas, aga meie viimasel Pariisi õhtusöögil restoranis, tekkis meil pärast pudelit veini omamoodi arutelu. Nimelt leidsin mina, et Kardo riietub nagu 12-aastane ja võiks siiski hakata vaikselt rohkem härrasmehe moodi välja nägema ja tema leidis, et…ma olen paks nagu emavaal!

Okei, ta tegelikult alustas meie vestlust sõnadega: “Ma ei taha sellel teemal rääkida, sest ma ei taha, et sa mu peale vihastad”. Ma lubasin pühalikult mitte vihastuda, kuni ta tunnistas, et meie tutvumise algusaegadel oli mul ikka sootuks parem keha olnud.

kanye_zps7d691782-8939316

Adekvaatse inimesena ma loomulikult vihastasin, siis solvusin ja siis hakkasin veel nutma ka, et ta saaks aru, kui traagiliselt ta oli mind just mõttetuks, paksuks, surma väärt, korpulentseks seaks kutsunud. Noh, umbes nii ta ju ütleski, eksole.

Ta üritas muidugi seda siluda lausetega nagu: “Kui me oleme vormis, siis on ju nii palju lihtsam Mariga tegeleda!” “Kui me oleme tervislikud, siis me elame palju kauem ja saame palju kauem Mariga koos olla! Mina juba käin trennis ja olen ka 50 aasta pärast üks vana mees Mari elus!” heietas ta.

tumblr_lj1teemgwt1qfhr3u-5642506

Okei, ma ei saa vastu vaielda, et viimasel ajal on midagi juhtunud. Näiteks ma olen kuus kilo juurde võtnud, mis on tegelikult juba üle poole mu rasedusaegsest juurde võtmisest. Siis võtsin 10, Mari kaalus sellest 3, ütleme, et platsenta ja muu jura veel paar kilo – ma olen seega ikkagi paksemgi kui rasedana! Kui üheksa kuud rasedana!

Ja kuigi ma vist kuu tagasi vms lubasin, et hakkan mega tervislikuks, siis huiatki. Kolm päeva tegin neid harjutusi ja siis olin valmis ennast maha laskma, seega sukeldusin parem kommidesse ja küpsistesse ja coca-colasse.

Mul on lihtsalt kogu aeg kõht tühi! Kogu aeg tahaks midagi head ja see hea on tavaliselt midagi rõvedalt magusat või kohutavalt rasvast. Mu lott on juba nii suur, et kui ma jooksen, siis ta lööb mulle lataki-lataki näkku 🙁

Ühesõnaga, minu ja Kardo suhtekompromiss oli siis selline, et mina hakkan KOLM KORDA NÄDALAS trennis käima (ERATREENERIGA soovitatavalt) ja tema hakkab riietuma nagu 24-aastane meesterahvas ja isa, mitte eile taskuraha eest saadud getomütsi soetanud 12-aastane hiphoppar.

Tundub natukene ebaaus.

Mina ei taha trenni teha. Samas tema ei taha riietuda nagu täiskasvanud inimene ka. Eks need mõlemad asjad ole teineteise hüvanguks, aga…Ma ei saa kunagi üle, et Kardo mulle paks ütles! On siga! VAADAKE, millise mehega ma pean koos olema…Õudne. Mis järgmiseks? Annab piki hambaid?

Enivei, ma plaanin hakata Sparta spordiklubis, nii et kui keegi hea hing, kes on ka paks kui mägi, tahab minuga ühineda, siis palun kirjutage mulle! Teised aga kommenteerige – kas mehel sobib naisele öelda, et ta võiks kaalust alla võtta?

***

Basically my fiancé told me, that I could lose a few pounds. Yes, I have put on a little weight, yes, I do eat random shit all the time and no, I don’t like to work out, but still! All I did, was that I told him, that he should start dressing like a man, not a 12-year old boy. I wish I didn’t because now I actually have to do stuff.

I hate doing stuff! How dares he?!

I can’t help it. I feel hungry for sweets and junk food all the time. And by giving into my cravings the fat just keeps on coming on to my sweet, sweet body. I don’t know the english word for it, but the fat under my face is getting so big, that I actually have to drag it around in a bag soon…

God I feel sexy…

0zgdg-1075942

Loe ka neid postitusi!

65 kommentaari

Jäta kommentaar

  • Avatar
    Vasta TJ 29. september 2014 at 21:47

    Ning Aitäh selle postituse eest, otsustasingi just, et järgmisest kuust lasen endale jälle treeningkava teha ja jõusaalis käima! 🙂

  • Avatar
    Vasta TJ 29. september 2014 at 21:32

    Kas Kardo käib jõusaalis?
    Kui käib, siis lase endale treeningkava teha ja hakake koos käima. Mõnus ju!
    Kardo ütlus solvang ei olnud kindlasti, arvan/loodan, et pigem oli see ka Sinu jaoks tõuge, et midagi tõesti peaks tegema.
    Minu jaoks on see kõik väga tuttav teema – enamus inimesed arvavad, et oled peenike (jalad ju on), aga tegelikult ongi see, et võid küll peenike olla, aga samas vormi kui niisugust pole üldse, pidevalt (peale söömist) on lodev kõht ees jne ja need peenikesed jalad rõhutavad seda ülejäänud lodevust eriti. :/ Ma pidevalt kirun, et mul nii peenikesed jalad on, aga tean ka lahendust..trenni tuleb minna ja mina tahan just jõusaali..kunagi käisin treeningkava järgi ja juba kuu aja pärast oli väljanägemine palju parem. (Y)

  • Avatar
    Vasta Patsient X 29. september 2014 at 18:25

    Double chin on lóualoti nimi 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 19:56

      Ahjaa, nüüd kui sa ütled seda, siis tundub loogiline jah 😀

  • Avatar
    Vasta maris 29. september 2014 at 17:38

    Kui sa ei taha trenni minna, siis ära mine. Ma soovitaks sellist toitumist: http://lchfeesti.blogspot.com/, ma võtsin sellega 8 kilo alla, mõned võtavad ka 30, oleneb palju võtta on, eks. Treenima ei pea üldse, kui ei taha. Ma näiteks ei taha.

    • Avatar
      Vasta Laura 29. september 2014 at 18:22

      Sorry aga see dieet (ja seda see kahtlemata on) ajab mu suisa närvi!
      Treenima ei pea aga jälgi mingit jaburdust? Malluka puhul on see hoopistükis mõttetu kuna tema ei peaks kaalu kaotama vaid just trenni tegema ja ainult seda.

  • Avatar
    Vasta nell 29. september 2014 at 17:09

    Kuna kaal või lihtsalt löts olek kipuvad ligi hiilima suht salaja ja naistel on enesepettus üsna arenenud siis oleks hea küll kui kaaslane delikaatselt ütleks, et enne oli ilusam. Ma kaalun praegu ka hulga rohkem kui peale sünnitust aga peegel va kurinahk näitab suht OK chikki. Pildid paraku on ausad…. Mul titt ka selles eas, et teda on vaja pidevalt jälgida ning jälitada ja selle kõrvalt saab ise süüa vaid jooksu pealt (ning otseloomulikult on kiire toit mitte ülearu tervislik, võikud, küpsised jne).
    Sul võib olla hoopis see häda, et mitte kaalu pole vaja alandada vaid trenni teha ja keret veidi trimmida. Vaata rühmetrennidest nt Body& Mind trenne, mis keskenduvad kerelihastele. Pealtnäha ilma higistamata annab ka kena trimmis kere ja parem rüht saada (nt Bodybalance). Ja kui tantsida meeldib siis Zumba paneb puusad käima ja teeb meele heaks.

  • Avatar
    Vasta Cac Tus 29. september 2014 at 17:05

    Täitsa mõtlema paneb, et siin kommentaariumis võib arvamust avaldada vaid siis, kui see ühtib sinu omaga. Polegi varem seda täheldanud 😉

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 17:10

      Ma ei saa aru, miks sul selline arvamus? Kas mitte inimesed ei avaldagi siis oma arvamust? Kas mitte ka sina seda ei teinud. Ma eeldan, et mul ikka VASTATA on õigus, või mida sa mulle täpsemalt ette heidad?

      • Avatar
        Vasta Cac Tus 29. september 2014 at 17:22

        Oleksingi huviga (ei ole sarkasm, päris ausalt) seda vastust lugenud, kuid millegipärast kustutati mu kommentaar hoopistükkis ära siit..

        • Mallukas
          Vasta Mallukas 29. september 2014 at 17:32

          Täitsa naljakas, ma omast arust kirjutasin su kommentaarile pika vastuse, et ma leian, et asjad oleks pahasti, kui Kardo ütleks, et ta ilma minu trenni minekuta minuga enam koos ei oleks, või mina ööd-päevad läbi talle ta riietumist ette heidaksin. Seda kõike aga ei ole – eks me mõlemad tahame midgai, mida teine tõepoolest saaks teha ja eks ma siis nüüd nii kompromissi mõttes teeme ka.

          Igatahes sorri, absoluutselt meelega ei kustutanud su kommentaari, ei tea tõesti, kuhu see nii kadus :S

  • Avatar
    Vasta Pisi 29. september 2014 at 15:59

    Vahet ei ole, kas oled peenike võ paks. Trenni peaks tegema, et rasva sisaldus organismis våheneks ja lihasmass suureneb. Pealegi trenni tegemine parandab tervist. Seda muidugi juhul, kui teha mõõdukalt. Igasugused dieedid on kõttetud, kui teed seda mõnda aega. Tervislikule toidule peaks siis terve pere üle minema, mitte üks sööb ühte toitu ja teine teist toitu. Pealegi rasvunud inimestel on talvel nt külmem, kui lihastel inimestel. Rasv ju kergelt külmub ja sulab ja selle tõttu ka neil suvel palav ja talvel külm.

    • Avatar
      Vasta sofie 30. september 2014 at 10:05

      … sul vist pole erilist aimu rasva olemusest, funktsioonist ega inimkeha füsioloogiast?

    • Avatar
      Vasta Agnes 30. september 2014 at 12:13

      Mida paksem rasvakiht inimest katab seda soojem tal on. Kas hüljestel ja jääkarudel on rasvakiht nahavahel selleks, et neil külmas kliimas/vees ujudes oleks külm või? Jällegi omast kogemusest ütlen, et kui ma kaalusin 30 kg rohkem oli mul talvel ikka oluliselt soojem, kui minu saledatel sõbrannadel. Ma imestasin, et misasja nad lõdisevad, vot siis nüüd lõdisen ise ka. Ja suve ma ei sallinud, sest nii vastik ja palav oli, nüüd on suvi mulle väga meeltmööda.

      Enne mõtle ja siis ütle!

  • Avatar
    Vasta Reet 29. september 2014 at 15:58

    Sorry aga ma naersin ennast oimetuks, kui lugesin seda lauset : ” Mu lott on juba nii suur, et kui ma jooksen, siis ta lööb mulle lataki-lataki näkku :(”

    Ja muideks tühjakõhu tunne ja see soolase ja magusa isu ja üleüldse näksimine tuleb sellest, et puudub korralik kellaajaline sooja toidu söömine. Ma ise olen ka selline. Korralikult ei söö ja siis koguaeg tahaks midagi näksida. Käin vahel ka öösel külmkapi kallal 😀 mis on hirmus komme.
    Ma tean mida sa tunned. Kui eluaeg pole pidanud trenni tegema ja söömise pärast muretsema, siis sellega alustada on väga väga raske.
    Marek B Kalmuse toitumiskavad ja treeningukavad on väga head. Ta koostab ka koduseks trenniks kavasid ja arvestab sinu nö treeningu ja söömisharjumustega. Mul mitu tuttavat sellega oma kehad korda saanud.

    Ja see coca-cola on üks väga hirmus asi ja see tekitab igale poole lotte 😀

  • Avatar
    Vasta :) 29. september 2014 at 15:42

    Soovitan ka erinevaid trenne proovida, et leida see õige. Jõusaal on paljude inimeste jaoks ilmselt liiga üksluine kui seda mingi teistsuguse trenniga ei kombineeri. Pikapeale tüütab ära. Ma olen põhimõtteliselt terve elu proovinud erinevates trennides käia ja alati umbes kuu või vähemaga tekib mingit sorti vastumeelsus. Eelmine september leidsin enda jaoks Nüüd olen tublisti aasta käinud ja kordagi pole sellist tunnet olnud, et ah ma täna ei viitsi. Loodan, et leiad enda jaoks ka midagi sellist ja pea sundima ennast trenni tegema.

    • Avatar
      Vasta :) 29. september 2014 at 15:43

      Leidsin enda jaoks 3dtreening.ee *

  • Avatar
    Vasta Eks 29. september 2014 at 15:33

    Kehakaal ei näita üldse seda, milline keha seestpoolt on. Ega siis kõik, kes on tikk-peenikesed, pole ideaalse veresuhkru-, kolesterooli- jm tasemega. Ega peenikesed inimesed ei ole tervislikud.
    Mina üritan ka toitumist jälgida ja ennast liigutada muidugi ka välimuse pärast, aga mitte ainult.

    Mõelge näiteks selle peale, millal tulevad inimesele viimased hambad ja kui kaua aastaid peavad needsamad hambad tööd tegema. Mina ei taha olla neljakümneselt hambutu, sellepärast üritan neid hoida. Samamoodi südame, veresoonte ja muuga. Vahepeal on lihtsalt rõve mõelda, mis saasta ma oma kehale annan. Organism ei saa ju nt kartulikrõpsudest mitte midagi. Mitte mingeid vitamiine ega mineraalaineid, ainult kräppi, mis ladestub kusagile. Ja mis koormab magu ja maksa.

    Nagu Kardo oma kaitsekõnes ütles ka, mõtle vähe pikemalt ette. Ära mõtle ainult oma välimuse peale, mõtle, mis su keha sees toimub. Mõtle, kas ja kui edukalt sellise eluga vanaduspõlveni jõuab?
    Mina valin vähe kvaliteetsema ja tervislikuma toidu ja lifti asemel trepi just sellepärast, et mitte varsti haigla vahet käia ja sadu tablette näost sisse ajada. Parem välimus on boonus.

    Vaata mõni rõve dokk näiteks ära, mis näitab, mida rämpstoit kehale teeb. Kuidas keha seest justkui mädanema hakkab. Ma ei oska kahjuks ühtegi nimetada, äkki keegi teine teab. Aga mul ei tõuse käsi hetkel isegi coca-cola lighti poole, sest lugesin mingit artiklit suhkruasendajate jne kohta. Vähemalt ajutiselt peaks see mõjuma 🙂

    Ma ei tea, kas minu mees on lihtsalt väga osav ja poliitiliselt korrektne, aga tema suust kuulen ma ainult seda, et mina olengi maailma ilusaim inimene (ma ei tea, kus kivi all ta elab, et ta nii lolli juttu ajab :D). Samas, kui ma ikka hakkan hädaldama, et poes on kõik riided nii koledad seljas, siis ta ütleb, et aga lähme jooksma. Ta ütleb seda sellepärast, et mina kurdan probleemi ja tema pakub lahenduse. Sellepärast ma küll pole kunagi solvunud. Kui siis ainult naljaga (“Ah et sa ütled, et ma olen paks jah!?”)

  • Avatar
    Vasta Kersti 29. september 2014 at 15:21

    Lisaks Mariti toodud veebilehele, on sarnasest teemast juttu siin – http://www.ketogenic-diet-resource.com/ Ehk p6him6te on p2evas syya 20 grammi sysivesikuid. Ise tegin selle toitumise esmakordselt l2bi just hiljuti ning tulemused olid silmaga n2htavad (lisaks v2henes ka kaalunumber). Praegu olen n8 normaalse toitumise juures tagasi, kuid ei ole enam see. Nii kui l6petasin sysivesikute ja suhkru eiramise, tulid ka erinevad isud tagasi. Ja see on kohutav. Ehk kui sa tahad uurida kysida midagi t2psemalt, on minu postkast avatud.

  • Avatar
    Vasta Liisu 29. september 2014 at 15:16

    Mallukas, mis see sinu lugejate keskmine vanus oli? Sa tegid siin mingil hetkel küsitlust.

    Ma loen ja imestan, loen ja imestan. Ja siis mõtlen selle 24 aastase noormehe peale ja siis imestan veelkord.

    Jah, eks ta nii ole, et ebaküpsed inimesed räägivadki trimmis tsikkidest ja musklis ägedatest jorssidest. Mingil hetkel elus saad aru, mis on prioriteedid. Ilmselgelt paar lisakilo seda pole.
    Kas ma leian, et on okei, kui mees naisele ütleb, et ta võiks paar kilo kaotada? Ei leia, et see on okei, sest MEES, kes naist armastab, lihtsalt ise ei näe naist kui keha ja ta ei teeks nendest paarist kilost väljagi. Okei on ise heietada, et oled nii- ja naapalju juurde võtnud, aga kellelgi teisel ei ole tegelikult õigust sinu keha üle otsustada.

    Ma olen juba vanem kui 24 ja minu tutvusringkonnas, või siis õigemini lähemate sõprade seltskonnas, pole õnneks selliseid pubakamuresid (sest seda need kahtlemata tegelikult on). Jah, muidugi tuleb ennast vormis hoida ja enda eest hoolitseda, aga kaaslane valib sind siiski seetõttu välja, et oled talle armas ja lahe kaaslane, kellega on koos mõnus aega veeta. Jah, loomulikult kui inimene võtab väga suure hulga kilosid juurde ja teisele poolele on see vastuvõetamatu, on teine asi, antud hetkel räägime me siiski mõnest kilost ühe kiitsaka naise turjal.

    Sorri, aga nii nagu Kardoke näeb välja nooruke, siis peegeldub see igati ka tema mõttemaailmas. Mulle sobivad rohkem mehed, poisikeste aeg on möödas. 😉

    • Avatar
      Vasta Laura 29. september 2014 at 18:23

      Ma ei saaks ühegi kommentaariga siin rohkem nõus olla kui sellega 🙂

    • Avatar
      Vasta Mari 29. september 2014 at 20:03

      Ma ei nõustu sinuga aga noh, ma olen ka 24. Miks ei või mu mees mulle öelda, et kuule sa oled vähe laisaks läinud? Ma armastan oma meest aga ometigi ma panen tähele seda kui mu mehe six-pack ära kaduma hakkab ning tal järsku sangad tekivad. Ma ju vaatan oma mehe keha, miks ma ei tohiks seda märgata või talle seda öelda? Nii naine kui mees peavad end vormis hoidma ning vööümbermõõt on üks asi, mida tervise juures jälgida tuleb. Paraku kui kõht on kord ette lastud, siis on seda tulevikus palju raskem ära saada. Tuleb paar lisakilo, siis jälle paar ning jälle. Lõpuks on inimene juba 10kg juurde võtnud. See on natuke rohkem kui paar lisakilo. Ning sel kiitsakal naisel (mehel) on nende kilodega palju kergem varem tegeleda.

      Aga sinust kui täiskasvanud ja küpsest inimesest on muidugi väga mõistlik teisi nimetada ebaküpseteks, jorssideks ja pubekamuredega tegelejateks. Aitäh sulle.

      • Avatar
        Vasta Liisu 30. september 2014 at 10:06

        Kullake, oota 10 aastat ja siis vaatame selle teema uuesti läbi. 🙂 Sulle üllatuseks võin öelda, et igal kümnendil lisandubki inimesele juurde vähemalt paar kilo, enamasti 5-10. Hetkel oled 24 ja kaalud 60 kg, siis oled 34 ja kaalud 66 kg, siis 44 ja 73 kg, siis 55 ja 76kg ja siis mingil hetkel jääb kaal jälle seisma ja hakkab langema, sest vanemad inimesed söövad vähe.

        Ma ei ole ennast küpseks nimetanud, kuid sellised “mured” näitavad ebaküpsust – nendel kahel asjal on vahe. Kuid jah, see ongi okei, sest kahekümnedate alguses ei saagi veel küps olla ega peagi. 😉

        • Avatar
          Vasta Mari 30. september 2014 at 17:53

          Oot-oot, ära nüüd nii paksuks ka mind kujuta. Ma kaalun 43kg, 60 jääb ikka väga kaugele. Ning miks ma peaksin järjepidevalt nii palju juurde võtma? Kui teha trenni ja hoida oma keha vormis, siis ei tule seda kaalu niiviisi. Mu ema on 46-aastane ja kaalub 46-48kg stabiilselt viimased 15a kindlasti. Tema ema on samamoodi elu aeg vähese ja sama kaaluga olnud. Nii et ei üllata sa mind mitte kuidagi. See sinu kirjeldatud tasapisi paari kg kogumine tulenebki sellest, et inimesed ei tee trenni ja liiguvad vähe. Ja nõnda nendest noortest saledatest, kellele kogu aeg korrutatakse, et mis-trenni-sa-teed, sa-oled-nii-kõhna, saavadki lodevad ja kilosid koguvad inimesed.
          Mida enam ma selle teemaga kokku puutun, seda rohkem tundub, et see jutt (naised võtavad vananedes juurde), tuleneb suuresti sellest, et treenimatuse tõttu võtavad naised juurde ning siis peetakse seda normiks. Meestel suureneb ka keskeas kõht ja vööümbermõõt aga see ei ole norm. Keskealise inimese ainevahetus aeglustub ja kui ta jätkab söömise-trenniga nagu alati, siis ta kogubki kaalu.

  • Avatar
    Vasta Marit 29. september 2014 at 14:25

    Mallukas, uuri seda lehte: http://lchfeesti.blogspot.com/
    Põhimõte on selles, et menüüst välja jätta süsivesikud (suhkur, jahutooted), ja selle arvelt rohkem tarbida rasva (taluvõi, kookosrasv, vahukoor, juustud, jne). Tundub uskumatu, aga tegelikult on sellise toitumise abil palju lihtsam isusid taltsutada. Alguses tundub raske ja tuleb palju nuputada ja uusi retsepte otsida, aga peagi saad aru, et tegelikult ei peagi sa eriti paljust loobuma.
    Peaaegu ilma trennita, vaid sellist toitumist järgides, on mul läinud suvega juba mitu kilo. Ma ei alustanud sellega sugugi mitte ülekaalu pärast, kaal on mul okei (kuigi paar kilo kaotada pole kunagi paha), vaid lihtsalt oli selline nö toitumisalane identiteedikriis. Ei sobinud mulle 100% taimetoit, ei õnnestunud ka distsipliin ja teatud toiduainete piiramine. Lihtsalt oli tunne, et pean end läbi toitumise paremini nö määratlema. See pole mingi dieet, vaid toitumisviis, osa elustiilist.. minuarvates väga loomulik ja lihtne. Soovitan sajaga seda asja uurida!

    • Avatar
      Vasta Eks 29. september 2014 at 15:45

      .. Aga see peab olema siis eluaegne muutus. Ni, kui käest lased, oled alguses tagasi.
      Mina ei hakka kunagi tegema ühtegi toitumist, mida ma ei suudaks terve elu järgida, sest siis on teada, et ma kas ei naudi enam kunagi söömist või langen iga kuu tagant auku tagasi.
      Respekteerin neid inimesi, kes seda suudavad, aga Malluka eelnevaid postitusi lugedes ei usu, et ta selleks valmis on. Alkohol on siis loomulikult ju ka keelatud koos enamuse puuviljade ja palju muuga.

      • Avatar
        Vasta Marit 29. september 2014 at 19:37

        Ma olen ise olnud väga nõrga iseloomuga, mis puudutab teatud toidule ei ültemist (saiakesed, koogid, maiustused). Aga see low carbo teema tuli meie kööki täiesti kogemata. Üks hetk lihtsalt elukaaslane ütles, et kuule me oleme juba mitu nädalat söönud täpselt nii, nagu ta omal ajal trenni tehes toitus. Liha, köögiviljad, ei maiustustele ja leivale-saiale, jne. Ühesõnaga sain aru, et selline toitumisviis on väga loomulik ja ei tähendandki mulle mingit hullu enesedistsipliini. Lihtne oli algust teha just suve hakul, kui aiast sai värsket kraami, ja grillihooaeg oli käimas. Ja üldse olen ma pigem liberaarne selle asjaga – marjad, vein, suure kakaosisaldusega shokolaad on teinekord ikka okei.
        Siiani ei näe ma küll mingit põhjust, miks see ei võikski nii jääda. Terveks eluks.

    • Avatar
      Vasta Laura 29. september 2014 at 16:06

      LCHF on ka minu meelest üks mõistlikumaid toitumisviise.

  • Avatar
    Vasta merje 29. september 2014 at 12:15

    Kus sul see paksus peidus on? 😀 Alles eile imestasin, et jalad sul sellised tikud. Kere sul ju ka paks pole, klaabu mõõtu igaljuhul välja ei anna.

  • Avatar
    Vasta Siiliramo 29. september 2014 at 11:54

    Võõras mees kindlasti ei tohiks mingile naisele öelda, et kuule võta alla. Aga oma mees ikka. Eks see võib-olla vähekene hinge läheks või solvuma ajaks, kuid kui ka ise tead, et võiks natukene rohkem trenni teha, siis ei näe selles midagi halba. Sa oled nii kõhna, et Sinu puhul pigem lihtsalt tarvis trenniga vähekene vormi saada, mitte konkreetselt alla võtta. Siiski on välimus oluline mitte kaalunumber.

  • Avatar
    Vasta Marili 29. september 2014 at 11:33

    No sünnitanud naisele küll pole viisakas nii öelda.
    See on alati nii olnud,et meestele meeldivad saledad ja trimmis naised ja naistele meeldivad tursked ja musklis mehed.Aga ma ei näe Kardo muskleid,ilmselgelt tal neid pole.
    Aga sina jumalik naine,mine muidugi trenni,saad veel püssimaks!
    Sul muidu käed ja jalad väga peenikesed aga kõht on paks,see ongi nii tavaline,sest sinna ju naistel see rasv kogunebki, aga usu mind-2 nädalat trenni+tervislik toitumine ja kõht on juba palju parem.Aa.. ja viimastel piltidel oled näost ka suht paks.Mine nüüd trenni!

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 11:45

      Muuseas Kardo on läinud küll musklisemaks oma trennidega. Aga ma üritan minna, ma luban 😀

    • Avatar
      Vasta Lenks. 29. september 2014 at 19:51

      Sünnitanud naisele,kes oleks äsja/mõned kuud tagasi sünnitanud 🙂

  • Avatar
    Vasta Ene 29. september 2014 at 11:32

    Ma ei näe selles midagi hullu, kui elukaaslane teatab, et veidi vormist väljas. Muidugi oleneb, kuidas seda teha, kuid iseenesest halba ei näe. Nagu Britt eespool mainis, ega pole parem variant täiesti käest ära minna, 20kg raskem olla ja mees kiidab takka “Oled ikka samasugune!”. Soovitust oma vormi parandada saab jagada ka ilma mõnitamiseta. Eriti olukorras, kus ise ka sisemuses teada, et pole päris hea vorm, siis see väljastpoolt tulev tugi võib veel lisamotivaator olla.

    Mulle on elukaaslane öelnud, minu küsimise peale, et võiksin paremas vormis olla. Ma leian, et tema võiks ka ja ta teab seda. Ei mingit solvumist kummagi poolt. Teen hoopis trenni, tervisliku toitu ja sama teeb ka tema.

  • Avatar
    Vasta Liis 29. september 2014 at 11:26

    Mina arvan, et Kardo väljendas end tegelikult üpriski hästi. Sa ei ole paks, sa oled lihtsalt natuke võdisev-lodev ning see on kõik halva toitumise viga (suhkur!!). Mingit kehamassiindeksit pole siin vaja. Ma ei ütle seda üldse pahaga, sest olen ise suhteliselt samasuguse kehaga. Sa oled loodud saledaks ja seepärast jäävadki üleliigsedkilod kuhugi lihtsalt rippuma. Normaalne toit ja mõõdukas trenn teevad imesid!

    See üksi köögipõrandal kõhulihaste vihtumine ei vii kuskile ja spordiklubiga liitumine on suurepärane idee. Pärast hästi läbiviidud trenni on lihtsalt nii hea olla ja usu mind krõpsu-šokolaadi isu läheb ka ära! Ma olen kindel, et kui sa end kätte võtad siis on ka tulemused kiired tulema.

    Mäletan, et 20ndate alguses õgisin ma iga päev kahe suupoolega krõpse ja komme ja pööritasin dieetide peale silmi. Kellele neid vaja on ja mina trenni? No lubage naerda. Nüüd olen juba 28 ja tunnen, et kui ma trenni ei teeks siis võdiseks mul ka (ka ilma sünnitamata). Ja pealegi Kardo peamine argument oli tervis! Anna trennile võimalus, leia endale sobiv tund ja usu mind sa võid veel hakata seda täiesti nautima. Palju edu!

  • Avatar
    Vasta Raili 29. september 2014 at 11:24

    Minu meelest pole midagi, kui mees ütleb, et oled juurde võtnud. Parem aus vastus kui pärast teada saada, et tegelikult tema arvates oled küll paks nagu siga, aga ta lihtsalt ei tahtnud sulle öelda. Jääb küsimus, et mida ta siis veel ei taha sulle öelda. Ja sulle teadmiseks, et iga asi on sõltuvust tekitav, ka trenn ja tervislikult söömine. See hea enesetunne, mis selle kõigega kaasneb, on ülimalt heaks boonuseks. Tähtis on leida õige trenn, mis sulle meeldib ja usu, varsti sa TAHAD trenni teha. Kui sa varem pole trennis käinud, siis soovitan proovida kõik trennid läbi, siis tead mis sulle sobib ja mida teha soovid 🙂
    Pea püsti ja ole uhke Kardo üle, et ta julges sulle seda öelda, ega vist see kuigi lihtne polnud 😀

  • Avatar
    Vasta B. 29. september 2014 at 11:22

    Basically my fiancé told me, that I could lose* a few pounds. (loose – avar (nt. avara kaelusega särk))
    Yes, I have* put on a little weight, yes, I eat random shit all the time and no, I don’t like to work out, but still!
    All I did, was that* I* told* him, that he should* start dressing like a man, not a like* a* 12-year old boy.

    Ma ei ole sul siin mingi ülbe tüüp, kes näitab näpuga igale suvalisele veal mida keegi teeb. Aga ma mõtlesin, et äkki tahad isegi oma inglise keelt arendada ja siis parandasin mõned väikesed vead, mis sul olid 🙂
    Edu ja jaksu blogimisel 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 11:43

      Suured tänud! Tegin parandused sisse 🙂

  • Avatar
    Vasta Agnes 29. september 2014 at 11:19

    Ainult trennist ei ole abi, lõpeta see saiakeste, coca cola ja muu jama sisse söömine ja proovi toituda tasakaalustatult ja mõistlikult. Siis kaob kõhult rasv üsna kiiresti, nisujahu ja valge suhkur on just peamised, mis kõhu punni ajavad näiteks. Ja neis ei ole sinu organismile mitte midagi kasulikku. See isude värk on täiesti peas kinni ja näitab, et organismil on midagi puudu.

    Loomulikult tuleb arvesse võtta, et rasedusest ja sünnitusest taastumine sinu organismil ehk ei ole veel lõppenud. Aga sa ei ole veel sugugi niisuguses vanuses, et kaalu kaotamine peaks hirmus keeruline olema. 🙂 Organism saab sellega sinu vanuses veel väga edukalt hakkama.

    Ja muuseas jah, endise paksuna ütlen, et tuleb tähelepanu juhtida, kui inimene on hakanud liigselt kosuma. Muuseas ei ole näiteks KMI üldse nii oluline kui vööümbermõõt.

    Aga tegelikult sa tead seda kõike ja usu mind ega trenn halba ei tee, see teeb su hoopis positiivsemaks ja rõõmsamaks. Elus tuleb ikka asjadesse positiivselt suhtuda. 🙂

  • Avatar
    Vasta neiu 29. september 2014 at 11:13

    Äkki on sul kodus olles halb näksimisharjumus tellinud? Söö korralikult 3-5 korda päevas ja unusta snäkid

  • Avatar
    Vasta Reena 29. september 2014 at 10:56

    Mitte keegi meist (naistest) ei saa enam tagasi seda keha mis oli enne sünnitust! 100% sellist, mis oli enne.
    Kui Kardo seda ei mõista siis peab ta küll hakkama muutma rohkemat kui enda riietusstiili…

    Lisan veel, et kommenteerides tema riietusstiili ja sinu kehakaalu ei saa võrrelda, sest sinu keha muutus on tingitud paratamatusest, lapse kandmine ja sünnitamine on naise elu ilu ja valu ning paratamatus. Mis on aga tema gängsteristiili vabandus? Sai lapse siis tahab ise ka riietuda nagu laps?

    Igatahes väga lame temast, ERITI kuna sa oled tõepoolest (minu jaoks piltidelt) suisa väga kõhn.

    • Avatar
      Vasta Mari 29. september 2014 at 11:42

      Ega üldine kõhnus, eriti piltidelt paistev, ei tähenda, et trenni ei peaks tegema. Ma olen ka väga kõhn, KMI on 16,8 aga vahepeal tekkis väike kõht ette, see punn mis naisi tihtipeale vaevab. Ja mees ka ütles mulle siis seda. Minu arust õigusega, sest ka mina olen talle öelnud, kui tal kõht ja sangad tekkima hakkasid. Samamoodi juhime tähelepanu kui teisel suu haiseb. Kõike tuleb muidugi viisakalt öelda.

    • Avatar
      Vasta mari 29. september 2014 at 18:49

      Üks asi on see kui öeldakse niimoodi nädal peale sünnitust. Aga kui inimene on peale sünnitust juba kõik alla võtnud (ja rohkemgi veel, nagu lugeda sai) ja siis uuesti juurde võtnud, sest sööb rämpsu ja ei vitsi trenni teha, siis ei tasu mingit feminismialgega välja tulla, et “sünnitanud” ja “paratamatu”
      Just sayin.

      Juba postituse toonist on aru saada, et inimene on asjast üle saanud ja mõistnud, et peab midagi ette võtma, mis on väga tore. Teised inimesed kuulevad sedasama märkust, solvuvad ja söövad diivanil lesides peekonit-šokolaadiga edasi. Mõttekoht vb.

  • Avatar
    Vasta k 29. september 2014 at 10:50

    Te mõlemad tõite ju välja üksteise juures asjaolu, mis on muudetavad, mitte ei kommenteerinud midagi, mida ei saaks muuta niikuinii – iseloomu, kiikse vms. Nii et milles probleem?

    Kindlasti on õigus mehel oma arvamus välja öelda ja eriti ei tohiks ehmatada, kui oled ise seda küsinud. Minu elukaaslane on mulle ette heitnud, et ma ei pannud tähele tema kaalutõusu ja nüüd peab ta rohkem vaeva nägema kui siis, kui ma oleks varem tähele pannud.

    Vaevalt, et Kardolgi oli lahe kuulda, et sa ütled tema stiili kohta “12-aastane hiphoppar”. Pigem väljendus tema diplomaatilisemalt kui sina… 😀

  • Avatar
    Vasta merit 29. september 2014 at 10:47

    Tead mis..kahjuks on naiste keha selliseks loodud, et mida vanemaks saad, seda raskemini läheb rasv ära ja keha läheb ka kuidagi laiemaks..meile ei jää noorpõlve keha eluks ajaks ja sellega tuleb leppida.. tee see Kardole ka selgeks palun..naise keha muutub aastatega koguaeg. Seda ei saa muuta. Okei trenniga saad ennast vormis hoida aga kaalu tuleb juurde ikkagi ja lott tuleb ka lõua alla kahjuks ikkagi 🙁 (trennihai nagu ma olen, avastasin ka endal sel aastal lõualoti ) ooo tere vanadus :))

    • Avatar
      Vasta mai 29. september 2014 at 11:47

      Väga õige kommentaar.
      Ma olin noorena, 20ndates oo kui sale, ilma igasuguse trennita. Okei, trenniperioodil olin ekstravormis, super kõhulihased jms. Isegi näonahk ja rüht ja kõik muu juurdekuuluv oli kena. Nüüd 30ndates, peale kaht last on käed ülevalpoolt natuke võdisevad, nahk jumetu, kõhust ma üldse ei räägi! Okei, beebi on praegu väike, imetamisperiood äkki vähendab kaalu veel ja ajapikku kaob raseduskõht ka. Aga arme õnneks ei ole ja rinnad on nii suured kui ei kunagi varem.
      Miks ma seda kirjeldan – sest arvan, et kõigiga läheb nii. Tervislik toit on väga oluline. Ütlen ja alustan koogisöömisega. Trenn on oluline – ütlen ja kerin jalad pepu alla toolile.
      Ja kes siin veel kommenteeris, et sina ju ütlesid peiksile samamoodi kriitilise mõtte -see oli väga õpetlik – kas sina tahtsid talle halba tuju tekitada? Tema kindlasti sulle ka mitte. Tema jaoks oli üllatav, et ta käib pahasti riides, samamoodi oli sulle kaaluteema üllatav. Ja ma usun, et ta mõtles üldist vormi, mitte kaalunumbrit.
      Ma usun, et pringimad saaksime me kõik olla 🙂 Meie kaaslastele meeldiks see ja meile endile ka. Otsi Anu Saagimiga see intervjuu üles, kus ta rääkis, kuidas ta valmistas end ette alastipildistamiseks, mida kõike ta tegi ilusa keha nimel. Eeskujulik lugu!
      Tegelikult on kogu sinu tänane postitus õpetlik ja mõtlemapanev. Kallimale peaksime me kõik rohkem tähelepanu pöörama nii, et olla ise talle parem kaaslane, mitte tegema mürgiseid märkusi. Välimus käib sinna alla (sinagi tegid ju just välimuse suhtes märkuse).

      Loe ka http://naistekas.delfi.ee/persoon/lugejakiri/mures-mees-mu-naine-hakkab-liiga-paksuks-minema-mismoodi-talle-seda-viisakalt-oelda.d?id=69820679

  • Avatar
    Vasta Laura 29. september 2014 at 10:45

    Nõustun eelkõnelejaga, et ka mind huvitaks sinu kehamassiindeks (kui sa ei tea siis siin saad arvutada lihtsalt http://www.kalkulaator.ee/?lang=1&page=24 ) ja olen samuti kindel, et see on sul vaatamata kuuele lisakilole endiselt väga väike, seega polnud Kardol mingit põhjust sulle nii halvasti ütelda….

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 11:03

      No ega ta ei tahtnudki halvasti öelda, ta lihtsalt tahab, et me mõlemad trenni teeks ja sportlikud oleks 🙁

  • Avatar
    Vasta Kristina 29. september 2014 at 10:45

    Soovitan kaalust alla programmi, trenn võtab vähe aega ja saad kodus teha, söögid on head ja lihtsad teha, kõht püsib täis! Kui trenni ei viitsi eriti teha, siis toitumise saad paika vähemalt. Ausalt, tasub kuhjaga ära 😉

  • Avatar
    Vasta Marii 29. september 2014 at 10:45

    Mina jälle arvan, et täitsa oleneb. Muidugi see teeb haiget, kui keegi ütleb sulle, et midagi on valesti, või kui ei ole, siis võiks olla parmeini. Samas, kui see on meie üks lähedasemaid inimesi, siis ma ei näe põhjust, miks olla meeletult solvunud selle peale. Väike mossitamine ja elame rahulikult edasi. Mina, isiklikult, ei loe seda surmapattude hulka. Säästab närve. 🙂 Samuti loodan ma, et minu kaasa ei ole lõputult vihane minu peale, kui ma talle teen märkusi heasoovlikult ja tõsisest murest. Muidugi tuleb ka tunda inimest, kellele sellise tihti riivava märkuse teed ja ka kuidas seda teed. Kui see pole lihtsalt lahmimishoos öeldud, siis tasuks kaaluda.

    Mitte, et ma arvaksin, et Sa oled korpulentne siga. Mina ei peaks ütlema selliseid asju Sulle ega Sina mulle. Aga ma ei pahandaks, kui mu mees seda mulle ütleks.. 🙂

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 11:04

      No ega ta sõna sõnalt ka nii öelnud, see oli mu enda liialdus 😀

  • Avatar
    Vasta Liisa 29. september 2014 at 10:44

    Sulle ja pak öelda? Tundub ikka vähe veider.
    Ise võtsin mingitel ajsaoludel pärast mehega tutvumist 20 kg juurde, kuigi toitumises ja elustiilis just kuigi plaju ei muutnud :S kohutav, eks! Nüüd hakkab asi vaikselt paremaks jälle minema, aga mees pole selle 2 aasta jooksul kordagi midagi kommenteerinud. Oma huvides vist 😀 Ja iga nomraalne inimene saab ju ise ka aru, kui ta juurde on võtnud.

    • Mallukas
      Vasta Mallukas 29. september 2014 at 11:04

      No ta konkreetselt ei kasutanud sõna paks 😀

  • Avatar
    Vasta Marii 29. september 2014 at 10:43

    Mina jälle arvan, et täitsa oleneb. Muidugi see teeb haiget, kui keegi ütleb sulle, et midagi on valesti, või kui ei ole, siis võiks olla parmeini. Samas, kui see on meie üks lähedasemaid inimesi, siis ma ei näe põhjust, miks olla meeletult solvunud selle peale. Väike mossitamine ja elame rahulikult edasi. Mina, isiklikult, ei loe seda surmapattude sisse. Säästab närve. 🙂 Samuti loodan ma, et minu kaasa ei ole lõputult vihane minu peale, kui ma talle teen märkusi heasoovlikult ja tõesti heast tahtest. Muidugi tuleb ka tunda inimest, kellele sellise tihti riivava märkuse teed ja ka kuidas seda teed. Kui see pole lihtsalt lahmimishoos öeldud, siis tasuks kaaluda.

    Mitte, et ma arvaksin, et Sa oled korpulentne siga. Mina ei peaks seda ütlema Sulle ega Sina mulle. Aga ma ei pahandaks, kui mu mees seda mulle ütleks.. 🙂

  • Avatar
    Vasta Kati 29. september 2014 at 10:42

    Eks Sina panid mehele natuke valusalt ära ja eks mees tundis ka vajadust enda kaitseks Sulle ära panna.
    Trenni tuleks siiski minna enda pärast, enda soovil! Paks, niipalju kui ma pilte vaatan, siis ma pigem imestan et kuna Sa pooleks lähed? Pigem teeb trenn head sellega et saad kaalu juurde, lihaste arvelt 🙂

  • Avatar
    Vasta Rena Ardoja 29. september 2014 at 10:41

    Mees ütles ükspäev , et kle tünn tule teleka eest ära 🙁

  • Avatar
    Vasta Britt 29. september 2014 at 10:40

    Mina arvan, et sobib küll, aga väga hoolikalt tuleb valida kuidas öelda. Ma ei kujutaks küll ette, et näiteks mu mees laseks end käest ja võtaks muudkui aga juurde ja siis mina istuksin aga rõõmsa näoga kõrval. Ikka juhiksin asjale tähelepanu, aga võimalikult diplomaatiliselt.

    Ja samamoodi oleksin tänulik kui mu mees annaks mulle viisakalt teada, kui mu krõpsuõgimine hakkab juba välimuses kajastuma.

    Ma arvan, et terve suhe ongi suhe, kus ollakse teineteisega ausad ja pööratakse tähelepanu ka natukene probleemsematele asjadele.

    Muidugi ei pea ma silmas seda, et kui ma kaks kilo juurde võtan, siis võiks mees tulla kohe näpuga näitama, aga no kui püksid enam kinni ei lähe ja sangad ripuvad ja ise ikka aru ei saa, siis võiks ikka keegi midagi öelda.

  • Avatar
    Vasta L. 29. september 2014 at 10:39

    Kui on viisakalt väljendunud, siis pole hulumidagi. Küllap ta pole meeldiv kuulda ka, aga ma usun, et pigem kuulda seda oma mehe käest kui oled vaid mõned kilod juurde võtnud, kui ise 20kg raskemana peeglist seda avastada, kuna mees pole julgenud midagi öelda. On endalgi mehega sellist vestlust olnud, kuid rohkem selles stiilis, et tahtsin kinnitust (meil kodus pole kaalu, mistõttu saan vaid väljanägemise, riietuse jms koha pealt arvata, kas olen juurde võtnud või ei) oma kahtlustele.

  • Avatar
    Vasta tiktik 29. september 2014 at 10:36

    Palun ole hea ja kirjuta siia oma kehamassiindeks. Olen kindel, et see on endiselt väga väike. Kui on probleem, et rasv koguneb näkku, siis soovitaksin kontrollida hormoone (naishormoonid, kilpnääre, kortisool). Rasedus ja sünnitus ei ole organismile lihtne taluda, eriti nii õblukesel naisel, kui sina ja sassis hormoonid võivad olla selle tulemuseks.
    Ja EI ja veelkord ei-mehel ei ole õigust naisele öelda, et ta võiks kaalust maha võtta, kui naine on talle sünnitanud suurepärase terve lapse. Seda enam, et sa ei ole tegelikult ülekaaluline. Ja isegi kui oleksid-ta peaks armastama sind tervikuna, mitte mingit osa sinust.

    • Avatar
      Vasta Vaike 29. september 2014 at 12:04

      Kas ausus ei kuulu armastuse juurde?
      Mis kehamassiindeksisse puutub, siis see ei näita kehakoostist. Sama kaalu ja pikkuse juures võib pilt väga erinev olla, seejuures suurema kaaluga (lihasmassiga) sootuks ilusam ja ka tervislikum. Marianni piltidel on ju näha, et tal on olematu lihasmass ning ka need peenikeseks kiidetud käed ja jalad koosnevad põhimõtteliselt ainult rasvast. See pole paha pärast öeldud.

    • Avatar
      Vasta M 29. september 2014 at 16:16

      Eeeee, mis see kehamassiindeks tervislikkuse ja vormis olemise kohta ütleb siis sinu arvates? 🙂
      Minu KMI on 17, samamoodi on jalad ja käed ülipeenikesed spagetid nagu Mariannil, aga võdisen igalt poolt, kõht on lodev ja oman ka topeltlõuga, seega hakkasin ka trenni tegema ja ei aja kõike näost sisse, kuigi tahaks. Mitte selleks, et alla võtta, aga selleks, et ma tunneks end oma kehas hästi, et mu süda oleks terve ja keha tugev. Ma usun, et Kardo pidaski silmas seda, et Mariann võiks keha toonusesse saada (täiesti õige mõte, arvestades, kuidas Mariann ise siin kurdab, et kõht on ees ja lott lõua all) mitte kümneid kilosid maha võtta. Ärge jääge kinni sõnadesse “paks” ja “alla võtmine”, kui tegemist on Marianni liialdustega ja ilmselgelt on jutt ju sellest, et iga inimene peaks oma keha eest veidi hoolt kandma. Kas see, et naine sünnitanud on, tähendab, et ta ei peaks oma kehast ja sellest, kuidas ta seda kohtleb, üldse hoolima ja mees ei tohi ka üldse manitseda, et tervislikum eluviis oleks veits parem? “Ta peaks armastama sind tervikuna, mitte mingit osa sinust.” Aga kas terve ja elujõuline keha ei ole siis tervik? Ilmselgelt Kardo hoolib, sest tõesti, igapäevase kommi- ja krõpsumugimisega ja liigutamise vältimisega saab pidu varsti läbi.
      Ärge olge nii tundlikud 😀 Natuke kardiot paar korda nädalas ei ole mingi karistus ju 😀

      • Avatar
        Vasta Vaike 29. september 2014 at 17:04

        Seda http://blog.oneclass.com/obesity-bmi-healthy-diet/

        • Avatar
          Vasta M 29. september 2014 at 17:14

          Vaike, ma vastasin tiktik’i kommentaarile, kus ta Mariannilt KMI-d küsis. Vabandust, et segadus tekkis ja nime kohe juurde ei pannud 🙂 Ma tean, mis kehamassiindeks on ja pidasin silmas seda, et väike indeks ei tähenda, et inimene vormis on. Ehk umbes sama jutt, mis sul. Mõni KMI järgi alakaaluline võib ju tegelikult rasvunud olla.

          • Avatar
            Vaike 29. september 2014 at 17:16

            Aaa, siis meil sama arusaam asjast, jah. 🙂

  • Avatar
    Vasta Riina 29. september 2014 at 10:27

    ebameeldiv vestlus, ükskõik kuidas serveerida. aga ma usun, et ta ei öelnud sulle midagi šokeerivat, mida sa ise ei teadnud.
    mu meelest on ebaaus end käest ära lasta ja solvuda, kui mees märkuse teeb (käib ka vastupidises suunas). viis, kuidas seda öelda, on tähtis.