Lasteasjad TESTIN JA ARVUSTAN

langesin Emmaljunga lõksu

18. november 2014

Tänu oma armsale ihuviljale olen ma juba teist päeva kell 4 üleval, seega ei maksa imestada, et esimesed postitused juba kell kuus ilmuvad. Täna tulin ma rääkima enda lugu sellest, kuidas ma pean enda sõnu sööma. Mina, kes ma alati olen kaagutanud, et Emmaljungad on mingi mõttetu brändi tagajamine ja tegelikult ei ole ju vahet, mis vanker/käru sul on, kui sa saad sellega oma käigud käidud, siis eile veendusin, et ikka on küll. Aga alustame algusest.

Kui Mari sündis, ostsin ma Crescent Comfort punase vankri. Koos sellega siis ka Cybexi turvahälli, sest adapteritega sai seda ka mu vankriraamile kinnitada. Olgem ausad, ega seda eriti vaja olnud, aga uhke ju ikka.

1378103_10201324794656804_1382723800_n-9152744

(Seda pilti vaadates tekib mul mitu küsimust: miks ma näost nii ümmargune olen? Kus mul see jope saanud on? Mis saapad mul jalas on ja kus need saanud on?)

Vanker ise oli aus, tõesti aus. Selle kohta, et kuna see oli mu esimene vanker, siis ei osanud ma temast ka midagi rohkemat tahta (nagu ma siin kirjeldan). Näiteks nüüd tahaks ma selliseid täiskummist rattaid, mida pumpama ei pea. Ja pöörlevaid rattaid. Ja võimalikult suurt vankrikorvi. Aga ega kurta saanud – vanker on kvaliteetne, hoiab beebil imehästi sooja, annab igatepidi regullida. Ainult raske oli seda kirevasevaimu viiendale vedada.

img_2561-1753496

img_2566_2-8828778

Nagu te näete, siis käruna on ta ka selline armas ja mõnus. Ometi lõpuks viskaski mul kopa ette see pidev pommi viiendale tassimine ja kohemaid, kui Mari sai piisavalt vanaks, et istuda oskas, ostsime me Baby Joggeri.

20140705_111526-7515127

20140816_170344-3056908

Ma olin armunud! See on kerge, käib kokku ühe kerge tõmbega, kaalub ainult paar kilo ja “lisavarustusena” kaasa ostetud laud on olnud igati kasulik. Pöörlev esiratas teeb nt poes manööverdamise nii mugavaks ja kohe kui ma seda esimene kord proovisin, tahtsin ma oma suure kobaka vankri silma alt ära tarida, sest mu uus kaaslane oli leitud!

Männikule kolides võtsime ikka kasutusele ka punase vankri käruosa – ainult sellepärast, et see on kobakam ja raskem, seega on ka ämmal sellega julgem jalutada kui sulgkerge Baby Joggeriga.

Nüüd on aga selline lugu, et ega talvel ju selliste pisikeste ratastega lume vahel sõitma ei hakka, eksole. Oma punase vankri koos turvahällide ja asjadega olin lubanud laenata Mirjamile, kellel neid kõiki üsna pea rohkem vaja läheb, kui mul. (Hehe, ma kujutasin praegu ette, kuidas ma Mari sinna tillukesse turvahälli topiksin).

Mis mul muud üle jäi, kui tuli leida midagi, millega ma saaks ka talvel sõita ja noh, oleks teistsugune kui mu eelmine vanker, sest naise hing ihkab ikka vaheldust ja nõnda ka mina. Ja nagu pealkiri reedab – minu uueks valikuks sai Emmaljunga Cangaroo jalutuskäru Naguuus poest!

14158686005-7908247

Paraku ei ole mul ühtki pilti lisada sellest, kuidas Mari selles on, sest oma esimese sõidu selle uhke masinaga tegime me eile õhtul teel poodi ja Mari ei olnud sellest reisukesest üldse vaimustunud. Seega ma põhimõtteliselt jooksin poodi ja tagasi tulin juba nii, et ühe käega lükkasin vankrit, kus sees poekott ja teises käes hoidsin meie pere kõige pisemat daami, kes leidis, et ta eelistaks parema meelega süles olla.

Aga – ma pole mitte kunagi tundnud oma käe all NII KERGESTI manööverdatavat vankrit. See on isegi selle poolest parem kui mu Baby Jogger. Ehk on asi selles, et tal on need suured kummid, mida muuseas EI PEA pumpama! Vedrustus on imeline (kergkärudel seda vist enivei ei ole?) ja isegi eilne koju jooksmine oli üsna mugav, kui välja arvata fakt, et mu vasak käsi on nüüd 12x tugevam kui parem.

Kes veel Naguuus poega kursis ei ole, siis avage ometi oma silmad! Just see on pood, kust võib leida veidikene kasutatud või sootuks uhiuusi asju palju odavamalt kui järelturult või poodidest rääkimatagi. Ja eriti hea on see, et sa saad oma asju ka neile maha müüa, kui ise parseldamisega tegeleda ei viitsi. Näiteks oma Maxi Cosi Tobi müüsin ma just sinna ja see oli megakerge. Viisin kohale ja sain raha – klaar!

Et teile natukene aimu anda, mis sealt poest saada võib, siis vaadake näiteks seda käru. Ma olin kahevahel, kas võtta Emmaljunga või see. Lõpuks teate küll, kes võitis, aga ma kujutan ette, et talvel on selliste üüratute ratastega väga mugav lumes sõita.

Ja eile seal poes olles tuli nii jube väiiii-iiikse beebi igatsus peale. No kuidas saakski mitte tulla, kui mulle vaatas vastu selline ripphäll! Miks ma Marile sellist ei ostnud? Kellel beebi tulemas ja kodus ruumi on, ostke minu rõõmuks ära ja saatke mulle pärast pilt, kuidas seal on tuttuus beebi! Või selline beebihäll?

Kõikidele beebiootajatele – kiik on üks hinge õnnistus! Vähemalt meie peres oli küll ilgelt mõnus asi, kus last magama panna, kui ise pallil karata ei viitsinud või niisama kussutada 😀

Ühesõnaga, seal on kõike! Videoga beebimonitore, lahedaid vankreid, turvahälle ja turvatoole. Muidugi ka mänguasju ja muud eluks vajalikku, mis beebil vaja võiks minna.

Loe ka neid postitusi!

16 kommentaari

Jäta kommentaar

 • Avatar
  Vasta Siret 14. märts 2016 at 17:56

  Ajan hetkel Emmaljunga Cangaroo käru
  taga. Kas keegi müüb või teaks kust
  saada?! Help ?!?!?! :*)

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 14. märts 2016 at 17:59

   Ma soovitan naguuus.ee poodi kirjutada, neilt saab minu meelest tellida ka!

   • Avatar
    Vasta Siret 21. märts 2016 at 09:43

    Neil ei ole kahjuks 🙁
    Kudas sellega muidu on? Mis ta kaalub ja kas
    autosse pakkides võtab vähem ruumi.
    Eestis polegi seda hetkel saada mitte kuskil,
    tuleb vist Põhja-Soome reisida 😀

 • Avatar
  Vasta J. 18. november 2014 at 15:06

  Noh krt jälle mainid Maxi Cosi Tobit kirjutamata miks see ei sobinud ja mida asemele soetasid jne 😀 vähemalt sai teada tema edasine saatus 😀 tee ära juba see postitus! 😀

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 18. november 2014 at 15:38

   Ma ju mainisin kuskil seda teemat 😀

 • Avatar
  Vasta Vesper 18. november 2014 at 12:10

  Mina vahetasin oma Emmaljunga väga ruttu välja, vanker oli küll aus ja tugev ning rattad mõnusad näiteks kruusa peal sõitmiseks, aga üldiselt liiga robustne ja tülikas. Elasin esimesel korrusel, aga viskas ikka kopa ette.
  Kahjuks ei mäleta, mis kolmerattalise asemele ostsin 🙁

  • Mallukas
   Vasta Mallukas 18. november 2014 at 12:11

   Ma õnneks ei pea enam kuskile midagi tassima 😀

 • Avatar
  Vasta Helena 18. november 2014 at 11:04

  Tunnistan ka, et margist kui sellisest on mul ükskõik aga see kuidas EJ vastupeab on vaid kiiduväärt. Ma olen kõigi kolmega olnud suur kärutaja. Suvel metsa ja maastikurajad, 1-2 aastastega rannas käimised, kõik asjad vankri peale, laps ka ja ikka saab läbi liiva lükata. TAlvel ilga ilmaga kuni 10 km ringid. Lisaks sõitsid kaks esimest seal isteosas korraga, kuna oli suur ja mahutab palju ning tugev raam. Midagi ei länud katki. Aga eks see oleneb vankri kasutusest. Mõnel ainult magab rõdul vankris. Mõni käib korra suts poes jne. Siis vbl ei jõua ka odavama hinnaklassi vankrid väga ära kuluda. Aga mina ei vahetaks õhkkumme millegi vastu. Ikkagi konarlikul teel täiskummist rattad põrutavad. Ja EJ kumme olen pidanud vist kõikide kasutuste peale pumpama vaid 3-4 korda. Arvestades, et olen vankrit kasutanud kokku 6 aastat:) Iga lapsega ca 2 aastat:)

 • Avatar
  Vasta kuskiltkaugelt 18. november 2014 at 09:35

  Oman ka Emmaljungat, Edge Duo, ja väga rahul.. vahet pole mis maastik, sellega søidab køigest üle! Lasteaeda ostsin ka Edge Duo, kasutatud, kuna ei raatsinud uut sinna viia (lapsed magavad kärudes øues lasteaias, Norras). Väga ruumikas on 🙂

 • Avatar
  Vasta Viivu 18. november 2014 at 09:26

  Mul 3-rattaline suvakas poola vanker, mis juba teise lapsega kasutusel ja pole veel ümber kukkunud. Kummid on küll pumbatavad, aga rohkem kui korra aastas pole selleks vajadust olnud. Mind pole siiamaani veel suudetud Emmaljunga usku pöörata. Esiteks ei meeldi mulle nende klassikaline ja suht tagasihoidlik välimus, eelistan erksates värvides või siis mingi mustriga vankreid/kärusi. Kui praegu peaks valima uut käru siis võtaks küll 4-rattalise, aga mitte väga kobaka ja kindlasti pöörlevate esirattastega.

 • Avatar
  Vasta Tr 18. november 2014 at 08:50

  Mina ka tohutult fännan EJ kuigi olen erinevaid marke proovinud. EJ lihtsalt ON nii hea!Jah, tal pole kullast rattaid all jne aga ta lihtsalt on nii hea disaini ja inseneritööga, et see vanker toimib nii hästi!
  Mina armusin sügavalt EJ Scooterisse ja kasutasin seda kaua. Kahju oli maha müüa lausa!Samamoodi kiidan Naguuus poodi kuhu olen ka oma asjad saanud ära müüa ja väga hea hinnaga!Seal on super teenindus.

 • Avatar
  Vasta Kati 18. november 2014 at 07:33

  Emmaljunga kummardaja olen ka mina, aga iialgi ei vaata enam kolmerattalist. Siis kui need kolmerattalised alles tulid ja jubehirmus popid olid, siis olin lapsehoidja ühele vahvale lapsele, kellel oli ka parasjagu just see “kolmekas”. Mõtlesin mina, et pärast jalutuskäiku laps vankris magusalt magab ja veeretasin ta muru peale akna alla.. Jõudsin ainult tuppa astuda ja juba kuulsin väljast hädakisa. Laps oli koos vankriga kummuli käinud! Õnn oli, et muru oli all ja ehmatus oli õnneks suurem kui valu, aga nüüd on ikkagi mul nüüd blokk nende kolmerattaliste ees ja linnapildis mõtlen ka neid nähes, et oh issand.. kui nüüd kummuli käib koos kõigega.

  • Avatar
   Vasta Keiu 18. november 2014 at 07:41

   Võib-olla on uuemad kolmekad siis toekamad ja parema raskusejaotamisega, sest meie omaga ei õnnestuks küll kergemini kummuli minna, kui neljarattalisega. Just proovisin 😀 Ja meil pole isegi Emmaljunga vmt uhkem vagun, vaid Britton 3style.

   • Avatar
    Vasta Kati 18. november 2014 at 08:14

    Eks jah nüüd ole vankrid juba ka toekamad ja pidurid ja värgid paremad, aga hirm on ikka hinges. Nelja rattaga on ikka kindlalt maa peal 😀

   • Avatar
    Vasta m 18. november 2014 at 19:34

    mina olen näinud kui tugevam tuul just Brotton 3style’i pikali oleks lükanud kui lapsevanem poleks piisavalt kiirelt reageerinud

  • Avatar
   Vasta Pisi 18. november 2014 at 09:05

   Nüüd on palju muudetud. Ja ei lähe need kolme rattalised kergelt ümber. Mul nt kunagi oli quinny freestyle kolmekas ja jalutuskaaslasel cruiseri kolmekas. Minu oma oli nagu tank aga tema oma tahtis aina ûmber minna. Kuna qiunny raam oli tugevam ja ka tasakaalustatud, siis oli nt talvel hea sõita ka kitsastel kõnniteedel või siis lumehangest üle minna nii, et sõitsid ainult esimese ratta peal. Ise muidugi olen unistanud ej scooter s mudelist. Just nende pisikeste rataste pärast.